αcööl - alphacool jääkarhu ja jääsushi, laajennettava AIO-cooleri CPU & GPU

Viestiketju alueella 'Jäähdytys' , aloittaja Kapteeni_kuolio, 15.12.2016.

 1. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jeppistä pöytään! Keskustelua Alphacoolin laajennettavasta AIO-vesijäähysarjasta (cpu & gpu)

  [​IMG]

  [​IMG]

  Perustietoja Alphacoolista:

  Alphacool on pitkän linjan vesijäähdytystuotteiden valmistaja. Tekevät pumppuja, blokkeja, radeja ja liittimiä. Vesijäähdytysmarkkinat on räjähtäneet AIO (all in one) jäähdytyspuolella todella isoksi, ja alpha lähti kisaan mukaan omalla tuoteperheellään.
  Trikki näissä Alphan AIO:ssa on siinä että niiden letkuissa on pikaliittimet, jollonka luuppia voi täydentää lisäpalikoilla. Lisäksi Alpha myy jo nyt näyttisblokkia (saatavilla GTX 1070/1080) esitäytettynä valmiina 'sarjaan liitettäväksi', tai sitten omalla pumpulla ja radilla varustettuna AIO pakettina. Letkuista ja liittimistä lähtien kaikki palikat on alphan laadukkaammasta päästä. Hinta on n. 120-150e cpu versiolle, GPU-versio liikkuu siinä 120e hutikossa.

  Alpha on valinnut AIO-cooleriksi perinteisen mallin, eli CPU-blokkiin on integroitu pumppu. Pumpuksi on valittu hyvin hiljainen malli, jonka 70l/h pumputteluteho riittää hyvin cpu-gpu-2xradi loopille. Yhtään suurempaan looppiin paukut ei sitten riitäkkään.

  Pohjustusta eli miten päädyin jääkarhuja katselemaan:


  Wanhana custom-vesijäähy-ukkelina alkoi pitkän ilmajäähykauden jälkeen vähän mietityttämään vesileikit. Ei kuitenkaan niin paljon, että haluaisin takaisin customeiden maailmaan. Pitkään oli kiikarissa joku välimalli, ja toivoin että tulis markkinoille joku "plug-and-play" laajennettava vesijäähykokonaisuus vanhoille ja laiskoille PC-ukkeleille. EK:n AIO:a harkitsin, mutta se oli DC-pumppu-radi-kombonsa kanssa niin tuhottoman hankalan näköinen viritys, että ei.

  Päädyin alunperin katselemaan jääkarhua koska se on riittävän naftin kokoinen mahtuakseen lähes koteloon kuin koteloon jotka edes jotenkin ilmoittavat tukevansa 240mm kennoa ja/tai joissa on kaksi 120mm tuuletinpaikkaa perätysten. Radi on ohut ja kiinnitysreijät on standardit. Blokki+pumppu+säiliö kombo näyttää kuvissa hyvältä ja on todellisuudessa ihan yhtä simppeli. Tän jäähyn asennus on todella helppoa. Lisäksi tietysti tunsin alphan vesijäähyvalmistajana, ja omissa customluupeissa on ollut alphan radeja ja blokkeja ja olen ollut niihin tyytyväinen.

  Se että koko AIO:n voi tarvittaessa räjäyttää osiin ja ostaa vaikka rikkoutuneen letkuliittimen tilalle varaosia suoraan alphan omilta sivuilta on iso plussa. Ja se että CPU:n päällä on pieni nestesäiliö sekä täyttöaukko, se on myös iso plussa. Monesti on käynyt niin että AIO-cooleriin on joko jäänyt ilmaa, tai sitten sieltä on jotain kautta päässyt haihtumaan sen verran nestettä että johonkin pumpun mutkaan muodostuu ilmakupla ja pumppu rupeaa pitämään rasittavan epäsäännöllisesti ääntä. Noh, tässä sen voi korjata helposti "täyttöporttia" räknäämällä.
  Kyseessä siis AIO-cooleri, joka on tehty paloiteltavaksi jos tarttee jotain korjata tai laajentaa ;) Todellinen laiskan vesijäähymiehen unelma, ainakin paperilla.

  Käyttäjäkokemukseen:

  Ostin cuulerin Jimmsin mustasta perjantaista, mieluisa yllätys kun olin seuraillut tämän mallin markkinoilletuloa. Pakkohan se oli tyrkkyyn tarttua, hinta oli jotain 95 euroa.
  Aiemmin mulla on ollut AIO-jäähyistä Swiftechin H220, sekä Antecin joku 240mm malli sekä corsairin h100. Tyytyväisenä täytyy todeta että jääkarhulainen on ollut hyvä ostos, se on selvästi hiljaisempi pumpun käyntiääneltään kuin nuo aiemmin luetellut. Jäähdytysteho on varsin hyvä, mun i7 4790K pysyy alle 60'C @ 4.7Ghz pelatessa vaikka tuulettimien kierrokset on sangen maltilliset. Tämä on rasituksessa paljon hiljaisempi kuin mun macho-ilmatorni, jonka tämä nyt tässä buildissa korvasi.

  Tuulettimet vaikuttaa ihan hyviltä, mutta jos mahdollista niin vaihtaisin vaikka EK:n vardareihin, Gentle Typhooneihin tai corsairin ML:iin. Kädellä tuntee että ilmavirta ei nyt oo ihan sitä mitä pitäis. Omat ML:t odottelee vielä kotelon saapumista jimmylle. Veikkaan että kun tähän iskee paremmat tuulettimet kiinni, niin melutasosta tinkimättä (eli hyvin hiljaisesta) voi tästä saada vielä höylättyä sen 5-7 'C pois. Kokeilen corsairin ML:llä kun saapuvat.

  *edit*

  Päivitellääs sen verran noin bauttiarallaa vuoden jälkeen, että Alphan vakiotuulettimet on huonot. Vaihdoin ML-tuulettimiin ja lämmöt tipahtivat n. 10'C, samoin melutaso tippui.

  */edit*

  Pumppu on erittäin hiljainen. Mun oli välillä tarkastettava, että onko se ylipäätänsä päällä. Tuulettimet on hiljaiset, mutta pumppu.. ihan oikeasti, varmaan hiljaisin vesijäähypumppu mitä mulla on ikinä ollut. Käytännössä tästä ei kuulu mitään, ellei vie päätä kotelon sisälle ja kuuntele siellä. Sitten erottaa pienen käyntiäänen. Yli 30cm etäisyydellä on mahdoton sanoa että onko pumppu päällä vai ei vaikka tuulettimet on otettu irti virroista.


