Eikähän se v4.0 jää siihen ylempään x16 slottiin.Niin, siis toi PCIe4:n vanhoihin emoihin prossulta tuleville liittimille. Piirisarjalla ei ole osaa eikä arpaa niiden kanssa.
x8+x8 konfiguraatiossa alempi alkaa jäämään kauas prossusta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eikähän se v4.0 jää siihen ylempään x16 slottiin.Niin, siis toi PCIe4:n vanhoihin emoihin prossulta tuleville liittimille. Piirisarjalla ei ole osaa eikä arpaa niiden kanssa.
Eipä taida vanhan emon PCIe kytkinpiiri tukea 4.0 niin jää nuo splittailut pois kokonaan.Eikähän se v4.0 jää siihen ylempään x16 slottiin.
x8+x8 konfiguraatiossa alempi alkaa jäämään kauas prossusta.
Ja mahdollisesti m.2:seen, x8+x8 saattaa olla liian kaukana, mutta ei välttämättä. Nopealla googlailulla PCIe4:n vetojen maksimipituus olisi 10-12 tuumaaEikähän se v4.0 jää siihen ylempään x16 slottiin.
x8+x8 konfiguraatiossa alempi alkaa jäämään kauas prossusta.
Se splitataan jo prosessorin päässä käsittääkseniEipä taida vanhan emon PCIe kytkinpiiri tukea 4.0 niin jää nuo splittailut pois kokonaan.
Tuo tarkoittaisi extra-pinnejä soketissa pelkästään sitä varten että osassa emoja voidaan käyttää x8+x8. Kyllä siellä on kytkinpiiri kuten kaikissa muissakin vastaavissa.Se splitataan jo prosessorin päässä käsittääkseni
Tuo tarkoittaisi extra-pinnejä soketissa pelkästään sitä varten että osassa emoja voidaan käyttää x8+x8. Kyllä siellä on kytkinpiiri kuten kaikissa muissakin vastaavissa.
Jonkinlaisesta I/O ohjaimesta esim. Gigabytella puhutaan nimen iTE osalta:Onko se kytkinpiiri tuo "ite" tuolla vasemmalla?
"Tulisipa amd:ltä kilpailua niin saisin nvidiani halvemmalla".Jotenkin hubaisaa että toivotaan kilpailukykyistä tarjontaa "riistohintaisia" markkinajohtajan tuotteita haastamaan ja sitten kun tulee niin todetaan että hankintalistalle menee heti kun alet alkaa mutta ei nyt julkaisuhintaan kukaan ostais...
Hyvästähän se kilpailu toki on, mutta jos hintoihin halutaan oikeaa ja merkittävää muutosta niin tarvittaisiin varmaan enemmän kuin kaksi toimijaa ja sittenkään uutuuksia tuskin saisi alehintaan vaikka hinnanalennuspaineet kasvaisivatkin.
"Tulisipa amd:ltä kilpailua niin saisin nvidiani halvemmalla".
Näin se on aina ollut ja juuri siksi amd:llä ei ole mitään kiirettä haastaa huippupiiriä. Vaikka amd:llä olisi nopeampi, halvempi ja vähemmän virtaa kuluttava näyttis niin porukka ostaisi geforceja. Sehän on kuitenkin synonyymi pelinäytönohjaimelle.
Mutta valitettavasti sen jälkeen punainen tiimi fumblasi niin pahasti ettei niiltä saanut näyttiksiä moneen vuoteen kun HD 2900-vitsiä odoteltiin ja sitten naureskeltiin... ja oikeastaan sen jälkeen ei ole kunnollista high end kisailua ollut
En nyt ole alan asiantuntija mutta kehtaisin väittää että se ei oikeassa maailmassa ole aivan noin yksinkertaista. Transistoritasolla piirin "blokit" suunnitellaan sopimaan tietylle valmistusprosessille ja se koko prosessi on ankean hidas. Muistaakseni läpimenoaika kiekoissa voi olla kuukausia.
HD5870 oli nopein yhden piirin kortti yli puoli vuotta aikoinaan. Hävisi sitten GTX480 aavistuksen, mutta toisaalta siitä saatiin aikaan viimeisin pci-e speksissä pysynyt tuplapiirikortti, kun nvidiasta ei moista tullut lainkaan.
HD6970 oli sitten pieni pettymys GTX580 vastaan, mutta HD7970 ja varsikin sen 1Ghz Edition pärjäsi ihan mallikkaasti GTX680 kanssa. Ekaan Titaniin AMD muistaakseni vastasi vielä ihan ok R9 290X:llä, mutta sen jälkeen on ollut high-endissä hiljaista.
