Auton vuokraus

Javaq

ſ ɐ ʌ ɐ b
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 181
Keskustelua auton vuokrauksesta, niin ulkomailla kuin kotimaassa.



Olen lähdössä kesän jälkeen matkalle Saksaan, tarkoituksena kiertää hieman myös Itävaltaa. Auto olisi tarkoitus vuokrata tuolle aikavälille, lähtö- ja palautuspaikkana toimisi Munchenin lentokenttä.

Mitä vinkkejä on foorumilaisilla antaa? Onko jotain yritystä, joka kannattaa kiertää kaukaa? Mitä vuokrauksessa tulee ottaa huomioon?
 

Honzo

Make ATK Great Again
Liittynyt
06.02.2017
Viestejä
2 825
Itse olen suosinut suurempia firmoja (Sixt, Europcar, Hertz, Avis/Budget). Mitään suurempia ongelmia ei ole tullut eteen. Vuokrauskertoja useita kymmeniä vuosien varrella. Tosin viime kerralla Munchenissa (2/2017) autoa palauttaessa alkoi tarkastaja valittamaan, että tankki ei ole ihan täynnä ja jouduin maksamaan joku 20e tankkausmaksua. Olin tankannut n. 35km ennen kenttää ja sehän näkyi auton ajotietokoneessa (tarkastaja väitti, että pitää tankata 20km säteellä kentästä, jälkikäteen tsekkasin ja mitään tollaista ei sopparissa kyllä lue). Eli tankkaa lähellä kenttää palauttaessa ja ota kuitti talteen. Kaikilla autoilla ei sitten saa mennä kaikkiin maihin, eli tsekkaa tämä. Itävalta on ok aina, mutta esim. Italia, Slovenia ja Kroatia ei ole joka autolla ok. Premiumautoilla lähinnä saattaa olla rajoituksia.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
984
Ja nätisti kannattaa ajella, ei ylinopeutta, ei automaattikameran laskuttavia maksuteitä, siltoja tai tunneleita, ja muutenkin sääntöjen mukaan.

Italia on esimerkiksi todella paha ansa, koska siellä ei saa ajaa esimerkiksi kaupunkien keskustoihin, jotka yleensä rajoitettuja (Zona a traffico limitato). Sinne kun autosi keulan käännät (joka tapahtuu helposti vahingossa, kiitos makaroonien järjettömien liikennejärjestelyin ja piilotetuin liikennemerkein) niin heti kamera nappaa kuvan ja lasku tulee perästäpäin.

Ja vuokra-auto turistille se lasku ei ole pelkkä pieni sakko (joka se olisi paikallisille), vaan sakko menee aina suoraan autovuokraamoon, joka ottaa siitä mukavasti jotain +1500% käsittelykuluja ja ties mitä maksuja että saavat sen tiedon sinulle ilmoitettua Suomeen asti. Ja ennenkuin ne italiaanot edes "jaksaa" sen turistin sakon käsitellä, niin aikaa kuluu niin kauan että maksuaika oli ja meni ja sakko alkaakin jo kasvamaan korkoa. Ja aivan turha itkeä ja mitään perustella, autovuokraamo nappaa sen summan kätevästi luottokortiltasi.

Olen nimittäin jonkun kertaa kameraan ajanut ulkomailla (ei ylinopeus, vaan maksu alue), ja sitten joskus vuoden päästä tulee ilmoitus että luottokortilta on veloitettu ne sakot plus aivan tolkuttomat autovuokraamon käsittelykulut. Ja ihan on iso maineikas vuokraamo ollut käytössä, eli ei edes mikään pieni huijari firma.

Nyt olen taas lähdössä kesäksi Euroopankierrokselle, mutta omalla autolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 036
Münchenin kentällä autojen palautus on melkoinen härdelli jos on ruuhkaa kun autot dumpataan parkkihalliin ja sieltä joko löytyy tai ei löydy riippuen ruuhkasta se auton vastaanottaja. Jonkun kerran jätetty auto vaan sinne avaimet sisällä.

Kannattaa lukaista ohjeet huolella ennen saapumista ja mahdollisesti kuvata auto ennen ja jälkeen jos tarkastusta ei tehdä henkilökohtaisesti vaan jätät auton vaan sinne häröpallon keskelle.

Portugalissa 9pv autovuokra sixtiltä 119eur ja sillä sai jo upgradettua pykälää parempaan pikkuautoon (audi a1 or similar). Tuntemattomilta vuokrapajoilta olisi saanut jotain vw up!:ia 8e/päivä hinnalla...
 

Javaq

ſ ɐ ʌ ɐ b
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 181
Kiitos vinkeistä.

Sixt:ltä tuli auto lopulta vuokrattua. Otin mukaan lisäturvat niin rengasrikon kuin lisävakuutuksen osalta.

Toivotaan ettei Munchenin kenttä koidu ongelmaksi, niin kuin Zepi mainitsit ylempänä. Auto on tarkoitus kyllä kuvata kaikinpuolin läpi.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 683
Kiitos vinkeistä.

Sixt:ltä tuli auto lopulta vuokrattua. Otin mukaan lisäturvat niin rengasrikon kuin lisävakuutuksen osalta.

Toivotaan ettei Munchenin kenttä koidu ongelmaksi, niin kuin Zepi mainitsit ylempänä. Auto on tarkoitus kyllä kuvata kaikinpuolin läpi.
Ainakin viime syyskuussa oman Sixt:iltä Frankfurtista vuokraamani CLS Mesen palautus Münchenin lentokentälle oli todella iisi homma, kunhan vihdoin ja viimein reilun puolen tunnin jälkeen ottivat parkkihallin ulkopuolella jonottaneet vuokra-autot sisään halliin.

Autot ajettiin useampaan jonoon ohjeiden mukaisesti ja sieltä tuli rypäs tarkastajia tablettien kanssa katsomaan autot.
Tarkastaja kävi vain nopean kierroksen auton ympäri ja vilkaisi ettei sisällä ollut mitään vikaa, jonka jälkeen kuitti ehjänä palautetusta autosta kilahti sähköpostiin.
Sama firma suoritti kaikkien suurempien autonvuokraus firmojen autojen vastaanoton samassa parkkihallissa.

Sixt:iltä sai kyllä loistavaa palvelua ainakin Frankfurtin messukeskuksen lähistöllä sijaitsevasta pisteestä.
Olin varannut 7-sarjan BMW:n tai vaihtoehtoisesti S Mersun, mutta koska vuokraukseni alkoi Frankfurtista ja päättyi Müncheniin sainkin Münchenin kilvissä olevan 320 CDI 4matic CLS:än.
Tätä pahoiteltiin heti kun menin noutamaan autoa ja vuokraushinnasta tiputettiin automaattisesti reilut 50 € pois.
Muutenkin vuokraus oli kohtuullisen hintainen, 290 € 4 päivän vuokrauksesta.

