Finnkino ja muut elokuvateatterit (esitystekniikka, lippujen hinnat jne)

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Kautium, 23.01.2017.

 1. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Erikoinen konsepti Netflixin perustajalta:
  Mies "tuhosi" Netflixillä videovuokraamot – nyt hän ravistelee elokuvateattereita

   
 2. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  10$/kk niin monta leffakäyntiä kuin huvittaa. Kelpaisi kyllä minulle. Tappiotahan tuollaisella hinnalla tekee ja tietävät sen itsekin:
  En kyllä oikein tiedä, että miksi leffateatterit alkaisivat jotain tuloja noille tilittämään. Rahat ja katsojat tulee silti heille. Vai meinaako nuo aloittaa jonkin kiristysmeiningin tyyliin "teidän teatterit poistuu meidän valikoimasta, jos ette maksa suojelurahaa".
   
 3. DD-Indeed

  DD-Indeed Team Ryzen

  Viestejä:
  3 700
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Koko toi homma voi pahimmillaan johtaa siihen, että leffateatterit kuolee pois, elokuvien tuotantomäärä pienenee ja halpenee, ja ihmiset siirtyisivät katsomaan leffoja kotona.
   
  zZzz tykkää tästä.
 4. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 748
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Siis tuo on vain ajan kysymys.
  Mullakin on köyhällä ihmisellä kotona 65" 100hz 4K telkkari, 7.2 hyvät Surround vehkeet... Saa laittaa pausen päälle välillä, voi juoda kaljaa ja käydä paskalla... Jotkut latailee vielä ne leffatkin ilmaiseksi kotiin VPN kautta ennenkuin ne edes tulee Suomeen teattereihin.

  On päivänselvää että VR ja OLED jne tulee tuhoamaan elokuvateatterit elleivät muuta hintojaan ja konseptiaan oikein kunnolla ja nopeasti.

  4K HDR telkkarissani leffat on paremman näköisiäkin kuin suttuinen surkea leffateatterin kangas.
   
  Kan Dee Dokata tykkää tästä.
 5. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Niin viittaat tohon kk-maksuun? Kyllä sanoisin että nykyinen systeemi ajaa teatterit ahtaalle kiitos jatkuvasti halpenevat ja kehittyvät kotiteatteri laitteet...
   
 6. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 748
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  Jostain syystä hyvien Laser-LED tykkien hinnat eivät kohtaa vielä massamarkkinoita.
  Mutta tuollainen laadukas jopa 4K tarkkuuden tykki ikuisella LED polttimolla ja 250" laatu kankaalla pieksee kyllä minkä tahansa ylihinnoitellun haisevan Finnkinon teatterin. Pestäänköhän niitä edes koskaan, aina on sipsiä ja popcornia yms skeidaa paikat täynnä.

  Tuolit hirveitä, kuka helvetti armeija tyyliin lähes 90 asteen kuilmassa kotona jäpittää katsoessaan leffaa? itsellä on mekanismi lepotuoli ja sohva. Niiltä on kiva katsoa leffaa. Elokuvateatterissa käynti lähinnä vituttaa.

  Ja kun olet sen järkyttävän lipun hinnan maksanut, mitä sinä saat? heti ensi alkuun 25 minuuttia mainoksia ennenkuin se leffa alkaa. Sitten soi jollain kusipäällä puhelin johon se mulkku vielä kehtaa jopa vastata.
   
  Kääriäinen tykkää tästä.
 7. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 666
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sehän on 100%:sesti leffastudioiden kontrollissa, että koska leffat tulevat netflixiin tai mihinkään muihinkaan vastaaviin palveluihin.

  Disney on juuri poistamassa starwarsit ja muut leffansa Netflixistä ja pääasiassa suosituimpia leffoja ei ole tullut streamauspalveluihin muutenkaan kovin nopeasti, saati että tulisi edes vuokrattavaksi.

  Ja ennen bluray releaseja mitään kunnollisia rippejä ei edes ole luvassa ja cameja nyt kukaan jaksa katsella muutenkaan.
   
