- Liittynyt
- 17.04.2020
- Viestejä
- 444
Oma reikälevy lensi kyllä heti ja hiilikori tilalle. Kyllä pitäisi päästä tonne 4-500 asteeseen luukut auki....
Vuoden ollut nyt käytössä ja helppokäyttöisyytensä takia weberin performer jäänyt käyttämättä kokonaan.Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.Traeger PRO D2 575 -pellettigrilli 899,99
Traeger muuttaa tapaasi valmistaa ruokaa grillissä, sillä sen tasainen lämmöntuotto takaa herkulliset ateriat jokaisella grillauskerralla. Traeger PRO D2 575 on valmistettu kaikenlaisille grillaajille pitmastereista takapihan grillausmestareihin. Traeger -pellettigrilissä on 6 ominaisuutta...www.verkkokauppa.com
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?
Trageria voi suositella. Itsellä ollut pari vuotta pikkuvelimalli pro22 ja ei voi kuin kehua. Luotettava ja helppo peli.Tarkennetaanpa kysymystä vähän... Olen katsellut sillä silmällä Trager pro D2 575 mallia.
Ja myös pykälää isompaa, mutta tuon pienemmänkin kanssa varmasti pärjäisi.Traeger PRO D2 575 -pellettigrilli 899,99
Traeger muuttaa tapaasi valmistaa ruokaa grillissä, sillä sen tasainen lämmöntuotto takaa herkulliset ateriat jokaisella grillauskerralla. Traeger PRO D2 575 on valmistettu kaikenlaisille grillaajille pitmastereista takapihan grillausmestareihin. Traeger -pellettigrilissä on 6 ominaisuutta...www.verkkokauppa.com
Mitä parempaa saan jos vaihtaisin parempaan malliin?
Tai onko joku muu merkki parempi vaihtoehto?
Onko lämpöjä tarkistettu millään muulla kuin Kamadon omalla mittarilla? Onko mittaria kalibroitu? Ettei mittari nyt näytä vain mitä sattuu? Vai tuntuuko se myös selkeästi kylmemmältä mitä aiemmin?Mikähän mahtaa olla kun kamadossa ei tahdo lämmöt nousta juurikaan yli 200 asteen? Lämmöt nousee muutenkin tosi verkkaisesti. Jokin aika sitten grillauksen jälkeen vedin luukut auki grillauksen jälkeen, jonkin aikaa savutteli 200 asteen tienoilla, kun karstaa paloi. Savutuksen loputtuakaan ei lämmöt nousseet sen ylemmäs, vaikka odottelin vielä hetken.
Pönttönä Evolve Econ, tuhkakupin tyhjään about joka kerta ennen sytytystä, hiilinä Sunsetin Quebracho, hiilikori täynnä ja luukut täysin auki.
Ainut mikä on aiheuttanut epävarmuutta on pyöreä isoreikäinen levy, mutta päättelin sen kuuluvan pohjalle silloin kun tuhka-astiaa ja hiilikoria ei käytetä. Nyt siis tuhkakuppi on keramiikan päällä, mihin se täydellisesti sopiikin ja hiilikori on suoraan tuhkakupin päällä. Pitäisikö sen isoreikäisen levyn olla vielä siinä välissä auttamassa ilmankiertoa/pääsyä hiilien ympärille vaikka keramiikassakin on kyllä reikiä sitä varten?
On ollut ostamisesta asti samanlainen, mutta tein pitkään vaan alle 200 asteen grillauksia.Onko lämpöjä tarkistettu millään muulla kuin Kamadon omalla mittarilla? Onko mittaria kalibroitu? Ettei mittari nyt näytä vain mitä sattuu? Vai tuntuuko se myös selkeästi kylmemmältä mitä aiemmin?
Ja tuossa aiemmin tulikin jo vastaus, mutta sitä pohjan reikälevyä ei tosiaan tarvita kun käyttää hiilikoria.
Tätä itsekin ajatellut..Kovinkaan monesta asiasta ei voi olla kiinni, nämä ovat yksinkertaisia laitteita. Kuiva ja riittävä palokuorma ja riittävä veto. Jos tuhkat on siivottu ja luukut on auki niin kokeilisin siirtää hiilikoria hieman, se saattaa olla tukkeena jos se on ihan täynnä ja keskellä reikää. Yläventtiiliä voisi myös kokeilla ottaa pois kokonaan. Yleensä nämä venttiilit on kuitenkin mitoitettu ihan hyvin.