Jopa edullista jos sitä vertaa joskus vuosia sitten Karibialla pariksi päiväksi vuokraamaani Jeep Wrangleriin, jossa vuokra oli 160 dollaria / päivä ja kaiken lisäksi kyseinen 3.6 litrainen V6 jenkki ihme veti bensaa jotain 25 litraa / 100 km keskinopeuden ollessa varmaan 30 km / h pinnassa.
 

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Olen nimittäin jonkun kertaa kameraan ajanut ulkomailla (ei ylinopeus, vaan maksu alue), ja sitten joskus vuoden päästä tulee ilmoitus että luottokortilta on veloitettu ne sakot plus aivan tolkuttomat autovuokraamon käsittelykulut.
Tämä on yleisemminkin hyvä periaate: ei pidä tehdä vuokra-autolla/-lle mitään, mistä aiheutuisi jälkipuheita. Niistä vuokraamo ainakin yrittää rokottaa niin paljon kuin kehtaa. Siis palautus tankki täynnä, ei kolhuja, ei naarmuja, ei edes muovisiin pölykapseleihin - eikä kannata väläytellä kameratolppia.

Auto kannattaa tarkastaa vuokratessa huolellisesti ja kirjauttaa pienimmätkin naarmut soppariin, unohtamatta esim. lasivaurioita. Kaikkea mahdollista ei välttämättä pysty huomaamaan vuokratessa, joten auto kannattaa kuvata joka kulmasta ennen kuin sitä liikuttaa mihinkään. Tällä voi yrittää osoittaa vaurion olleen jo autoa vuokratessa mutta periaate on se, että vuokraaja vastaa vuokrauksen lopussa todetuista vaurioista ellei niitä ole kirjattu soppariin vuokrauksen alussa. Jos auton vuokraa pimeällä, niin voi auttaa, että ilmoittaa jäljistä vuokraamoon heti päivänvalossa.

Käytännössä vauriotarkastuksen taso on hyvin kirjavaa, ja jonkin perusfiestan naarmujen tonkiminen ei välttämättä juuri kiinnosta. Tämä on riski, sillä koskaan ei tiedä millainen natsi on palautettavaa autoa tarkistamassa.

Nyt olen taas lähdössä kesäksi Euroopankierrokselle, mutta omalla autolla.
Omassa autossa on omat etunsa ja riesansa. Eipähän tarvitse olla välittömästi huolissaan joka naarmusta ja on ihan merkittävä todennäköisyys, että tolppakuvistakaan ei tule palautetta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
63
Tuntuu kyllä siltä että jos vuokrafirma haluaa löytää jotain mistä veloittaa niin ne löytävät vaikka olisi kuinka hyvin katsottu läpi ja kuvattu. Autoja on tullut vuokrattua varmaan satoja kertoja, mutta ainoat oikeasti kusipäiset tapaukset ovat olleet Köpiksen kentän Sixt ja Rooman kentän Avis.
Sixtin autoa kävin läpi ennen ajoa normaalisti enkä nähnyt mitään. Palauttaessa meni henkilökunnan tyyppi suoraan takaluukulle ja osoitti noin 1mm pitkää naarmua luukun yläosassa. Tätä oli siis vaikea nähdä vaikka se osoitti sitä, ilman että meni naama kiinni takaluukkuun. En edes tajua miten sinne voi saada naarmun. Noh, ei auttanut kuin maksaa väännön jälkeen.
Toinen oli Avis joka 6 kuukautta reissun jälkeen peri käsittelykuluja Italian ZTL sakosta. Ainoa vain että sakko oli päivätty viikko paluun ja auton palauttamisen jälkeen ja 1000km siitä paikasta missä liikuimme. Tästä yritin vääntää maailman paskimman asiakaspalvelun kanssa viikkoja kunnes riitautin kaikki maksut luottokorttiyhtiön kanssa ja sain rahat sitä kautta takaisin. Aviksestä ei sitten koskaan kuulunt mitään sen jälkeen, eikä itse sakko ole koskaan löytänyt perille.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
165
Herätetääs ketjua henkiin.

Hertziltä Sveitsistä vuokrattu auto, josta nyt korvausvaatimukset naarmuista oikealla takapuskurissa heti takarenkaan jälkeen. Kesken vuokrauksen vaihdettu autoa, tämä auto otettu pe iltana kentältä, parkkeerattu tietenkin sellaiseen väliin että taustapeilit koskee toisia taustapeilejä, eli liiemmin tilaa tai valoa pimenevässä parkkihallissa vaurioiden havaitsemiseen ei ollut. Naarmut huomasimme seuraavana aamuna, silloin otettuja valokuvia on (jos niistä on jotain hyötyä). Moottoritiellä ajettaessa auto tuskin on naarmuuntunut, auto on ollut myöskin parkissa niin, ettei naarmuuntuminen siellä ole ollut mahdollista. En siis usko, että naarmut olisivat syntyneet vuokraukseni aikana. Auton vauriokorttiin oli merkitty kaksi aiempaa naarmua eri puolilla autoa.

Hertz pyytää korvauksia pintanaarmuista takapuskurissa noin 700€. Koko puskuri uusiksi?

Onko keinoja selvitä tilanteesta? Voin ainakin vaatia kuitit korjauskuluista?
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 683
Herätetääs ketjua henkiin.

Hertziltä Sveitsistä vuokrattu auto, josta nyt korvausvaatimukset naarmuista oikealla takapuskurissa heti takarenkaan jälkeen. Kesken vuokrauksen vaihdettu autoa, tämä auto otettu pe iltana kentältä, parkkeerattu tietenkin sellaiseen väliin että taustapeilit koskee toisia taustapeilejä, eli liiemmin tilaa tai valoa pimenevässä parkkihallissa vaurioiden havaitsemiseen ei ollut. Naarmut huomasimme seuraavana aamuna, silloin otettuja valokuvia on (jos niistä on jotain hyötyä). Moottoritiellä ajettaessa auto tuskin on naarmuuntunut, auto on ollut myöskin parkissa niin, ettei naarmuuntuminen siellä ole ollut mahdollista. En siis usko, että naarmut olisivat syntyneet vuokraukseni aikana. Auton vauriokorttiin oli merkitty kaksi aiempaa naarmua eri puolilla autoa.

Hertz pyytää korvauksia pintanaarmuista takapuskurissa noin 700€. Koko puskuri uusiksi?

Onko keinoja selvitä tilanteesta? Voin ainakin vaatia kuitit korjauskuluista?
Ei kait tuossa auta muu, kuin yrittää vakuuttaa Hertz siitä etteivät naarmut ole tulleet teiltä vaan edelliseltä vuokraajalta / Hertzin työntekijältä joka auton on riviin ajanut.

