- Liittynyt
- 06.11.2016
- Viestejä
- 1 918
Puhe oli 16 tunnista viikossa.
Twitterissä taisi olla puhe 6 tunnin työpäivästä tai 4 päivän viikosta. En tiedä pitikö jossain vaiheessa saada molemmat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Puhe oli 16 tunnista viikossa.
Tarkoitin siis 16 tunnin vähentämisestä viikossa. Ja silti pitäisi muka edelleen maksaa 40 h palkka. Ja Marinin idea oli siis:Twitterissä taisi olla puhe 6 tunnin työpäivästä tai 4 päivän viikosta. En tiedä pitikö jossain vaiheessa saada molemmat.
Mielenkiintoinen teksti, en asiaa tiennytkään.1990-luvulla Suomessa kokeiltiin lyhyempiä työaikoja ja saatiin tuottavuusloikka – kokeilun johtaja: ”Ideologinen vastustus on vahvaa!”
Onhan tuota 6 tunnin päivää suomessa jo kokeiltukkin hyvin tuloksin. Itsekkin olen jo pitkään koittanut pitäytyä tuossa 6h/pvä ja 4pvä/vko rytmissä, kun palkka on noussut niin käteen jää silti enemmän kuin ennen 40h/vko tahdilla.
Tuossa tuo hyvin ilmi että 4 * 8 tunnin työpäivää ei kannata. Kuuden tunnin työpäivä on paras. Sitä ei ole taidettu tutkia mitä 6*6h työpäivät tekisivät.1990-luvulla Suomessa kokeiltiin lyhyempiä työaikoja ja saatiin tuottavuusloikka – kokeilun johtaja: ”Ideologinen vastustus on vahvaa!”
Onhan tuota 6 tunnin päivää suomessa jo kokeiltukkin hyvin tuloksin. Itsekkin olen jo pitkään koittanut pitäytyä tuossa 6h/pvä ja 4pvä/vko rytmissä, kun palkka on noussut niin käteen jää silti enemmän kuin ennen 40h/vko tahdilla.
Työ jossa käytössä liukumat ja töitä tehdään välillä enemmän ja välillä sitten vähemmän voisi hyvin hyötyä tuosta 6h / 6,5h työpäivistä, ei tuota tehokasta työaikaa (kuten nyt) tule käytettyä maksimeita kuitenkaan. Jos palkka laskisi vaikka puolet mitä se "oikeasti" laskisi niin kävisi minulle oikein hyvin, työt tulisivat silti tehdyksi ja palkkakulut hieman pienenisivät (kk palkka).Tuossa tuo hyvin ilmi että 4 * 8 tunnin työpäivää ei kannata. Kuuden tunnin työpäivä on paras. Sitä ei ole taidettu tutkia mitä 6*6h työpäivät tekisivät.
Ruotsin 6 tunnin työaika: Kokeilu onnistunut – mutta ei jatketa
Ne jotka itse pystyvät määräämään työaikansa (yrittäjät) yleensä tekevät pitkää päivää. Minulle tuo kuuden tunnin työpäivä kelpaisi, jos palkka ei laskisi ihan samaa tahtia. Tosin nytkin tulee tehtyä 9-10 tunnin työpäiviä välillä ja sitten ottaa kertynet työpäivät lyhyempinä päivinä tai kokonaan vapaina.
"Puolueettomienkin" tutkimusten tulokset ovat varsin usein ihan tilaajan pyynnön mukaisia.Tuossa tuo hyvin ilmi että 4 * 8 tunnin työpäivää ei kannata. Kuuden tunnin työpäivä on paras. Sitä ei ole taidettu tutkia mitä 6*6h työpäivät tekisivät.
Li Andersson järkähtämätön: ”Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoituksen korotukset täysimääräisesti heti voimaan”
Suomen nykyinen opetusministeri
Li Andersson – Wikipedia
Andersson sanoo olevansa sosialisti, jonka mielestä työ ja pääoma ovat edelleen vastakkain. Hän on myös marxilainen, jonka tärkein arvo on vapaus.Andersson kannattaa toisen kotimaisen kielen opetusta ja sukupuoletonta asevelvollisuutta sekä puolustusvoimien kriisitehtävien lisäämistä. Hän ymmärtää Greenpeacen operaatioita ja iskuja turkistarhoihin sekä kansalaistottelemattomuutta. Anderssonin mielestä eläimillä on identiteetti ja hän pyrkii vegaaniuteen. Hän kannattaa viisumivapautta Venäjän kanssa. Andersson kannattaa myös kannabiksen dekriminalisointia.
Vuonna 2018 Andersson on ehdottanut nelipäiväistä työviikkoa tai kuusituntista työpäivää
No niin no, jos nuo marxilaisuudet ja pakkoruotsitukset ohitetaan niin ei nyt mitään tyhmimpiä mielipiteitä politiikolta.