Hyvin luultavasti ei.Onko kokemuksia Tokmannin BBQ King kaasugrilleistä. Onkohan hintansa väärti nyt kun saisi - 20%?
Tämän paskan kanssa itsellä ollut todella paljon yhteysongelmiaMeaterissa oli itellä tuota vikaa mutta ei Meater+ kanssa.. hyvin luotettavasti toiminut.
Sama mulla ja hyvin toimii. Mistä sitten lie johtuu..Tämän paskan kanssa itsellä ollut todella paljon yhteysongelmia
Tuolla hintaerolla Master Touch. Originalissa ei taida olla sitä kansitelinettä ja tosiaan uupuu tuo muunneltavuus ritilästä.Hiiligrilli hakusessa kaasugrillin kaveriksi. Olen miettinyt Weberiä, olisi varmasti pätevä ja paljon kehuttu pitkäikäinen ratkaisu. Onko näillä kahdella nyt isoa eroa, toinen on Original ja toinen Master Touch. Kansi hieman erilainen ja Master Touchiin saa ilmeisesti lisävarusteita, mm. erilaista keskiritilää. Hintaero grilleillä 50e kun 5730 näyttää olevan tarjouksessa.
Kuulostaa farenheiteiltä jos kaasugrillistä kyse.Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
Fahrenheiteissa ollaan about 600F eli yksiköt on kyllä oikein.Kuulostaa farenheiteiltä jos kaasugrillistä kyse.
No tuohan kuulostaa vaan hyvältä grilliltä!Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
Tuo on pinta-alaltaan todella pieni 4 polttimon grilli joten tehoja suhteessa grillausalaan on todella paljon ( 50,37 kW / m2) vrt esim omaan weberin 2 polttimon spirittiin (34,53 kW / m2). Ei siis ihme että lämmöt pysyvät ylhäällä kaikki polttimot päällä. Tuo Spiritti kun jaksaa pitää n. 200 astetta polttimot pienellä jos kantta ei auo.Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
Onko naudan sisäfile usein tarjouksessa? Olen nyt muutaman viikon aikana huomannut eri kaupoissa sitä löytyneen ~25€/kg. Onko tämä jotenkin poikkeuksellisen edullista vai tuleeko tuollaisia tarjouksia useinkin?
Ollut muutaman kuukauden noita 25e tarjouksia tai 29.95e.
Paisi jos haluaa vähänkään eettistä lihaa niin karttaa noita lihoja.Aiemmim oli harvemmin tuon tason sisukka tarjouksia, mut kannattaa ottaa joku brassi tai uruquayn liha, maukkaampia kuin suomi lihat sisäfileissä
Toimii hyvin, mutta sanoisin et joku sentin paksu pala on ihan turhan pieni, kannattaa suoraan leikata tollasta oksaa jotain 15 sentin paloja. Ite kun savustan jotain, niin heitän kamadoon sellasia nyrkin kokosia moukkuja tai jopa kovapuuklapeja.MItes omenapuun oksasta tehdyt sentin paksuiset ja noin kahden euron kokoiset palaset toimisi kamadossa savustuspellettinä? Onko kokemuksia?
Sinne vaan. Itse yleensä hautaan savustuskalikat hiilikorin pohjalle ja hiilet päälle. Tällöin savustuspuut ainakin teoriassa pitäisi palaa puhtaammin (=kuumemmassa lämpötilassa).Eli sinne hiilien joukkoon vaan?
Joo, ite yleensä kun hiilet hehkuu teen keskelle pienen kolon jonne dumppaan palikan, en mä nyt ihan täysin sitä hautaa mut sillai että lähtee hyvin kytemään hiilien kanssa. Ihan ensisavut annan olla mitään ruokia et lämpenee se savustuspuukin ja sit vaan rock and roll! Mulla on sellasta jotain 10cm paksua omenapuun oksaa ja pähkinäpensasta ja pihlajaa ni sahailen sellasia ison nyrkin kokosia paloja siitä vaan yleensä.Eli sinne hiilien joukkoon vaan?
