Airfryerit - Fritti ilman rasvaa.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ddude
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 561
Onko täällä kenelläkään kokemusta kyseisistä laitteista?
Grillit ja grillaus ketjussa oli vähän keskustelua mutta ajattelin että näille voisi olla omakin ketju.

Monella lienee ajatus että idea on sama kuin kiertoilmauunissa mutta arvostelut käyttäjiltä kertoo että esim. ranskalaiset tulee paremmaksi kuin kiertoilmalla.

Laitteita monia, philips lienee alkuperäinen:
Philips Airfryer – Ilma on uusi öljy | Philips

Halpiksia löytyy mm biltemasta:
Ilmafriteerauskeitin

Kenelläkään kokemuksia?
 
Ai tälläisiäki olemassa? Mielenkiintoista. Tehny mieli kokeilla kaikkea friteerattua, mutta närästysvaivat ja ei muutenkaan tee mieli alkaa sähläämään ölljyn lämmittämisen kanssa.

Onnistuuko näillä mitenkään leivotut jutut, kuten munkit, lihapiirakat?
 
Itsellä käytössä tämä kikantin kone, joka taitaa olla sama laite kuin aloituspostin Bilteman kone. Maksoi 40€ kun ostin.
Sandstrøm Airfry friteerauskeitin SAF16E - Keittiön pienkoneet

Ei tuolla nyt mitään oikeaa uppopaistoa vastaava tulosta tietenkään saa aikaan. Toki ranskalaisista tulee rapeampia ja paremman näköisiä kuin kiertoilmauunissa, mutta ei ne kuitenkaan mitään ravintolaranskalaisia ole. Kätevä laitehan tuo kyllä on, jos haluaa nopeasti valmistaa ranskalaiset lisukkeeksi. Joskus kokeilin valmistaa paneroituja kalapaloja tuossa, mutta niistä ei oikein tullut kunnollisia. Ranskalaisiakin kannattaa käännellä monta kertaa paistamisen aikana, tai ei tule tasainen paistotulos.
 
minikiertoilmauuni grillillä. :D

laittakaas normiuuniin grillivastuksen alle kiertoon ranskalaiset metalliverkkokoriin. melkein parempi lopputulos ja silti sama vaiva kääntelyineen jne.

ei siinä jos on löysää massia, onhan niitä munankeittimiäkin. ja banaanitelineitä.
 
Olishan tuo periaatteessa kätsä itselle, kun ranskalaisia tekee. Ei kehtais alkaa lämmittämään uuni 250 asteeseen yhden ranskisannoksen takia. Ja kiertoilmaakaan ei ole. Pitäs vain keksiä muita käyttötarkoituksia, yhdessä videossa yksi paisto kanaa tuolla.
 
Olishan tuo periaatteessa kätsä itselle, kun ranskalaisia tekee. Ei kehtais alkaa lämmittämään uuni 250 asteeseen yhden ranskisannoksen takia.
Itse en ole koskaan nähnyt uunin lämmittämisessä mitään ongelmaa. Puoli tuntia (15 lämmitys, 15 paisto) uunin käyttöä maksaa noin kymmenen senttiä. Tuollaisen 200 euron muovipöntön kuolettaminen vie eliniän ja sittenkin se muovipönttö muodostaa ekologisen haasteen. Ja Philipsin hehkuttama 1400 W:n teho kuulostaa siltä, ettei pönttökään ole järin energiaystävällinen.
 
Kannattaa paistaa ranskalaiset paistinpannulla voissa ja öljyssä sekaisin. Ei tarvitse älytöntä määrää lotrata ja kerralla saa yhden ison annoksen.
 
Samsungilla on airfryer ominaisuus integroitu mikroaaltouuniin (hotblast nimellä)
MW6500M Mikroaaltouuni HOTBLAST™-tekniikalla, 28 L | MC28M6065CK/EE | Samsung FI
Tuollainen 28 litran uuni ei taida tosin sopia "tavalliseen aukkoon" syvyyden takia.

Nuo irralliset airfryerit on tosi isoja, saa olla paljon säilytystilaa keittiössä. Mutta mikrossa se voisi olla kiva ominaisuus, jota käyttää joskus.

Löytyisikö kokemuksia tämmöisestä mikrosta ? Saa latoa 200e tiskiin, kun muuten varmaan pärjäisin sillä 70e mallilla hyvin. Mutta jos tuolla ominaisuudella oikeasti tekee jotain, niin ostan
 
Kannattaa paistaa ranskalaiset paistinpannulla voissa ja öljyssä sekaisin. Ei tarvitse älytöntä määrää lotrata ja kerralla saa yhden ison annoksen.
Kyllähän sillä tavalla rapeaa tulee, mutta koko kämppä haisee sen jälkeen rasvalta jos ei ole liesituuletinta.
 
