Apple julkaisi odotetusti uudet iPhonet: iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 10.09.2019.

 1. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinhän se haastoikin. Kuten huomataan, eipä nuo caset yleensä johda mihinkään.

  Eiköhän etenkin Applella ole mukavan kokoista lakimiesarmeijaa zoomailemassa näitä asioita.
   
 2. Naama

  Naama

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kukaan ei tunnu puhuvan tästä, mutta akunkeston kasvaminen 5 tunnilla tuntuu merkittävältä Pro mallissa. Sietäs kehityssuunnan olevan tämä.
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 959
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei taida olla vielä mitään virallista tietoa asiasta, mutta ennakkohuhujen mukaan akkukapasiteetit kasvoivat seuraavasti:

  iPhone XR: 2942 mAh ---> iPhone 11: 3110 mAh (+5,7 %)
  iPhone XS: 2658 mAh ---> iPhone 11 Pro: 3190 mAh (+20 %)
  iPhone XS Max: 3174 mAh ---> iPhone 11 Pro Max: 3500 mAh (+10,2 %)

  Tuohon yhdistettynä sitten 15 % virtapihimpi näyttö sekä uusi virtapihimpi järjestelmäpiiri ja todennäköisesti myös entistä paremmat käyttöjärjestelmäoptimoinnit.
   
 4. Naama

  Naama

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Applen esitelmässä oli maininta. Testituloksia odotellessa.
   
 5. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  622
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Itse en luultavasti tule koskaan ostamaan Applen puhelinta, mutta onko se jonkin syy minkä takia laitejulkaisuja ei voisi seurata ja tai olla kriittinen tai positiivinen jonkin ominaisuuden takia.

  Itse mieluiten valitsisin paksumman rungon kuin kyhmyn, koska en pidä sen ulkonäöstä, mututuntumalla heitettynä kamera naarmuuntuu helpommin ja koska en koe paksuuden olevan ongelma, enemmän se korkeus ja leveys vaikuttaa siihen mahtuuko puhelin vaikka taskuun tai onko se mukava kädessä.

  Itse puhelinjulkaisu jäi vähän mitäänsanomattomaksi kun ei ollut mitään merkittäviä uudistuksia.
  Heitetään tälläinen imuri vertauskuva tähän kohtaan. Johdottomuus ja pölypussittomuus ovat merkittäviä uudistuksia.
  Se että saa imuroitua maton 10% nopeammin, on toki hyvä parannus muttei niin mielenkiintoinen tai hyödyllinen asia että minun pitäisi ostaa uusi imuri vanhan tilalle.
   
 6. Age of Computers

  Age of Computers Wololo

  Viestejä:
  989
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kamerakyhmyt voi toteuttaa monella tavalla. Sinänsä sääli, että HMD ei ole oikein jatkanut Nokian ja sittemmin Microsoftin tiellä. Applen kyhmy on toki omanlaisensa, tammikuussa täälläkin foorumilla käyttäjät sitä ihmettelivät kovasti suuntaan ja toiseen. Ovathan nuo kameralinssit varsinaisia katseenvangitsijoita, noh designiä se on.
   
 7. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 388
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei tietenkään, päinvastoin, kaikkea kannattaa seurata mitä maailmalla tapahtuu, osti tai ei. Pointti oli siis henkilön itsensä kritiikki merkin takia, ei asian takia, josta hän siis motkotti toiselle. :D Tällä palstalla siis ihan normimenoa, ihmisethän riehuu järjettömästi jo jostain helvetin näytönohjaimesta tai prosessorista, jotka määräävät asemasi tiimiverkkarin väriä myöden ehkä jopa loppuelämäksi.

  Et ole kohdeyleisöä, mielipiteelläsi ei ole merkitystä. Ostavien henkilöiden ostokäyttäytymistä ohjaavalla mielipiteellä on väliä valmistajalle, oli ala, valmistaja ja merkki mikä hyvänsä. Noin yleisesti ottaen ei-ostavien henkilöiden mielipiteillä ei ole yrityksen osakkeenomistajille mitään merkitystä, ellei jollain konstilla voiteta heitä asiakkaiksi.

