Counterpoint: iPhone X oli maailman myydyin älypuhelin vuonna 2018

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 02.05.2019.

 1. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Hyvä pointti edellä. Mutta, Applella ei ole varaa päästää perheitä toiseen ekosysteemiin. Siksi pienikatteisetkin mallit on tärkeitä.

  Kun niille lapsille ostetaankin android puhelimet helvetillisen tylsän ja aged lähtötason valikoiman vuoksi, niin puoli vuotta myöhemmin jää se XS ostamatta isälle..
   
 2. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Softatuki on se applen juttu. Android maailmassa tilanne on edelleen jotain naurettavan ja itkettävän väliltä eikä käännöstä parempaan ole näköpiirissä.

  Justiinsa tunkkasin omaan paria päivää alle 2 vuotta vanhaan xperiaan custom rommin jossa on ripattu ajurit uudemmasta xperiasta ja uudempi android jotka yhdessä parantaa tehoa ja akunkestoa ja käytettävyyttä melkoisesti.

  Samaan aikaan 2013 vuosimallin iphoneen (5S 64GB) saa viimeisen ios:n ihan applelta joka nopeutti puhelinta ihan tuntuvasti :D
   
  mölyä, Pökötti, Juha Kokkonen ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  2 528
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Kuten uutisistakin on voinut lukea.

  "Nyt se on todistettu: Apple ja Samsung hidastavat puhelimiaan tahallaan, jotta käyttäjät ostaisivat uusia – seurauksena miljoonasakot"
   
 4. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Alkaa olla vähän siinä rajoilla onko tämä valehtelua pois jättämällä vai ei. Asia nyt ei ole ihan mustavalkoinen. Uudemmat iOS:t ovat nimenomaan vanhallakin raudalla nopeita, kunhan akku on kunnossa. Heikolla akulla sitten hidastelevat.

  Apple sai runtua kun eivät akun vaihdosta ratkaisuna tiedottaneet ennen kohua.

  Yksinkertainen ”päivityksillä hidastetaan puhelimia” ei oikein vastaa totuutta.
   
 5. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  825
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Onhan tästä ollut juttua. Huonoa tiedottamista Applelta, ja vähän iffy päätös. Silti, päätarkoitus oli estää väsyneellä akulla olevien puhelinten sammuilu kuormitettuna jos varaustila on alhaalla.
   
 6. kasa

  kasa

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Siitä ei edelleenkään ole kyse etteikö androidia oppisi käyttämään. Se ei vain tunnu mukavalta.

  Iphone vetää toisaalta myöskin kovaa vauhtia pöpelikköön. Applen erikoiset pilviviritykset, jotka ovat yllättäen vahingossa päällä ja esimerkiksi puhelut soivatkin ipädillä ja kuvat jaetaan ties mihin. Peukalonapin poisto oli mielestäni huono veto myöskin ja nää uudet luurit on aivan liian isoja mun käteen. Jos haluan ipäd minin niin ostan sen, kännykkä on taskussa kulkeva kapistus.
   
 7. Tuxidux

  Tuxidux

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Henk koht ainoa pettymys tässä on se, ettei Apple kertonut asiasta. Eiköhän jokainen voi kuitenkin tajuta, että jos prossunopeutta rajoitettamalla saadaan oikeasti useita tunteja akun käyttöaikaa lisää / päivä (siis että kestää esim. iltakymmeneen eikä tarvi ladata viideltä), ja normaalille käyttäjälle ainoana miinuspuolena on Whatsapin aukeaminen 0.2sec hitaammin, niin onhan tuo ainoastaan järkevää toimintaa.

  Koska käyttäjille ei kerrottu tai annettu mahdollisuutta muuttaa asiaa, tästä nousi ulina.
  Vanhalla akulla kun puhelinta piti maksimiteholla, saattoi kesken kovan käytön puhelin yhtäkkiä sammua kun akku ei kyennyt antamaan riittävästi virtaa. (Silloin kun iPhonea käytin.)

  Omalla kokemuksella molemmista leireistä sanon sen verran, että kyllä Androidilla on välillä yhä ikävä sitä, miten hienosti iOSissa sovellukset toimivat. Kun koko käyttis ja lähes koko sovellustarjonta on suunniteltu kyseiselle laitteelle, on tietoista silmien sulkemista olla myöntämättä etteikö moni toimisi sulavammin ja nopeammin, myös sillä vähemmällä ram-muistilla. iPadin omistan yhä koulukäyttöä varten ja tablettikategoriassa ei Androidilta yhtä hyvää kilpailijaa löytynyt sulavuudessa sekä akunkestossa, plus kouluhommissa tuo kynätuki on kyllä mahtava muistiinpanoväline kun saa syncattua koti-pc:lle Google Driveenkin kaiken.