Samaa kyttäsin jo edellisen kerran ja nyt viimeksi. Lähellä oli, mutta en ostanut kun ollut tiettyjä ongelmia, jotka nähtävästi Weberin uusi Searwood korjaa. Ainoa vain, ettei kuulemma ole tulossa Skandinaviaan ainakaan tänä vuonna kun kysyin Weberiltä. No jospa saisi tilattua vaikka jostain Euroopasta jossain vaiheessa. En tiedä olisko joku Weber Smokey Mountain Cooker hyvä välimalli kun ei jaksa odottaa.Hitsi vieköön katselin viime viikolla, että Weberin Smokefire ex4 ja 6 ovat Gigantissa tarjouksessa melkein puoleen hintaan (~790 ja 990€). Päätin odottaa palkkapäivää, joka on tänään ja avot, tarjoukset eivät ole enää voimassa. Nyt EX4 1499€ ja EX6 on poistunut valikoimasta.
Kiitoksia, täytyy tutustua, ei vielä myöhässä kun on takatalvet ja pitkää työreissua..mutta nyt kyllä sormet kutiaa =)Hieman myöhässä, mutta Primo kamadot tehdään jenkeissä:
"Today, Primo Ceramic Grills are manufactured in Poplar Bluff, Missouri, and headquarter in Belleville, Illinois."
Ei kokemuksia.
PRIMO KAMADO Oval LG 300 All-In-One
Primo Oval LG 300 All-In-One on täydellinen ”suurten” ruokamäärien valmistamiseen. Grillaa, paista, leivo tai savusta ruokaa. Erinomainen valinta, kun haluat valmistaa ruokaa vain kahdelle hengelle tai jopa 20 vieraalle. Ominaisuuksiin kuuluu Laadukas keramiikka, kansi lukitusmekanismilla...www.grillitukku.fi
Roastmasterista alkaa aika jättämään, mutten siitä kyllä juuri mitään 3v sitten maksanutkaan (talon myyjä jätti). Ei tahdo oikein potkia edes täysillä, toki voi olla matalapainesäädinkin rikki.Kevään kunniaksi tuli astuttua kaasugrillailun ihmeelliseen maailmaan ja hankittua Napoleonin Legend 425 -kaasugrilli ja nyt ihmetyttää grillin lämpömittarin toiminta. Esilämmityksen jälkeen ja neljä poltintä päällä laskettu minimille pysyy lämpötila mittarin mukaan erittäin korkeana 300-350 astetta. Onko vain niin että tuossa kannessa oleva lämpömittari näyttää väärin vai pitäisikö mitata ennemmin tuon parilan lämpötila eikä luottaa tuohon kannen lämpömittariin? Vai onko lämpötila kannen korkeudella vain niin paljon kerkeampi kuin parilan tasolla että näyttää tuollaisia lukemia?
*Kaikki kaasumikrottajat ovat kateellisia.Roastmasterista alkaa aika jättämään, mutten siitä kyllä juuri mitään 3v sitten maksanutkaan (talon myyjä jätti). Ei tahdo oikein potkia edes täysillä, toki voi olla matalapainesäädinkin rikki.
Tässä kovasti pohdin Spiritien, Legendien ja Genesiksien välillä.
Jos olen oikein ymmärtänyt useista keskusteluista
Spirit - kiinaWeber - > hyvä on siihen n. 500€ hintaan
Napoleon Legend - laadukkaampi ja parempi grillinä kuin Spiritit about samaan hintaluokkaa, hieman lisää voi joutua 600-700e laittamaan
Genesis - The Grilli, jolla saa Espoossakin sen tietyn statukse . +1200€ ja kaikki on kateellisia. Sopii yhteen lämpökäsitellyn terassilaudan ja ulkoporealtaan kanssa.
Ehkä vaaka kääntyy Ranskan Keisariin ja kaivellaan siitä hyvä tarjous.
Ei tarvii välittää. Kaasupullot kestää kyllä hyvinkin lämpöä. Ja tokis sitä ei kannata ihan suoraan aurinkoon jättää.Ajatus laittaa kaasugrilli parvekkeelle. Parveke todella kuuma ja aurinkoinen - kuinka ongelmallista tuo on ja ajatuksia suojata kaasupullo turhalta lämmöltä?
Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...Ei tarvii välittää. Kaasupullot kestää kyllä hyvinkin lämpöä. Ja tokis sitä ei kannata ihan suoraan aurinkoon jättää.
no kylmähän se on kun sitä käyttää, ei mitään ongelmaa grillatessa. Ottaa sisälle vaikka turvaan kun sitä ei käytä jos kuumottaa.Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...