Äkkiä tuollaisen puskurin kokonaan maalaus maksaa kaikkine auton kuljetuksineen ja laskun kierrätyksineen tuon 700 €, varsinkin kun on Sveitsi kyseessä.


Omasta kokemuksesta täytyy taas kehua Sixt:iä, olin varannut syyskuun lopulle 530d BMW:n Münchenin kentältä 5 päiväksi kohtuu rahalla ( reilut 300 €, olisiko ollut 1000 € omavastuulla ).
Autoa noutaessa Sixt:in virkailija kuitenkin sanoi, että ko. luokan autot ovat vähissä ja tarjosi tilalle MB S350d Lang:ia vain sillä lisällä, että otan 16 € / päivä maksavan omavastuunpoiston.
Sitten kurvailtiinkin ässä mesellä pitkin Baijeria.

Tämän reissun jälkeen tuli Sixt:iltä sähköpostia, että olimme ajelleet Itävallassa moottoritietä ilman maksulipuketta ja liitteenä oli Asfinagin 120 €:n lasku.
Sixt ilmoitti maksaneensa ko. laskun ja pyysi minua maksamaan saman 120 € heidän tililleen.
Eli hoitivat asian ilman käsittelykuluja, eivätkä suoraan ryöstäneet summaa luottokortilta ilman ilmoitusta.

Sama homma toistui marraskuun alussa, kun menin hakemaan edellisellä reissulla ostamaani pakettiautoa kotiin ja olin vuokrannut päiväksi Opel Corsan, jonka virkailija puoliksi väkisin vaihtoi Opel Mokaksi, samalla 16 €:n omavastuun poistolla.

Sekä Mesen että Mokan palautus Münchenin kentällä hoitui hienosti parissa minuutissa, lähinnä virkailija vain kiersi auton ulkoa ja vilkaisi sisältä että tankki oli täynnä, eikä mitään tavaraa jäänyt autoon, jonka jälkeen kuitti palautuksesta kilahti sähköpostiin välittömästi.
 

Ho Lee Fuk

Team R&T
Liittynyt
24.07.2017
Viestejä
850
Herätetääs ketjua henkiin.

Hertziltä Sveitsistä vuokrattu auto, josta nyt korvausvaatimukset naarmuista oikealla takapuskurissa heti takarenkaan jälkeen. Kesken vuokrauksen vaihdettu autoa, tämä auto otettu pe iltana kentältä, parkkeerattu tietenkin sellaiseen väliin että taustapeilit koskee toisia taustapeilejä, eli liiemmin tilaa tai valoa pimenevässä parkkihallissa vaurioiden havaitsemiseen ei ollut. Naarmut huomasimme seuraavana aamuna, silloin otettuja valokuvia on (jos niistä on jotain hyötyä). Moottoritiellä ajettaessa auto tuskin on naarmuuntunut, auto on ollut myöskin parkissa niin, ettei naarmuuntuminen siellä ole ollut mahdollista. En siis usko, että naarmut olisivat syntyneet vuokraukseni aikana. Auton vauriokorttiin oli merkitty kaksi aiempaa naarmua eri puolilla autoa.

Hertz pyytää korvauksia pintanaarmuista takapuskurissa noin 700€. Koko puskuri uusiksi?

Onko keinoja selvitä tilanteesta? Voin ainakin vaatia kuitit korjauskuluista?
Voithan yrittää kiven kovaa väittää, että kuvat on otettu auton saamisen jälkeen. Keksi jokin fiksu stoori niille ja koeta meneekö läpi.
 
Liittynyt
04.12.2017
Viestejä
14
Heräsin noihin vakuutuksiin kun aikanaan Saksassa autoa hakiessa vuokraaja (Hertz) esitteli autoa ja sen vikoja. Papereihin oli merkitty vanhaksi viaksi naarmu vanteessa ja sitä jouduimme aika pitkään etsimään eli aivan harmiton himmeä naarmu.

Noissa perusvakuutuksissa on se ongelma, että vaikka omavastuu olisi esimerkiksi 900 €, mutta jos saat vaikka parkkipaikalla molempiin etuoviin naarmun/lommon muiden toimesta, joudut maksamaan molemmista sen max 900 €, koska ne lasketaan erillisiksi vahingoiksi.

Nykyään kun autoissa on helpommin hajoavat tuulilasit ja ne maksavat paljon, en jättäisi varmistamatta onko tuulilasi täysin vakuutettu. Myöskin kannattaa kysyä ovatko renkaat vakuutettu.

Ylimääräiset vakuutukset maksavat noin 15-30 € per päivä, joten aika halvalla saa mielenrauhan. Sixtillä nuo hinnat näkyvät varaustilanteessa, Budgetilla yms täytyy kysellä tiskillä.

Kun haet auton, kysy missä se palautuspisteen lähin huoltoasema on, jotteivat veloita ylimääräistä liian kaukana tankatusta autosta.

Ainakin Budgetilla ja Aviksella kannattaa tiskillä kysyä onko upgrade-tarjouksia. Voit pikkurahalla saada paremman auton.

Joissain vuokraamoissa saa esimerkiksi lentoyhtiön bonuskortilla alennusta auton perushinnasta. Viimeksi Hertziltä sain -10%. Suomessa jollain liiton kortilla myös.

Jos useammin vuoden aikana vuokraa autoja, kannattaa ehkä ostaa 3:n osapuolen täysvakuutus vuokra-autolle. Löytyy googlella, muistaakseni brittiläinen firma, itse en ole vielä sitä ottanut niin ei ole valmista linkkiä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.10.2017
Viestejä
4 413
Mulla ei ole vuokrauskokemuksia kuin pakettiautoista, joissa auton (korin) huono kunto on pikemminkin etu kuin haitta, siksipä on tullutkin vuokrattua vähän vanhempaa tai koriltaan huonokuntoisempaa kalustoa lähinnä pienemmistä vuokrauspaikoista. Paku kun tulee aina "työkäyttöön", esim. muutto, niin naarmuja voi tulla, vaikka itse yrittäisi ajaa ja pitää autoa kuin kukkaa kämmenellä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 036
Ylimääräiset vakuutukset maksavat noin 15-30 € per päivä, joten aika halvalla saa mielenrauhan. Sixtillä nuo hinnat näkyvät varaustilanteessa, Budgetilla yms täytyy kysellä tiskillä.
Minusta tuo on taas aivan katastrofaalisen törkeä hinta.

Esim. Portugalissa autovuokraus maksoi 119e/pv kokonaisuutena 9pv lomalle. Jos tuohon pitäisi maksaa jotain 15e/pv lisämaksua vakuutuksen omavastuun alennuksista, niin en kyllä todellakaan pidä sitä halpana hintana, vaan ihan puhtaana ja uskomattomana rahastuksena.

