Jep, ei todellakaan pitäisi heitellä yleistyksiä jonkun yhden kokemuksen perusteella viinien tai oluiden säilymisestä. Oma teoriani on, että säilyvyyteen vaikuttaa myös - ja kenties eniten - tuotteeseen ennen pakkaamista päässeet bakteerit / epäpuhtaudet, kun puhutaan viineistä ja oluista. Tietty myös säilytyslämpötila - ite säilytän jääkaappilämpöisessä kylmäkellarissa, eikä ole vähäisintäkään epäilystä, etteikö pussiviinit säilyisi yli vuotta, ellei sitten ole paha bakteeri, joka voi pilaannuttaa nopeammin. Olutkin voi poikkeustapauksessa pilaantua ennen parasta ennen -päiväystä, mutta normaalisti säilyy pitkään sen jälkeen, ainakin oikein säilytettyä.
Mitä tulee keskustelun aloittaneeseen hinnat alkaen -punkkuun (Tegner & son), niin kertaluontoiseksi jäi itsellä sen tilaaminen, koska se nyt vaan on just sellasta vetistä litkua kuin vitosen viiniltä voi olettaa. (Hienoon pakkaukseen lie mennyt tuo puolikas euro.) Tuolloin muuten tilasin pari tölkkiä tuota, kaiken muun ohella, ja Superalkolle joko oli sattunut virhe tai halusivat varastosta eroon, kun postipate toi kotia kahden laatikon sijaan neljä laatikkoa, eli kaikkia tuotteita oli kaksinkertainen määrä.
Legendat viinin säilymisestä vain vuoden tai alle juontuvat varmastikin siitä, että sen verran niiden "luvataan" säilyvän. Ikään kuin parasta ennen -päiväys, ilman parasta ennen -päiväystä. Ja sitten on tottakai näitä poikkeuksia, kun pilaantuu ennenaikaisesti. Ne vahvistavat ko. käsitystä.
Ainakin nyt lukee aika selvästi pakkauspäivämäärä SA:n sivuilla, paha sanoa lukiko aiemmin.