Apple julkisti viidennen sukupolven Watch-älykellon

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 11.09.2019.

 1. maustevoi

  maustevoi

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Olen. Pixelissä sama homma, en vaan mitenkään ymmärrä miten "tehokäytöstä" saa tehokkaampaa swippailulla, joten käytän nappeja ja novalauncheria.
  Yritetty on, mutta ei toimi itsellä... Pärjäisinhän minä sen kanssa kyllä, mutta ei mielestäni silti ole niin hyvä, kuin mahdollistaminen napeille. Molemmat mahdollisuudet tarjottuna on parempi, kun "pakkoswaippaus".
  Kelloa sen sijaan käyn useinkin kuolaamassa, kelpaisi oikeinkin itselle.. Ja en nyt muista oliko moniajoakaan Iossissa (siis puhelimessa), tabletissa se on ok.
   
 2. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  703
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Jengi joka vääntää juhan aplle uskovaisuudesta, katsoitteko julkistusliven seurantaa?
   
  ovastu02 tykkää tästä.
 3. Lequu

  Lequu

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Vaihdoin Series 4:n Galaxy Watchiin (ei Active), sillä en kestänyt iOS:n rajoittuneisuutta. Kello oli kyllä parempi kuin Samsungin vastaava. Tässä joitain eroja mitä olen huomannut noin puolen vuoden käyttökokemuksella molemmista. Käytössä olleet puhelimet: Applen leiristä XS, Androidin puolelta Galaxy S10e.

  -Sykemittaus toimii Galaxyssa n. 50% ajasta. Jos kiristää remmin niin tiukalle, että veri hädin tuskin kiertää kädessä niin tulos paranee n. 80 prosenttiin. Apple Watchissa ei mitään ongelmaa tämän suhteen, eikä hihnalla tarvinnut kuristaa kättä puuduksiin. Tämä ilmeisesti ja toivottavasti vihdoin korjattu sampan Watch Active kakkosessa, jossa on kokonaan uusittu sykesensori.

  -Raise to wake ei yhtä toimintavarma kuin Applessa. Sampan AOD kuluttaa mielestäni liikaa akkua ollakseen käyttökelpoinen, jostain typerästä syystä sekuntiviisarin/digitaalikellon vilkkuvan kaksoispisteen animaatio on aina päällä.

  -Kellotaulut Applessa enemmän omaan mieleen. Muut kuin Samsungin omat taulut ovat ihan kuppaisia (ei integraatiota muuhun kelloon esim. ei nappia josta voi aloittaa kuntoilun, ei pysty muokkaamaan muuta kuin väriä, jos sitäkään) ja usein vielä maksavatkin jotain. Lisäksi Samsungin omissa tauluissa rumat 3D-efektit, joita ei saa pois päältä.

  -Samsungin kellotaulut ei näytä aktiivisuudella kulutettuja kaloreita, vaikka se laskee ne taustalla. Voit valita näytettäväksi vain kokonaiskalorikulutus (eli kello laskee myös mukaan myös arvion kehon ylläpitämiseen menevät kalorit), askeleet tai noustut kerrokset. Apple ilmoitti iltaa kohden, että kaloritavoite on vielä saavuttamatta ja kertoi, että käy esim. 10min kävelyllä saavuttaaksesi sen. Sampalla ei vastaavaa toimintoa.

  -Sampan kello halvemman tuntuinen, etenkin taustapuoli, joka on tässä nykyisessäni muovia. Lisäksi pyörivä bezel todella herkkä naarmuuntumaan. Active 2 näyttää jo huomattavasti laadukkaammalta.

  -Ei navigointia kellossa. Tätä tuli Appe Watchissa käytettyä paljon pyöräillessä ja kävellessä. Apple Maps ei tosin ole markkinoiden paras, mutta parempi kuin ei mitään.

  -Ilmoitukset tulee muutaman sekunnin viiveellä kelloon vs puhelin. Applella ei viivettä.

  +Samsungilla pystyy lataamaan biisit Spotifysta kelloon ja kuuntelemaan ilman nettiyhteyttä ja puhelinta, kätevä lenkillä. Applelle ominaisuus vasta tuloillaan WatchOS 6:n myötä. Tosin ongelman voi kiertää käyttämällä Apple Musicia, itse en vaivautunut vaihtamaan musiikkipalvelua tuon takia.