15e/pv olisi 5475e vuodessa vakuutusmaksua. Kuulostaako järkevältä täyskaskon vuosikustannukselta? Tuolla rahalla pitäisi saada täyskasko about romurallikäytössä olevaan autoon.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
985
Minusta tuo on taas aivan katastrofaalisen törkeä hinta.

Esim. Portugalissa autovuokraus maksoi 119e/pv kokonaisuutena 9pv lomalle. Jos tuohon pitäisi maksaa jotain 15e/pv lisämaksua vakuutuksen omavastuun alennuksista, niin en kyllä todellakaan pidä sitä halpana hintana, vaan ihan puhtaana ja uskomattomana rahastuksena.

15e/pv olisi 5475e vuodessa vakuutusmaksua. Kuulostaako järkevältä täyskaskon vuosikustannukselta? Tuolla rahalla pitäisi saada täyskasko about romurallikäytössä olevaan autoon.
Ei kai sitä nyt ihan noin yks yhteen voi laskea. Pitää myös muistaa et jos auto menee lunariin / korjaukseen niin se on samantien rahaa pois vuokrafirmalta koska yks vuokrattava on pois liikenteestä. Ei kai ne hyväntekeväisyyttä siellä tee.
 

nakit muusilla

Tukijäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
156
Onko täällä kellään kokemuksia tuosta Flizzr autovuokraamosta? Pitäs Saksasta vuokrata auto yli viikoksi ja tuolla on vielä jäljellä kohtuuhintasia isompia autoja. Melko uus firma taitaa olla ja hyvin ristiriitaista palautetta eri sivujen välillä saanut.

Kylkeen aattelin ottaa icarhireinsurancen vakuutuksen.
 
A

anonyymi

Vieras (tunnus poistettu)
Onko täällä kellään kokemuksia tuosta Flizzr autovuokraamosta? Pitäs Saksasta vuokrata auto yli viikoksi ja tuolla on vielä jäljellä kohtuuhintasia isompia autoja. Melko uus firma taitaa olla ja hyvin ristiriitaista palautetta eri sivujen välillä saanut.

Kylkeen aattelin ottaa icarhireinsurancen vakuutuksen.
Sinänsä sama mikä se firma on jos valokuvaat ja mielellään myös videoit sen auton SIINÄ ennenkuin lähdet ajelemaan.

Itse katson ne autot tyyliin suurennuslasin kanssa, merkkaan kolhut ja kaiken kärpäsenpaskan ylös ja painelen toimistoon ottamaan uuden allekirjoituksen.

Islannissa viimeksi tämä toimenpide pelasti kun löytyi jotain naarmuja mitä itse en ollut tehnyt.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 036
Sinänsä sama mikä se firma on jos valokuvaat ja mielellään myös videoit sen auton SIINÄ ennenkuin lähdet ajelemaan.

Itse katson ne autot tyyliin suurennuslasin kanssa, merkkaan kolhut ja kaiken kärpäsenpaskan ylös ja painelen toimistoon ottamaan uuden allekirjoituksen.

Islannissa viimeksi tämä toimenpide pelasti kun löytyi jotain naarmuja mitä itse en ollut tehnyt.
Viimeksi nappasin Sixtiltä Golffin Portugalissa lentokentällä about 22:30 illalla. Lafkan sulkemisaika oli juuri käynnissä ja kun vielä säädin autonavia portugalista ihmisten kielelle parkissa tulivat hätistelemään ulos sieltä aidatulta parkkikselta kun kuulemma olivat jo sulkeneet portit ja vasta sen jälkeen huomanneet, että asiakkaita on vielä sisällä jumissa lukkojen takana.

Keskellä yötä jotain pieniä naarmuja on aivan turha edes yrittää metsästää, vaan ne näkyvät ainoastaan kunnon auringonvalossa.

Minkäs teet? Jätät vuokraamatta auton illalla?

Palautus oli kyllä juuri sellainen kun pitääkin. Ajoin sixtin palautusjonoon, katsoivat pintapuolisesti ~1min ajan autoa ympäriltä ottivat kilsat ja about samalla kun sain takakontin tyhjäksi oli homma valmis.
 
Liittynyt
04.12.2017
Viestejä
14
Minusta tuo on taas aivan katastrofaalisen törkeä hinta.

Esim. Portugalissa autovuokraus maksoi 119e/pv kokonaisuutena 9pv lomalle. Jos tuohon pitäisi maksaa jotain 15e/pv lisämaksua vakuutuksen omavastuun alennuksista, niin en kyllä todellakaan pidä sitä halpana hintana, vaan ihan puhtaana ja uskomattomana rahastuksena.

15e/pv olisi 5475e vuodessa vakuutusmaksua. Kuulostaako järkevältä täyskaskon vuosikustannukselta? Tuolla rahalla pitäisi saada täyskasko about romurallikäytössä olevaan autoon.
Joo, ei se halpaa olisi sinun tapauksessa. Itse olen Saksassa vuokrannut C tai E-Mersuja viikoksi, jolloin kyseinen omavastuunpoisto ei ole paha hinta mielenrauhasta vuokraushinnan ollessa korkeampi. Todennäköisyys sille, että tuulilasiin napsahtaa kivi tai parkkipaikalla viereinen auto kolhaisee kylkeen on mielestäni liian suuri mahdolliseen säästöön nähden. Jokainen toki arvioi hinnan mielenrauhasta omakohtaisesti.

Siitä toki olemme samaa mieltä, että onhan tuo törkeää rahastusta.

EDIT: Vilkaisin vanhan pidennetyn viikonlopun vuokrauksen hintatiedot. Saksan Hertz, BMW 320D (oli Mersu C), perjantai klo 16 - maanantai klo 13. Hinta 130.48€. Super cover 16,72 € /päivä. Onhan tuossakin omavastuun poisto kallis suhteessa vuokrauksen hintaan, mutta rahallisesti vähän.
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 720
Tuntuu kyllä siltä että jos vuokrafirma haluaa löytää jotain mistä veloittaa niin ne löytävät vaikka olisi kuinka hyvin katsottu läpi ja kuvattu. Autoja on tullut vuokrattua varmaan satoja kertoja, mutta ainoat oikeasti kusipäiset tapaukset ovat olleet Köpiksen kentän Sixt ja Rooman kentän Avis.
Sixtin autoa kävin läpi ennen ajoa normaalisti enkä nähnyt mitään. Palauttaessa meni henkilökunnan tyyppi suoraan takaluukulle ja osoitti noin 1mm pitkää naarmua luukun yläosassa. Tätä oli siis vaikea nähdä vaikka se osoitti sitä, ilman että meni naama kiinni takaluukkuun. En edes tajua miten sinne voi saada naarmun. Noh, ei auttanut kuin maksaa väännön jälkeen.
Minä olen vähän siinä uskossa, että näistä ei pääse eroon kuin maksamalla suolaisen lisämaksun 0€ omavastuusta, olettaen että sellainen optio on tarjolla. Sitten eivät enää naarmut samalla tavalla kiinnostakaan ja vaikka niitä löytyisikin, niin se hoituu siellä taustalla. Tämä toki riippuu aika paljon mistä maasta ja mistä vuokraamosta autoa vuokraa, mutta mielenrauhaa sillä voi silti ostaa paikasta huolimatta. Lisäksi tuolla optiolla ei tarvitse varata luottokortille hillittömän omavastuun (1000€-1500€) verran ylimääräistä katetta, sillä nämä vuokraamothan yleensä tekevät katevarauksen koko omavastuusta saman tien autoa noudettaessa ja se palautetaan myöhemmin jos eivät keksi mitään valitettavaa autosta.

