Apple vs. Android väittely-/vertailu-/vääntöketju

emagdnim

...
Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
10 387
Ylläolevasta artikkelista:
Komission mukaan Apple on estänyt suoratoistopalveluita ilmoittamasta Ios-käyttäjille vaihtoehtoisista ja halvemmista tilauksista, joita olisi saatavilla App Storen ulkopuolella. Lisäksi Apple on estänyt antamasta ohjeita siitä, miten tällaisia vaihtoehtoja voi tilata.

Komission mukaan Applen toiminta on saattanut johtaa siihen, että monet Ios-käyttäjät ovat joutuneet maksamaan huomattavasti muita korkeampia hintoja suoratoistopalveluista.
Mitä tää meinaa? Miten estänyt ilmoittamasta?

It’s also easier for users to connect Apple products, like smartwatches and laptops, to the iPhone than to those made by other manufacturers.
Huoh..
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 090
Lue se NYT juttu.
Lainaus siitä:

"The tech giant prevented other companies from offering applications that compete with Apple products like its digital wallet, which could diminish the value of the iPhone, and hurts consumers and smaller companies that compete with it, the government said."


Ja jos oikein kovasti kiinnostaa, niin tuossa on linkki 88 sivuiseen haastehakemukseen.
Luin sen hs:n jutun, ”Torstaina nostetun kanteen mukaan yhtiö on kieltäytynyt tukemasta viestintäsovelluksia, jotka toimisivat useilla eri käyttöliittymillä. Siten Apple on myös estänyt sellaisten sovellusten kehittämisen, jotka helpottaisivat kuluttajien mahdollisuutta vaihtaa älypuhelimensa toisten valmistajien malleihin.”

Ja en keksinyt itse mitä viestintäsovelluksia tällä tarkoitettiin.
 
Liittynyt
08.01.2023
Viestejä
2 208
Luin sen hs:n jutun, ”Torstaina nostetun kanteen mukaan yhtiö on kieltäytynyt tukemasta viestintäsovelluksia, jotka toimisivat useilla eri käyttöliittymillä. Siten Apple on myös estänyt sellaisten sovellusten kehittämisen, jotka helpottaisivat kuluttajien mahdollisuutta vaihtaa älypuhelimensa toisten valmistajien malleihin.”

Ja en keksinyt itse mitä viestintäsovelluksia tällä tarkoitettiin.
iMessage. Ja se ongelma tässä on se että iPhone<->iPhone viestittely menee salattuna kun taas iPhone<->Android niin tämä menee normaalina SMS-viestinä. Tämä aiheuttaa mm ongelmia ryhmäviesteissä jos mukana on iPhone ja Android puhelima, jolloin kaikki viestit menevät normaalin SMS:n yli.

Tämä kun on täysin US-spesifistinen ongelma jossa iMessaget ovat huomattavasti yleisempi protokolla kuin euroopassa. Beeper-sovellus tätä yritti korjata tarjoamalla android käyttäjille mahdollisuuden lähettää natiiveja iMessage-viestejä, jonka apple sitten torppasi kerta toisensa jälkeen ja alkoi mm bannaamaan sellaisia tunnuksia jotka tuota Beeperiä käytti.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 316
Tuollahan vissiin kenkä puristaa juurikin siitä, että teknisesti muidenkin sovellusten olis mahdollista lähettää ja vastaanottaa imessage-viestejä, mutta aina kun joku tekee sovelluksen joka niin tekee, Apple blokkaa sen ulos. Tuo on yksi pala suuremmassa kokonaisuudessa jolla Apple pyrkii pitämään ihmiset omassa ekosysteemissään ja houkuttelemaan heitä sinne.

Ilmeisesti tuolla ämöriikoissa oas ongelmaa on jopa siinäkin, että ihmiset tuntevat "vihreän kuplan häpeää" ja sinisen kuplan ihmiset pitävät itseään Parempina Ihmisinä ja vihreän kuplan porukkaa alempiarvoisina olentoina. Tuolla uutisoinnin perusteella mm. kiusataan lapsia koulussa ja kieltäydytään lähtemästä ihmisen kanssa treffeille jos hänellä on vihreä keskustelukupla, eli joku muu kuin iphone käytössään. Täysin pähkähullua touhua, mutta eipä se kiusaaminen ja syrjiminen ole ennenkään mitään oikeita syitä vaatinut...
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
2 062
No jopas. Mua taas häiritsee se sininen kupla. Kuplan pitää olla vihreä! Ja itsehän olen siirtynyt liki täysin omppuihin. En silti koe mitään ylemmyyden tunnetta. Sitä varten on autot.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 383
En tiedä kuuluko tämä tänne mutta applelta tulossa SUPER päivitys... Kuvakkeita saa siirrellä minne haluaa! Oho!