Eikös osa noista kuollut heti kättelyssä ja ne jotka selvisi tappaa päättömästi kaikkea mitä saa kiinni?.Noita on kyllä ilmeisesti päässyt karkuun jo 1920 luvulla kun niitä tuotu tänne tarhattavaksi eli täällä oli jo valmiina kanta.Mitä taas tulee tohon opetusministeriin niin sehän kannattaa kannabiksen laillistamista eli taitaa poltella itsekkin.Sopii hyvin opetusministeriön linjauksiin.Pilveä poltteleva(taitaa vetää muutakin) vegetaristi marxilainen joka kannattaa kansalaistottelemattomuutta.Kaiken ton lisäksi taitaa olla vielä suomenruotsalainen eli pakkoruotsi ei ainakaan poistu ton ministerikaudella.Ei nuo greenpeacen iskujen joissa vapautetaan minkkejä Suomen luontoon, ymmärtäminen nyt ihan fiksuimmasta päästä myös ihan ole.
Ei nuo greenpeacen iskujen joissa vapautetaan minkkejä Suomen luontoon, ymmärtäminen nyt ihan fiksuimmasta päästä myös ihan ole.
Firmojenhan ei ole mikään pakko palkkoja nostaa, vaikka miten paljon tuottais enemmän.
Aivan. Onkohan vihreät nyt ollenkaan ottanut huomioon sitä ylimääräistä vuoroa, jonka 6h päivät toisivat paikkoihin, joissa prosessi pyörii 24/7? Ilmastonmuutoksen takia voitaisiinkin mennä takaisin 12h vuoroihin. Tällöin poistuisi yksi vuoro saastuttamasta Suomen teiltä.En kyllä viittis lähtee ajamaan töihin vaan kuuden tunnin takia. Hallitus vois perustaa komitean pohtimaan, että rakennettais jokaisesta kylästä ilmastoystävälliset Hyperloop-putket kaikille työpaikoille. Elon Muskilta saisi varmaan siitä hienoja esittelykuvia hyvään hintaan.
Mitä se auttaa istua siellä töissä 12h jos saman saa aikaan 6h työllä?Aivan. Onkohan vihreät nyt ollenkaan ottanut huomioon sitä ylimääräistä vuoroa, jonka 6h päivät toisivat paikkoihin, joissa prosessi pyörii 24/7? Ilmastonmuutoksen takia voitaisiinkin mennä takaisin 12h vuoroihin. Tällöin poistuisi yksi vuoro saastuttamasta Suomen teiltä.
Jos esimerkiksi terästehtaan, ydinvoimalan jne. prosessi vaatii 24/7 miehityksen, niin 6h päivät tuovat vuorokauteen yhden vuoron lisää. 12h vuorot poistaisivat yhden vuoron.Mitä se auttaa istua siellä töissä 12h jos saman saa aikaan 6h työllä?
No ei mitään, mut sit siel on viiden vuoron sijaan kymmenen vuoroa. Ja esim meidän työpaikalla sitä kamaa ei putkesta tule yhtään sen enempää vaikka olis tuplasti väkeä tekemässä.Mitä se auttaa istua siellä töissä 12h jos saman saa aikaan 6h työllä?
En tiedä voisiko nopeutta säätää, mutta on kieltämättä ammatteja joissa tehokkuutta tärkeämpää on läsnäolo. Esimerkiksi vartijat.No ei mitään, mut sit siel on viiden vuoron sijaan kymmenen vuoroa. Ja esim meidän työpaikalla sitä kamaa ei putkesta tule yhtään sen enempää vaikka olis tuplasti väkeä tekemässä.
...kaupankassa, sairaanhoitajat yms. Oikeastaan suurinosa duunariammateista ei todellisuudessa hyötyisi juuri mitään tuosta 6h työpäivästä taloudellisesta näkökulmasta, työntekijän hyvinvoinnin kannalta todennäköisesti kyllä.En tiedä voisiko nopeutta säätää, mutta on kieltämättä ammatteja joissa tehokkuutta tärkeämpää on läsnäolo. Esimerkiksi vartijat.
Monessa duunariammatissa tehokkuus merkitsee, tosin osa tekee jo nyt urakkapalkalla hommia. Tietotyöläisistä taas freelancerina....kaupankassa, sairaanhoitajat yms. Oikeastaan suurinosa duunariammateista ei todellisuudessa hyötyisi juuri mitään tuosta 6h työpäivästä taloudellisesta näkökulmasta, työntekijän hyvinvoinnin kannalta todennäköisesti kyllä.
Sanoisin että kannattaisi kysyä noilta professoreilta. Ei meillä ole kompetenssiä siihen.
Omalta kohdaltani tosin saattaisi olla, että kyseessä olisi viikkotyöajan pudotus, ei päivittäisen. Tällöin hyöty voisi valua pois.