 8. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  786
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näihän se on, tarkoittaa myös että teatterit on samassa asemassa kun nettipalvelutkin. Ei ole edes kaukaa haettu kun sanon että kun jokin palvelu lyö rahaa tisiin että ensi-ilta ei olekkaan teatterissa, vaan omassa sohvalla on jo lähes nyt.
  Esim. Disney voi hyvinkin julkaista starwarsin vaikka päivää aikaisemmin netissä kuin tulee teatterii, tällä tulisi jo aivan valtavat määrät fyrkkaa suoraan disneylle ilman teatteri provikoita...
   
 9. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 666
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Per katsoja tuotot ovat teattereissa täysin ylivoimaiset vs. netflixit ja vastaavat, joten en usko että leffateattereita ollaan kovin äkkiä poistamassa kuvioista.

  Netflix tietty tekee omaa tavaraa suoraan kotikatsomoon ilman laajoja teatterilevikkejä, mutta ihan turha kuvitella, että seuraavat Frozenit ja Starwarsit tulisivat johonkin 10e/kk striimauspalveluun ensimmäisenä.

  Disneyn pitäisi saada ainakin joku 20e per kertavuokraus rahaa jostain Frozenista, jotta sen kannattaisi jättää leffateatterit väliin.

  Ja siellä ei voisi vähempää kiinnostaa jos joku jättää leffan katsomatta sen takia, että se on hänen mielestään liian kallis ja sitten 3v myöhemmin liian vanha.
   
 10. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  Tuolla Scape salissa oon muutaman kerran ollu, mut premium paikkaa en oo ostanu. Mietin vaan et mikä estää porukkaa siirtymästä premium paikoille kun salin ovi suljetaan? Erittäin epätodennäköistä että just siihen paikalle ois joku mattimyöhäinen tulossa.. Aina on meinaan premium paikat ollu tyhjiä ku käynyt.
   
 11. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Hetkonen, mitä premium-paikkoja tarkoitat? Ei Tennispalatsin Scapeen ainakaan ole ostettavissa mitään erillisiä premium-paikkoja. Ja tosiaan, mikään ei estä vaihtamasta paikkaa sen jälkeen kun leffa on alkanut.
   
 12. -Dist

  -Dist

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  En oo käyny leffassa hetkeen niin taisin sekoilla jotain :D. Scapessa siis kaikki paikat on ns. Premiumeja, mut normiteattereisa on ne premium paikat mitkä maksaa muutaman euron lisää lippuhintaan. Mietin vaan et kuka noita ees maksaa kun sinnehän voinee siirtyä leffan alkaessa kun penkit ovat muutenkin aina tyhjillään ..
   
 13. MadHund

  MadHund

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Täältä löytyy innokas leffateatterissa kävijä. Kerran viikossa leffassa ja joskus kahdestikin kun pojan kanssa käydään kaikki animaatiot katsomassa. Teatterissa on vain parempi tunnelma ja "elokuvan taikaa". Sehän on häväistystä jos pitää leffan aikana vessassa juosta ja jääkaapilla köydä. Teatterissa pystyy keskittymään 100% leffaan. Kuva iso ja äänet kovalla.
   
 14. east

  east

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  "7.2-surroundvehkeet" ei kerro mitään, "65" 100hz 4K -TV" vähän enemmän. Mitkä laitteet sinulla on ja oletko kalibroinut television?
  Käsivarakameralla elokuvateatterissa kuvattua tavaraa, ellei suomijulkaisu veny kuukausia Blu-ray/DVD:hen asti.
   
 15. east

  east

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Itsenäisissä elokuvateattereissa ei välttämättä ole mainoksia - toinen, jossa käyn ei ole näyttänyt koskaan edes trailereita. Finnkinossa tuotemainokset tuntuvat rangaistukselta kalliin lipun hinnan päälle. Eivät edes päästä saliin myöhässä, kerran yritin ohittaa viitisen minuuttia mainoksista ja ovet oli lyöty lukkoon. Finnkinon ulkoasu on mielestäni erittäin mitäänsanomaton, mitään teatteritunnelmaa siellä ei ole.
   
  tikkara ja greenlight tykkäävät tästä.
 16. turboahdin

  turboahdin

  Viestejä:
  2 948
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole kyllä vuosiin tullut leffassa käytyä. Tuli alkuvuodesta saatua yksi ilmaislippu, joka pitäisi tämän vuoden loppuun mennessä käyttää, mutta saas nähdä jaksaako mennä itseään kiduttamaan.

