Brucke RM500/RM501/RM800 robottiruohonleikkurin infopaketti

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja HiTec
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
31.03.2017
Viestejä
360



Alotetaas uus ketju tälle, niin saa kaiken tarvittavan tiedon samaan paikkaan, eikä kukaan revi pelihousujaan tuolla yleisessä leikkuriketjussa. Robotti on alkujaan Kiinalaisen Sunseekerin valmistama ja tätä samaa vehjettä myydään sitten milloin missäkin merkeillä Scheppach, Brucke, Orbex, Meec Tools, Grouw, Adano, Texas jne. Huom! Muiden valmistajan kuin Brucke kaikki leikkurimallit eivät välttämättä ole Sunseekerin valmistamia, näissä voi olla eroja. Esim. Scheppachin joku ns. "high end" leikkuri saattaa olla lähtöisin eri valmistajalta kuin edullisempi leikkuri, vaikka kumpikin myydään meille kuluttajille Scheppachina.

Käyttöohje: ROBOTIC MOWER INSTALLATION

Erinäisiä modeja ja korjauksia varten valmistajan purkuvideon robotista löytää youtubesta Sunseekerin toiselta viralliselta kanavalta täältä:



Toinen kanava:


Itse ostin tarjouksesta toisen edit: kolmannen RM500:n, kun tuo aikaisemmin hankittu leikkuri on ollut niin positiivinen yllätys. Toisen leikkurin ostin ihan suorilta sitä varten, että käytän sen heti auki, että näen mitä tekniikkaa sisältää. Toisessa yleisessä robottiruohonleikkuriketjussa oli pessimistisiä arvailuja, että leikkurissa olis esim. hiiliharjalliset moottorit ja muuta säästömallin perinteistä tekniikkaa, joten arvelin että otetaan asiasta selvää, niin ei tarvii arvailla. Toinen leikkuri pääsi operaation jäljiltä leipätyöhönsä ja varsinaisia modailuja varten ostin tarjouksesta kolmannen RM500:n, joka on puhtaasti pyhitetty virittelylle.

Noh, mitäs sieltä löytyy?

Törmäysanturit: Toteutettu todella simppelisti magneettiantureilla. Eli kun ulkokuori, jossa on 2kpl magneetteja, heilahtaa pois magneettiantureiden tunnistusalueelta, niin robotti tietää törmänneensä johonkin -> ei kuluvia kytkimiä. Näitä Hall-antureita on robotin yläkuoren sisässä 2kpl. Aikalailla idioottivarma ratkaisu.

STOP-painike: Toteutettu magneettikytkimellä. Ei riskiä että vuotais vettä sisään jostain perinteisen kytkimen kumihupusta.

Leikkuuosasto: Koteloitu tiiviiks muusta elektroniikasta. Leikkuumoottorin johtosarjassa pätevän näköinen kuminen läpivienti, josta ei varmasti puutarhaletkulla saa vettä läpi jos se vaan on tehtaalla oikein asennettu. Robotin yläkuoren ja alakuoren välissä on koko matkalla tiiviste, samoin leikkuukorkeuden säädön ja alakuoren yhdistävien rakenteiden välissä.

WLAN kantama: Saanee jatkettua, kun vaihtaa alkuperäisen antennin tilalle jonkun "oikean" antennin. Nyt tuossa WiFi-moduulissa on tuollainen 8cm coax-kaapeli, vähän niinkuin 2,4Ghz RC-vastareissa. Alkuperäisen antennin kiinnitys WiFi-moduuliin on pistokeliitännän osalta varmistettu jollain sikaflex tyylisellä täpällä liimaa. Itse ostin ebaysta mielestään paremman antennin, mutta en ole kerennyt testailemaan paraniko kantama tuossa kolmannessa käyttöönottamattomassa testiyksilössä johon antennin vaihdoin.

WiFi/Bluetooth-moduuli: ESP 32 wroom-32u.

Ajomoottorit: Planeettavaihteistoiset, 18V harjattomat kuulalaakeroidut moottorit. Tähän hintaluokkaan aika uskomaton juttu. Kyljessä tarrat "PG36BL...." Kolmella johdolla menee emolevylle ja siellä on yhteensä 9kpl tehotransistoreita (6kpl ajomoottoreille, 3kpl leikkuumoottorille.). Edit: Ainakin vaihdelaatikot vaihtui RM500 -> RM501 mallipäivityksessä. Uudemmissa RM501 malleissa on korjattu RM500 mallin pyörännapojen jousisokkien katkeilu, korvaamalla sokat akseliin koneistetuilla booreilla. RM501:n vaihdelaatikot ovat äänekkäämpiä kuin RM500:n. Mikäli omistat RM500:n jossa toinen rengas ei enää pyöri, tsekkaa pyöriikö rengas tyhjää akselilla. Mikäli pyörii, niin pystyt korjaamaan vian todella helposti ja halvalla itsekin, kun ostat vaan parilla eurolla uudet jousisokat, tai sahailet esim. sopivankokoisesta poranterästä uudet tapit vetoakseliin.

20220726_210356.jpg


Leikkuumoottori: Hiiliharjaton moottori. Leikkurissa on ainakin näissä uusimmissa 2:lla alkavissa firmwareversioissa robotin leikkuumoottorin automaattinen suunnanvaihto ja laskurit sille miten monta minuuttia moottoria on pyöritetty kumpaankin suuntaan. Teriä ei siis itse tarvitse käännellä ympäri, vaan robotti hoitaa itse huolen siitä että terät kuluvat tasaisesti kummaltakin puolelta. Robotin firmiksessä on myös merkkejä leikkuumoottorin kuormitusasteen seurannasta ja vihjailuja kuormitusasteeseen perustuvasta automaattisesta aikataulutuksesta, mutta voi olla että nämä ominaisuudet tulevat käyttöön vasta mallisarjan ylemmissä malleissa.

Ainakin Gardenan alkuperäiset terät ja terien ruuvit menee suoraan tähän Bruckeen. Terät on millin pari lyhemmät, mutta tällä ei ole mitään käytännön merkitystä, tai en ainakaan itse ole huomannut mitään eroa.

Vakioakku: 5S1P 2Ah kennopaketti, 18650 kokoluokan VTC4 Murata kennot. Vakio BMS-kortille voi suoraan vaihtaa isomman kennopaketin esim. Tamforcen 20e maksavasta porakoneen akusta ja ajoaika jatkuu suoraan suhteessa kapasiteetin lisäykseen. Robotti ei ainakaan kirjoitushetken firmwarella seuraa leikkuussaan mitään muuta kuin akkupaketin jännitettä ja lämpöä, joten ajoaikaa saa jatkettua isomman kapasiteetin akulla (eli ei ole softalla rajoitettu kuten esim. Husqvarna/Gardena). BMS ei tilttaa vaikka käy virrattomana kennojen vaihdon aikana. (Tein itse Tamforcen akkumodin ja ajoaika reilut 3h tällä modilla). Huom! Voivat edelleen "korjata" tämän "erheensä" softalla, joten ainakin itse otin automaattiset firmispäivitykset pois käytöstä. Edit. 28.6.2024: Akkumodit ja RM800 akku/laturipäivitys onnistuu vielä tänäkin päivänä.

RM800 akku: Akku 4 Ah Brücke RM800 -robottiruohonleikkuriin

Toinen ns. helppo, (mutta ei yhtä halpa modi) on yhdistää kaksi vakioakkua siten, että juottaa toisesta BMS:n irti, kääntää tämän irrallisen kennopaketin nikkeliliuskat pystyyn ja juottaa tämän toisen kennopaketin rinnankytkennällä toiseen BMS:lliseen Brucken akkuun. Tässä on huomioitava sellainen homma, ettei yhdistele uusia ja vanhoja kennoja, eikä tyhjiä ja täysiä kennoja. En suosittele kuin tietyissä tilanteissa tätä modia (uudet tai saman verran käytetyt täyteen ladatut akut).

