Finnkino ja muut elokuvateatterit (esitystekniikka, lippujen hinnat jne)

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 288
Yleistä keskustelua kotimaisista elokuvateatteareista.

Finnkinolla on jonkin sortin monopoli ja lippujen hinnat ovat sitä kautta kohtuullisen korkealla.

Itse käytän useimmiten sarjalippuja, joilla yhden lipun hinta putoaa siedettäväksi. Lisäksi niitä voi ostaa töistä saatavilla/ostettavilla kulttuuriseteleillä, mutta se on totta, että yksittäisten lippujen hinnat ovat varsinkin viikonloppujen suosikkinäytöksissä melkoisen kovia. Kilpailua ei kuitenkaan käytännössä ole, joten minkäs teet.

Tämän päivän uutinen oli, että Finnkino on myyty AMC:lle, jonka taas omistaa kiinalainen viihdejätti Dalian Wanda -->
Finnkino päätyy kiinalaisyrityksen hallintaan – ostajana maailman suurimpiin kuuluva viihdejätti Dalian Wanda

Se jää nähtäväksi mitä tulevaisuus tuo tämän kaupan myötä tullessaan, vai tuoko mitään.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 636
Edellisen kerran Finnkino vaihtoi omistajaa vajaat pari vuotta sitten, joten luultavasti lippujen ryöstöhinnoittelu ei ole lyönyt leiville. Ainakaan mitään kehitystä ei ole tämän parin vuoden aikana tehty, joten tuskin yrityksen arvo on noussut niin reilusti, että aiemmin omistajana toiminut sijoitusyhtiö olisi kokenut hetken hyväksi tuoton tekemisen kannalta.

Nyt kun uusi omistaja on superglobaali leffateatterikonserni, niin vähän pelottaa, että tulevaisuudessa hommaa lähdetään tekemään entistä mahtipontisemmin ja lippujen hinnat turpoavat hulluna. 20 euron rajaa hätyytellään varmasti jo tämän vuosikymmenen lopulla.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 288
Edellisen kerran Finnkino vaihtoi omistajaa vajaat pari vuotta sitten, joten luultavasti lippujen ryöstöhinnoittelu ei ole lyönyt leiville. Ainakaan mitään kehitystä ei ole tämän parin vuoden aikana tehty, joten tuskin yrityksen arvo on noussut niin reilusti, että aiemmin omistajana toiminut sijoitusyhtiö olisi kokenut hetken hyväksi tuoton tekemisen kannalta.
Joo, melkoista pompottelua on ollut. Lukujen valossa Finnkinolla menee kuitenkin mainiosti ja tässä uudessa kaupassa myytiin siis koko Nordic Cinema Group ja Finnkino taas on osa sitä:
Finnkino Oy | Osakeyhtiö | Kauppalehti.fi

Tilikaudella 12/2015 nettotulos oli 7.342 miljoonaa euroa, enkä usko että se on ollut vuonna 2016 ainakaan merkittävästi heikompi.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 535
Mitenkäs se uus sali on myyny onko tietoa? Se mihin tuli ne "hienot penkit" ja "parempi projektori"?
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 636
Joo, melkoista pompottelua on ollut. Lukujen valossa Finnkinolla menee kuitenkin mainiosti ja tässä uudessa kaupassa myytiin siis koko Nordic Cinema Group ja Finnkino taas on osa sitä.
Niin se NCG myytiin pakettina viime kerrallakin. Kauppa tapahtui kesken vuoden 2015 ja Suomessa hintoja pompsautettiin saman vuoden kesällä, joten vuoden 2015 luvuista ei vielä näe mitään. Täytyy odotella viime vuoden lukuja tiskiin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 075
Tämä oli hyvä juttu toissa viikolta...

Finnkinon Scape, eli keisarin uudet vaatteet

http://suomenkuvalehti.fi/kuvien-takaa/finnkinon-scape-eli-keisarin-uudet-vaatteet/?shared=3858-c7e22e8e-999

Jollei näy (maksumuuri):

Belgia sai IMAXin viime vuoden lopulla. Norjaan avataan tänä vuonna IMAX-teatteri. Oslon teatterin avauttua vain kahdesta Länsi-Euroopan maasta puuttuu IMAX. Toinen on 340 000 asukkaan Islanti. Toinen on 5,6 miljoonan asukkaan Suomi.

Asia ei voi olla kiinni vain siitä, että markkinat ovat meillä suhteellisen pienet. Koko Virossa on vain 1,3 miljoonaa asukasta, eli kourallinen enemmän kuin Suomen pääkaupunkiseudulla, ja silti Tallinnassakin on IMAX. Pietarissa on neljä IMAX-salia.

Kirjoitan nyt nimenomaan pitkän elokuvan IMAXista. Se on laadukas esitystekniikka, joka vaatii omanlaisensa teatterisalin.

Finnkino ei rakenna IMAXia, koska sen ei tarvitse. Ketju kilpailee vain itseään vastaan. Finnkinolla on valtavirtaelokuvien de facto monopoliasema kaikissa niissä 11 Suomen suurimmassa kaupungissa, joissa se toimii. IMAX-lisenssi on kallis. Kuten IMAXin varatoimitusjohtaja haastattelussani pari vuotta sitten totesi, miksi Finnkino siitä maksaisi – monopolin vuoksi kuluttajilla ei kuitenkaan ole vaihtoehtoa.

