ASRockin Challenger-sarja avasi pelin omaan suunnitteluun perustuvissa Radeon RX 5700

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kaotik
  • Aloitettu Aloitettu

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
22 630
asrock-amd-radeon-rx-5700-challenger-series-20190718.jpg



AMD:n uuteen RDNA-arkkitehtuuriin perustuvat Navi-koodinimelliset Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimet saapuivat myyntiin vajaat pari viikkoa sitten 7. heinäkuuta. Aluksi myyntiin on saatu kuitenkin vain AMD:n referenssisuunnitteluun ja -jäähdytykseen perustuvia näytönohjaimia.

Kuten tyypillistä, spekulaatio ja arvuuttelu siitä, milloin näytönohjainvalmistajien omaan suunnitteluun perustuvat versiot RX 5700 -sarjasta saapuvat markkinoille alkoi nopeasti. AMD on kommentoinut omalta osaltaan AIB-näytönohjainten tulevan markkinoille elokuun puolivälin tienoilla, MSI on partnereilleen tarkoitetussa tapahtumassa puhunut vain yleisesti elokuusta ja Asus puolestaan aikoo tuoda omat mallinsa viimeisten tietojen mukaan vasta syyskuussa.



Nyt ASRock on avannut pelin ilman ennakkovaroituksia julkaisemalla ensimmäiset omaan suunnitteluunsa perustuvat Radeon RX 5700 -näytönohjaimet. Challenger-sarjan näytönohjainten jäähdytysratkaisu on varustettu neljällä kuparilämpöputkella terästetyllä alumiinirivastolla ja kahdella 100 mm:n tuulettimella. Lisäksi näytönohjaimen takapuolella on käytössä alumiinilejeerinkinen suojalevy. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko myös näytönohjainten piirilevy yhtiön omaa suunnittelua, vai löytyykö kuorien alta AMD:n referenssipiirilevy.

Radeon RX 5700 Challenger OC:n grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1515 MHz, Game-kellotaajuus 1675 MHz ja Boost-kellotaajuus 1725 MHz, eli yhtiö ei ole koskenut näytönohjaimen maksimikellotaajuuteen, vaan vain perus- ja Game-kellotaajuudet ovat referenssiä korkeammat (Referenssikellotaajuudet 1465 / 1625 / 1725 MHz). Myös muistit pysyvät referenssikellotaajuuksilla eli ne toimivat 14 Gbps:n nopeudella. Näytönohjaimesta löytyy referenssiversion tapaan kolme DisplayPort-liitäntää ja yksi HDMI-liitäntä, mutta lisävirtaa sille voi syöttää kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

Radeon RX 5700 XT Challenger OC noudattaa samaa linjaa kellotaajuuksien suhteen. Näytönohjaimen muistit toimivat 14 Gbps:n nopeudella ja maksimi Boost-kellotaajuus on tutut 1905 MHz, mutta peruskellotaajuutta on nostettu 1650 MHz:iin ja Game-kellotaajuus 1795 MHz:iin (Referenssikellotaajuudet 1605 / 1755 / 1905 MHz). Myös XT-mallissa on samat tutut näyttöulostulot ja pikkuveljen tavoin kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

ASRock ei ole vielä paljastanut sen Challenger-sarjan hinnoittelua tai milloin niitä tulee tarkalleen löytymään kauppojen hyllyiltä.

Lähde: ASRock

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Olisi voinut ne vakiokellot tai edes prosentit laittaa noihin "nostettu arvoon xxxx". 99% lukijoista ei niitä ulkoa muista.
 
Katsoin kanssa hieman skeptisesti tuota tuuletinta ja jäähdytysratkaisua yleensäkin, ei vaikuta ulkonäöllisesti miltään kovin laadukkaalta siililtä. Testejä odotellessa.

Ja yläpeukkua tuolle, että ne vakiokellot saisi näihin uutisiin mukaan, ettei aina tarvitse tarkastaa aiemmista uutisista tai valmistajan sivuilta.
 
Suorituskyky tulee olemaan hieman parempi jos jäähyratkaisu on toimivampi ,vaikka on samoilla kelloilla kun stock malli rajoittaa suoritukykyä heikon jäähyn takia.
Gamernexus ainakin oli julkaissut kiinnostavan videon kun parantavat hieman jäähdytystehoa.
 
Accelero Xtreme IV kiinni vaa säästää todennäköisesti rahaa + pystyy vähän kellojakin lisäämään ja melutaso pysyy pienempänä kun blowerilla.
 
50hz lisää 5700 mallissa ja 45hz lisää 5700xt mallissa. Eli maltilliset nopeudenlisäykset, mutta jäähdytystehoa ja hiljaisuuttahan tässä haetaan. Hyvä homma että noinkin moni valmistaja pistää tulemaan omia jäähdytysratkaisujaan. Se lupaa ihan hyvää!
 
Ihan asialliselta vaikuttaisi tuo siili. Ei tuolla virrankulutuksella kummoista vaadi ;)
 
Jätetäänkö tuo grafiikkapiiri tyhjäksi backplateissa esteettisistä syistä, vai onko sen ilmaamisella jäähdyttävä vaikutus? Onko kukaan vielä keksinyt, miksei tuota kortin takapuolta käytetä tehokkaammin jäähdytykseen?
 
Jätetäänkö tuo grafiikkapiiri tyhjäksi backplateissa esteettisistä syistä, vai onko sen ilmaamisella jäähdyttävä vaikutus? Onko kukaan vielä keksinyt, miksei tuota kortin takapuolta käytetä tehokkaammin jäähdytykseen?
Eiköhän se ole yhdistelmä käytännöllisyyttä ja hintaa, tuossa on paljon pintaliitoskomponentteja ja tuo x-clamp on tietenkin halvempi kun siihen menee vähemmän metallia kun on reikä keskellä
 
Eiköhän se ole yhdistelmä käytännöllisyyttä ja hintaa, tuossa on paljon pintaliitoskomponentteja ja tuo x-clamp on tietenkin halvempi kun siihen menee vähemmän metallia kun on reikä keskellä

Kiitos, lähinnä mietityttää custom-backplaten kannalta, tekisi mieli askarrella polykarbonaatista jotain.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 807
Viestejä
4 547 896
Jäsenet
74 849
Uusin jäsen
ookooo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom