Frisbeegolf

kiekura

Tuhnupentti
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
26
Löytyykös täältä harrastajia tälle hienolle lajille? Kuinka usein käyt heittelemässä, kilpailetko ja onko heittely ympärivuotista vai vaan kesällä?

Itse tuli viime kesänä aloitettua ja talvella en oikeastaan heitellyt. Nyt on taas tullut käytyä ja on kyllä mukava harrastus. Helppo aloittaa ja ei todellakaan ole kallista. Kannattaa liittyä paikallisiin seuroihin, niin saa alennusta yleensä noissa kaupoissa ja joitakin ratoja voi heitellä ilmaiseksi
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
814
Kesäisin käydään kaveriporukalla heittelemässä, suunnilleen pari kertaa viikossa ja tykkään kyllä kovasti. Vielä on vähän turhan märkää täälläpäin, mutta varmaan pääsiäisen jälkeen pääsee avaamaan kauden.
 

kiekura

Tuhnupentti
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
26
Kesäisin käydään kaveriporukalla heittelemässä, suunnilleen pari kertaa viikossa ja tykkään kyllä kovasti. Vielä on vähän turhan märkää täälläpäin, mutta varmaan pääsiäisen jälkeen pääsee avaamaan kauden.
Joo ja paikoitellen on tuota jäätä vielä metsissä. Ensi talvelle pitää kyllä ostaa icebugit ja ledejä kiekkoihin ja yrittää heitellä koko talvi
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
49
Kesäisin tulee noin kerta pari viikkoon heiteltyä, paikkakunnalta löytyy myös 9-väyläinen talvirata millä olen kahdesti käynyt talven aikana. Kerran paikallisissa viikkokisoissakin kävin, mutta en ole enempää alkanut käymään, ei niissäkään vikaa mutta itselle mukavampi käydä omalla kaveriporukalla. Jalkapallo mulla on pääharrastuksena ja kiekkojen satunnainen viskominen menee oikein mukavana oheisliikuntana sekä ajanvietteenä :)
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
29
Jokunen vuosi sitten tuli harrastusta kokeiltua, sittemmin homma on kyllä jäänyt hävyttömän vähälle muiden harrastusten viedessä aikaa.
Hieman harmittaa, että ei tullut kunnolla opeteltua heittämään. Eihän se tosin vaatisi kuin toistoja toistojen perään, jotta lätty lentäisi...ja vielä sinne mine pitääkin.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
702
Nelisen vuotta tullut harrastettua fribagolffa kohtuu aktiivisesti. Pari ensimmäistä vuotta olin ihan koukussa, mutta nyt ollu jo hetken aikaa pientä motivaation puutetta, joka todennäköisesti johtuu kehityksen pysähtymisestä. Täytyy yrittää tänä kesänä harjoitella rystyheittoon pituutta lisää ja kämmeneen varmuutta ja tarkkuutta, jotta alkais paremmin maistumaan laji taas.

Olen pitänyt paikallisen seuran viikkokisoja pari vuotta, käynyt parissa frisbeegolfliiton kisassa ja paikkakunnan mestaruuskisoissa. Olen myös suunnitellut pari pienempää rataa paikkakunnalle.

Bägi koostuu tällä hetkellä suurimmalta osin Discmanian kiekoista, mutta heittoputterina toimii Prodiscuksen Jokeri ja Midareina Discraftin Buzzzit. Bäginä On ollut jo pari vuotta Grip A14, joka ollut kyl yksi parhaimpia ostoksia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
247
Aktiivisesti tullut harrastettua kun lajista on puuttunut tämä jumalille kumaretelu ja muu vasenkätisten rantaruotsalaisten rapujuhlista tutut etikettisäännöt ravihousuineen ja pyllistelysääntöineen.

Mutta nyt siellä turistaan jostain vitun annukka hyssereistä ja fore ahtereista. Työntäkää nyt kaaliinne, että kämmenheitto lähtee kädeltä ja rystyheitto on korkeintaan rystykynkelöinen.

Ja ne guggin laukkukassit jätätte suoraan sinne DTM-klubillenne. Lopettakaa vasemmiston äänestäminen, kannabiksen piikittäminen ja pelikassiksi Lidlin kangaskassi tai valintatalon muovisäkki.

Jatketaan prolelinjalla tai käyn kaatamassa toisenkin radan puut Husqvarna 346XP-moottorisahallani.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
1 743
Tullut itse heiteltyä kiekkoa yli 5 vuotta, armeijassakin oli frisbeegolf rata kassulla. Tosin Kajaanissa ei paljoa aurinkoa nähnyt iltavapaiden alettua...
Yhdessä vaiheessa mietittiin veljesporukassa että pistettäisiin seura pystyyn, oli vaakunakin lähes valmiina. Mutta sitten ei aika riittänyt näpertämiseen ja Deep In The Forest kerkesi ensin.

Taitotaso ei ole kaksinen mutta onhan noita ratoja tullut kierreltyä oikein olan takaa. Helsingin alueen isommista radoista varmaan kaikki tullut kahlattua läpi kun käynyt siellä sukuloimassa useampaan otteeseen. Pitää nyt kesällä pistää testiin Kuopion uusin rata.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
223
Nostetaampas tätä säiettä pikkusen, kun heittokausikin parhaimmillaan.

Pari kesää ite heitellyt tosi satunnaisesti, muutaman kerran kesässä käynyt viskomassa. Tälle vuotta kärpänen puraisi vähän kovempaa ja kävin ostamassa jopa muutaman oikean kiekon noitten koirakuppien tilalle. Kaveriporukassa pari kokeneempaa heittäjää, niin saa kyllä tälläinen märkäkorva hyviä vinkkejä ja paljon oppii kun vaan kiertää kierroksia heidän kanssa.