Kesällä pitäisi käydä Sloveniassa ja Sixtiltä meinattiin vuokrata tavallinen perhefarkku. Esim. Skoda Octavia tai vastaava kustantaa ~20€/pvä, johon lisäkuski 5€/pvä, tiepalveluturva 1,5€/pv, lasi -ja rengasturva 8€/pv (ja mahdollisesti vielä 2x korokeistuimet muksuille 5€/kpl per päivä). Pelkästään näistä tulee 10pv reissulla jo 350€. Siihen sitten 0€ omavastuu 22,40€/pv, niin vuokrauksen loppuhinta on reilut 500€. Ihanan halpaa.

Kävin toki ennen tuohon päätymistä ensin läpi kaikki mahdolliset hakupalvelut (supersaver.fi, rentalscars.fi jne.) autovuokrauksen osalta. Ainakin tuolla alueella ja tässä kategoriassa Sixt näyttää nousevan kärkeen ja koska siitä on muutenkin varaamona eniten positiivisia kokemuksia, niin ei paljon jää vaihtoehtoja. Tuota 0€ omavastuuta ei ole jostain syystä valittavana optioksi kuin Sixtin omien sivujen kautta varatessa. Samaten Sixtin sivuilla on sellainen erikoisuus, että lasi -ja rengasturvaa ei ole valittavissa lainkaan jos ottaa 0€ omavastuun. Sivustolla olevat lisätiedot ja muut ohjeet ovat hyvin ylimalkaisia, mutta ilmeisesti se kuuluu tuohon pakettiin sellaisenaan, joka osaltaan melkein puolittaa omavastuuoption hinnan ja hyvä niin.

Noista keskitetyistä hakupalveluista vielä sen verran, että äkkiseltään tulee mieleen, että ne saavat tuottonsa mainosten lisäksi siitä että porukka joutuu vuokraamaan niiden kautta autot normaalilla omavastuulla, joka jättää vuokraamoille mahdollisuuden kusettaa asiakasta eri tavoin. Toinen syy voi olla siinä, että monilla palveluilla on valittavana erillinen lisämaksullinen "täyssuoja", joka ei oikeasti sitten kuitenkaan kata kaikkea ja joka toimii niin, että asiakkaan pitää maksaa kaikki vahingot vuokraamolle ensin omasta pussistaan ja niitä voi sitten myöhemmin yrittää periä takaisin siltä firmalta joka on sen täyssuojan myöntäjä. Ei oikein napostele sellainenkaan vaihtoehto.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
3
Onkos jollain käynyt niin että autovuokraamo on ilmoittanut useita kuukausia vuokrauksen jälkeen että ovat saaneet ylinopeussakkoja siltä ajalta kun auto on teillä ollut?

Ensin tuli Enterpriseltä Hollanista automaatti viesti ja liitteet sakoista. Ilmoittivat että ovat yrittäneet veloittaa luottokortiltani niitä sakkoja siinä onnistumatta. Ilmoittivat myös että ovat maksaneet sakot jo niite perivälle yhtiölle. Eurocard onneksi siis blokkaa heidän yrityksensä...

Nyt taas kuukautta myöhemmin tuli sähköposti jossa oli vaihtoehtoina antaa heille luottokorttitiedot taikka maksaa liitteenä tullut lasku 5 päivän aikana autovuokraamon omalle tilille.

Kysymys kuuluukin että tarvitseeko autovuokraamolle hollantiin maksaa tätä laskua? Vai laittaakohan vuokraamo laskun Suomeen perintään? Viranomaisten asiahan tämä ei enään ole kun vuokraamo maksoi sakot jo pois..
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 720
Onkos jollain käynyt niin että autovuokraamo on ilmoittanut useita kuukausia vuokrauksen jälkeen että ovat saaneet ylinopeussakkoja siltä ajalta kun auto on teillä ollut?

Ensin tuli Enterpriseltä Hollanista automaatti viesti ja liitteet sakoista. Ilmoittivat että ovat yrittäneet veloittaa luottokortiltani niitä sakkoja siinä onnistumatta. Ilmoittivat myös että ovat maksaneet sakot jo niite perivälle yhtiölle. Eurocard onneksi siis blokkaa heidän yrityksensä...

Nyt taas kuukautta myöhemmin tuli sähköposti jossa oli vaihtoehtoina antaa heille luottokorttitiedot taikka maksaa liitteenä tullut lasku 5 päivän aikana autovuokraamon omalle tilille.

Kysymys kuuluukin että tarvitseeko autovuokraamolle hollantiin maksaa tätä laskua? Vai laittaakohan vuokraamo laskun Suomeen perintään? Viranomaisten asiahan tämä ei enään ole kun vuokraamo maksoi sakot jo pois..
Ei ole kokemuksia, mutta oliko sakko aiheellinen? Jos oli, niin miksi vängätä vastaan? Vai meinasitko luistaa vastuusta ja laittaa sakot muiden vuokraajien maksettavaksi?
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
3
Ei ole kokemuksia, mutta oliko sakko aiheellinen? Jos oli, niin miksi vängätä vastaan? Vai meinasitko luistaa vastuusta ja laittaa sakot muiden vuokraajien maksettavaksi?
Kameroista on tullut. Itse en edes huomannut/tiennyt tiellä olevasta kameravalvonnasta.. vaikka euroopassahan se on päivän selvää...

En vänkää ketään vastaan eikä mun laskua ketään muu joudu maksamaan. Mutta kysymys on siitä että maksanko turhasta jos maksan sakot hollantiin vuokraamolle jos vaihtoehtona on jättää maksamatta ilman seuraamuksia.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 720
Kameroista on tullut. Itse en edes huomannut/tiennyt tiellä olevasta kameravalvonnasta.. vaikka euroopassahan se on päivän selvää...