  Iso plussa muiden palikoiden laadusta. Näkee että vesijäähyvalmistaja on pistäny nyt tuulemaan. Radi on todella jepa. Letkut on laadukkaat, ja jousitetut etteivät pääse turhanpäiten taittumaan jos joutuu jotain rajumpia mutkia tekemään. Asennus oli helppoa. Pikaliittimet on jämerän oloiset, eivät ole meinanneet irtoilla vahingossa :) Kaikesta huokuu laadukkuus, vaikka hinta on suhteellisen hyvin linjassa muiden vastaavien AIO-ratkaisujen kanssa.

  Arvostelut pitkin internettiä myötäilee mun hyvää käyttökokemusta, ja jääkarhu & jääsushi on saaneet kiittävää palautetta. Risut on tulleet tuulettimista, jotka siis ovat .. noh, vähän meh. Ilmaa ei tunnu oikein liikkuvan niinkuin pitäisi ja sanotaanko että näiden voisi olettaa laukeavan ihan muutaman vuoden käytön jälkeen, ainoa palikka tässä palapelissä joka ei herätä mitään innostumisen tunteita tai luottamusta.

  Jääsushia olen katsellut jo vähän "sillä silmällä", mutta saas nähdä nyt. Uskallan kuitenkin tämän jääkarhu-CPU-coolerin perusteella suositella kokeilemaan.

  Muualla interwebsissä:

  Todella asiallinen triidi overclock.net:ssä, jossa aquatuningin/alphacooling yhteisöhenkilö vastailee ihmisten kysymyksiin aktiivisesti. Kannattaa tsekata triidi, hyvää tietoa nykyisistä eisbear tuotteista sekä tulevista!

  [Official] Alphacool Eisbaer Thread

  Linkataan loppuun pari arvostelua:

  Eisbaer:
  http://www.anandtech.com/show/10524/the-alphacool-eisbaer-240-cpu-aio-liquid-cooler-review

  http://www.kitguru.net/components/cooling/dominic-moass/alphacool-eisbaer-240-expandable-aio-review/

  Eiswolf:

  Alphacool Eiswolf GPX Pro VGA coolers
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2017
 2. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  *ryyst* :kahvi: asetekin lakitupahaasteita odotellessa, kun rikkovat kuitenkin jotakin heidän patenttiaan

  Itselläkin on vuoden vaihteen jälkeen tulossa se välimaastoon sijoittuva artikkeli ihan tänne käyttäjäarvosteluiden puolelle, niin katsotaan onko vanhassa vara parempi vai uutukaisen.

  Itsekin luin aikoinaan näitä arvosteluita, mutta kukaan ei testannut täyttöä? Simppeli homma ilman nestesäiliötä? Näin alhaisten virtauspumppujen kanssa ongelmana on se, että en eivät saa itse pumpattua ilmaa pois roottorin lavoilta, jos ei ole yhtään nestettä päässyt sinne.
   
 3. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tossa on blokin päällä minisäiliö, siksi se on noin korkea. Helppo täyttää kun jäähy on irti emosta, kikkailemalla voipi täyttää paikallaan. Ja tietty, voihan tuohon fillporttiin ruuvata liittimen ja laittaa ihan täyttöletkun med tulppa.
   
 4. Tomppa82

  Tomppa82

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itsellä oli Alphacool Eisberg 240 ja sen pumppu piti ainakin aika mekkalaa jos piti 7V tai 12V.
  5V oli kohtuu hiljainen, mutta ei sitten jäähdyttänytkään.

  Ilmeisesti nyt on jotain parannusta tapahtunut tässä uudessa "versiossa".
   
 5. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En tiedä onko näistä useampaa versiota, mutta omani ostin tosiaan nyt blackfridaystä ja viime viikonloppuna masentelin, ja noi käyttökokemukset on sitten ollut tältä viikolta. Onko sulla ollut pitkään käytössä/millon ostit?


  Oliko se ääni sulla ns. "tavallista käyntiääntä" eli sellasta 'hurrr-durrr'-hurinaa vai jotain kilkatusta, nakutusta tahikka epäsäännöllistä rahinaa? Ensimmäinen on tyypillinen "pumppupörinä" mitä nestejäähyjen pumput yleensä pitää käydessään, jälkimmäinen kielii siitä että pumpussa on jotain vikaa (esim. siipi rikki, laakeri rikki tms.). Omastani ei tosiaan kuulu tuota pumpun käyntiääntä ellei tunge päätä koteloon sisälle, mikä on hämmentävää. Yleensä kuulen vesijäähyjen pumppupörinät kun iskee virrat päälle, mutta tästä kaverista en. Oiskohan sun pumpulla sitten joku hätänä? Mukava ois jos sais tähän triidiin käyttäjäkokemuksia lisää niin sais jonkun käsityksen siitä että onko näissä kovasti laatuvaihtelua yksilöiden välillä.

  Toisaalta, ääni ja mekkala on kyllä hyvin käyttäjäkohtainen kokemus, mulle hiljainen ja/tai äänetön voi olla toiselle äänekäs. Mutta vertailukohtana pidän tosiaan muita vesisettejä mitä mulla on itselläni ollut (aina akvaariopumpuista lähtien), ja niihin tämä minun yksilö vertautuu loistavasti.

  *edit*

  Googlettelin "Eisbaer revisions" ja tuotti osumaksi tyhjää. Overclock.net:n triidissä eli täällä:

  http://www.overclock.net/t/1604968/official-alphacool-eisbaer-thread aquatuningin/alphacoolin community reppi kertoo seuraavaa;

  "We will not have a new revision, but we are working on a further new AIO with other details. But if you do not like the Eisbaer, wait for the be quiet Silent loop, Alphacool is the OEM manufacturer [​IMG] Or you buy the Fractal Kelvin wich is also from Alphcool [​IMG]"

  Kannattaa lukasta toi OCN:n triidi läpi, hyvää inffoa. Lisään alotukseen.
   
