Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Itsellä ainakin menee Marantzissa niin, että vahvistimen asetuksia pystyn muokkaamaan tv näytöltä vain ja ainoastaan silloin, kun mulla on joku laite kytketty vahvistimen HDMI sisääntuloon ja vahvistin lähettää tuon vahvistimeen kytketyn laitteen kuvasignaalin tv:lle.Jep, tuo setupin videosignaali meneekin ymmärtääkseni juurikin tuota ethernettiä pitkin. Ilmeisesti tässä on nyt jokin kättelyongelma tai väärä asetus jossain.
Vähän tuntuu että odottaminen jatkuu. Ehkä saamme vielä syksylle jotain malleja, mutta voipi olla että 2021 pitäisi olla se "the vuosi" jolloin saadaan hdmi2.1 kunnolla.Itselläkin tässä alkaa kohtapuoliin olla vahvarin päivitys ajankohtaista. Niin onko vielä missään vehkeessä kunnon hdmi 2.1 tukea ei mitään denonin 1xhdmi 2.1 liitin räpellystä vaan kaikki että kaikki liittimet olis hdmi 2.1?
Ei kai tässä muu auta kuin odotellaVähän tuntuu että odottaminen jatkuu. Ehkä saamme vielä syksylle jotain malleja, mutta voipi olla että 2021 pitäisi olla se "the vuosi" jolloin saadaan hdmi2.1 kunnolla.
Oota oota oota...
On myös kaksi vaihtoehtoa jos haluaa käyttää Fergusonia pelkkänä levysoittimena, nämä tosin vaatii elektroniikan tietämystä:Toivottavasti nyt menee yhtään oikeaan osoitteeseen tämä kysymys. Levysoittimen kytkeminen vahvistimeen..
Levysoittimena toimii vanha Ferguson Studio 6, jossa ilmeisesti itsessään on sisäänrakennettu vahvistin? Tästä löytyy itsestään lähdöt (din liittimet) perus 8ohm kaiuttimille. Vahvistimena kotiteatterissa Pioneerin VSX-D814. Mites nämä nyt tulisi yhdistellä, kun haluaisin äänen ulos kotiteatterista? Esivahvistin? Phono liitäntää ei ole kummassakaan. Kuulokeliitäntä löytyy levysoittimesta.. voinko tuosta vetää kaapelin vahvistimelle? Kysyjä on melko aloittelija näiden vehkeiden kanssa.
Denonin XT32 korjain näyttää väkisellä tekevän tuommoisen korkeita taajuuksia kohden laskevan käyrän. Mikä idea tuossa on? Sitten oletuksena oli päällä joku mid-range compensation joka tekee kuopan tuonne jonnekkin puoliväliin. Tietääkö joku mikä sen idea on?
Voisin vähän mittailla itsekkin tuota kun löytyy vermeet. REW pitää palautella muistiin ja salkusta katsoa roinat jiiriin. Cross-spectrum labsin kalibroima ECM8000 mikki kalibrointitiedostolla löytyy. Vähän liian ruusuiselta näyttää tuo audyssey viiva tosin ihan OK kuuloinen on kun annoin palaa vain 20hz - 20khz kalibroinnilla.Tuo MultEq appin ilmoittama vaste on:
1. "Vähän sinne päin"
2. Tuollainen vain, jos et rajoita korjauksia mitenkään.
Jos asetat korjauksen ylärajan vaikka 500hz kohdalle, niin vaste on yli 500hz kohdalla sellainen kuin se on ilman korjausta. Tuo käyrä kuitenkin aina näyttää tuolta, kun Audyssey haluaa näyttää miten hienon vasteen se on mukamas tehnyt. Aseta ylärajataajuus korjaukselle johonkin 200-500hz väliin ja älä murehdi. Jos haluat taas oikeasti selvittää taajuusvastetta, niin tarvitset mittausvälineet.
Tuo MultEq appin ilmoittama before-after vaste on todella karkea. Omienkin kaiuttimien vaste näyttää After-kuvassa ihan samalta kuin sinun, mutta ääni on varmasti ihan erilainen.
