Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Uusi IP arvotaan operaattorin päästä, kun laite muodostaa uuden verkkoyhteyden. Käytännössä yleisin syy IP:n vaihtumiselle on omalla kohdalla ollut öiset verkon softapäivitykset, jolloin yhteys katkeaa hetkeksi.Ei se mobiiliverkon IP kovin herkästi muutu. Laitteen bootti tai kippaus voi sen toki aiheuttaa
Se on jännä tosiaan siksi, kun siellä ei ole DHCP:tä alla. Kun LTE-laite avaa pakettidatayhteyden johonkin APN:ään, yhteyden onnistuessa se saa vastauksena IP-osoitteensa. Tukiasemien välillä liikuttaessa tapahtuu handover, jolloin aktiiviset yhteydet jatkavat toimintaansa entiseen malliin. Mutta yhteys voi katketa kokonaan, esim. taajuuslukkoja muuttaessa, jolloin IP myös vaihtuu.Tuo mobiiliverkon DHCP on aika jännä keväällä oli tukari remontissa mutta IP säilyi myös varatukarilla, sama tapahtuu varmaan älykännykoillä tukiaseman vaihtuessa.
Tein jotain CA testejä IP vaihtui joka testin jälkeen, reitittimen renew löysi uuden, myös modeemin boottaus muuttaa IP:n mutta renew yksin ei muuta.
tällä hetkellä:
IP xx.203.233.150
maski 255.255.255.252
gateway xx.203.233.149 (mac 02:50:f3:00:00:00)
mun mielestä maski on ollut tiukempikin.
Näin varmaan ainakin geolokaattorit heittävät eri puolille (DNA)Se mobiin IP tulee jostain "ip-core":sta,
Itsellä on Elisan (julkinen, dynaaminen) IP vaihtunut viimeksi 26.9., modeemi näyttää yhteyden kestoksi 99 pv. Silloin taisin siirtää sen eri huoneeseen
Tarkennuksena tuohon omaan modeemiin, että se ei suinkaan ole Zyxel, vaan Huihai B818, liittyen spekulointiin kuinka usein tai harvoin dynaaminen mobiili-IP vaihtuu.Mulla Telia siltaavana eikä ongelmia kaatumisten kanssa.
Minullakin telia ja siltaava, eikä suinkaan kaadu mutta vaihtaa osoitetta kerran viikkoon ja siitä sitten ongelmia. Tuossa ennen joulua uppi romahti alle 4mbs joka korjaantui vasta parilla ivo resetillä.
Taajuuksia ei ole lukittu eli voiko olla että loikkii eri mastolle vaikka onkin suorasuunnattu yhteen tiettyyn 400m päässä olevaan?
Taajuuksia ei ole lukittu eli voiko olla että loikkii eri mastolle vaikka onkin suorasuunnattu yhteen tiettyyn 400m päässä olevaan?
admin@LTE7460:/# ctlcli
CLI> signal_info
Network type: LTE
Band: E_UTRA_20
EARFCN: 6400
TAC: 23060
LAC: N/A
CID: 0x137801
PCI: 373
RSSI: -21 dBm
RSRP: -52 dBm
RSRQ: -13 dB
RSCP: N/A
SNR: 17 dB
Ec/Io: N/A
Nyt näköjään heksadesimaalina CellID. CellMapperistä saat valittua hex-arvot käyttöön. Itse asiassa helpompi noin, koska heksana luvun alkuosa on sama kuin tukiaseman tunnus ja kaksi viimeistä numeroa sitten solun tunnus.EDIT: Muutti näköjään CellID-tiedon erilaiseen muotoon josta ei enää pysty suorilta sanomaan, että mihin on yhdistänyt kun vertaa esim. Cellmapperin ilmoittamiin CelID tietoihin.
Onko ihmisillä 7460:t pysyneet linjoilla?
Sain vaihdettua oman pätkivän uuteen, mutta en koskaan ottanut sitä käyttöön kun ehdin välissä ostaa 5G-purkin. Annoin Zyxelin kaverille, joka asuu vähän enemmän metsässä mutta myös Elisan verkossa. Hän on valitellut n. viikon aikana useasta pätkäisystä. Nopeudet nousi melkein 10x Huawein sisäyksikköön verrattuna, mutta noi pätkimiset harmittaa.
Virallisissa PoE standarteissa on ilmoitettu ne pituusrajat mutta ulkoa muistelisin että olisi sama kuin ethernetillä muutenkin eli 100m. Pääasia on että laitteelle tulee tarpeeksi korkea jännite ja jännitteen alenema taas riippuu kaapelin paksuudesta ja pituudesta joten pitkiin vetoihin ei kannata kaikista halvimpia rimpulakaapeleita käyttää. Ne viritykset mitkä sitten käyttää esim 24v passive poe:a eivät kanna noin kauas koska matalammalla jännitteellä jännitehäviövaraa on vähemmä ja yleensä taas vastaavasti virta suurempi.Onkos kukaan testannut tälläistä ulkomodeemia pidemmällä lan -piuhalla ? Futaako POE -injektori ok jos heittää vaikka ~10m kaapelin tilalle 50 tai jopa 100m kaapelin ?
OPNsensen pitäisi tajuta, että modeemi on kipannut ja DHCP lease pitäisi uusia. Oletko enabloinut Gateway Monitoring -toiminnon WAN-gatewayssa?tekee siis välillä ip vaihdossa sen että ei päivitä opnsenseen asti sitä
Kiitos infosta. Tosiaan jotain tuon tyyppistä kaapelia mietin.Virallisissa PoE standarteissa on ilmoitettu ne pituusrajat mutta ulkoa muistelisin että olisi sama kuin ethernetillä muutenkin eli 100m. Pääasia on että laitteelle tulee tarpeeksi korkea jännite ja jännitteen alenema taas riippuu kaapelin paksuudesta ja pituudesta joten pitkiin vetoihin ei kannata kaikista halvimpia rimpulakaapeleita käyttää. Ne viritykset mitkä sitten käyttää esim 24v passive poe:a eivät kanna noin kauas koska matalammalla jännitteellä jännitehäviövaraa on vähemmä ja yleensä taas vastaavasti virta suurempi.