Nestekaasupullo auringossa voi sytyttää tulipalon
Nestekaasua käytetään kesällä monissa paikoissa ja tarkoituksissa. Sen käytöstä on olemassa tarkat ohjeet. Yksi usein unohtuva ohje on, ettei nestekaasupulloa saa säilyttää auringossa.yle.fiOpas Teboil Nestekaasun käyttäjälle
www.teboil.fi
Tukesin tietäjä tietää ettei pullon pinta saa nousta yli neljänkympin. Uskoisin että betonilattialla on viileämpää lasikopissakin, ainakin mikäli siellä pystyy elävä olento olemassaolostaan nauttimaan.Näissä mainitaan 40 ja 50 astetta... eli en nyt hyvästä lämmönkestosta silloin puhuisi. Tuollainen lasitettu terassi helposti ylittää tuon, vaikkei aurinko paistaisi edes suoraan pulloon...
Nestekaasupullo auringossa voi sytyttää tulipalon
Nestekaasua käytetään kesällä monissa paikoissa ja tarkoituksissa. Sen käytöstä on olemassa tarkat ohjeet. Yksi usein unohtuva ohje on, ettei nestekaasupulloa saa säilyttää auringossa.yle.fiOpas Teboil Nestekaasun käyttäjälle
www.teboil.fi
Nopean tarkastelun perusteella ainakin 2 kg/h asti löysin kotitaloussäätimiä (eli rajoitettu tuohon 30 mBar) eli ensimmäinen tarkastelu voisi olla, minkäköhänlainen kyvykkyys nykyisessä matalapainesäätimessä on.Vai onko noita perus 30mbar paineella olevia säätimiä eri virtauksilla..?
Päädyitko mihin grilliin?Kumpihan näistä olisi parempi, vai joku muu samassa hintaluokassa?
Kaasugrilli BBQ King Pro Series, 5 + 1 poltinta, lasi-ikkuna
Kaasugrilli BBQ King Pro Series, 5 + 1 poltinta, lasi-ikkuna edulliseen hintaan Tokmannin verkkokaupasta. Toimitus 2–5 arkipäivää. Tutustu ja tilaa!www.tokmanni.fi
Kaasugrilli Cello Carbon 4XS
3-valurautapoltin ja CCB-infrapunaruskistuspoltin kaasugrilli. Säätimeen integroitu sytytysjärjestelmä, mattaemaloidut valurautaritilät, lämmitysritilä, mittari ja rasvapelti. Tehoa 14kW, grillausala: L 70 x S 45cmwww.k-rauta.fi
Molemmat on 399e, vaikka K-raudan sivuilla lukee 699. Toisessa kiinnostaa lasi-ikkuna ja toisessa infrapunapoltin..
Elä kuule täällä mene tuollaisia kyselemään. Itsekin kyselin suosituksia uudeksi kaasugrilliksi, niin konsensus tuntui olevan, että hiiliweberi tai kamado se pitää olla ku kaasulla ei tee mitään muuta kuin korkeintaan lämmittää ruuan.Päädyitko mihin grilliin?
Olen itse ostamassa elämäni ensimmäistä grilliä. Mielessä oli sähkögrilli sähkön helppouden vuoksi (eikö nykyisin sähkö ole kaikissa jo se paras valinta?), mutta suurin osahan näyttäisi olevankin kaasugrillejä ja sähköisten valikoima olevan aika kökkö.
En usko näillä vähäisillä grillausmäärillä olevan tarvetta Weberille tai millekään kalliimmalle, eikä grillin tarvitse kestää 10 vuotta.
Onko mikään näistä vaihtoehdoista hyviä?
