Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Seuraan tätä ketjua koska ilmajäähyllä ylikellottaminen AMD/Intel kiinnostaa.
EI VOISI VÄHEMPÄÄ KIINNOSTAA TEIDÄN MONITORI VÄÄNTÖ. SE ON OFFTOPIC JA MUUTENKIN LASTENASTEELLA TASOLTAAN.
JATKAKAA SITÄ JOSSAIN AIVAN MUUALLA.
Noniin, nyt te tylsimykset tapoitte tämän ketjun.Samaa mieltä vaikkakin ilma Caps Lockia, on se hankala pysyä aiheessa...
Tämäpä juuri.Noniin, nyt te tylsimykset tapoitte tämän ketjun.
Suosittelen seuraamaan rautaosaston ylikellotus ja jäähdytys ketjuja, jos asia tosiaan kiinnostaa. Yksittäisen testiartikkelin kommenttiketjussa harvemmin kovin kummoista keskustelua ekan viikon jälkeen.Seuraan tätä ketjua koska ilmajäähyllä ylikellottaminen AMD/Intel kiinnostaa.
Tämäpä juuri.
Suosittelen seuraamaan rautaosaston ylikellotus ja jäähdytys ketjuja, jos asia tosiaan kiinnostaa. Yksittäisen testiartikkelin kommenttiketjussa harvemmin kovin kummoista keskustelua ekan viikon jälkeen.
Tässä tapauksessa yritettiin vain keskustella siitä mikä on resoluutio ja mikä on näytön koko ja vakuuttaako ne toisiinsa. Joidenkin mielestä pelimoottorin tähtäys "zoomi" liittyy jollain tapaa edellisiin, jota taas suurin osa ei allekirjoita. Nämä kaikki liittyy siihen miten ja mitä tulisi testata ja onko esim tämän testin tulokset merkityksellisiä vai ei.
Ja kyllä. Seurasin ketjua monitoriväännön takia. 400fps vs 500fps väännöstä en ole kiinnostunut. Kaikki yli 100fps riittää minulle.
Suosittelen haukkaamaan vähän raitista ilmaa, jos kerran tällaisen asian takia pitää YV laitella.Mitä ihmettä tulet kitisemään? Ai on muitakin ketjuja? Ihanko totta...
Menkää siis muihin ketjuihin tästä. Olisiko siinä paras neuvo ilman mitään nillityksiä?
Usko tai älä ---> seuraan itse useampaa ketjua.
Sinusta olen väärässä koska seuraan tätä ketjua sen otsikosta johtuen?
Minä olen myös väärässä koska sinä seuraat AMD vs Intel ylikellotettuna ilmajäähdytyksellä olevaa ketjua ja kommentoit siihen koska olet kiinnostunut Monitoreista, Resoista ja FPS lukemista...
Eli suosittelen hankkimaan vähän lisää järkeä päähän tai olla hiljaa. En ainakaan mussuttamaan vastaan kun olet selkeästi väärässä.
Suosittelen haukkaamaan vähän raitista ilmaa, jos kerran tällaisen asian takia pitää YV laitella.
Joku noussut todellakin väärällä jalalla sängystään...Ajattelin jos tajuaisit lukea paremmin tai ymmärtäisit. En myöskään halua spämmätä ketjua offtopickilla, mutta sitten sinä tulet tänne spämmäämään lisää offtopic?
Olet oikeassa. Minun ei kannatta seurata tätä ketjua. On niin järjen köyhää menoa kun pyytää pysymään aiheessa niin itku ja valitus alkaa. Aivotoiminnan puutetta.
edit. ja sitten ollaan vielä ylpeitä siitä
"Suosittelen haukkaamaan vähän hauleja jos ei ymmärrys riitä"
Joku noussut todellakin väärällä jalalla sängystään...
Keskiviikon "offtopic seis" viestin jälkeen tullut pyöreät 0 viestiä, aiheesta tai aiheen vierestä. Noh eiköhän tämän ketjun voisi vain sulkea kun aiheuttaa noin kovaa kiukkua.
