• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

EU-komission tuleva ennallistamisasetus

Liittynyt
03.06.2022
Viestejä
820
Itävallassa vihreät on nyt alkaneet vollottaa, että perustuslakipalvelu (?, Vervassungsdienst, vrt oikeuskansleri meillä) olisi puolueellinen. Siltä kun ei herunut ymmärrystä vihreän ministerin äänestyskäytökselle vaan se totesi, että osavaltioiden yhteinen kielteinen kanta sitoi ministeriä ja lisäksi tämän olisi pitänyt hakea yhteisymmärrys maatalousministeriön kanssa.

Innsbruckin yliopiston oikeustieteen dekaani on todennut vihreiden kritiikin perusteettomaksi: palvelu ratkoo toki niitä kysymyksiä, joita sille esitetään mutta sen velvollisuus on pyrkiä mahdollisimman oikeaan oikeudelliseen arvioon.


Ei tämä oikein hyvältä näytä vihreän ministerin kannalta. :)
 

JLM

Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 778
Kirjoitinkin aiheesta kovin yleisellä tasolla, siis koskien hirvieläimiä ja seuratasolla johdettua metsästystä ylipäänsä. Käsittääkseni karjan säästely seuratasolla ei ole ongelma mitä tulee juuri alces alcesin metsästykseen. Vaikka hirvi on tehokas männyn tuhoeläin, erityisiä ongelmia aiheuttaa myös valkohäntä ja metsäkauris, jotka ovat myös mahdollisia maatalouden täystuhoajia. Etenkin valkohäntäpeuraa/kaurista ainakin jossain vaiheessa pidettiin kuin karjaa.
En kyllä muista kuulleeni myöskään peuroja hirveästi säästellyn. Tuossa on kuitenkin seuran kannalta myös se puoli asiaa, että maanomistajien intresseissä ei ole se, että lupia ehdointahdoin säästellään. Jos kaatoja ei tule tarpeeksi ja tuhot lisääntyvät, niin siinä menee aika nopeasti sukset ristiin ja metsästysoikeus siirretään muualle tai otetaan kokonaan pois. Yleensä peurojen metsästys on yksilölaji ja siinä voi tietysti tulla eteen se, paljonko omaan pakastimeen mahtuu. Itse ammuin viime vuonna kaksi.

Valkohäntäpeurakanta on ollut laskussa jo jonkun vuoden. Metsäkauriista ei vastaavaa tilatointia ole olemassa, mutta on viitteitä siihen että se on kasvanut. Metsäkauris ei ole kuitenkaan luvanvarainen riistaeläin siinä missä valkohäntäpeura ja hirvi, niitä saa metsästää omilta mailtaan vapaasti ja seuran mailta ilman että täytyy kuulua peura tai hirviporukkaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 712
Tuossa on kuitenkin seuran kannalta myös se puoli asiaa, että maanomistajien intresseissä ei ole se, että lupia ehdointahdoin säästellään. Jos kaatoja ei tule tarpeeksi ja tuhot lisääntyvät, niin siinä menee aika nopeasti sukset ristiin ja metsästysoikeus siirretään muualle tai otetaan kokonaan pois.
Onhan niitä riidanhaluisiakin ihmisiä, mutta itse en voisi kuvitella aloittavani naapurisotaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 196
Nyt on kiirre pistää metsä matalaksi, jos aikoo siitä mitään järkevää hyötyä, kun tuota aletaan nyt soveltamaan Suomeen. Jos ei muuta, niin polttopuuksi, sekin on nyt melkohyvin arvossaan..
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 580
Viestejä
4 288 998
Jäsenet
71 683
Uusin jäsen
Qlio

Hinta.fi

Ylös Bottom