En vänkää ketään vastaan eikä mun laskua ketään muu joudu maksamaan. Mutta kysymys on siitä että maksanko turhasta jos maksan sakot hollantiin vuokraamolle jos vaihtoehtona on jättää maksamatta ilman seuraamuksia.
Normaalistihan sakot tosiaan veloitetaan suoraan luottokortilta, mutta en tiedä miksi se ei ole tässä tapauksessa onnistunut. Luulisin että riitauttavat sen laskun kanssasi tavalla tai toisella jos et maksa. Sitä en sitten tiedä kuinka pitkälle ovat valmiita menemään.
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
3
Maksoin sakon kiltisti. Sen verran sain tietoa heiltä että jos käy näin että autovuokraamo laskuttaa jälkeenpäin eikä voi veloittaa luottokorttia niin "myyvät" laskun paikalliselle perintätoimistolle jonka jälkeen lasku on ainakin 2 kertaa suurempi ja oikeudessa tavataan jollei maksa ja erehtyy maaperälle uudestaan.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
909
Katselin tuossa vuokra-autoa Barcelonasta muutama viikko takaperin. Vuokra-aika olis sen 10 päivää ja kesäkuussa. Referenssinä viime vuoden Kroatian vuokrahinta, 9 päivää ja 250e. Sama kokoluokka. Auto-europen kautta Espanjan hinta ~150e tuntui kyllä halvalta, tarjolla mm. Avis ja Budgettia. No sitten pohtimistauko ja muuta suunnittelua. Ja nyt vkonloppuna kun piti mennä tekemään varausta niin tuo 10 päivää oli sen alle 70e. Tavasin ehtoja moneen kertaan enkä löytänyt mitään koiraa haudattuna. Oli pakko kyllä lukita ja nyt on pakko sanoa, että olipas halpaa. Ja varmistuksena testasin, Aviksen kautta olis ollut vaan muutaman euron kalliimpi. Kerrankin kävi säkä.
 
Liittynyt
06.02.2018
Viestejä
6
Olisi tarve kesällä pariksi viikoksi perus perhefarkulle tai vastaavalle noin 3000-4000km reissulle pohjoismaissa. Katselin esim. OP kausiauto hinnoittelua ja näytti olevan minimi 1kk ja noin tonnin hintaluokassa sekä 2000km kilometriraja. Ei oikein toimi. Onko kokemusta mikä olisi järkevin firma vuokraukselle näillä spekseillä?
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 589
Olisi tarve kesällä pariksi viikoksi perus perhefarkulle tai vastaavalle noin 3000-4000km reissulle pohjoismaissa. Katselin esim. OP kausiauto hinnoittelua ja näytti olevan minimi 1kk ja noin tonnin hintaluokassa sekä 2000km kilometriraja. Ei oikein toimi. Onko kokemusta mikä olisi järkevin firma vuokraukselle näillä spekseillä?
Eiköhän tuohon speksiin käy lähes mikä tahansa autovuokraamo. Ebookers ja autoeurope näkee useamman tarjoukset yhdellä kertaa. Omavastuu kannattaa tarkistaa, se kun tahtoo olla aika iso parhaissa hinnoissa.
 
Liittynyt
12.06.2020
Viestejä
1
Tarpeessa olisi paku päiväksi Helsingissä (keskikokoinen, periaatteessa yli 2m pituus tavaratilalle riittää). Olen yrittänyt etsiä jotain paikkaa joka tarjoaisi 0€:n omavastuuta, mutta eipä ole tärpännyt. Kellään suosituksia? Kiinnostaisi kovasti tuo nolla-omavastuu niin ei tarvisi miettiä aletaanko keksimään jotain millimetrin haamunaarmuja joka raosta, vaikka nyt sitten tulisi vuorokaudelle vähän ekstrahintaa. Henkilöautoille kyllä löytyy, mutta pakettiautojen kanssa alin mitä löysin on Sixt:iltä 200€ omavastuu. Hertzillä halvempi päivähinta, ja 400€ omavastuu. Kumpikaan paikka ei taida tarjota nokkakärryjä, joten myös Eurorent kävi mielessä (500€ omavastuu).
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 253
Tarpeessa olisi paku päiväksi Helsingissä (keskikokoinen, periaatteessa yli 2m pituus tavaratilalle riittää). Olen yrittänyt etsiä jotain paikkaa joka tarjoaisi 0€:n omavastuuta, mutta eipä ole tärpännyt. Kellään suosituksia? Kiinnostaisi kovasti tuo nolla-omavastuu niin ei tarvisi miettiä aletaanko keksimään jotain millimetrin haamunaarmuja joka raosta, vaikka nyt sitten tulisi vuorokaudelle vähän ekstrahintaa. Henkilöautoille kyllä löytyy, mutta pakettiautojen kanssa alin mitä löysin on Sixt:iltä 200€ omavastuu. Hertzillä halvempi päivähinta, ja 400€ omavastuu. Kumpikaan paikka ei taida tarjota nokkakärryjä, joten myös Eurorent kävi mielessä (500€ omavastuu).
Kyllä hertz ja sixt nolla omavastuun on aina saanut. Ehkä se ei ole näkyvillä vain netissä. Europcar sama homma.
 
Liittynyt
24.10.2017
Viestejä
4 413
Tarpeessa olisi paku päiväksi Helsingissä (keskikokoinen, periaatteessa yli 2m pituus tavaratilalle riittää). Olen yrittänyt etsiä jotain paikkaa joka tarjoaisi 0€:n omavastuuta, mutta eipä ole tärpännyt. Kellään suosituksia? Kiinnostaisi kovasti tuo nolla-omavastuu niin ei tarvisi miettiä aletaanko keksimään jotain millimetrin haamunaarmuja joka raosta, vaikka nyt sitten tulisi vuorokaudelle vähän ekstrahintaa. Henkilöautoille kyllä löytyy, mutta pakettiautojen kanssa alin mitä löysin on Sixt:iltä 200€ omavastuu. Hertzillä halvempi päivähinta, ja 400€ omavastuu. Kumpikaan paikka ei taida tarjota nokkakärryjä, joten myös Eurorent kävi mielessä (500€ omavastuu).
Itse olen aina etsinyt näitä pieniä putiikkeja, jotka a) vuokraavat halvalla ja b) kalusto on vanhaa ja/tai paljon ajettua. Kun menet noutamaan autoa, näet sen ja ensi silmäyksellä voit olla varma, ettei naarmuista nillitetä, niin silloin olet saapunut oikeaan paikkaan. Jos vuokraan pakun päiväksi, niin eipä voisi vähemmän kiinnostaa auton ulkoasu tai hienoudet.