Saapa nähdä miten tosissaan sitä innostuu.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
484
Neljäs harrastusvuosi nyt menossa ja intoa lajille riittää edelleen erittäin kivasti. Kelien niin salliessa tulee pelattua lähes joka päivä, tavallisesti noin viitenä päivänä viikosta. Kilpailuja ei ole tullut kierrettyä, vaan pikemminkin itseään vastaan tulee pelattua. Viime aikoina tullut kokeiltua parigolffia best shottina, joka on ollut ihan hauskaa vaihtelua etenkin kutakuinkin saman tasoisen pelaajan kanssa pelatessa.

Frisbeegolf on kyllä itselleni ehdottomasti viime vuosien ja tämän hetkinen suosikkiharraste. Jokin niissä onnistuneissa heittolinjoissa ja sen täydellisen kierroksen metsästämisessä koukuttaa niin pirusti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
223
Talven jälkeen aika kaivaa homehtunut kiekkobägi kaapista ja lähtie taas kierroksille. Oli hyvä fiilis kun pääsi taas auringonpaisteessa heittämään. Yllättäen kotikunnan 9-väyläsellä koko historian paras kokonaistulos +1, toisella heittokierrokella kauden ekana pelipäivänä. :D

Oma taso on normaalisti luokkaa par+1 per väylä. Haastavammat 18 väyläset menee + 20-25 tuloksiin ja helpommat + 10-15. Nyt on löytynyt keväällä sopivaa rentoutta heittämiseen väkisen puristamisen sijaan, mutta liian usein käy helppoja taaplauksia. Puttaaminen ei kerrassaan suju. 5m ja kauemmas alkaa olla todella vaikea saada ikinä mitään sisään.

Harjoituskori on pihalla, joten siihen pitäis vaan jaksaa alkaa hioa tekniikka kuntoon. En saa spinniä puttiin ja kiekko lähtee todella vinossa. En käsitä miten se on niin vaikeaa. :D Jospa lähtis taas kiekkoja ulkoiluttamaan.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
484
Ollut nyt tämän viikon liukumavapailla ja joka päivä on tullut muutama kierros heitettyä. Onhan tämä ihan herkkua näin hyvillä keleillä, etenkin kun peli kulkee varsin mallikkaasti. Draivit on saatu lähes syksyn etäisyyksille, eikä putissakaan ole pahemmin valittamista.

Pitäisi varmaan pe-ma välillä koittaa kiertää pari itselleni uutta rataa kun vapaita on vielä jäljellä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
805
Tuli itsekin käytyä viikonloppuna heittämässä ensimmäistä kertaa vuoteen ja meni paremmin kuin odotin. Puolarmaarissa +13, mutta käytännössä vain ensimmäinen heitto aivan päin helvettiä. Kaveri harrastaa lajia tosissaan ja korjasi tekniikkaani kiertäessämme. Kun heitot sujuvat edes jokseenkin, on fribagoba mitä mukavinta kesäharrastamista.

Omat kerätyt viisauteni kanssa-aloittelijoille (olen heitellyt kuutisen vuotta muutamia kertoja vuodessa): kuuntele pro-äijiä ja harjoittele tekniikkaa kiertäessä; jos pitkät heitot eivät onnistu, keskity parin/muutaman kymmenen metrin lähestymisiin jotta kiekko lähtee lähes aina sinne suuntaan minne haluat (suurimman osan väylistä saa heitettyä silti muutamalla); kiekkoja ei tarvitse olla alkuun paljoa, kolme aika hyvä (omaan makuun yksi vakaa midari, yksi pidemmän matkan kiekko ja putteri); pari bisseä mukava bonus kiertelyyn, muutamalla taso kärsii liiasta rentoudesta.
 
Liittynyt
25.07.2017
Viestejä
5
Nostellaas tätäkin. Harmillisen vähän kerkeää nykyään heittämään perheellisenä kun kierrokset vie sen 2-4 tuntia matkoineen. Tullut muovia viskottua kuitenkin enempi vähempi 10 kesää jo ja innostusta vielä olisi. Vähät kierrokset kyllä huomaa tuloksien ailahtelevaisuudessa, välillä pääsee mukavastikin pöröttelemään ja alle parin tuloksiin kun taas toisinaan mennään +10-15 tuloksissa radasta riippumatta.
Täälläpäin ollut ainakin harrastajamäärät taas kasvussa parina viime kesänä ja tunkua radoilla tuntuu olevan. Kiitokset paikallisille seuroille ja muille aktiiveille hienoista radoista. Mukava toki olisi nähdä fribaa valtavirtamedioissakin enemmän.

Tossa yllä kommentissa ihan totta tuo että monesti harrastelija saa peliä paremmaksi kun jättää pitkät draivit vähemmälle ja keskittyy väylällä pysymiseen. Helppoja pareja luvassa ainakin. Toki tylsäähän se on pidemmän päälle ja onhan se mukava niitä pitkiäkin draiveja viskoa.

Heitetääs kyssärinä vaikka TOP 3 radat tai vaikka lempikiekot?
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
188
Hehe, käykääs laittaa gps simmi ja ledi vilkkuvalo päälle kevyeen kiekkoon ja heittäkää nyt myrskyssä pituus maailman ennätys ;)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
100 033
Viestejä
2 004 407
Jäsenet
41 656
Uusin jäsen
is0hai

Hinta.fi

Ylös Bottom