Android puolella tämä on ollut vuosikymmeniä!
Hienoa, että löytyi edes yksi feature joka kopioidaan näin päin :)
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
444
Jumalauta että koettelee taas hermoja tämä Android-Windows kombinaatio. Applesta ei ole kokemusta, mutta nyt avaudun miten jumalattoman vaikeaa voi olla S22U:sta siirtyminen olla Honor Magic 6 Prohon.

Eka tiedostojen siirto Honorin sovelluksen läpi. Kuvista satunnaisesti osa jää siirtymättä. Osa aivan sekaisin ja ei tietoakaan uusin-vanhin järjestyksestä.

Okei, no ehkä helpointa on vaan tehdä valokuvien siirto tietokoneella file explorerin kautta. Paitsi että tietokone tunnistaa Honorin cd-asemana. Ah, Honor pakottaa asentamaan siitä heidän softansa tiedostojensiirtoon. Tietokoneella asennuksen jälkeen softa neuvoo laittamaan puhelimen kikkakolmosella developer tilaan ja vaihtamaan USB-asetuksia. Öööö...tiedostonsiirto ohjelmaa varten? Lopulta koko paska ei löydä kuvan kuvaa puhelimesta ja muutenkin luettelo näytti juuri sellaiselta "valitse kuva yksi kerrallaan näistä sun 15 000:sta kuvasta".

Ja tätä varten olisin Samsungista siirtänyt koneelle kuvat. No eipä ne siirry kun file Explorer kaatuu joka kerta tai yhteys puhelimeen häviää. Lopulta pystyin kopioimaan Sampasta kuvat Honoriin kun sain jollain ilveellä kikkailtua Honorin tiedostot auki file exploreriin. Paitsi että ne kuvat tuli täysin yhtenä isona kasana "kaikki valokuvat" -alle, niin että siellä on ladatut/screenshotit/10 appia ja kaikki sekaisin ilman mitään tietoa päivämääristä.

Selvä, seuraavaksi koko puhelimen nollaus ja Googlen softalla kuvien siirto. Jo koko puhelimen asennusohjelman "yhdistä puhelimet usb c kaapelilla" ei toimi (kokeilin kolmea eri johtoa), ok mennään langattomasti ja ehkä se onkin nopeampi.

No on ne kaikki nyt lopulta siirretty, mutta taas ilman yhtäkään albumia kaikki on siellä sekaisin. Eli Honorin softa oli ainoa joka osasi pitää albumit puhelinten välillä, mutta sillä ei tullut kaikki kuvat vaan skippasi osan satunnaisesti.

Hauskaa kun viimeksi Huaweista Samsungiin siirtyminen onnistui hetkessä ilman mitään ongelmaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 938
Lukuisia Android ja Apple tuotteita omistaneena, täytyy kyllä sanoa, että Android-laitteissa varsinkin yhden valmistajan puhelimesta siirtyminen toisen valmistajan saman alustan puhelimeen on ollut aina melko perseestä. Tuntuu, että koko järjestelmä vetää välillä ihan hatusta, minkä version synkronoiduista asioista/asetuksista/yhteystiedoista/historiasta ym se ottaa pilvestä uuteen puhelimeen, vaikka nimenomaan ennen vaihtoa varmistuksen varmistuksena katsonut, että synkronoinnit ym ovat ajan tasalla.

Applen tuotteissa ei ole koskaan ollut itsellä ongelmia, siirrossa puhelin näyttää ja sisältää samat ohjelmat sekä asetukset kuin edellinen malli mistä siirryit, palveluihin ei käytännössä pl. joku verkkopankki tarvi uudelleenkirjautua, ongelmaton ja kivuton operaatio ollut Anrdoidiin verrattuna.

Useita Android ja Apple tuotteita kun löytyy, niin Android on kiva jos jaksaa tai on tarvetta säätää sekä kikkailla, kustomoitavaa riittää, mutta iän myötä olen arvostanut enemmän sitä, että hommat ja ekosysteemi vain toimii, käyttö on erittäin sujuvaa jopa yli 4-5 vuotta vanhoilla iPhoneilla, puhelin on todella pitkäikäinen niin käytössä kuin Applen tuen myötä.
 