Mutta ilmeisesti se HD2000-sarjan pettymys ja pari seuraavan sarjan "konttaus", eli tietoinen valinta tehdä pieniä piirejä, joilla voidaan haastaa vain ehkä 3. nopein nvidian malli sitten söi valtavasti ATI:n (nyk. AMD) uskottavuutta.
Mielenkiintoinen näkemys, itse väittäisin että "kunnollinen high-end kisailu" loppui vasta Maxwellin myötäNäinpä tuo on... Niin kauan kuin AMD ei kilpaile siellä kaikkein kovimpien korttien markkinoilla, NVIDIA voi pyytää sen ~1200-1300e 2080ti:stä ja Aivan Mitä Vaan Titanista.
Ostaisin paljon mielummin semmoisen 800-900e 2080ti:n...
Ja hei, olen aikoinaan jopa ostanut ATI näyttiksiä. Silloin kun FX5900 paistoi kananmunia ja toimi lehtipuhaltimena, koneessani oli Radeon 9800Pro. Ja sitten X850 XT, ja X1850 XT. Mutta valitettavasti sen jälkeen punainen tiimi fumblasi niin pahasti ettei niiltä saanut näyttiksiä moneen vuoteen kun HD 2900-vitsiä odoteltiin ja sitten naureskeltiin... ja oikeastaan sen jälkeen ei ole kunnollista high end kisailua ollut
Mielenkiintoinen näkemys, itse väittäisin että "kunnollinen high-end kisailu" loppui vasta Maxwellin myötä
Google: nvidia drivers burning cards.ajurien laatuerot pitivät ainakin minut vahvasti vihreänä miehenä.
AMD on navin julkaisun jälkeenkin niin paljon perässä, että Nvidialla on varaa uhrata miljardeja transistoreja TU106:sessa RTX ominaisuuksiin ja valmistaa piiri sukupolvea vanhemmalla tsmc tuotantolinjalla, eikä AMD silti pysty voittamaan piiriä millään merkittävällä marginaalilla.
Navin pitäisi pelkästää RTX:ään hukattujen transistorien ja uuden valmistusprosessin ansiosta voittaa TU106 ainakin 30-40% erolla samalla TDP:llä, jotta Navi olisi oikeasti samalla tasolla arkkitehtuurina Turingin kanssa.
Tässä kohtaa ainakin historiallisesti AMD:n lähestymistapa eroaa Intelin ja NVIDIAn vastaavasta. Alkaen 4800 sarjan näyttiksistä ja ilmeisesti Bulldozer coresta tavoite on ollut että IP-lohkot ovat syntetisoitavissa, ts. että toiminnallisuus kuvataan korkeammalla tasolla kun taas kaksi muuta ovat aina pyrkineet optimoimaan suunnitelmat porttitasolle asti.
AMD Bulldozer paper sanoi:The module design contains 84 unique custom macros
AMD Steamroller paper sanoi:Similar to other processor designs, more synthesis and fewer custom macros were used in this design than in previous generations. Based on a total gate count, the percentage of synthesized gates has increased by about 4% from generation to generation on the past three implementations of the core.
AMD Zen paper sanoi:Global clock construction leverages configurable custom clocking cells and signal pre-routes to build a skew and power optimized recombinant mesh.
...
Critical interfaces and global interconnects are manually placed and constrained to yield high quality repeatable results. Each block has a mix of preplaced structures and standard place and route logic with tuned optimization recipes. Extensive use of latch and flop arrays, with custom-structured read muxes, reduces area, power, and route congestion in regular storage queues and structures.
AMD Zen paper(2) sanoi:The L2 contains three custom SRAM macros: the tag, the data and the state.
...
this circuit uses almost no custom analog cells, except for the low-pass RC filter.
Viittaan siihen, että TU106:sessa on ilmeisesti n. 10.6miljardia transistoria, joista iso osa on "hassattu" RTX ominaisuuksien luomiseen -> efektiivinen työskentelevä transistorimäärä on normaaleilla rasterointikuormilla reippaasti alle 10 mlijardia kun puhutaan normaalista rasterointikuormasta.Idlaavat transistorit eivät kuluta merkittävää määrää sähköä, säteenjäljityksen törmäystarkastusyksiköt eivät kuluta (merkittävää määrää) sähköä normaalissa rasterointikäytössä. Ne ainoastaan lisäävät piirin pinta-alaa.