Voisin vähän mittailla itsekkin tuota kun löytyy vermeet. REW pitää palautella muistiin ja salkusta katsoa roinat jiiriin. Cross-spectrum labsin kalibroima ECM8000 mikki kalibrointitiedostolla löytyy. Vähän liian ruusuiselta näyttää tuo audyssey viiva tosin ihan OK kuuloinen on kun annoin palaa vain 20hz - 20khz kalibroinnilla.
denon pma-600ne. Millainenhan olisi ääneltään? Toinen vaihtoehto olisi denon avr-x1600h. Monikanava ääntä en tarvitse, mutta av mallissa kiehtoisi huonekorjain. Kaiuttimiksi tulee luultavasti q acoustics 3050i.kumpaakaan ei ole mahdollista päästä testaamaan.niin jos jollain olisi kokemusta niin kiinnostaisi kuulla.
Ymmärtääkseni x1600h huonekorjain ei vielä ole kovinkaan hyvä. Jos sille tai muille avr ominaisuuksille ei laske arvoa niin stereo vahvistin voi olla parempi hinta-laatusuhteeltaan.
Totta tosiaan on rankasti siloiteltu se After kuva. Omat pikaiset mittaukset antaa viitteitä että tuolla 1kHz - 20kHz alueella tuo audyssey näyttää käyttävän leveitä, onko ne nyt hyllysuotimia. Eli käyrä on hyvin samannäköinen mitä ilman korjauksia mutta käyrään on tullut laaja adjustmentti joka esim laskee tai nostaa koko kaistaa joillakin desibeleillä että yleinen keskiarvo käyrästä suoristuu tai laskee riippuen onko valinnut flat tai reference valinnan asetuksista Audysseylle.Tuossa XT32 korjauksessa siis toi softan 'after' on laskennallinen lopputulos + smoothing. Totuus on sitten jotain sinne päin. Kannattaa muistaa, että mitä parempi lähtötilanne, sitä parempi lopputuloskin on.
Totta tosiaan on rankasti siloiteltu se After kuva. Omat pikaiset mittaukset antaa viitteitä että tuolla 1kHz - 20kHz alueella tuo audyssey näyttää käyttävän leveitä, onko ne nyt hyllysuotimia. Eli käyrä on hyvin samannäköinen mitä ilman korjauksia mutta käyrään on tullut laaja adjustmentti joka esim laskee tai nostaa koko kaistaa joillakin desibeleillä että yleinen keskiarvo käyrästä suoristuu tai laskee riippuen onko valinnut flat tai reference valinnan asetuksista Audysseylle.
Tuolla bassokaistoilla tuo näyttää tasoittavan aika hyvin, tosin piti itse säädellä LFE/Main crossovereita ja large/small asetuksia sopivaksi että sai pahan yhteensopivuus kuopan pois subin ja pääkanavien väliltä. Tuollaisista tuo XT32 ei näytä välittävän mitään. Dataa tuli tällä pikaisellakin mittauksella ihan helvetisti mutta tässä pari kuvaa jotka selventää sitä mitä solkotin.
- Ilman korjauksia (Vihreä)
- Audyssey korjaus reference (keltainen)
- Audyssey korjaus flat (violetti)
Tässä sitten tuosta subi+pääkanava yhteensopivuus ongelmasta.
- Audyssey säädöt (sinivihreä)
- Omat muutokset päälle (punainen)
Droppi näkyy tosiaan tuossa vasemman kanavan mittauksessa. Oikeassa kanavassa sitä taas ei ole ja otin vielä sweepin L+R niin siinä graafissa näkyy 2,5dB kuoppa. Varmaan tila tekee tepposiaan.Jos et jo huomannut niin Flat asetus ei välitä mistään muista asetuksista (HF rolloff, Audyssey limit frequency jne) - ainoastaan Reference.
Ihmeellinen droppi 150hz kohdalla, tuleekohan kaiuttimesta vai tilasta? Voit tsekata kaiuttimen toiston ottamalla lähikenttämittauksen ihan läheltä etulevyä, siinä ei huone ehdi sotkea.
Onko tuo ikkunoitu ollenkaan REW?
Droppi näkyy tosiaan tuossa vasemman kanavan mittauksessa. Oikeassa kanavassa sitä taas ei ole ja otin vielä sweepin L+R niin siinä graafissa näkyy 2,5dB kuoppa. Varmaan tila tekee tepposiaan.