Finnkino on perustellut pääkaupunkiseudun IMAXittomuutta ainakin sillä, että salin (joka on sisältä ikään kuin puolipallo) muoto on hankala ja sellaiselle ei ole Tennispalatsissa tilaa. Järki sanoo, että tämä ongelma ei voi koskea Itäkeskuksen uutta ja Ison Omenan laajentuvaa teatterikokonaisuutta – Tukholmankin ensimmäinen IMAX avattiin tosiasiassa naapurikaupunkiin Solnaan, toki nopean metroyhteyden päähän.

Maailmalla porskuttava IMAX on uuden spektaakkelielokuvan paras esitystapa. Jos suomalainen elokuvateatterikenttä ei olisi näin monopolisoitunut, Suomessa totta kai olisi IMAX-sali ja ehkä jo toinen tekeillä. (Tanskan toinen IMAX avattiin viime kuussa Tampereen kokoiseen Aarhusiin.) Ruotsissakin nimenomaan suurimmalla ketjulla on IMAX, vaikka siellä on lähes tismalleen samankaltainen monopolitilanne kuin Suomessa. Meillä ei osata vaatia ja Finnkinon spinnaus menee yleisöön – kukaan ei sitä kyseenalaista.

Jotain ”tavallista parempaa” pitää elokuvissakävijöille tarjota, jo siksi että joistain lipuista voidaan pyytää tuhtia preemiohintaa ja uusien teatterien teknologiaa voidaan hehkuttaa.

Tähän on meillä keksitty brändi nimeltä Scape.

Entinen Tennispalatsi 1 onkin nyt ”Tennispalatsi Scape”, ja siellä on hieman parempi kuvan- ja äänenlaatu kuin muissa saleissa. Tällä perustelulla yhdestä lipusta pitää maksaa €19,50!

Uudistetun salin avaamista kesäkuussa Tennariin hehkutettiin ”Pohjoismaiden ensimmäisenä Scape-salina”, ja spinnaus meni läpi. Mikä Scape? Tosiasiassa kyseessä on Finnkinon ihan oma keksintö, joka kyllä lanseerattiin Forum Cinemasissa eli Finnkinon Baltian toiminnoissa. Syy, miksi Scape avattiin Tallinnaan, on looginen. Kaupunkiin tuli uuden toimijan pyörittämä, teknisesti tasokas IMAX-sali! Toki jollain piti kilpailuun vastata.

Meillä Scapeksi tituleerattu, sinänsä toki oikein laadukas tekniikkakokonaisuus ei ole laajemmin katsottuna mitenkään poikkeuksellinen. Muualla maailmassa Dolby Atmos-ääni on uusien vähänkään parempien salien standardi. Laserprojektoria voidaan pitää näin isossa salissa jo itsestäänselvyytenä, jos 3D-leffoihin halutaan kylliksi valoa. Suomessa kokonaisuus on brändätty ihmeelliseksi Scapeksi ja sillä voidaan nyhtää lisää fyrkkaa.

Finnkinon spinnaus on mennyt monella tasolla läpi. Jättämällä sopivasti sanomatta on levitetty esimerkiksi ajatusta, että Scapessa voisi esittää jopa Ang Leen uutta elokuvaa sen vaativimmassa muodossa, johon kykenee vain muutamia teattereita koko maailmassa. Ei pidä paikkaansa. Projektorissa voisi riittää tehoja, mutta Scapen serveri kykenee ainoastaan 30 fps-nopeuteen, kun kyseessä on 3D-kuva 4K-tarkkuudella. Se siitä sitten!

On päivänselvää, että Scape on silmänkääntötemppu, jolla pelataan rahaa sisään (ja aikaa), kun katsojat tosiasiassa haluaisivat IMAXin. Finnkinon tiedotustilaisuudessa ennen Tennarin Scapen avaamista joku kysyi IMAXista. Tämä on parempi, kuului firman vastaus. Pokkaa ainakin riittää.

Toinen kysymys toki kuuluu, onko myös IMAX ylihinnoiteltua teknologian brändäämistä. Jossain määrin varmasti näin. Lisenssejä yhä enemmän ja enemmän (esimerkiksi Kiinaan) myyvää IMAX-firmaa on kritisoitu laatutason suhteellisesta laskusta.

Silti IMAX on paitsi brändäystä, myös tinkimättömien elokuvantekijöiden vaalima standardi, jolle jättielokuvia on jo vuosien ajan optimoitu, eikä kehitys näy hiipuvan. Christopher Nolan, Brad Bird ja J.J. Abrams ovat kuvanneet osia elokuvistaan IMAX-kameroilla, mikä tarkoittaa, että elokuvat on suunniteltu nimenomaan IMAX-esityksiin. Vuosina 2018 ja 2019 valmistuvista Avengers: Infinity War -elokuvista tulevat ensimmäiset kokonaan IMAX-kameroilla kuvatut Hollywood-tuotannot.

