1. Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään klo 15-16.

  Poista ilmoitus

Apple julkisti viidennen sukupolven Watch-älykellon

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 11.09.2019.

 1. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Valitsen aina itse tuon lajin ennen urheilua, niin en ole automaattitunnistuksen varassa. Tanssi, jooga, pilates, zumba jne löytyy kyllä. Päivitä kello ja laita asetuksista haluamasi urheilulajit tyrkylle.

  Akun kesto kyllä heikkenee varmasti ajan myötä ja itsellä tekee myös tuota että välillä pyytää avaamaan appsin että synccaa tiedot. Pääosin ihan tyytyväinen ollut.

  AW:ssa sen sijaan olisi paljon enemmän toimintoja ja ominaisuuksia, mutta akun kesto huolettaa. Toivon että seuraavaan iteraatioon saatais jotenkin parannettua akun kestoa.
   
 2. Naama

  Naama

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nykyinen trendi on ollu, että kun saadaan lisää akunkestoa niin kulutetaan se johonkin lisä toiminteeseen käyttöajan pysyen samana.

  Toivottavasti saadaan siihen pisteeseen ne ominaisuudet, että voidaan alkaa lisään sitä akunkestoakin.
   
 3. Lequu

  Lequu

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Onhan tuo Apple Watch edelleen poskettomasti kalliimpi kuin Active 2, kun verrataan 1:1, eikä Applen halvimpaan vaihtoehtoon. Active 2 myydään Suomessa vain teräsrakenteella, nahkarannekkeella ja LTE-yhteydellä varustettuna, eli esim. koossa 44mm hinta tällä hetkellä around 480€ vs Series 5 44mm LTE teräskuorella ja silikonirannekkeella yli 800€. Alkaa sampan vaihtoehto äkkiä kuulostamaan edulliselta, vaikka sekin on älykellomarkkinoilla kallis.
   
 4. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näinhän se on ja tavallaan myös "hyvä näin" uudet ominaisuudet on niitä mitä kaivataan myös. Tuo 18 h kuulostaa vaan siltä, että kun aamulla laitat kellon käteen on illalla jo kiire laittaa laturiin. Täällä kuitenkin on mainittu, että aamuun asti ainakin kestäisi akku vielä eli yön voisi olla ranteessa ja saada mitattua unen laatu.
   
  Naama tykkää tästä.
 5. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 686
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  ^ ei siinä todellisuudessa kiire tule, aiemmin taisin jo kirjoittaakin, mutta kaksi päivää menee yhdellä latauksella yleensä ihan vaivatta. Käytännössä kello on yleensä kyllä aamusuihkun aikana latauksessa ja on aina ns. täynnä kun lähtee liikkeelle.
   
  Naama, Clarenz ja hampuusi tykkäävät tästä.
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa tuo Applen ilmoittama 18 tuntia olla tosiaan aika pessimistinen arvio, mikä on sinällään kuluttajan kannalta hyvä juttu. Pari neljännen sukupolven Watchia käyttävää tuttavaani on sanonut, että heidän suht aktiivisessa käytössä akku kestää yleensä 1,5 päivää, mutta kahden päivän yli ei kannata yleensä yrittää. Tuolta pohjalta saattaisi juurikin sopivasti riittää siihen unen seurantaan ennen aamuista latausta.
   
  Sogn4, Zetbo ja Clarenz tykkäävät tästä.
 7. jive

  jive

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla omalla käyttöprofiililla miten akku kestää. Kellona SSU kestää noin viikon ilmoitusten kanssa. Sykemittarina käyttäessä ei juuri eroa mutta GPS sitten syö treenin kanssa akun tästäkin. Itselleni tärkeintä kuitenkin on ilmoitukset ja ihan perus kellotoiminnot. Rannesykettä tämä ei mittaa, vaan tuo tuli vasta S9 mukana. Muistelen että titaaniviimeistelty versio tästäkin taisi olla liki 1,5k€
   
 8. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 038
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä ihme SSU?
   
 9. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Aika herttaista puolustusta kyllä. Puhuin Applen laitteista noin yleensä. Viimeistään siinä vaiheessa kun aletaan muistia noihin lisäämään niin hinnat tahtovat karata reippaasti "vastaavien" muiden laitteiden hintatasosta.

  Vaimolla myös tuo Nokian Steel HR-kello ja se on toiminut jo parisen vuotta moitteetta. Mutta kaverina tosin Android-luuri.
   
 10. jive

  jive

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Suunto Spartan Ultra.
   
 11. jalevizky

  jalevizky

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2019
  Jos yhtään tarvitsee kelloa urheiluun on selvä valinta ihan joku muu kuin Apple Watch tai Samsung Galaxy. Nimittäin Garmin, Suunto tai Polar nämä siis satunnaisessa järjestyksessä. Garminin etu on Golfissa ja Kahden muun juoksussa ja muissa urheiluissa. Samassa ne hoitaa perus toiminnot muutenkin... Useimmat jopa paremmin kuin Ylihintainen Apple Watch. Apple watchin kanssa vastaantulevat onkin usein amatöörejä. Yhdelläkään aktiivisemmalla urheilijalla en ole moista vielä nähnyt.
   