Tulipahan sukellettua Audiosciencereview-sivuston syövereihin, kun piti perehtyä AV-vahvistimien toimintaan vähän perusteellisemmin päätevahvistimen hankintaa varten. Olen jo parisen vuotta pohtinut saisiko erillisellä päätteellä setistä enemmän irti ja enää en malttanut olla kokeilematta. Ncoret kiinnostivat ja joskus syyskuussa pitäisi saapua Nord MP NC502 stereo-pääte. En ole mitään ABX-testejä itselleni järjestämässä, mutta laite lähtee kiertoon jos en tarpeeksi oleellista eroa kuule omassa setissä. Pyrin suhtautumaan tilanteeseen neutraalisti ilman sen kummempia ennakko-oletuksia ja mitään päätöstä en tee heti ensivaikutelmien perusteella.
Ongelmaksi meinasi ihan oikeasti muodostua oman Denonin pre-out jännitteet, kun ns. "puhdasta" jännitettä saattaa olla tarjolla 1.2-1.5V, jonka jälkeen SINAD laskee melko jyrkästi. Sanon saattaa siksi, koska toisessa testissä vuoden vanhempi malli antoi pihalle 4.5V ennen klippaamista eli totuus saattaa olla aivan toinen.
Parin päivän aikana pari hyvää vinkkiä tuli löydettyä:
- Todella monen AV-vahvistimen pre-out ei meinaa oikeasti riittää siihen, että erillispäätteistä saisi täydet tehot. 2V on siihen hommaan monilla päätteillä turvallinen minimi ja tähän "puhtaasti" pääsee loppujen lopuksi harva vahvistin. Puhdas tarkoittaa siis tässä yhteydessä sitä, että SINAD ei kyykkää merkittävästi yhden ja kahden voltin välillä.
- Edellistä ongelmaa voi ratkoa Art Cleanbox Pro:n tapaisilla laitteilla, mutta niiden lisääminen itsessään heikentää signaalin laatua siinä määrin, että voidaan kyseenalaistaa erillispäätteiden ajaminen niiden avulla. Pääte hankitaan yleensä, jotta saadaan enemmän tehoa alemmalla säröllä --> Cleanbox lisää jännitettä ja säröä --> Erillispäätteestä saadaan sama teho suuremmalla säröllä, kuin av-vahvistimen omista päätteistä.
- RCA-XLR-kaapelien kanssa saa olla todella tarkka. Tylyimpien arvioiden mukaan 90% markkinoilla olevista mainituista kaapeleita on epäoptimaalisesti kasattu. Jos haluat oikeasti oikein tehdyn kaapelin, niin kasaa itse tai tilaa jenkeistä. Tässä ohjeet oikeaoppiseen kaapeliin. Esimerkiksi hyvältäkin valmistajalta kuten Cordialilta saa väärin kasattua kaapelia.
- Älä. Osta. Sonyn AV-vahvistimia. Ei varsinaisesti uusi tieto, mutta tuossa siis stereovahvistin, jonka tehot kyykkäävät mittauksessa 9 watin tehoilla. Ei 90, ei 900 vaan 9 wattia. Tämän uroteon tehtyään, laite hajosi testin loppupuolella.
Ovatko nämä esivahvistimen jännitteet sitten kauhean oleellinen ongelma, riippuu kuuntelijasta ja laitteistosta yleensä. Itse saan pessimistisempienkin laskelmien mukaan pääkaiuttimista 113dB pihalle huonolla esivahvistimella (X3400H) ja hyvällä päätteellä. Kuulovaurio tapahtuu siis kauan ennen laadun laskemista, tuo on minulle "siedettävä" kompromissi. En siis pidä tätä aihetta varsinaisesti ongelmallisena edelleenkään, koska fatka on se, että 99% käyttäjistä käyttää normaalissa 0,1-8W kuuntelussaan. Sen tuo yllämainittu Sonykin vielä saattaa kestää.
En sano, että Sony on huono valmistaja, mutta sen laitteet eivät ole kriittisiä testejä viime vuosina kestäneet. Hinta on houkutteleva, mutta kannattaa oikeasti säästä pari kymppiä jossain muualla ja ostaa melkein mitä tahansa muuta merkkiä.