 6. Tomppa82

  Tomppa82

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ihan pumpun hyrinää oli...myi tuon jo vuosi sitten pois kun en jaksanut kuunnella.
  Toivottavasti uudessa versiossa on jotain parempaa. Ainakin tuulettimet näyttäneet vaihtuneen sinilapasista mustalapasiin :D
   
 7. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Katoppahan tämä, tuli vastaan kun @Tomppa82 :n kokemuksien innoittamana innostuin googlettelemaan. Koitin etsiä että onko tästä tosiaan olemassa eri "revisioita", vähän kielis siitä jos tuulettimetkin on päivitetty että maybbe. Noh kuitenkin, löysin videon jossa käytetään eisbergiä customluupissa ja näytetään toi fillportin käyttö. Eli kuten jo vinkkasinkin, niin siihen käy <haluamasi tyyppinen> liitin, ja siihen voi tehdä täyttöletkun. Tsiigailes, hyvä osiin räjäytys video muutenkin!  *edit*

  Joopajoo tää on siis toi edellinen versio, eli jäävuori. Tässä uudessa jääkarhussa on samanlainen täyttöholeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 8. Micco

  Micco

  Viestejä:
  98
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Blackfridaystä tuli myös hankittua tämä, toivottavasti ehtisin nyt viikoloppuna asentelemaan vihdoin. Laitan infoa omista kokemuksista kun sinne asti pääsen :)
   
 9. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei näyttänyt oikeasti täyttöä, oli jo täynnä, että emme päässeet näkemään hienoa kotelon heiluttelua yms :) Pumpun ääni vaikuttaa olevan samalla tasolla kuin asetekin, kun ei ole ilmaa enää pumpussa.
   
 10. Tomppa82

  Tomppa82

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
 11. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei helvetti mä oon tyhymä. Naurattaa jo melekein :D :D :D

  Siis jooh sulla oli jäävuori. Tää mikä mulla on, ja mitä triidi käsittelee on jääkarhu. Ne on helvetti eri tuotteet :D Asia mitä en tietty ymmärtäny ennen aamukahvia.


  Eli joo on "pikkusen eri versio" :D :D :SD:S:D:SD: SD:S:D A:SDASD:AS:D AS:DAS:D:D

  Anteeksi :eek:
   
 12. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo tuota, väärä pumppu tuossa. Kato toi mun edellinen viesti, anteeksi :oops::oops::oops:

  Vittu pitäs postata muualle ku räbään ennen puoltapäivää :p:rofl:
   
 13. Crazy train

  Crazy train

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itsellä ollut tuo Eisbear 360-versio jo pari kuukautta. Kyllä tuo jäähdyttää, mutta vieläkään ole löytänyt sopivia tuulettimia. Alkuperäiset tuulettimet metelöivät keskenään, pari kertaa olen kokeillut ja en ole ollut tyytyväinen joten tuuletin laatikkoon menivät, jos joskus johonkin tarvitsee.

  Oli tuossa kuukauden pari Fractal design:in 120mm ventureita 3 kpl puhaltamassa ilmaa lävitse, ei ollut ihan sopiva tuo moottorinmeteli korviini. Joten vaihdoin pari päivää sitten 2kpl 140MM Ventureita imemään ilmaa. On tuo hiljaisempi, mutta en ole vielä tyytyväinen. Pitäisi löytää tuulettimia joissa ei ole juurikaan häiritseviä moottoriääniä pienillä kierroksilla.

  Myös nuo Thermalrightin 140mm ei neliön muotoiset tuulettimet(mustavalkoiset) oli käytössä hetken. Eivät vaan oikein tykänneet toimia imemässä tuon kanssa->rupesivat rahisemaan.

  Pumppu tosiaan pitää meteliä 12-voltilla, tosin kierroksetkin on jotain 2600-2700 rpm. Itsellä MSI emolevyssä kotelotuulettimen liitännässä pumppu ja alin säätöasetus biosista(50%) pumppu on tällöin 1650-1770 välillä ja sen vielä kuulee. Sellainen pieni hurr-ääni jos sitä ääntä oikein etsii. Jos Speedfanilla säätää niin saa tuon hiukan alemmaksi tuosta eli jossain 1500-kierroksilla voisin sanoa että sitä ei kuule kotelosta enää. Tosin jäähdytystehokin laskee muutaman asteen noilla kierroksilla. Ei tuo pumppu kauheasti kierroksia joudu lisäämään rasituksessa että pitää tämän korkaamattoman i7-4790K:n(Ei ole kellotettu) noin 60 asteen alapuolella. Toki AVX on sitten eri asia, en viitsi edes testata tuota.

  MSI:stä vielä sen verran että graafinen tuulettimen säätö on kyllä paska toteutus. Juu on se kuvaava mutta ei tarjoa minkäänlaista hienosäätöä. 12.5% korotukset CPU_fan-liittimissä ja kotelotuulettimissa 10% alin ollessa 50%. Pumppua en voi käyttää CPU_Fan 1 tai 2-liittimessä, koska tällöin sen kierroksia ei voi muuttaa. Pumppu ei ole PWM-säädettävä. Mietin myös että kuinka säädettävä tuosta tulisi jos lykkään LNA-vastusadapterin tuohon.
   
 14. ErrorFile

  ErrorFile

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tämä Jääkarhu on kyllä erittäin kiinnostava tuote, voisi koittaa hankkia kokeiluun. :) Arvosteluissa on pääsääntöisesti kehuttu pumppua hiljaiseksi ja koska se on itselleni erittäin tärkeä seikka, eikä tämän hinta paha ole... Testiin siis. Tuulettimet tosin aion vaihtaa Corsairin ML-sarjalaisiin, ovat nekin osoittautuneet erinomaisiksi hiljaisuuden ja tehon yhdistelmäksi.
   
 15. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vekslasin nyt Gentle Typhoonit vakioropeleiden tilalle. Merkittävä ero; ilmaa liikkuu ihan "paperisuikale-mittarilla" katottuna paljon enemmän, suhinaa tai meteliä ei ole yhtään enempää ja lämmöt tipahti kolme astetta :D

  Tarkoitus on laittaa corsairin 120ML:t jahka jimmy saa toimitettua. Tilaus odottanut koteloa kohta kuukauden :(
   
 16. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Noctuan industrial tai Gentletyphoonit menivät muistaakseni aika identtisillä performance / noise kuvaajilla radikäytössä. Gentletyphooneita saa edelleen uutena, olikohan nimi "Darkside gentletyphoon"
   
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 248
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä Eisbär on varmasti mukana jonain versiona io-techin AIO-vertailussa alkuvuodesta..
   
