Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Eihän AMD tainnut ikinä sanoa etteikö voisi tulla vanhemmillekin. "Tuettuna tällä ja tällä combolla" - mutta jatkossa myös muilla.Mikäli Nvidia vetäisee vastaavan jäniksen hatustaan, se voisi ohjata AMD:tä toteuttamaan tuon vanhemmillakin comboilla, mutta järkevyyden rajoissa vain PCIe 4.0-yhdistelmillä.
Eihän AMD tainnut ikinä sanoa etteikö voisi tulla vanhemmillekin. "Tuettuna tällä ja tällä combolla" - mutta jatkossa myös muilla.
AMD Smart Access Memory – An exclusive feature of systems with AMD Ryzen™ 5000 Series processors, AMD B550 and X570 motherboards and Radeon™ RX 6000 Series graphics cards.
Vaatiiko tuon ominaisuuden käyttöönotto päivityksen emolevyn biosiin? Jos vaatii, niin käytännössä sehän tulee vain uusimpiin markkinoilla oleviin emoihin.
Mikä intressi valmistajilla olisi lähteä takautuvasti päivittelemään tuollaista ominaisuutta bioseihin? Hirveä määrä työtä, josta ei saa tuloja. Kyllä ne mieluummin myy uuden emolevyn jossa se tuki tulee mukana.Ai samaan tapaan kuin B450 emolevyjen BIOS-tuki on unohdettu valmistajien puoltelta?
Mikä intressi valmistajilla olisi lähteä takautuvasti päivittelemään tuollaista ominaisuutta bioseihin? Hirveä määrä työtä, josta ei saa tuloja. Kyllä ne mieluummin myy uuden emolevyn jossa se tuki tulee mukana.
No joo, osa valmistajista on nohevampia tässä ja lupaavat tuotteilleen tietyn pituisen elinkaaren, jonka ajan päivityksiä saa. Hyvä jos olet oikeassa, että tuollainen tuki saataisiin vähän vanhempiinkin lankkuihin, itse en jaksa pidätellä hengitystä asian suhteen.Sama intressi kuin päivitellä vanhoja emoja tukemaan uusia prossuja (joihinkin LGA1151 V1 emoihin oli hetkeen aikaa valmistajien tuki 8000-sarjan prossuille), pci-e 4.0 väyliä (B450 ja X470 oli betabioseja jotka mahdollisti) ja muita siten, että prossuvalmistaja joutuu erikseen kieltämään että näihin ei tukea laiteta.
B450 emot ovat edelleen myynnissäkin, eli ei ole pelkkiä menneisyyden emoja.
NVIDIA vaikuttaisi heittävän hiekkaa SAM-rattaisiin:
Vie vähän pohjaa muutenkin omituiselta vaatimukselta että pitäisi olla "puhdas" AMD systeemi alla jos kyse tosiaan on vain siitä PCIe-speksin ominaisuudesta (eikä edes liity PCIe4:ään). AMD:n toteutus toki voi tehdä lisätaikoja, mutta rajoitus omalle alustalle vaikuttaa nyt hieman kotiinpäin vedolta.
Edit: Tosin sitten herää kysymys että miksi vain Ampere, mutta ehkä siinä voi olla ihan oikea rautarajoitus. Tai sitten ei haluta enää antaa suorituskykyä 2080Ti:lle. Kukapa tietää.
Päin vastoin. Tämähän vain validoi itkua oikeaksi. Jos nvidia pystyy lätkäisemään tämän päälle intellille, niin totta hemmetissä AMD pystyy myös.No nyt nähdään ainakin, että täällä nähty nVidian omistajien & fanien itku, parku ja yleinen vinkuminen SAM:sta oli täysin aiheetonta.
Ja on täysin mahdollista, että tuo ominaisuus ei ole ollut tuettu AMD:lläkään aiemmin eli se voi oikeasti vaatia jotain uutta: bios muutoksia, jotain muutoksia rautaan tms. joita ei ole ollut aiemmin saatavilla. Kuka tietää? Joka tapauksessa ominaisuus ei selvästi ole pakollinen osa speksiä, koska sitä ei ole aiemmin käytetty, joten se on oikeasti saatettu aiemmin skipata suunnittelussa.
Päin vastoin. Tämähän vain validoi itkua oikeaksi. Jos nvidia pystyy lätkäisemään tämän päälle intellille, niin totta hemmetissä AMD pystyy myös.
Mikä selittää mitä?
Ko ominaisuus on aikaisemmissa Zeneissä rikki?
Tuota standard swizzleä ei käytetä vielä yhtään missään. Vulkan ei edes tukenut sitä(vielä). Normaalisti näytönohjain hakee tekstuurit keskusmuistista. Toistaiseksi puhutaan akateemisesti lähinnä potentiaalista jos/kun joku DX12 only peli sitä alkaa käyttämään.Zen3:lla voi hieroa tekstuurin sellaiseen järjestykseen, että niitä on tehokkaampi käyttää gpu:lla. Aikaisemmilla amd cpu:lla tuota hieromista ei ole kannattanut tehdä, koska tarvittavat käskyt ovat olleet todella hitaita. SAM + sopiva cpu mahdollistaa cpu:n ja gpu:n tiukemman yhteistyön.
Zen3:lla voi hieroa tekstuurin sellaiseen järjestykseen, että niitä on tehokkaampi käyttää gpu:lla. Aikaisemmilla amd cpu:lla tuota hieromista ei ole kannattanut tehdä, koska tarvittavat käskyt ovat olleet todella hitaita. SAM + sopiva cpu mahdollistaa cpu:n ja gpu:n tiukemman yhteistyön.
Tässä viestiketjussa asiaa on avattu paremmin. Tuon linkin avaa twitterissä niin näkee koko ketjun missä aaltonen avaa asiaa.
Eikös tekstuurien pakkaus ole jo iänikuinen ominaisuus? Ainut on, jos luodaan jotain uusia tekstuureita pelin ajon aikan, niin niitä voi pakata..Mutta tuo taitaa edelleen koskea vain tekstuurien väriarvojen SWIZZLE:ä, eli esim. missä järjestyksessä 32 bittisen tekstuurin R-, G-, B- ja A-arvot luetaan (eli vaikka ARGB, BGRA tai RGBA ). Esim. tässä tapauksessa sitä, että suoritin luo uuden pakkaamattoman tekstuurin ja kopioi sen näytönohjaimen muistiin sopivassa formaatissa.
Mutta esim. peleissä suurin osa tekstuureista on valmiiksi pakattu, eikä niitä luoda dynaamisesti suorittimella. Jolloin tuo PDEP ei vaikuta asiaan.
On. Tekstuurien pakkaus on toki kehittynyt laadullisesti vuosien saatossa, kun uusia tekniikoita on tullut käytetäväksi (esim. BC1 vs. ASTC). Mutta tuo pakkauskin kannattaa tosiaan tehdä näytönohjaimella, jos sitä pelin suorituksen aikana täytyy tehdä, koska silloin se on selvästi nopeampaa ja PCI Expressin yli ei tarvitse kopioida dataa.Eikös tekstuurien pakkaus ole jo iänikuinen ominaisuus? Ainut on, jos luodaan jotain uusia tekstuureita pelin ajon aikan, niin niitä voi pakata..
Mutta tuo taitaa edelleen koskea vain tekstuurien väriarvojen SWIZZLE:ä, eli esim. missä järjestyksessä 32 bittisen tekstuurin R-, G-, B- ja A-arvot luetaan (eli vaikka ARGB, BGRA tai RGBA ). Esim. tässä tapauksessa sitä, että suoritin luo uuden pakkaamattoman tekstuurin ja kopioi sen näytönohjaimen muistiin sopivassa formaatissa.
Mutta esim. peleissä suurin osa tekstuureista on valmiiksi pakattu, eikä niitä luoda dynaamisesti suorittimella. Jolloin tuo PDEP ei vaikuta asiaan.
Tutummalta sivultolta vastaavahko video
Kannattaa ehkä harkita vielä hetki. Ennakkotietojen mukaan saatavuus noilla on yhtä olematon kuin Nvidian tuotteillakin, puhutaan siis kuukausien jonoista.Jaha, pitää siis ilmeisesti laittaa saman tien 5700 XT myyntiin ja ostaa 6800 XT tilalle.
Se oli vitsi Tosin nyt kun sain Aussi-Steven testit (muut kuin 6000-sarja siis) katsottua, niin kyllä tuo 5700 XT:n tulevaisuus alkaa jo vähän huolestuttaa. Monessa testatussa pelissä oli 1% minimi lähellä 60 FPS jo 1080p:llä, mikä alkaa olla mun kirjoissa jo alarajalla. Saas nähdä, kuinka käy Cyberpunkin kanssa.Kannattaa ehkä harkita vielä hetki. Ennakkotietojen mukaan saatavuus noilla on yhtä olematon kuin Nvidian tuotteillakin, puhutaan siis kuukausien jonoista.
Hyvin käy. Laskee asetuksia jos ei muuten pyöri Samalla kortilla täälläkin mennään.Se oli vitsi Tosin nyt kun sain Aussi-Steven testit (muut kuin 6000-sarja siis) katsottua, niin kyllä tuo 5700 XT:n tulevaisuus alkaa jo vähän huolestuttaa. Monessa testatussa pelissä oli 1% minimi lähellä 60 FPS jo 1080p:llä, mikä alkaa olla mun kirjoissa jo alarajalla. Saas nähdä, kuinka käy Cyberpunkin kanssa.