Noista tasoista sen verran, että se 2.00V 3600/3700 pre outista vastasi volumenapin asentoa 82,5. En tosin tiedä miten kovaa Amir sen mittasignaalin syöttää sisään.
Kerrostalossa kuuntelen Spotify Heosin kautta asteikolla noin 30 ja leffat Netflixistä täydellä dynamiikalla 40-45. Kyseessä 91dB skobet ja erillinen subbari. Mulla on myös erillinen pääte mutta säädin REWillä sen gainin samaksi, mitä oli denonin oma vahvistin. Voisin toki mittaa mitä nuo lukemat on dB:nä, mutta aika kipurajoilla mennään kerrostaloon riippuen toki lähteestä hieman.
En tiedä oliko tästä nyt mitään apua, mutta kunhan kirjoittelin.
Erillinen päätevahvari AV-käyttöön kannattaa hommata suurella gainilla, jos vaan mahdollista. Ihan samalla tavalla DAC suorituskyky kyykkää muissakin merkeissä tasoja nostaessa.
Eikö sen pre-out mittauksen idea ole se, että se kertoo itse laitteen signaalikäsittelyn laadusta ilman vahvistimien aiheuttamaa häiriötä. Joten siksi se on aivan validi testimetodi. Tehomittauksethan on siellä sitten erikseen.
Itselläkin tässä alkaa kohtapuoliin olla vahvarin päivitys ajankohtaista. Niin onko vielä missään vehkeessä kunnon hdmi 2.1 tukea ei mitään denonin 1xhdmi 2.1 liitin räpellystä vaan kaikki että kaikki liittimet olis hdmi 2.1?
En siis millään tapaa vähättele DAC:n ja päätteiden testien tärkeyttä. Pointti nyt vaan edelleen on se, että käytännössä kaikki ovat tarpeeksi hyviä normaalille kuluttajalla, mutta tämä ei tarkoita sitä etteikö paremmuutta kannata selvittää testeissä. Jos sitten mielenkiintoa riittää, niin kannattaa testeihin tutustua. Tämä taas ei myöskään tarkoita sitä, että Audiosciencen mittaukset ovat raamattu, joka määrittelee minkä vahvistimen Jani-Petteri saa Black Fridayna ostaa.
Yksihän oleellinen ongelma pre-out testeissä on se, että näissä paljon puhutuissa Denoneissa vasta X3600H, X4400H jne. (eli käsittääkseni kaikista väh. 9 päätekanavan) vahvistimessa on mahdollista edes sulkea tuo vahvistimen oman päätepuoli pääkanavien osalta. Päätevahvistin tulee siis suosituissa malleissa kuten X3300W, X3400H, X3500H aina häiritsemään DAC:n mittauksia. Jälleen kerran: Onko tämä ongelma? Riippu käyttötavasta ja oheislaitteistosta, mutta kyllä tuo allekirjoittanutta vähän ärsyttää vaikka kuuntelunautintoon se ei vaikuta. En yllättyisi jos sama ongelma olisi monessa muussa edullisessa (alle 1000€) vahvistimessa.
En tiedä kuinka paljon tässä nyt oikeastaan on viisastunut. Vastaus on edelleen "it depends". Itsellä mielenkiintoa uuden opiskeluun riittää ja sivustolla on paljon hyvää materiaalia.
Välitilinpäätöksenä laitoin tilaukseen Canton Smart Connect 5.1 -esipäätteen (Canton Smart Connect 5.1 -langaton AV-esivahvistin Dolby Atmoksella, musta 449,00), vinkin taisin lukea tästä ketjusta, kiitoksia! Mennään analogisella signaalipolulla ja toivotaan, että Cantonin vehkeessä on tolkullinen DAC. Surround downmix stereoksi pitää testata kun laitteen saan ajoon, mutta muutoin ominaisuuksia on hintaluokassaan paljon. Analogisignaalitien etuna on äänenvoimakkuuden säätö eli ensimmäisenä en joudu ostamaan GLM-toteutuksesta uutta rautaversiota, jotta saisin äänenvoimakkuuden säädön kaukosäätimelle Geneille.
Taidat olla kuitenkin huonekorjauksen suhteen ihan oikeassa.Marantz muuten julkaisi slimmi AVR:stään NR1711 version. Amazon.de preorderin saa hieman yli 600€.