  Merkittävän muutoksenkin hyödyn ratkaisee jokainen itse ostokäyttäytymisellään, kuten aiemmin todettua, joku 2-4v luuria käyttänyt henkilö näkee uusimmat versiot hyvinkin eri tavalla kuin viime syksynä uuden laitteen ostanut. Itse kuulun em. ryhmittymään kohta kolme vuotta vanhalla laitteella, elämäni ensimmäistä kertaa välttynyt päivittämiseltä aiemmin, nyt näyttää kyllä siltä, että kaupat tulee tehtyä ennen joulua.
   
 8. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siihen ei tarvitse kuin yhden keskinkertaisesti koodatun softan asentaa ja se lisääntynyt akunkesto oli siinä
   
 9. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 090
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Kyllä se lisääntyy verrattuna vanhaan tuolla samalla ohjelmalla. Applella lienee noiden osalta tarkempi seula kuin androidilla? Oma p20 Pro kestää riittävästi yhä, eli täyden päivän ilman latausta. Yöt pidän latauksessa, kuten jokaista puhelinta.

  Nuo uudet ovat huippupuhelimia, mielestäni parempia kuin androidit. 500 euron hintaluokassa josta itse hankin puhelimeni android on taas erinomainen. Tosin huaweita ei enää kannata ostaa, mutta vastaavia löytyy muilta. Androidin sisälläkin osassa joutuu maksamaan merkistä.
   
 10. Mjh1

  Mjh1

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  Näyttää vanhanaikaiselta noin isolla notchilla ja kyllä tuo kamera on vaan ruma.
   
 11. themrkk

  themrkk

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  https://www.engadget.com/2019/09/11/roland-ios-app-creates-multi-camera-videos-in-a-single-take/
   
 12. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllähän Apple on mennyt todella vauhdikasta alamäkeä iPhone mallistonsa kanssa. Kymmenisen vuotta sitten iPhonet olivat jotain uutta ja mullistavaa ja porukka manian vallassa osti niitä ja jonotti yötäkin liikkeen ulkopuolella että pääsisi ostamaan oman iPhonen. Nykyään kilpailijat menneet ohi vähän joka asiassa ja joka puolelta ja loistelias muotoilukin on muisto vain.

  En itse ole mikään muotoilun asiantuntija, mutta kyllähän esimerkiksi tuo kameroiden asettelu näyttää suorastaan rumalta omaan silmään ja kehitys on ollut väärään suuntaan:

  iPhone 1:

  [​IMG]  iPhone 11:

  [​IMG]
   
  Fozyzy tykkää tästä.
 13. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ensiksi valitetaan kun iPhone on vuodesta toiseen "samaa, ei mitään uutta". Sen jälkeen valitetaan "miksi se näyttää erilaiselta eikä esim kuin iPhone 1". :kahvi:
   
  Zetbo ja Clarenz tykkäävät tästä.
 14. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Kerää kyllä kiitettävät määrät narinaa nämä ketjut, aika hurjaa miten paljon sanottavaa löytyy vaikkei tuote kosketa itseänsä millään tavalla :D
   
  Zetbo, Kendall, Bladekill ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  902
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiinnostaisi näkökulma kumpi näistä uutuuksista kannattaa hankkia? Perus 11 vai Pro vai esim. 8. Noin niin kuin normaalin käyttäjän näkökulmasta, joka ei kuvaile 4K elokuvia ja editoi videota puhelimessa, mutta haluaa kuitenkin hyvän kameran ja pitkän softa/käyttöjärjestelmätuen.
   
 16. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 959
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noilla kahdella viimeisimpänä mainitulla kriteerillä varmasti joku näistä kolmesta uudesta mallista, riippuen lähinnä siitä kuinka tarpeelliseksi mahdollisimman monipuolisen kameravalikoiman (telekameran tarpeellisuus) kokee. Nämä valinnat perustuu niin täysin henkilökohtaisiin tarpeisiin, että ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta.
   