  Rusna, Dimmu, Kapteeni_kuolio ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 18. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Didididiididididii,


  Eli nyt alphacool on pukannut sitten noita esitäytettyjä "plug and play" Eis-tuoteperheen rojuja kauppansa väärälleen. Saatavilla on lisäradeja aina 360mm mötköön asti, sekä noita eiswolf-palikoita näyttiksen lisäämiseksi luuppiin ym. Tässäpä sitä linkkiä:
  Eiswolf

  [​IMG]


  Näitä tuotteiva voi pyytää esim. jimmsin valikoimiin tai tilata itse. Omaan silmään osuu toi miten halpoja tuotteet on kun ottaa huomioon että niissä on letkut, liittimet ja nesteet :) Radit maksaa saman verran mitä esim. custom-luuppin ostettuna ilman letkuja ja liittimiä :D Tietysti toimituskulut tulee tuolta alphalta tilattuna vielä päälle, mutta jimmsin kautta tietysti ei, mutta samoin hintaan tulee sit jimmyn kate.

  @Juha Kokkonen kannattaa ottaa nämä huomioon sitä artikkelia rustaillessa ;)
   
 19. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ja laitetaan vielä omana viestinään seuraava käyttäjäkokemusta;

  Corsairin ML-tuuletimilla eisbaer suoriutuu todella hyvin. Äänentaso verrattuna Gentle Typhooneihin tippui hieman ilman että huomasin muutoksia huonompaan jäähdytystehossa.

  *edit*

  Alphacool ei vielä tiedä lähettävätkö nykysille jääkarhulin omistajille AM4 (Ryzen) kiinnikkeet ilmatteeksi vai velottavatko erikseen. Kysyin asiaa tänään facebookin välityksellä, kun huomasin redditissä että joku mutuili alphan antavan ilmaisia kiinnikkeitä.

  Näin ei siis vielä ole päätetty. Alphacool päättää asiasta parin viikon sisään.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 20. ErrorFile

  ErrorFile

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Corsair ML120 -tuulettimia täälläkin käytössä Eisbaerissa ja on oltava kyllä tyytyväinen. :joy: Hiljainen, jäähdyttää hyvin ja ja onhan tuo siistin näköinen asennettuna - eikä tässä ole edes mitään bling bling -tyyppistä turhaketta itsessään. Erinomainen ostos.

  :kippis:
   
 21. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Oh noehs. Tuli ennakkotilattua Ryzen joten kysyin nyt tarkennusta alphacoolilta tuohon AM4-kiinnike asiaan. Valitettavasti eivät lähetä ennakkoon, eikä ole ennakkomyynnissä. Eisbaer ei ole yhteensopiva am4 kiinnityksen kanssa. Tulevat myyntiin Ryzenin virallisena launchipäivänä, eli 3.3.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 22. n3lonen

  n3lonen

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Katselin omaan looppiin tätä täytettävää cpu cooleria solona. Alkoi täyttökorkki kiinnostamaan ilmausta varten. Nopeasti katsottuna sisältää saman DC-LT 2600 ultra low noise-pumpun, joka itselläni on jo valmiina kierrossa. Eli olisi tullut sarjaan kytkettynä. Mutta pumpun äänistä piti mainita. Todella hiljainen, ellei äärettömän hiljainen. Kiertoa täyttäessä kun laitoin pumpun käyntiin niin ei voinut kuin hymyillä öisessä toimistossa vaimean suhinan parissa.

  Speedfanissa käytän 65% niin hukkuu idlessä olevan koneen tuulettimien ääneen, jotka pyörähtelee 40%. Tositoimissa 100%-käytössä jossa pumppu ei edes ole, niin häviäisi psun melun alle ja gentlen allekin.

  Suosittelen.

  Aiemmissa revikoissa taisi olla 2400 rpm low noise-pumppu, josta olen lukenut, että on äänekäs versio.
   
 23. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaikkihan ne on laajennettavissa? :confused: Letkut vain poikki ja T-haaraa väliin josta täyttö. Paluukin poikki ja t-haara sekä pätkä letkua, joka toimii ilmauksessa apuna.

  Vaikka sen saa ilmattua myös yhden letkun katkaisemalla t-haaralla.
   
 24. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Inan verran vaikuttaa vaikkapa corsairilla takuuehtoihin jos käyttäjä on pätkiny letkut tms. Eisbaerilla "rakentelu" ei vaikuta takuuseen, tuote on tehty purettavaksi ja laajennettavaksi.

  Mutta DIY miehelle toi on toki totta. Esim. käyttäjä @sl06bhytmar on tehny hienon jäähyn fiksaamalla liitinrikkoisen asetek-AIO:n, en muista tarkkaa valmistajaa.
   
 25. sl06bhytmar

  sl06bhytmar ♻ SER-Ylikorjaaja ♻

  Viestejä:
  676
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Pikaliimalla kasassa :smoke: #EiKuolemanPelkoa, mutta jostain vuotaa tällä hetkellä luultavasti, kun nestesäiliön taso alenee jo 2. kuukautta peräkkäin :think:
   
 26. JoonaxPeke

  JoonaxPeke

  Viestejä:
  1 249
  Rekisteröitynyt:
  19.02.2017
  Mitenkäs muuten tämän jääkarhun kanssa nuo letkut kestää kun ilmeisesti aika perkelee jäykät? Vai onko normaalia? meinasin että voisi näyttikseen harkita mutta tuo laatu epäilyttää. Enkä nyt jankkaa mistään pelosta mutta kun katsonut jengin kuvia niin aika perkeleen jäykiltä näyttävät.
   
 27. Kimm0

  Kimm0

  Viestejä:
  3
  Rekisteröitynyt:
  21.03.2017
  Viimeksi muokattu: 22.03.2017
 28. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  justiinsa noin.

  Lisänesteeksi käy tislattu- tai akkuvesi
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017
 29. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jatko-arvostelun paikka, jääkarhun 240mm versio ollut nyt käytössä sekä intel Z97 että amd X370 alustoilla.