  +Hinta huomattavasti halvempi.

  Tässä pieniä jokapäiväisiä eroja, lisäilen listaan jos tulee muuta mieleen.

  Edit:

  -Päivitykset myös tuttuun tapaan Applen eduksi, kaikki kellot saavat päivtykset ja samaan aikaan. Samsung julkaisi One UI:n Watch Activen yhteydessä maaliskuussa, mutta sen sai ladattua Watchiin vasta toukokuun lopulla, vaikka Watch oli edelleen ns. huippumalli Samsungin valikoimissa. Uusittu käyttöliittymä tuli Gear S3:lle ja sitä uudemmille laitteille, ihan hyvä päivitystuki, muttei yhtä hyvä kuin Applella.

  -Kuten moni on jo maininnutkin, Suomessa lähimaksaminen Samsung Paylla ei vielä onnistu.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2019
  Sogn4, Pökötti, Zetbo ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 4. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  749
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Asusilla ja Samsungilla ja seuraavaksi Huaweilla on jo samat ominaisuudet + 2-10x akun kesto.

  Ei tarvita viittä kelloa, vaan yksi kello, joka maksaa puolet.

  Tietty jos haluaa Applen ekosysteemin, sitä ei saa kuin Applelta .

  Pointti oli, että Applella ei ole mitään, mitä muilla ei ole, ei yhtenä ominaisuutena eikä kombinaationa.

  Muilla kyllä on ominaisuuksia, joita Applella ei ole.

  Eli sen takia väitteet Applen kellon ylivertaisuudesta ovat vain harhaa.
   
  sushukka tykkää tästä.
 5. Touhutippa

  Touhutippa

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  - Eipä ole sykkeenmittauksessa ollut kertaakaan mitään ongelmaa, eikä todellakaan mitenkään tiukalla ranteessa ole.

  - Omassa yksilössäni ei kyllä sekuntiviisari liiku (eikä edes näy) tai pisteet vilku AOD- tilassa. Akun kulutus jokatapauksessa riippuu hyvin paljon kellotaulusta mitä käyttää. Simppelit harmaat digitaalinumerot + muu info mustalla taustalla AOD- tilassa, niin eipä tämä nyt kovin kiihkeästi näytä akkua imevän. Taas joku kirkas värihelvetti kaikkine mahdollisine karkkeineen, niin tottakai se vie enemmän virtaa.

  - Kellotaulut täysin makuasia. Storesta löytyy kyllä mielestäni todella hienoja tauluja myös ilmaiseksi. Lisäksi useimmissa mitä itse olen asentanut, pystyy itse lisäämään pikakäynnistyksen tai useamman haluamalleen ohjelmalle, eli ei tarvi valikoiden kautta kulkea.

  Itellä siis Galaxy Watch 42mm käytössä, bezelissä ei naarmun naarmua kuten ei lasissakaan ja jokusen kuukauden myös ranteessa jo ollut. Se että ilmoitus tulee kelloon siinä vaiheessa kun puhelinkin vielä värisee, ei ainakaan itseäni ole vaivannut yhtään, enkä näe täysin viiveettömässä systeemissä mitään etua nykyiseen. Mitään sekuntiluokkaa tuo viive ei ainakaan itselläni kyllä ole.

  En nyt suinkaan väitä tämän olevan täydellinen, mutta jokseenkin koomista lukea, kun osan mielestä muiden valmistajien vissiin kannattaisi nostaa kädet pystyyn omppukellon edessä ja luovuttaa. :D
   
  sushukka tykkää tästä.
 6. superg

  superg

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Toimiikos Samsugin kellolla lähimaksu? Entäs EKG?
   
 7. themrkk

  themrkk

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016

  Yksi hyvä ominaisuus ainakin suomessa on tosiaan maksaminen joka ei muilta onnistu.
   