  Dudem tykkää tästä.
 17. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  11 ja 11 Pro väliset erot ovat lopulta todella pienet. Pro:ssa on OLED-näyttö ja teleobjektiivi, jolla saa 2x optisen zoomin. Kaikki muut kuvaukseen sekä videokuvaukseen liittyvät ominaisuudet ovat oikeastaan samat perusmallin ja pro-mallin välillä. Akkukesto on perusmallissa n. 1h heikompi.
   
  Dudem tykkää tästä.
 18. scented

  scented

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Itsekin joskus elin harhassa, että kilpailijat menneet ohi, mutta niin vain iPhonet porskuttaa lähes aina testien kärjessä. Toki hintalaatusuhteeltaan (varsinkin oman lompakon mukaan) voi saada paremmin rahoille vastinetta Android-puolella, mutta iPhonet ovat pärjänneet niin kameran kuin suorituskyvyn suhteen ja olleet jopa niskan päällä. Android puolelta löytyy hienoa kamaa kuten P30 pro, s10 eri mallit, Oneplus 7 ja Huawei Mate pro sarjan eri mallit, mutta esim. prossu jää kaikissa iPhonen jalkoihin. Prossuteho ei välttämättä näy kovin selkeästi normikäytössä, mutta raskaammassa väännössä kylläkin - ja testeissä :).

  Kameroissa ollaan jo aika tasaväkisiä, mutta monesti paras kombinaatio valo- ja videokuvauksen suhteen löytyy Applen tuotteista. Itse olisin jo ajat sitten vaihtanut Appleen, vaan hinnat karanneet liian korkeiksi. Tosin nyt voisi saada noita vuoden vanhoja malleja suht järkihintaan. Saa nähdä mihin tuo XR:n hinta tippuu täällä Suomessa tai saisiko XS:ää nykyisiin hintoihin verrattuna "halvalla".

  Mitä tulee muotoiluun, niin melko samaa kuin aiemmin + toi hirveä kamera :).
   
  Zetbo, Lämpöpumppu, Naama ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 19. omg-lol-wtf

  omg-lol-wtf

  Viestejä:
  126
  Rekisteröitynyt:
  13.11.2017
  Rumiahan nuo on, ei siitä mihinkään pääse. Alkavat muutenkin näyttää ikääntyneiltä suuren notchinsa kanssa. Muutenhan noissa on parantunut suorituskyky, akunkesto ja kamera. Tavallaan tylsä päivitys, mutta eivätkö nuo ole ominaisuuksia, joihin jokainen haluaa parannusta?
   
 20. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 090
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Parempi vaan että keskittyy tekniikkaan eikä ole tyyliin Samsung Galaxy Fold. Akkukeston parannus lienee merkittävin, sitten kamera ja teho.
   
 21. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 657
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jep vaikuttaa tosiaankin kohtuullisen kokoiselta... ei pieni, mutta jos siedettävän kokoinen.
   
 22. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 657
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ehkä Applekin julkaisee kunnollisen hintaisen taittuvanäyttöisen muutaman vuoden kuluttua! Kyllä sieltä se 3000€ malli tulee ihan lähivuosina! Kyllä sitten kelpaa taas morkata köyhiä!
  ;)
  Mutta jep... ei tullut sellaista hintanykäisyä kuin itsekkään odotin. Ilmeisesti myynnit ei ole ihan sitä mitä Apple toivoo.
   
 23. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eli nyt Apple taisi päästä iPhonen kanssa samalle tasolle kuin Android valmistajat vuonna 2017. Ei hyvältä näytä tuo Applen sekoilu
   
 24. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "Riippuu mistä roikkuu", vai miten se meni? :think:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  mmst1 ja VilEko tykkäävät tästä.
 25. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 477
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Noissa benchmarkeissa ei ole mitään järkeä. Täysin turhia.
   