AMD lisäsi verkkosivuilleen hetkeksi tarkennuksen, mitä tarkoittaa boost taajuudella: "The maximum single-core frequency at which the processor is capable of operating under nominal conditions".No aika hiljaa AMD on itse noista Boosteista ja niiden toimivuudesta ollut eli vaikka myyntipakkauksissa lukee maksimi Boost-taajuutena esim. 4,6 GHz niin todellisuudessa siellä suunnalla ei hirveästi välttämättä edes aikaa vietetä. AMD ei taida tuota Boostin toimivuutta tai mitään tasoja määritellä sen tarkemmin, vaan käytännössä prosessorit toimivat algoritmien mukaan tehonkulutuksen, virrankulutuksen, lämpötilan ja emolevyn rajoittamana base clockin ja Boost-taajuuden välissä.
Io-tech ei saanut kelloja nousemaan yli 4,3Ghz 7509-BIOS:lla Blenderissä mutta uudemmalla 0702-BIOS:lla havaittiin hetkellisesti 4550 MHz:n lukema. Jossain muussa käyttötilanteessa kävi jopa 4565 MHz mutta Max Boost 4,6Ghz ilmeisesti edelleen saavuttamatta.Kyllä oma 3600x jää jo 100mhz alle luvattujen boostien. Ei rajoita mitkään tehorajat, eikä lämmöt. Uusin bios on kuin lukittu tuohon 4300mhz single corella.
Boost-kellotaajuudessa ei havaittu muita eroja kuin, että kellotaajuus nousi nyt yli 4500 MHz:iin ja parhaimmillaan 4565 MHz:iin. Esimerkiksi Blender-rasituksessa yhdellä säikeellä kellotaajuus kävi hetkellisesti 4550 MHz:ssä, mutta pidempiaikaisessa kellotaajuus tasaantui 4325 MHz:iin.
AMD lisäsi verkkosivuilleen hetkeksi tarkennuksen, mitä tarkoittaa boost taajuudella: "The maximum single-core frequency at which the processor is capable of operating under nominal conditions".
Maininta näyttää olevan jo poistettu mutta tarkoittanee juurikin, mitä sanoit. Ryzen 2000 -sarjan prosessoreilla päästiin Precision Boost 2 ominaisuuden myötä jopa yli ilmoitetun Max Boost taajuuden mutta näillä Ryzen 3000 -sarjan prosessoreilla jäädään 25-50Mhz alle ainakin io-techin ja parin muun sivuston testeissä ilmajäähyllä. Vaatiiko se sitten vesijäähyn, että saavutetaan ilmoitettu Max Boost taajuus ja "nominal conditions"?
Näyttäisi pitävän paikkansa myös uuden 3700X:ni kanssa. Maksimikellot näyttäisivät usein pyörivän 4350MHz tuntumassa, mutta ei yli, vaikka periaatteessa pitäisi päästä 4400MHz. Lämmöistä ei pitäisi olla kiinni, koska ollaan jossain 50-60-välillä. Toisaalta oma halpis B350-lankku voi myös hieman vaikuttaa menevyyteen vaikka pbo:ta näyttäisi nyt tukevankin.Lämpötila vaikuttaa boostin toimintaan, mutta sanotaanko että ainakaan osaa noista prosessoreista ei saa boostaamaan luvattuihin taajuuksiin millään normaalikäytössä realistisella jäähdytyksellä.
Yksilöiden väliset erot on myös todella isoja. Osa 3900X prosessoreista pääsee 4.625GHz taajuuteen, kun osa saattaa jäädä parhaallakin ytimellä 4.5GHz taajuuteen, täsmälleen samoissa olosuhteissa.
Suurinosa tuntuu jäävän johonkin tuolle välille, eli 4525 - 4575MHz välimaastoon.
Prosessorien käytöksessä on eri AGESA-versioiden (tai paremminkin SMU firmware versioiden) välillä eroja ja tuoreemmat versiot boostaavat aiempaa heikommin.
