- Liittynyt
- 21.02.2019
- Viestejä
- 2 344
@Kyberpunkki Joo, R7 tuo kivoja tarkennusherkkuja. Hyvä pointti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Lintuhommiin noista kiinteistä ottaisin enemmin sen 800mm version F11stä kun ei ole pahasti kalliimpi/painavampi.
Puolisolla olisi tarkoitus hankkia järkkäri lähinnä:
-luontokuvaamiseen harrastemielessä
-mahdollisesti henkilö- ja asuntokuvaamiseen tulevaisuudessa
On kuvaillut ennen vanhalla Canonin 1000d:llä ja nyt olisi tarkoitus hankkia kamera joka palvelisi näitä nykyisiä tarpeita.
Luettiin vähän arvosteluja ja vertailuja ja pari mallia jäi mieleen, Canonin 5D mark IV ja Canonin R.
Käytiin verkkiksessä ja kamera-osaston myyjä ei nyt omaan korvaan kauheen tietävältä vaikuttanut, mikä ehkä saattoi olla arvattavissa.
Mutta sanoi että heidän passikuvapisteellä työskentelevä kuvaaja oli sanonut tuosta markki nelosesta että on turhan hintava siihen nähden mitä se tarjoaa.
Tuossa ärrässä on vain yksi muistikorttipaikka ja juuri meillä käynyt asuntokuvajaa kertoi että hänellä oli hajonnut se muistikorttipaikan mekanismi.
Kannattaisiko tässä vaan mennä Rajalan kivijalkaliikkeesen kyselemään?
No ei kyllä päde tähän viimeisimpään caseen. Kysyjän vaihtoehdot olivat 5D markIV ja R. Kolmanneksi vaihtoehdoksi tarjottu lähinnä R7:aa, mikä on halvempi kuin kumpikaan kysyjän vaihtoehdoista. Putkiakin on ehdotettu lähinnä hintahaitarin alapäästä, kun tarkastelussa on putkitarjonnan polttovälin pisin pää.E: Näissä ketjuissa homma lähtee aina hieman laukalle, kun suositukset on about sitä luokkaa mitä ammattilaiset käyttää ja rahaa menee. Pl toi G80-setti.
Ei nuo kyllä erityisen ammattivehkeitä ole, korkeintaan se 5D m4 menee siihen kategoriaan. EOS R ja R7 ovat edistyneen harrastajan runkoja, jos niitä nyt pitää jotenkin luokitella. Tai sitten ammattilaiset kuvaavat nykyään harrastajavälineillä. No ainakin putket niillä maksaa yhtä paljon kuin perusinsinöörillä käytetty auto.Minusta pätee, nuo kaikki kolme on ammattivehkeitä. Toki pitkissä putkissa ei oikein halvalla pääse, se on joko arvokasta tai helvetin arvokasta.
Onko tuo 1000D vielä käytössä? Jos on, mitä siinä on sellaista, tai mitä siinä ei ole, jonka takia tarttis uuden kameran? Tarkoittaako luontokuvaus tässä yhteydessä eläinten kuvaamista vai ympäristön/kasvien yms?
Onko tarkoitus ostaa uusi kamera kaupasta vai ovatko käytetyt vaihtoehto?
E: Näissä ketjuissa homma lähtee aina hieman laukalle, kun suositukset on about sitä luokkaa mitä ammattilaiset käyttää ja rahaa menee. Pl toi G80-setti.
@Mason Myös peilijärkkäreissä on ollut jo vaikka kuinka ja kauan takanäyttö, minkä kautta kuvaaminen onnistuu ihan samalla tavalla kuin puhelimella, eli kädet hönösti ojossa. Siinä ei ole useimmissa tilanteissa vain mitään järkeä. Etsimen kautta kuvaaminen on paljon mielekkäämpää ja takanäyttöä tarvitaan vain silloin, kun kuvausasento ei etsinkuvausta tue. Se etsin nimenomaan on se järkkäreiden suurin vahvuus takanäyttökuvaamiseen verrattuna. Takanäytöltä kuvatessa tarkennuksen hienosäätö ja tarkennus ihan yleensäkin on välillä aivan arpapeliä. Luontokuvauksessa kunnon etsin ja tarkennuksen hienosäätö tuovat pirusti lisää onnistuneita otoksia. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin kuvata pientä kohdetta ja tarkennus on jossain huitsin kuikassa. Paitsi jos kuvaa sitä kuikkaa, heh.