  Lequu, Zetbo, halcyon ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 415
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on totta, tosin ei käsittääkseni ainakaan toistaiseksi lämmitä kaikkien pankkien asiakkaita? Kätevä hyödyntämistapa kellolle joka tapauksessa ja soisi yleistyvän myös laajemmin.
   
  halcyon tykkää tästä.
 9. Naama

  Naama

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Danskella, Nordealla ja ST1 korteilla onnistuu. Eli niillä, jotka tukee Apple Pay.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 10. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Ja kenellä tahansa jos siirtää välillä vähän diskorahaa esim. N26 pankkiin johon kuka vaan voi avata tilin :)
   
 11. iccb

  iccb

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vitoskello Nike versiona tuli laitettua tilaukseen. Mielestäni ihan hyvä vuosipäivitys kellolle. Edelleen itse kaipaisin isompaa kokoa, ehkä joku 48 mm versio vielä? Lisäpaksuuskaan ei haittaisi. :D Puolisen vuotta tuli nelosversiota 44mm käytettyä ja suurin kynnys oli toi kokoajan päällä oleva näyttö. Hyvin kyllä toimi näytön herätys, mutta itse kaipasin kellon aikaa ja esim. liikuntasuorituksen aikana syketietojen näyttöä, niin niissä oli aina välillä tilanteita jossa näytön herätys ei pelannut tai käsi oli sellaisessa asennossa jo valmiiksi, että vilkaisemalla olisi nähnyt tietoja, mutta kello oli pois päältä.
  Akun kesto sais olla enemmän, mutta lataukset suihkun/saunan aikana tai esim. aamulla kun menee pesemään hampaita/laittamaan hiuksia ym ja aamupalan aikana saa helposti ladattua sen ~30min. Samoiten ole ladannut kun olen autolla pitempää matkaa ajanut, niin samalla kello vara-akkuun kiinni.
  Mikäli akun kesto on todella tärkeä kriteeri, niin nämä kellot ei ole parhaita vaihtoehtoja.
   
 12. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  749
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  No tuo on kyllä hyvä syy.
   
 13. kasa

  kasa

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Onnistuuko tämän käyttö suomessa ihan täysin ilman iphonea? Kiinnostaisi kokeilla missä määrin pärjäisi ilman älypuhelinta pelkällä kellolla.
   
 14. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 276
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onnistuu kun hankkii Telialta eSIM liittymän, vaatii tietysti iPhonen että saa aktivoitua sen liittymän kelloon
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2019
 15. Zetbo

  Zetbo

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Vaatii iPhonen. Ei onnistu. Ehkä tulevaisuudessa, jos Apple ei halua pitää Apple Watch lovereita panttivankina iPhoneen. Tää Watchi on vähän semmonen juttu, että se tuntuu turhalta varsinki ~400e hintaan. Mutta sen ku saa tuohon ranteeseen niin siitä on erittäin vaikea päästä eroon. Varsinkin jos sorrutte ApplePayn käyttöön! Pitäisi luokitella kovaksi huumeeksi mielestäni! :D
   
 16. Zetbo

  Zetbo

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Apple Watch Series 5 - Connect

  Muutenki kuullu, että tuon cellular moden käyttö on aika tuskaa. Se kello pyrkii kokoajan säästämään virtaa ja sammuttaa modeemia kokoajan.

  EDIT: ÄÄh luin huolimattomasti
   
 17. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 276
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei se mitään kovin hienoa ole käyttää kun periaatteessa taitaa siis vain mahdollistaa puhelut ja viestien lähetyksen.
   
 18. Zetbo

  Zetbo

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Joo. Mielestäni +100e hintaa + liittymä on liikaa tuosta ilosta.
   
 19. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Elisalta muistan kuulleeni aikaisemmin tänä vuonna, että Apple Watch -yhteensopivat e-simmit tulisi heidänkin valikoimiin.
   
 20. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Ymmärrän että on helpompaa tehdä sovelluksia neliskanttiselle näytölle, sovittaa akut, piirit jne, mutta on tuo mielestäni edelleenkin ruma. Tuosta jää edelleen sellainen "insinööri yritti tehdä tyylikkään"-maku, joka ei mielestäni sovi Applen imagoon. Tylsää tässä on myös se, että tämä on se mitä sen Applen puhelimen kaveriksi voi hankkia. Android-puolella noita vaihtoehtoja kyllä riittää. Sielläkin valtaosassa kelloista pyöreä taulu eli tuntuisi porukka kuitenkin sitä pitävän luontevampana kuin tätä neliskanttista.