  Harva leffa on niin mielenkiintoinen, että siihen jaksaa täysillä keskittyä. Usein tulee kaivettua läppäri tai tabletti käteen ja selattua nettiä samalla, kun ei mielenkiinto riitä. Leffassa ei moinen oikein onnistu, joten mieluummin katson kaikki omalta ruudulta.

  Leffateatteri ja ravintola ja baari pitäisi yhdistää, niin voisi samalla vetää vaikka kunnon pizzan leffan lomassa. Tulisi varmaan käytyä paljon useammin, jos moinen konsepti joskus toteutuu.
   
 17. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Missä näin on? Ainakin Helsingissä pääsee sisään leffan alkuun asti. Joskus olen tullut vartin myöhässä ja hyvin vielä ehti. Yleensä ei kyllä uskalla ihan noin tarkalle jättää.
   
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei sillä, etteivätkö myöhässä sisään laahustavat ärsyttäisi, mutta en ole siltikään koskaan kuullut että ovet menisivät pysyvästi lukkon leffan alettua. Pitäähän välissä olla mahdollisuus käydä vessassakin (olettaen ettei toiletteihin ole pääsyä salin sisältä, kuten mm. Scapessa).
   
 19. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lipuntarkastajat eivät välttämättä laske enää ovilta sisälle. Voihan sitä tietysti odotella, että nämäkin poistuvat paikalta, jos eivät sitten siirry viereisen salin ovelle kyttäämään.
  Minusta kyllä ovet voisi lukita niin, että ulos pääsee mutta sisälle ei enää takaisin.
   
 20. east

  east

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Kerran Lahdessa. En ollut siis ostanut vielä lippua. Menin tiskille noin viisi minuuttia elokuvan alkamisajasta, työntekijä soitti ovivahdille ja ilmoitti ovien menneen jo kiinni.
   
 21. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehdottomasti näin. Ennen vanhaan mainokset ennen leffan alkua olivat myös pitkiä mutta tuolloin näytettiin aina trailereita uusista elokuvista ja muuta elokuviin liittyviä mainoksia, joten niitä tavallaan sieti. Ainoastaan jonkin vakuutusyhtiöt mainokset pyörivät seassa. (Enpähän edes muista kyseisen lafkan nimeä, joten vitusti on hyötyä niistäkin ollut.) Kävin kesällä elokuvissa ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen ja kiinnitin välittömästi huomiota siihen, että mainokset olivat vaihtuneet tavallisiin tv-spotteihin. Todella ärsyttävää.

  Lippujen hinnan ja muiden pienten suurten heikennysten vuoksi oltiinkin jo siinä kipurajalla, että leffateatteria voisi pitää positiivisena kokemuksena. Tarkoitus on käydä tässä syksyn aikana pari elokuvaa katsomassa teatterissa asti ja täytyy niiden kokemusten pohjalta miettiä, että menenkö jatkossa ollenkaan ainakaan Suomessa.

  Erittäin valitettavaa, jos saliin ei enää pääse kesken mainosten. Olen ajatellut, että kun katko kestää tasan viisitoista minuuttia, niin voisin mennä saliin ihan hyvin vartin "myöhässä". Vuosi sitten Tennispalatsissa ainakin vielä oli salin ovella puhelinnumero, johon pystyi soittamaan, jos ovivahti oli jo poistunut paikalta.
   
 22. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 748
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  7.2 "hyvät" surround vehkeet, kirjoitin
  ei jaksa niitä eritellä mutta ostin käytettynä ovh ollut 2005 noin 7000€ setillä, tulee minulle ihan riittävät soundit (harvoin jaksan silti niitä edes pitää päällä)
   
 23. Häiriörytmi

  Häiriörytmi

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2017
  Joensuun Kerubissa saliin pistetään valkokangas ja kaljaa ja hampurilaisia tarjoillaan pöytään saakka satunnaisesti keskiviikkoisin. Kuvaelämyksen laatu ei tietenkään teatterille pärjää (ja leffat on oldies but goodies) mutta konseptina tosiaan ihan hauska. Rupesin miettimään että kävin vuosi sitten katsomassa Gremlinsin kun olin sielläpäin mutta olikin perkele 2014 FB:stä stalkattuna.