Jotenkin tuntuu, että spektaakkelielokuvan esittämisen tulevaisuus on enemmän IMAX kuin Scape.

Jos ja kun Scape-brändistä halutaan pitää kiinni, eikö Tennispalatsin muistakin isoista saleista pitäisi äkkiä tehdä Scape-tasoisia? Ai niin, ei kovin monella riitä rahaa maksaa kahtakymppiä yhdestä leffalipusta. Siitähän on ensisijaisesti kyse. Kun illuusio oi niin ihmeellisestä ja muka eksklusiivisesta esitystekniikasta säilyy, Scapen epämiellyttävillä ”nahka”penkeillä kiemurteleva kansa ei huomaa vedätystä.
 

Straiffi

Neo Noir Blondie
Liittynyt
26.12.2016
Viestejä
169
En ole yleensä kovin nirso penkkien tai tuolien suhteen, eikä toistaiseksi ole ollut mitään ongelmaa Finnkinon istuinosien kanssa eikä ahtauskaan haittaa, mutta helvetti, että ärsyttää useimpien Finnkinon salien selkänojissa olevat "niskatuet" tai mitä helvetin ryhdintappajia ovatkaan olevinaan. En tiedä mihin sen morkulan olisi tarkoitus osua, mutta itsellä se osuu niskan sijasta takaraivoon ja ei pysty nojaamaan rennosti, eikä myöskään kunnolla pitämään päätä pystyssä, ilman että menee ryhti vituiksi. Kirkon penkissäkin on mukavampi nojata kuin niissä.
 

Sleipnir

2. SoAS infantry brigade Brig. Gen. Sleipnir
Platinum-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
352
Olisikohan uuden omistuksen myötä mahdollista saada suomeen vihdoin oma IMAX- teatteri. Varmasti olisi kysyntää ja asiakkaita tulisi varmasti ympäri suomea.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 075
Olisikohan uuden omistuksen myötä mahdollista saada suomeen vihdoin oma IMAX- teatteri. Varmasti olisi kysyntää ja asiakkaita tulisi varmasti ympäri suomea.
Ei se kilpailutilannetta muuta ja asiakkaita voi olla, mutta ei tarpeeksi. Lue tuo 3 viestiä ylempänä oleva juttu, käsitteli just tätä (että miksi Scape-rahastus eikä IMAX).
 

Sleipnir

2. SoAS infantry brigade Brig. Gen. Sleipnir
Platinum-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
352
Ei se kilpailutilannetta muuta ja asiakkaita voi olla, mutta ei tarpeeksi. Lue tuo 3 viestiä ylempänä oleva juttu, käsitteli just tätä (että miksi Scape-rahastus eikä IMAX).
Harmi. Käytännössä siis vaatisi kokonaan uutta konsernia, joka pystyisi horjuttamaan Finnkinon monopoliasemaa. Mitä ei ole kyllä täällä tapahtumassa. On kyllä ollut pokkaa jos ovat Scapea väittänyt paremmaksi kuin IMAX :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
224
Oulussa onneksi on ainakin yksi kerrassaan pätevä kilpailija Finnkinolle: Elokuvateatteri Star, jonka ykkössalissa on Dolby Atmos, Dolby HFR 3D ja NEC 4K -projektori. Viikonloppuna tuli kokeiltua salia ensimmäisen kerran, eikä tarvitse jatkossa vaivautua Finnkinon pikselimössön väijyntään. (No OK, sarjaliput käytän loppuun.)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
86
Itseäni häiritsee Finnkinossa etukaiuttimien sijoitus valkokankaan yläpuolella aivan katonrajaan. Oikeaoppisempi tapa olisi sijoittaa akustisesti läpinäkyvän kankaan taakse, jolloin äänikuva ei tulisi luonnottoman ylös.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 075
Oulussa onneksi on ainakin yksi kerrassaan pätevä kilpailija Finnkinolle: Elokuvateatteri Star, jonka ykkössalissa on Dolby Atmos, Dolby HFR 3D ja NEC 4K -projektori. Viikonloppuna tuli kokeiltua salia ensimmäisen kerran, eikä tarvitse jatkossa vaivautua Finnkinon pikselimössön väijyntään. (No OK, sarjaliput käytän loppuun.)
Ja hyvin vissiin menee, koska kaikki salit taidettiin vasta remontoida ja tekniikka uusia. Taitaa lapsiperheet (lasten leffat) aika pitkälti pitää pystyssä...

Missä muualla on enää joku muu teatteri, joka voi paikakunnallisesti kilpailla paikallisen Finnkinon kanssa? (Siis näyttämällä ihan samoja isoja leffoja, eikä vaan jotain genreleffoja pienelle kohderyhmälle.)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 056
Missä muualla on enää joku muu teatteri, joka voi paikakunnallisesti kilpailla paikallisen Finnkinon kanssa? (Siis näyttämällä ihan samoja isoja leffoja, eikä vaan jotain genreleffoja pienelle kohderyhmälle.)
Espoon Sellossa oli Sello Rex. Se teki juuri tätä.