  Muutamat asiat kuten 150Mb+ sovellusten ja päivitysten lataaminen ainoastaan wifi-verkossa, joidenkin Androidista tuttujen asetusten puutteellisuus sekä muutamat muut pikkuasiat kuitenkin vaivasivat, vaikka muutoin käyttäjäkokemus olikin hyvä. Myös (johtuneeko tehokkaammista prosessoreista..? ja siitä, etten plus-malleja omistanut) akunkesto laitetta käyttäessä oli iPhonessa huonompi kuin Androidissa, vaikka idle power managementissä ei olekaan iOS:n voittanutta. Itse käytän laitetta melko paljon ja tykkään ladata aina vasta illalla ennen nukkumaanmenoa lukiessa / katsellessa videoita tabletilta, koin että nykyinen S8 palvelee tätä tarkoitusta paremmin

  Vaikka ei harmita ollenkaan että vaihdoin jälleen leiriä, olisin valmis vaihtamaan puolin ja toisin milloin tahansa jos uudelle puhelimelle tarve olisi ja hintalaatusuhde kohtaisi. Kompromisseja tehdään molemmissa, mutta näen itseni sinänsä onnekkaana että voin käyttää kumman puolen tuotetta vain juuri ongelmitta, kaikkeen olen aina pystynyt sopeutumaan. Harmillisen kalliita alkavat vaan nuo iPhonet olemaan uusina.
   
 8. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  2 528
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Joo paitsi että kyseessä oli reilusti merkittävämpi hidastuminen.
   
 9. Tuxidux

  Tuxidux

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Omien kokemuksieni mukaan ei juurikaan. :) Toki en halua ottaa tarkemmin kantaa kun en ole selvitellyt minkä verran missä akun kuntoluokituksissa Apple mitäkin puhelimia hidasti.
   
 10. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 305
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ero oli mallia puhelin kaatuu tai whatsapp käynnistyy 0.6sek sijaan 0.9sekunnissa.

  Minä tiedän kyllä kumman valitsen jos pystyn valitsemaan: hitaamman luurin.

  Mutta jos mennään vaikka siihen ketjun aiheeseen, yksittäisten mallien suosioon ja applen puhelimien suosioon.
   
 11. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  554
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Mielenkiintoinen asia on kyllä että en ole nähnyt kenelläkään kyseistä luuria vaikka kyseessä on myydyin puhelinmalli.

  No tuli tarkemmin tutkittua asiaa ja nämä ovat DNA:n 2018 myydyimmät puhelimet.
  1. Apple iPhone 7
  2. Samsung Galaxy J3 (2017)
  3. Samsung Galaxy S8
  4. Huawei P Smart
  5. Apple iPhone 8
  6. Huawei Honor 10
  7. Huawei Mate 10 Lite
  8. Huawei P20 Lite
  9. Samsung Galaxy S9
  10. Samsung Galaxy J5 (2017)
  11. Apple iPhone X
  12. Nokia 6.1
  13. Samsung Galaxy A3 (2017)
  14. Huawei Honor 9 Lite
  15. Nokia 3310
   
  Lepakomäyrä ja Tuxidux tykkäävät tästä.
 12. Tuxidux

  Tuxidux

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Iso osa entisiä huippumalleja joista hinnat tippuneet. Vahvistaa ainoastaan näkemystä siitä, että viime vuosina puhelimissa ei aivan hirvittävän merkittävää muutosta ole enää tapahtunut.
   
 13. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  337
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siltähän se voi vaikuttaa, jos katsoo asiaa vain oman kotikylän portailta. Uutisen myyntilukemat olivat kuitenkin maailmanlaajuiset, eikä siinä ole merkittävässä roolissa edes koko Suomen puhelinmyynti. Täällä kun koko kansan populaatio vastaa lähinnä suurkaupunkia koko maailmaan verratessa.
   
 14. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 305
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos katsotaan vähän vauraampia maita, esim. Sveitsiä, Jenkkejä, Singaporea, australiaa jne. Niin applen markkinaosuus on todella korkea.

  En minäkään Applea käyttäisi jos olisi rahasta tiukkaa.

  Rahalle saa vastinetta, mutta kyllähän sitä nyt ensisijaisesti asumiseen ja ruokaan satsaa, luuri tulee vasta sitten perässä.
   