  Mitä elokuvien esittäminen suurelle yleisölle nykypäivänä maksaa ja mistä luvat yms hoidetaan? Ihmettelen miten jossain perähikiöillä näytetään muutamia vuosia vanhoja elokuvia päivänäytöksissä hintaan 4e...jne.
   
 24. east

  east

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  29.04.2017
  Mistä olet näin kuullut? Yritän myöhässä saapumista uudelleen, jos mainoskatkon kesto on kiinteä.
   
 25. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ihanpa oon vaan katsonut kellosta. Ja on se aika saletti, että siellä on etukäteen päätetty, montako mainosta on vara myydä näytöstä kohti. Loput ajasta täytetään niillä trailereilla ja leffahypellä.

  Tosin kun katsoo tuolta finnkino.fi'stä, niin jokaisen näytöksen kesto on leffan pituus + 10 minuuttia, niin mene ja tiedä.
   
  east tykkää tästä.
 26. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mainoksilla ei ole määriteltyä maksimipituutta, mutta Finnkinon oma raja mainoksille on 10min ja päälle 5min trailereita. Luonnollisesti tuo aika pyritään aina myös täyttämään tulojen maksimoimiseksi. Missään en ole koskaan nähnyt tilannetta, ettei teatteriin pääsisi sisään vielä mainosten aikana, enkä usko että sellaista on oikeasti tapahtunut muuallakaan, mutta se on sitten eri asia jos varsinainen elokuva on ehtinyt alkamaan. En tosin usko että silloinkaan ovet olisivat niin lukossa, etteivät katsojat pääsisi käymään välillä vessassa.

  Saako elokuvateatteri näyttää mainoksia ilman rajoituksia?
  Ei pidä paikkaansa. Siellä on ilmoitettu elokuvan virallinen kesto, eli se sama mikä löytyy mm. imdb:stä ja mistä tahansa muualtakin. Se sisältää siis myös lopputekstit ja oletan että olet unohtunut kellottaa ne omissa mittauksissasi.
   
  east tykkää tästä.
 27. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se pitää paikkansa. Kestoksi on ilmoitettu leffan pituus + 10 minuuttia. Sitä minä tiedä, millä kaavalla leffan pituus on laskettu.
   
 28. MadHund

  MadHund

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Oulussa missä minä käyn pääasiassa leffassa, niin Finnkinolla mainosten pituus on noin 10-15min. Aina on päässyt sisään vaikka leffa olisi jo alkanutkin. Pyytää vain henkilökuntaa päästämään sisään. Ovet on lukossa yleensä aina (ei sisäpuolelta), mikä minusta turvallisuuden takia ihan hyvä.
  Oulun Starissa taas ei yleensä mainoksia yhtään. Pari traileria korkeintaan.

  Lippujen hinta ei minusta mitenkään mahdoton. Missä muualla pääsee kympillä karkuun pariksi tunniksi todellisuutta. Yksi kunnon oluttuoppikin maksaa lähes sen kympin.
   
 29. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En minä ainakaan onnistunut löytämään yhtään leffaa missä ilmoitettu pituus olisi jotain muuta kuin mitä IMDB:ssä, enkä usko että IMDB välittää Finnkinon tekemisistä pätkääkään. Vai löytyykö sieltä jostakin joku muukin pituus kuin se joka mm. alla olevassa kuvassa on ilmoitettu kestoksi?

  Finnkino:

  [​IMG]

  vs. imdb:

  [​IMG]
   
 30. Knight

  Knight

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  IMDB:stä on hyvä huomioida, että se on pääasiassa käyttäjien "ylläpitämä" eli kaikki siellä oleva tieto ei välttämättä ole paikkansa pitäävää. Tietoa ei sinänsä pääse noin vain lisäilemään, eli se tuo toki luotettavuutta mukaan, mutta täysin aukoton se ei ole tiedon oikeellisuuden kannalta.
   
 31. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei kukaan ole väittänyt sitä aukottomaksi, mutta en muista että kertaakaan historiassa siellä olisi ollut virheitä mm. juuri tällaisten perustietojen suhteen. Ja nekin virheet mitä siellä on ollut, on yleensä korjattu nopeasti. Väittäisin IMDB:n olevan elokuvien perustietojen suhteen about niin luotettava palvelu kuin mitä nyt ilmaisten verkkopalveluiden suhteen on ylipäätään mahdollista.