Liittynyt
08.01.2023
Viestejä
2 208
Useita eri androideja kyllä ollut ja aina Googlen pilvestä tullut palautettua viimeisin backup, joka tehty sillä vanhalla laitteella ennenkuin alkanut uuden kanssa setuppaamaan. Nykyisin tosin enää Googlen Pixeleitä kun nämä vaan toimii parhaiten ja tukikin on parasta luokkaa Android-puolella.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
920
itsellä siirtymä Xperia 1 mk1 (Android 11) Xperia 5 iv malliin (Android 12) sujui kitkatta tuolla siirrä tiedostot usb-c to usb-c kaapelilla ja tietty vaihtamalla micro SD kortti uuteen luuriin.
sama homma sitten Xperia 5 iv puhelimesta (Android 13) Xperia 1 V puhelimeen (android 13) sujui taas ongelmitta usb-c piuhalla.
mutta kummasti sama piuha ei enää toiminutkaan haljenneella näyttälasilla varustetun Xperia 1 V ja ehjän Xperia 1 V välillä, mutta melkein yhtä nopeasti noi tiedot siirty wifin ylitse.
tuossa omat kokemukset noista kamojen siirtelyistä tuolla googlen omalla siirtotyökalulla, ohjemat asetuksineen ja puhelimeen tallenetut tiedot siirtyivät hienosti puhelimesta toiseen.
toki tuossa ainoa "iso" hyppäys oli Xperia 1 mk1 ja Xperia 5iv välillä, mutta kummasti ainoa ongelmallinen oli Xperia 1 V to Xperia 1 V siirto joka hylki tuota usb-c piuhaa.
toki jos hyppää esimerkiksi juurikin Samsungin ja Huawein välillä, niin ongelmia voi syntyä kun molemmat valmistajat ovat muokanneet Androidia aika rankalla kädellä.
 
Liittynyt
01.03.2021
Viestejä
124
Kuviahan ei kannata säilyttää puhelimen muistissa kun sitten kun se puhelin hajoaa niin kuvat on kadotettu. Kannnattaa suosiolla maksaa kuvapalvelusta joka synkkaa ne kuvat pilveen ja tulee noi palautusoperaatiot helpommaksi. Toki vaihtoehtona on rakentaa oma nas ja sovellus synkkaa ne sinne mutta missään tapauksessa en säilyttäisi tärkeitä kuvia vain yhdessä laitteessa.

Itse iphoneen vuosia sitten siirtyneenä kuvien siirto google photosista applen icloudii pääperiaatteltaa toimi hyvin paitsi pari sataa kuvaa ei osannut ottaaa aikaleimaa oikein jostain syystä vaikka ne kuvan metatiedoisaa löytyy. Koitin ensin käyttää google photosia iphonella mutta jos kuvas yli 10 gigan videoita niin ei suostunu google niitä synkkaa pilveen, siihe loppu se.
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
65
Muistitikku kyllä on kätevä kuvien tallentamiseen jos vaan muistaa tehdä sen välillä. Eipä ole kenenkään ulkopuolisten kiintolevyllä pilvessä ja on huomattavasti halvempi vaihtoehto. No miten tämän liittyy Android vs phone väittelyyn....ei mitenkää.. ;)
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
321
Iphone 15 PM ollut muutaman kk käytössä ja kokonaisuus hyvä, mutta Applen rajoitteet meinaa ärsyttää. Esim kalenteri merkintöjä ei saa ladattua puhelimelle koska apple ei tue sitä tai ei ole applen omalle sovellukselle tehty. Jos haluaa kuvat iphonelta tietokoneelle, pitää kirjatua icloud ja ottaa kuvat sitä kautta. Tiedostojen siirto puhelimelle ei onnistu suoraan vaan pitää käyttää itunesia. Puhelin ei anna käyttöön 2G (tarvii työ käyttöön). Ja sit tää pakotus et pitäis ostaa pilvi kapasiteettiä lisää et kaikki kuvat mahtuu pilveen. Taitaa puhelin menä kohta vaihtoon…
 