Erot eivät ole valtavia, mutta silti selkeästi mitattavissa. Muutosten taustalla olevia syitä on pitkälti mahdoton selvittää, mutta ne vaikuttaisi olevan ainakin osittain luotettavuuteen (lämpö / jännite) vaikuttavia parametreja.
Boost-taajuuksille on myös tiettyjä ehtoja, joita en ainakaan itse ole nähnyt missään mainittavan.
Nämä arvot on purettu prosessorin tehdasohjelmointiarvoista (fuse):
3600 (A6Eh) = 4100MHz (80-95°C) / 4200MHz (< 80°C)
3600X (A70h) = 4200MHz (80-95°C) / 4400MHz (< 80°C)
3700X (AD6h) = 4200MHz (80-95°C) / 4400MHz (< 80°C)
3800X (AD1h) = 4300MHz (80-95°C) / 4550MHz (< 80°C)
3900X (B05h) = 4400MHz (80-95°C) / 4650MHz (< 80°C)
Sittemmin uudet SMU firmwaret on ohittaneet tuon tehtaalla ohjelmoidun korkean lämpötilan Fmax-taajuuden ja nykyisin käytössä oleva arvo on 75°C.
Toisinsanoen kun lämpötila saavuttaa 75°C, niin prosessorin sallittu maksimikellotaajuus putoaa 100 - 250MHz.
Mahtaisikohan olla kyse siitä että käyttäjälle näytettävä lämpötila ei välttämättä ole prosessorin kuumimman anturin lukema. Muistaakseni ZEN2 sisälsi melkoisen määrän antureita.Näyttäisi pitävän paikkansa myös uuden 3700X:ni kanssa. Maksimikellot näyttäisivät usein pyörivän 4350MHz tuntumassa, mutta ei yli, vaikka periaatteessa pitäisi päästä 4400MHz. Lämmöistä ei pitäisi olla kiinni, koska ollaan jossain 50-60-välillä. Toisaalta oma halpis B350-lankku voi myös hieman vaikuttaa menevyyteen vaikka pbo:ta näyttäisi nyt tukevankin.
Lämpötila vaikuttaa boostin toimintaan, mutta sanotaanko että ainakaan osaa noista prosessoreista ei saa boostaamaan luvattuihin taajuuksiin millään normaalikäytössä realistisella jäähdytyksellä.
Yksilöiden väliset erot on myös todella isoja. Osa 3900X prosessoreista pääsee 4.625GHz taajuuteen, kun osa saattaa jäädä parhaallakin ytimellä 4.5GHz taajuuteen, täsmälleen samoissa olosuhteissa.
Suurinosa tuntuu jäävän johonkin tuolle välille, eli 4525 - 4575MHz välimaastoon.
Voi olla, mutta jäähy on kuitenkin hieman tavallista parempi 240MM AIO, joten siitä ei pitäisi olla kiinni. Mutta voihan se tosiaan olla että siellä on joku sisäinen pieni trankkukasa joka lämpenee muita enemmän ja sen takia ei nosta ylemmäksi. Toisaalta joku muutama kymmenen megahertsiä on nyt ihan yksi lysti. Mitä nyt katsoin kun kone tässä puoli päivää ollut käytössä, kevyttä pelailua, koodailua ja videoita, niin maksimissaan ollaan käyty 4375MHz:ssä ja keskimäärin 4200Mhz:ssä. Lämmöt keskimäärin 51°C.Mahtaisikohan olla kyse siitä että käyttäjälle näytettävä lämpötila ei välttämättä ole prosessorin kuumimman anturin lukema. Muistaakseni ZEN2 sisälsi melkoisen määrän antureita.
niin maksimissaan ollaan käyty 4375MHz:ssä ja keskimäärin 4200Mhz:ssä. Lämmöt keskimäärin 51°C.
