Finnkino ja muut elokuvateatterit (esitystekniikka, lippujen hinnat jne)

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Kautium, 23.01.2017.

 1. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  On. Kannattaa ostaa sarjalippuja niin pysyy noin kympissä per lippu hinta.
   
  Raskolnikov tykkää tästä.
 2. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan nuo hinnat nykyään ihan tolkuttomia. Muistan kun mentiin Scapeen katsomaan Alitaa niin lauantai-illan lippujen hinta olisi muistaakseni ollut 20€, jos ei olisi sarjalipulla maksanut.. Eipä tuolla Finnkinossa kannata käydä ilman sarjalippuja ja nekin alkavat olemaan aika tyyriitä. Jos käy harvoin niin kannattaa vaikka koittaa jakaa niitä useamman kappaleen sarjalippuja jonkun kanssa.
   
  eba, Ukko Ylijumala ja Raskolnikov tykkäävät tästä.
 3. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 359
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei minua hinnat ole haitanneet ikinä, varsinaista paikalle raahautumisen arvoista katsottavaa on vain todella minimaalisesti ollut viime vuosina.

  Sarjaliput ja työnantajan sponssaamat 50% tuovat käyntihinnan sopivaksi, ei vain jaksa tosiaan raahautua tusinaroskaa katsomaan. Vanhuus ja laiskuus vaivaa vissiin?! :D
   
 4. nkossu

  nkossu

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Öö Taranintinon uutuus? Apollo 11? Kyllä siellä hyviä leffojankin pyörii.


  Edit: nämä siis nyt ensi-illassa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2019
 5. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 359
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Niin, kaksi leffaa sait nimettyä, kuten todettua, nykyään ei jaksa kovinkaan montaa lähteä katsomaan paikanpäälle. Apollon voisi jopa kyllä käydä kun saa järjestettyä aikaa. Tarantino on tehnyt tylsää kamaa Jackie Brownin jälkeen, mutta ainahan ne tulee katsottua.
   
 6. yeoltelly

  yeoltelly

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  27.08.2017
  Aika sama tilanne itellä. Työnantaja sponssaa 80 prosenttia hinnasta jolloin ryöstöhinta muuttuu siedettäväksi, mutta ei silti tule käytyä juuri koskaan leffassa surkean tarjonnan takia. Esim viimeisen reilun vuoden aikana ei kyllä mitään mielenkiintoista. Tuon Tarantinon uusimman vois ehkä pitkästä aikaa katsastaa.
   
 7. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Itselle on hinnat kyllä liian korkeita nykyään. Kun ei muutenkaan innosta kattella leffaa kaiken maailman idioottien seassa, niin jos siitä pitää vielä maksaa ittensä kipeeksi, niin ei kiitos. Hyvin voin odottaa että leffa tulee DVD:lle tai muualle.
   
 8. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Sen siitä saa kun yksityiset ei pääse Finnkinon jyrätessä kaikki tieltä pois. Voi pyytää järkyttäviä hintoja ja katsoja saa katsella mainoksia keskimäärin 30min ennen itse leffaa.
   
 9. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Porukka kuitenkin edelleen maksaa ne hinnat ja katselee ne mainokset mukisematta, joten ei se ole tyhmä joka pyytää.

  Business is business.
   
  eba tykkää tästä.
 10. River Hudson

  River Hudson

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Näinhän se on. Kiva olis tietää leffoissa käynnin määrien muuttumisen vaikka 15v takaiseen.
   
 11. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  En tiedä kävijämääristä, mutta rahaa takovat niin perkeleesti. Kovasti itkettiin waretuksen vievän rahat, mutta uusia ennätyksiä tehdään jatkuvasti.

  Edittiä.

  Liikevaihto pysynyt suhteellisen samana, mutta tulos melkein kolminkertaistunut vuodesta 2017 vuoteen 2018. Miten lie mahdollista?
   
  Ihmemies ja eba tykkäävät tästä.
 12. Vision

  Vision

  Viestejä:
  507
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oli kyllä varsin helppo listata käynnit viimeisen 10v aikana.

  2009, Avatar, 3D
  2013, Elysium
  2013, The Wolf of Wall Street
  2015, The Force Awakens, 3D

  Elysium katsottu paikallisessa teatterissa, muut pks.

  Liput on toki kalliita mutta ennen kaikkea ärsyttää vain huonosti käyttäytyvät ihmiset, siksi suosinkin omaa kotiteatteria.
   
 13. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Emännän kanssa tulee käytyä varmaan 10-15 kertaa vuodessa Finnkinossa leffassa. Aina jos jotain etäisestikin katsottavaa tulee, niin mennään. Työnantajat sponssaa sen parisataa vuodessa setelillä ja satunnaisia ilmaislippuja tulee kans välillä.

  Vois tolla setelillä ostaa vaikka mitä muutakin, mutta tuo on meille yhteinen kiva harrastus. Samalla tulee katsottua paljon semmoisia leffoja mitä muuten ei tulis katsottua. Jotkut huonoja, jotkut sitten aika hyviä. Kaikki ei löydä tietään Netflixiin ja vuokrausta ei tule harrastettua koska se menee "omasta pussista" kumminkin. Warettamisessa on se huono puoli että kerkee unohtaa mitä leffoja piti latailla kun ne joskus sitten ilmestyy ladattavaksi.