Varaosana myynnissä oleva RM800:n akku toimii myös RM500:ssa/RM501:ssa suoraan ja rekisteröityy robotille oikein 5S2P 4Ah akkuna.

Latausaikarajoitus: Maksimissaan 4h, jonka jälkeen robotti sammuttaa itsensä latauksen yliaikaan. Esim. helle (yli 33-astetta voi aiheuttaa tämän, kun latausvirta puolittuu.) Tämä 4h latausaikarajoitus kannattaa pitää mielessä ainakin isompia akkumodeja tehdessä, varsinkin jos käyttää alkuperäistä RM500:n pienempää laturia.

Käyttöjärjestelmä: (Luultavasti Linuxin päällä pyörivä) FreeRTOS.

Telakka/muuntaja: Muuntaja on vakiovirtamuuntaja, koska robotissa ei ole varsinaista latausvirran rajoitusta. Eli jos tehokkaampaa laturia tarvitsee, niin on hankittava vakiovirtalähde, tai modattava normaalin muuntajan perään jokin virranrajoitus. (Ketjussa lisää aiheesta, kiitos @ps86 testailusta!)

Tokmannilta saa nyt myös varaosana RM800:n isompaa 3A muuntajaa. Ostin itse tällaisen testiin, kun en kerennyt tälle kesälle tehdä omaa vakiovirtamuuntajaa. Tämä RM800:n muuntaja toimii niinkun pitääkin myös RM500:n kanssa ja on helppo "ruuvaa kiinni päivitys" latausajan lyhentämiseen. Huom! Jos päivität RM800:n laturin RM500:lle, niin laturi lataa kyllä oikeissa olosuhteissa nopeammin, mikäli 33-asteen latauslämpötilaraja ei ylity. (Lue ylempänä olevasta "Latausaikarajoitus" kohdasta lisää aiheesta).


Akkukotelossa on sen verran syvyyttä, että tonne uppoais fyysisesti isommatkin kennot (20700/21700). Joillain pihatyypeillä ei vaan kannata ajoaikaa jatkaa ihan järjettömiin, kun muuten häviää hyöty tuosta Zone-toiminnallisuudesta. Jos jotain selkeesti yksittäistä pihalänttiä hankaa, niin sit voi olla iloakin yli 4Ah akusta.

Prosessori: GD32F305VET6


Flash muisti: Winbond 25Q64JVSIQ


Emolevy on pinnoitettu kosteutta/hapettumista estävällä paksulla ja joustavalla läpinäkyvällä pinnoitteella. Varmaan jotain polyuretaania, koska piirilevylakkaa/epoksia tuo ei ole.

Emolevyllä on muistiparisto. Eli jos alkaa jossain vaiheessa robotti hukkaamaan asetuksia, niin patteri vaihtoon. Näyttäis normaalilta BIOS-patterilta. On klipsitelineessään parilla liimatäpällä kiinni.

Emolevyllä on myös vapaa 6-pinninen naarassocketti ilmeisesti ohjelmointia varten. Liittimen vasen pinni on merkattu VCC:ksi, mutta muita merkintöjä ei liittimessä ole (liitin J0). Jos joku tietäjä tietää, niin huikatkoon mikä tuo voisi olla ja miten sitä voisi hyödyntää? Joko joku on nykäissyt NAND-dumpin robotilta?

Emolevyltä löytyy myös yksi käyttämätön 4-pinninen AMP-liitin. Tätäkään ei ole merkattu, joten jää vähän mysteeriksi. Sunseekerin omassa robotissahan on esim. "Ajovalot" ja ohjelmasta löytyy "Ultrasonic", liekö sitten näihin ominaisuuksiin liittyvä liitin.

Laturin ja telakan välinen jatkokaapeli (kiitos @TiieM); Jatkokaapeli Markslöjd My Garden 24 10 m

Robotin antureiden liittimet on kaikki nelipinnisellä liittimellä ja "5V, ->, <-, GND" merkinnöillä olevia. Liekö I2C väylä kyseessä?

Kaikki piirilevyjen konkat on ns. solid cappeja. Yhtään normaalia elkoa en löytäny, joka on siis pelkästään positiivinen asia.

Tokmannin käyttämä Huoltoliike (kiitos @Lyijy13):

Rakennuskonehuolto Ehrukainen
rakennuskonehuolto@pp.inet.fi
puh. 03 734 7888
Lahti

Robotin keulassa, tiiviin yläkuoren alla olevassa alakuoren kaukalossa leikkuukorkeuden säädön ja etupyörän välissä on iso tyhjä tila esim. lisäpainoa varten. On vielä kaks muoviuraa molemmin puolin, jos haluaa vaikka 3D tulostaa tai hitsata parin millin pellistä jonkun hifimmän painotelineen tuonne (joku sitä painonlisäystä kaipaili keulaan).

Kuva tuosta esim. lisäpainon asennuspaikasta:

20220726_214945.jpg


Android softa:

Tässä on bugeja jonkin verran. Jää joskus "ikilooppiin" jos yhteys robottiin jostain syystä katkeaa kesken asetusten muutoksen. Yleensä jää vilkuttamaan jotain "Configuration change succesfull" tmv. Tästä selviää sulkemalla ohjelma kokonaan ja avaamalla uudestaan. Käynyt muutaman kerran itsellenikin. Robotin tilapäivitykset päivittyy hitaasti. Tämä on vähän sellainen niin ja näin homma. Olis kiva jos ohjelma olis viimeseen asti hierottu, mutta ainakaan itse tuota ei ole tullu käytettyä kuin aniharvoin robotin aikataulutusta muutellessa, joten ei ole itseäni haitannut isommin. Parannusta tähän on jo tullut uudempien softaversioiden suhteen.

Robotin lokitiedostoja en ole itse saanut ohjelmasta pihalle. Pitäis ilmeisesti kokeilla Sunseekerin ohjeilla, eli akkukotelon sisällä olevasta USB-paikasta onkia jotain logia ulos.

Edit: 14.05.2023. Nyt toimii android sovelluksen logitkin. Ovat tosin todella suppeat verrattuna USB:n kautta ladattuihin, joista näkee vaihe vaiheelta ihan kaiken mitä robotti tekee milläkin hetkellä.

Edit: 28.6.2024. Nyt on tullut myös uusi sovellus, joka toimii myös RM500/RM501:sten kanssa. Linkki Applen sovellukseen, mut sama löytyy myös Androidille:


Edit: 17.5.2023. @Hilppari löysi cdon.comista Brucken telakkaan, suojakorkkien tilalle asennettavan suojakatoksen.


Tässä myös meikäläisen piirtämä 3D-tulostettava osasetti alkuperäistyyliseen telakkaan asennettavaan suojakatokseen: Robot Mower Cover parts by JiiPeee

Low profile mallinen, vakiota "ergonomisempi" 3D-tulostettava leikkuukorkeuden säätörulla Skynet logolla: Brucke Robot mower cutting height adjust knob Skynet Style by JiiPeee

Isompi terälevy, vaatii kuulemma pientä modia että menee Bruckeen, kiitos @markku.mettala : Terälevy Gardena Sileno | Clas Ohlson

Summa summarum: Tästä vehkeestä sais aika huikeen Ardumower projektin. Tekniikan puolesta valmis paketti, sen kun heittäs vaan Ardumower roippeet sisään alkuperäsen emolevyn tilalle ja virittelis ultraäänitutkaa, GPS-paikannusta ym. tonne. Toisaalta. Samat sais kyllä rakenneltua jos joku noheva kaveri ottais projektikseen vähä reverse engineeringiä harrastella ja tehdä custom firmistä laitteelle.


Muuta:

Robotti on vielä tosi modulaarisesti suunniteltu, eli helppo purkaa/kasata.