Voi olla, että puhun palturia, mutta eikös toi live view'n ongelma ole tarkennuksen viive eikä niinkään live-näkymän päivittyminen? En tiedä tarkemmin, koska en käytä sitä. Staattisten kohteiden kuvaamiseen se kai jotenkin soveltuu.Tiedän, olihan se jo Canonin 550D:ssä. Sillä ei vaan tee mitään, kun se kuva ei toimi realiajassa kuten puhelimella/peilittömällä.
Takanäytöltähän voi tosi helposti kuvata esim potretteja, laittaa vaan silmätarkennuksen päälle, sommittelee, kuvaa. Ei tartte etsimeen kurkkia. Eihän se kaikkeen kuvaukseen toki sovellu.
Ostin aikanaan G80:n rungon uutena tarjouksesta 299€ hintaan. Lisäksi käytettyinä PL 12-60mm/2.8-4.0 ja 100-300mm/4.0-5.6 alta 350€ kappale. Tuo paketti yhteensä tonnilla on minusta todella suorituskykyinen ja ulottuva kokonaisuus hintaansa sekä kokoonsa nähden. Tosi tyytyväinen olen. Hävitin pois P 14-140mm, PL 15mm ja P 42.5mm, koska harvoin tuli tilanteita, etten pärjännyt 12-60mm:llä. Nyt kombo on erittäin kätevä kuljetella mukana eikä tarvitse arpoa putkea, millä kuvata....
Ja mitä tulee järkeviin ostoksiin, niin Panasonicin G80/G90 hinta on noussut rajusti. G80 julkaistiin 2016 joulumarkkinoille ja maksaa nyt melkein saman kuin 5 ja puoli vuotta sitten. Aikanaan se olikin pirun hyvä kamera ja on toki edelleen, monessa mielessä tykkään siitä enemmän kuin G9:stä. Voi myös olla että olen vaan tottunut siihen että kyseisen kameran hinta/laatusuhde on aiemmin ollut aivan tajuttoman hyvä ja että minun on vaikeaa tottua nykytilanteeseen.
Minulla 550D vaihtui aluksi GX80 ja sitten G80. Minusta muutos oli merkittävä myös muuten kuin videokuvauksen osalta. Runkokuvanvakaaja, valoitustilanteen näkeminen suoraan näytöltä ja moni muu ominaisuus (mm. filtterit, hyvä jatkuva tarkennus) johti laadukkaampiin valokuviin. Toki 550D:llä olisi myös pärjännyt. Eniten ärsytti objektiivien koko ja siksi alunperin vaihdoin....
Oma "vakiosuositus" näihin on Nikonin D7000 tai sit D7100, jos ottaa vain valokuvia. Jos haluaa videoo, ni sit G80 on kova. Itse vaihdoin aikoinaan Canonin 550D:stä Panasonicin G80:iin, eikä suoraan sanottuna parantunu muu ku videokuvaus. Olisin varmasti pärjänny valokuvissa Canonillakin.
...
Rajalassa on kuulemma toimitusaika 3-4 kuukautta.Muuten kyllä kiinnostaisi R7 7D ja 7D Mark II omistajana mutta kun tuli jo hommattua R6 niin tällä ja vanhalla 7D II mennään toistaiseksi.90D on ollut ny pari vuotta käytössä ja jonkin sortin viha-rakkaussuhde siihen on ollut aina. Edellinen kamera 7D oli tarkennukseltaan varmempi. Monessa tilanteessa todennut live viewin tarkennuksen olevan paremmin kohdillaan, jopa liikkuvaa koiraa kuvatessa. Ennen 90D hankintaa olin sitä mieltä, että ihan hetkeen ei peilitöntä minulle tule. No nyt kun peilittömän ominaisuuksia on käyttänyt näytön kautta, ei R7 ostoskoriin napsauttaminen tuntunut enää yhtään pahalta. Saas nähdä kuinka pitkä toimitusaika uudella rungolla on...