Enemmän hyötyä työajan poistosta tai joustamisesta olisi luovissa/asiantuntija-ammateissa, mutta niissäkään tuollainen kommunisti-henkinen staattinen työpäivän määritelmä ei toimi, koska joskus työpäivät voisi käytännössä kokonaan skipata tai tehdä vain pari tuntia kun taas joinain päivinä olisi aiheellista vetää 16h maratoni. Työajat vaativat joustavuutta molempiin suuntiin enemmän kuin vähentämistä. Jos se itseohjautuvasti sitten johtaa vähenemiseen niin olkoot niin.
Minulla vaihtelee normaalistikin 6 - 12 tunnin välillä työaika kiireestä taikka draivista riippuen. Keskimäärin kuitenkin jää säästöön aikaa, jotta voi käyttää saldovapaina.Itsenäisenä softadevaajana kuuden tunnin työpäivä on vähän absurdi ajatus. Jos päivässä on 12 tuntia aikaa niin helposti se kaikki menee. Ehkä henkisesti terveellisempää tehdä kuusi tuntia, mutta jos haluat projektia eteenpäin niin vähän polttaisi perseessä tehdä vain 6 h (josta tehokasta aikaa 4-5 h?) ja sitten sammuttaa kone. Voi tietysti olla, että tehokkuus kasvaisi, tulisi vähemmän virheitä yms., mutta ei välttämättä.
Ei valtiolla ole tarjota tuottavaa työtä. Tuossa kuitenkin tarkoitus tehdään työtä joka tuottaa verotuloja. 700 euroa kuitenkin saa olemalla tekemättä mitään työttömänä, ja silloin ei tuoteta mitään.Selittäkäähän tyhmälle mikä järki on valtion veroista maksaa osa palkasta?
Eiks noita työttömiä voisi ottaa sitten suoraan valtion palkkalistoille jos kerran valtio maksaa palkan?
Rinne ylisti henkilökohtaista palkkatukea Ylen Ykkösaamussa
”Kaikki hyötyvät, työnantaja saa sen 700 euroa ja työtön työehtosopimuksen mukaisen palkan”, Rinne kehui pitkään ajamaansa mallia
Ei valtiolla ole tarjota tuottavaa työtä. Tuossa kuitenkin tarkoitus tehdään työtä joka tuottaa verotuloja. 700 euroa kuitenkin saa olemalla tekemättä mitään työttömänä, ja silloin ei tuoteta mitään.
Nyt on kyse pitkäaikaistyöttömien työllistämisestä. Ei niiden työllistämiseen veroprosentti vaikuta.Eikö olisi paljon fiksumpaa tehdä työstä sen tekijälle kannattavampaa tuon rahan edestä? Eli veroprosentin viilaus siten, että pienellä palkalla jää enemmän käteen..
Eestaas puljaaminen vähemmäksi..
No jos mietitään että olet pienipalkkainen (20t€/v / 1600€/kk) niin veroprosentti on 16,4.
Eli veroja menee 262,40€/kk.
Vaikka verotusta laskettaisiin sata prosenttia, niin siltikään euromääräisesti rahaa ei voisi jäädä kuin 262,40€ enemmän.
No jos mietitään että olet pienipalkkainen (20t€/v / 1600€/kk) niin veroprosentti on 16,4.
Eli veroja menee 262,40€/kk.
Vaikka verotusta laskettaisiin sata prosenttia, niin siltikään euromääräisesti rahaa ei voisi jäädä kuin 262,40€ enemmän.
No jos mietitään että olet pienipalkkainen (20t€/v / 1600€/kk) niin veroprosentti on 16,4.
Eli veroja menee 262,40€/kk.
Vaikka verotusta laskettaisiin sata prosenttia, niin siltikään euromääräisesti rahaa ei voisi jäädä kuin 262,40€ enemmän.
Kyse on siitä että valtio eli poliitikko ja virkamies pääsee määräämään kuka on (halpis) töissä ja kelle. Poliitikon ja virkamiehen toveri on vahvoilla työpaikkaa kun valitsevat ja olettaa sopii joittenkin "erityis"ryhmien olevan lähimpänä poliitikon sydäntä silloin kun valitaan keitä työllistetään ja mitä erityistukia annetaan jotta sydäntä lähellä oleva töihin pääsee.Selittäkäähän tyhmälle mikä järki on valtion veroista maksaa osa palkasta?
”Kaikki hyötyvät, työnantaja saa sen 700 euroa ja työtön työehtosopimuksen mukaisen palkan”, Rinne kehui pitkään ajamaansa mallia
Hallitus aikoo toteuttaa ensimmäisessä vaiheessa yritystukien leikkauksen alentamalla parafiinisen dieselöljyn veronalennusta 120 miljoonalla eurolla. Tuen leikkaus kohdistetaan mahdollisuuksien mukaan fossiiliseen (parafiiniseen) dieselöljyyn.
IL koosti: Tässä on 18 tärkeintä kohtaa ensi vuoden budjetista – Bensan ja tupakan verotus kiristyy, korkeakouluille täysi potti, valtion omaisuutta myyntiin
Mitähän tuo tarkoittaa? Nesteen biodieseliä saa ostaa edelleen alennuksella, mutta fossiilista ei?