Ja Intelin tapako ei ole kyseenalainen? Eli alkuun prosessori boostaa taivaisiin asti ja sitten alkaa melkein heti throtlaamaan rajusti kun se lämpenee. Intelillähän kun on helppo ajaa komeita lukuja benchmarkeissa heti bootin jälkeen, mutta jos kierrätät sitä benchmarkkia sen 15-20min, niin et enää millään saa samoja lukuja kuin alussa lämpenemisen takia. AMD:lla ne lukemat pysyvät suunnilleen samana vaikka saman tempun tekisikin.Hieman kyseenalaista toimintaa amd:ltä ilmoittaa nämä boostikellot nykyisille prossuille noin ylös, jos edes 240mm aio:lla ei niihin päästä. Itse olen kyllä sitä mieltä, että mainostettuun boostikelloon on päästävä edes hetkellisesti mukana tulevalla jäähdyttimellä ja siitä saisi kellot sitten laskea. Binnaus on suoritettava sillä tavalla että prosessori kykenee mainostettuihin kelloihin kaikkien arvojen ollessa sallittujen rajojen sisällä (sis. Hotspot lämmöt jos näistä nyt johtuu se boostien toimimattomuus). Ilolla odotin tätä julkaisua ja hyvä tuote sieltä tulikin, mutta ainakin itseä harmittaa, että maksoin ekstraa pelkästä x kirjaimesta.
No onhan se kuitenkin parempi kuin että boost taajuuksia ei saavuteta ollenkaan. Käytännön tilanteessa niitä korkeimpia boost taajuuksia ei kuitenkaan tarvita jatkuvasti vaan lyhyehkö boostikin yleensä riittää.Ja Intelin tapako ei ole kyseenalainen? Eli alkuun prosessori boostaa taivaisiin asti ja sitten alkaa melkein heti throtlaamaan rajusti kun se lämpenee. Intelillähän kun on helppo ajaa komeita lukuja benchmarkeissa heti bootin jälkeen, mutta jos kierrätät sitä benchmarkkia sen 15-20min, niin et enää millään saa samoja lukuja kuin alussa lämpenemisen takia. AMD:lla ne lukemat pysyvät suunnilleen samana vaikka saman tempun tekisikin.
Jos minä ostaisin urheiluautoa, niin ottaisin itse kyllä mieluummin auton joka kulkee sen 250km/h niin kauan kuin bensaa riittää kuin auton joka kulkee 30 sekuntia 300km/h ja sitten vauhti onkin vain 150km/h lopun aikaa. Mutta maku kysymyksiähän tuo onNo onhan se kuitenkin parempi kuin että boost taajuuksia ei saavuteta ollenkaan. Käytännön tilanteessa niitä korkeimpia boost taajuuksia ei kuitenkaan tarvita jatkuvasti vaan lyhyehkö boostikin yleensä riittää.
Stiltin mukaan AMD on muuttanut prosessorin boostauksen toimintaa sen jälkeen kun sitä alettiin myydä. Alkuun se ilmeisesti boostasi tappiin jos lämmöt olivat alle 80C, nyt luku on kuulema 75C. Jos alkuperäiset taajuudet on laskettu jonkun varhaisemman arvon perusteella, niin ne eivät enää pidä paikkaansa. Ja tuo 75C on paljon hankalampi saavuttaa kuin 80C. Olisi mielenkiintoista tietää miksi AMD päätyi tiputtamaan tuota arvoa.Kyllä sinne up to arvoon on päästävä jollain järkevällä keinolla. Ei voi olla mahdollista, että siihen tarvitaan jäävettä tai miinusasteita. Muutenhan amd voisi markkinoida prosessoreitaan up to 5200mhz koska joskus joku on saavuttanut sen nestemäisellä typellä
Ja Intelin tapako ei ole kyseenalainen?