 26. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 327
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ainakin Geekbench skaalautuu loistavasti alustojen välillä. Applen mobiilituhnu 70% 8700K:sta yhdellä ytimellä :)
   
 27. Lämpöpumppu

  Lämpöpumppu

  Viestejä:
  168
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2018
  On niissä enemmän järkeä, kuin speksiväittelyissä. "Mun luurissa on 4-ytiminen 3GHz prosessori" "Mutta mun luurissa onkin 8-ytiminen 4GHz prosessori ja 16 gigaa rammia". Tietokone- ja puhelinbenchmarkit ovat vähän kuin auton testipenkkejä, missä nähdään paljonko sitä tien pintaan välittyvää oikeaa tehoa saadaan irti siitä moottorista, jolla on se oma teoreettinen teho johon vaikuttavat sylinterilukumäärät, sylinteritilavuudet ja kierrosnopeudet yms. Tämäkään ei kyllä yleensä kerro ajomukavuudesta ja suoriutumisesta oikeassa käytössä ja oikeassa ympäristössä, joka on tietysti se tärkein.

  Toistaiseksi henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuen iPhone on ollut se mukavin.
   
 28. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 477
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Oikeanlaiset speksit kertoo mulle ainakin enemmän kuinka hyvä se puhelin on. Ei se että miten nopea se puhelin on verrattuna toiseen puhelimeen, varsinkin jos kyseisen vertailun puhelin on iphone niin kiinnostaa vielä vähemmän sen tehot.

  Toki en halvinta hidasta anteroakaan varmaan suostuisi käyttämään, mutta kyllä sekin toimii.
   
 29. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Prosessori on vain yksi osa puhelinta...
   
 30. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  En ainakaan itse mitään erikoista heikkoutta tuosta löydä, aikasemmin ollut itsellä Oneplussia missä kaikissa surkea kamera ja muut jutut ihan jees, mutta siirryin takaisin omppuihin sitten.

  Eiköhän kaikki valkkaa sen itselle sopivan, niin vois ton turhan kiukuttelun eri vehkeitten ”paremmuudesta” lopettaa, samoin sen ainaisen höhöttelyn kun ei taaskaan keksitty portaalin avaavaa puhelinta. :)
   
 31. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Silti fakta on, että Apple ei ole vuosiin tuonut iPhoneihin mitään käänteentekevää vaan kaikki ideat on nyysitty kilpailijoilta ja tehty mahdollisesti hiukan paremmin. Applen innovaatiokyky on pahassa laskussa. Jobs kääntyisi haudassaan jos tietäisi miten firmaa nykyään johdetaan.
   
 32. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Tähän en nyt viitsi edes alkaa, kun se päättyy aina siihen ulinaan että kuka keksi kosketusnäytön. Tähän just viittasin äsken, ja hetihän se alkoi :)
   
 33. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ok, eli tässä zoomataan itselle sopiviin ominaisuuksiin ja ignoorataan loput koska omat kiinnostuksen kohteet ja tarpeet ovat ne ainoat oikeat?

  Eikö olisi kaikkien kannalta reilua puhua "koko kuvasta", eikä siitä mistä itse sattuu arvostamaan laitteessa kuin laitteessa?
   
  Rebl tykkää tästä.
 34. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Selvästi, koska nuo graafisi keskittyvät vain puhelimen nopeuteen. Jos suoraan sanotaan, niin noissa iPhoneissa olisi pitänyt olla mm. 5G, mutta kun ei ole. Jos puhelimella on tuon tason hinta, niin ominaisuuksien pitäisi olla huippujen huippua kaikilta osin, mutta jää kovin laimeaksi.

  Ja sekä iOSia, että Androidia käyttäneenä pidän Androidista paljon enemmän. Työluurina on iPhone 8 ja joko sen kosketusnäyttö tai iOS on ihan anuksesta, koska esim puheluihin vastaaminen on näytön heikon vastaamisen takia suorastaan vaikeata. Ei taatusti tule taskupuheluita, kun siihen ei meinaa saada vastattua edes tarkoituksella. Kotona olevassa Nokia 8:ssa tuollaista ongelmaa ei ole ikinä. Lisäksi tuo iPhone 8 on lasipinnan takia oikeasti todella liukas
   
 35. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Eli sulla on töissä rikkinäinen vuosikausia vanha iPhone ja tähän perustat tuon valittamisesi? Jooh, eiköhän tämä ollut taas tässä...