Yläkopan kuori lähtee ihan ylöspäin nykäisemällä irti, on neljän sellaisen kumipallonivelkupin kautta kiinni robotin muovitapeissa, joilla yläkuoren keskitys HAL-antureille hoidetaan tappien alla olevilla metallijousilla. Yläkuoren harmaa (omasta mielestä) ruma kehys on vaan klipseillä kiinni, joten helppo esim.maalata. Itse maalasin tästä uudesta leikkurista tuon kuoren punaiseksi.

20220729_164223.jpg


20220729_133900.jpg


Tyyppiviat/kuluvat osat:

- RM500: Vetoakseleiden jousisokkien katkeaminen. Edullinen ja helppo korjata itsekin. Vika ilmenee siten että robotti "pyörii ympyrää". Esim. IKH myy uusia jousisokkia about 0,50e kappalehintaan. Tämä ongelma on korjattu uudemmissa RM501 malleissa, joissa jousisokka on korvattu vetoakselin boorituksella.
- RM500: Työtunneista riippuen, suurinpiirtein parin-kolmen kesän jälkeen ajomoottoreiden planeettavaihteistoiden metallirattaita vastaan olevat 3 muoviratasta kuluvat loppuun. Ei ole vielä tiedossa rattaiden profiilia, joten ainut vaihtoehto on tilata huollosta uudet moottori/vaihdelaatikkopaketit. Uudemman RM501:n äänekkäämmät vaihdelaatikot viittaisivat siihen että siellä on korvattu muovirattaat metallisilla, mutta tästä ei ole faktatietoa. Suomen huoltoliikkeestä moottori/vaihdelaatikkopaketti kustantaa n.70€.

Home assistant: GitHub - Sdahl1234/Sunseeker-lawn-mower
 
Viimeksi muokattu:
Kiitokset HiTecille että aloitti oman ketjun Brucken roboleikkurille... alkoi olla hankala seurata "Brucke" vinkkejä ja kokemuksia tuolta yleiseltä "Robottiruohonleikkuri kokemuksia" ketjusta.

Hyvä ja kattava alkupaketin HiTec tuohon keräsi ja sukelsi heti pintaa syvemmälle.

Jospa kerään tähän perään vielä pari perus vinkkiä meille jotka vasta tuotteen kanssa tutustuvat miettii ensimmäisenä.

Vaikka Tokmanni ilmoituksissaan kertoo ettei Appia ole niin jotkut tietää kertoa että valmistajalla (SHANGHAI SUNSEEKER ROBOTIC TECHNOLOGY CO.LTD) kumminkin tällainen on mikä ei ole brändätty Brucken tuotesarjan alle.
Sovelluksen nimi
"Robotic-mower connect"

Valmistajan Youtube kanava:
Täältä löytyy muutama vinkki/ohje/purkuvideo.
 
Sitten samalla heitän oman kysymyksen.
Ollut haasteita tuon Apin yhdistämisen kanssa bluetooth yhteyden kautta.
Puhelin löytää kyllä leikkurin mutta Appi ei QR koodin skannauksen jälkeen osaa silti yhdistää. Koitin että leikkuri 'IDLE' tilassa telakassa sekä ihan vaan vapaana. Appi hakee hatken ja sitten ilmoittaa failed.
Talon wifi ei kanna robotille asti.
Jotain vinkkejä?

Edit: yhteys saatu. Vaati vain näköjään omalla kohdalla useamman yrityksen.
Oli latausasemassa lataamassa kun lopulta yhdisti.
 
Viimeksi muokattu:
Kummatkin omat leikkurit on (edit: muistin väärin, olikin vuosimallia 2021).

Itsellä sama vika, että WLAN ei yllä robotille asti, kun matkaa on talolta robotille aika reippaasti. Kun en ole kerennyt mitään WiFi extenderiä vielä hankkimaan, niin tein siten, että loin kännykästä WLAN verkon robotille, jota käytän aina sillon jos pitää muutoksia tehdä asetuksiin. Puhelimesta tuo tukiasema ja Bluetooth päälle (uudemmat Androidit vaatinee myös että sijainti pitää olla päällä). ja sitten pitäis yhdistyä ihan ilman QR-koodiakin. Ainakin kumpikin meikäläisen leikkuri yhdisti ilman tuota koodia.

Pelkällä Bluetoothilla en ole kokeillut miten pelaa.

Tuosta Tamforcen akkumodista vielä sen verran, että tekaisen sen myös tähän toiseen leikkuriin n.viikon päästä. Otan kuvat vaihe vaiheelta koko prosessista, niin näette minkälainen homma se käytännössä on.

Kennojen luovuttajana siis tämä akku: Tamforce+ akku 18V 4Ah

Kopioin tuon alkuperäisen akkumodaukseni tuolta toisesta ketjusta tänne:

Brucke RM500:n tuli päiviteltyä isompi akku. 19e:lla (tarjouksessa tällä hetkellä) Puuilosta Tamforce 18V/4Ah porakoneen akku lihoiks, siitä sen oma BMS:ä juottamalla irti ja Brucken akusta BMS:n vaihto tohon 4Ah kennostoon. Vähän jännitti onko tossa Brucken BMS:sä jotain älyä, että hirttää kiinni jos käy virrattomana, mut eihän tuossa mitään sellasia ollu.

Huomioita operaatiosta:

- Tamforcen akussa nikkelilätkät lähtee kennopaketista "eri suuntaan" kun Brucken kennoissa, eli Brucken BMS pitää asentaa kennoilla ylösalaisin että +/- ja kennoparien navat menee BMS:ään oikein päin -> varuilta lisäeristettä (muutama kerros kapton teippiä ja kerros vaahtomuoviteippiä) kennojen ja BMS:n väliin ja Tamforcen kennopaketin muovirungosta kahden kohdistustapin katkaisu, että saa BMS:n oikealle tasolle.
- Edellisestä johtuen Brucken BMS:n lämpötila-anturi pitää vaihtaa toiselle puolelle BMS:ää, muuten se seisoo BMS:n päällä, eikä kennojen välissä (anturi on normaali kaksjalkanen läpijuotettava, eli ihan läpihuutojuttu vaihtaa puolta).
- Brucken BMS:n "toiset juotospisteet" nikkeliliuskoille otettava käyttöön että jako täsmää. Brucken BMS:ssä on siis toiset vapaat juotospisteet näkyvillä, joiden jako täsmää Tamforcen kennopaketin osalta kaikkien muiden napojan paitsi olikohan + vai -. Ilmeisesti samaa BMS:ää käytetään myös muissa vehkeissä.
- Brucken BMS on aavistuksen verran kapeempi kun Tamforcen kennojen nikkeliliuskajako -> Juottaa BMS:n liuskat toiselta puolelta kennopakettia ja jatkaa paksulla kuparijohdolla puuttuvat 5mm toisen puolen liuskoista.
- Käytin tätä Tamforcen akkua päivitysoperaatiossa:

Operaation jälkeen akun paketointi kapton teipillä, Brucken akkutilan sisuksista pienemmän akun asennuskehys pois ja akku
normaalisti paikoilleen.

Latasin akun täyteen leikkurilla ja pistin vehkeen koeajolle, katellaan miten pelaa.

Huom. En suosittele ko. operaatiota, jos ei oo elektroniikan kokemusta. Täysin omalla vastuulla tällaset virittelyt. Tällasia hommia tehdessä ei tarvii kun vahingossa oikosulkee joku kennolohko, niin hyvin äkkiä on pahimmassa tapauksessa työpöytä liekeissä.
 
Viimeksi muokattu:
Käytin telakan tässä sadepäivän ratoksi auki. Telakan piirilevy on samaa tyyliä kun robotissa, eli valettu koteloon paksulla joustavalla massalla. Telakasta löytyy solid cappien lisäksi "Aishi" merkkisiä elkoja 2kpl: 50V 220uF, sekä 16V 220uF.