Liittynyt
01.12.2018
Viestejä
134
Jos haluaa kuvat iphonelta tietokoneelle, pitää kirjatua icloud ja ottaa kuvat sitä kautta.
Miksi? Itsellä työpuhelimena iphone ja kokonaisuutena se on kyllä paljon rajoittuneempi kuin Android, mutta kyllähän kuvat voi upata automaatilla muuallekin. Itsellä menee firman onedriveen ihan sujuvasti automaatilla eikä tule tilarajat vastaan. Varmaan ihan samallatapaa kuvat voi upata mihin vain pilvipalveluun. icloudiin menee lähinnä varmuuskopiot luurista. iTunesia en edes käytä. Tiedostoja käytän ristiin tietokoneen kanssa Microsoftin sovellusten kautta. Lähinnä tuo onedrive. Iphonen omaa kalenteriakaan en käytä, vaan Outlook ja sen kalenteri käytössä. Eli on noihin silti vaihtoehtoja.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 992
Iphone 15 PM ollut muutaman kk käytössä ja kokonaisuus hyvä, mutta Applen rajoitteet meinaa ärsyttää. Esim kalenteri merkintöjä ei saa ladattua puhelimelle koska apple ei tue sitä tai ei ole applen omalle sovellukselle tehty. Jos haluaa kuvat iphonelta tietokoneelle, pitää kirjatua icloud ja ottaa kuvat sitä kautta. Tiedostojen siirto puhelimelle ei onnistu suoraan vaan pitää käyttää itunesia. Puhelin ei anna käyttöön 2G (tarvii työ käyttöön). Ja sit tää pakotus et pitäis ostaa pilvi kapasiteettiä lisää et kaikki kuvat mahtuu pilveen. Taitaa puhelin menä kohta vaihtoon…
Ei oikein mikään noista pidä paikkaansa. Kuvat voi vaikka kopioida suoraan koneelle usb:n kautta. Ja kuten ylempänä sanottu voi käyttää muitakin pilvipalveluita. Kalenterin voi asentaa jonku muunkin jos applen oma ei tue jotain tiettyä. ITunesia ei oo pakko käyttää mihinkään, ote otan varmuuskopiot luurista koneelle.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
321
Ei oikein mikään noista pidä paikkaansa. Kuvat voi vaikka kopioida suoraan koneelle usb:n kautta. Ja kuten ylempänä sanottu voi käyttää muitakin pilvipalveluita. Kalenterin voi asentaa jonku muunkin jos applen oma ei tue jotain tiettyä. ITunesia ei oo pakko käyttää mihinkään, ote otan varmuuskopiot luurista koneelle.
Meinasin et lataat jostain google kalenteri merkinnän, esim .ICS. Ei anna ladata koska tiedosto tuntematon. Androidilla ei tätä ongelmaa.

Olin väärässä ettei kuvia saa kopsattua Iphonelta tietokoneelle. Mut jos yrittää siirtää tietokoneelta kuvia tai videoita Iphonelle usb kautta, eipä onnistukaan.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 992
E
Meinasin et lataat jostain google kalenteri merkinnän, esim .ICS. Ei anna ladata koska tiedosto tuntematon. Androidilla ei tätä ongelmaa.

Olin väärässä ettei kuvia saa kopsattua Iphonelta tietokoneelle. Mut jos yrittää siirtää tietokoneelta kuvia tai videoita Iphonelle usb kautta, eipä onnistukaan.
Pitääpä tuota kalenteria testata, kummalta tuntuu kyllä jos ei anna ladata mutta eipä ole kokemusta

Joo kuvien kopioimiseen puhelimeen ei onnistu suoraan. Siihen tarvii itunesin. Tai sitten pilvipalvelun kautta, toimii kyllä muidenkin pilvipalveluiden kautta kuin iCloudin
 
Liittynyt
14.07.2021
Viestejä
224
Meinasin et lataat jostain google kalenteri merkinnän, esim .ICS. Ei anna ladata koska tiedosto tuntematon. Androidilla ei tätä ongelmaa.
Voit tietty lisätä tämän Google tilin puhelimeen ja sitä kautta saada merkinnät. Jos taas merkinnät pitää kokonaan siirtää palvelusta toiseen, niin sitten menee varmaankin tietokone hommiksi. Ei itellä kokemusta. Toki luulisi että joku siirtoapuri olisi käyttöönoton yhteydessä, joka myös siirtäisi kalenterimerkinnät.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
321
Ei nyt mitään maailman isoimpia ongelmia ellei sit päivittäin noita käytä, mut android järjestelmän jälkeen tuntuu liian rajoittuneelta. Tietysti tällä turvataan ettei puhelimeen pääse mitään tiedostoja, jotka vois aiheuttaa viirus uhan. Mut tykkäsin siitä et pystyi puhelimelle lataamaan ihan minkä tiedoston vaan ilman et järjestelmä herjaa ettei tunnista tiedostoa. Sekä siitä et pystyit käyttämään puhelinta ”USB-tikkuna” tietokoneen ja puhelimen välillä.