Siinä on yksi HDMI joka pystyy 120hz/4K läpivientiin, varmaan aika kiinnostava uusia konsoleita hankkiville.
Itseäni vähän nyppii, että eivät ole sitä huonekorjainta vaihtaneet yhtään parempaa, ymmärtääkseni tuossa ei ole edes se toisiksi paras versio. Toivottavasti olen väärässä, tukee kuitenkin sitä Audussey Multi EQ appia.
Siis eihän siinä HDMI kaapelissa kulje yhtään mitään jos käytät vain telkkarin sisäisiä appiksia. Ainoastaan television ulostama ääni kulkee toslinkkiä pitkin vahvistimelle ja vahvistin pistää sen kaiuttimille. Onko lie philipsissä jotain säätöjä audiolle vai onko tuo philipsin toslink output vain rikki?Osaisikohan joku täällä auttaa todellista aloittelijaa. Vahvistimena minulla on Denon AVR-1910, televisio on Philips PUS7304. Vahvistimeen on liitetty toistaiseksi etukaiuttimet ja keskikaiutin. Vahvistin ei tue HDMI arcia.
Ongelma on se, että vahvistimeen liitetyistä kaiuttimista tuleva ääni ei ole synkassa kuvan kanssa. Taitaa tulla hieman jäljessä. Tämän huomaa selvästi, kun pitää yhtä aikaa päällä television omia ääniä. Tällöin ilmenee kaikumisefektiä, kun äänet tulevat eri aikaan. Televisiolähetyksiä katsottaessa eroa on vähäistä, mutta television sovellusten, kuten areenan ja netflixin, kautta kaikua on selvästi, ja ääni on häiritsevästi eri tahdissa kuvan kanssa.
Mikähän on tähän syynä? Televisiosta menee tällä hetkellä optisella toslinkillä ääni vahvistimen optical in -liitäntään. Lisäksi on HDMI johto vahvistimen HDMI outista televisioon, mutta kulkeeko tässä sitten pelkkä kuva vahvistimelta televisioon?
Oletko muuten ajanut kalibroinnin tuolle laitteelle ? Pystytkös käsin säätää tuota Auto Lip Sync -asetusta viiveiden suhteen, vai onko siellä vaan on / off ? olikohan tuossa mallissa jotain muuta viivesäätöä äänelle...? Kalibroinnilla saat ainakin etäisyydet abouttiarallaa kohdalleen.Kiitos vinkeistä, tosiaan vahvistimien asetusvalikkoja voi katsella tv ruudulta. Vahvistimessa on Auto Lip Sync -asetus, ja se on päällä. Asetus kuitenkin löytyy HDMI Setup -valikosta, joten ehkei sillä ole vaikutusta tässä.
Kiitos vinkeistä, tosiaan vahvistimien asetusvalikkoja voi katsella tv ruudulta. Vahvistimessa on Auto Lip Sync -asetus, ja se on päällä. Asetus kuitenkin löytyy HDMI Setup -valikosta, joten ehkei sillä ole vaikutusta tässä.
Tätä asetusta en ollut löytänytkään! Kun lisäsin viiveen tuonne n. 70 millisekuntiin, ääni kuulosti menevän samaa tahtia tv-äänen kanssa YLE Areenasta katsottaessa. Toisaalta se sitten sai äänen menemään eri tahtia suoraa TV-lähetystä katsottaessa. Eli siis sovellusten kautta se olikin kai sitten TV-kaiuttimien ääni, joka tuli jäljessä verrattuna kotiteatteriin.Toi auto lipsync on tosiaan vain hdmi lähteille. Menu -> Parameter -> Audio delay pitäisi löytyä vahvistimen asetuksista josta saat tuota viivettä lisättyä.
Pitäisi päivitellä leffa/musa setuppia, kun TV tuli uusi ja vanhat kajarit hajos ja vahvistinkin menee vaihtoon. AVR max hinta alle 800e, en tarvi hifistelyä, eikä e-ARC ole tarpeen. Toi SONY STR-DN1080 kyllä himottais hinnaltaan. En laita (ainakaan vielä) erillistä subia, enkä surroundia, ihan 2 kajaria vaan.