Löytyisikö kokemuksia tämmöisestä mikrosta ? Saa latoa 200e tiskiin, kun muuten varmaan pärjäisin sillä 70e mallilla hyvin. Mutta jos tuolla ominaisuudella oikeasti tekee jotain, niin ostan

Käyttöohje käskee:
• Varaa riittävästi tilaa ilmanvaihtoon: vähintään 10 cm takaseinästä ja molemmista reunoista sekä 20 cm yläosasta.
Kuumeneekohan ulkokuori tosiaan niin paljon että tuollaiset etäisyydet on tarpeen, eihän keittiöissä oleva mikroaaltouunin "kolo" ole lähellekään riittävä tuolle.
 
Käyttöohje käskee:
• Varaa riittävästi tilaa ilmanvaihtoon: vähintään 10 cm takaseinästä ja molemmista reunoista sekä 20 cm yläosasta.
Kuumeneekohan ulkokuori tosiaan niin paljon että tuollaiset etäisyydet on tarpeen, eihän keittiöissä oleva mikroaaltouunin "kolo" ole lähellekään riittävä tuolle.

Joo ei tosiaan, pitää vielä vähän tuumailla, vähän hintava testi muutenkin jos se on ihan mainoksen vuoksi lisätty ominaisuus joka ei oikeasti käytännössä toimi.
 
Joo ei tosiaan, pitää vielä vähän tuumailla, vähän hintava testi muutenkin jos se on ihan mainoksen vuoksi lisätty ominaisuus joka ei oikeasti käytännössä toimi.

No reilut on etäisyydet normimikrossakin. Meillä on 50cm kaapissa mikro joka juuri mahtuu sinne. Se käy kyllä vähän liian kuumana jos pidempää jotain kuumentaa ;)
 
Laite hommattu (Philips), koekäyttö wingseille huomenna. Mitäs porukka on moisella kokkaillut, jos wingist ja ranskalaiset sivuutetaan ilmeisinä tapauksina? Kiinnostaisi tietää, mihin muuhun tuo on hyvä.
 
Wingseille tulee paras tulos kun hauduttelee aluksi aika alhaisella lämpötilalla.
Sitten heittää sen lopun 5-10 minsaa täydellä teholla.
Kyllä tuolla aparaatilla pääsee kypsentelemään ja paahtamaan miltei ihan mitä vaan.
 
Laite hommattu (Philips), koekäyttö wingseille huomenna. Mitäs porukka on moisella kokkaillut, jos wingist ja ranskalaiset sivuutetaan ilmeisinä tapauksina? Kiinnostaisi tietää, mihin muuhun tuo on hyvä.

Mitä vaan pakasteesta tulee, niin tuohon voi heittää yhden hengen aterian ja se on 20min valmis. Kerran kannattaa ravistaa kesken käytön.

Ongelma on ainakin omassa laitteessa (Biltema), että jos laittaa liian täyteen, niin keskeltä tulee puolivalmista mössöä. Ravistelun pitäisi auttaa, mutta ei se auta, jos on liian täynnä.

Ei tämä ihmelaite ole, mutta kyllä sitä mieluummin käytän kuin kiertoilmauunia. Tuotokset on rapeampia ja niitä voi ravistella kesken valmistuksen. En kyllä näe ranskalaisia paljon paremmaksi, kuin kyseisessä uunissa, mutta ihan hyviä ruokia tuolla saa tehtyä.
 
Wingsit testatattu, ihan OK vaikka ei vedä vertoja kaasugrillillä tehtyihiin. Laite Tokmannin isompi jonka sai viikko sitten 49,90 €
 
Ootteko jostain hommannut jonkun suihkeen öljyä varten? Jotenkin tuntuu, että sillä sais rasvan paljon tasaisemmin laitettua ruokii ja vähän nopeammin, eikä menis niin herkästi puolet rasvasta pohjalle. Tietty ainahan ne rasvat voi erillisessä astiassa sekoittaa, mutta tietty haluis jonku paremman tavan. Keijul vissiin jotain rasvasuihkeita tullut, mutta ei oo näkynyt omissa lähikaupoissa... Onko noita joku testannut?


Tästä siis puhe, toi sitruuna tuskin makua monessa ruuassa pahentaa tai sit jos tota oliiviöljy versiota ostais :hmm:
 
Stockalta hain täytettävän öljysuihkepullon.
Saman tein. Toki en stockalta, vaan paikallisesta rojumarketista. Maksoi muistaakseni reilun 10€. Kätevä muutoinkin kuin tuon ilmakäristäjän kanssa, öljyä tulee paistaessakin käytettyä paljon vähemmän kun vain suihkuttelee paistinpannulle sopivan kerroksen.
 
