1. Kauppa-alueen säännöt, ohjeet ja tiedotteet (LUE ENSIN!)

Tärkeä Epärehelliset kaupankävijät ja huonot kauppakokemukset

Viestiketju alueella 'Kauppa-alueen tiedotteet ja keskustelu' , aloittaja Ylläpito, 14.11.2016.

 1. Leyya

  Leyya

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2017
  Laki suojelee näitä yhteiskunnan malli kansalaisia.
   
  Veetiboy tykkää tästä.
 2. edup

  edup

  Viestejä:
  501
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olennaisempaa on se että suojellaan identiteettivarkauden kohteeksi joutuneita. Vai miltä tuntuisi nähdä omia tietoja täällä listattuna, kun oot kertaalleen ne jollekin epärehellisemmälle kauppamiehelle antanut ja joka sitten käyttää nimeäsi tulevissa kaupoissa?
   
  Kaitzschu, wasdafd, Taneli- ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 3. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Aina tullutkin ihmeteltyä että miten uskallatte ostaa joltakin vastarekisteröityneeltä ilman myyntipalautteita noin kalliita tuotteita.
  Vaikkakin, että voi sitä silti sattua niin kuin nytkin kävi, että toisella myyntisivustolla myyjä jolla hyvät palautteet, ja kauppoja tehty ennenkin, ei vastaa enää viesteihin ja tuote jo maksettu.
  Postikin voi kyllä mokata, niin kuin vasta mokasi, ja posti meni väärään osoitteeseen.
  Onneksi ei ollut pitkä matka niin sai lenkkeillä :lol:
   
 4. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  1 131
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos on laskenut hinnan, niin mitä järkeä sitä on sitten nostaa?
  Ainankin itse lasken ihan hintapyyntiä aloituspostaukseen, jos ja kun lasken.
  Ja jos joku tiinkii myyjän mielestä liikaa, niin voi ilmoittaa, että kauppoja ei synny tuohon hintaan. Myyntipakkoahan ei ole alle hintapyynön.

  Se, että tarjoilee eriostajille YV:n erilaisiin hintoihin kosahtaa jossain vaiheessa omaan unohdukseen tai asian paljastuttua muuten.
   
 5. copter

  copter Last Man Standing Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 298
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Toki hinta on kaikille sama, mutta silti mielestäni helpompi hoitaa keskustelut tarjouksista YV:nä. Yleensä jos joku laittaa ketjuun tarjouksen niin vastaan siihen YV:nä ja ilmoitan ketjuun sitten onko kaupoista sovittu vaiko ei. Jos pyytää 100 EUR ja joku tarjoaa 70 EUR, voin YV:nä antaa vastatarjouksen esim. 80 EUR. Jos tuon heittäisi sitten ketjuun, mutta kauppoja ei syntyisikään tämän ostajan kanssa, niin sitten 80 EUR olisi ketjussa ja seuraava ehdokas varmaan tarjoaisi 60 EUR kun on tinkaamassa.
   
  Kaitzschu ja sellu tykkäävät tästä.
 6. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikai sitä myyntipakkoa ole ollenkaan. Jos vaikka tuleekin katumapäälle sitten kun olisi aika myydä.
  Tietenkin jos tätä tapahtuu koko ajan niin foorumin ylläpitäjä voi antaa penalttia,mutta yksittäistapauksissa ihan ymmärrettävää.
   
 7. kjns

  kjns

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Älä oleta, vaan lue säännöt, koska olet väärässä.

  Tuotteen voi ottaa pois myynnistä jos tuleekin katumapäälle, mutta mikäli siitä on tarjottu HP niin se on sääntöjen mukaan myytävä tarjoajalle.
   
 8. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ok, foorumin sääntöjen mukaan pitää myydä, mutta silti ei ole mikään pakko myydä jos ei halua (sinua ei voida pakottaa myymään vaikka foorumin säännöissä niin lukee), siitä saa (ehkä) vain banskua, riippuen syystä.
  En kyllä usko että jos on hyvä syy olla myymättä siitä rangaistaan.
   
 9. fossiili

  fossiili

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ja mikähän se hyvä syy sitten on?
   
 10. sniperfin

  sniperfin

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No vaikka se, että uus näytönohjain hajos ja vanha joudutaan laittamaan takaisin koneeseen, jne.
  Oma pointti on se, että mikään pakko ei ole myydä, se että ei myy voi johtaa foorumin sisäisiin rangaistuksiin, mutta siinä kaikki, mihinkään muuhun se myymättömyys ei johda.
   
 11. fossiili

  fossiili

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No tuskin joudut oikeuteen,mutta banaania voit saada ja joku voi mulkkunakin pitää.
   
  jeppe82 ja Apukuski tykkäävät tästä.
 12. BigNasty

  BigNasty Tukijäsen

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Itsestäänselvyyksiä.
   