Sitten Finnkino huomasi, että oli kilpailua, ja osti Sello Rexin pois pilaamasta heidän hinnoitteluaan..
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 075
Elokuvateatteri Star - Hinnasto

Muut elokuvat: ma-to 10-12 € pe-su 11-14 €
Muut elokuvat 3D: joka päivä 12-14,50 €


Elokuvaliput

CLASSIC NORMAL SPECIAL
Ma-to, pe ennen klo 17 ja yönäytökset alkaen klo 22
2D 9,50 € 11,00 € 12,00 €
3D 10,50 € 12,00 € 13,00 €
Pe alkaen klo 17, la-su + arkipyhät
2D 11,50 € 13,00 € 14,00 €
3D 12,50 € 14,00 € 15,00 €

No en tiedä voiko tuosta kauheasti päätellä, muuta kuin että hinnasto on yksinkertaisempi. Sarjalippu on halvempi (48e / 5 lippua, voimassa 12kk eli tuplasti Finnkinoon ja käy kaikkiin näytöksiin).

Silloin kun ei ole ilmaislippuja niin mieluummin kyllä käyn tuolla "tukemisen vuoksi" jos esitysajat/valikoima sen mahdollistaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.12.2016
Viestejä
29
Oulun Plaza 1 on tietääkseni kanssa 4k projektori. Dolby Atmos kyllä puuttuu, mutta aika harvassa ne leffatkin joissa se on. Valkokangas kyllä mukavan kokoinen Plazassa vrt Starin uuteen ykköseen.
 
Liittynyt
25.02.2017
Viestejä
305
Mitäs mieltä muut on tuosta Finnkinon Scapesta?
Ite tuli nyt sekin kokeiltua tuossa tiistaina ja elokuvana Ghost In The Shell.
Onhan tuollainen 16.50e aika suolasta mutta näkisin ite ongelmana Finnkinon muutenkin korkean hinta-tason, en niinkään tuota Premium-lisämaksua.
Pitää mennä tässä lähiaikoina heti "normi" leffaan paikalliseen kun nyt jäi ainakin Scspesta semmoinen fiilis että kuva oisi ollu normaalia vähemmän harmaa.
Diggasin kanssa istumatilasta ja oikeesti isosta screenistä. Elokuvissa ois kyllä saanu hyödyntää tuota Dolby Atmosta enemmän
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
566
Missä muualla on enää joku muu teatteri, joka voi paikakunnallisesti kilpailla paikallisen Finnkinon kanssa? (Siis näyttämällä ihan samoja isoja leffoja, eikä vaan jotain genreleffoja pienelle kohderyhmälle.)
Vantaalla Tikkurilassa Bio Grand on hyvin vastaava kun Oulussa Star... Itse tykkään kovasti noista pienemmistä saleista kuin jostain Tennarin megasalista :)
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
17 505
Mitäs mieltä muut on tuosta Finnkinon Scapesta?
Ite tuli nyt sekin kokeiltua tuossa tiistaina ja elokuvana Ghost In The Shell.
Onhan tuollainen 16.50e aika suolasta mutta näkisin ite ongelmana Finnkinon muutenkin korkean hinta-tason, en niinkään tuota Premium-lisämaksua.
Pitää mennä tässä lähiaikoina heti "normi" leffaan paikalliseen kun nyt jäi ainakin Scspesta semmoinen fiilis että kuva oisi ollu normaalia vähemmän harmaa.
Diggasin kanssa istumatilasta ja oikeesti isosta screenistä. Elokuvissa ois kyllä saanu hyödyntää tuota Dolby Atmosta enemmän
Virossa Scape-salista ei muistaakseni peritty mitään extramaksuja kun kävin Star Wars Episode VII:n katsomassa silloin reilu vuosi sitten, sikäläinen mikäseteatterifirmanytolikaan kuuluu samaan konserniin kuin Finnkino. Jo pelkästään tuon vuoksi näen premium-maksun ongelmana, vaikka toki myös itse perushintataso on ongelma.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 622
Mitäs mieltä muut on tuosta Finnkinon Scapesta?
Kävin aika heti silloin kun tuo valmistui ensimmäisen ja viimeisen kerran kokeilemassa. En nähnyt mitään syytä maksaa jo ylihintaisiin lippuihin vielä kolmea euroa lisää tuosta salista. Tuon jälkeen olen käynyt vain "normaaleissa" saleissa.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
3 987
On kyllä itsellä elokuvissakäynti loppunut jo aika päivää sitten. Pari kertaa on vuosien varrella ollut "pakko" mennä vaimon kanssa leffaan kun on välttämättä halunnut, mutta omasta aloitteesta en niissä käy enää ollenkaan. Siinä vaiheessa kun lipunhinta nousi 8,50 euroon totesin notta ei ole hintansa väärti. Itse en ole koskaan saanut muutenkaan leffateatterin isosta kankaasta mitään suuria wow-elämyksiä, ihan samalla tavalla sen leffan näen kotona telkkaristakin katsoa. Ahdistun vaan helvetisti siitä säätämisestä mikä leffassakäyntiin liittyy; pakko mennä keskustaan, jonottaa lippuja, miettiä tuleeko kusihätä kesken näytöksen, istuuko vieressä joku haiseva urpo, tuleeko eteen joku honkkeli jonka pää peittää näkymän, räplääkö joku pissis puhelintaan siellä jne... Lisäksi leffateattereissa on äänet leffoissa niin kovalla, että mulla meinaa pää räjähtää siellä. Ensimmäinen vartti menee tottua siihen meteliin että pystyy edes keskittymään leffaan eikä vaan ajattele, että prkl kun korviin sattuu.