Meneekö tuollaiseen Philipsin perusmalliin kokonainen broisku vai pitääkö olla XL malli?
 
Tokmanni vehje halkaisija 230 mm, syvyys 90 mm, eli vois mahtua koko kana. Tämä se vanhempi malli.
 
Mistähän nyt löytäisi (muuhun kun stockmann hintaan) öljysumuttimen? Sellaisen joka siis toimii myös rypsiöljyn kanssa?
Muutamasta paikasta löytyi mutta arvosteluissa lukee ettei kykene öljyjä suoihkutamaan vaan tulee vaan vanana ulos...
 
Mistähän nyt löytäisi (muuhun kun stockmann hintaan) öljysumuttimen? Sellaisen joka siis toimii myös rypsiöljyn kanssa?
Muutamasta paikasta löytyi mutta arvosteluissa lukee ettei kykene öljyjä suoihkutamaan vaan tulee vaan vanana ulos...


Oma AirFryer kyllä ollut 3kk käyttämättä, kun kesällä saa grillattua parempaa ruokaa helposti itse..
 
Onko tuo oikeasti välttämätön kapine? Ymmärrän jollain tasolla, että salaatin kanssa suihkepullo voi olla kätevä. Mutta AF on sisuskaluiltaan niin simppeli, että käsipelillä luulisi saavan aivan saman lopputuloksen aikaan. Vai olenko missannut jonkun pointin?
 
Onko tuo oikeasti välttämätön kapine? Ymmärrän jollain tasolla, että salaatin kanssa suihkepullo voi olla kätevä. Mutta AF on sisuskaluiltaan niin simppeli, että käsipelillä luulisi saavan aivan saman lopputuloksen aikaan. Vai olenko missannut jonkun pointin?
Jos nyt vaikka ranskalaisista puhutaan niin onhan tuollainen ohutpisarainen leveä suihku ihan omiaan varmaan siinä rasvan levittämisessä niin ettei vaan valu pois päältä ja aiheuta siivoamista.
 
Jos nyt vaikka ranskalaisista puhutaan niin onhan tuollainen ohutpisarainen leveä suihku ihan omiaan varmaan siinä rasvan levittämisessä niin ettei vaan valu pois päältä ja aiheuta siivoamista.
Ei kuulu ranskalaiset omaan ruokavalioon. Mä varmaan tuikkaisin erilliseen kulhoon, lorottaisin öljyä päälle ja huljuttelisin niitä tovin. No, tiskiä toki tulee, mutta se kuuluu jotenkin kokkailuun.
 
Mä olen käsittänyt, että öljyn kanssa kikkailu on se, mikä kuuluu aika vähän AF:n kanssa kokkailuun. Toki itse käytän vain siipien kypsentelyyn toistaiseksi. Siivet kulhoon, pikku loraus öljyä ja rub-maustetta perään. Siivet AF:iin ja kulho tiskiin.
 
Mä olen käsittänyt, että öljyn kanssa kikkailu on se, mikä kuuluu aika vähän AF:n kanssa kokkailuun. Toki itse käytän vain siipien kypsentelyyn toistaiseksi. Siivet kulhoon, pikku loraus öljyä ja rub-maustetta perään. Siivet AF:iin ja kulho tiskiin.
Juu siis ei sitä öljyä ole pakko laittaa lainkaan, mutta välillä on kiva saada pikkusen enemmän aidosti friteerattujen ranujen makuisia niin sillon tykkään pistää puolivälissä kypsymistä samalla kun kääntää ranut niin sudilla vähän öljyä pinnalle.
Suihkuttelu olisi huomattavasti helpompi tapa saada rasva joka puolelle, sekä sitä rasvaa menisi myös ohkaisempi kerros.
 
Itte ajattelisin, että suihkutin olisi mukava olla, kun joskus sitä öljyäki lorahtaa liikaa.
 
Onkos kenelläkään tästä kokemusta:
Emerio smart fryer , olisi tarjouksessa tokmannilla.
Nykyinen on Airfryer 2.5l joka on kyllä tosi hyvä, mutta vähän pieni.

Lähinnä tossa emeriossa mietityttää kun siinä ei ole erikseen irroitettavaa sisäkoria joka on tosi hyvä siivouksen kannalta, ranujen yms jälkeen kun riittää kun talouspaperilla pyyhkii sisäkorin sisä ja ulkopuolet ja sitten varsinaisen korin pohjan, voi käyttää montakin kertaa ennen kuin joutuu tiskaamaan mitään...
 
