Days Gone (2019)

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Ventura, 15.05.2018.

 1. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Days Gone
  SIE Bend Studio. Avoimen maailman selviytymispeli. Tulossa keväällä 2019 PS4:lle.

  [​IMG]

  E3-videot eivät saaneet oikein vakuuttamaan minua ja ne saivat Days Gonen näyttämään suoraansanottuna tylsältä zombimätöltä, sillä en ole kovin suuri zombien ystävä. Ajattelin kuitenkin tehdä tästä pelistä ketjun, sillä aloin kiinnostumaan pelimekaniikoista ja maailmasta nyt kun niistä tiedetään enemmän.

  Luetun ja nähdyn perusteella pelissä on ajateltava viittä seuraavaa minuuttia pidemmälle. Kun lähdet suorittamaan tehtävää, motskaria ei voi tuoda liian lähelle tai paljastut vihollisille äänen vuoksi. Toisaalta jos jätät sen liian kauas, voi tulla tukalat paikat juosta sinne asti takaisin, jos 500-päinen zombilauma eksyy paikalle ja jahtaa perässä. Ympäristön tekijät on otettava huomioon - sää vaikeuttaa motskarilla ajoa. Täytyy miettiä, mistä asioista kantautuu ääntä ja pystyisikö metakalta jotenkin välttymään.

  Tekijät lupaavat paljon haasteellisuutta eikä vaikeustasoa voi vaihtaa. Jos motskarin kadotat, niin se jää sitten sinne ja tarkoittaa todennäköisesti kuolemaa aika pian. Se on ainut kulkuneuvo, joka on tarjolla ja siitä on pidettävä huolta ja toki myös upgradettava. Mietyttää kyllä silti, miten käytännössä toteuttavat sen, että jos motskari sattuu uppoamaan veteen, niin mitäs sitten? Zombilaumoja on ilmeisesti erittäin vaikeaa lahdata loppuun asti alussa, eli tarkoitus lienee vain selvitä ja paeta niitä. Pelin lopussa alkaa olla Deaconilla skillejä lahdata niitä.

  Pelille on luvattu kestoa 30+ tuntia, kun seuraa päätarinan polkua, joka koostuu kolmesta eri juonentyngästä. Pyrkivät saamaan kokemuksesta sellaisen, että peli tuntuu koherentilta kokonaisuudelta ilman, että se on liian lineaarinen mutta ei myöskään hairahda liikaa merkityksettömiin asioihin (kun seurataan päätarinaa). Sivutöistä on tehty sellaisia, että niillä on jokin oikea tarkoitus - peuran metsästämistä leirien ihmisten syötäväksi; maantierosvojen lahtaamista, jotta ne eivät hyökkää muiden ihmisten kimppuun. Jotain random-ihmisten antamia "hae minulle horsma" -tyyppisiä tehtäviä ei ilmeisesti ole luvassa, joka kuulostaa hyvältä. Näin ainakin ymmärsin pelintekijän puheista.

  Mielenkiinnolla odotetaan onnistuuko Bend lunastamaan tämän kaiken. Olen varovaisen odottavainen nyt pelin suhteen, kun aluksi en ollut juurikaan kiinnostunut. Tekijätiimin koko on kuitenkin vain päälle sata ja tuo peli kuulostaa aika massiiviselta. Peli ei myöskään tässä vaiheessa näytä laadullisesti sellaiselta, joita Sonylta on viime aikoina nähty, joten toivottavasti saavat hiotumman näköiseksi julkaisuun mennessä. Jos nämä ominaisuudet kyetään pukemaan tasapainoiseksi peliksi, niin saattaapa peli päätyä ostoskoriin keväällä. Monet ihmiset ovat sanoneet, että peli näyttää vieläkin geneeriseltä, kuten aiemmin itsekin ajattelin, mutta en oikeastaan ymmärrä tätä argumenttia enää.

  Tässä videolla näkyy, miten muutama "freaker" (eh, mikä nimitys) saa Deaconin jo kuoleman partaalle, joten laumojen alle ei kannata jäädä samoilemaan. :D Selviytymisvaistosta en oikein välitä peleissä, koska se kertoo mielestäni lähinnä pelisuunnittelun puutteista, mutta kai sen kanssa pystyy elämään.  Five Ways Days Gone Differs From Other Open-world Games
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 2. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 377
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tekstistä musta väri pois niin paranee luettavuus mustalla teemalla :tup:

  teksti.JPG
   
  Ventura ja The Oath tykkäävät tästä.
 3. renebauman

  renebauman

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Eiköhän kesäkuun E3 paljastu jo julkaisu päivä tälle..Ainskin niin toivon..On kiinnostanut tämä aivan alusta asti kovasti..
   