Joo, Helsingistä en ole koskaan vuokrannut, joten nollapostaus, koska en osaa antaa vinkkiä, mutta ainakin nuo Paku kympillä -kotterot ovat liikennekuvassa sellaisessa kunnossa, että sieltä kannattaa kysellä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
47
Ei ihan Helsingissä, mutta cityrent Vantaalla, hiekkaharjussa. Useampi vuokraus jo takana ja ei valittamista. Hintataso edullinen ja ei ole ollut ongelmia. Omavastuusta en osaa sanoa.
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 253
Itse olen aina etsinyt näitä pieniä putiikkeja, jotka a) vuokraavat halvalla ja b) kalusto on vanhaa ja/tai paljon ajettua. Kun menet noutamaan autoa, näet sen ja ensi silmäyksellä voit olla varma, ettei naarmuista nillitetä, niin silloin olet saapunut oikeaan paikkaan. Jos vuokraan pakun päiväksi, niin eipä voisi vähemmän kiinnostaa auton ulkoasu tai hienoudet.

Joo, Helsingistä en ole koskaan vuokrannut, joten nollapostaus, koska en osaa antaa vinkkiä, mutta ainakin nuo Paku kympillä -kotterot ovat liikennekuvassa sellaisessa kunnossa, että sieltä kannattaa kysellä.
Paku kympillä kannattaa pysyä erossa. Ei ole pitkään, kun semmoinen paloi Espoossa. Autot suorastaan vaarallisessa kunnossa ja kaikki mahdolliset valot palaa mittaristossa. Ihmettelen miten ne edes katsastusta läpäisee.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 354
Onko kokemuksia Suomesta että olisi jäänyt ilman autoa kun vuokraamot myi ei-oota?

...houkuttaisi taas muuttaa ydinkeskustaan ja luopua autosta, mutta mietityttää vain se että minkälainen vuokra-autojen saatavuus on vaikka juhannuksena tai heinäkuussa. Jos tietäisi että auton saa takuulla aina vuokrattua kun tarvii niin omasta voisi luopua. Mutta saako vuokrattua?
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 589
En tiedä nyt korona aikana mutta 10 vuotta olen auton vuokrannut joulut/juhannukset ym. ja aina on löytynyt. Ihan viime tinkaan ei kannata jättää mutta en nyt kovin montaa viikkoa etukäteen ole yleensä varannut. Kannattaa tarkistaa paikalliset autoliikkeet koska niistäkin voi löytyä kilpailukykyiseen hintaan autoja vuokralle.
 
Liittynyt
11.11.2020
Viestejä
25
Hyvin saa autoja vuokralle sekä juhannuksena että heinäkuussa. Bisnesmatkaajia ei silloin paljoa ole ja ne on suomessa merkittävä käyttäjäryhmä vuokra-autoille.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 354
Tsekkasin huvikseen että mitä maksaisi Oulussa vuokraus nyt ensiviikonlopun ajaksi. Tarvetta siis ei ole, mutta kinosti tarkistaa hintataso. ~230€ näytti olevan halvimman auton viikonloppuhinta kaikilla firmoilla. 10€ sisään oli hinnat kaikilla suurilla firmoilla, eikai vaan ole keskenään sovittu hintoja :kahvi:

Syy viestiin: muistelen että joskus ennen koronaa kun tarkistin vastaavaa hintaa, oli halvin hinta jotain 120€ tms. Onko tuo nyt kesäruuhkaa vain, vai onko oikeasti 230€ normaali viikonloppuvuokra nykyään?

Ei näkynyt edes olevan siitä kiinni korkea hinta kun lyhyt varoitusaika, samaa 230 hintaa tarjosi myös elokuulle kun testasin.
 
Liittynyt
11.11.2020
Viestejä
25
Tsekkasin huvikseen että mitä maksaisi Oulussa vuokraus nyt ensiviikonlopun ajaksi. Tarvetta siis ei ole, mutta kinosti tarkistaa hintataso. ~230€ näytti olevan halvimman auton viikonloppuhinta kaikilla firmoilla. 10€ sisään oli hinnat kaikilla suurilla firmoilla, eikai vaan ole keskenään sovittu hintoja :kahvi:

Syy viestiin: muistelen että joskus ennen koronaa kun tarkistin vastaavaa hintaa, oli halvin hinta jotain 120€ tms. Onko tuo nyt kesäruuhkaa vain, vai onko oikeasti 230€ normaali viikonloppuvuokra nykyään?

Ei näkynyt edes olevan siitä kiinni korkea hinta kun lyhyt varoitusaika, samaa 230 hintaa tarjosi myös elokuulle kun testasin.
Mistä katsoit hintoja?
Screenshot_20210704-212026_Chrome.jpg
Screenshot_20210704-211926_Chrome.jpg
Skyscanner esim. vertailee aika hyvin eri sivustoja.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
548
Näkeehän tuo korona/kotimaanmatkailu ja siitä aiheutunut hintojen nousu myös kausiautojen kk hinnoissa.

Vielä pari kesää sitten kuukauden ibiza/Polo tai Yaris 2000 km oli ~500e. Parin 3 kk vuokrauksilla vuodessa mielestäni hyvä diili vähän kuluttavasta uudesta autosta.

Nyt näytti olevan 850-950e/kk, joka alkaa olla ryöstö.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 848
"Paku kympillä" firman toiminta vaikuttaa Suomessa olevan kyllä melkoista.




Hinnastokin on vähintään mielenkiintoinen:


"- Omista astioista tankkaaminen 180 €
--

Auton jäädessä hetkeksikin pysäköidyksi, se on lukittava. Autolla ei saa ajaa Uudemaan ulkopuolelle ilman lupaa.
Ajoneuvossa tupakointi on ehdottomasti kielletty. Ellei Asiakas noudata näitä kieltoja, on Vuokraamolla oikeus vaatia 200€:n sopimusrikkomusmaksu.
--

Mikäli Asiakas aiheuttaa vaurioita toiseen autoon, laskuttaa Vuokraamo Asiakasta toisen auton korjauskustannusten mukaan korvausvastuun ylärajaan asti, riippumatta siitä, korvaako Vuokraamon ajoneuvon liikennevakuutus vaurion.

Vuokraamo ei ole velvollinen korjauttamaan ajoneuvolle sattuneita vaurioita laskuttaakseen Asiakasta aiheutetuista vahingoista. ..."
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
737
"Paku kympillä" firman toiminta vaikuttaa Suomessa olevan kyllä melkoista.