  Jääkarhun asennus Z97 emolevyyn on tarpeettoman hankalaa, koska 'takalevynä' toimii ristikko jossa on 'kiskoilla' liukuvat mutterit. Todella perseestä asentaa, kunnes tajuaa tehdä kikka-kuutosen eli: asenna takarauta ja laita mutteriholekset paikalleen, sen jälkeen laita teippiä jokaisen 'mutterin' päälle pitämään sitä ja tukijalkaansa paikallaan. Ei mitään jesaria tai pakkausteippiä, niissä on liian tiukat liimat ja voi aiheuttaa vaurioita. Maalarinteippi, toimistoteippi ym. on käypää kamaa. Tämän kikan jälkeen jääkarhun asennus muuttui 20min ähellyksestä 5min pikasuoritukseen.

  Muuten asennus Z97 alustalla on tosi helppoa. Huolellisesti vaan kattoo että missä järjestyksessä kiinnitysprikat ym. tulee, ja homma on todella simppeli.

  AMD:n AM4 kantaan jäähy asentuu 'suoraan', ei tartte mitään erillistä takarautaa vaan käyttää AMD:n speksinmukaista 'default' takalevyä. Eli jääkarhuun AM4 kiinnikekaulus kiinni, sitten tahnat väliin, jääkarhu kohdalleen ja ruuvataan kiinni. Huolellinen pitää olla että kiinnitysruuvien jouset ja prikat tulee oikeaan järjestykseen, mutta mitään muuta ei tartte tehdä. Asennuksen kesto n. 2min, riippuen siitä miten nopea on ruuvarin kanssa :)

  Käyttövinkkejä:

  Kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää pumppua ennen asennusta ja käännellä/ravistella radia&pumppua eri asentoihin. Ihan siis jonkun tunnin vaikka ajelee pöydällä ja välillä kääntelee radia, pumppuhan lähtee hyrisemään kun sen lyö mihin tahansa tuuletinliitäntään kiinni. Tällätavoin saat radiin/letkuihin/blokkiin jääneet ilmakuplat liikkeelle, ja voit ennen asennusta tarkastaa onko säiliössä 'liikaa' ilmaa. Tarkastaminen on helppoa, blokissa on iso ikkuna mistä ilmakuplat näkee.

  Jos blokkiin kertyy ilmaa on vaarana, että pumppu käydessään imaisee impelleriin (eli siipipyörään, se on se osa joka sitä vettä vatkaa) ilmakuplan. Jos näin käy alkaa pumppu pitämään räklättävää ääntä. Meinasin laittaa pumpun tämän takia huoltoon, mutta sitten tajusin mistä on kyse kun huomasin sivuikkunasta suuren ilmakuplan säiliössä. Miten ongelma korjaantuu? Ajamalla pumppua hetkenaikaa täysillä. Pienillä kierroksilla pumppu ei jaksa 'karistaa' sitä ilmakuplaa pois, mutta suuremmalla teholla kupla kimpoaa hittoon siipipyörästä ja sivuäänet katoaa. Jos ongelma uusiutuu ja siitä tulee vaiva, on ratkaisuna täyttää jääkarhua. Täyttöä varten jääkarhu kannattaa irrottaa emolevyltä (esim. am4 kannalla todella nopea operaatio) ja nostaa se täytön ajaksi radin yläpuolelle, ettei säiliöstä pääse nesteet valumaan pihalle. Täyttöön käy akkuvesi ja/tai tislattu vesi, tämän tiedonmurun löytää alphacoolin jääkarhun käyttöohjeista.

  Pienissä koteloissa voi olla niin että jääkarhun melko pitkät letkut muodostuvat ongelmaksi. Tähän suosittelen suoraa ratkaisua: puukolla poikki ja letkujen uudelleen asennus halutun mittaisina. Tätä varten kannattaa tilata esim. Jimmsiltä alphacoolin jäähynestettä, siinä on biocidet ja korroosionestot mukana. Eli akkuvettä kannattaa käyttää järjestelmän 'toppaamiseen'; muutama tippa sinne tänne ei vaikuta korroosio tai biocide-aineisiin, mutta jos tyhjentää koko jääkarhun niin hyvähän sinne on valmistajan orkkislitkut lyödä sitten sisään.

  Lisäpalikkasuosituksia:

  Valkoista letkua: Masterkleer 13/10mm PVC letku, UV-valkoinen - 5,90€
  Lämpötila-anturi fillporttiin, jos emolevyllä on tälle liitäntä (asuksella on) niin saat biossiin/valvontaohjelmiin veden lämpötilan: N/A G1/4 kierretulppa, lämpöanturi, hopea - 6,20€
  Lämpötila-anturi sekä näyttö: N/A Kierretulppa G1/4 kierre + lämpötilanäyttö - 13,50€
  Alphacoolin radit jimmsillä: Jäähdyttimet - Vesijäähdytys - Jimms.fi
  Eis-tuoteperheen rojut jimmsillä: Tuotehaku - Jimms.fi

  Käyttökokemuksia:

  Intelin puolelta käyttökokemuksia jo aloitukseen rustailinkin ja sama meno jatkuu AMD:n kanssa. Ryzen-7 1700X pysyy erittäin hyvin hallussa, lämmöt eivät päääse jääkarhulla karkaamaan. Minulla on rytsölä toki kellotettuna 3.925Ghz, ja voltit 1.375V jonka LLC-2 taso antaa nousta piikeissä 1.383V:n. Lämpötilatantureihin tuli juuri toissapäivänä korjaus, AMD:n tCTL arvohan sisältää +20'C x-sarjan prosessoreilla, ja nyt bios-päivityksessä sitten saatiin CPU-anturille todellinen arvo. Rytsöläni pysyy jääkarhulla pelatessa allei 65'C ja benchmarkeissa suurin saavutettu oli 73.2'C. Hyvin turvallisilla vesillä siis. Olen hakenut prossulleni rajoja, ja 1.45V (joka on suositeltu maksimi ryzenille) lämmöt eivät karkaa yli 80'C, mutta tuulettimia joutuu tällöin ajamaan omaan makuuni vähän turhan kovilla kierroksilla. Mieluummin valitsin 75mhz matalammat kellot joilla jännitettä tarvitsee vähemmän, ja prosessoricooleri on näin tavallisessa pelirasituksessa todella hiljainen.

  Ennenkuin sain käsiini uuden AM4-kiinnikeraudan käytin Noktuan NH-D15 tornikuuleria. Siihen verrattuna Jääkarhu oli iso askel sekä hiljaisempaan suuntaan että matalampiin lämpöihin. On vaikea sanoa tarkalleen kuin paljon lämmöistä hävisi, sillä Asus X370 Prime emolevyni on saanut useita BIOS-päivityksiä joissa jokaisessa korjataan ja säädetään lämpöantureiden lukemia. Mutta muistaakseni se oli n. 10'C mikä jääkarhulla lähti, melutason suorastaan romahtaessa.