Tämä juuri kiinnostaa varmaan useimpia. Saako esim amd:ltä uuden prosessorin tilalle joka täyttää nuo kriteerit. Omassa 3600x:ssä boostit tippunut 75-100mhz uudemmilla biospäivityksillä.Stiltin mukaan AMD on muuttanut prosessorin boostauksen toimintaa sen jälkeen kun sitä alettiin myydä. Alkuun se ilmeisesti boostasi tappiin jos lämmöt olivat alle 80C, nyt luku on kuulema 75C. Jos alkuperäiset taajuudet on laskettu jonkun varhaisemman arvon perusteella, niin ne eivät enää pidä paikkaansa. Ja tuo 75C on paljon hankalampi saavuttaa kuin 80C. Olisi mielenkiintoista tietää miksi AMD päätyi tiputtamaan tuota arvoa.
AMD:n verkkosivuilla ei ole mainintaa mistään "up to" boost-taajuuksista vaan käytetään termiä MAX Boost.Nyt pitää muistaa taas mitä "up to" tarkoittaa.
Se ei ole tae mistään minimitasosta tai boostin kestosta, jos pilkkua nussii niin vain base kellot on taattuja.
Tämä vertailu on hieman ontuva, kun tilanne on tällä hetkellä kuta kuinkin tämä:Jos minä ostaisin urheiluautoa, niin ottaisin itse kyllä mieluummin auton joka kulkee sen 250km/h niin kauan kuin bensaa riittää kuin auton joka kulkee 30 sekuntia 300km/h ja sitten vauhti onkin vain 150km/h lopun aikaa. Mutta maku kysymyksiähän tuo on
Eli 9900K boostaa vakiona aluksi 4.7Ghz ja pudottaa sitten kellot noin 4Ghz kaikkien ytimien rasituksessa. 3900X toimii sen sijaan koko ajan 4Ghz kaikkien ytimien rasituksessa. Yhden ytimen rasituksessa 9900K kykenee boostaamaan hetkellisesti 5Ghz asti mutta 3900X ei yllä 4,6Ghz lukemiin.Ryzen 9 3900X:llä maksimi Boost-taajuus on 4,6 GHz ja Ryzen 7 3700X:llä 4,4 GHz, mutta io-techin testeissä edes lähelle kyseisiä kellotaajuuksia on toistaiseksi päästy satunnaisesti ainoastaan yhden säikeen rasituksessa. Asuksen Crosshair VIII Hero -emolevyllä tuoreimmalla BIOS-versiolla todellisuudessa molemmat prosessorit toimivat rasitettavien ytimien lukumäärästä riippuen n. 4,0-4,3 GHz:n kellotaajuudella.
Intelin prosessoreilla puolestaan kaikkien ytimien rasituksessa Turbo-kellotaajuutta rajoittaa prosessoreiden 95 watin TDP-arvo. Intelin mukaan vakiona kyseisten prosessoreiden Power Limit 2- eli PL2 arvo on 210 wattia, johon tehonkulutus voi hetkellisesti nousta. Käytännössä noin 30 sekunnin kuluttua prosessorin TDP-arvo lukittuu 95 wattiin ja ytimien kellotaajuus laskee noin 4 GHz:iin. Emolevyjen biosista kyseisen TDP-rajoituksen voi halutessa kytkeä pois käytöstä, jolloin Core i9-9900K toimii jatkuvasti kaikkien ytimien rasituksessa 4,7 GHz:n ja Core i7-9700K 4,6 GHz:n kellotaajuudella.
Jossain markkinointikelmissä oli up to. Mutta Max ei myöskään ole taattu minimi.AMD:n verkkosivuilla ei ole mainintaa mistään "up to" boost-taajuuksista vaan käytetään termiä MAX Boost.
Max boost tarkoittaa, että prosessori boostaa maksimissaan arvoon x.
Omasta mielestäni tuo boost-arvo pitäisi ilmoittaa normaalissa huoneenlämmössä avoimessa testipenkissä vakiocoolerilla. Sitte tolla PBO:lla voisi mennä sen yli niin pitkälle ku TDP ja lämpötila-anturit sallii.