Nykyään tulee sitten joko ostettua leffat Bluraynä siinä vaiheessa kun se maksaa omaksi ostettuna kympin verran, tai katsottua ne TV:stä / Netflixistä kun saapuvat katsottavaksi. Eipä sitä oikeastaan edes tehdä leffoja, joita odottaisi niin paljon, että maksaisi siitä menemällä leffasaliin tai maksamalla BD:stä enempää. Star Trekistä taisin maksaa 15 euroa ja Avatarista 19 euroa BD:nä kun ostin, kalleimmat ostamani leffa viimeiseen 15 vuoteen, muuten vedän rajan siihen noin kymppiin. Kotona saa nauttia leffansa sentään rauhassa sohvalla pieruverkkareissa maaten ja syödä samalla halppaa sipsiä tai muuta snäksiä mitkä on ostanut ruokakaupasta. Ja leffan voi laittaa pauselle jos tarttee käydä välillä kusella.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 622
miettiä tuleeko kusihätä kesken näytöksen,
Muuten allekirjoitan kyllä paljon tuosta viestistäsi, mutta tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Leffat kestää keskimäärin sen pari tuntia. Miten aikuinen ihminen ei voi olla kahta tuntia käymättä kusella? Pidättekö te autolla ajaessakin tunnin välein taukoja? Lapsenkin kanssa on aina onnistunut elokuvassa käynti ilman, että olisi vessahätää kesken elokuvan tullut.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
3 987
Leffat kestää keskimäärin sen pari tuntia. Miten aikuinen ihminen ei voi olla kahta tuntia käymättä kusella? Pidättekö te autolla ajaessakin tunnin välein taukoja?
Paljonhan tuo riippuu siitä minkä verran, mitä ja mihinkä aikaan olet juonut. Vaikkapa kahvien juominen sopivaan aikaan voi hyvinkin aiheuttaa kusihädän kesken näytöksen. Perus kahden tunnin pätkä on varmaan suurimmalle osalle kansaa ongelmaton, mutta nuo ≥3 tunnin leffat alkaa ainakin itsellä olemaan tyhjennysvälin rajoilla .
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
147
Mulla ainakin tulee kusihätä aina elokuvan aikana ja leffan jälkeen on kiire vessaan. Eikä se liity tietääkseni mitenkään ikääni. Luulis olevan ihan selvä juttu ettei kaikkien keho toimi välttämättä samoin kuin sinun.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 266
Muuten allekirjoitan kyllä paljon tuosta viestistäsi, mutta tätä en ole koskaan ymmärtänyt. Leffat kestää keskimäärin sen pari tuntia. Miten aikuinen ihminen ei voi olla kahta tuntia käymättä kusella? Pidättekö te autolla ajaessakin tunnin välein taukoja? Lapsenkin kanssa on aina onnistunut elokuvassa käynti ilman, että olisi vessahätää kesken elokuvan tullut.
Riippuu ihmisestä. Ja siitä mitä on juonut. Jos ostaa vaikka colan mukaan, voi hyvinkin tulla kusihätä. Tai jos käy Plevnassa juomassa yhden tuopillisen ennen leffaa. Yleensä yhdestä ei tulisi kusihätä, mutta joskus voi tullakin. Ratkaisu=täytyy olla juomatta mitään, joka sekin on ikävä kompromissi, verrattuna siihen että kotiteatterissa voi juoda kaljaa ja syödä salamia samalla kun kattoo. :drool:
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 622
Luulis olevan ihan selvä juttu ettei kaikkien keho toimi välttämättä samoin kuin sinun.
Toki on ihmiset erilaisia. Olen vain ihmetellyt, että kun olen tässä nyt elämän aikana ehtinyt aika monta parin tunnin kokousta istua ilman, että niistä on kenenkään pitänyt kesken kaiken lähteä vessaan, mutta elokuvateatterissa tuntuu olevan joka näytöksessä joku, jolle tämä on ylivoimaista. Voi tietysti osittain johtua siitä toisesta ihmetyksen aiheesta, että kuka jaksaa syödä sellaisen ämpärillisen poppareita ja juoda saavillisen limpparia, kuin leffateatterissa myydään. Ja juu, tähänkin on sama vastaus. Monelle tuntuu hyvin uppoavan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
142
Tuskin tulisi käytyä teatterissa katsomassa leffoja, jos ei sitä saisi Smartumilla maksettua. Joskus tulee lähdettyä jos joku pyytää mukaan. Kotona on paljon mukavampi katsoa leffat.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 075
Finnkinolle kilpailija? Virolainen elokuvateatteriketju Suomeen: suunnitelmissa avata useita teattereita

Virolainen elokuvateatteriketju Cinamon avaa teatterin ensi vuonna Helsinkiin. Elokuvateatterin avajaisia on tarkoitus viettää vielä rakenteilla olevassa kauppakeskus Redissä syyskuussa 2018.