Kaasugrilli Landmann Rexon Select 12264 3.1 Stainless Steel, 3 poltinta, sivukeitin
Monikäyttöinen Landmann Rexon Select 3.1 Stainless Steel kaasugrilli sisältää 3 poltinta sekä kätevän sivukeittimen, jolla valmistat lisukkeet yhtä aikaa grilliherkkujen kanssa. Tässä laatugrillissä on patentoitu PTS-järjestelmä, joka jakaa lämmön tasaisemmin koko grillausalalle.www.netrauta.fi
Lucifer Kaasugrilli Jadeite 3 poltinta + sivukeitin
Kaasugrilli Lucifer Jadeite-3 sivukeittimellä on grillijuhlien komea keskipiste. Tälläistä grilli “desingia” ei ole aikaisemmin nähty tämän hintaluokan grilleissä. Säädinpaneelin kaareva muoto, tyylikkäät sivutasot ovat osa tätä tyylikästä kokonaisuutta.www.netrauta.fi
Kaasugrilli Mustang Monterey, 4 poltinta, sivukeitin, rst
Mustang Monterey -kaasugrilli neljällä polttimella ja sivukeittimellä. Grillissä on neljä rosteripoltinta 3,2 kW ja sivukeitin 3,2 kW. Grillausalan koko on 63x39 cm, joka koostuu kahdesta mattaemaloidusta 21 x 38 cm valurautaritilästä ja yhdestä mattaemaloidusta 21 x 38 cm valurautaparilasta.www.netrauta.fi
No on tossa näköjään joku sähköinenkin Landmann
Sähkögrilli Landmann EG-II-590, 3200W
Landmann EG-11-590, 3200W on kunnollinen, oikean kaasugrillin kokoinen sähkögrilli, jonka kanssa et tarvitse lisäpöytää. Grillin teho on 3200 W ja se lämpenee aina 300 asteeseen. Grillin etupaneelissa valaistu näyttöruutu ja säädinnäppäimet.www.netrauta.fi
Itseasiassa tää valikoima onkin aika laaja nyt kun muita sivuja vielä lähti selaamaan. Verkkokaupassa on vaikka mitä. Tuskinpa noissa paljoa eroja? Polttimien tehot about samaa, haluaako sivukeittimen tai lämpölevyn jne.
Pahoittelen grillijumalilta. Kaasulla mennään ja tutkinta jatkuu noiden mallien välillä.Elä kuule täällä mene tuollaisia kyselemään. Itsekin kyselin suosituksia uudeksi kaasugrilliksi, niin konsensus tuntui olevan, että hiiliweberi tai kamado se pitää olla ku kaasulla ei tee mitään muuta kuin korkeintaan lämmittää ruuan.
Sähkögrilli onkin varmaan jo sellainen pyhäinhäväistys, että bannia tulee takapihojen grillimaistereilta
Tätä itsekin katselin mutta tuota kannen saranaa on haukuttu, pienellä tuunauksella saa paremmaksi mutta siltikään kansi ei kuulemma sulkeudu tarpeeksi tiiviisti.E-5775 on myös Verkkokaupasssa 349e
Weber Master-Touch GBS Premium E-5775 -hiiligrilli, 57 cm, musta 349,00
Tämä Master-Touch GBS malli on hiiligrillien kuningas ja top-of-the-line -malli! Voit valmistaa Master Touchilla mitä tahansa ruokaa, sillä nerokkaan suunnittelunsa ansiosta Weber on sekä grilli, kiertoilmauuni tai jopa savustin.www.verkkokauppa.com
Itsellä harkinnassa.
Itse taas haluaisin saranallisen.. en tahdo millään tottua tähän saranattomaan. Harmittaa että pihistelin ostovaiheessa. Mutta makuasioita.Tätä itsekin katselin mutta tuota kannen saranaa on haukuttu, pienellä tuunauksella saa paremmaksi mutta siltikään kansi ei kuulemma sulkeudu tarpeeksi tiiviisti.
On vaan ilmeisesti ainoa weberin pallogrilli missä tulee ruostumaton ritilä. Toisaalta on sitä ruostuvalla pärjännyt tähänkin asti niin ehkä sitä voisi ostaa jonkin nostettavalla kannella olevan mallin jos noissa saranamalleissa nyt sitten oikeasti on jotain haukuttavaa.
Paras ja kestävin tulisi jos väsäisi itse jostain vanhasta, paksusta paisuntasäiliöstä... kunhan ei sinkitystä tee
Melkeimpä hintajärjestykseen saatu.
Blackstone tuntuu moni kotimainen grillaaja hehkuttavan, kun ei oikein muita flat top-grillejä ole vielä saatavilla.Tuntuu noita Blackstonen parilavehkeitä somessa hehkutettavan. Onko tossa mitä etuja vs kaasugrilli, jossa ritilöiden tilalle laitettu parilat?