Olipas hassua. Kerroppas sitten mikä intelin prosessorimalli tulee kokonaan ilman jäähyä. Jokaisesta kuluttajamallista taitaa löytyä se boxed malli myös, mihin voidaan verrata.Niin sen luulisi toimivan mutta esim. osassa Intelin prosesoreita oltaisiin ongelmissa kun ne toimitetaan ilman cooleria = niitä pitäisi ajaa siis ilman erillistä cooleria mikä hyvin luultavasti johtaisi kaatuiluun jo ennen käyttöjärjestelmään pääsemistä...
Intelit sentään pääsevät luvatuille kelloille aika normaaleissa ja realistisissa käyttötilanteissa. AMD:t eivät näytä yltävän mainos-turboihin kuin joidenkin erinomaisten yksilöiden tapauksessa varsin poikkeuksellisissa tilanteissa.Olipas hassua. Kerroppas sitten mikä intelin prosessorimalli tulee kokonaan ilman jäähyä. Jokaisesta kuluttajamallista taitaa löytyä se boxed malli myös, mihin voidaan verrata.
Olipas hassua. Kerroppas sitten mikä intelin prosessorimalli tulee kokonaan ilman jäähyä. Jokaisesta kuluttajamallista taitaa löytyä se boxed malli myös, mihin voidaan verrata.
Täysin samaa mieltä. En olisi tuota 3600x valinnut, vaan olisin kallistunut 3700x jos tämän olisi tiennyt ennakkoon, tai amd olisi markkinoinut nuo kellot oikein.Intelit sentään pääsevät luvatuille kelloille aika normaaleissa ja realistisissa käyttötilanteissa. AMD:t eivät näytä yltävän mainos-turboihin kuin joidenkin erinomaisten yksilöiden tapauksessa varsin poikkeuksellisissa tilanteissa.
En minä tiedä miten päin vääntämällä tästä saisi AMD:n mainos-turbot jotenkin reiluksi peliksi kuluttajan kannalta.
Esim. huono 3800X ei välttämättä ole juuri lainkaan nopeampi kuin hyvä 3700X. Intelin tapauksessa jokainen 9900K pääsee sinne 5GHz single-core turboon ja 4.7GHz all-core turboon aivan normaalissa kotelossa normaalilla ilmajäähyllä.
Itse olin hyvin kiinnostunut 3800X:stä kun oletin sen pääsevän normaalitilanteissa korkeampiin taajuuksiin kuin 3700X:n, mutta nyt kyseessä näyttääkin olevan melkoinen piilotto.
Sinulla taitaa olla joku väärä virranhallinta windowsissa tai sitten muistit yli 3200Mhz, 3600 sarjan muistiohjain ei oikein tykkää yli 3200Mhz vaan alkaa laskemaan boost kelloja.
Gigahertsien ja boostikellojen perusteellako ihmiset ostaa niitä prossuja nykyään? Itse katsoin arvostelut ja testitulokset, joiden perusteella tein oman päätökseni (3900X tällä kertaa). En sano, ettei yhtään harmita tuo AMD:n markkinoima 4,6GHz ja sen totuudenmukaisuus mutta en ole myöskään ostanut ja odottanut parempaa kuin arvosteluissa nähnyttä suorituskykyä.
Todellinen suorituskyky selviää arvosteluja lukemalla mutta io-techinkin artikkelissa jätetään portti auki, jos boostit alkaisivat toimimaan oikein päivitysten myötä.Gigahertsien ja boostikellojen perusteellako ihmiset ostaa niitä prossuja nykyään? Itse katsoin arvostelut ja testitulokset, joiden perusteella tein oman päätökseni (3900X tällä kertaa). En sano, ettei yhtään harmita tuo AMD:n markkinoima 4,6GHz ja sen totuudenmukaisuus mutta en ole myöskään ostanut ja odottanut parempaa kuin arvosteluissa nähnyttä suorituskykyä.