  Tuulettimina käytän Corsair ML-120 ropeleita. PWM-tuulettimet joka tuottavat hyvin painetta. Uusi magneettilaakeri, eli tuulettimen akseli levitoi magneettikentässä -> ei mekaanista melua. Olen asettanut jääkarhun pumpun käymään 75% teholla (pwm), ja tuulettimet pysyvät alle 55'C lämmöillä n. 400rpm, 60'C 900rpm, 70'C 1200rpm ja 75'C täysille.

  Tällä kompolla kokoonpano on hyvin hiljainen, ja kuitenkin jäähdytystehoa tuntuu riittävän ja lämpötilat pysyvät todella hyvin 'aisoissa'.

  Hyvää:

  -Halpa hinta suhteessa palikoiden laatuun (jääkarhun osat ovat alphacoolin normaaleja vesijäähdytystuotteita)
  -Suorituskyky
  -Hiljaisuus
  -Laajennettavuus (voi liittää mitä tahansa vesijäähdytysrojuja kiertoon, taikka sitten ostella alphacoolin esitäytettyjä ja pikaliitinletkut sisältäviä palikoita)
  -Laadukkaat osat, lähinnä ehkä täyskuparinen radi
  -Helppo korjata jos jotain hajoaa

  Huonoa:

  -Pumppuun kertyvät ilmakuplat voivat aiheuttaa äänekästä rätinää jos päätyvät impelleriin, ja jäävät jumiin. Tilanne korjautuu toki ajamalla pumppua täysillä hetken, mutta voisihan tuon ongelman estää paremmalla suunnittelulla.
  -Takarauta Intelin kiinnityshärveleissä, luokattoman huono. Teippimenetelmällä siedettävä.
  -Tuulettimet, alpha on pihistellyt tuulettimissa. Kyllä ne menettelee, mutta esim. Corsair ML-tuulettimilla lähtee monta astetta pois sekä lämmöistä että äänestä
  -Ei AM4 rautaa mukana, ja erikseen ostettuna maksaa. Alphacool ei jaa ilmaiseksi olemassaoleville asiakkailleen uusia kiinnitysrautoja

  Kokonaisuutena annan edelleen Jääkarhulle arvosanaksi Erinomainen. Kaikki miinukset on pieniä, ja suorastaan häviävät kun miettii että ostin tämän värkin 'erikoistarjouksesta' 89e hintaan :)

  Omissa suunnitelmissa on laittaa tuleva GTX 1080 Ti vesille, ja tätä varten sitten olen katsellut että vaihdan varmaan tän vakiojäähdyttimen 360-malliin, ja vielä vähän paksumpana. Ja mikäli ei riitä, niin sitten voin asentaa kattoon tämän 240mm vakioradin, niin luulisi taas jäähdytystehoa löytyvän :)
   
  sik0zu ja waotus tykkäävät tästä.
 30. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitoksia @Kapteeni_kuolio hyvästä infopläjäyksestä. Itselle tuli hankittua jääkarhu jimmyn valvojaisista ja vertailuna NH-D14 lämmöt tippuivat noin 10°C. Toki kotelokin vaihtui tuohon edullisesti saatuun fractal define c:n samalla, joten täysin oikeaa vertailua ei voi lyödä kehiin. Vähän pitkät nuo letkut todellakin olivat, mutta sopivalla taivuttelulla nekin menivät sisään.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Pumpulle nappasin CPU-ykköstuuletinliitännästä virrat. PWM:llä pumppu piti meteliä, ihan pientä sirinää (kääntelyt kyllä suoritettu ja ilmakuplia ei mielestäni näkynyt enää). Vaihdoin syötöksi DC-moden ja äänet tippuivat roimasti. Pitää vielä suoritella testejä conffia lisää, sekä katsoa pumpun tarkat pyörimisnopeudet. Harkinnassa on myös monessa paikkaa ja sinunkin kehumat Corsairin ML120:t, koska niitä nyt saa jimmyltä 2kpl/29,-.
   
  Kapteeni_kuolio tykkää tästä.
 31. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, eihän se pumppu mikää PWM-liitännäinen ole, joten tottakai se pyörii täysillä kytkettäessä PWM-linjaan. :facepalm: Miten muistinkin näin..

  Ajelin muutamat testit. 40ohmin vastuksella (noctua LNA NA-RC7) ei ollut käytännössä mitään merkitystä, muuta kuin pumpun kierrosnopeus. 2800rpm pumppu kiersi hwmonitorin mukaan ja LNA:lla 1600rpm, parin asteen heitto LNA:n tappioksi muutamassa coressa h.264 ajaessa. Käytännössä pumppu oli molemmissa tapauksissa äänetön (molemmissa tapauksissa tuulettimet pitävät ääntä enemmän kuin pumppu): BIOSista asetetut arvot: 40°@60% : 50°@85% : 65°@100%.

  Vaikka pumppu pitäisi vähän ääntä, on se ainakin omaan korvaan äänetön LNA:ta käytettäessä. Mukana tulleet flektit sen sijaan pitävät ääntä ja ovatkin tällä hetkellä yksi eniten ääntä tuottavista äänistä kotelossa. Siksi tuli tilattua ML120:t, katsotaan miten äänet ja lämmöt saadaan laskuun. Täytyy kenties ajella pitempiä testejä vielä tuolla pumpun eri säädöillä, jotta erot kenties korostuvat..

  Edit:
  10min primettelyn jälkeen (v26.6 smallfft) on 2800rpm ja 1600rpm erotukset noin 1-2°C. Itse taidan todennäköisesti pitäytyä tuolla max1600rpm:ssä, jos se on vaan pumpun kestävyydelle ok.. Täytyy kysellä osaavimmalta ja viisaammilta :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017
 32. The

  The Poo

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Eli huomenna pitäisi tulla tämä jääkarhu 240:nen, onnistuuko siis letkuen/liittimen vaihto?

  Otetaan esimerkkinä; En henkilökohtaisesti tykkää tämän AIO:n omista letkuista, onko mahdollista ottaa Alphacoolin omat letkut irti ja löydä vaikka kirkas pvc letkua?