 4. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kehittäjät vihjailivat, ettei E3:lla nähtäisi tätä peliä. Eli varmaan Paris Games Week syksyllä tai Playstation Experience loppusyksystä, kun seuraavan kerran isommin esillä.

  Näköjään itselläni ei toiminut tekstivärin poistaminen klikkaamalla "Ei" noista värivalinnoista, mutta sain nyt sentään muutettua tekemällä copy+paste as plain text. :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2018
 5. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Uutta traileria:

  Toivottaan että onnistuu.
   
 6. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuro, Ventura, Hillotolppa ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 7. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mielenkiintoiselta näyttää. Jonkin verran katsonut preview-videoita ja onhan se selvää, että tämä peli ei ole Naughty Dogin tasoa lähelläkään, mutta harva peli toisaalta on. Cut scenet ovat välillä vähän kömpelön oloisia ja zombien käyttäytyminen on välillä omituista (jäävät seisomaan Deaconin eteen hetkeksi tms.). Mutta muuten ei hassumman näköistä. Moottoripyörällä ajaminen on varmaankin hauskaa tuossa maailmassa ja saa keräillä vähän osia siihen jne. Zombilaumojen lahtaaminen vaatii hyvää taktikointia. Leirien luottamuksen parantaminen (esim. bountyja hoitamalla) pienentää tarvikkeiden ja aseiden hintoja. Mielenkiintoisia asioita luvassa, toivottavasti pysyvät mielenkiintoisina pelin keston ajan.

  Sen verran tullut muutoksia peliin, että nyt ei ole enää vain yhtä vaikeustasoa, vaan ilmeisesti kolme tai kaksi eri vaikeustasoa (easy ja hard, ehkä normal siinä välissä). Preview'n pelanneet joutuivat pelaamaan easylla jostakin syystä.

  Veikkaan, että peli on hauska pelata läpi, mutta mitään mestariteosta tästä on ehkä turha odottaa.
   
 8. jarski

  jarski

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Näyttävän näköisiä taisteluita, mutta katsotaan onko tarinaan panostettu. Itseä vähän häiritsee nuo nitrot harrikassa ja muutamat jutut tuossa ajelussa jotka vie sitä aikuismaista otetta pelistä. Tätä on kyllä odotettu.
   
 9. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  95 minuuttia pelikuvaa. Aijai kun näyttää hyvältä :cigar2:

   
  julppu tykkää tästä.
 10. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Uutta traileria. Julkaisuun enää alle 2vko :hungry:

   
 11. Insti

  Insti

  Viestejä:
  186
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viimeisin peli mikä on tullut ostettua oli Fifa 19. Joulukuun jälkeen ainoastaan lapset ovat käynnistäneet pleikkaria. Tämä peli saattaa olla seuraava joka saa minut innostumaan. Seuraava sitten last of us 2 ja FF7 sitten joskus.
   
 12. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
   
  Seidi Takamaa tykkää tästä.
 13. Marko76

  Marko76

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tätä on kovasti odettu ja jos tästä tulis se seuraava peli mitä jaksais pelata enemmänkin kun se pelkkä tarina, epäilen vaan että pelillä ei oo paljoo annettavaa kun tarina on pelattu. Vai onko end gamesta ollut mitään puhetta?
   
 14. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ainakin joskus aiemmin kehittäjät puhuivat siitä, että zombielaumojen tuhoaminen olisi lähinnä loppupuolen puuhaa, vaikka niihin törmääkin silloin tällöin. En tiedä, mitä muuta mieluista tekemistä voisi olla tarinan jälkeen.

  Tässä vielä vähän fiilistelyä ympäristöistä ennen julkaisua:

  Autenttisuutta lisää se, että Bend Studio sijaitsee Oregonissa, johon itse pelin maailmakin sijoittuu.

