Biosin päivitys

Viestiketju alueella 'Prosessorit, ylikellotus, emolevyt ja muistit' , aloittaja JonSon, 02.08.2018.

 1. JonSon

  JonSon

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Morjesta ajattelin tehdä tänne tämmösen kyselyn, kun huomasin että emolevyyn oli tullut uusia bios päivityksiä. Eli Päivitättekö aina uusimpaan vaikka kaikki toimii niin kun pitää?
   
 2. spede

  spede

  Viestejä:
  1 294
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos tulee tehtyä jotain biosissa, niin siinä samalla yleensä päivitän sitten. Varta vasten en kuitenkaan jaksa ruveta siihen toimenpiteeseen, koska harvoin niissä uusissa versioissa on mitään järisyttäviä uudistuksia. Tällä hetkellä näkyy olevan 2 uutta versiota tullut omalle emolevylle sitten viimeisimmän päivityksen.
   
 3. Chloe Price

  Chloe Price Päällikkö Team Luumu

  Viestejä:
  5 987
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Välillä ohimennen tulee tarkastettua onko uusia versioita, ja ladattua. Joko sillä hetkellä saman tien, tai myöhemmin, kuitenkin tikulla yleensä valmiina biostiedosto.
   
 4. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  849
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyrkkisääntö on se, että jos kone ei ole rikki, älä lähde korjaamaan sitä. Toisaalta jos esimerkiksi ylikellottaa tai tekee jotain muuta erittäin spesifiä koneensa kanssa, BIOS on suositeltava pitää "ajan tasalla". "Ajan tasalla" ei automaattisesti tarkoita viimeisintä saatavilla olevaa versiota, vaan viimeisintä testatusti parhaiten toimivaa versiota.

  AMD Ryzenin kohdalla suosittelen päivittämään BIOSia, jos uusi AGESA-päivitys tulee tai muuten keskusmuistien toimintaan liittyviä parannuksia tarjotaan (mikäli nykytilanteesi on epävakaa). Netistä löytyy (ainakin suosituimpien emolevymallien kohdalla) käyttäjäkokemuksia uusien BIOSien päivittämisestä ja suosittelua siitä, että kannattaako kukin tietty päivitys ajaa sisään vai odotella jotain parempaa. Kysymällä saa apua.

  Useimmat tällä palstalla päivittää vain tarvittaessa/jos koskaan eikä kukaan oikein suorilta käsiltä suosittele huvin ja urheilun vuoksi BIOS-päivitystä tekemään automaattisesti.
   
 5. akselic

  akselic Team H2O

  Viestejä:
  1 816
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä on ehkä se paras neuvo tilanteeseen. Jos aloittajalla on (kuten spekseissä lukee) R5 1600 niin oikeastaan riittää joku viime joulukuulta päivitetty UEFI. Siitä eteenpäin on lähinnä paranneltu ja jatkettu tukea 2x sarjan Ryzeneille eikä kulut ole ensimmäisellä sarjalla siitä mihinkään muuttuneet enää.
   
 6. JonSon

  JonSon

  Viestejä:
  37
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Kiitos vastauksista, Joo tosiaan kasailin ton koneen viime keväällä ja silloin tein bios päivityksen viimeeksi. :kahvi:
   
 7. IsoLuumu

  IsoLuumu

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Käytännössä ainoa syy (olettaen että kaikki toimii) päivittää olisi muistien kellotus tai mikäli ostat nopeammat muistit jolloin parempi muistituki.