 15. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Sanoisin, että olet nähnyt montakin kertaa, jos vaan julkisilla paikoilla liikut, et ole tunnistanut tai kiinnittänyt huomiota.

  Suurin osa pitää vielä puhelinta kotelossa, niin eipä noita juuri huomaa liikenteessä, ellei erikseen ala etsimään ja kiinnittämään huomiota tuntomerkkeihin.

  Jos ei lasketa muutamien lähituttavien luureja, joiden mallit tiedän, niin en minäkään muista nähneeni yhtäkään noista DNA top15 lista luureista, siis kiinnittänyt huomiota. Enkä kyllä suurinta osaa edes tunnistaisi ainakaan luotettavasti, vaikka kohtuullisesti puhelinmaailmaa seuraankin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2019
 16. tomih

  tomih

  Viestejä:
  508
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Pakko sanoa, että en tunnistaisi yhtään kaupoissa olevaa android-puhelinta ulkonäöltä. Ehkä sen samsungin feilanneen taittuvanäyttöisen puhelimen, joka ei päässyt myyntiin asti tai poistuneen samsungin syttyvän noten, jota on lentoyhtiöiden turvallisuustiedotteissa vielä nykypäivinäkin näkynyt.

  Applessa on turha keskittyä pelkkään yksittäiseen puhelimeen, sillä se on ekosysteemi, jossa kaikki laitteet pelaavat yhteen. Androidista en tälläistä ekosysteemiä tunnista. Android-laitteisiin satunnaisesti joutunut työjutuissa koskemaan ja siitä on seurannut aina inhoreaktio epäloogiseen käyttöliittymään. Duunikone applea, kotikoneet applea, tabletti applea, kello applea, autossa applecarplay, datat applen pilvessä, niin käytettävyys ja siirtyminen laitteesta toiseen datan saatavuus ja toiminta ylipäätään on aivan huikeaa tasoa. Pelkästään laitteiden jaettu leikepöytä on jo aivan mahtava toiminto. Hinnasta on turha kiistellä, kun täällä on varsin eri tulotasolla olevia käyttäjiä ja toinen ostaa puhelimia/atk:ta viimeisillä senteillä ja toiselle hinta ei merkitse mitään tai laitteet on töistä saatuja työkaluja. Se mitä hinnassa on tosin huomioitavaa, niin jälleenmyyntihinnat ovat applella aivan eri luokkaa muuhun elektroniikkaan nähden ja väliraha puhelinta parin vuoden välein vaihtaessa ei edes ole paha. Laitteet ikään katsomatta tuntuvat menevän myös kaupaksi ongelmitta. Lisäksi onhan noiden kesto myös aivan omaa luokkaansa, kun yli 10v käyttäneenä ainoa laiterikko on panssarivaunun kylkeen kolahtanut kellonlasi, joka hoitui vakuutuksiin. Huollon toimivuudesta ei siis ole minkäänlaista käsitystä. Tai ehkä pidän sitten vain laitteistani hyvää huolta?

  Ostaisinko yli tonnin maksavan iphonen ainoaksi/yksittäiseksi laitteeksi? En luultavasti, mutta koska muutkin laitteet ovat samassa systeemissä, toimivat saumatta yhteen ja softat ostettu heiltä, niin en näe muita vaihtoehtoja edes harkinnan arvoisina.
   
  Lämpöpumppu tykkää tästä.
 17. aatu89

  aatu89

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Korkeakoulussa näkee ainakin opiskelijoilla tota iPhone X mallia aika paljon ja muutenkin Applea eli @JuhoN ja muut tykkääjät, riippuu ihan millaisissa ympyröissä pyöritte. Vertailuna taas itse en ole nähnyt yhtäkään Androidin huippumallia (S9, S10, P30 Pro..)
   
 18. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Meillä kun alkoi saamaan firman kautta minkä luurin tahansa, niin yllättäen ne aikaisemmin iPhoneja kritisoineetkin henkilöt vaan ottivat iPhonet käyttöönsä. Aika nopeasti heidänkin mielipiteensä muuttui kyseisestä luurista. Ja jos nyt omaa tuttavapiiriä miettii, niin iPhone on kyllä ylivoimaisesti yleisin luuri.
   
 19. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 305
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on varmaan myös se syy miksi omassa organisaatiossa saa minkä vaan androidin (jengi ottanut nyt Galaxy S10+:aa) mutta iphone tulee aina yhden mallin perässä (nytkin tarjolla vain iphone8).

  Jos saisi valita, niin suurin osa ottaisi iphonen, joka olisi kalliimpi.