  Itse kuulun myös siihen ryhmään, joka ei halua latailla sitä kelloa jatkuvasti. Se pitää tavallaan unohtua käteen ja olla aina tarvittaessa käytettävissä. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa noin viikosta ylöspäin kestävää akkukestoa. Tähänhän mikään nykyinen huippumalli ei tahdo pystyä, minkä takia olen downsizannut itseni aktiivisuusrannekkeen ja älykellon välimaastoon, jolloin olen käytännössä joutunut luopumaan vain sisäänrakennetusta GPS:stä ja kellossa olevasta musiikkikirjastosta. Ja jos jatkuvan sykkeenseurannan nappaisi pois, niin valmiusaika tuplaantuisi vielä tuosta.
   
 21. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Kuitenkin Apple Watchin markkinaosuus on täysin dominoiva wearable -segmentissä, jossa on kaikenlaista humpuukkiroska-aktiviteettirannekkeita myös listattuna, varsinaisissa älykelloissa prosentti on tietysti huomattavasti suurempi.

  Eli ei sitä pyöreää pidetä sen luontevampana.

  067EA202-B796-4DB9-AD86-0F48EB11441B.jpeg
   
 22. Zelll

  Zelll

  Viestejä:
  426
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  [​IMG]
  Tämä malli on kyllä tyylikäs. Hopeanvärinen alumiinikuori ja milanolaisranneke.
   
 23. Touhutippa

  Touhutippa

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Aika yllättävää, kun omppukäyttäjillä ei ole muuta vaihtoehtoa ja noita iPhoneja nyt on vuosien saatossa jokunen myyty. :kahvi:
   
  hupiukko tykkää tästä.
 24. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Mitä jos ei mutuilisi aiheesta? Wear OS:t käyvät iPhone 5 ja siitä ylöspäin + iOS9.3 käyttisvaatimuksena alarajalla.
   
 25. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Ja vielä isoin juttu on se, että Android-laitteitahan on myyty vielä reilusti iPhoneja enemmän ja silti noiden muun merkkisten kellojen markkinaosuudet on jotain aivan olematonta. (Fitbit ei taida olla edes kovin älykäs kello?)

  Tuosta voi oikeastaan lukea sen, että muut valmistajat kovasti koittaa puhelimiensa ostajille (ja ehkä kilpailijankin luurien ostajille) kehittää vastaavaa tuotetta mutta ei vaan kelpaa. Sen sijaan Apple Watch on niin hyvä että kelpaa aika monelle iPhonen omistajalle.

  Itelläkin on vuosikausia vanha Watch 2 ranteessa. En tiedä jaksaako päivittää kun akku on vieläkin ihan täydessä iskussa.
   
 26. jive

  jive

  Viestejä:
  879
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Tilastosta voisi tehdä jotakin tulkintaa jos olisi saatavilla pyöreä Apple Watch ja sitä myytäisiin vähemmän.
   
  sushukka tykkää tästä.
 27. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No tuo tilasto on vain Pohois-Amerikan markkinoilta, joka on erittäin Apple-painotteinen noin ylipäätään. Muutenkin epäilen onko tuossa mukana kaikki markkinoilla olevat lirut noin ylipäätään. Sen verran olen ainakin itse pannut merkille kuinka paljon porukoilla on noita "aktiivisuusrannekkeita" ja muita ei-niin-älykellon tapaisia naruja kädessä.

  Edelleenkin neliskanttinen insinöörifiilis, mutta hienommalla rannekkeella. Olisi mielestäni paljon tyylikkäämpi pyöreänä. Ja olisihan se kiva jos olisi se valintamahdollisuuskin edes.
   
 28. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Mikäs noissa Android-kelloissa on semmosta joka tekee sen ettei ne toimi Applen puhelimien kanssa? Onko niissä jotain mikä ei toimi iOS:n kanssa vai?

  Mietin vaan, että miksei voi sitten ostaa sitä ympyränmallista kelloa jos se kerran on niin kiva. Itse en ainakaan halua semmoista, jos on tarkotus pitää kellon näköistä kelloa niin laitan ihan mekaanisen kellon ranteeseen. Tämä ei ole mikään näyttelyesine vaan ihan arjen käyttöesine ainakin itselleni.
   
 29. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  No onneksi ei ole, siinä missä kännyköiden näyttö ei sekään ole enää pinta-alaltaan tulitikkulaatikko, ei kellonkaan funktion muuttuminen puolla pienemmän pinta-alan käyttämistä.

  Toki osa haluaa makuasioiden puolesta muuta mallia, itse taas en, enkä edes käyttäisi kelloa jos se olisi muuta kuin älyversio.
   