  Pätchit kannattaa sitten latailla. Redditissä oli puhetta, että ruudunpäivitys oli vähän ilkeää ilman uusimpia päivityksiä, mutta ilmeisesti ihan sulavaa menoa päivitysten jälkeen. Arvostelut tulee päivää ennen eli 25. päivä, niin selkenee sitten enemmän mitä pelillä on tarjota.
   
 15. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tässä pientä infoa pelistä:
   
 16. mska

  mska

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  Ehkä odottelen nelinpelin mulkaisua... karmeaa kuraa tuo sepostus.
   
 17. Meik

  Meik

  Viestejä:
  313
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Tämähän on ihan mielenkiintoinen tekele, mutta julkaisussa ei tule ostettua. Kesken on kaksi isoa peliä (God of War ja Horizon Zero Dawn, kai minä näitö jo kohta vuoden olen tahkonnut) joten saapahan tähänkin luultavasti jo lisärit samalla kun tulee ostettua :shy:
   
 18. Kuro

  Kuro

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Innolla odotellaan täälläkin, metascore jos päälle 85 niin eiköhän tämä tule julkaisupäiväksi hommattua. :tup:
   
 19. Kuro

  Kuro

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nostellaas nyt vielä kysymyksel milloin arvostelut julkaistaan?
   
 20. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Google löysi:
   
  Kuro tykkää tästä.
 21. The Nameless One

  The Nameless One

  Viestejä:
  617
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämä ei ole koskaan hyvä merkki
   
 22. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  858
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kuitenkin päivää ennen julkaisua tulee arvostelut joten ei ongelmaa, ja tällä pyritään myös siihen että kaikki arvostelijat ehtii varmasti kunnolla pelata.

  Veikkaan että keskiarvo tulee olemaan 85-91 välillä.
   
  Lerkkanen tykkää tästä.
 23. Kuro

  Kuro

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vähän vaikea sanoa kun embargot vaihtelee niin laajasti julkaisijasta riippuen mutta pakko myöntää itsekkin pieni skeptisyys, toivotaan parasta..
   
 24. The Nameless One

  The Nameless One

  Viestejä:
  617
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Peli on varmasti hyvä mutta hieman kumma on kyllä
   
 25. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ihan mukavasti pelillä mittaa jos minimissään menee 30h.

  Kehittäjät paljastavat: Näin kauan PS4:n Days Gone -pelin läpäiseminen vie aikaa | Muropaketti.com
   
  Lerkkanen tykkää tästä.
 26. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Yksi striimi Twitchissä menossa. Ilmeisesti joku arvostelija. Ensimmäisen tunnin saa näyttää.

  Vaikuttaa sellaiselle, että jos tykkää näistä isoista peleistä kuten Far Cry 5 ja Horizon Zero Dawn niin tykkää varmaan tuostakin. Ei mitään mullistavaa tai omaperäistä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2019
 27. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 118
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Eli katsellaan sitten kun saa käytettynä 10-15€:llä tämän.
   
  Xirka tykkää tästä.
 28. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Upean näköistä.

   
  Vempula ja Lerkkanen tykkäävät tästä.
 29. renebauman

  renebauman

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  Horizon zero dawn omia suosikki pelejä ja tämä näyttää hyvin samanlaiselta... Eri miljöössä ja eri viholliset toki.. Sonyn laadun exluissa tietäen kyseessä on laatupeli.. Tarinallakin tekijöiden mukaan kestoa 30h ilman sivutehtävien tekoakin, eli pituuttakin just sopivasti.. Itselleni vuoden odotetuin peli..
   
  Lerkkanen tykkää tästä.
 30. Savulohi

  Savulohi

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Olikos tähän ennakko latausta? Ajattelin jos arvostelut ovat hyvät niin ostaisi päivällä.
   
 31. renebauman

  renebauman

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2017
  -mIDE- tykkää tästä.
 32. The Nameless One

  The Nameless One

  Viestejä:
  617
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Eli onko tuo nyt se talvimaisema vai tuleeko kunnon kinoksia jossain välissä ?
   
 33. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mistäs minä sellaista voisin tietää kun en peliä ole saanut käsiini eikä taida vielä arvostelijoillakaan olla paljoa kokemusta. Onhan tuo tuollaisenaan jo ainutlaatuisen komea muutos. Viimeksi samanlaista vau elämystä kokenus Driveclubin sääefekteissä.
   