Itsellä tilaus sisässä Photonordicilla, mutta eiköhän se jono samaa luokkaa ole. Jos vaikka jouluksi...Rajalassa on kuulemma toimitusaika 3-4 kuukautta.Muuten kyllä kiinnostaisi R7 7D ja 7D Mark II omistajana mutta kun tuli jo hommattua R6 niin tällä ja vanhalla 7D II mennään toistaiseksi.
No jo on, täällä jo moititaan jos haluaa ostaa harrastuksiin kunnon vehkeet.
Valokuvauksessa nimenomaan tuntuu että omaa epävarmuutta ylikompensoidaan laitehankinnoilla. Pieni pippeli - kallis ja iso kamera. Kummeli Storiesin Catch'a'Fish-
Mä haluan edelleen kyseenalaistaa tätä väitettä. Jos ostaa kameran kaupasta, on jo aika hankala löytää kolme sukupolvea vanhaa teknologiaa. Ja jos oikein tarkasti lukee noita ehdotuksia, kukaan ei ole ehdottanut mitään overkilliä teknologian saati sitten hinnan suhteen. Minä lasken harrastajalle overkilliksi Canonin mallistossa R5 tai R3, en muista noita tässä nähneeni. Objektiivipuolella overkilliä ovat L-sarjan pitkät primet. Niitä ei ole kukaan edes huvikseen ehdotellut. Täällä on ehdotettu Canon R tai R7 edullisemman pään teleputkilla höystettynä, jos on pienikin viittaus luontokuvaukseen. Mitä vikaa noissa ehdotuksissa on? Jos ei ole rahaa, ei osta. Mutta jos on budjetissa tilaa, miksi pitäisi ostaa jotain sellaista, mikä ei käyttötarkoitukseen sovi yhtä hyvin kuin kohtuullisen tuore ja kohtuuhintainen harrastajan setti? Joku toinen ehdottaa jotain toista merkkiä ja se on ihan fine, jos ne tuohon tarkoitukseen sopivat. En ole niitä dissaamassa, koska en ole koskaan niillä kuvannut. Jos multa on mennyt ohi joku viesti, missä on ehdotettu jotain holtitonta, niin sitten voin toki vetää tarvittaessa sanoja takaisin.Saahan sitä ostaa jos haluaa ja jos on varaa. On kuitenkin eri asia onko järkevää ohjeistaa aloittelijoita ja muita jotka viimeisimpään teknologiaan sen enempää ole perehtyneet
lintujen kuvaaminen on kivaa puuhaa.
Canonilla joudut kantamaan isoa möhkälettä. Mulla on pienin tirppasetti RP + EF 100-400/L IS ii (ja väliin 1.4x telejatke sekä Ef-adapteri), jaksaa just ja just kantaa parin tunnin kävelyllä. Noi Canonin RF-sarjan halpis-primet ovat hiukan kevyempiä, mutta eivät juhli valovoimalla. Silti taitavat tehdä ihan kohtuullista jälkeä, mitä olen revikoista lukenut. Telejatketta tuskin tarvitset enää noiden kanssa. Rakennehan noissa on aika omituinen, kun taitavat venyä aika pitkiksi. En ole edes hypistellyt, joten en uskalla tämän tarkemmin niitä kommentoida. Sen sijaan rungon suhteen en suosittele varauksetta RP:tä, koska vasta R6:ssa saat silmiin osuvan automaattitarkennuksen linnuille. RP on enemmänkin yleiskamera. Mutta koska sellainen löytyy, nappaan mieluummin sen kuin 90D:n kouraan silloin, kun on hämärämpiä olosuhteita luvassa. Kuvanlaatu on parempi kuin croppirungossa, jos ei ole kirkas päivänvalo.Niin on. Ja sitä varten mulla on ollut useamman vuoden m43-sarjan vempeleet, nyt Panasonic G80 ja Panasonicin 100 - 300 mm linssi (II-malli). Hieman miettinyt, että kuinka tosta ottaisi askeleen eteenpäin, mutta en oikein osaa hahmottaa FF-kameroista pakettia vastaavalla ulottuvuudella, mutta paremmalla kuvanlaadulla. Kannattaako lähteä katsomaan noita pienempikokoisia ja -resoluutioisia kameroita (Panasonic S5, Canon RP/R6) ja jotain 600/800 mm linssiä telejatkeen kera? Mitään isoa möhkälettä en aio mukana kanniskella.