Nyt alkaa vain vähän vaikuttaa, että Max Boost taajuudet on asetettu markkinointimielessä turhan yläkanttiin eikä niitä käytännössä saavuteta +200Mhz Precision Boost ylikellotuksista puhumattakaan. Hyviä prosessoreita Zen2 kivet ovat mutta AMD on mennyt lupaamaan vähän liikoja boost-taajuuksissa.Jäämme odottamaan tulevia BIOS-päivityksiä ja mahdollisia päivityksiä muun muassa prosessoreiden Boost-taajuuden käyttäytymiseen. Ajamme tarvittaessa testit uusiksi ja päivitämme tulokset 3. sukupolven Ryzen-prosessoreiden osalta, jos uusilla BIOS-versioilla tulee merkittäviä muutoksia suorituskykyyn.
Todellinen suorituskyky selviää arvosteluja lukemalla mutta io-techinkin artikkelissa jätetään portti auki, jos boostit alkaisivat toimimaan oikein päivitysten myötä.
Testissä AMD Ryzen 9 3900X & Ryzen 7 3700X (Matisse) - io-tech.fi
Nyt alkaa vain vähän vaikuttaa, että Max Boost taajuudet on asetettu markkinointimielessä turhan yläkanttiin eikä niitä käytännössä saavuteta +200Mhz Precision Boost ylikellotuksista puhumattakaan. Hyviä prosessoreita Zen2 kivet ovat mutta AMD on mennyt lupaamaan vähän liikoja boost-taajuuksissa.
Itsellä näyttäisi tuo maximum ratio usealla corella olleen 43,8 eli aika lähellä kyllä ollaan tuota markkinoitua x44-kerrointa.Kannattaa varmaankin ennemmin kattella sitä kerrointa kuin herzejä. Väylä jos on puolisen % alle 100 niin näyttää about tuota lukemaa, jos taas kertoimen käyttää siellä 44 niin eikös luvattu silloin toteudu? Aika harvoin taitaa just siinä 100 pitää väylää, ainakaan ittellä ei siinä kyllä kestä vaan hiukan on aina alle. Nytkin näyttää 98,9MHz väylä ja 4056,9MHz on ollu boosti, mutta kertoimeksi näyttää 41. Tämä siis tällä 1800X tuhnulla.
No minun kokoonpanoani ei oikein voi käyttää esimerkkinä kun emo on tosiaan satasen B350-halpisemo, jonka noin periaatteessa ei pitäisi edes tukea pbo:ta jne. Se että nyt pääsen tuolla rutkuemolla 0,2-kertoimen päähän (~20MHz) markkinoiduista maksimiboostitaajuuksista on jo mielestäni helkkarin hyvä saavutus. Samoin näen aika isona boonuksena sen mitä tässä on jo moni maininnut, että nopeus pysyy melko tasaisena vaikka konetta rääkkäisikin. Ei siis ole mitään gigahertsinkin eroja kunnon rasituksessa niin kuin Intelillä. Ja tosiaan alleviivaan sen etten ole edes kokeillut vielä manuaalista ylikellotusta tai muutakaan virittelyä.Hieman kyseenalaista toimintaa amd:ltä ilmoittaa nämä boostikellot nykyisille prossuille noin ylös, jos edes 240mm aio:lla ei niihin päästä. Itse olen kyllä sitä mieltä, että mainostettuun boostikelloon on päästävä edes hetkellisesti mukana tulevalla jäähdyttimellä ja siitä saisi kellot sitten laskea. Binnaus on suoritettava sillä tavalla että prosessori kykenee mainostettuihin kelloihin kaikkien arvojen ollessa sallittujen rajojen sisällä (sis. Hotspot lämmöt jos näistä nyt johtuu se boostien toimimattomuus). Ilolla odotin tätä julkaisua ja hyvä tuote sieltä tulikin, mutta ainakin itseä harmittaa, että maksoin ekstraa pelkästä x kirjaimesta.
Eiköhän noissakin vaihtele jonkinverra tuo yksilöittäin..
Lue 3 edellistä viestiä, niin asia selviää.Missä ja mikä?