20220729_195843.jpg


Myös telakassa on joku nelipinninen ohjelmointi/testausportti valkoisen liiman alla piilossa. Tässä portissa on piirilevymerkinnätkin. Vasemmalta oikealle: "SWCLK", "RESET", "GND" ja "5V".

20220729_195951.jpg


Aika vedenpitävä härpäke kyseessä. Oikeestaan ainut josta vois vettä mennä sisään, on nuo liittimet, elkojen rungon ja kuoren väli, sekä ohjelmointiportti.
 
Viimeksi muokattu:
Oliko uuden firmiksen asennuksessa mitään erikoista ja toiko se mitään huomattavaa muutosta esim esteiden kiertämiseen, meillä pieni ongelma kukkapenkin kanssa kun se on keskellä nurmikäytävää ja toisellepuolelle ei saa 80cm. etäisyyttä lankaa ja toiselle puolelle juuri ja juuri.
 
En oo huomannu mitään käytännön eroa. Toinen Brucke uusimmalla 2xxxx alkusella firmiksellä, toinen alkuperäsellä 10600:lla.

Päivitetty Brucke heittää monesti virtojen päällekytkettäessä (siis jos on laitteen jostain syystä sammuttanut) "OTA" tekstin näyttöön. En tiedä mitä se mielestään päivittelee, kun ei oo nettiäkään aina kytkettynä. Oon vaan sammuttanu ja käynnistäny uudelleen, niin on käynnistyny normaalisti. Alkuperäsellä firmiksellä oleva Brucke ei tota tee. En välttämättä päivittelis, jos on takuunalanen vehje kyseessä.

Voitko rajata sen kukkapenkin ihan fyysisellä esteellä? Meillä rajattiin muutama kivi ihan vihreellä muovipinnotetulla paksulla rautalangalla, joka tökättiin nurmeen ja on just sen verran korkeella, että ottaa puskuriin kiinni. Kun ei viittiny tuhlata rajalankaa siihen että lenkittäis joka ikisen esteen.
 
En oo huomannu mitään käytännön eroa. Toinen Brucke uusimmalla 2xxxx alkusella firmiksellä, toinen alkuperäsellä 10600:lla.

Päivitetty Brucke heittää monesti virtojen päällekytkettäessä (siis jos on laitteen jostain syystä sammuttanut) "OTA" tekstin näyttöön. En tiedä mitä se mielestään päivittelee, kun ei oo nettiäkään aina kytkettynä. Oon vaan sammuttanu ja käynnistäny uudelleen, niin on käynnistyny normaalisti. Alkuperäsellä firmiksellä oleva Brucke ei tota tee. En välttämättä päivittelis, jos on takuunalanen vehje kyseessä.

Voitko rajata sen kukkapenkin ihan fyysisellä esteellä? Meillä rajattiin muutama kivi ihan vihreellä muovipinnotetulla paksulla rautalangalla, joka tökättiin nurmeen ja on just sen verran korkeella, että ottaa puskuriin kiinni. Kun ei viittiny tuhlata rajalankaa siihen että lenkittäis joka ikisen esteen.
Tuo on rajattu esteellä ja lisäsin siihen vielä lisä esteen niin lähelle rajalankaa että se mahtuu menemään suoraan laturiin, silti se eksyy jotekin änkeämällä joskus sinne, täytyy vielä kokeilla jotakin...
 
Itsekkin tulin tuollaisen hommanneeksi uuden talon pihaan. En halua tuon pörräävän koira-aitauksessa, niin voiko sen vaan langoittaa niin, että lanka menee tuolle erilliselle alueelle ja palaa siltä alueelta takaisin samassa "urassa". Vaikka kiertää tuossa kuvan tuo punainen ala aidan vierestä. Ja sitten vaan joku kerta nostaa käsin leikkuri tuolle erilliselle alueelle? Eli isompi vihreä on se normi alue, punaiselle leikkurilla ei ole asiaa ja pienemmälle vihreän alueen voisi joskus leikkailla.

Näyttökuva 2022-8-2 kello 13.24.00.png
 
Robotti ajaa "samassa urassa" menevän langan yli normaalileikkuussa, eli ei pidä sitä normaalina rajalankana.
 
Pitäisköhän se hakea tämmöinen testiin, onko tuossa isommassa RM800 mallissa muuta eroa kuin isompi akku? Siitä saisi nettitilauksella vielä sen -10% tokmanniklubin alennukset ja tätä RM500 löytyy vain paikallisista myymälöistä muutamia kpl. Tai näköjään sen -10% saa ilmeisesti myymälästäkin paikan päältä.
 
Siihen käsitykseen on tultu että tuossa isommassa on vain isompi akku ja laturi. Ostaisin itse tuon pienemmän tuolla hintaerolla. Silläkin leikkaa ison alueen kun sen voi ajastaa leikkaamaan vaikkapa 24/7.

Sen klubi-liittymisedun -10% voi käyttää sekä myymälässä että netissä... Ainakin jos ensin käyttää myymälässä voi sen jälkeen vielä tehdä netistäkin tilauksen ko. alella. En osaa sanoa toimiiko myös toisinpäin.

Itselläkin RM500 pitänyt siistinä n. 350m2 aluetta koko tämän kesän ilman mitään ongelmia. Ja leikkaa ainoastaan kolmena päivänä viikossa 6h ajan. :tup:
Kovasti tekisi mieli hakea toinen samanlainen ihan vaan varakoneeksi kun tuntuu että näissä vaan hinnat nousee joka vuosi. Viime syksynä tuon oman sain poistomyynnistä n. 240 eurolla ja nyt ei enää tunnu putoavan hinta alle 300euron.
 
Moi, oma Brucke leikannut 400m2 pihaa moitteetta koko kesän. Laajensin aluetta ja tein olemassa olevaan kaapeliin liitokset eristetyillä liittimillä missä kutistejatko/puriste. Nyt kun leikkuria käyttää niin menee hetken aikaa ja alkaa pyörimään ympyrää ja jossain kohtaa e11 teksti näytössä.
Onko liitokseni surkeat vai mistä tämä johtuu kun aikaisemmin toiminut moitteetta?
Nyt kun laittaa edgellä päälle niin ei osaa kunnolla mennä edes kaapelia pitkin ja alkaa jossain kohtaa pyörimään
 
Moi, oma Brucke leikannut 400m2 pihaa moitteetta koko kesän. Laajensin aluetta ja tein olemassa olevaan kaapeliin liitokset eristetyillä liittimillä missä kutistejatko/puriste. Nyt kun leikkuria käyttää niin menee hetken aikaa ja alkaa pyörimään ympyrää ja jossain kohtaa e11 teksti näytössä.
Onko liitokseni surkeat vai mistä tämä johtuu kun aikaisemmin toiminut moitteetta?
Nyt kun laittaa edgellä päälle niin ei osaa kunnolla mennä edes kaapelia pitkin ja alkaa jossain kohtaa pyörimään
Mitä se latausaseman LED-valo näyttää? Jos vihreä, niin rajakaapelin pitäisi olla kunnossa. Ja minkälaista kaapelia laitoit jatkoksi?
 
Mites tuon Brücken saa leikkaamaan rajalangan päältä laturiin mennessä? En kyllä löytäny sovelluksesta semmosta kohtaa.
 
Vihreää näyttää.. kuvanmukaista kaapelia. Jää siis pyörimään jo aikaisemmin toimineelle alueelle. Tekee saman myös toisella leikkurilla kun kokeilin
 
Mitä se latausaseman LED-valo näyttää? Jos vihreä, niin rajakaapelin pitäisi olla kunnossa. Ja minkälaista kaapelia laitoit jatkoksi?

Vihreää näyttää.. kuvanmukaista kaapelia. Jää siis pyörimään jo aikaisemmin toimineelle alueelle. Tekee saman myös toisella leikkurilla kun kokeilin
 

Liitteet

  • 16595448145218772958891967865835.jpg
    16595448145218772958891967865835.jpg
    3,7 MB · Luettu: 330
Onko liitokseni surkeat vai mistä tämä johtuu kun aikaisemmin toiminut moitteetta?