Aika lailla just se mitä pelkäsinkin, eli jotta oikeasti saa parannusta, täytyisi käyttää aika paljon rahaa ja toisaalta kannettavan massan määrä kasvaa aika lailla väistämättä.
Olen täsmälleen samaa mieltä, kun sama G80 + 100-300m kombo löytyy. Todella suorituskykyinen paketti hintaan ja kokoon/painoon nähden.Aika lailla just se mitä pelkäsinkin, eli jotta oikeasti saa parannusta, täytyisi käyttää aika paljon rahaa ja toisaalta kannettavan massan määrä kasvaa aika lailla väistämättä. Täytynee jatkaa tällä nykysetillä, joka on kuitenkin varsin hyvä kompromissi kaiken suhteen.
Mä haluan edelleen kyseenalaistaa tätä väitettä. Jos ostaa kameran kaupasta, on jo aika hankala löytää kolme sukupolvea vanhaa teknologiaa. Ja jos oikein tarkasti lukee noita ehdotuksia, kukaan ei ole ehdottanut mitään overkilliä teknologian saati sitten hinnan suhteen. Minä lasken harrastajalle overkilliksi Canonin mallistossa R5 tai R3, en muista noita tässä nähneeni. Objektiivipuolella overkilliä ovat L-sarjan pitkät primet. Niitä ei ole kukaan edes huvikseen ehdotellut.
Tuo sun setti on tosiaan varsin hyvä ja sen päivittäminen tulisi maksamaan ehkä enemmän kuin pelkillä järkisyillä on perusteltavissa. Täyskennojen maailmasta ja Canonin kameroista vasta R6 on näpsäkällä tarkennuksella ja nopealla sarjakuvauksella varustettu runko ja aivan erinomainen laitos muutenkin. RP ja R toimivat myös, mutta niistä puuttuu silmätarkennus ja nopea sarjakuvaus monen muun jutun lisäksi. Objektiiveista ehkä parhaimman hinta/laatu -suhteen tarjoavat 150-600mm sarjan putket Sigmalta ja Tamronilta EF/RF-adapterin kanssa käytettynä. Frankien mainitsema EF 100-400 L IS ii on myös loistava objektiivi, mutta edellä mainittuja hieman kalliimpi myös käytettynä ja vaatii telejatkeen jos ulottuvuutta kaipaa enemmän. RF-sarjan objektiiveista sitten lähinnä 800 F11 tarjoaa ulottuvuutta ja on siihen nähden kevyt kannettava. Täyskennojen kanssa tosiaan setin paino tuppaa kasvamaan, mutta Canon on selvästi alkanut tekemään myös keveitä putkia heikolla valovoimalla, koska uudet rungot pärjäävät todella hyvin korkeiden ISO-arvojen kanssa. RF 800 f11 painaa 1260gr joten kevyen setin kyhäys on oikeasti mahdollista myös täyskennojen puolelta, mutta tuollainen objektiivi on sitten vähän tuollainen yhden tempun poni.Niin on. Ja sitä varten mulla on ollut useamman vuoden m43-sarjan vempeleet, nyt Panasonic G80 ja Panasonicin 100 - 300 mm linssi (II-malli). Hieman miettinyt, että kuinka tosta ottaisi askeleen eteenpäin, mutta en oikein osaa hahmottaa FF-kameroista pakettia vastaavalla ulottuvuudella, mutta paremmalla kuvanlaadulla. Kannattaako lähteä katsomaan noita pienempikokoisia ja -resoluutioisia kameroita (Panasonic S5, Canon RP/R6) ja jotain 600/800 mm linssiä telejatkeen kera? Mitään isoa möhkälettä en aio mukana kanniskella.