Hinnastokin on vähintään mielenkiintoinen:


"- Omista astioista tankkaaminen 180 €
--

Auton jäädessä hetkeksikin pysäköidyksi, se on lukittava. Autolla ei saa ajaa Uudemaan ulkopuolelle ilman lupaa.
Ajoneuvossa tupakointi on ehdottomasti kielletty. Ellei Asiakas noudata näitä kieltoja, on Vuokraamolla oikeus vaatia 200€:n sopimusrikkomusmaksu.
--

Mikäli Asiakas aiheuttaa vaurioita toiseen autoon, laskuttaa Vuokraamo Asiakasta toisen auton korjauskustannusten mukaan korvausvastuun ylärajaan asti, riippumatta siitä, korvaako Vuokraamon ajoneuvon liikennevakuutus vaurion.

Vuokraamo ei ole velvollinen korjauttamaan ajoneuvolle sattuneita vaurioita laskuttaakseen Asiakasta aiheutetuista vahingoista. ..."
Tää on kyllä ihan täys läppä kun noita "sopimusehtoja" katsoo

Screenshot 2021-09-12 140957.png


Melko koomista meininkiä. Olen kans itse katsellut kyseisen firman pakuja ja ne ovat ihan helvetin karseassa kunnossa. Ihmettelen millä ilveellä ne menevät edes katsastuksesta läpi. Mikähän ihme tuo siivoaminenkin on kun autoissa on ovet suunnilleen läpiruostuneet että loskapaska lentää sisälle jo ajaessa. Hehe, no kyllähän tuosta jokainen täysjärkinen jo lukemalla näkee mikä tämän firman ansaintatapa on

Vuoden alusta kun etsin pakua vuokralle puoleksi päiväksi niin ei kyllä käynyt kyseinen firma edes mielessä. Tämän kilpailija pakuovelle vaikutti huomattavasti järkevämmältä vaikka tuommoista halpavuokrausta sekin on. Oli aivan annelista napsia -25c pakkasessa miljoona kuvaa autosta parkkiksella, varsinkin kun autossa oli siellä täällä lommoja ja repsotti vähän sitä sun tätä. "Uudet viat" olisi pitänyt ilmoittaa tuossa yhteydessä, mutta auto oli siinä kunnossa että ei paljo yksittäisten lommojen etsiminen ja erottaminen jo löydetyistä pakkasessa kiinnostanut. Kaiken hyvän lisäksi autossa oli sakkorenkaat alla :rofl:

Anyways, pakuovelle firmassa vissiin tiedettiin että vähän käyttöautojahan nämä ovat eikä palauttamisessa ollut mitään ongelmaa. Koko homma itsepalveluna tietenkin. Hinta taisi olla jotain 60 euroa viiden tunnin muuttorallista eli ei nyt oikeastaan edes poikkea tämän pakukympillä harrastajan hinnoista paitsi että homma vaikutti toimivan. Samaisesta firmasta hain myös muuttolaatikot jostain vantaalta lainaan ja sekin homma sujui ilman ongelmia, vähän oikeastaan liiankin kätevästi kun mitään papereita tai allekirjoituksia mistään noudosta/palautuksesta ei koskaan tehty. Joku kaveri vaan heitti laatikot ja takas tullessa huuteli että jätä siihen lastauslaiturille vaan
Täällä esimerkkinä tämän kilpailijan ehdot Vuokrausehdot - Pakuovelle.com

Elikkäs.. Ei tuo kilpailijakaan nyt täydellinen ole autojensa (kunnon) kanssa eikä varmasti ihan täysin riskitöntä vuokraamista, mutta taitaa paljon paremmin olla puhaat jauhot pussissa kuin pakukympillä firmalla eikä ansaintamalli perustu asiakkaan perusteettomaan laskutukseen vaan ennemminkin pitkälti automaatioon ja itsepalveluun
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 354
Kuinka äkkiä polttoaineen katevaraus pitäisi poistua luottokortilta vuokrauksen päättymisen jälkeen?

Avis sivuilla lukee näin:
”Autonvuokrauksen yhteydessä maksukortilta varataan katevaraus, joka monessa maassa vastaa tankillista polttoainetta tai prosenttiosuutta vuokrauksen hinnasta. Kyseessä on pankin varaama summa, joka vapautetaan maksukortille vuokrauksen päätyttyä, kun vuokra-auto on palautunut tankattuna.”

Auton palauttamisesta tankattuna on nyt kulunut 2 viikkoa mutta katevaraus näkyy yhä. Pitääkö tosta alkaa soittelemaan vai kestääkö noin kauan?
 
Liittynyt
31.05.2017
Viestejä
4 389
Mitä sivustoja olette käyttäneet autonvuokraukseen ulkomaanmatkoille? Itse usein rentalcars.com, äsken edullisin löytyi discovercars.comin kautta.

Miksi autoa vuokratessa pitää ilmoittaa, jos sillä aikoo matkustaa ulkomaille? Onko kyse vakuutusasioista vai onko Keski-Euroopassa joku maksu autoille rajaa ylittäessä? Tätä kyseltiin elokuussa Italiassa ja nyt, kun varasin autoa Saksasta noudettavaksi helmikuun reissulle.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 589
Mitä sivustoja olette käyttäneet autonvuokraukseen ulkomaanmatkoille? Itse usein rentalcars.com, äsken edullisin löytyi discovercars.comin kautta.

Miksi autoa vuokratessa pitää ilmoittaa, jos sillä aikoo matkustaa ulkomaille? Onko kyse vakuutusasioista vai onko Keski-Euroopassa joku maksu autoille rajaa ylittäessä? Tätä kyseltiin elokuussa Italiassa ja nyt, kun varasin autoa Saksasta noudettavaksi helmikuun reissulle.
Autoeurope tai sitten suoraan vuokraamosta. Myyvät edullisesti omaa täysvakuutusta mutta siinä on paljon ehtoja joten se ole käytänössä läheskään yhtähyvä kuin vuokraamojen omat.

Vakuutusten takia (?) Kati pitää kertoa jos on menossa muihin maihin vuokra-autolla.
 
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
205
Mitä sivustoja olette käyttäneet autonvuokraukseen ulkomaanmatkoille? Itse usein rentalcars.com, äsken edullisin löytyi discovercars.comin kautta.

Miksi autoa vuokratessa pitää ilmoittaa, jos sillä aikoo matkustaa ulkomaille? Onko kyse vakuutusasioista vai onko Keski-Euroopassa joku maksu autoille rajaa ylittäessä? Tätä kyseltiin elokuussa Italiassa ja nyt, kun varasin autoa Saksasta noudettavaksi helmikuun reissulle.
Ulkomaille vuokra-autoa ei saa viedä ilman vuokraamon lupaa. Moni vuokraamo myös tuosta luvasta 20-50€ tms. ottaa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 750
Viestejä
4 205 302
Jäsenet
70 959
Uusin jäsen
Jambbor

Hinta.fi

Ylös Bottom