1. Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään klo 15-16.

  Poista ilmoitus

Dell toi myyntiin näytönohjainpäivitykset Alienware Area-51m -kannettaville

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 08.11.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 203
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Kannettavan tietokoneen ostajat ovat useimmiten sidottuja pääosin niihin komponentteihin, millä se on varustettu tehtaalta lähtiessään. Muistit ja tallennusmediat ovat usein päivitettäessä, mutta esimerkiksi prosessorin ja näytönohjaimen vaihto ei tyypillisesti ole mahdollista.

  Aiemmin markkinoille on tuotu näytönohjaimia muun muassa MXM-moduuleilla, jotka on suunniteltu vaihdettaviksi vaikka käyttäjän toimesta. Tästä huolimatta varsinaisten päivitysmoduulien kauppa on ollut joko olematonta tai parhaimmillaankin vähäistä. Dell esitteli vuoden alussa CES-messuilla uudet Alienware Area-51m -kannettavat, joiden valttikortiksi luvattiin myös käytännössä päivitettävissä olevat näytönohjaimet.

  Nyt Dell on päättänyt vihdoin myös tuoda mainostamansa päivitysmoduulit myyntiin. Saataville tulee kaksi vaihtoehtoa: GeForce RTX 2070 ja RTX 2080. Itse näytönohjainmoduulin lisäksi pakettiin kuuluu riittävän jäähdytyksen mahdollistava Cryo-Tech v.2.0 -jäähdytysratkaisu, joka korvaa kannettavasta sekä näytönohjaimen että prosessorin alkuperäisjäähdytyksen.

  Edullisesta päivityksestä ei kuitenkaan ole kyse. Edullisemman GeForce RTX 2070 -päivityspaketin voi tilata Delliltä 839,99 dollarin hintaan, kun RTX 2080:n kyljessä komeilee 1138,99 dollarin hintalappu.

  Lähteet: Dell (1), (2), Tom's Hardware

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends Team H2O

  Viestejä:
  3 371
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo huono päivitettävyys onkin läppäreiden suurin heikkous, rajoittaen myyntiä erityisesti pelaajien keskuudessa. Saisi tulla standardiksi että näytönohjaimen (ja prosessorin) pystyisi halutessa päivittämään parempaan, mutta sehän taas olisi pois uusien läppäreiden myynnistä, eli tuskin tulee koskaan yleistymään, kuten MXM:n kohdalla nähtiin.
   
 3. tuskis

  tuskis

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  26.08.2017
  Vanhoina hyvinä Thinkpad aikoina sai ainakin T-sarjan kannettavissa vaihdettua prosessorin, ja omista T42 että T43p malleista vaihtuikin Dothanit tehokkaimpiin malleihin (jopa 2.26ghz!1)
   
 4. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  210
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Tässäkin pitää muistaa ettei kannettavissa ole niitä ylimääräisiä watteja kuten pöytäkoneissa(max 240W yhdellä murikalla).
  MXM on/oli kiva idea, mutta Thunderbolt + EGPU meni jo ohi hinnassa ja tehoissa;
  sisäiset näyttikset ovat virtarajoitettuja joka vähentää suorituskykyä ~20% verrattuna vastaavaan työpöytä-varianttiin. Thunderboltin aiheuttama overhead on vain 10-15% riippuen resoluutiosta.
  Lisäys: Useimpiin AMD pelikannettaviin saa vaihdettua prossun, mutta prosessorin kanta lisää koneeseen paksuutta merkittävästi, sekä päivitysmahdollisuudet on silti rajatut vähäisen virransaannin takia.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2019
 5. JOHTAJ4

  JOHTAJ4

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  01.06.2018
  Intel Socket G3 on viimeinen kanta, joka mahdollistaa mobiiliprosessorin vaihtamisen (PGA). Kevään 2015 jälkeen Intel on julkaissut mobiilipuolelle vain emoon soldattuja prossuja (BGA). Surullista sinänsä, mutta onneksi kirjoitan tätä Thinkpad T530, josta olen prosessorin vaihtanut.
   
 6. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 203
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  En ole ihan ajantasalla enää, mutta eikös Clevo tms ODM ole kiertänyt tuon iskemällä ihan desktoprautaa sisälle? Toki niiden kohdalla kannettavuus on mallia trukin avulla, mutta kuitenkin.
   
 7. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 735
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Toisaalta tälläkin saadaan viilattua paksuutta joku milli pois, kun socketti ei ole viemässä tilaa.
   
 8. JOHTAJ4

  JOHTAJ4

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  01.06.2018
  Onhan noita peliläppäreissä nähty kuten esimerkiksi tässä: Testissä MSI GT76 Titan DT 9SG -pelikannettava

  Käytännön hyöty on vähän niin ja näin, kun lämmöt on aivan infernaaliset, tuulettimet huutaa hoosiannaa, rungon koko on mallia raahattava ja virtalähteitä tarvitaan monasti kaksi. Toisaalta vaikkapa Thinkpadien yksi myyntivaltti oli nimenomaan päivitettävyys, jota ei enää nykyisin voi verrata aiempaan - prosessoripäivityksen mukana luovuttiin myös isosta määrästä liittimiä, kun muotokieli on mennyt ultrabookien suuntaan. Samoin jo pelkän akun vaihtamisesta on tullut hanke itsessään, puhumattakaan vaikkapa verkkokortista. PGA-kanta läppärissä toimi hyvänä pullonkaulana liialle laitteen paksuuden viilaamiselle.
   
 9. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 735
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kyllä se yritysmaailmassa taitaa mennä niin, että ultrabookkien suosio on räjähtänyt ja monikaan vähänkään koneen kanssa liikkuva ei halua isoa ja raskasta möhkälettä enää. Monessa paikkaa kone on leasingillä hankittu niin pistetään kaikki vaihtoon aina kerrasta. Harmittaa kyllä itseänikin, kun omaan Lenovo t440Sn ei pystu prossua päivittämään. :tdown: Nuo peliläppärit on toki kokonaan oma sarjansa. Sinne voisi ujuttaa vaikka mitä sisään, jos vaan haluaisi, mutta taitaa olla valmistajien omat syyt edellä. :)
   
 10. JOHTAJ4

  JOHTAJ4

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  01.06.2018
  Taitaa myös olla niin, että niin yrityksissä kuin julkisellakin hankitaan läppärien jatkeeksi telakat, joissa liittimiä kyllä riittää. Itsekin hankin sellaisen, kun halvalla sain - mikäs sen mukavampaa kuin selata Techiä isolta näytöltä.