Mä vaihdoin Tamronin ykkösversion pois tuon EF:n tieltä. Kakkosversio lienee hiukan parempi, mutta siitä mulla ei ole kokemuksia. Porukka on kyllä napsinut sillä ihan hienoja kuvia, mitä olen luontoryhmiä seurannut. Mä en ollut täysin tyytyväinen tuohon putkeen, kun se vaati aina vähintään monopodin kaverikseen, ja silti tuli jonkin verran sutta ja sekundaa. Toi EF on telejatkeenkin kanssa parempi, mitä tulee onnistumisprosenttiin, etenkin lentokuvissa. Sillä menen ihan käsivaralta, vakaaja on pirusti pätevämpi kuin Tamronissa. Tamronin ostin verkkiksen tarjouksesta uutena (kakkosversio oli jo julkaistu), vaikken silloin vielä lintuja kuvannutkaan. Ostin ikään kuin varuiksi. Kyllähän sille sitten käyttöä tulikin, kun lintuharrastus alkoi. Sain nyt ihan kohtuullisesti siitä takaisin, kun pistin kiertoon. EF lähti käytettynä Rajalasta, kun ei osunut kamerapalstoilla tarpeeksi nopeasti eteen. Ehkä sen ALV:n verran olisi saanut nipistettyä, jos olisi tarpeeksi kauan kytännyt. Oli kuitenkin kunnoltaan aika mint, kun kävin sitä hypistelemässä, joten otin pois kuljeksimasta. Kirpaisi vain ostaessaObjektiiveista ehkä parhaimman hinta/laatu -suhteen tarjoavat 150-600mm sarjan putket Sigmalta ja Tamronilta EF/RF-adapterin kanssa käytettynä. Frankien mainitsema EF 100-400 L IS ii on myös loistava objektiivi, mutta edellä mainittuja hieman kalliimpi myös käytettynä ja vaatii telejatkeen jos ulottuvuutta kaipaa enemmän.
Mä jättäisin tuosta setistä Canonin M-sarjan ulos. Sarja ei käsittääkseni tule jatkumaan, R-sarja korvaa sen. Koska R10 ja R7 lienevät budjetin ulkopuolella tässä vaiheessa, kääntäisin katseeni Sonyyn ja Panaan. Sonyn a-sarja on oikein näppärä kaveri ja putkiakin on kohtuullisesti tarjolla. Käytettynä liikkuu jonkin verran. Mulla oli aiemmin a6000 sillä kittiputkella, mutta se jäi hiukan väliinputoajaksi. En nyt ihan hirveästi keksi siitä moitittavaa. Sen jälkeen on tainnut tulla enimmäkseen videopuolen parannuksia, joten en jättäisi tuota mallisarjan pienintä numeroa pois laskuista.Usemman viikon tässä käynyt läpi minkä kameran ostaisi ensimmäiseksi kameraksi ja muutamat ajatukset onkin jo tullut listattua.
1. Peilitön mieluiten, ellei jollain ole jotain todella hyvää tarjota budjettiin nähden.
2. Malli tulee näillä näkymin olemaan Canon M50 (Mark 1 vai 2..?), Sony A6300, Lumix G80 tai jos skipataan peilittömät niin Canon 850D mahdollisesti?
3. Budjetti aivan maksimissaan 1000e mutta mieluiten alle jos ostaa kamera+kitti linssin, jäisi rahaa muistikorttiin, lisä akkuihin ja reppuun/laukkuun.
Sonyn valikkojen sekavuudesta katsellut useamman videon mutta eiköhän nuo aukea kun laitetta käyttää.
Tämä laji kyllä yhtä haastava kuin varmasti moni muukin, aina lähtee laukalleja vaikea pysyä budjetissa, kaippa se kuuluu asiaan.