Mutta eihän se transistorimäärä kerro suoraan nopeudesta mitään. Voidaanhan me kuvitella että laittamalla vielä isompia ytimiä ja enemmän transistoreja kortille niin se määrä skaalautuu suoraan suhteessa, vaan kun näin ei ole. Tässäkin tapauksessa on hyvin mahdollista että sellaista jäähdytystä ei kaupallisesti ole kannattavaa rakentaa mikä saisi sen määrän transistoreita jäähtymään jos ne kaikki olisi puskettu tekemään töitä niiden RTX idlailuiden sijaan. Lisäksi AMD:hän on nyt jo useamman vuoden pitänyt keulaa transistorimäärässä per GPU, ei vaan ole näkynyt tehossa.Viittaan siihen, että TU106:sessa on ilmeisesti n. 10.6miljardia transistoria, joista iso osa on "hassattu" RTX ominaisuuksien luomiseen -> efektiivinen työskentelevä transistorimäärä on normaaleilla rasterointikuormilla reippaasti alle 10 mlijardia kun puhutaan normaalista rasterointikuormasta.
Vega20 on 13.2 miljardin transistorin 331mm² piiri. Anandin arvio Navin piirin koosta 275mm² -> sen transistorimäärä 275/331*13.2 = 11 miljardia.
Pinta-alan perusteella Navi:ssa tulee olemaan karkeasti saman verran transistoreita kuin TU106:sessa, mutta toisin kuin kilpailijassaan, siellä ei ole mitään idlaavia BVH-kiihdyttimiä.
-
Jos Navi ei murskaa TU106:sta näistä asetelmista, niin eivät ne transistorit ja niiden flippailuihin kuluvat joulet kyllä kovin hyvin hyödynnettyjä ole.
aika pitkä turina, mutta olisi ollut mukava nähdä jotakin mikä olisi kertonut Intelin ja Nvidian systeemeistä.ELi ei mitään eroa AMDn ja muiden valmistajien välillä, AMD teki vaan yhden CPU-mikroarkkitehtuurisarjan joka tässä eroaa Intelin CPU-mikroarkkitehtuureista ja AMDn muista CPU-mikroarkkitehtuurisarjoista.
En tiennytkään että tuollainen x570 ATX emolevy tulee kirjeessä... kerro toki mullekkin missä liikkeessä myyvät bulkkina ilman pahvi pakkausta uusia emolevyjä...Kyllä se sieltäkin tulee 24% vero ja 40€ postit.
Toki jos kirjeenä 500€ tuotteen haluaa tilata, voi antaa rahan myös mulle.
En tiennytkään että tuollainen x570 ATX emolevy tulee kirjeessä... kerro toki mullekkin missä liikkeessä myyvät bulkkina ilman pahvi pakkausta uusia emolevyjä...
Ihan mielenkiinnosta haluan katsoa paljon se on halvempi kun ei mene orggis kuvitettuun pahvilaatikkoon pakkausmateriaali kuluja ja niihin tilpehööreihin... vai tuleeko se tee se itse sarjana eli emo on raaka pcb ja komponentit on muovipussissa tinausta varten.
Näkyikö siellä computexissä mitään järkihintaisia x570 emoja ettei nyt ihan yhtä paljon tai enemmän menisi emolevyyn rahaa kuin prossuun?
Ja seuraamalla BIOS-tilannetta voi X470- ja B450-emoillakin saada PCIe 4.0 -linjat prossulta. Tämän hetkisten tietojen mukaan ainut etu X570:ssä on piirisarjan omat PCIe 4.0 -linjat jos niitä joku tarvitsee.Eipä niissä vielä hintoja ollut, mutta eiköhän X570-emolevyjen hintataso oli samaa luokkaa Z390-emolevyjen kanssa. Tietysti jos ei PCIe 4.0 tarvitse niin voi harkita X470- ja B450-emolevyjäkin.
Eiköhän riitä turha provosoiminen ja provosoituminen, pointtina jenkeistä tilatessa menee tullit ja alvit.
Ja seuraamalla BIOS-tilannetta voi X470- ja B450-emoillakin saada PCIe 4.0 -linjat prossulta. Tämän hetkisten tietojen mukaan ainut etu X570:ssä on piirisarjan omat PCIe 4.0 -linjat jos niitä joku tarvitsee.
Mistä tuleekin mieleeni, meinaakos @Sampsa testata noita uutuuksia kaikilla ylikellotusta tukevilla am4 emoilla? Eli piirisarjasta b350 lähtien. Tai edes generaation huippupiirisarjoilla eli x370, x470 ja x570:llä.
AMD:n edustaja kommentoi, että kun valmiit BIOSit julkaistaan, on PCIe 4.0 tuki poistettu X570:ä aiemmilta emolevyiltä:Ja seuraamalla BIOS-tilannetta voi X470- ja B450-emoillakin saada PCIe 4.0 -linjat prossulta. Tämän hetkisten tietojen mukaan ainut etu X570:ssä on piirisarjan omat PCIe 4.0 -linjat jos niitä joku tarvitsee.