Miten paljon rajalankaa on nyt kaikkiaan? Voisko alkaa signaali jo hyytyä? Onko kaapeli upotettu vai pinnalla?
Onko alueella saarekkeita? Eihän niissä paluu ja menojohdot ole ristissä?
 
Miten paljon rajalankaa on nyt kaikkiaan? Voisko alkaa signaali jo hyytyä? Onko kaapeli upotettu vai pinnalla?
Onko alueella saarekkeita? Eihän niissä paluu ja menojohdot ole ristissä?
Kaapeli on pinnassa. Kokonaisuudessaan kaapelia taitaa olla 30-40m enemmän kuin mitä paketin mukana tuli rullassa.
 
Kaapeli on pinnassa. Kokonaisuudessaan kaapelia taitaa olla 30-40m enemmän kuin mitä paketin mukana tuli rullassa.
No ei kyllä liikaa voi olla lankaa. Käyttämäsi jatkokset ei ilmeisesti ollut tinajatkoksia? Voisko olla kuitenkin joku kontaktihäiriö cu ja teräslangan välillä?

Itse olen jatkoissa käyttänyt näitä ilman ongelmia. Saa Kiinasta aikapaljon edullisemmin kun täältä marketeista.
0.79€ 40% OFF|10/20/30//50/100pcs Solder Seal Wire Connectors 3:1 Heat Shrink Insulated Electrical Wire Terminals Butt Splice Waterproof - Terminals - AliExpress
 
No ei kyllä liikaa voi olla lankaa. Käyttämäsi jatkokset ei ilmeisesti ollut tinajatkoksia? Voisko olla kuitenkin joku kontaktihäiriö cu ja teräslangan välillä?

Itse olen jatkoissa käyttänyt näitä ilman ongelmia. Saa Kiinasta aikapaljon edullisemmin kun täältä marketeista.
0.79€ 40% OFF|10/20/30//50/100pcs Solder Seal Wire Connectors 3:1 Heat Shrink Insulated Electrical Wire Terminals Butt Splice Waterproof - Terminals - AliExpress
Tätä veikkaisin. Vaihdan huomenna jatkot tinamallisiksi niin katsotaan kuinka lähtee toimimaan. Kiitos !
 
Mites tuon Brücken saa leikkaamaan rajalangan päältä laturiin mennessä? En kyllä löytäny sovelluksesta semmosta kohtaa.

Ei se leikkaa enää laturiin mennessä. Voit laittaa sen vetämään rajalangan päältä ainoastaan päivän ekan leikkuun alussa laittamalla sieltä sovelluksen Schedulesta ne Edge täpät aktiiviseksi.
 
Ei se leikkaa enää laturiin mennessä. Voit laittaa sen vetämään rajalangan päältä ainoastaan päivän ekan leikkuun alussa laittamalla sieltä sovelluksen Schedulesta ne Edge täpät aktiiviseksi.
Ahaa, no nyt löyty, pitää kokeilla jos toi schedulen kautta toimis.
 
Leikkuri hommattu ja odottaa viikonlopun asennusta. Onko tietoa toimiiko rajakaapeli upotettuna muutaman sentin syvyyteen? Ohjeissa taisi olla, että ei saa upottaa.
 
Toimii, mutta aika turha nähdä vaivaa, kun se lähtee aika nätisti painumaan nurmen alle ajan saatossa. Ainakin meillä jo muutamassa viikossa on lanka hävinnyt suurimmalta osin jo ihan näkymättömiin ja rajojen muokkauksessa pitää ihan tosiaan etsiä joku kohta missä lanka vielä näkyy, josta sitten lähtee repimään lankaa ylös.

Meikäläiseltä muuten tulossa myös 3D tulostettavat Sunseekerin alkuperäistyyliset telakkaan asennettavat katoskiinnikkeet jakoon jossain vaiheessa. Ideana siis, että valmiita osia tarvii vaan 4kpl pätkät suoraa putkea ja itse pleksi. 3D tulostetuilla osilla tehdään telakan puoleiset kulmat ja pleksin kiinnityspisteet. (Toki jos löytyy putkentaivutusvehkeet, niin sillon ei tarvii noita kulmapaloja). Koko viritys ruuvataan noihin Brucken telakan alkuperäisiin katoksen kiinnityspisteisiin kiinni uusilla 3D-tulostetuilla "korkeilla", jotka kiristää pystyputket kiinni telakkaan.

Aikataulusta sen verran, että saattaa tulla ladattavaksi jo ensi viikolla, tai ensi kesänä. Vapaa-aika on aika kortilla, joten ei uskalla luvata mitään.
 
No nyt on leikkuri haettu ja pitäisi vielä ilmeisesti hakea lisää rajakaapeli clasulta tai jostain, ei taida tuo paketin 130m riittää. Pikaisesti google mapsista kliksuttelin reunat läpi ja sain 420m2 ja n. 172m pituutta rajoille. Latausaseman paikkaakin joutuu hiukan miettimään kun kaapelia pitäisi mennä metri edessä ja takana suoraan, eikä noita vapaita pistokkeitakaan kovin montaa ole talon ympärillä.

Alkaako nyt sitten asentamaan tuolla mukana tulleella setillä vai hakeeko suoraan jonkun 200m pitkän langan, siinäpä vasta kysymys o_O
 
No nyt on leikkuri haettu ja pitäisi vielä ilmeisesti hakea lisää rajakaapeli clasulta tai jostain, ei taida tuo paketin 130m riittää. Pikaisesti google mapsista kliksuttelin reunat läpi ja sain 420m2 ja n. 172m pituutta rajoille. Latausaseman paikkaakin joutuu hiukan miettimään kun kaapelia pitäisi mennä metri edessä ja takana suoraan, eikä noita vapaita pistokkeitakaan kovin montaa ole talon ympärillä.

Alkaako nyt sitten asentamaan tuolla mukana tulleella setillä vai hakeeko suoraan jonkun 200m pitkän langan, siinäpä vasta kysymys o_O
helppohan se on asentaa eka mukana tulevalla kaapelilla ja tilata lisää. Näin itse ainakin tein ja juotettavilla sukilla kiinni. Hyvin toimii.
 
No nyt on leikkuri haettu ja pitäisi vielä ilmeisesti hakea lisää rajakaapeli clasulta tai jostain, ei taida tuo paketin 130m riittää. Pikaisesti google mapsista kliksuttelin reunat läpi ja sain 420m2 ja n. 172m pituutta rajoille. Latausaseman paikkaakin joutuu hiukan miettimään kun kaapelia pitäisi mennä metri edessä ja takana suoraan, eikä noita vapaita pistokkeitakaan kovin montaa ole talon ympärillä.

Alkaako nyt sitten asentamaan tuolla mukana tulleella setillä vai hakeeko suoraan jonkun 200m pitkän langan, siinäpä vasta kysymys o_O
Itse asentelin alkuun vain osalle pihaa sillä mukana tulleella kaapelilla. Lisäsin sitten vasta myöhemmin reilut 100m lisää. Helppoahan se on, tietysti ylimääräiset liitokset voi aiheuttaa ongelmia, mutta eipä noita montaa ole ja rajakaapeli kuitenkin "pinta-asennuksena" tehty.

Sama ongelma täällä sähköpistokkeiden kanssa. Ei saa telakkaa optimaaliselle paikalle ilman jatkoroikkaa. Pitää varmaan pyytää sähkäriä paikalle ja laitattaa yksi rasia lisää tuo leikkurin vuoksi. Tämä kesä saa mennä jatkoroikan avulla.
 
Itse asentelin alkuun vain osalle pihaa sillä mukana tulleella kaapelilla. Lisäsin sitten vasta myöhemmin reilut 100m lisää. Helppoahan se on, tietysti ylimääräiset liitokset voi aiheuttaa ongelmia, mutta eipä noita montaa ole ja rajakaapeli kuitenkin "pinta-asennuksena" tehty.

Sama ongelma täällä sähköpistokkeiden kanssa. Ei saa telakkaa optimaaliselle paikalle ilman jatkoroikkaa. Pitää varmaan pyytää sähkäriä paikalle ja laitattaa yksi rasia lisää tuo leikkurin vuoksi. Tämä kesä saa mennä jatkoroikan avulla.
Kyllä nuo sulatettavat pitäs toimia. Toki muistaa mihin laittanut ne.
 
Nää on ollu kyllä aika idioottivarmoja, kun vaan kuumentaa niin pitkään, että se tina kokonaan sulaa sieltä kutistejatkon sisältä.


Myös tolla clasun myymällä kaapelilla on tullu jatkettua tuota toisen oman leikkurin aluetta. Taitaa nyt kokonaisuudessaan olla jotain 330 metriä rajakaapelia tuossa isoimmalla alueella. Tarkotus oli vielä kokeilla minkä verran sitä kärsis vielä jatkaa, mut taitaa mennä ne testit ensi kesälle.

Jos normaaliin monisäikeiseen kuparikaapeliin käyttää noita, niin kannattaa ensin kolvilla ja juotostinalla juottaa se kuparikaapelin pää, muuten ei tahdo tuo kutistejatkon sisällä oleva tinamäärä riittää ihan täydelliseen liitokseen. Tulee helposti kylmäjuotos.
 
Tuli haettua joku aika sitten Brucke RM500 ja Tamforce 4Ah akku rakenteluprojektiksi. Pojot aloittajalle pioneerityöstä akun kanssa, hyvin toimi kennopaketin vaihto :thumbsup:

Rakentelin tuohon lisäksi 3A laturin 24V 5A powerista ja tämän tapaisesta kiinan hakkurimodulista, josta löytyy portaattomasti säädettävä virranrajoitus.
Brucken laturi on vakiovirtalähde-tyyppinen, itse robotissa ei ole mitään latausvirran rajoitusta. Rajoitus pitää hoitaa siis ulkoisesti.
Tämä tuli jopa tahattomasti varmistettua, kun säätäessä kiinamodulin virtapotikan juotos irtosi ja virtaraja heilahti tappiin -> 24V powerin ylivirtasuoja alkoi pätkimään ulostuloa ja robotti heitti over current errorin appiin:
oc.png
Tämän jälkeen muistaakseni virta tippui vain telakan viemään arvoon, eli BMS oletettavasti suojasi akun kykemällä sen irti. Resetoitui luultavasti sillä kun käytti robon poissa telakasta.

Modulista säädin jännitteen niin, että kuormittamattomana out = in = 24V, eli jännittettä ei pudoteta. Virtarajan säädin mittarin kanssa 3A:iin. Tämän yli ei uskalla ainakaan tarkemmin roboa tutkimatta mennä, koska Sunseekerin järein 1000m^2 / 5Ah malli käyttää myös samaa 3A laturia. Akulle joku 4A olisi varmaan ihan ok...

Tästä jatkohaivantona mainittakoon, että Brucke ei lataa akkua oikeasti täyteen, vaan lataus päättyy täydestä latausvirrasta. Litiumakun vakiojännitelatausvaihetta se ei siis tee, eli akun varaus jää jonnekin 80% kieppeille todellisesta kapasiteetista. Tämä on erinomainen homma akun eliniän kannalta, syklejä kun näille tulee.

Näillä eväin Brucke palattuaan itse laturiin tyhjän akun kanssa tuntuu viihtyvän siinä järjestään 1h ja 5-8min ja ajaa tällä latauksella 3h+. Tämä antaa vakioon "2h latausta ja 1h ajoa" -sykliin verrattuna melko mukavasti lisää kapasiteettia. Haasteeksi nyt onkin sille rajattuna n. 1200m^2 leikattavaa, jossa ei näin loppukesän nurmikon kasvuvauhdilla ainakaan tunnu olevan ongelmia.
 
Jepulis, vetäsin sivu ja takapihan tuolla paketissa tulleella piuhalla. Aika moneen paikkaan jäi kyllä jumiin ja maa on paikoitellen kuitukaivuun jälkeen aika epätasainen ja tuntui muutamaan töyssyyn jäävän aika helposti jumiin.
Olin myöskin tuon piuhan jättänyt paikoitellen liian löysälle ja vetänyt aivan liian läheltä esteitä, jolloin leikkuri ei päässyt takaisin kotiin. Aika lyhyt oli tosiaan vakioakulla tuo leikkuuaika, mutta meikäläisen kolvaustaidoilla en taida kyllä tuota akkua ainakaan vielä lähteä vaihtamaan, pitäisi palkata joku osaavampi kolvaajakaveri :)

Täytyy hakea lisää piuhaa ja jatkopaloja, clasulla olisi 80e tuo 200m + tarvikekkeet joka tuntuu aika hyvän hintaiselta paketilta. Voisi vetää melkein koko kaapelin uusiksi tuolla paketilla :rofl:

Sain myös tuon robomow-connect apin asennettua ja toimivuus on ollut erittäin hyvä tähän asti. Toisin kuin esim. MyMiele johon pesukonetta ei saa millään lisättyä..
Vakiona oli tosiaan schedulet 9-15, täytyy tsekkailla kun saa kaapelit vielä kuntoon, että paljonko tuo ehtii leikata tuossa ajassa.

edit: Ei se aamu ny hyvin lähteny käyntiin, rajalanka heti poikki ja pikku paikkailujen jälkeen tuo ajoi takaisin telakkaan jo 9.30. Eli leikkuuaikaa jotain n. 20min vakioakulla, tosi nopeasti hurahtaa akku tyhjäks.
 
Viimeksi muokattu:
Jepulis, vetäsin sivu ja takapihan tuolla paketissa tulleella piuhalla. Aika moneen paikkaan jäi kyllä jumiin ja maa on paikoitellen kuitukaivuun jälkeen aika epätasainen ja tuntui muutamaan töyssyyn jäävän aika helposti jumiin.
Olin myöskin tuon piuhan jättänyt paikoitellen liian löysälle ja vetänyt aivan liian läheltä esteitä, jolloin leikkuri ei päässyt takaisin kotiin. Aika lyhyt oli tosiaan vakioakulla tuo leikkuuaika, mutta meikäläisen kolvaustaidoilla en taida kyllä tuota akkua ainakaan vielä lähteä vaihtamaan, pitäisi palkata joku osaavampi kolvaajakaveri :)

Täytyy hakea lisää piuhaa ja jatkopaloja, clasulla olisi 80e tuo 200m + tarvikekkeet joka tuntuu aika hyvän hintaiselta paketilta. Voisi vetää melkein koko kaapelin uusiksi tuolla paketilla :rofl:

Sain myös tuon robomow-connect apin asennettua ja toimivuus on ollut erittäin hyvä tähän asti. Toisin kuin esim. MyMiele johon pesukonetta ei saa millään lisättyä..
Vakiona oli tosiaan schedulet 9-15, täytyy tsekkailla kun saa kaapelit vielä kuntoon, että paljonko tuo ehtii leikata tuossa ajassa.

edit: Ei se aamu ny hyvin lähteny käyntiin, rajalanka heti poikki ja pikku paikkailujen jälkeen tuo ajoi takaisin telakkaan jo 9.30. Eli leikkuuaikaa jotain n. 20min vakioakulla, tosi nopeasti hurahtaa akku tyhjäks.
tyhjät pois ja tiukaksi kun maapiikin laittaa. Ei ole robo saanut minulta poikki kaapelia kyllä.
 