Toi 2G ongelma olis operaattorin mukaan puhelimen päässä, saas nähdä mitä Applen tekninen tuki vastaa kun pääsee kysymään.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 895
Mielestäni ennen kyllä noita .ics sain sähköpostista kalenteriin. Parturin nettiajanvarauksista noita ainakin tuli s-postiin ja sieltä menivät nätisti kalenteriin. Mutta on jo monta vuotta aikaa kun tuollaisia kalenterimerkintöjä käytin.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
321
Mielestäni ennen kyllä noita .ics sain sähköpostista kalenteriin. Parturin nettiajanvarauksista noita ainakin tuli s-postiin ja sieltä menivät nätisti kalenteriin. Mutta on jo monta vuotta aikaa kun tuollaisia kalenterimerkintöjä käytin.
No meitsin tapauksessa .ics pitäis eka ladata toiselle laitteelle ja lähettää omaan sähköpostiin ja sit puhelimeen. Tosin siitä koneelta se merkinnän saa varmaan nopeamminkin sinne kalenteriin.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
580
Meinasin et lataat jostain google kalenteri merkinnän, esim .ICS. Ei anna ladata koska tiedosto tuntematon. Androidilla ei tätä ongelmaa.

Olin väärässä ettei kuvia saa kopsattua Iphonelta tietokoneelle. Mut jos yrittää siirtää tietokoneelta kuvia tai videoita Iphonelle usb kautta, eipä onnistukaan.
Ainakin Safari selaimella pystyy lataamaan ICS-tiedostaja, ja lisäämään tapahtumia vaikka Googlen kalenteriin, mikäli olet kirjautunut Google tilille iPhonen asetuksissa.

Mitä selainta käytät?
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
65
Muistaakseni Applen tuotteita on aina mainostettu ettei tarvi säätää mutta nytkö lukee palstaa eihän siinä ole kuin säätämistä ja jatkuvia vaikeuksia.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 992
Muistaakseni Applen tuotteita on aina mainostettu ettei tarvi säätää mutta nytkö lukee palstaa eihän siinä ole kuin säätämistä ja jatkuvia vaikeuksia.
Käyttää applen omia laitteita ja sovelluksia ni ei tarvi. Jos taas itse haluaa säätää kaikkea ylimäärästä niin sitte, no joutuu säätään
 

emagdnim

...
Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
10 387
Käyttää applen omia laitteita ja sovelluksia ni ei tarvi. Jos taas itse haluaa säätää kaikkea ylimäärästä niin sitte, no joutuu säätään
Lisäksi "tän ketjun perusteella" monet koittaa käyttää iosia kuten androidia, nii vaikeaksihan se menee ku ei toimi niinku "pitäisi". Sama "ongelma" ollut aina linuxillakin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 371
*edit*
iPodeista utelin...

Laitoin myyntiin, ehkä jollain tarvetta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.08.2019
Viestejä
2 422
Minulla on tällä hetkellä Android halppis 99 euron Samsung. Toimii eli voin käyttää puhelinta puhelimena.

Mikä iPhonessa on niin paljon parempaa, että maksaisin puhelimesta 700 euroa enemmän?


Ehdottomasti ei kiinnosta luoda taas uutta tiliä, miksi iPhone ei voi toimia Googlen tilillä? Mikä siinä iPhonessa on niin paljon parempaa.

Nykyisessä 99 euron puhelimessani ainoa miinus on tavallinen näyttö ja vähän muistia (32/3).

Jäljellä oleva latausaika täyteen on minulle tärkeää tietoa Androidissa, älkää vaan sanoko ettei sitä tietoa ole iPhonen huippuluureissa.
 

emagdnim

...
Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
10 387
Minulla on tällä hetkellä Android halppis 99 euron Samsung. Toimii eli voin käyttää puhelinta puhelimena.

Mikä iPhonessa on niin paljon parempaa, että maksaisin puhelimesta 700 euroa enemmän?


Ehdottomasti ei kiinnosta luoda taas uutta tiliä, miksi iPhone ei voi toimia Googlen tilillä? Mikä siinä iPhonessa on niin paljon parempaa.

Nykyisessä 99 euron puhelimessani ainoa miinus on tavallinen näyttö ja vähän muistia (32/3).

Jäljellä oleva latausaika täyteen on minulle tärkeää tietoa Androidissa, älkää vaan sanoko ettei sitä tietoa ole iPhonen huippuluureissa.
Palaa väitteleen, ku on edes jotain väiteltävää ja tietoa. Nyt vaa jaoit väärää tietoa. Lisäksi saman kysymyksen voisit samsungin lippulaivalle esittää..
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 090
Minulla on tällä hetkellä Android halppis 99 euron Samsung. Toimii eli voin käyttää puhelinta puhelimena.