  5G:n olis ehkä voinut laittaa mutta ei sitä muutkaan valmistajat ”laittaneet”, vaan totesivat niin niche-ominaisuudeksi ja testausvaiheen jutuksi että julkaisivat perästä 5G-malleja kun kerran sattui siruvalmistajalla olevaan sopiva palikka. Siinäpä edelläkävijyyttä kerrakseen.
   
 36. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siinäpä se, se ei ole rikki. Se on selvästi ominaisuus, mutta ei vaan ole minun makuuni, koska saa koko puhelimen tuntumaan paskalta kun tärkeintä perusasiaa ei ole saatu säädettyä kohdalleen.
   
 37. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  No kyllä siinä on jotain rikki jos perus puheluun vastaaminen tökkii. Itsellä on ollut vaikka mitä puhelimia ja yhdenkään kanssa en ole moisessa onnistunut munimaan.
   
 38. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan asiallinen päivitys kyllä tuli. iPhone 11 pro vihreänä lähtee kyllä hankintaan. Tuo kamerakyhmykään ei näytä hullummalta. Niissä vuodoissa tuo näytti pahalta.

  @Nerkoon illa taitaa olla joku huono panssarilasi tai viallinen puhelin, kun Applella on ollut parhaimmat (tarkimmat) kosketusnäytöt ei todellakaan tuollaisia ongelmia, että ei ota kosketusta.
   
 39. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 767
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  5G olisi kiva jos sillä oikeasti tekisi jotain tällä hetkellä. Ominaisuuksien latominen latomisen sijasta ei ole sellaista jota Apple harrastaa. Ominaisuuksia ja asioita lisätään sen mukaan kun tekniikka kypsyy ja yleistyy. Ensimmäinen iPhone ei juurikaan sisältänyt mitään sellaista mitä emme ole aiemmin nähneet. Mitä kyseinen puhelin sitten "sattumaltaan" sattuikaan aiheuttamaan...

  Applen puhelimien hinnassa kannattaa (taas kerran) ajatella koko kuvaa. Siinä hinnassa on erittäin pitkälle viety softaoptimointi, raudan suunnittelu, design, eco-systeemi, joka on miltei parasta kuin yhdelläkään kilpailijalla, panostus käyttäjien yksityisyyteen yms asioita. Sen hinnan takana on oikeasti jäätävä määrä työtunteja.

  Ensimmäisestä iPhonesta lähtien puhelimien vertailu on aina ollut "iPhone ja sitten sen hetken geneerinen kilpailija". Alkaen N97:sta. Samaa voidaan sanoa iPodista ja iPadista. Siitä lähtien maailma on osoittanut ettei ne speksit kiinnosta, vaan se käyttökokemus.  Muut valmistajat latoavat ominaisuuksia, speksejä, taittuvia näyttöjä ja vaikka mitä, että saataisiin tuotteet kuulostamaan ja vaikuttamaan mahdollisimman hyviltä. Hehkutetaan gigoja, megoja, hertzejä, pikseleitä, grammoja, viivanleveyksiä ja vaikka mitä muuta.

  Samaan aikaan Apple kertoo miten heidän puhelimella voit kuvata videota, tehdä leffoja, ottaa kuvia, editoida henkilökuvia, kuunnella musiikkia ja pelata pelejä. Sen perään lyhyesti todetaan suorituskykyparannukset prosentuaalisesti.

  Kumpaan tarjoukseen tekniikasta kiinnostumaton henkilö tarttuu? Niinpä. :)
   
  Zetbo, Juunas, Lämpöpumppu ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 40. Nerkoon

  Nerkoon Se ainoa oikea Platinum-jäsen

  Viestejä:
  3 520
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siinäpä se, se näyttö on ihan pahuksen herkkä ja nopea jos sillä pitää tehdä samassa kohdassa jotain muuta toiminto kuin vastata puheluun eli se näyttö toimii teknisestä täydellisesti. Kyse siis lienee iOS puolesta eli softan säädöistä joille ei itse pysty tekemään mitään.