  Lerkkanen tykkää tästä.
 34. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olettaisin, että vuoristoseuduilla on sitä lunta enemmän. Jotain vuotanutta pelikuvaa satuin aiemmin katsomaan, niin siinä oli ihan hyvin jo lunta, mutta en pitempään jäänyt katselemaan, etten spoilaantuisi. Se video vedettiin pois YouTubesta.
   
  Lerkkanen tykkää tästä.
 35. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onko kukaan ennakkotilannut saanut pelinsä etuajassa?
   
 36. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 37. Ventura

  Ventura

  Viestejä:
  385
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Osa arvostelijoista sanoo, että tarina ei ole kovin vahva ja että peli on omaksi parhaakseen liian pitkä. Taidan jättää alekoriin tämän pelaamisen.
   
  vipe, Xirka ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 38. The Nameless One

  The Nameless One

  Viestejä:
  617
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Opencritic 70/100 on ihan hyvät pisteet vielä
   
 39. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  DF pojat tuntuu tykkäävän ja kehuvat parantunutta laatua esiversioista.

   
  Lerkkanen tykkää tästä.
 40. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
   
 41. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  858
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Oopi, Jii85 ja Lerkkanen tykkäävät tästä.
 42. apeaapina

  apeaapina BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Metascore 72. :rofl::rofl: Jos katsotaan noita vähän merkittävämpiä arvostelijatahoja, niin IGN antoi 65 ja Gamespot vain 50. Saapi nähdä mitä Eurogamer antaa. :rolleyes:
   
  Xirka tykkää tästä.
 43. Sadness

  Sadness

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No enpä mä odottanutkaan tarinan osaltaan naughty dog tykitystä mutta kuhan pelattavuus on vain kunnossa että kiva pelata ja sitten tutkiskella isoa maailmaa.

  Itse haluaisin juuri tälläisen pelin walking dead(telltale) tarinalla, fallout 4 lainattu omien pisteiden puolustusta ja MGSV pelattavuudella+Ripaus Ass Creedin parkouria :love:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 44. bombjack

  bombjack

  Viestejä:
  225
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aika laidasta laitaan arvostelut metacriticissa:
  35 positive
  22 mixed
  1 negative

  Täytyy katsoa tulevaisuudessa jos pelattava loppuu kesken ja alekorista löytyy, niin varmaan ihan kelpo peli.
   
 45. Taizuuni

  Taizuuni Jai Bhole Ki! Team Stream Team Apex Legends Köyhä Team HFF

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lerkkanen tykkää tästä.
 46. k1nggg

  k1nggg

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Floppihan se sieltä tuli.
   
  Oxamin, Xirka, TRSP82 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 47. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  858
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos IGN vittuilee jo previkka videossa että miksi päähahmona on valkoinen mies, niin mitä siltä arvostelulta voi muka odottaa, siellähän joku feministi pillumärkänä odottaa että pääsee dissaamaan peliä.

  Ei tämmöistä peliä pitäis antaa naisille arvosteltavaksi, ihan sama kun mulle lykättäis joku sex and the cityn dvd boksi arvosteltavaksi, kyllähän siinä melko varmasti tietää että mitä sieltä tulee.
   
  Niklasras, Jumi, Oopi ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 48. jyppi

  jyppi Team Linux

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  06.05.2018
  Taitaa olla mixed arvostelujenkin osalta vaikutusta sillä onko käytössä ollut 1.02 vai 1.03 versio, joka taitaa ne mainitut tekniset ongelmat suurimmaksi osaksi korjata.

  Ei pitänyt ostaa ollenkaan, mutta viime hetkillä ennakkotilaus kun alkoi vaikuttamaan mielenkiintoiselta pelivideoita katsottua. Yllättäen Xbox trollit taas eniten ulisemassa kun Xboxilta jo loppunut aikaa sitten pelattava ja Crackdown kolmosestakin tuli oikeasti kaikilla mittareilla valtava floppi. :D
   
  BryciFani, Kuro, Vempula ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 49. Quantum

  Quantum

  Viestejä:
  1 332
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo se uusin päivitys vaikuttaa korjanneet teknisen puolen kuntoon.

  Tämäkin exclu täytyy hankkia. Arvosteluille en anna mitään arvoa jos peli yleensä kiinnostaa. Sittenhän se selviää oliko hyvä. Jos ei ole niin peli myyntiin.
   
  Vempula tykkää tästä.