Näin oikeastaan olenkin noista Sonyista ainakin käsittänyt, kunhan asetukset saa kuosiin niin suuremmin sinne ei tarvitse ainakaan perus still kuvaamisessa mennä hieromaan. Monet pov kuvausvideot ainakin antavat kuvaamisesta suht selkeän kuvan noilla sonyilla.Mihin sekavilla valikoilla yleensä viitataan on kuitenkin kameroiden ergonomia yleensä (näin sen ainakin haluan nähdä)
Objektiiveista on tullutkin opiskeltua perusteet ja toiminnat joten jonkunlainen kuva tarvittavista linsseistä onkin jo, sillä tuo G80 paketti näyttäisikin houkuttelevalta varsinkin jos hinnasta tuon n. 100e saisi tingattua.Mielestä kannattaa aloittaa siitä että hommaa kameran ja linssit jotka ovat hyviä yhdessä tai kahdessa asiassa jotka ovat sinulle tärkeimpiä. Esim. jos kuvaa sisätiloissa ja/tai haluaa että kohde erottuu hyvin taustasta, niin kannattaa hommata yksi tai kaksi kiinteiöpolttovälistä f/1.7 tai f/1.8 (tai f/2 tai f/1.4) objektiivia. Lisäksi kun on asialliseksi kehuttu yleisobjektiivi (kittilinssi), niin pääsee aika pitkälle.
Tuo tori.fi:n G80 setti on mielestäni hyvin rakennettu ja hintaa näkemättä arvioisin että tuossa olisi loistava hinta/laatusuhde. Koittaisin kuitenkin tingata tuosta 10% pois
On 8 February 2011, Sony announced the release of the specifications for the E-mount lens system, allowing for third-party lens makers to create lenses for NEX cameras without having to pay royalties.
Heitän nyt puskista ja täysin nurkan takaa, että onko se täyskenno se mitä tarvitaan? Itse tein vaihdon Sonyn täyskennosta Fujin croppiin ja sillä tiellä olen edelleen. Jostain syystä nuo Fujin filmisimulaatiot ja jpegin laatu on vienyt mukanaan. Fujille löytyy pieniä ja teräviä objektiiveja ja kuvaamisessa on vanhanliiton meninkiä mukanaVälillä tullut harkittua täyskennoista peilitöntä, mutta onko sille jokin erityinen syy, että vain Sonylle näyttäisi olevan helposti saatavilla muiden valmistajien objektiiveja automaattitarkennuksella? Vai johtuuko tämä vain siitä, että Sonyn peilittömiä on ollut pidempään markkinoilla? Sonyn FE:lle näyttäisi löytyvän suomalaisistakin verkkokaupoista ainakin Sigmaa ja Tamronia, mutta Canonin RF:lle ja Nikonin Z:lle ei kovin paljoa mitään. Ehkä löytyy joitain yksittäisiä, jos oikein etsimällä alkaa etsimään, mutta valikoima ei ole läheskään yhtä laaja.
Joku Nikonin Z5 vaikuttaisi muuten sopivalta käyttööni, mutta sitten taas Sonylle olisi parempi valikoima halvempia putkia.
Olen harkinnut juuri täyskennoista, koska syvyysterävyyden saa tarvittaessa kapaemmaksi, jos kuvaa 35 mm tai vastaavalla polttovälillä (pidemmillä ei niin iso ongelma, vaikka kenno olisi hieman pienempi). Kohteen saa yleensä erottumaan taustasta muillakin keinoin, mutta aina ei voi vaikuttaa valaistukseen ja taustalla näkyviin asioihin. Jos hintaa ei pitäisi miettiä, niin saattaisin ostaa Sonyn a7 IV ja siihen Sigman 35 mm Artin.Heitän nyt puskista ja täysin nurkan takaa, että onko se täyskenno se mitä tarvitaan?
Niin on. Ja sitä varten mulla on ollut useamman vuoden m43-sarjan vempeleet, nyt Panasonic G80 ja Panasonicin 100 - 300 mm linssi (II-malli). Hieman miettinyt, että kuinka tosta ottaisi askeleen eteenpäin, mutta en oikein osaa hahmottaa FF-kameroista pakettia vastaavalla ulottuvuudella, mutta paremmalla kuvanlaadulla. Kannattaako lähteä katsomaan noita pienempikokoisia ja -resoluutioisia kameroita (Panasonic S5, Canon RP/R6) ja jotain 600/800 mm linssiä telejatkeen kera? Mitään isoa möhkälettä en aio mukana kanniskella.