 12. jive

  jive

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Sinänsä mielenkiintoista nähdä missä kohtaa ääripäät kohtaavat toisensa. Sykemittarit ovat hitaasti mutta varmasti lähestyneet ominaisuuksiltaan puhelimen jatkeita ja taas puhelimen jatkeet taas irroittaununeet erillisiksi laitteiksi ja ottaneet sykemittareista ja aktiivisuusrannekkeista toimintoja itseensä. Varmaankin jossain vaiheessa vakioituu ominaisuuslista joka määrittää älykellon yleisesti.
   
 13. demu

  demu Conducător & Geniul din Carpați

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viime viikonloppuna (vai oliko maannataina) oli Minskissä Eurooppa - USA yleisurheilumaaottelu.
  Aika monen urheilijan ranteessa näkyi Apple Watch, esim.
  Muutamat käyttivät kesken urheilusuorituksen, juostessaan, työntäessään kuulaa jne.


  upload_2019-9-13_22-20-17.png upload_2019-9-13_22-25-56.png
  Yleisurheilua | ma 9.9.2019
   
 14. aatu89

  aatu89

  Viestejä:
  358
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Mielenkiintoinen kommentti. Työskenteletkö näiden ammattiurheilijoiden kanssa vai mistä olet tälläisen päätelmän tehnyt? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun harkitsen uuden kellon ostamista :)
   
 15. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Ainakin minun Apple Watch series 1 on ollut ihan pätevä kaveri urheilussa. Amatööri aktiiviharrastaja olen. HR-mittauksen tarkkuudessa omiin kokemuksiin pohjaten Apple Watch pääsee melko tarkasti samoihin lukemiin, mihin edellinen ei-älykäs Polarin urheilukelloni sykevyöllä sekä vakiokuntosalillani olevien Technogym-laitteiden mittaukset pääsevät. Heittoa näiden kolmen valmistajan laitteissa on ollut luokkaa ±3 bpm.
   
 16. jalevizky

  jalevizky

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2019
  Eurooppa voitto ottelun pistein 724,5-601,5

  Se on vaan omalla kohdalla niin että aina kun tulee keskiverto kansalaista enemmän urheileva vastaan, en vaan ole Apple Watchia heillä vielä nähnyt. Syytä voi vain arvailla. Toisaalta Lähes kaikilla niistä on yl. Garmin tai Polar tai Suunto. Eli ei ole Samsungiakaan eikä fitbittiä Ehkä johtuu appseistä... Mielestäni ne ei vaan ole profiloituneet urheilukelloiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2019
  sushukka tykkää tästä.
 17. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käyppä ulkomailla ja yritä spotata joku mainitsemistasi. Kyllä se Apple vain jyrää tässäkin aiheessa ison maailman puolella jopa urheilijoiden keskuudessa.
   
 18. jalevizky

  jalevizky

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2019
  Kestävyys lajaeissa ei ainakaan jyrää. Melkein kaikilla on joku muu kuin Apple, Fitbit tai Samsung. Ja eipä ne muut kuin kestävyys urheilija oikein edes tarvii urheilukelloja ja sen takia voikin olla mikä vaan :)
   
 19. jive

  jive

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Vastahan tässä oli kohu kun USA armeijan henkilökunta julkaisi harjoitustietojaan verkossa. Kaippa se sport tracker toimii muillakin laitteilla mutta suomalainen valmistaja tuolloin oli myrskyn silmässä. Luuletko muuten että jenkkien maajoukkueen ranteessa on sattumlta Applen tuote? Varmasti sattumaa on että suomalaisilla urheilijoilla rannetta koristaa Polar. Oli itseasiassa mielenkiintoista seurata keväällä ampumahiihtoa kun kaikilla oli ranteessa Vantage.
   
 20. KpaL

  KpaL

  Viestejä:
  86
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulipahan nyt sitten laitettua kello tilaukseen, kun poltteli niin paljon. Yhtenä potkuna takalistoon toimi fakta, että watchos 6 tulee vasta joskus myöhemmin series 2:lle. Hyvin tässä kakkosessakin akku vielä jauhaa, mutta uutta tilalle. Vanhan voikin antaa vaikkapa äitille ranteeseen jos haluaa kokeilla. Jos ei maistu, niin jääkööt varakelloksi.

  Harmittavasti vaan jahkailin ennakkotilauksen kanssa ja luultavasti saankin odotella oman toimitusta vähän kauemmin.

  On vaan tämä kakkonenkin lunastanut hintansa ranteessa niin mainiosti, että ei kirpase ollenkaan uuden hankkiminen. Päivittäisessä arjessa mahtava kapistus.
   
 21. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  572
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Päivittelehän johonkin ketjuun sit fiiliksiä... itellä toi 2 ja akku toimii kans hyvin, nyt on ollut 22h ranteessa ja 49 % jäljellä kun en oo treenannut mutta on muuten käytetty ahkerasti. Kestää yleensä sen 2h treeniä sisällä/ulkona ja sitten alkaa olla jo 22h kohdalla loppu. Kerran olen saanut sippaamaan päivässä tolla setillä.
   