 30. jive

  jive

  Viestejä:
  879
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Toimiiko näiden kanssa BT anturit, joltakin valmistajalta? Hinnasta on vaikea urputtaa kun ranteessa killuu Spartan Ultra. Jotenkin kuitenkin toivoisi että edes joku valmistaja uisi vastavirtaan ja tekisi mieluummin samat ominaisuudet pienempiin kuoriin paremmalla käyttöajalla kuin jatkuvasti enemmän ominaisuuksia samoihin tai isompiin kuoriin.
   
  sushukka tykkää tästä.
 31. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  No globaali markkinaosuus on 46,4% (aiemmin 44,4%).

  Apple still tops growing global smartwatch market
   
 32. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No tarttuipa joku tähänkin. En jaksanut alkaa siitä vielä erikseen kirjoittamaan eli kyllähän se on mahdollista, mutta Applen suljetun ekosysteemin takia toiminnallisuus on vähän sinne päin ja osa toiminnallisuuksista/rajapinnoista ei ole käytettävissä. Sen takia en itse laske sitä vaihtoehdoksi.
   
 33. jive

  jive

  Viestejä:
  879
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Nyt en ihan ymmärtänyt vai väitätkö että kilo höyheniä painaa enemmän kuin kilo terästä?
   
 34. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  No mikä ei ole käytettävissä? Eikös noita kuitenkin ole vaikka millä mitalla semmosia kelloja jotka toimii myös iOS:n kanssa, erityisesti sieltä urheilupuolelta.

  Toki valinnanvaikeuksia saa paljon aikaiseksi kun keksii sitä ja tätä ja tota syytä miksi joku tuote ei kelpaa, olkootkin ne sitten jonkun muun mielestä vähemmän valideja.

  Siinä olen kyllä samaa mieltä että jos iOS-puhelin löytyy niin Apple Watch on ihan selkeä valinta, kun se nyt vaan toimii niin paljon paremmin kun mikä tahansa muu vastaava vempain, ihan kaikin puolin. Toisaalta pidän myös aika-ajoin ihan tavallista kelloa kädessä. En ymmärrä, miksi ihmisellä pitäisi edes olla vain yksi kello? Kello on vähän niinkuin hattu tai kengät, sopiva löytyy joka tilanteeseen. Sitten on toki ne jotka vetää Niken lenkkareissa ja adidaksen lippis päässä ihan joka paikassa. :)
   
 35. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  En osaa auttaa jos et huomaa eroa pyöreällä kellotaululla ja neliskanttisella niiden pinta-alan suhteen kun reunukset pidetään samoissa mitoissa.
   
 36. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  Oma silmä on ainakin jo tottunut tuohon "neliskanttisuuteen" ja nämä neljännen ja viidennen sukupolven kellot ovat jopa erittäin hienoja. Johtunee varmaan sitten insinööritaustasta.. Ja mitä ainakin omassa tuttavapiirissä laittanut merkille, niin ehkä joka kolmannella rannekellon käyttäjällä on jo Apple Watch ja käyttävät sitä aktiivisesti. Muutamat Samsungin luureja käyttävät kaverit ovat hommanneet Samsungin älykelloja siihen kylkeen, mutta aika nopeasti sen alkuinnostuksen jälkeen ovat myyneet niitä myös pois. Muita älykelloja ei pahemmin ole näkynyt, tietenkään näitä "urheiluälykelloja" lukuunottamatta. Itsellä ei kokemusta muista oikeista älykelloista, joten en ota kantaa mikä niissä on sitten tökkinyt, kun ovat luopuneet käytöstä. Omassa käytössä toi Apple Watch on kyllä ottanut jo lähes puhelimen roolin, eli eipä oikeastaan ilman sitä tule elettyä. Perinteiset rannekellot jäivät kaappiin pölyttymään.
   
  Walla tykkää tästä.
 37. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No tuossa on jotain:
  You miss out on some pretty important features, unfortunately, although some may sting more than others based on your needs and daily routine. Notably, the Android Wear watch doesn’t integrate with the iPhone’s communication functionality—so if you read a text message on your wrist, you can’t speak out a quick reply, nor can you dictate a new message with your voice. Google Assistant just doesn’t know what to do when you ask, unlike Siri.

  If you get a call, you can reject it on your wrist—but that was the extent of my options with the LG Watch Style. Many Android Wear devices don’t have a speaker for two-way communication, including the Watch Style, although they all have a microphone for spoken searches and commands. But even the watches with speakers don’t let you take calls on your wrist.