Cinamon on tehnyt sopimuksen noin 2 400 m2 vuokraamisesta. Elokuvateatterista tehdään noin 700-paikkainen. Viidestä salista suurimpaan mahtuu noin 220 katsojaa, muihin saleihin noin 120 katsojaa. Cinamon arvioi elokuvateatterin kävijämääräksi vuositasolla noin 250 000 katsojaa.

Cinamon Holdingin toimitusjohtaja Tatjana Tolstaya kertoo M&M:lle, että elokuvateatteriketjun Suomen valloitus ei jää Helsinkiin.

"Tarkoituksemme on avata elokuvateattereita ympäri Suomea isoihin ja pieniin kaupunkeihin. Ensi vuonna Cinamonilla on useita teattereita Suomessa."

Tolstaya ei tarkenna, mihin elokuvateattereita ollaan avaamassa.

Cinamon on perustettu vuonna 2005, ja sillä on yhteensä viisi elokuvateatteria Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Virossa Cinamonilla on Imax-elokuvateatteri. Imax-teatterit tunnetaan jättimäisistä valkokankaistaan ja tarkasta kuvasta.

"Toivottavasti Helsinkiin avataan Imax-teatteri pian. Rediin avattavaan teatteriin ei tule Imax-tekniikkaa."
 
Viimeksi muokattu:

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 622
"Toivottavasti Helsinkiin avataan Imax-teatteri pian. Rediin avattavaan teatteriin ei tule Imax-tekniikkaa."
Hinnallakohan nämä meinaa kilpailla, kun se ainoa todellinen kilpailuvaltti jätetään käyttämättä? Tosin eipä tuo Viron Imaxkaan ole oikea Imax-teatteri, mutta kyllä tuollaisella "lähes Imaxillakin" vetäisi varmasti katsojia. Tavallisilla leffasaleilla voi olla heikkoa, jossei hinnat ole selvästi halvempia.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 266
Ulkomailla imaxissa käyneenä, onhan se jees sen ekan kerran, mutta lopulta ei leffasta sen parempaa tee. Syy vaan nostaa hintoja entisestään.
Toisaalta katson hyvin vähän leffoja (supersankarileffoja yms. cgi-blockbustereita en katsois vaikka 10€ maksettaisiin) mitä imaxissa edes esitettäisiin vaikia sellainen tulisi, niin ei koske mua muutenkaan.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
686
Itse kävin torontossa imax teatterissa, ja oli kyllä huikee elämys. Taisi vielä dolby atmos olla kyseisessä teatterissa. Muistaakseni sielläkin suhteellisen kovat hinnat oli, ettei peräti ollu $20.

Varmasti kävisin itse pitemmästä matkasta jos sellanen suomeen tulisi.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 288
Näköjään Finnkino levittää Mysteerinäytös-konseptia muillekin paikkakunnille. Jatkossa salaperäinen leffa on katsottavissa mm. JKL:ssä.

Tervetuloa MYSTEERINÄYTÖKSEEN, jossa näet ensimmäisten joukossa pian kaikkien huulilla olevan puheenaiheen. Elokuvaa emme paljasta, mutta viihtyminen on taattua. Tästä kansainvälisesti suositusta tapahtumasta päästään nauttimaan nyt myös Finnkinon teattereissa.
Konseptinahan tuo on ihan kiva. Kaikki eivät tietenkään tykkää, kun mysteerileffat eivät ole välttämättä kovimpia blockbustereita, vaan vaihtelevat laidasta laitaan. Idea kuitenkin on tulla näytökseen ennakkoluulottomasti ja katsoa mitä on tarjolla. Hyvällä tuurilla saa katsoa jonkin sellaisen helmen, jota ei olisi koskaan muuten ajatellutkaan katsovansa. Mitään sekundaa mysterileffat eivät tietääkseni ole olleet missään vaiheessa, eli rahalle pitäisi olla aina vastinetta jollakin tasolla.

Toinen mielestäni hieno uudehko juttu ovat Pop/Rock -livekeikat ja muut "eventit". Ei niissä aina ole järkeä teatterin penkiltä käsin, mutta omalla kohdalla mm. David Gilmourin Live at Pompeii on pakko käydä kokemassa, vaikka se jostain syystä onkin runnottu täällä alle 100 katsojan pikkusaliin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
322
Näköjään Finnkino levittää Mysteerinäytös-konseptia muillekin paikkakunnille. Jatkossa salaperäinen leffa on katsottavissa mm. JKL:ssä.Konseptinahan tuo on ihan kiva. Kaikki eivät tietenkään tykkää, kun mysteerileffat eivät ole välttämättä kovimpia blockbustereita, vaan vaihtelevat laidasta laitaan...
Siellä sitä sitten jännittää popparit kourassa, että mitä tulee. 10 min. mainoksia ja ruutuun lävähtää Anal attac 5. Voi vittu.... mä oon jo nähny tän.
 