 22. Yuihui

  Yuihui

  Viestejä:
  143
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2019
  Polar ja Suunto mulla, vaikken paljoa liikukaan, toimivat sen mitä lupaavat eli valittamista sinänsä ei ole mutta kehnon näköisiä ovat. Jos ostamassa uutta olisin niin harkintaan menisi Garmin Vivomove koska paremman näköinen. (Mikäli siinä tarpeelliset ominaisuudet, en viitsinyt vilkaista.)

  Sellainen kellon näköinen mielestäni parempi kuin jokin mikä tahtoo sanoa etten ole ainakaan kello.

  Mikä tossa applessa(kin) lisäksi ihmetyttää että vaikka se on rannetietokone niin silti pitää laittaa se viritysnuppi sinne oikealle, sopinee vasenkätiselle joka oikeassa ranteessa pitää tietokonettaan ihan hyvin mutta oikeakätinen pitää vasemmassa ja se viritysnuppi sitten ottaa kämmentä ylös nostaessa kiinni.

  Neliskanttinen muoto vielä muistuttaa enempi niitä rannetaskulaskimia joita ennen näkyi. Eikä taida olla edes normaali ranneke jonka voisi vaihtaa? Tuohon hintaan varmaan safiirilasi löytyy sentäs, kelloa ostaessa ensimmäinen asia jonka huomioisin, vettäkin saa kestää jottei mökittömän uimaan mennessä kesällä tarvitse jättää rannalle vietäväksi.

  Applen muotoilu muutenkin vaikuttaa ottaneen takapakkia, kun uusimpia puhelimia ihmettelee, innovatiivisesta kolmikamerapökkelöksi. Olisi kannattanut julkaista vaikka seiskan/kasin kuoriin halpismallia ja tehomallia mikäli markkinoita aikovat säilytellä.
   
  sushukka tykkää tästä.
 23. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  572
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Ootko kokeillut tätä kelloa? Ei todellakaan ota kiinni, näin muutaman vuoden kokemuksella. Ainakaan sillä tavalla että siitä jotain haittaa olis :)
   
 24. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 686
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Miten paljon arvailua ja mutuilua mahtuukin yhteen postaukseen Yuihuilla? :geek:

  Viritysnupilla nyt varmaan tarkoitettiin kruunua? Noh, kellon asennonhan voi itse määrittää + kummassa kädessä pitää. Itsellä vasemmassa kädessä ja kruunu vasemmalla, ei tule näin painaneeksi sitä edes vahingossa eri liikkeissä salilla.

  Rannekkeita löytyy satoja + mahdollisuus vakiorannekkeisiin jos hommaa kiinnityspalat, mutta onhan aika erikoista jos ei löydä mieleistä niiden useiden satojen joukosta.

  Safiirilasista ei hajua eikä jaksa googlettaa, mutta ykkönen julkaisusta lähtien + nelonen julkaisusta lähtien, ei kellotaulussa kuorineen mitään jälkiä. Eniten olin ennakkoon huolissani alumiinikuorista, mutta eipä ole itseensä ottaneet vielä.

  Tietysti on myös vesikestävä, kannattaa käyttää vedenpoistomoodia kun lopettaa räpiköimisen.
   
 25. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En puhunut nyt vain maajoukkueista, vaan mainituista enemmän urheilevista ”taviksista”, jotka oikeasti ostavat tuotteita.
  Btw kyllä niillä Suomalaisilla on sponsorisopimuksia ihan Garmininkin kanssa. Omasta tuttavapiiristä löytyy 3 ”ammattiurheilijaa”, joilla Garmin.
   
 26. Naama

  Naama

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No voi itku.
   
 27. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Niin, lämää rahaa tiskiin vain, sillähän siitä selviää. Tarkoitus olikin vain sanoa ettei nyt ihan satuja aleta täällä väittämään.
   
 28. jalevizky

  jalevizky

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2019
  Viimeksi muokattu: 22.09.2019
 29. cloudy

  cloudy

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Tälle ominaisuudelle julkistustilaisuusstriimissä lähinnä naureskeltiin.

  Mobiili.fi 22.9.2019: Apple Watch pelasti taas – kello tunnisti kaatumisen maastopyörällä ja soitti apua paikalle

   
 30. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 686
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  ^ näitä on aika paljon ollut sydärihälytysten lisäksi, ajatellut omille vanhemmille hommata jossain vaiheessa kellot ranteeseen.
   
 31. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Ja tässä se toinen puoli:
  Apple Watch and iPhone Owners Are Mistakenly Triggering Emergency SOS Calls
  Toki voi asettaa varmistuskyselyn, mutta se ei tajutonta paljoa auta. Ja ennen kuin menee taas Apple-taisteluksi, niin konseptina tuo on muutenkin vaikea. Vanhuksille on taas sen kymmenen erilaista hälytysnappulaa, jotka sopivat useimmiten paremmin kuin ominaisuuksia täynnä oleva älykello.