AMD lopettaa ajurituen Windows 7:lle ja kolmelle GCN-sukupolvelle

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
17 340


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
AMD:n julkaistua uudet Radeon Software Adrenalin 21.6.1 -ajurit näytönohjaimilleen monilta meni täysin ohi normaalia lyhyempi tuettujen näytönohjainten listaus. Yhtiö on siirtänyt uusien ajureiden myötä lukuisia GCN-versioita Legacy-tilaan. Myös Windows 7 -tuki sai väistyä.

NVIDIA ilmoitti hiljattain lopettavansa ajurituen Windows 10:ä vanhemmille käyttöjärjestelmille, jonka lisäksi sen on huhuttu siirtävän Kepler-arkkitehtuurin eläkepäiville myös työpöytäpuolella. AMD oli tiputtanut Windows 8(.1) -tuen pois kyydistä jo aiemmin, mutta nyt myös Windows 7 on päässyt yhtiön viikatteen alle.

Näytönohjainpuolella eläkeläisbingoon tuli kerralla tungosta, kun AMD tiputti tuen kolmelle GCN-sukupolvelle kerralla. Käytännössä tämä tarkoittaa Radeon HD 7000- ja 8000 -sarjoja sekä Rx 200- ja 300 -sarjoja, R7 M400 -mobiilimalleja ynnä Fury- ja Nano-näytönohjaimet. Integroitujen näytönohjainten osalta tuki lähti alta kaikilta muilta, kuin Ryzen-sarjojen prosessoreilta.

Lähde: AMD

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
19.02.2018
Viestejä
236
No just. R9 Fury potkii edelleen yllättävän hyvin jopa WQHD-resoluutiolla. Ei millään tavalla käyttökelvoton vielä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
8 223
No just. R9 Fury potkii edelleen yllättävän hyvin jopa WQHD-resoluutiolla. Ei millään tavalla käyttökelvoton vielä.
Pelaahan niillä vanhoja pelejä varmasti vielä pitkään, mutta uusissa peleissä mennään uusin ominaisuuksin, varsinkin, kun konsoleissakin on RT toteutus. Ei AMD:n ole mitään järkeä potkia kuolevia hevosia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
96
Eikä noille vanhemmille näytönohjaimille ole pitkään aikaan tullut enää suorituskykyparannuksia tai muita optimointeja joten sinällään menetys tuen loppumiselle ei ole suuri. Nykyiset ajurit toimivat ja niiden käyttöä voi jatkaa entiseen malliin.

Helpottaa AMD:n työtä kun ei tarvitse enää niin monelle näytönohjainsukupolvelle testata uusien ajurien toimivuutta samoin kuin käyttöjärjestelmillekään (kun 7 ei ole tuettu n. 1,5 vuoteen ilmaisien kanavien kautta).

Toki näin läppärin omistajana tämä tarkoittaa, että aika siihen kun oman näytönohjaimen tuki loppuu lähenee. Vegalle kuitenkin luulisi vielä useamman vuoden saavan ajureita ja jotain parannuksiakin niin eiköhän tästä koneesta puhti lopu ennen sitä päivää.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
1 749
käsitin noista eilen julkaistuista isojen tekniikkatubettajien videoista että tuo FidelityFX tulisi toimimaan myös RX4xx sarjaa vanhemmillakin korteilla, mutta ilmeisesti näin ei sitten ollutkaan jos vasta näiden 21.6.1 ajurien myötä tuo tuki FFX:lle tuli mutta siitä juuri tiputettiin vanhat kortit pois
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
140 959
Viestejä
2 691 478
Jäsenet
52 584
Uusin jäsen
JesseP90

Hinta.fi

Ylös Bottom