SweeneyTodd

Smooth Operator
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 622
Tuli vierailtua lomalla Englannissa (taas vaihteeksi) ja vähän käy kyllä kateeksi sikäläisiä elokuvafaneja. Etelärannikolla lippujen hinnat oli 2.5£ vähän vanhemmassa teatterissa ja 5£ uudessa Finnkinon komplekseja vastaavassa paikassa. Lontoossa sitten suomen hinnoissa muuten, mutta tarjolla oli rajattoman määrän näytöksiä tarjonnut vuosilippu hintaan 228£. Tuohon tosin tulee ekstramaksuja jos haluaa kiduttaa itseään 3d:llä. Samoin Imax-näytökset on lisämaksullisia.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
266
Konseptinahan tuo on ihan kiva. Kaikki eivät tietenkään tykkää, kun mysteerileffat eivät ole välttämättä kovimpia blockbustereita, vaan vaihtelevat laidasta laitaan. Idea kuitenkin on tulla näytökseen ennakkoluulottomasti ja katsoa mitä on tarjolla. Hyvällä tuurilla saa katsoa jonkin sellaisen helmen, jota ei olisi koskaan muuten ajatellutkaan katsovansa. Mitään sekundaa mysterileffat eivät tietääkseni ole olleet missään vaiheessa, eli rahalle pitäisi olla aina vastinetta jollakin tasolla.
Onko tietoa mitä kaikkea Mysteerinäytöksissä on näytetty? Koska itse menin toiveekkana ekaan mysteerinäytökseen ja heti poltin näppini, kun näyttivät uuden paskan Tarzanin...
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 288
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
213
Mitäs tuommonen Mysteerinäytös maksaa? En löytänyt tietoa Finnkinon sivuiltakaan. Normihinta?
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 266
Ittee ei noi mysteerinäytökset tosiaan kiinnosta siks, että kuitenkin tulee jotain blockbuster-sekundaa. Jos olis jotain rehdisti omaperäisiä indie-leffoja tjms. mitä niille ei teatteriin normaalisti edes tulisi, olisin mielenkiinnolla kattomassa, mutta jotain Tarzania yms. en menisi kattomaan ilmaseksi muutenkaan niin turha mysteerniäytöksenä sellasiin raahautua.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 288
Ittee ei noi mysteerinäytökset tosiaan kiinnosta siks, että kuitenkin tulee jotain blockbuster-sekundaa. Jos olis jotain rehdisti omaperäisiä indie-leffoja tjms. mitä niille ei teatteriin normaalisti edes tulisi, olisin mielenkiinnolla kattomassa, mutta jotain Tarzania yms. en menisi kattomaan ilmaseksi muutenkaan niin turha mysteerniäytöksenä sellasiin raahautua.
Eiköhän nuo Tarzanit ja muut vastaavat loista pääosin poissaolollaan noista näytöksistä, mutta pelkona ikävä kyllä kuitenkin on, että joskus voi kosahtaa kohdalle sellainenkin. Jos mysteerinäytöksen hinta olisi vaikka 5€, niin ne olisivat paljon houkuttelevampia.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 075
En tajua tuollaisen ideaa. Tosin en kuulu myöskään niihin jotka laittaa musiikkisoittimesta shufflen päälle.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 266
Ite tajuan aika kaikkiruokaisena (=kaikki paitsi supersankarileffat ja teinileffat) leffanystävänä sillon, jos tarjolla olisi leffoja joita muuten ei tule teatteriin. Mutta jos tasan sama Tarzan tjms. tulee viikon päästä muutenkin, niin enpä lähde kokeilemaan onneani. Jossain leffafestarilla tuo olisi erittäin mukavakin tapa, kun olis teemoittain "R-18 mysteerisplätteri" "mysteeri draama joka saa sut itkemään" "mysteeri lollolloltrololo leffa" yms.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 243
Brysselissä näkyi ihan mielenkiintoinen elokuvahinnasto. Olikohan 30 vai 40€/kk. Mitä nopeasti tutkin, ei näyttänyt olevan erityisiä rajoituksia viikottaisten käyntien tai ajankohtien kanssa, vaan elokuvissakäyntiä myytiin samaan tapaan kuukausimaksullisena palveluna kuin streameja.

Tällaista hinnoittelua lienee turha toivoa Suomeen, jossa 30€ menee jo kahteen elokuvaan.

Itse tosin olen jättänyt elokuvat kotikatsomoon. Eihän se ruutuala tai äänet pärjää, mutta kun etuna on oma rauha, vessataukojen mahdollisuus tarvittaessa, mahdollisuus syödä vaikka pizzaa, englanninkieliset tekstitykset ja oma aikataulu, niin mielestäni päätös on kuitenkin suhteellisen helppo.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 266
Brysselissä näkyi ihan mielenkiintoinen elokuvahinnasto. Olikohan 30 vai 40€/kk. Mitä nopeasti tutkin, ei näyttänyt olevan erityisiä rajoituksia viikottaisten käyntien tai ajankohtien kanssa, vaan elokuvissakäyntiä myytiin samaan tapaan kuukausimaksullisena palveluna kuin streameja.

Tällaista hinnoittelua lienee turha toivoa Suomeen, jossa 30€ menee jo kahteen elokuvaan.

