Kun syö suositusten mukaan, ei kova rasva siellä tai sokeri täällä näy kokonaisuudessa mitenkään. Mutta käsi ylös, joka syö tuoreita kasviksia sen puoli kiloa päivässä. Itse syön hedelmiä joka päivä niin paljon kuin leuat kestää ja silti tekee tiukkaa. Tuskin yllän tuohon, joten pitäisi syödä vielä salaatti pääruokana. Ei kyllä tee mieli niin paljoa kasviksia. Hinnasta tämä ei kyllä kiinni ole, mutta olen ehdottomasti tällaisen verouudistuksen kannalla.
Lihatuotteita saa vähennettyä kummasti työntämällä tilalle vaikkapa papuja ruokiin. Niiden käyttö on itseasiassa näppärämpää, koska siinä säästää käristämisen vaivan. Sitten kun vaihtaa pastat, riisit ja muut hötöt yleensä vaikka pakastevihanneksiin, esim. parsa- tai kukkakaaliin, niin jopa vain saa tuhtia, maukasta ja kuitupitoista evästä helpolla.
Täysjyväleivän päälle voi kipata oliiviöljyä tai sipaista vaikka pestokastiketta. Jos laittaa juustoa tai makkaraa, mutta ei molempia, ja jättää leipien määrän alle viiteen viipaleeseen per päivä, aletaan olla näiltäkin osin linjassa. Leivässä ja sen päällisissä on nimittäin paljon suolaa.
Ravintosuosituksissa kehotetaan syömään tasaisesti pitkin päivää ja hammaslääkäri käskee olemaan napostelematta aterioiden välillä. En ole oikein keksinyt, mitä tuosta pitäisi ajatella. Ehkä suositukset tulisi suunnitella useammalta kantilta katsellen.