  Yleensä saa olla aika rauhassa siellä leffasalissa kun katsoo etukäteen viimeisimpiä esittämisajankohtia leffalle. Ainoa missä ei saanut siltikään olla rauhassa tais olla uus Tuntematon.

  Leffoja mitä ei olis tullut ikinä vuokrattua tai warettua on esim. Hidden Figures, tykkäsin kovasti. :)
   
  hmb tykkää tästä.
 14. nkossu

  nkossu

  Viestejä:
  316
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Monet tulee vasta mainosten jälkeen saliin.
   
 15. Ukko Ylijumala

  Ukko Ylijumala BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  201
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2019
  Saavat ne rahat mainoksista kuitenkin.
   
 16. MadHund

  MadHund

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Mitä nyt googlasin pikaisesti niin yli 8milj kävijää about joka vuosi viimeiset pari kolme vuotta. Joskus 10vuotta sitten ollut reilut 6milj kävijää.
  Täällä Oulussa myös 5 salinen Star kilpailee Finnkinon kanssa. Noin 1-2€ halvemmat liput heillä. Ei siis niin suurta eroa että jaksaisi sen takia pelkästään käydä pelkästään siellä.
  Sarjalipuilla mennään Finnkinolla.
  Näyttää alkavan joku remontti FInnkino Plazassa. Saa nähdä laittavatko jonkun premium salin.
   
 17. perato

  perato

  Viestejä:
  3 136
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Starissa tosiaan vain hitusen halvemmat liput, viikonloppuisin toki voi päästä jo sit huomattavasti halvemmalla. Arkisin ero esim. huomisessa näytöksessä 40c, sunnuntain näytöksessä 4-5€.

  Se mistä minä taas kiitän Finnkinoa on nämä event cinemat ja dokkarit yms. Toki nykyään harkittee melko pitkään lähteekö jotain leffaa kattomaan teatteriin vai onko se sama katella pienemmältä ruudulta, mut tätä on "pakko" tukea, että teattereissa näkee muutakin ku blockbusteria.

  Event cineman kautta on ollut ihan kiva käydä kattoon vanhempia elokuvia uudelleen teattereissa. Jurassic Park oli edelleen varsin vaikuttava kokemus.
   
 18. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Täällä jo aiemmin marisin kovasta äänentoistosta Finnkinossa ja olen laittanutkin jo huhtikuussa asiasta viestiä heille. Samalla kysyin josko saisi venäläisen toisesta maailmansodasta kertovan elokuvan T-34 heille katsottavaksi, muttei saa kun ei ole levitysyhtiötä. Äänenvoimakkuutta ei kuulemma aiota laskea vaan mennään referenssitasolla minkä elokuvan tekijä poppoo määrittelee.

  Halusin nyt viimeisimpien kommenttien valossa kertoa etten itsekään usein käy elokuvissa, ehkä kerran vuodessa tai kerran kahdessa. Hinta ei ole minulle ongelma kun niin harvoin käyn, suurin ongelma on tuo äänenvoimakkuus ja ei niinkään hyvä laatuinen äänentoisto ainakaan Jyväskylän Finnkinossa. Kuulosti viimeksi käydessäni että kajarit jopa hieman särkevät ja tiettyjä taajuuksia ei ole pehmitelty yhtään, juuri niitä ärsyttävimpiä korviin ottavia. Äänentoisto siis ei ole hyvä hintatasoon nähden Jyväskylässä.
  Toinen syy miksi ei tule käytyä äänipuolen jälkeen on elokuvatarjonta, mikä ei useinkaan miellytä. Erilaisia pientuotantoja olisi kiva katsoa eri puolilta Eurooppaa tai periaatteessa mistä tahansa päin maailmaa, mutta Hollywoodin tarjontaa on useimmiten lista täynnä. Minun rehellinen mielipiteeni on että nykyään valtaosa Hollywood-elokuvista tai tarkemmin sanottuna näistä Marvel-leffojen tyyppisistä tapauksista eivät ole hyviä muuten kuin tehosteiltaan ja kuvanlaadultaan, kun kaikenlainen luova kamerakulmien käyttö ja erilainen tahditus puuttuu kokonaan. Usein hieman ontuvankin pientuotantoelokuvan jaksaa katsoa loppuun, muttei millään noita valtaviihdeleffoja.

  Toivottavasti ihmiset tajuavat käydä elokuvissa pienemmissä teattereissa halvemmalla hinnalla, vaikka hieman laadussa hävittäisiinkin, kun Finnkinoa ei kiinnosta tapojensa muuttaminen eikä asiakaspalaute muutenkaan. Pienissä teattereissa on hyvänä puolena usein alempi hinta, pienempi ryysis ja mahdollisesti mielenkiintoisempi valikoima. Kuvanlaadussa jäädään jälkeen, mutta enpä itse perehdä niin kuvanlaadusta jonkin 1000 € 55" HDR 4K-television tasoisen kuvan jälkeen. Ihan hyvin nauttii leffoista tuollaisella laitteella ja pienillä teattereilla on varmasti jotain parempaa kuin tuollainen, eli joku tasokas videotykki. Vielä kun oma periaate on että haluaisin viihtyä ja oikein nautiskella leffasta kun kerran siitä maksan, kun taas Finnkinon äänentoistopuoli ryssii elämyksen pahasti, niin tulee ajateltua että maksan käytännössä vain oikeudesta nähdä kyseisen pätkän enkä muusta, mikä tuntuu typerältä.