Telkku LG OLED C9
kaiuttimiksi tulossa tod. näk. Yamaha NS-777
Vaihtoehtoja vahvistimelle:
Sony 7.2 viritinvahvistin STR-DN1080 - Vahvistimet 399e
Denon AVR-X2600H, hinta 599€ (tai x3600h, menee kyllä yli budjetin)
Yamaha RX-V685 | Hinta.fi
Katso päivän paras tarjous. Yamaha RX-V685 puolueettomassa hintavertailussa.hinta.fi
Tyhmä kysymys, mutta mahtaisko olla jotenkin "parempi" jos yamahan kajarit ja yamahan vahvistin, yamaha on kyllä laatua
Vanha vahvistin on yli 20v vanha harman kardon
Tuossa Sonyssä on kyllä hyvä ääni, voittaen reilusti kalliimmat Denonit, mutta miinusta tulee huonekorjaimesta, joka on huonompi kuin X1600H.ssa, aika 50/50 valinta jos noista miettii.Pitäisi päivitellä leffa/musa setuppia, kun TV tuli uusi ja vanhat kajarit hajos ja vahvistinkin menee vaihtoon. AVR max hinta alle 800e, en tarvi hifistelyä, eikä e-ARC ole tarpeen. Toi SONY STR-DN1080 kyllä himottais hinnaltaan. En laita (ainakaan vielä) erillistä subia, enkä surroundia, ihan 2 kajaria vaan.
Telkku LG OLED C9
kaiuttimiksi tulossa tod. näk. Yamaha NS-777
Vaihtoehtoja vahvistimelle:
Sony 7.2 viritinvahvistin STR-DN1080 - Vahvistimet 399e
Denon AVR-X2600H, hinta 599€ (tai x3600h, menee kyllä yli budjetin)
Yamaha RX-V685 | Hinta.fi
Katso päivän paras tarjous. Yamaha RX-V685 puolueettomassa hintavertailussa.hinta.fi
Tyhmä kysymys, mutta mahtaisko olla jotenkin "parempi" jos yamahan kajarit ja yamahan vahvistin, yamaha on kyllä laatua
Vanha vahvistin on yli 20v vanha harman kardon
Tuossa Sonyssä on kyllä hyvä ääni, voittaen reilusti kalliimmat Denonit
Pitäisi päivitellä leffa/musa setuppia, kun TV tuli uusi ja vanhat kajarit hajos ja vahvistinkin menee vaihtoon. AVR max hinta alle 800e, en tarvi hifistelyä, eikä e-ARC ole tarpeen. Toi SONY STR-DN1080 kyllä himottais hinnaltaan. En laita (ainakaan vielä) erillistä subia, enkä surroundia, ihan 2 kajaria vaan.
Telkku LG OLED C9
kaiuttimiksi tulossa tod. näk. Yamaha NS-777
Vaihtoehtoja vahvistimelle:
Sony 7.2 viritinvahvistin STR-DN1080 - Vahvistimet 399e
Denon AVR-X2600H, hinta 599€ (tai x3600h, menee kyllä yli budjetin)
Yamaha RX-V685 | Hinta.fi
Katso päivän paras tarjous. Yamaha RX-V685 puolueettomassa hintavertailussa.hinta.fi
Tyhmä kysymys, mutta mahtaisko olla jotenkin "parempi" jos yamahan kajarit ja yamahan vahvistin, yamaha on kyllä laatua
Vanha vahvistin on yli 20v vanha harman kardon
Olen huono kuvaamaan, mutta sanoisin että Sonyssa hieman kirkkaampi ja selkeämpi ääni, etenkin alhaisella volumella.Avaatko vähän tätä? Mulla aina alkaa vilkkua varoitusvalo kun joku alkaa hehkuttaa vahvistimien äänenlaatueroja.
”Some of that solidity and dynamic subtlety is missing from the Sony’s current arch-rival, the Denon AVR-X2400H. The Sony is demonstrably more detailed, offering a bigger scale of sound with more grunt, drive and low-end depth than the Denon can muster. Next to Sony’s more robust character, the new Denon can sound a little delicate.”
Olen huono kuvaamaan, mutta sanoisin että Sonyssa hieman kirkkaampi ja selkeämpi ääni, etenkin alhaisella volumella.