  IMDB:n ongelma tulee faneista, jotka masinoivat tähditykset pyllylleen uusien jeesusleffojen osalta, mutta se keskustelu ei kuulu tänne.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
 32. Cujo

  Cujo

  Viestejä:
  15
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos katsos tuota näytöksen arvioitua päättymisaikaa, niin näytöksen kesto on tosiaan elokuvan kesto + 10 minuuttia. Ja jos mainokset ja trailerit tosiaan kestävät 15 minuuttia, niin tässä arviossa varmaan oletetaan, ettei katsoja jää katsomaan lopputekstejä (n. 5 min).

  [​IMG][/IMG] [​IMG]
   
 33. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kappas, en edes huomannut että siellä on tuollainenkin maininta. Tosiaan tuossa näytöksen päättymisessä varmaan onkin mukana kaikki ylimääräinen ja sehän on vain hyvää palvelua teatterilta ilmoittaa sekä elokuvan kesto, että erillisenä myös koko paskan kokonaiskesto mainoksineen.

  Sitä en sitten tiedä vetävätkö tuon päättymisajan hatusta laittamalla sivuille aina automaattisesti elokuvan keston + 10min (koska trailereiden määrä/kesto ei ole välttämättä etukäteen tiedossa), mutta se on sivuseikka.
   
 34. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Mene katsomaan Ikitie. Siinä on paras suomalainen elokuva pitkiin aikoihin. Jos elokuvan aikana tekee mieli selata puhelinta niin silloin on sama lopettaa katsominen niin teatterissa kuin kotonakin. Pitäähän näissä aina tehdä etukäteen pienimuotoisia tutkimusia ennen kuin menee katsomaan. Ei viihti lähteä summassa katsomaan mitään Putous-näyttelijöiden tähdittämää paskaa. Ulkomaiset elokuvat pystyy aika hyvin tutkimaan IMDB:n avulla. Arvosana antaa osviittaa laadusta ja käyttäjien kommentit vielä paljon enemmän. Jos eka sivu on täynnä pelkkiä kymppejä niin kyseessä on aika usein saakelin kova elokuva.
   
 35. Kan Dee Dokata

  Kan Dee Dokata

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  + ei ole joku ***keleen teinilauma pälättämässä elokuvan päälle ja potkimassa penkkiä. Viime aikoina omana kokemuksena lähtenyt kunnolla pännimään maksettuani ensin sen 12e lipusta, että pääsen paskempaan elokuvakokemukseen kuin kotona.
   
  CalEpitan tykkää tästä.
 36. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuo on kyllä ihan totta. Mielellään sitä välistä kävisi teatterissa keskittymässä leffaan ja fiilistelemässä muutenkin, mutta eihän siitä tule mitään jos jonnet rellestävät ja räpläävät puhelimia ympärillä. Nykyään jätänkin ensi-illat suosiolla väliin ja menen katsomaan leffat vähän myöhemmin. Lisäksi valitsen paikan mahdollisimman ison ja tyhjän salin eturivin keskeltä.
   
  Kan Dee Dokata tykkää tästä.
 37. MadHund

  MadHund

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Täh? Ei nyt ainakaan Oulussa voi kirjoittaa saamaa kokemusta kun yllä. Porukka ihan kyllä pääasiassa hiljaa ja keskittyy leffaan. Riippuu tietysti leffasta mitä katsomassa. Jos turhanpäiväinen teini toimintaleffa niin enemmän älömölöä mutta yleensä porukka osaa käyttäytyä. 10€ sarjalippu niin ei paha. Kotona talossa kangas ja tykki, mutta eipä se vieläkään voita leffateatteirin fiilistä. Ikitie kuulemma aika tyly leffa. Huomenna katsomaan.
   
 38. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aika vähänpä on minuakin leffassa häiritty; itse asiassa niin vähän, etten ole kertaakaan joutunut asiasta huomauttamaan. Tai sitten leffa on ollut niin kehno, etten ole pitänyt asiaa heikennyksenä ns. nautintoon. Kun joku tuossa ylempänä ihmetteli, mikseivät ihmiset mene pummilla premium-istuimille lipuntarkastajien lähdettyä, niin syyhän on sama kuin vähäisessä määrässä häiriöitä: suomalaiset eivät yleensä ole kusipäitä.