  Pitääpä nyt perehtyä että missä pienemmässä teatterissa voisi käydä Tarantinon uusimman katsomassa ja tietysti tulevan Star Warsin. Oikein ressaa jo ajatus siitä että pitäisi mennä Finnkinoon kärsimään ja maksamaan vielä lystistä suolainen hinta. Pakkohan sitä on olla muitakin paikkoja olemassa.

  PS. Löysin läheltäni ainakin kaksi pienempää teatteria ja rupesin vertailemaan hintoja, niin Finnkinon sivulle pitää näemmä kirjautua ennen kuin saat mitään hintatietoa ja kirjautuessa pakotetaan tilaamaan mainoksia sähköpostiin, vaikkakin voit ilmeisesti heti peruuttaa mainokset tunnuksesi asetuksissa, mutta miksi pitää väkisin yrittää lähettää roskapostia? Et voi siis painaa 'kyllä' ennen kuin on rasti ruudussa.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2019
 19. eba

  eba Tukijäsen

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2018
  Itselläniki meinasi korvat särkyä kun kävi katsomassa vuosi pari takaperin Dundirkin siellä Scape-salissa, onneksi pienissä saleissa voluumit kohtuu tasolla sentään.
   
 20. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 023
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu kyllä kovasti leffasta ja salista. Vantaan Flamingossa olisi kyllä korvatulppia kaivannut niin itse kuin muksutkin uudessa Spidermanissa. Seuraavalla kerralla pitää laittaa mukaan.
  Maximissa taas on ollut miellyttävä volyymi leffoilla ainakin parvella. Tosin en siellä mitään toimintarymistelyä ole katsonutkaan.
   
  eba tykkää tästä.
 21. nestori

  nestori

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nohevampi laittaisi niille viestiä että on GDPR:n vastaista toimintaa. Nykyisin kaikki pitää olla opt-in. Jos eivät ota kantaa niin tietosuojavaltuutettu kyllä pistää ruotuun.
   
 22. kurkimies

  kurkimies

  Viestejä:
  2 302
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2017
  Itse kävin katsomassa Ison Omenan Scape-salissa Star Wars: The Last Jedi leffan, niin 8.50€ maksoin lipusta. Eikä alennuksia
   
 23. Apinamakina

  Apinamakina

  Viestejä:
  436
  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Onko tätä nähty?  Itse en ole kuin kerran elämässäni käynyt Finnkinossa, lähinnä sen takia, koska paikkakunnallani ei ole sellaista, vaan pienempi teatteri.
  Mutta itsekään en kovin usein käyn siellä leffoja katsomassa. Lähinnä sen takia, koska katson niitä ennemmin kotona omassa rauhassa, ei tarvitse kuulla vieressäistujien karkkipaperien rapinaa ja mussutusta, tai sietää sitä kun jonnet ravaa röökillä kesken leffan ja tuo paskan hajun sisälle.

  Viimeksi taisin olla katsomassa Deadpoolin (2016).
   
  eba tykkää tästä.
 24. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Lattiakajarit ja vermeet on musan vuoksi. 300€ pari maksoi käytetyt takakajarit vuonna 2008. 75" TV riittävällä kuvanlaadulla 1200-2000€. Ei ne leffateatterin kuvatkaan kauhean ihmeellisiä ole. Ainakin Tampereella mustan taso on ollut aika huono. Toki tolla telkkarin hinnalla käy sitten "loppuelämänsä" leffoissa, mutta on siitä kiva katsella tv-sarjoja ym. myös.
   
 25. Bitutus

  Bitutus

  Viestejä:
  790
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eipä nuo lippujen hinnat niin häiritse, mutta se huonosti käyttäytyvä nuoriso kylläkin. Huonolla tuurilla joudut sellaisen porukan viereen, jolle se elokuva taitaa olla täysin toissijainen juttu. Ei mitään kunnioitusta niitä katsojia kohtaan, jotka tulivat paikalle elokuvan takia. En ole vielä kokeillut avata suutani, koska se saattaa vain eskaloida tilannetta.

  Jos leffa ei ole ryminäräminä tai muuten vain visuaalisesti jne. teatteritekniikkaa vaativa, niin sama tosiaan katsoa omasta töllöstä. Nykyään ne on niin hyviä, että eipä tuo kokemuksena juuri eroa leffassa käynnistä. Mitä nyt ripirapinat ja muut häiriötekijät jää pois.
   
 26. Cujo

  Cujo

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo riski on toki olemassa mutta yllättävän moni myös hiljenee kun asiasta huomauttaa.