Itse tosin olen jättänyt elokuvat kotikatsomoon. Eihän se ruutuala tai äänet pärjää, mutta kun etuna on oma rauha, vessataukojen mahdollisuus tarvittaessa, mahdollisuus syödä vaikka pizzaa, englanninkieliset tekstitykset ja oma aikataulu, niin mielestäni päätös on kuitenkin suhteellisen helppo.
Itelle leffateatterit ei koskaan ole ollut niinkään vaihtoehto kotona katsomiselle, vaan vaihtoehto jollekin muulle ulkona tekemiselle. Kun pitää valkata käytänkö lauantain eukon kanssa shoppaillessa vaiko leffaan, menen mieluummin leffaan. Leffateatteri täyttää sellasen tarpeen lähtee välillä jonnekin, ei niinkään tarvetta nähdä hyvää leffaa. Suurin osa finnkinon leffoista on ihan paskoja omaan makuun, mutta kyllä ne ihan ok katsottavia sit lopulta on.

Toinen on taas toi pizzansyönti yms, leffateatterissa sama leffa tuntuu paremmalta, kun siellä keskittyy 100% siihen leffaan, eikä kaikkeen oheistoimintaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 637
20" kuvaputki + vhs > teatterin kangas + äänet <- Tuossa on jo sellainen ero että mielellään kävi teatterissa, nytkun on kotona 100" kangas ja äänentoisto, alkaa olemaan elokuvissa käynti lähinnä muodollisuus/harvoin haluttu elokuva. Pitäisi OIKEASTI olla sellaiset vehkeet siellä että sais edes jotain elämystä, 12-13€ lippu + epämukava penkki ei kyllä houkuttele.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
44
Helsingin Itikseen kaavaillaan jättimäistä IMAX-elokuvateatteria – Finnkinon kehitysjohtaja: "Mahdollisuus on olemassa"

Helsingin Itäkeskukseen rakennettavasta elokuvateatterista voi tulla IMAX-teatteri. Finnkinon kehitysjohtajan mukaan asiaa harkitaan tällä hetkellä.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
25.8.2017 klo 17:15päivitetty 25.8.2017 klo 17:19

Finnkino-kyltti.Pasi Mäenpää / Yle

Tanja Kröger

Jaa artikkeli Facebookissa7
Jaa artikkeli Twitterissä
Aikaisemmin torpattu jättimäinen IMAX-elokuvateatteri saattaa sittenkin olla tulossa Helsingin Itäkeskuksen Itis-kauppakeskuksen rakennettavaan Finnkino-teatteriin.

Finnkinon kehitysjohtaja Janne Uusi-Kölli kertoo, että Itiksen elokuvateatterin on tarkoitus valmistua vuoden 2018 lopussa. IMAX-teatteria harkitaan tällä hetkellä.

– Mahdollisuus on olemassa, Uusi-kölli sanoo.

Itikseen rakennettavan elokuvateatterin etuina ovat Uusi-Köllin mukaan sijainti sekä salit. Itis-kauppakeskuksessa sijaitseva teatteri tulee sisältämään yhdeksän salia.

– Mahdollisesta IMAXIN sisällyttämisestä Itikseen neuvotellaan IMAXIN kanssa, Uusi-Kölli sanoo.

IMAX-teattereita on jo monessa maassa
Naapurimaista Ruotsista, Virosta ja Norjasta IMAX-teatterit jo löytyvät. IMAX-teattereissa on esimerkiksi jättimäinen, kovera valkokangas, ja penkit on aseteltu tarkkaan ja normaalia lähemmäs kangasta. Teho korostuu entisestään 3D-elokuvissa.

Imax-yhtiö on viime vuosina etsinyt kasvua Euroopasta.

Uusi-Köllin mukaan Finnkino vahvistaa lopullisesti asian tämän vuoden loppuun mennessä. Liikeneuvottelut, hinta ja tekniikka vaikuttavat päätökseen.

– Kyllähän se hieno juttu olisi ja täysin oma konseptinsa. Suomessa on jo Scape-sali Tennispalatsissa, mutta IMAX olisi myönteinen juttu. Tällä hetkellä asia on harkinnassa.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
13 288
Erikoinen konsepti Netflixin perustajalta:
Mies "tuhosi" Netflixillä videovuokraamot – nyt hän ravistelee elokuvateattereita

Nyt hän johtaa Moviepass-yhtiötä, jolla on mielenkiintoinen palvelumalli: asiakkaat pääsevät kuukausimaksulla katsomaan elokuvia teattereissa mielin määrin. Teatterit eivät ole suoraan mukana järjestelmässä, vaan Moviepass toimiin asiakkaiden ja teattereiden välissä.

Järjestelmä toimii siten, että Moviepassin asiakas valitsee elokuvan ja teatterin, jossa haluaa sen katsoa. Moviepass selvittää lipun hinnan ja siirtää asiakkaan luottokortille sen edestä rahaa. Asiakas menee sitten teatterin lippukassalle ja ostaa lipun normaalisti.

Lipunostoon tarkoitetut rahat aktivoituvat vasta teatterin lähistöllä eikä niitä voi käyttää muuhun.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
143 809
Viestejä
2 745 248
Jäsenet
53 125
Uusin jäsen
Lertsa

Hinta.fi

Ylös Bottom