  (Ja premium-tapauksessa viimeistään joku katkera naapuri käräyttäisi.)
   
 39. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 40. FarColdDistance

  FarColdDistance

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  08.08.2017
 41. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  1 602
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näköjään 15,40€ tämän illan Blade Runnerin näytökseen Porissa. Muistaakseni LOTR:n ensi-illat maksoivat aikanaan 12€. Onkin ihan 17 paikkaa varattuna 148 tyhjänä. Joskus tuli vielä käytyä katsomassa elokuvia viikottain, kun sisään pääsi about kympillä.
   
 42. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Parhaimpina vuosina tuli käytyä 30-50 kertaa vuodessa katsomassa elokuvia, mutta nykyään festarien lisäksi perusnäytökset Finnkinon teattereissa taitanee jäädä siihen 4-6 tietämille. Ei paljoa innosta maksaa 15€ nykyisistä kokemuksista ellei elokuva ole 'must see'.
   
 43. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 748
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Ihan normaalia suomalaista nerokasta bisnestä.
  Sitten kun enää yksi asiakas ostaa lipun, se maksaa varmaan 850 euroa jonka jälkeen voidaan tehdä konkurssi.
  Tottakai itsekin kävisi elokuvissa satunnaisesti jopa viikottain, jos se lippu nyt olisi maksimissaankin 8 euron luokkaa. Ehkä voisi parilla eurolla jopa ostaa karkkia siitä aulasta.

  Mutta kun se lippu 15 euroa ja mukillinen popcornia 8 euroa, niin jään mieluummin kotiin. Iso 4K telkkari, rauhallista ja PAUSE nappula vielä boonuksena.

  Jos sitä hakisikin nyt 8,50€ ison pizzan tai kebabin ja katsoisi Netflixiä. Kyllä vituttaisi olla jossain elokuvateatterissa ja vielä maksaa siitä. Äärimmäisen epämukavat tuolitkin siellä on, kuka helvetti selkä suorana kotona mitään elokuvia katsoo? Minulla on hieno nahkainen mekanismituoli, tosi mukava löhötä!

  Tekee Finnkino piakkoin konkurssin ellei tajua muuttaa nopeasti touhujaan. Ja eivät varmasti tajua.
   
  tatulpin, ttjm ja Tinapaperi tykkäävät tästä.
 44. opelman

  opelman

  Viestejä:
  1 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meinasi blade runnerin käydä katsomassa. Mutta tuo 15 egee on nyt pikkasen liikaa.
   
 45. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  2 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käykö joku Finnkinossa ilman sarjalippuja? Nuo normaalihintaiset leffat (etenkin pe+la) ovat kyllä tolkuttoman hintaisia ja tuli tuo tajuttua vasta nyt, kun katseli esim. Tuntemattoman sotilaan näytösten hintoja. Onneksi 8 lipun sarjaliput kustantavat 10€/kpl (ja joskus kampanjoissa esim. mammuttimarkkinoilla/hulluilla päivillä vähemmän). Tuolla 10€ hinnalla kehtaa vielä käydä mutta aletaan olemaan jo kyllä kipurajoilla. (Järjestäähän Finnkino onneksi noita superpäiviä kerran kuussa, jolloin taitaa päästä jollain seitsemällä eurolla leffaan kuin leffaan mutta ovat kyllä valitettavasti aina arkisin eli ei noistakaan kaikille ole iloa.)
   
 46. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 748
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016

  hah "voimassa 6kk ostohetkestä" juu en aio käydä 20 kertaa vuodessa katsomassa elokuvia.

  Finnkinon johdossa istuu täysiä idiootteja se on aivan selvä asia. No tulevat tekemään konkurssin ja varmasti haukkuvat suomalaiset asiakkaat paskoiksi samalla. Itse ovat paskoja

  - järkyttävät hinnat
  - paskat penkit
  - maksat 15min mainoksista
  - liian ahdasta katsomossa, ei edes omaa mukitelinettä välttämättä, noloa touhua

  siihen päälle vielä tämän päivän paskat leffat niin paketti on valmis :)

  No hyvä että on silti ängetty teatteri niin täyteen penkkejä että varmasti se 200 ihmistä kerralla mahtuu. Tosin siellä on aina korkeintaan 20 ihmistä.