  As for fitness, your functionality is determined by the watch. The LG Watch Style tracks my steps via Google Fit, but it doesn’t have a heart rate monitor, so that’s not available. Whatever your watch’s functionality, the Fit data doesn’t play nice with Apple’s Health, so your data won’t funnel into the native iPhone tracking app. That might be disappointing, depending on how much you already use Apple’s platform.

  How to use an Android Wear watch with an iPhone—and why you might want to

  Mutta tämä alkaa jo mennä off-topiciksi eli jätän tämän Android-iOS-vänkäämisen tähän. Edelleen Applen kello yrittää väkisellä olla tyylikäs mitä se ei mielestäni ole, mutta tämä on vain oma mielipiteeni eli siitä on turha kenenkään mieltään pahoittaa. Silti olen edelleen sitä mieltä että Apple voisi kyllä hieman laajentaa tuota näkemystään tällä kellopuolella ja tarjota vaikka sitä pienempää fitness trackeria tai pyöreää kellotaulua. Nyt tämä on taas tätä samaa vuodesta toiseen käytänössä samanlaista pakettia pikkuisen viilattuna myyntiä. Kellopuolella kun se tyylikkyys ja erottautuminen on aika merkittävässä roolissa. Toisaalta onpahan nyt näillä perinteisilläkin kellonvalmistajilla markkinarakoa ja osa näistä uusista hybridikelloista onkin jo melko houkuttelevan oloisia.
   
 38. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  749
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
 39. jive

  jive

  Viestejä:
  879
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Meinaat että kun pidetään piiri samana niin pinta-ala on suurempi nelikulmiolla kuin ympyrällä?
   
 40. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  560
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Joo, lähinnä meinasin sitä että tukeeko noi android-kellot noita ominaisuuksia androidillakaan? Eli jääkö niiden itsensä lupaamia ominaisuuksia pois käytöstä. Se on sitten eri asia jos apple itsessään on niin hyvä että muut ei vaan pysty androidillakaan tarjoamaan samaa :)
   
 41. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Meinaan, että kun kellon näytön leveys ja korkeus pidetään samana, neliskanttisella on pinta-alaa enemmän mitä hyödyntää kuin mitä pyöreällä.
   
 42. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 663
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
 43. jalevizky

  jalevizky

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2019
  Jätän tämän nyt vaan tähän: "Nyt tämä on taas tätä samaa vuodesta toiseen käytänössä samanlaista pakettia pikkuisen viilattuna myyntiä...."

  Miten silloin hinta voi pompsahtaa 50%.lla??? sama kuin Airpodseissa, ja Iphoneissa ja Ipadeissä markkinaosuus tulee edelleen laskemaan. iUskonto on kallista lystiä! Mutta Papithan on aina olleet sitä mieltä, että uskovaisten omaisuus on yhteistä [​IMG]:) :)
   
 44. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Minkäköhän hinta nyt on pompsahtanut 50%:lla? S5 hinta on about sama kuin S4:n oli viime vuonna (en nyt jaksa tarkistaa eurolleen) halvimman saatavilla olevan hinta laski.

  Muutenkin aika noloa räyhätä jotain iUskovaisista samaan aikaan kun suu vaahdossa pauhataan oman suosikin erinomaisuudesta ja edullisuudesta ei-niin-vähän liioitellen.

  Sitäpaitsi onko ne vaihtoehdot nyt sitten niin edullisia? Aika samoissa hinnoissa näyttää esim. Galaxy Watch Active 2 pyörivän, huolimatta siitä että niissä puuttuu (Suomessa) maksuominaisuus ja esim. sisäinen tallennustila on selvästi pienempi. Ei sillä että nyt kukaan olisi väittänytkään, että Apple on maailman edullisin elektroniikkahalppismerkki, mutta kun nämä liioittelut alkaa olemaan ihan poskettomia.

  Tietysti suora vertailu on siinäkin mielessä hankalaa, että Android käyttäjille Apple Watch ei ole vaihtoehto (ellei vaihda myös puhelinta) ja Apple käyttäjille... noh onhan ne muut vaihtoehto, mutta aika rajoittuneita nuo tuppaa olemaan verrattuna Applen omaan, kun kellon pointti on se että se integroituu muihin laitteisiin, joiden pääsy iPhoneen ja muuhun Applen ekosysteemiin on aika rajattu.