  Esim:
  Masterkleer 19/13mm PVC letku, kirkas - 5,50€
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017
 33. akselic

  akselic

  Viestejä:
  2 206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On mahdollista kunhan letkulla on samat sisä- ja ulkohalkaisijat mitä noilla alkuperäisillä letkuilla on. Tuo 19/13 on ainakin liian iso. Vaihtoehtoisesti jos ostat myös uudet letkuliittimet niin voit ostaa niille sopivan letkunkin mutta sitten nousee hintakin aika nopeasti.
   
 34. The

  The Poo

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Jep, tätä juuri hainkin. Tuo letku olikin esimerkki.
   
 35. ile

  ile

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä kanssa Jääkarhu 240 ja ML120:set kaverina. Hiljasta on, ja ainoastaan vaimea pumpun rutina kuuluu koneesta jos korvan vie kotelon viereen. Istumapaikalta ei kuulu mitään. Ei voi olla kun tyytyväinen.

  Itse kanssa harkitsen noiden letkujen vaihtoa niin saisi vähän lisää näyttävyyttä vehkeeseen. Ei siitä nyt paha kuluerä tule jos 4 liitintä ostaa ja vähän letkua. Toinen mielessä oleva projekti olisi laajentaminen näytönohjaimeen, mutta se on jo kalliimpi reissu. Ajattelin, että jossain vaiheessa voisin lyödä toisen 240mm radin ja GPU-blokin looppiin ja that's it muttei vielä ainakaan löydy viitseliäisyyttä kokeilla. Etenkin kun haluaisi selvitä halvemmalla blokilla kun perus 100€ full cover setillä.
   
 36. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös noilla mukana tulleilla liittimillä voi vetää ihan rauhassa 11/8mm letkua tilalle? Voiko yhtään isompaa? (13/10?) Tarvitseeko tuommoinen letku juurikin nuo "jouset", jotka estää taittumista. Olisiko tässä parasta vaan uusia liittimet suoraan ja laittaa tuhdimpaa letkua kehiin?

  Itse siis meinannut samaa, kun tarkoitus oli laittaa täysi pleksipaneeli tuohon DefineC:n. Värillistä putkea, mustilla liittimillä ja mahdollisimman suorilla vedoilla. Varmaan pitää suoraa Jimmyltä tilata tuota Alphacoolin litkua, ei niitä samoja litkuja sinne viitsi työntää vaikka nuuka olenkin :D
   
 37. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  16/10 vai oliko se 16/11 primoa.

  Kattokaa Primochillin letkuista mieluinen, roimasti parempaa kuin Masterkleer. Molempia testanneena saatan olla käryllä asiasta. :cigar:
   
 38. ile

  ile

  Viestejä:
  611
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luulen, että vaatii uudet liittimet jossei 11/8mm letkua laita. Jimssillä ainoastaan tota kahden euron 11/8mm letkua, jota en kyllä uskaltaisi mihinkään käyttää. Tosiaan ei muutakun uudet liittimet ja letkua niin sillä pääsee imo helpoiten ja voi ostaa laatuletkua. Itse ajattelin laittaa läpinäkyvää letkua ja punasta nestettä koska voi :D

  Ei vaan oo Jimssillä kun valkosta ja oranssia. Pitää jostain muualta tilata :p
   
 39. mäggäri

  mäggäri BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 258
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mjoo vihreetä itellä. Tais olla vielä UV-reaktiivinenkin. EK:n karat (2e kpl) joka puolel ja tuo letku menee tiukasti karan päälle, nippuside vaan varmistamaan. Oon käyttänyt puolen vuotta myös ilman mitään nippusiteit tms letkuklemmareit. :cigar:

  Joustavuuden puoleen Primo potkii kyl hyvin. Ei ole edes kallista, kun ei tarvi harmistua letkun linttaanmenosta ja sitä myötä hermoja menetellä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.04.2017
 40. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jaha, tässä sitä taas ollaan. Tarkoitus oli vaihtaa vaan pelkät letkut ja liittimet lyhyempiin, mutta nyt ajatus alkaa karkailemaan hyvällä hintaan saatavaan gpu-blockiin. Pumppu ainakin soveltuu hyvin toimimaan tuon loopin (cpu + gpu + 240radi), mutta riittääköhän jääkarhun 240radi molempien jäähdyttämiseen? Jotenkin ei kiinnostaisi laittaa radia kattoon, vaan pitää sen suljettuna.

  Alkaa tulemaan pelkälle letkuvaihdokselle hintaa, kun innostuu katselemaan lisää osia :drool: Olisikohan pitänyt suoraan lähteä custom-looppiin..
   
 41. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Siis sullahan on jo custom-luuppi, tavallaan ;)

  Tsekkasin sun speksit (ommuute hyvä toiminto tässä foorumissa!) niin ei riitä. Kellotteluprossu + tehokas näyttis = no-no. Sinuna kattoisin ehkä tuhdimpaa radia. Eikös Define C nielaise sisuksiinsa eteen 360mm radin? Sitten sopisi vaikka tämä:

  Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360 -jäähdytin - 89,90€ taikka tuotakin paksumpi 60mm radi. Noissa piisaa molemmissa jäähdytyskyky sun CPU & GPU.

  Huolellisesti vaan mittailee että radi mahtuu niin tollahan se jäähdytysteho-ongelma sitten ratkeaa.

  BTW; fillporttia on helppo käyttää kun ostat siihen letkuliittimen + hanan + pätkän letkua. Ja sitten joko pieni suppilo tai 'sporttipullo', niin jäähyn voi mukavasti täyttää ilman että irrottaa koneesta.

  Eli nämä:

  Phobya G1/4 suljinventtiili, suora, G1/4, nikkeli - 7,90€
  Alphacool 13/10mm Eiszapfen ruuviliitin, suora, G1/4, musta - 7,90€
  Tygon 13/10mm Tygon R3400 letku, musta - 10,80€
   
 42. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nielaisee, mutta poweri on suht pitkä ja HDD-kelkkaa ei pysty todennäköisesti siirtämään tarpeeksi poweriin päin. HDD-kelkka siis pitää siirtää edestä 360-radin tieltä tässä tapauksessa.