Mulla on toinen lte7460 75m kaapelin päässä. Ei ole ongelmia uon suhteen ilmennyt.Onkos kukaan testannut tälläistä ulkomodeemia pidemmällä lan -piuhalla ? Futaako POE -injektori ok jos heittää vaikka ~10m kaapelin tilalle 50 tai jopa 100m kaapelin ?
Se on oletuksena, eli disable gateway monitoring täpätty.OPNsensen pitäisi tajuta, että modeemi on kipannut ja DHCP lease pitäisi uusia. Oletko enabloinut Gateway Monitoring -toiminnon WAN-gatewayssa?
Oletuksena se monitoroi pingillä operaattorin gatewayta. Jos se ei kuitenkaan vastaa (ikinä), niin jotakin muuta osoitetta on käytettävä. Operaattorin DNS on hyvä seuraava vaihtoehto.varmaan laittettava joku osoite mitä monitoroida, soneran dns varmaan ok?
Itse itselleni vastaten. Kaveri vaihtoi liittymän Teliaan ja pätkimiset hävisivät, tai ainakin reilusti harvenivat. Taitaa siis olla Elisan verkossa lymyävä ongelma.
Itsellä oli samankaltainen skripti seuraamassa kun boksi oli omassa käytössä. Kaikki toimi hienosti reilun vuoden ja sit alkoi pätkiä. Zyxelin tuki oli, noh, koittivat auttaa, mutta ei sieltä mitään oikeita korjauksia saanut.Minulla pätkiminen tapahtuu ensisijaisesti Elisan verkossa. Tämä johtuu ja aiheutuu mahdollisesti osittain siitä, että laite hyppii kahden samalla suunnalla olevan Elisan maston välillä, joka aiheuttaa pätkiminen / boottailun. Vaikea kuitenkaan päätellä, onko vika linkissä vai omassa laitteessa (joka ei mahd osaa hanskata oikein tuota tukareiden välillä hyppimistä). Olen ollut yhteydessä sekä Elisan että (ala-arvoiseen) Zyxelin tukeen, mutta asiaan ei ole tullut selvyyttä. Lähistöllä vain yksi Telian tukiasema, johon kytkettynä yhteys ei pätki. Olisi mielenkiintoista kuulla myös muilta, minkä operaattorin liittymällä 7460 on käytössä, esiintyykö pätkimistä ja voisiko mahdollinen pätkiminen liittyä tukiaseman vaihtumiseen. Itse ajan tätä scriptiä minuutin välein: ssh admin@192.168.1.1 '/bin/echo -n signal_info | /usr/bin/ctlcli && /usr/bin/uptime'. Siitä selviää mm uptime, tukari ja solun tunniste (muttei tietenkään se tärkein eli kaatumisen syy). Käytössä uusin ABFR.5 firmis.
Onko kukaan muuten aukassut tuollaista ulkokäyttöön tarkoitettua Zyxeliä ? Eli miten ne antennit on siihen piirilevyyn kiinnitetty ? Huawein sisämotukoissahan noi sisäiset antennit on kiinni uFL/u.FL/IPX/IPEX -liittimillä "emolevyssä". Oiskohan siis mitenkään mahdollista ulkomodeemista irroittaa sisäiset antennit ja kytkeä ne järeämpään erillisantenniin ?
Perkule. Pitää kaivaa tuo. Itse tosiaan törmännyt lähinnä jonkun MR1100 modaamiseen. Täällä tosiaan vähän perse tilanne koska ulkoisen motukan antennit tuppaa olemaan liian tehottomat riippumatta missä laite pihalla sijaitsee. Asunnon sisätiloihin sijoitettava laite taas nappaa väärään mastoon kiinni oli se laite ihan missä vaan ja näinollen tähän liitetyn ulkoisen antennin hyöty on pyöreä nolla. Sillä tulin miettineeksi jos ulos sijoitettua laitetta voisi vähän boostailla extra antennilla.Muistelen, että täällä tai murobss:ssä oli aikoinaan toinenkin ketju, joka käsitteli tätä laitetta ja siinä säikeessä joku oli sen avannut ja olikohan modannutkin noin, oli kuvia niistä liittimistä ja kyllä, on muistaakseni mahdollista tuo.
Joo , tuota mietin juuri itsekin.Itsehän en ole RF tekniikan asiantuntija, mutta noissa integroiduissa voi olla että se rf osio on sovitettu juuri sille omalle antennitoteutukselle eikä siinä silloin ole otettu huomioon esim kaapelien vaikutusta tai edes sovitusta yleisille antennityypeille. Eli joissain tapauksissa voi olla ettei toimi hyvin.
Noita päätelaitteitahan on teollisuuspuolella ulkokäyttöön sellaisiakin mitkä eivät sisällä antennia, muistelen että esim Teltonikan tuotteisiin on saatavilla ulkoasennuskotelo joka siis pelkkä kotelo ilman antennieja.
APN=internet lienee kohdallaan...elisan liittymä. Vilkuttaa vaa vihreää valoa eikä yhdistä?
Vinkkejä kun ei löydä verkkoa? Ostin siis tuon 7480 ja siihen elisan liittymä. Vilkuttaa vaa vihreää valoa eikä yhdistä? Ei näytä yhtään tolppaa verkkoa