Mikä iPhonessa on niin paljon parempaa, että maksaisin puhelimesta 700 euroa enemmän?


Ehdottomasti ei kiinnosta luoda taas uutta tiliä, miksi iPhone ei voi toimia Googlen tilillä? Mikä siinä iPhonessa on niin paljon parempaa.

Nykyisessä 99 euron puhelimessani ainoa miinus on tavallinen näyttö ja vähän muistia (32/3).

Jäljellä oleva latausaika täyteen on minulle tärkeää tietoa Androidissa, älkää vaan sanoko ettei sitä tietoa ole iPhonen huippuluureissa.
voi sitä käyttää ilman apple id:tä, mutta aivan kuten android luureissa niin esimerkiksi sovelluskauppa ei toimi. Kymmenen sekunnin homma luoda se id, ja sähköpostina voit käyttää ihan hyvin sitä gmailia.

jos se 99€ luuri välttää sun käytössä, niin ehkä et tarvi iphonea, tai ylipäätään parempaa luuria.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
2 062
Mä oon hiukan huono arvioimaan halpis-anteron ja hinnaston yläpään iPhoneja, vaikka molemmista on kokemusta. Toi halpis oli jo ostettaessa mopo ja muistia ihan liian vähän. Ostin reissuluuriksi, mutta käytännössä piti ottaa se ykkösluurikin aina mukaan. Halusin siis fyysisesti pienen luurin patikoille ja mutkamäkeen, ettei tuhoa työluuria silkkaa kömpelyyttään. Mikä siis voisi mennä pieleen ostamalla hinnat alkaen mallin? No se, että vuoden päästä siihen ei saanut oikein mitään päivitettyä, kun se yski jo uutena. Rahan haaskuuta.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
5 226
Halpisluuri on hyvä valinta jos käyttö jää puhumiseen ja viestinen lähettelyyn. Se ei ole 10 kertaa huonompi tuossa touhussa kuin joku tonnin luuri.
 
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
1 090
@kntkvtknt jos se laskennallinen latauksen kesto tosiaan kiinnostaa niin kyllä sitäkin voi kurkkia.

henkilökohtaisesti en ymmärrä mitä sillä tiedolla tekee, mutta ei kai mun tarvikkaan.
IMG_3105.jpeg
 
Liittynyt
08.01.2023
Viestejä
2 208
Minulla on tällä hetkellä Android halppis 99 euron Samsung. Toimii eli voin käyttää puhelinta puhelimena.

Mikä iPhonessa on niin paljon parempaa, että maksaisin puhelimesta 700 euroa enemmän?


Ehdottomasti ei kiinnosta luoda taas uutta tiliä, miksi iPhone ei voi toimia Googlen tilillä? Mikä siinä iPhonessa on niin paljon parempaa.

Nykyisessä 99 euron puhelimessani ainoa miinus on tavallinen näyttö ja vähän muistia (32/3).

Jäljellä oleva latausaika täyteen on minulle tärkeää tietoa Androidissa, älkää vaan sanoko ettei sitä tietoa ole iPhonen huippuluureissa.
En oikein näe mikä idea on vertailla 100euron halpis androidia ja 800euron iphonea?

Etenkin jos tuo 100e android on riittänyt omaan käyttöön niin et kyllä saa mitään etua siitä että vaihtaisit 800euron iPhoneen, koska selkeästi käyttö on sellaista ettei premium luokan luurille ole mitään tarvetta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 565
Minulla on tällä hetkellä Android halppis 99 euron Samsung. Toimii eli voin käyttää puhelinta puhelimena.

Mikä iPhonessa on niin paljon parempaa, että maksaisin puhelimesta 700 euroa enemmän?


Ehdottomasti ei kiinnosta luoda taas uutta tiliä, miksi iPhone ei voi toimia Googlen tilillä? Mikä siinä iPhonessa on niin paljon parempaa.

Nykyisessä 99 euron puhelimessani ainoa miinus on tavallinen näyttö ja vähän muistia (32/3).