  Paljoa ei mahdu nykyisen näyttiksen + radin ja tuulettimien väliin. Jos sen gpu-blockin hankkisi, niin orkkisjäähystä lähtisi noin sentti. Näin ollen sinne saisi juurikin 46mm paksuisen.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Radin paksuudesta voisinkin tutkailla lisää tietoa, että olisiko parempi hankkia paksumpi 240-radi. (taitaa kuitenkin mutulla olla aika marginaali). Tietysti radin tiheys ja moni muukin muuttaa ominaisuuksia paksuuden lisäksi.

  Yleisesti ottaen varmaan vaihtoehto olisi toinen, 30mm 240-radi kattoon, sinne ML120 ja takatuuletin ottamaan sisään ilmaa. Täytyy vain katsoa, että miten tuo radi mahtuu flektien kanssa tuonne kattoon. Miten esim. emon jäähyt ottaa kiinni.

  No perhana, tämähän kuulostaa hyvältä idealta, kiitos. Ottaa vaan mustan suljinventtiilin ja siihen kansi varmistamaan. Täytyy varmaan pistää mietintämyssy yöksi ja tilata huomenna kamat :D Lisää letkua ja liittimiä!
   
 43. The

  The Poo

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Onkos tämä normaalia, kun tuollainen isohko ilmakupla ilmestyi tuohon? Kyseessä Eisbear 240mm

  [​IMG]
   
 44. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  On, radissa voi olla paljonkin ilmaa. Tuon takia kannattaa ajaa jääkarhua ensin ilman että asentaa sen paikalleen, välillä käännellään, että voi sitten "topata" säiliön ennen varsinaista asennusta. Kierrossa olevat ilmakuplat kerääntyy juuri tuohon säiliöön blokin päällä vedenkierron mukana.
  Ei vaadi toimenpiteitä ellei ilmaa tule vielä lisää ja jossain kohtaa pumppu ala rutisemaan, se kielii siitä että ilmakuplat pääsee pumpun impelleriin. Sit kannattaa täyttää.
   
 45. Lihanpyörittelijä

  Lihanpyörittelijä Kuntaliittäjä Team R&T

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itsellä ihan samalla tavalla ilmestyi tuollainen kupla. Korkki auki ja lisää nestettä sisälle. Ainoa asia mikä itseä tässä vain mietityttää on se, että kun osoittaa tuota pumppublokin ikkunaa kirkkaalla valolla huomaa aika hyvin että tuohon kuplan kohdalle on tullut jonkinlaista pinttymää ja silmällä näkee, että siellä pyörii jotain pieniä hiukkasia. Liekö pieniä ilmakuplia vai jotain muuta, en tiedä.
   
 46. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eilen vaihdoin nesteet putkien vaihdon yhteydessä, nestettä lisätessäni huomasin uudessa nesteessä ns. "shampooefektiä", eli näkyi kun uutta nestettä tuli järjestelmään. Liekö samaa asiaa?


  Putkien vaihdosta muuten: Hemmetin helppo duuni. Tein vain arviointivirheen, kun luulin radista lähtevän putken tulevan hyvin 45-kulmaliittimen kautta. Eihän tuo flekti mahdu siihen kunnolla tai sitten alkaa letkua kiristää. Laitan siis suoran lähdön molempiin radilähtöihin. Samalla kun suoran liitännän laitan radiin, tulee letkulinjasta yhtenäisempi ja parempi omaan silmään.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  2vko pitäisi odotella vielä punaista letkua, joten kävin ostamassa mustaa letkua. Pääsipä säätämään. Onneksi mustaa letkua on vielä jäljellä.

  Edit:
  Ei tätä rumbaa ihan koko ajan jaksaisi, 115x:n kiinnikkeet on kyllä mitä on. Pitää joku patentti keksiä tuonne taakse pitämään takalevyä kiinni, kunnes jäähyn saa jengoille.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2017
 47. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 077
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onkos näissä nuo pikaliittimet no spill tyyliset eli nesteet ei tule pihalle kun liittimen avaa?

  Onko kukaan lisännyt näyttistä ja toista radia kiertoon että pisaako pumppu vielä?
   
 48. waotus

  waotus Raudanhamstraaja Tukijäsen Lumihiutale

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, näistä ei tule vedet pihalle kun otat irti (muutama tippa vaan). Ainakaan itsellä ei tullut vaan joutu ottaa muualta auki. Hyvinkin kätsyä, jos lisäilee muita juttuja looppiin.
  Ja pumppu kyllä riittää noihin kierrättää, ainakin on ollut aikaisemmin puhetta ja mielestäni lukenut siitä. Eikös tätä samaa pumppua käytetä ihan noissa alphacoolin custom-buildeissa?
   
 49. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  2 077
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo tämä kyllä järkevin/halvin tapa rakentaa "custom" loop nykyään ja vaivaa säästyy huomattavasti. Ja muutenkin täysin laajennettavissa ja jos laittaa vielä tuon pumpullisen näyttis blokin sarjaan niin ei pumppu teho lopu kyllä isommassakaan loopissa. Kummiskin ekn näyttis blokki maksaa melkeen saman kun tuossa blokki pumppu radi letkut yhdistelmä.
   
 50. Kapteeni_kuolio

  Kapteeni_kuolio ⚓Ledimestari⚓ Premium-jäsen Team R&T Team Stream

  Viestejä:
  1 324
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pumppu on tosiaan vain 70l/h, mikä on reilusti enemmän mitä esim. asetekin AIO:ssa (yleisin AIO-pumppu, mm. corsair ja nzxt käyttää), mutta se on kuitenkin huomattavasti vähemmän mitä 'oikeissa' customluupeissa. Maksimi mitä kannattaa laittaa jääkarhun jatkoksi yhdellä pumpulla on 2x radi ja 2x blokki, sen jälkeen ei pumpussa kyllä teho riitä.

  Toki pumppujakin voi kytkeä sarjaan lisää, ja näin poistaa tuota työstressiä yhdeltä pumpulta. Alphacool myy "Eis" tuoteperheessä (Eisbaer, Eiswolf, Eiswand, mitälie) esitäytettyjä näyttisblokkeja joissa on pumppu mukana. Kahdella pumpulla (jos CPU:lla ja GPU:lla on omansa) on se etu että pumppua voi ajaa ihan minimikierroksilla ja silti on käytössä sama/parempi pumppausteho (nesteen virtaus) mitä yhdellä pumpulla on mahdollista saavuttaa. Eli voi olla hiljaisin vaihtoehto siinä. Ja tossa "jäätolpassa" eli Eiswandissa on jo lähtökohtasesti kaksi pumppua minikierroksilla :)