Jepulis, vetäsin sivu ja takapihan tuolla paketissa tulleella piuhalla. Aika moneen paikkaan jäi kyllä jumiin ja maa on paikoitellen kuitukaivuun jälkeen aika epätasainen ja tuntui muutamaan töyssyyn jäävän aika helposti jumiin.
Olin myöskin tuon piuhan jättänyt paikoitellen liian löysälle ja vetänyt aivan liian läheltä esteitä, jolloin leikkuri ei päässyt takaisin kotiin. Aika lyhyt oli tosiaan vakioakulla tuo leikkuuaika, mutta meikäläisen kolvaustaidoilla en taida kyllä tuota akkua ainakaan vielä lähteä vaihtamaan, pitäisi palkata joku osaavampi kolvaajakaveri :)

Täytyy hakea lisää piuhaa ja jatkopaloja, clasulla olisi 80e tuo 200m + tarvikekkeet joka tuntuu aika hyvän hintaiselta paketilta. Voisi vetää melkein koko kaapelin uusiksi tuolla paketilla :rofl:

Sain myös tuon robomow-connect apin asennettua ja toimivuus on ollut erittäin hyvä tähän asti. Toisin kuin esim. MyMiele johon pesukonetta ei saa millään lisättyä..
Vakiona oli tosiaan schedulet 9-15, täytyy tsekkailla kun saa kaapelit vielä kuntoon, että paljonko tuo ehtii leikata tuossa ajassa.

edit: Ei se aamu ny hyvin lähteny käyntiin, rajalanka heti poikki ja pikku paikkailujen jälkeen tuo ajoi takaisin telakkaan jo 9.30. Eli leikkuuaikaa jotain n. 20min vakioakulla, tosi nopeasti hurahtaa akku tyhjäks.

Leikkuuaika 20 min? Kuulostaa erikoiselta. Onkohan akussa kaikki kunnossa? Minulla vakioakulla ylläpitoleikkuuta +80 min.
 
Leikkuuaika 20 min? Kuulostaa erikoiselta. Onkohan akussa kaikki kunnossa? Minulla vakioakulla ylläpitoleikkuuta +80 min.
Varmaan pitkähkö ruohikko ja muu säätö vei leikkuuaikaa. Toisella ajolla päästiin jo varmaan tuntiin ja kolmannella sain taas rajalangan poikki. Kolvasin nyt molemmat onnettomuudet rumasti kiinni ja vähän teippiä ympärille, katsotaan kauanko menee seuraavaan onnettomuuteen. :cool:
 
Tuli haettua joku aika sitten Brucke RM500 ja Tamforce 4Ah akku rakenteluprojektiksi. Pojot aloittajalle pioneerityöstä akun kanssa, hyvin toimi kennopaketin vaihto :thumbsup:

Rakentelin tuohon lisäksi 3A laturin 24V 5A powerista ja tämän tapaisesta kiinan hakkurimodulista, josta löytyy portaattomasti säädettävä virranrajoitus.
Brucken laturi on vakiovirtalähde-tyyppinen, itse robotissa ei ole mitään latausvirran rajoitusta. Rajoitus pitää hoitaa siis ulkoisesti.
Tämä tuli jopa tahattomasti varmistettua, kun säätäessä kiinamodulin virtapotikan juotos irtosi ja virtaraja heilahti tappiin -> 24V powerin ylivirtasuoja alkoi pätkimään ulostuloa ja robotti heitti over current errorin appiin:
oc.png
Tämän jälkeen muistaakseni virta tippui vain telakan viemään arvoon, eli BMS oletettavasti suojasi akun kykemällä sen irti. Resetoitui luultavasti sillä kun käytti robon poissa telakasta.

Modulista säädin jännitteen niin, että kuormittamattomana out = in = 24V, eli jännittettä ei pudoteta. Virtarajan säädin mittarin kanssa 3A:iin. Tämän yli ei uskalla ainakaan tarkemmin roboa tutkimatta mennä, koska Sunseekerin järein 1000m^2 / 5Ah malli käyttää myös samaa 3A laturia. Akulle joku 4A olisi varmaan ihan ok...

Tästä jatkohaivantona mainittakoon, että Brucke ei lataa akkua oikeasti täyteen, vaan lataus päättyy täydestä latausvirrasta. Litiumakun vakiojännitelatausvaihetta se ei siis tee, eli akun varaus jää jonnekin 80% kieppeille todellisesta kapasiteetista. Tämä on erinomainen homma akun eliniän kannalta, syklejä kun näille tulee.

Näillä eväin Brucke palattuaan itse laturiin tyhjän akun kanssa tuntuu viihtyvän siinä järjestään 1h ja 5-8min ja ajaa tällä latauksella 3h+. Tämä antaa vakioon "2h latausta ja 1h ajoa" -sykliin verrattuna melko mukavasti lisää kapasiteettia. Haasteeksi nyt onkin sille rajattuna n. 1200m^2 leikattavaa, jossa ei näin loppukesän nurmikon kasvuvauhdilla ainakaan tunnu olevan ongelmia.

Hienoo testailua myös siellä! Ja eipä tosiaan mitään, mukava kuulla onnistuneista modeista. Tämä laite se kyllä jaksaa yllättää positiivisesti. Oma 24V 3A muuntaja on vielä jossain Kiinan ja Suomen välillä tulossa, saa nähdä millon tulee. Täytyy kyllä vielä tutkia tuosta muuntajasta (kunhan se nyt tulee) ennenkun tyrkkäsen sen kiinni, että pitääkö itsekin modailla sinne väliin tollanen säädettävä virranrajotin, luultavasti pitää. Siinä tapauksessa olis ollu kannattavaa ottaa meikäläisen vähä järeämpi muuntaja.

@mnz Kuulostais siltä, että rajalanka on jossain montun kohdalla ilmassa, tai sitten menee jossain korkeella patin kohdalla, että ottaa vaan yksinkertasesti terään kiinni kun leikkuri pohjaa.

Mihin sulla on säädetty leikkuukorkeus? Meillä toi 45mm on ollu aika sopiva ja pihassa on tosiaan kiviä, muita korkeita kohtia ja monttuja. Pahimmat täytettiin/loivennettiin mullalla, mut sellaset jätettiin joista leikkuri vielä pääsee menemään ilman että puskuri nappaa kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Hienoo testailua myös siellä! Ja eipä tosiaan mitään, mukava kuulla onnistuneista modeista. Tämä laite se kyllä jaksaa yllättää positiivisesti. Oma 24V 3A muuntaja on vielä jossain Kiinan ja Suomen välillä tulossa, saa nähdä millon tulee. Täytyy kyllä vielä tutkia tuosta muuntajasta (kunhan se nyt tulee) ennenkun tyrkkäsen sen kiinni, että pitääkö itsekin modailla sinne väliin tollanen säädettävä virranrajotin, luultavasti pitää. Siinä tapauksessa olis ollu kannattavaa ottaa meikäläisen vähä järeämpi muuntaja.

@mnz Kuulostais siltä, että rajalanka on jossain montun kohdalla ilmassa, tai sitten menee jossain korkeella patin kohdalla, että ottaa vaan yksinkertasesti terään kiinni kun leikkuri pohjaa.

Mihin sulla on säädetty leikkuukorkeus? Meillä toi 45mm on ollu aika sopiva ja pihassa on tosiaan kiviä, muita korkeita kohtia ja monttuja. Pahimmat täytettiin/loivennettiin mullalla, mut sellaset jätettiin joista leikkuri vielä pääsee menemään ilman että puskuri nappaa kiinni.

Nyt on leikkuukorkeus 35mm, kyllähän nää kaikki ongelmat johtuu huonosti vedetystä rajalangasta. Jätin sitä tarkoituksella hiukan löysäksi, jotta voisi sitten tarvittaessa siirtää ja säätää, mutta se oli näemmä huono idea :vihellys:Siirtelen tuota nyt vielä ja naputtelen pikkuhiljaa paremmaksi. Täytyy vielä hommata lisää kiinnikkeitä ja kaapelia, että saa tuon etupihankin leikkaukseen.