  Jos itse olisin FinnKino johdossa, laskisin testiksi hintoja alemmas ja katsoisin tuleeko lisää katsojia.
  Jos rakentaisin uutta teatteria, katsoisin että ne penkit ovat äärimmäisen miellyttävät ja usein elokuviin nukahtaisi ihmisiä. Oikeasti kuka helvetti katsoo selkä suorana kuin armeijassa istuen, leffoja?

  Ei tule tapahtumaan, samat paskat epämukavat ahtaat penkit ja hintoja nostetaan kunnes viimeinen asiakas sammuttaa valot.

  Ja ne mainokset.. jumalauta.
   
 47. greenlight

  greenlight

  Viestejä:
  746
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minä en itse tajua, minkä takia Finnkino yrittää kaiken lisäksi vielä kusettaa ihmisiä noissa sarjalipuissa. Sehän menee jotenkin niin, että niitä "e-sarjalippuja" ei voi käyttää kuin netissä maksamiseen mutta "tavallisia" sarjalippuja voi käyttää sekä-että. E-lipun ainoa ns. etu on se, että ne saa tuonne finnkino.fi'hin talteen ja näkee suoraan, mikä koodi on käytetty ja mikä käyttämätön. Joku täysipäinen olisi tehnyt asian niin, että kyseinen ominaisuus lisätään normaaliin lippuun; eihän sitä varten nyt kokonaan uutta lipputyyppiä tarvitse!

  Kuulostaa halvalta. Täällä oli 15,90 eli 16 €.

  Pitää muistaa, että Jenkkilässä on ihan eri meno kuin täällä. Leffateattereita on tietyillä alueilla joka kulmassa eivätkä ne ole mitään isoja ketjuja, joilla on monopoliasema Suomen tapaan. Jos puoluet alueen teattereista liittyisi tuollaiseen mukaan, niin periaatteessa ne saisivat kilpailuedun muihin teattereihin nähden; siitä ehkä kannattaa maksaa provikkaa.

  Kuulemma nuo pienemmät teatterit tekevät leipänsä lähinnä mässymyynnillä. Se on niin pitkälle vietyä, että teatteriin ei saa tuoda omia eväitä ja reput ratsataan ovella.

  Monessakin eri merkityksessä voi todeta, ettei natsi jenkkimeininki toimisi täällä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2017
 48. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  1 602
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Leffa oli ihan ok ja salissa ei ollut tänään idiootteja. Salin käyttöaste oli ehkä noin 20%.
  Näytös alkoi 20:45, jolloin myös ovi laitettiin kiinni. Tässä vaiheessa tuli Jumanji-traileri. Sen jälkeen mainostettiin uutta Nintendoa kahdesti, jotain translakiin liittyvää tasa-arvovaltuutetun juttua, Fazerin sinistä, Helsingin energiaa, joku mainos jossa kerrottiin kuinka tärkeitä ihmiset on, traileri The Snowman (saattaa olla että unohdin jotain mainoksia, kun niitä vaan tuli). Itse elokuva alkoi mun kellon mukaan 20:53. Tässä vaiheessa finnkinon työntekijä tuli myös katsomaan leffaa. En kyllä itsekään jaksaisi katsella niitä mainoksia vielä työaikana.
  Trailerit on aina kivoja, mutta hieman vituttaa katsoa mainoksia tuotteessa, josta maksoin juuri 15,40€.
   
 49. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  3 133
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kuten on ollut puhetta, voihan sinne saliin mennä niiden mainosten jälkeenkin, vaikka se ei muita katsojia ajatellen erityisen kohteliasta olekaan.
   
 50. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  1 602
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo kai sinne sisään päästettäisiin. Minua ei ainakaan katsojana haittaa, jos joku tulee vielä mainosten aikaan sisään.
  Vähän kuitenkin vittumainen käytäntö laittaa alkamisajaksi yli 10 min ennen leffan alkua. Ehkä tuossa sitten saadaan lisää katsojia mainoksille, josta joku maksaa.