Jäljellä oleva latausaika täyteen on minulle tärkeää tietoa Androidissa, älkää vaan sanoko ettei sitä tietoa ole iPhonen huippuluureissa.
Paremmat puhelimet ovat huomattavasti kalliimpia valmistaa.
Satasen android on varmaan riittävä jos sillä vain puhuu puheluita.
 

emagdnim

...
Tukijäsen
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
10 387
Samasta syystä kun se Android ei toimi AppleId:llä.
ja siis toki google palvelut toimii (kauppaa lukuunottamatta) myös Iphonella. Kaipa sitä voisi ilman appleid:tä käyttääkki jopa, varsinki nyt jos softaaki sais muualta kuin applen kaupasta ladata. Ei se kyl "apple-kokemus" olisi, mut..
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
65
Tonnien iPhone löytyy ja 20 €uron nokialainen löytyy... No kumpaa nyt käytetään.. Vastaus nokialaista koska se on käytännöllinen käyttää... On toinenkin etu jos nokialaiset heittää seinään, näyttöön lasiin tulee halkemia, pelittää senkin jälkeen. mutta jos iPhone heittää seinään on näyttö entinen, eikä sillä tee mitään ennen kuin ostaa ja asennuttaa uuden näytön. No täytyy myöntää etten ole uskaltanut tätä kokeilla. :)
 

trema

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
198
Vähän tyhjää vääntöä taas verrata provosoivasti 100e Androidia 1000e iPhoneen. Sama kuin vertaisi 10ke Dacia Sanderoa 100ke E-Mersuun; molemmissa 4 rengasta, ratti, ja pääsee pisteestä A pisteeseen B. 100ke Mersu tekee lisäksi kaikenlaista, mitä Sandero ei tee, ja on ostajasta kiinni arvostaako niitä ominaisuuksia hintaeron verran.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 316
Aattelin nyt tulla tänne vääntökeskusteluun kertomaan, että aloin sekakäyttäjäksi muutenkin kuin työpuhelimen kanssa. Vaihdoin taannoin pienempään luuriin (S23+ -> S24) ja elämä muuttui heti paremmaksi kun luuri keveni. Aloin sitten pohtimaan, että olisko kiva jos olis vielä pienempi luuri välillä käytössä. No, ei muuta kuin käytettyjen kauppoja kollaamaan ja nyt pöydällä on iphone 13 mini kakkosluurina multisimmillä varustettuna.

On toi kyllä hämmentävän pieni puhelin, verrattuna S24:ään (joka on liki 1:1 saman kokoinen iphonen perusmallin kanssa) on tuo noin 1,5 cm lyhyempi ja 0,5 cm kapeampi. Sääli että Apple lopetti nämä minit, mutta eivät vissiin vaan myyneet tarpeeksi hyvin. Ostin sitten sen tällä tietoa viimeisen ja tuoreimman mallin itselleni, Applen tuntien kun softatukea tulee kuitenkin vielä vuosia.

Pitää nyt teknisen kiinnostuksen takia katsoa mitä uutta seuraava iOS tuo mukanaan, saisko jopa ikonit sitten siirettyä vapaasti näytöllä :whistling:

Firman policyt rampauttaa osittain työluurin ominaisuuksia niin ei saa ehkä täysin selkeää kuvaa sen kanssa miten iphone toimii daily driverina, mutta nyt voi sitten testata tämän minin kanssa miten tulee toimeen...
 
Liittynyt
13.09.2018
Viestejä
740
Aattelin nyt tulla tänne vääntökeskusteluun kertomaan, että aloin sekakäyttäjäksi muutenkin kuin työpuhelimen kanssa. Vaihdoin taannoin pienempään luuriin (S23+ -> S24) ja elämä muuttui heti paremmaksi kun luuri keveni. Aloin sitten pohtimaan, että olisko kiva jos olis vielä pienempi luuri välillä käytössä. No, ei muuta kuin käytettyjen kauppoja kollaamaan ja nyt pöydällä on iphone 13 mini kakkosluurina multisimmillä varustettuna.

On toi kyllä hämmentävän pieni puhelin, verrattuna S24:ään (joka on liki 1:1 saman kokoinen iphonen perusmallin kanssa) on tuo noin 1,5 cm lyhyempi ja 0,5 cm kapeampi. Sääli että Apple lopetti nämä minit, mutta eivät vissiin vaan myyneet tarpeeksi hyvin. Ostin sitten sen tällä tietoa viimeisen ja tuoreimman mallin itselleni, Applen tuntien kun softatukea tulee kuitenkin vielä vuosia.

Pitää nyt teknisen kiinnostuksen takia katsoa mitä uutta seuraava iOS tuo mukanaan, saisko jopa ikonit sitten siirettyä vapaasti näytöllä :whistling:

Firman policyt rampauttaa osittain työluurin ominaisuuksia niin ei saa ehkä täysin selkeää kuvaa sen kanssa miten iphone toimii daily driverina, mutta nyt voi sitten testata tämän minin kanssa miten tulee toimeen...
iPhone 12/13 Mini on kyllä ihan hyvä vehje. Miinuksena luuri on sen verran kapea, että näppäimistöllä kirjoittaessa tulee ainakin itselleni välillä virheitä erityisesti suomenkielisen näppiksen kanssa.