Saako tähän tosiaan jotain Zone-toiminnallisuuksia, kuten tuolla aikaisemmin puhuttiin?

Nyt olen ajanut tuolla normi schedulella ja tänään lähti sillä edge-moodilla vetämään, jostain syystä ei ajanut koko rinkiä rajaa pitkin vaan kääntyi jossain välissä normimoodiin. Vaikuttaako tähän sitten nuo starting point säädöt vai kadottiko se rajalangan tuossa kohtaa?
 
Nyt on leikkuukorkeus 35mm, kyllähän nää kaikki ongelmat johtuu huonosti vedetystä rajalangasta. Jätin sitä tarkoituksella hiukan löysäksi, jotta voisi sitten tarvittaessa siirtää ja säätää, mutta se oli näemmä huono idea :vihellys:Siirtelen tuota nyt vielä ja naputtelen pikkuhiljaa paremmaksi. Täytyy vielä hommata lisää kiinnikkeitä ja kaapelia, että saa tuon etupihankin leikkaukseen.

Saako tähän tosiaan jotain Zone-toiminnallisuuksia, kuten tuolla aikaisemmin puhuttiin?

Nyt olen ajanut tuolla normi schedulella ja tänään lähti sillä edge-moodilla vetämään, jostain syystä ei ajanut koko rinkiä rajaa pitkin vaan kääntyi jossain välissä normimoodiin. Vaikuttaako tähän sitten nuo starting point säädöt vai kadottiko se rajalangan tuossa kohtaa?

Tosta edge-moodista: Täällä oli sama juttu, että lopettaa melkein heti edgeleikkuun ja aloittaa perinteisen random-leikkuun. Kokeilin ottaa sen starting point-säädön kokonaan pois päältä, niin ajeli koko langan. Mitenköhän noi starting point säädöt kannattais laittaa, että tuo ajais edge toiminnon loppuun?
 
Itse huomasin, että jos se tossa edge moodissa törmää johonkin niin sen jälkeen jatkaa muuta. Mulla oli rajalanka niin lähellä nurmikon vieruslautaa, että siitä lähti muualle. Vähän kun siirsi lankaa niin meni paremmin.
 
Vaihdo
No ei kyllä liikaa voi olla lankaa. Käyttämäsi jatkokset ei ilmeisesti ollut tinajatkoksia? Voisko olla kuitenkin joku kontaktihäiriö cu ja teräslangan välillä?

Itse olen jatkoissa käyttänyt näitä ilman ongelmia. Saa Kiinasta aikapaljon edullisemmin kun täältä marketeista.
0.79€ 40% OFF|10/20/30//50/100pcs Solder Seal Wire Connectors 3:1 Heat Shrink Insulated Electrical Wire Terminals Butt Splice Waterproof - Terminals - AliExpress
Vaihdoin liitokset tinamallisiksi mutta ei toiminut, sitten vaihdoin kaapelin gardenan kaapeliin mitä sai clas ohlsonilta. Mutta siltikin kun lähtee ajamaan reunoja niin pysähtyy samaan kohtaan ja alkaa pyörimään ympyrää. Mielestäni siinä kohtaa kaapelissa ei ole vikaa ja laturissakin palaa vihreä valo. Mitähän tässä kannattaisi yrittää?
 
Mutta siltikin kun lähtee ajamaan reunoja niin pysähtyy samaan kohtaan ja alkaa pyörimään ympyrää. Mielestäni siinä kohtaa kaapelissa ei ole vikaa ja laturissakin palaa vihreä valo. Mitähän tässä kannattaisi yrittää?

Onko kyseessä aina sama kohta? Onko tuossa kohtaa jotain muita johtoja tms maanalla? Kai teoriassa leikkuri voi ottaa häiriöitä esim. kiinteistön syöttökaapelista tms. Enää ei kuitenkaan anna sitä E11 erroria keskellä aluetta?
 
Tosta edge-moodista: Täällä oli sama juttu, että lopettaa melkein heti edgeleikkuun ja aloittaa perinteisen random-leikkuun. Kokeilin ottaa sen starting point-säädön kokonaan pois päältä, niin ajeli koko langan. Mitenköhän noi starting point säädöt kannattais laittaa, että tuo ajais edge toiminnon loppuun?



Tuossa olikin noita "zoneja" ja starting pointteja selitettynä
 
Vaihdo

Vaihdoin liitokset tinamallisiksi mutta ei toiminut, sitten vaihdoin kaapelin gardenan kaapeliin mitä sai clas ohlsonilta. Mutta siltikin kun lähtee ajamaan reunoja niin pysähtyy samaan kohtaan ja alkaa pyörimään ympyrää. Mielestäni siinä kohtaa kaapelissa ei ole vikaa ja laturissakin palaa vihreä valo. Mitähän tässä kannattaisi yrittää?
Henkimaailman hommia. Kutsu joku meedio paikalle. Jos ei löydy, niin diplomi-insinööri voi teoriassa auttaa.
 
Onko kyseessä aina sama kohta? Onko tuossa kohtaa jotain muita johtoja tms maanalla? Kai teoriassa leikkuri voi ottaa häiriöitä esim. kiinteistön syöttökaapelista tms. Enää ei kuitenkaan anna sitä E11 erroria keskellä aluetta?
Enään ei anna e11 koodia ja leikkaa nyt aluetta kutakuinkin normaalisti.
Edge leikkauksella jää samoille nurkille ja pyörii ympyrää ja lähtee sitten leikkaamaan aluetta muualta. Välillä yleisesti leikaten se pyörii rajalangan päällä ympyrää ja jatkaa sitten matkaa jonkun ajan päästä... Eli ei ihna 100% toimi
 
Enään ei anna e11 koodia ja leikkaa nyt aluetta kutakuinkin normaalisti.
Edge leikkauksella jää samoille nurkille ja pyörii ympyrää ja lähtee sitten leikkaamaan aluetta muualta. Välillä yleisesti leikaten se pyörii rajalangan päällä ympyrää ja jatkaa sitten matkaa jonkun ajan päästä... Eli ei ihna 100% toimi

Onkohan tossa edge leikkuun ongelmassa kyse tuosta mistä ylempänä juttua. Eli taitaa Bruckellä mennä nuo starting pointit sekaisin edge leikkuun kanssa ja siksi edge leikkuu keskeytyy.

Normaalisti leikatessa jos pyörii rajalangan päällä niin oisko päässyt luistamaan langan yli ja siksi sekaisin? Tai lanka löysällä ja pääsee heilumaan kun kone ajaa yli?
 
Mielestäni jossain uudemmassa firmiksessä oli changelogissa mainittu jotain parannusta Edge-leikkuuseenkin. Itsellä on tosiaan toisessa RM500:ssa joku 2xxxxx firmis ja toisessa alkuperänen. Ainakin toi uudempi pelaa starting pointien kanssa ok, tuota 10600 firmiksellä olevaa ei ole tullu seurattua miten se pelaa, vaikka siinäkin mulla on Edge täpät ja starting pointit käytössä. Reunat on kyllä ihan siistit, joten kai se pelaa.

Ja niinkun joku tuossa mainitsikin, niin tuo ns.Zone ominaisuus on toteutettu just noilla starting pointeilla. Meilläkin on tossa toisen RM500:n leikkuualueen vieressä sellanen erillinen nurmialue, johon on about 1,5 - 2 metriä levee käytävä pääalueelta. Se sinne harvemmin pääsis muuten, mut Starting pointit oon säätäny silleen, että päivän eka on nollassa, toinen pääalueella ja kaks seuraavaa sattuu vähän eri kohtiin tuota erillistä aluetta. Ja päivän viimenen on pääalueen toisella laidalla. Tällä systeemillä nurmi on ihan "mintissä" kummallakin alueella.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
258 385
Viestejä
4 493 618
Jäsenet
74 123
Uusin jäsen
Eezy

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom