- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 5 865
Mitähän nämä ehdotukset nollatullitarjouksesta ja kevennykset autotulleista mahtaa olla, jos ei myönnytyksiä nykyiseen? Nyt siirrytään keskustelupöytiin ja jos sun kuvitelma on se, että niistä siirrytään "voittajana" tai edes aikaan ennen Trumpia, niin elät jossain vaihtoehto todellisuudessa.Mitä myönnytyksiä EU on antanut? Trump bleettasi, että tullit alenee kaikille jotka ei laittanu vastatulleja, mutta vaikka EU niin teki niin silti sisälsi EU:n tuohon kategoriaan lmao.
Usa voi tai voi olla ampumatta itseään päähän, mutta me ei edes katsottu tätä korttia, me lyötiin heti soijapaput (kortit) pöytään, kun toinen uhosi ainakin kuvitteellisella ässä parilla. EU:n tuontitullit ties mitä hammaslankaa, soijapapuja ja muita terveyssiteitä vastaan eivät ole edes vielä astuneet voimaan ja mikäli sopimusta ei synny nekin astuvat voimaan vasta vaiheittain. (yllätys, "hei keskustellaan nyt vielä, jookosta?") Eli neuvottelupöytä ja myönnytyksiä luvassa, mutta hei toivon ihan meidän kaikkien puolesta, että von der Leyen löytäisi jostain Brysselistä pallit ja tuloksena olisi meille suorastaan pankkiryöstö. Win-Win.USA oli ampumassa itseään päähän, nyt ampuu molempiin jalkoihin.
"Do nothing and win" on ihan hyvä sanonta (tosin EU niitä tulleja laittoi ja EU silti jatkaa vastatoimien suunnittelua).
Ja samalla voimalla takaisin, eli haluat että myös EU ampuu itseään päähän, koska vituttaa?
Trumphan jo antoi osittain periksi, koska itse tehty vahinko USAlle on mittava.
Ei EU tietenkään halua ampua itseään päähän, senhän kertoo jo nopea keskusteluvalmius sekä edellä mainitut valmiudet myönnytyksiin, räksytys ja uho on kovaa, mutta maskin takaa paljastuu sylikoira.
Vastahan me laitettiin Kiinalle lisää tulleja sähköautojen muodossa, mutta Kiina ei aloittanut tätä kauppasotaa EU:ta tai muuta maailmaa vastaan, mutta he vastasivat samalla voimalla takaisin sotaa aloittanutta kohtaan, toisin kuin muut. Se kertoo valtasuhteista ja se on kahden kauppaa, ikävä kyllä.Joo, laitetaan mekin 100% tullit kummallekin että osoitetaan olevamme maailmanpelureita.
Ja jos jommankumman antautumista pitäisi veikata, niin USA:n.
Brexit-neuvotteluiden seuraaminen oli kyllä hyvä oppitunti, miten neuvotella kulttuurisodasta sekaisin menneen valtion kanssa.
Siinäkin mielihyvää tuottava toiminta olisi ollut antaa briteille julkisesti kunnolla piiskaa, mutta EU:n tavoittelema lopputulos olisi todennäköisesti jäänyt saavuttamatta.
Tosiasioiden myöntäminen on kaiken viisauden alku, niin karulta kuin se kuulostaa.