Mulla toi Emerio, ihan pätevä laite tohon hintaan. Sen säiliön huuhtase aika nopeasti kun ei mikään oikein halua tarttua kiinni.
 
Onkos kenelläkään tästä kokemusta:
Emerio smart fryer , olisi tarjouksessa tokmannilla.
Nykyinen on Airfryer 2.5l joka on kyllä tosi hyvä, mutta vähän pieni.

Lähinnä tossa emeriossa mietityttää kun siinä ei ole erikseen irroitettavaa sisäkoria joka on tosi hyvä siivouksen kannalta, ranujen yms jälkeen kun riittää kun talouspaperilla pyyhkii sisäkorin sisä ja ulkopuolet ja sitten varsinaisen korin pohjan, voi käyttää montakin kertaa ennen kuin joutuu tiskaamaan mitään...
Helkkarin hyvä ostos ollut omasta mielestä. Ei paljon uunia tule lämmiteltyä kun tuolla tulee niin helposti vaikka yhden annoksen ruoat. Kanat, burgerpihvit, kasvikset, makkarat tulee paljon nopeammin kuin uunissa ja saa myös paistuneen pinnan. Helppo puhdistaa vaikka huuhtaisemalla ja talouspaperilla ja pesukoneeseen kun tarve vaatii
 
Helkkarin hyvä ostos ollut omasta mielestä. Ei paljon uunia tule lämmiteltyä kun tuolla tulee niin helposti vaikka yhden annoksen ruoat. Kanat, burgerpihvit, kasvikset, makkarat tulee paljon nopeammin kuin uunissa ja saa myös paistuneen pinnan. Helppo puhdistaa vaikka huuhtaisemalla ja talouspaperilla ja pesukoneeseen kun tarve vaatii
Juu siis mulla on nytkin airfryeri mutta pienempi..
Onko sulla siis just tosta tokmannin laitteesta kokemuksia?
Mitä materiaalia se ritilä on mikä tulee korin sisälle, pystyykö sen pyyhkimään talouspaperilla vai onko siinä ihan mahdottomat ne välit?

Millainenkohan toi tokmannin palautusoikeus on, saakohan sitä testata ja jos ei miellytä niin palauttaa?:hmm:
 
Viimeksi muokattu:
Mitä materiaalia se ritilä on mikä tulee korin sisälle, pystyykö sen pyyhkimään talouspaperilla vai onko siinä ihan mahdottomat ne välit?
samaa materiaalia kuin kori, pinnoitettua alumiinia vissiin. Pystyy pyyhkimään ja helppo harjallakin puhdistaa.
 
samaa materiaalia kuin kori, pinnoitettua alumiinia vissiin. Pystyy pyyhkimään ja helppo harjallakin puhdistaa.
Onko se itse kori sit kauhean painava kaataa ruoat lautaselle?
Tossa mun nykyisessä kun vain sisäkoria tarvii nostella...
 
Juu siis ei sitä öljyä ole pakko laittaa lainkaan, mutta välillä on kiva saada pikkusen enemmän aidosti friteerattujen ranujen makuisia niin sillon tykkään pistää puolivälissä kypsymistä samalla kun kääntää ranut niin sudilla vähän öljyä pinnalle.
Suihkuttelu olisi huomattavasti helpompi tapa saada rasva joka puolelle, sekä sitä rasvaa menisi myös ohkaisempi kerros.
Pullasudilla on hyvä levittää öljyä ranuihin. Kaataa määrän pieneen astiaan ja siitä sudilla.
 
Pullasudilla on hyvä levittää öljyä ranuihin. Kaataa määrän pieneen astiaan ja siitä sudilla.
Näin olen tehnytkin tähän asti, mutta kyllä sitä aina lorahtaa siinä niin että ranujen välistä valuu pois, joten olisihan se helpompaa tuollaisella suihkutettavalla.
Tilasin juuri pari minuuttia sitten aliexpressistä tuollaisen, löysin vähän halvemmalla vielä kuin täällä linkattu, ja belgiasta josta toimitus pitäisi kestää 3-7 päivää.
Stainless Steel Olive Oil Spray Bottle
 
Itse jätin sen Emerion laitteen vaan ostamatta sitten kuitenkin kun kävin tokmannilla katsomassa toista air fryeria mikä oli tarjouksessa ja siinä oli parempi ratkaisu korille, eli siinä on erikseen irroitettava sisäkori.
Salter Air Fryer, eipä tuolle jäänyt kuin 10e enemmän hintaa kuin emeriolle sen jälkeen kun käytti uutiskirjeen alennuskoodin, pitäis tulla ens viikon aikana perille niin pääsee sitten testailemaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 000
Viestejä
4 465 826
Jäsenet
73 879
Uusin jäsen
Torvelo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom