Ihan uteliaisuudesta, löitkö laitteet ykstellen kiinni vai kerralla enemmän?
Ja onko sulla noi xiaomi setit suoraa zigbee2mqtt kii, vai meneekö jonku routeri kautta (tyylii lampun etc). Vai ihan vaa satunnaisesti laitettu yhteydet et menee mitäkautta menee.
Mulla on käytössä raspberry pi:ssä raspbee zigbee "tikku" ja kaikki laitteet liitetty nyt hass.io ja sieltä ton raspbee "tikun" deconz/phoscon lisäosan kautta. Aiemmin oli kaikki lamput Hue sillassa ja muut vermeet Xiaomin gatewayssä. Kun autokatoksen Ikea lamput alko elämään ihan omaa elämäänsä, eli syttymään ilman käskyjä ja vähän milloin sattuu, niin se kirvoitti vaihtamaan kaikki kotiautomaatiolaitteet deconziin. Nyt kaikki lamput ja sensorit tottelee ja tekee sitä mitä pyydetään ja plussana tekevät oikein kattavan mesh-verkon. Rajoitteena on vain oma ohjelmointitaito, eli että osaa tehdä Node-Red:llä loogiset käskytykset. Ainakin mulle Node-Red on huomattavasti helpompi kuin kirjoittaa koodia yaml -tiedostoihin.
Vastaten kysymykseesi, niin paritin periaatteessa kaikki lamput ja sensorit kerralla tuohon raspbee/deconz yhdistelmään. Deconz:n kautta näkee zigbee laitteiden mesh -verkon ja viivoista päätellen aika hyvä verkosto näyttää olevan, kun viestit kulkee tarvittaessa useamman lampun tai Osramin pistorasian kautta. Itte en siis ole valinnut, mitä kautta nuo uudet laitteet reitittyvät, vaan Phoscon hoitaa sen automaattisesti parituksen yhteydessä.
Xiaomin vuotoanturin parittamisen kanssa oli aluksi ongelmia, että ei löytynyt deconzin Phoscon verkkoapissa sitten millään. Foorumeilta löytyi kuitenkin ohjeistusta, että ennen paritusta tuo raspbee lisäosa pitää bootata, eli ei riitä home assistantin uudelleenkäynnistys, vaan ihan fyysisesti töpseli irti raspberry pi:stä. Tämän jälkeen raspbee parittaa kaikenlaisia laitteita n. 5 minuutin aikaikkunassa helposti. Sama päti tuohon Xiaomi vuotosensoriin, eli boottauksen jälkeen välittömästi pariutui.