Bloomberg: Intel aikoo leikata tuhansia työpaikkoja

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 954


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Intelin viime vuodet eivät ole olleet ruusuilla tanssimista oli kyse sitten alati kovenevasta kilpailusta tai yhtiön omasta suorittamisesta. Nyt yhtiö aikoo kääntää kelkkaansa rajuin leikkauksin, kertoo Bloomberg.

Bloombergin nimettömänä pysyttelevä lähde kertoo Intelin suunnittelevan tuhansien työpaikkojen vähentämistä kulujensa pienentämiseksi. Säästetyillä rahoilla yhtiö aikoo ponnistaa takaisin huipulle panostamalla vahvasti kehitystyöhön.

Viimeksi Intel leikkasi vuoden 2023 aikana noin 5 % kaikista työpaikoistaan, jonka jälkeen yhtiön listoilla oli vielä 124 800 työntekijää. Tämän neljänneksen lopussa työntekijöitä odotetaan olevan noin 110 000, johon ei ole laskettu mukaan työntekijöitä niistä yksiköistä, joita ollaan parhaillaan irrottamassa Intelistä.

Lähteen mukaan yhtiö saattaa ilmoittaa leikkauksista vielä kuluvan viikon aikana, mikä sopii hyvin yhtiön torstaina pidettävän osavuosikatsauksenkin aikatauluun. Yhtiön liikevaihdon odotetaan pysyvän suurin piirtein ennallaan vuoden takaiseen nähden.

Lähde: Bloomberg

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Hiikeri

Team Intel
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 100
Säästöt ollaan suuntaamassa Pat Gelsingerin johdolla yhtiön kehitystyöhön, jotta se voi ponnistaa takaisin markkinoiden ykkösnimeksi.

Hyvin särähti korvaani, eli kukas se sitten onkaan markkinoiden nykyinen ykkösnimi?

Olisko korporaatio jonka hallituksen johdossa on nainen? ;)
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
605
Säästöt ollaan suuntaamassa Pat Gelsingerin johdolla yhtiön kehitystyöhön, jotta se voi ponnistaa takaisin markkinoiden ykkösnimeksi.

Hyvin särähti korvaani, eli kukas se sitten onkaan markkinoiden nykyinen ykkösnimi?
Enemmän mulla särähtää korvaan tuo, että tuo uutisen sanamuoto kuulostaa siltä että säästöjä haetaan tuotekehityksestä. Sopivan fingerporimaisesti ajattelemalla tajusin sitten, että ilmeisesti on tarkoitus sanoa että säästetyt rahat suunnataan kehitystyöhön.
 
Liittynyt
22.03.2021
Viestejä
157
Intelin suurin kilpailija on TSMC, joka on noin 5-6x suurempi markkina-arvoltaan. AMD ja Nvidia eivät itse valmista prosessoreitaan. Näiden toimijoiden prosessorit valmistetaan pääosin TSMC:n tehtailla. Jos Intel pääsee haukkaamaan tästä TSMC:n kakusta osansa se tulee näkymään tuloksessa. Nythän Intel on jäänyt kehityksessä jälkeen ja yrityksen hinta on todella alhaalla, mutta tilanne voi tasaantua noin vuoden kuluttua kun uudet tehtaat saadaan käyntiin joilla voidaan valmistaa kehittyneempiä siruja kuin TSMC voi tehdä tällä hetkellä. Intelillä on mahdollista saada ainakin hetkeksi teknologinen etu puolelleen. Tämä jää sitten nähtäväksi osaavatko he hyödyntää tilanteen riittävän hyvin. On myös mahdollista, että Nvidia ja jopa AMD valmistaisijat prosessorejaan Intelin tehtailla tulevaisuudessa. Ilmassa kun on myös poliittista jännitystä. Intel on puhtaasti amerikkalainen yritys kun taas TSMC Taiwanilainen. Tullisodan kiihtyessä tai Taiwanin tilanteen kiristyessä Intel voisi saada tuntuvan lisäyksen tuotantoonsa kun edellämainitut yritykset olisivat "pakotettuja" siirtämään valmistustaan TSMC:ltä pois ja ainoa joka voisi tuottaa suuria voluumeja olisi Intel.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 662
Kaikista viime vuosien ongelmista huolimatta Intelillä on ihan ok valikoima prosessorituotteita, mutta näytönohjaimissa ollaan erittäin paljon jäljessä kahta muuta suurfirmaa. Prosessoreissa pitäisi löytää ns. zeniläinen tasapaino niiden ominaisuuksissa kuten tehonkulutuksessa suhteutettuna suorituskykyyn. Näytönohjaimiin Intelin täytyy upottaa valtavasti rahaa, jos haluavat nimensä nurkkapöytiin. Pitäisi myös omaa valmistusprosessiteknologiaa kehittää lujaa ja konesalipuolelta saada enemmän myyntituloja. Nvidiahan siellä dominoi nyt.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 662
Intelin suurin kilpailija on TSMC, joka on noin 5-6x suurempi markkina-arvoltaan. AMD ja Nvidia eivät itse valmista prosessoreitaan. Näiden toimijoiden prosessorit valmistetaan pääosin TSMC:n tehtailla.
Intelin tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä myyntiin tulevat Lunar Lake -mobiiliprosessorit valmistetaan TSMC:llä (N3B ja N6).
 

Dudem

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 894
Toivottavasti Intel yhä pitäisi kiinni heidän näytönohjain puolestaan ja nähtäisiin lisää kilpailua sinne, tietysti rahaa joutuvat siihen panostamaan. Ja tarkoitan nyt tätä Arc näytönohjain puolta, integroituja näytönohjaimia ovat kehittäneet jo kauan.
 

leripe

Ehdotuksia otetaan vastaan
Tukijäsen
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 470
Tekisivätpä monet firmat samanlaisesti, kun yleensä vain vähennetään työntekijä ja säästöt menee johdolle ja osakkeenomistajille.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 658
Viestejä
4 337 550
Jäsenet
72 254
Uusin jäsen
Jussuf

Hinta.fi

Ylös Bottom