Digitalisaatio - hyvät ja huonot puolet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 275
Ei minullakaan tuota basic-tilausta ole testattavaksi, mutta sen tiedän ettei siiten tosiaan kuulu paikalliset sovellukset. Ilman verkkoa taas ei ole mahdollista käyttää Office-sovellusten selainversioita, kun ne toimivat vain kirjautumisen jälkeen suoraan MS:n pilvestä. Onedriven paikalliset tiedostot todennäköisesti toimivat, jos sen on ottanut käyttöön, mutta eipä niitä Word-dokkareita voi ilman Wordia editoida.
En tosiaan lukenut juttua, mutta uskoisin, että jos kirjaudut sisään, niin selaimella voi jatkaa työskentelyä vaikka netti kuinka pätkisi. Se kirjautuminen ei tietenkään onnistu, mutta sen voinee tehdä kun juna on asemalla ja netti toimii.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
20 310
En tosiaan lukenut juttua, mutta uskoisin, että jos kirjaudut sisään, niin selaimella voi jatkaa työskentelyä vaikka netti kuinka pätkisi. Se kirjautuminen ei tietenkään onnistu, mutta sen voinee tehdä kun juna on asemalla ja netti toimii.
Joo, sillä tavalla toki toimii ainakin tiettyyn pisteeseen saakka.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
18 152
Rehellisyyden nimissä, se netti voi olla toimimaton ihan millä tahansa yhteydellä siellä junassa sopivassa paikassa. Se juna käyttää niitä samoja mobiiliverkkoja netin luomiseen kuin mitä se käyttäjä käyttäisi omalla luurilla. Ja todennäköisesti junan vastaanotin on herkempi kuin luuri.
Junasta, tai vaunuista riippuu miten hyvin siellä sisällä puhelin/mokkula netti toimii, siinä mielessä junan omilla modeemeilla paljon paremmat edellytykset, vaikka olisi vain samaan verkkoon yhteydessä (en nyt uskalla väittää miten VR on netin tänäpäivänä toteuttanut) missäkkin vaunutyypissä. Mutta ihan käytännössä sillä omalla mokkulalla voi saada nopeamamman yhteyden joillain väleillä ja vaunuilla se puhelin netti toimii varsin hyvin monenlaiseen käyttöön, mutta tokin niihinkin voi pettyä, jos minimi vaatimus taso lähenee kiinteää, pienellä viiveellä 10/10 Mb/s 99,99%

Olikos se Jyväskylän suunnalla missä pidempää tunnellia ja netti uupuun sen ajan, no lyhy tpinna pitää olla jos karadun lähdetarkistukset kaatuu siihen (en tiedä missä artikkellin kirjoittaja netittömyyden totesi ja pitkäkö se oli)

Kyllähän juniinkiin VR pystyisi paremman netin järjestään, mutta veikkaan että monella se tarve loppuukin siihen kun sitä kukkaroa pitäisi kaivaa, jolloin kyse on lähinnä siitä että onko sitä kysyntää riittävästi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
15 275
En kyllä luottaisi huonoon nettiin tuossa tapauksessa. Voi tapahtua ihmeitä kun yhteys taas palautuu tai selain kaatuu tai mitä vaan
Joo, ainakin kannattaa varmistaa, miten se selainappis käyttäytyy kun netti pätkii ja kun sen vain sammuttaa ja uudelleenavaa. Mutta jos haluaa tehdä varman päälle, niin lokaalisti vaan se teksti talteen ja pastettaa pilveen kun taas on netti käytössä.

Sinänsä digitalisaatio on kyllä helpottanut gradun tekemistä. Ja toisaalta pilvipalvelut vähentäneet kadonneita graduja joita ei ole varmuuskopioitu yhtään minnekään ja sitten se läppäri hajoaa/katoaa ja kuukausiden duuni katoaa taivaan tuuliin. Niin surullisia tapauksia. Kun hommaa tehdään oletuksena pilveen, niin data ja versiohistoria on automaattisesti tallessa - vaikka homma junassa voikin tökkiä.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 665
Mutta sitä voi miettiä että miten on kandin tekemisen suunnitellut jos se pitää tehdä ns online. Siis jo se ettei kirjoitusta voi tallentaa paikallisesti, jos sitä yksin tekee, niin luulis riittävän että paikallinen kopio verkkoon päästyä synkataan pilveen. Sen ymmärrän kun homma luistaa ja nyt päättänyt että nettikatveessa haetaan tutkimuslähteitä verkosta, vähän sama kun menisi mökille selaileen kirjaston (fyysisiä) kirjoja. Tuosta kyllä pääsee oikeiden etätöiden haasteisiin, siis sellaisten töiden missä se verkkoyhteys on tärkeä, ei siis ole tehtäviä joita voisi tehdä ilman yhteyttä.
Juuri tämä, kandi tai gradutyön tekemiseen ei tarvita mitään jatkuvaa nettiyhteyttä kun kyseessä on aika yksinkertaista raportointia. Jos tarttee, on työn suunnittelussa menny jotain pahasti pieleen. Kandityötä voi kirjoittaa vaikka muistioon mistä sen kopioi wordiin kun taas on netin ääressä. Aineiston olisi voinut ladata koneelle tai avata selaimeen, jotta siihen voi matkan aikana tutustua jne.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
249 675
Viestejä
4 348 439
Jäsenet
72 483
Uusin jäsen
Toffeinen

Hinta.fi

Ylös Bottom