Android-puolella Samsung Fold 4/5 ovat about yhtä kapeita taitettuna, mutta tietysti paljon korkeampia, paksumpia, painavampia ja kalliimpia. Taitettavuus kompensoi kyllä hyvin kapean, mutta korkean ulkonäytön puutteita.

S24 koko on mielestäni aika hyvä kompromissi, ainakin kaupassa kokeilun perusteella.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 316
iPhone 12/13 Mini on kyllä ihan hyvä vehje. Miinuksena luuri on sen verran kapea, että näppäimistöllä kirjoittaessa tulee ainakin itselleni välillä virheitä erityisesti suomenkielisen näppiksen kanssa.

Android-puolella Samsung Fold 4/5 ovat about yhtä kapeita taitettuna, mutta tietysti paljon korkeampia, paksumpia, painavampia ja kalliimpia. Taitettavuus kompensoi kyllä hyvin kapean, mutta korkean ulkonäytön puutteita.

S24 koko on mielestäni aika hyvä kompromissi, ainakin kaupassa kokeilun perusteella.
Joo turhan pieni meinaa olla kirjoittamista varten, juuri ja juuri onnistuu vielä mun sormilla, mutta S24 kanssa huomattavasti helpompi kirjoittaa.

Samaa mieltä että tämä noin 6” kokoluokka (pienillä reunoilla) on se sweet spot ainakin omaan makuun. 6,5” on jo liian iso ja sen alle alkaa menemään turhan pieneksi. Daily driverina kokoaikaisesti 13 mini varmaan tuntuis liian pieneltä, S24 kanssa ei tule fiilistö että näyttöä joutuu tihrustamaan kuten minin kanssa välillä tulee.
 

Walla

//TODO: Add Title
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
3 004
Sääli että Apple lopetti nämä minit, mutta eivät vissiin vaan myyneet tarpeeksi hyvin. Ostin sitten sen tällä tietoa viimeisen ja tuoreimman mallin itselleni, Applen tuntien kun softatukea tulee kuitenkin vielä vuosia.
Veikkaan vahvasti edelleen, että muutaman vuoden sisään nähdään seuraava sukupolvi SE:stä, joka on sitten minin rungossa, olisi kaikin puolin järkevä alusta siihen.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 664
Veikkaan vahvasti edelleen, että muutaman vuoden sisään nähdään seuraava sukupolvi SE:stä, joka on sitten minin rungossa, olisi kaikin puolin järkevä alusta siihen.
Viimeisimmät huhut mitä on tänä vuonna tullut ovat sanoneet että näytönkoko olisi 6,1 tuumaa joten sen puolesta puhelin tulisi olemaan samaa kokoluokkaa kuin nykyiset perusmallit.
 
Liittynyt
10.07.2024
Viestejä
28
Ylipäätäänkin mikään pienemmän kokoluokan puhelin ei oikein mene kaupaksi. Asuksella oli pari hyvää, mutta nekään eivät saaneet jatkoa. Hehkutettuja ovat, tarpeeksi monelle ostajalle ei kelpaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
479
Ylipäätäänkin mikään pienemmän kokoluokan puhelin ei oikein mene kaupaksi. Asuksella oli pari hyvää, mutta nekään eivät saaneet jatkoa. Hehkutettuja ovat, tarpeeksi monelle ostajalle ei kelpaa.
No ei tietenkään mene kaupan, kun somen ja videoiden yms. seuraaminen ja tekeminen on hiton paljon helpompaa ja mukavampaa mitä isompi ruutu. Jotenkin itellä sellainen fiilis, että noita pikkupuhelimia kaipaa lähinnä "kalkkikset", joita ei somet yms. juurikaan kiinnosta, vaan "puhelin on puhelin". Ja kuulun itse iän puolesta nykymaailmassa noihin kalkkiksiin, mutta kun teen puhelimella kaiken; pankkiasiat, somet, nettisurffailun jne., niin pikkunäyttöinen luuri ei oikein ole vaihtoehto. Tietokonetta en siis käytä ja tablettia en omista.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 592
Viestejä
4 321 354
Jäsenet
72 052
Uusin jäsen
Naxed

Hinta.fi

Ylös Bottom