  Apukuski tykkää tästä.
 13. kjns

  kjns

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Eihän sitä ole lakiakaan pakko noudattaa, sakkoja tulee tai korkeintaan linnaa jos jättää laskunsa maksamatta. Ei kukaan voi ketään pakottaa lakia noudattamaan. :facepalm:

  Eiköhän se lähtökohta ole, että käyttäjät jotka myy/ostaa tavaraa tällä foorumilla noudattaa tämän foorumin sääntöjä, tai sitten voi käydä kuten fossiili tuossa yllä sanoi.
   
  jeppe82 ja fossiili tykkäävät tästä.
 14. majm

  majm

  Viestejä:
  232
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jospa tuolla HP tarjoamisen pakkomyynnillä tarkoitetaankin, että jos joku HP:n tarjoaa niin hänelle on pakko mydä eikä jäädä odottamaan 10 € korotusta jonka reiska vielä tekee
   
  Veetiboy tykkää tästä.
 15. megaboo

  megaboo

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Harmaakarhu

  Ostin kyseiseltä käyttäjältä Joulukuun loppupuolella kaksi näytönohjainta. Ei ole näkynyt pakettia tahi seurantakoodia ja kaveri tosiaan lopetti viesteihin vastailun tässä muutaman päivää sitten.

  Jos joku viitsisi privalla heittää kaverin henkilötietoja, niin saadaan vielä yksi rikosilmoitus lisää raapustettua. Itsellä ei tullut noita talteen, kun menin maksamaan suoraan Ethereumilla ja pöljänä luotin, että useat positiiviset palautteet merkkaisivat mitään.
   
  Veetiboy ja mäggäri tykkäävät tästä.
 16. Veetiboy

  Veetiboy

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  25.08.2017
  Laitoin yv.
   
 17. Tapio_75

  Tapio_75 Tukijäsen

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Ostin käyttäjältä @striimIT viime viikon maanantaina prosun ja tuulettimen.

  Myydään - Intel Celeron G3900 [JKL]

  Sovittiin YV:llä tilisiirto ja hän lupasi laittaa paketin postiin heti kun rahat näkyy tilillä. Maksoin prosun heti (viime viikon maanantaina) ja sen jälkeen miehestä ei ole kuulunut mitään. Olen pari YV:tä laittanut ja kysellyt postin seurantakoodia tai edes infoa että missä mennään, mutta ei mitään vastausta vaikka on käynyt foorumilla molempien viestin jälkeen.

  Ei tässä nyt vielä vältämättä mistään varsinaisesti huijauksesta tarvitse olla kyse - tosin jos paketti olisi postitettu luvatusti heti kun rahat näkyy tilillä, niin sen olisi pitänyt jo olla minulla - mutta todella erikoista tälläinen viikon täydellinen radiohiljaisuus, vaikka herra käy foorumilla aktiivisesti.

  ------------

  Ja sellainen päivitys, että vähän tämän viestin jälkeen tuli YV:llä ilmoitus, että paketti on viety postiin ja sain myös seurantakoodin. Joten kaikki näyttäisi olevan ok, mutta olisi ihan kiva laittaa infoa, jos ei pysty viemään pakettia sovitulla aikataululla postiin. Tai edes vastata YV viesteihin, eikä pitää viikon radiohiljaisuutta, vaikka käy foorumilla :)
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2018 klo 13:48
 18. AltEnd

  AltEnd

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Huutonetissä minulta koijattiin vähän yli 300€ ja sama henkilö tekee täälläkin kauppaa. Kysymys onkin, että saanko antaa palautteen myös techbbs puolella + avautua tähän ketjuun?
   
  mäggäri tykkää tästä.
 19. Janetski

  Janetski

  Viestejä:
  375
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Nimimerkki ainakin esille jos on sama henkilö kyseessä.
   
 20. AltEnd

  AltEnd

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  @JRantajoki otti minulta 300€ pikavippiä vähän ennen joulua. Myöntänyt poliisille tekosensa, eikä pysty maksamaan takaisin. Käsittely vielä kesken, mutta välttäisin kaupantekoa kyseisen henkilön kanssa.
   
  mäggäri tykkää tästä.
 21. JRantajoki

  JRantajoki

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Useampi sata erinomaisesti onnistunutta kauppaa vuosien varrella murossa, täällä, huutonetissä ja muilla sivuistoilla.. sitten yksi ainoa (toki pahasti) epäonnistunut kauppa. Olisin mielelläni koittanut asiaa sopia sinun kanssa vielä pidemmällekin, mutta sinä koit oleellisemmaksi sen että minua rankaistaan.. joten näin edetään ja koitetaan hoitaa homma pois alta mahdollisimman helposti sitä kautta.
   
 22. AltEnd

  AltEnd

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Valehtelit minulle, valehtelit poliisille ja minun olisi pitänyt sopia asia kanssasi, että sinun näkökulmasta saataisiin mahdollisimman helposti sovittua?!?! En ole tekemässä sovintoa rikollisten kanssa, että jäisi rangaistus teosta saamatta. Kertokoot tämä tarpeeksi ajattelutavastasi. Kuvittelet varmaan ettet tehnyt mitään väärin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2018 klo 14:41
  freekevin, Meik81, Miku ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 23. JRantajoki

  JRantajoki

  Viestejä:
  36
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Eipä tässä auta muu kuin saada homma mahdollisimman sulavasti pakettiin (asian sopiminen olisi varmasti sinullekin helpointa eikä vain "minun näkökulmastani"), ja pikkuhiljaa yrittää palauttaa ansaittu hyvän kauppamiehen maine, mihin ikävä kyllä menee varmasti vuosia. Olen ollut sinulle (ja viranomaisille) hyvin avoin ja olen kyllä sinulle tehnyt hyvinkin selväksi sen että koen tehneeni väärin, ja myös miksi päädyin tekemään mitä tein. Tämä asia varjostanee minua vuosikausia, joten kyllä sinä varmasti tulet saamaan oikeutta minua kohtaan rankaisun muodossa useammaltakin kantilta.