  Kuten @Lämpöpumppu :kin oli pannut merkille, niin myös käyttäjätyytyväisyys tuntuu olevan myös minun havaintojen mukaan aika paljon korkeampi Apple Watchila, kuin monella muulla älykellolla.
   
  Zetbo tykkää tästä.
 45. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  809
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No ei kaikki täällä ole omista suosikeistaan meuhkanneet. En nyt ole itse pahemmin tätä Watch-puolta seurannut, mutta onhan tuo teräsrannekkeen kanssa 1200€ kipuava hintalappu jo aika suolainen. Samoin iPhonenkin hinta on mukavasti kasvanut vuosi vuodelta. Kallein iPhone 5s oli aikanaan 899€, nyt kallein iPhone on 1670€. MacBook Pro 2006 parhaiten varusteltuna 3500€, tänään noin 6500€. Sylinteri-Mac Pro vuonna 2013 parhaiten varusteltuna 9100€ vs. uusin Mac Pro eli juustoraastin parhailla optioilla noin 50 000€ (mukana se kuuluisa tonnin näyttöjalusta).

  Toki laitteet ovat tänä päivänä kykenevämpiä kuin eilen, mutta normikilpailussa sitä on tottunut, että lisää ominaisuuksia tulee samalla hinnalla sen sijaan että aina laitetaan vähän korkeampi hintalappu päälle ku nyt face id tms. Automaailma on tästä kuluttajamyönteisestä markkinasta hyvä esimerkki kun uuden mallin myötä tulee enemmän herkkuja samaan hintaan. Ei siinä, hyvähän se olisi että Googlelle olisi joku kilpailija, mutta Apple on nyt tasaisesti hävinnyt markkinaosuttaan useamman vuoden. Olisi hyvä jos keksisivät taas jotain oikeasti uutta tai tarkistaisivat edes hieman hintojaan, niin tulisi muutos tuohonkin käppyrään.
   
  VeGe- tykkää tästä.
 46. Naama

  Naama

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hinnat ovat ihan linjassa muiden valmistajien top-of-the-line tuotteiden kans mikäli niiltä vastaava löytyy. Yleinen trendi. Ei mitään erikoista.
   
  Zetbo tykkää tästä.
 47. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  443
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mulla on omppupuhelimen kanssa käytössä Amazfit Pace kello, hyvin toimii eikä ole ongelmia näkynyt eli vaihtoehtojakin on. Kaikki amazfitin ominaisuudet on käytössä vaikka se ei ole iOS ekosysteemin laite. Tuo uusi Apple watch näyttää houkuttelevalta, etenkin nyt kun danskelle tuli apple pay, mutta odottelen ensin käyttäjäkokemuksia ennenkuin laitan tilaten. :)
   
 48. Touhutippa

  Touhutippa

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tarkoitinkin sitä, että yleensä omppuluurin käyttäjältä löytyy myös omppukello (ja muita saman firman tuotteita), että sikäli "ei ole vaihtoehtoja".
   
  halcyon tykkää tästä.
 49. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Minulla on iPhonen kanssa Nokian Steel HR -kello. Toimii kaikki ominaisuudet ihan niinkuin pitääkin. Tämä tarttui akunkeston ja ulkonäön takia omaan ranteeseen Apple Watchin sijaan. Pitää kyllä jossain vaiheessa tuo AW testata, olisiko sen vuoro sitten seuraavan iteraation jälkeen.
   
 50. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 018
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osa ominaisuuksista on vaan kadonnut oston jälkeen ajan saatossa. Mm. Sport-träckingistä katosi suurin osa lajeista. Tanssit, joogat ja pilatekset ovat kaikki poissa. Olivat isolta osin syy miksi tuollaisen vaimolle hommasin. Automaattinen urheilun seuranta ja lajin arviointi myös bugaa ja niinkin yksinkertaisen asian kuin uinnin tunnistus ei meinaa onnistua.

  Samoin alle kahdessa vuodessa ehkä 4vk akkukesto on pudonnut selvästi.

  Bluetoothia saa myös yhdistellä käsin uudelleen vähän väliä kun appsi menettää yhteyden kelloon ja herätystä ei voi asettaa.

  Ei jatkoon.
   
  Zetbo ja halcyon tykkäävät tästä.