Se oli huonoa ettei sykkeenseuranta pidä paikkaansa monilla kelloilla kuin VAIN levossa TAI raistuksessa. Kello X siis näyttää sykkeen oikein levossa, mutta ei rasituksessa. Kello Y näyttää oikein rasituksessa, muttei levossa. Muutama garmin kykeni näyttämään molemmissa. Ei kai tuo nyt niin vaikeasti ollut ymmärrettävissä?
Testasimme 59 älykelloa. Hyvä älykello voi löytyä kohtuullisella hinnalla. Lue testistä, mitkä ovat vuoden 2024 parhaat älykellot!
kuluttaja.fi
Ei tuosta paljon irti saa ilman tunnuksia.
"
Heikoimmin pärjäävät Garmin Vivoactive 4, Polar Ignite, Polar Vantage M, Garmin Forerunner ja Fitbit Versa 2, joiden ilmoittama leposyke poikkeaa todellisesta peräti 30–60 prosentilla.
Kevyessä harjoittelussa alle prosentin virhemarginaaliin yltävät Honor MagicWatch2, Apple Watch SE GPS ja Samsung Galaxy Watch Active 2. Toisessa ääripäässä ovat noin 20 prosentin virheellään Amazfit GTS, Garmin Venu, Polar Ignite ja Garmin Vivoactive 4.
Raskaassa harjoittelussa puolestaan tarkimmat tulokset antavat Garmin Forerunner, Fitbit Versa 3, Polar Grit X ja Garmin Vivomove 3S. Raskaassa harjoittelussa heikoimmin sykettä mittaavat lähes 20 prosentin virhemarginaalillaan Huawei GT2, Honor Watch GS Pro ja Huawei Watch Fit.
Pyöräillessä kellot ovat varsin tarkkoja. Valtaosa sijoittuu alle 5 prosentin virhemarginaalin sisälle. Kaksi kelloa erottuu kuitenkin joukosta merkittävästi, sillä ne ilmoittavat todellisen sykkeen väärin peräti noin 50 prosentilla: Honor MagicWatch2 ja Huawei GT2."