  Tuon iPhone 8:n jälkeen en edes räkäisisi Applen suuntaan ellei se sattuisi olemaan ainoa firman hyväksymä puhelinvalmistaja. On sen verran kehno ollut tuo käyttäjäkokemus
   
 41. tomzzska

  tomzzska

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  08.02.2018
  ja vielä tuo 64gb roikkuu noissa pro malleisa. Ymmärrän tuossa 11-mallissa, mutta noissa pro-malleissa tuohon hintaan 64gb ja lippulaiva luokassa niin on kyllä aika vitsi, varsinkaan kun ei voi muistikorttia käyttää.
   
 42. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Tää kyllä harmittaa, aattelin että olis tehny ”halvalla” päivityksen 256 GB Maxista tohon uuteen edullisimpaan 11 Pro:hon. Nyt joutuu ton 256 GB ottamaan siihenkin.
   
 43. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 477
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Todella monelle tuo 64gb on täysin riittävä.
   
 44. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 648
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Älä osta perusmallia? Apple myy isommalla tilalla olevaa malli jos sellaista kaipaat.

  Itse ostin pienimmän 64GB:n ja pidän 200GB iCloud family subscriptionia johon perheen kaikki iphonet ja ipadit synkkaavat kuvat/videot / backupit.

  Minulle se on parempi diili kuin 256GB lokaalia tilaa.
   
 45. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Saaks tota kautta musat pyörimään puhelimessa jotenkin fiksusti, jos ne on normaalisti tiedostoina Mac-koneella tai esim. iTunes-playlisteinä? Tietokoneen lokaaleja en voi poistaa kumminkaan ja ne olis syytä olla aina ajan tasalla.
   
 46. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 061
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisi vaikka samaa väriä tuo tausta, niin mielestäni sopisi paremmin. Onneksi on valinnanvaraa ja Apple ei ainakaan hienoin ole. :) Saisi tulla myös vähän halvempia luureja (ei ole tulossa?).
   
 47. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On tuo 64Gb vähän surullinen noissa pro-malleissa. 128 Gb olis itselle riittänyt, mutta 256 Gb pakko nyt ottaa. Nykyisessä puhelimessa näyttäisi olevan 65Gb käytössä.

  @jm82 se koko takaosa on siis yhtä isoa lasilevyä mukaanlukien se kamerakyhmy. Eli se on samaa väriä. Ainoostaan muualta lasi on huurrettu ja siitä kyhmyn kohdalta kirkas
   
 48. tomzzska

  tomzzska

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  08.02.2018
  pointti oli enemmän, että muut valmistajat ei oikeestaan edes tarjoo enään alle 128gb lippulaiva luokassa ja omasta mielestä se määrä pitäs lippulaiva luokassa olla vähintään. Jotenki yli tonni luurissa luulis olevan enemmän, mutta se nyt vaan on oma mielipide.

  Iphone luuria en oo kyllä ostamassa :D Ei omaan silmään sopiva, mutta näin tekniikasta kiinnostuneena seuraan kyllä alaa. Mutta tästä on ollu aikasempina vuosina monissa arvosteluissa puhetta, että tuo 64gb on on lippulaivan luokassa jo alle yleisen tason.
   
 49. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 648
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olisiko sinusta parempi, että Apple nostaisi hintoja ja lisäisi perusmalliin 128GB? Koska sehän se vaihtoehto olisi, olettaen että he haluavat pitää nykyisen tuottotason.

  Vähän sama kuin se, että MS Surface Pro hinnat-alkaen mallissa on 128GB SSD ja 256GB päivitys maksaa pari sataa euroa.

  Naurettavaa riistoa vai fiksua tuotesegmentointia joka hyödyttää sekä asiakkaita, että Microsoftia? Minusta jälkimmäistä.
   
 50. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  685
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voisivat kai suosiolla pudottaa julkaisuväliä 2-3 vuoteen? Kaikilla kehitystahti hidastunut ja nyt veivaallaan vaan edes takaisin eri määrällä kameroita ja pikseleitä.