Pre-X570 boards will not support PCIe Gen 4. There's no guarantee that older motherboards can reliably run the more stringent signaling requirements of Gen4, and we simply cannot have a mix of "yes, no, maybe" in the market for all the older motherboards. The potential for confusion is too high.
When final BIOSes are released for 3rd Gen Ryzen (AGESA 1000+), Gen4 will not be an option anymore. We wish we could've enabled this backwards, but the risk is too great.
Ennusteeni pörssikursseista vuoden loppuun mennessä:
AMD pörssikurssi +25% (kirjoitushetkellä 27,41 USD)
Intel -13% (kirjoitushetkellä 44,04 USD).
AMD:llä näyttäisi olevan todellinen voittaja CPU-rintamalla, mutta liikevaihto suhteessa Inteliin on pieni
(2018 liikevaihto AMD 6,48 mrd USD vs Intel 70,8 mrd USD).
Lähteekö muut lottoamaan?
Intel Corporation - Intel Reports Fourth-Quarter 2018 Financial Results
AMD Reports Fourth Quarter and Annual 2018 Financial Results | Advanced Micro Devices
3000-sarjan läppäriprosessorit eivät kyllä liity tähän ketjuun mitenkään, sillä ne Ryzenit on tehty 12 nm tekniikalla ja vastaavat tekniikaltaan 2000-sarjan työpöytäprosessoreja.Sen verran hyvältä vaikuttaa kolmannet Ryzenit, että toivottavasti io-tech testaa ja arvostelee uusia läppäreitä. Mahdollisesti jopa Thinkpad T495
3000 sarjan läppäriprossuissa on sisällä Zen+ eikä Zen2Sen verran hyvältä vaikuttaa kolmannet Ryzenit, että toivottavasti io-tech testaa ja arvostelee uusia läppäreitä. Mahdollisesti jopa Thinkpad T495
Nuo 3000-sarjan APU-piirit mitä läppäreissä on "2nd gen Ryzeneitä" ts Zen+, Zen 2 tulee APU-piireihin joskus ensi vuodenvaihteen tienoilla tms (kuten ennenkin, APU:t tulee arkkitehtuurin kulmasta sen vajaan vuoden perässä siis ja siten numeroinnissa yhden sukupolven "edellä")Sen verran hyvältä vaikuttaa kolmannet Ryzenit, että toivottavasti io-tech testaa ja arvostelee uusia läppäreitä. Mahdollisesti jopa Thinkpad T495
Ennusteeni pörssikursseista vuoden loppuun mennessä:
AMD pörssikurssi +25% (kirjoitushetkellä 27,41 USD)
Intel -13% (kirjoitushetkellä 44,04 USD).
AMD:llä näyttäisi olevan todellinen voittaja CPU-rintamalla, mutta liikevaihto suhteessa Inteliin on pieni
(2018 liikevaihto AMD 6,48 mrd USD vs Intel 70,8 mrd USD).
Lähteekö muut lottoamaan?
Intel Corporation - Intel Reports Fourth-Quarter 2018 Financial Results
AMD Reports Fourth Quarter and Annual 2018 Financial Results | Advanced Micro Devices
Uusi salaliittoteoria pöydälle: Intel antoi AMD:lle siimaa päästä markkinoille takaisin, jotta laskevaan tietokonekauppaan saadaan ryhtiliike ja kummankin myynnit kasvamaan.Molemmat lotot meni väärin. AMD tällä hetkellä 46,63 USD eli +70%. Intel 59,82 USD eli +35,8%.
Uusi salaliittoteoria pöydälle: Intel antoi AMD:lle siimaa päästä markkinoille takaisin, jotta laskevaan tietokonekauppaan saadaan ryhtiliike ja kummankin myynnit kasvamaan.
No eipä tuo hymiökään näköjään auttanut...Ei tässä tarvita mitään salaliittoteorioita, vaan ihan yksinkertaista markkinatalouden ymmärtämistä.
Intel myymällä pienempiä (vähäytimisempiä) piirejä kalliimmalla maksimoi vaan omat katteensa, teki parempaa tulosta.
Se, että intel olisi alkanut hirveän hintakilpailun heti ryzenin julkaisun jälkeen olisi vaan johtanut huonompiin katteisiin, huonompaan tulokseen.
Erityisesti, kun oltiin tuotantorajoitteisia, niin ei olisi siltikään pystytty myymään juuri yhtään enempää.