ZTE:ltä edullinen kaksoiskamerapuhelin sekä yhteisöllisesti suunniteltu Hawkeye-puhelin

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 575


V8 Pro on Blade-malliston uusi lippulaivamalli, joka on varustettu nykytrendin mukaisesti kaksoiskameralla. Kahteen 13 megapikselin kamerasensoriin perustuvan ratkaisun kerrotaan mahdollistavan syvyysterävyysefektien toteuttaminen. Metallirunkoinen 5,5-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu puhelin sisältää hintaluokassaan varsin pätevää rautaa, kuten Snapdragon 625- järjestelmäpiirin sekä kolme gigatavua RAM-muistia. Blade V8 Pron suositushinta on 229,99 dollaria.

ZTE Blade V8 Pro tekniset tiedot:
 • 156 x 77 x 9,1 mm, 185 grammaa
 • 5,5″ Full HD IPS LCD -näyttö, 2.5D Gorilla Glass 3
 • Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri
 • 3 Gt RAM-muistia
 • 32 Gt tallennustilaa, muistikorttipaikka
 • Cat.4 LTE (150/50 Mbit/s), dual-SIM
 • Sormenjälkitunnistin, NFC
 • 2 x 13 megapikselin takakamera, PDAF, 4K-videokuvaus
 • 8 megapikselin etukamera
 • 3140 mAh akku, USB Type-C, Quick Charge 2.0
 • Android 6.0.1 MarshmallowHawkeye tunnettiin aiemmin Project CSX -kehitysnimellä (Crowd Source X) ja sen kehittäminen toteutettiin yhteisöllisesti. Projektiin osallistuneet kuluttajat saivat vaikuttaa laitteen materiaaleihin, muotoiluun ja ominaisuuksiin. Myös nimi on valittu ehdotusten joukosta. Hawkeyen erikoisominaisuuksiin kuuluu silmien liikettä seuraava selausominaisuus sekä tarttuva takakuorimateriaali, joka mahdollistaa puhelimen kiinnittämisen vaikkapa seinään. Hawkeye on vielä rahoitusvaiheessa, eikä sen kaikkia tarkkoja speksejä sekä lopullista ulkonäköä ole vielä lyöty lukkoon.

ZTE Hawkeyen tekniset tiedot:
 • 5,5″ Full HD -näyttö
 • muistikorttipaikka
 • HiFi-audio
 • Sormenjälkitunnistin
 • Kaksoistakakamera zoomausominaisuudella
 • Suuri akku pikalataustuella
 • Android Nougat

Hawkeye on ennakkotilattavissa Kickstarter-joukkorahoituspalvelusta 199 dollarin hintaan. Kampanjan toteutuessa puhelimen toimitusten odotetaan alkavan kuluvan vuoden syyskuussa. Hawkeyen prototyyppilaite on esillä CES 2017 -messuilla.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 659
Onko mitään tietoa saako nämä ZTE puhelimet mitään tietoturva/käyttispäivityksiä. Itselle tuntemattomampi malli kyseessä....

Ja ihan vain asiasta kukkapurkkiin. Olisi tosi upeeta jos tekisitte näistä idän ihmeistä jonkinlaisen vertailutestin. Xiaomia, Oppoa, ZTE:tä ja muutama muu luuri eri hintaluokista mi5s tai mi6 Xiaomilta ja joku sen edullisemmista red sarjan malleista ja sama muutamalta muulta valmistajalta ja vaikka Suomestakin saatava One3t siihen verrokiksi.
Saako puhelimen edes toimimaan täällä pohjolassa ja onko käyttiksestä ja puhelimesta mihinkään?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 090
... Ja ihan vain asiasta kukkapurkkiin. Olisi tosi upeeta jos tekisitte näistä idän ihmeistä jonkinlaisen vertailutestin. Xiaomia, Oppoa, ZTE:tä ja muutama muu luuri eri hintaluokista mi5s tai mi6 Xiaomilta ja ...
Saako puhelimen edes toimimaan täällä pohjolassa ja onko käyttiksestä ja puhelimesta mihinkään?
Mi5s ollut kuukauden käytössä. Haja-asutusalueilla käytettävä LTE-taajuus puuttuu, muuten pelittää oikein mainiosti. 2G ja 3G toimii normaalisti, LTE toimii kaupungeissa ja kylien keskustoissa jne. Näistä kyllä löytyy tältäkin foorumilta hyvin juttua ja jos jokin mieltä askarruttaa, niin aina voi kysyä.
Kokonaista kiinapuhelinartikkelia varten io-median pitäisi tosin hankkia puhelimet jostain, enkä usko että kiinalaisia puhelinvalmistajia kiinnostaa lähetellä puhelimia testiin alueelle, jossa heidän puhelimiaan ei edes myydä. Toisin sanoen io-median pitäisi todennäköisesti itse ostaa tuhansien eurojen arvosta puhelimia yhtä artikkelia/artikkelisarjaa varten. Ei se ainakaan taloudellisesti kuulosta kovin järkevältä, vaikka hyvää informaatiotahan se tietysti olisi kuluttajille, jos tällaisesta mahdollisuudesta puhuttaisiin muuallakin kuin jossain tietotekniikkafoorumien syövereissä.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 659
Totta... valitettavasti. Mutta kiitos mi5s kommenteista.
Joutuuko siihen puukottamaan jotain custom rommia. Kiinalaisella rommilla vissiin itse hankit?
Onko kuinka paha urakka puukottaa tuollaisiin euro/international rom?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 090
Totta... valitettavasti. Mutta kiitos mi5s kommenteista.
Joutuuko siihen puukottamaan jotain custom rommia. Kiinalaisella rommilla vissiin itse hankit?
Onko kuinka paha urakka puukottaa tuollaisiin euro/international rom?
Juu tilasin "sealed box" eli tehtaalta tulevalla romilla jonkun myyjien oman räpistyksen sijaan, jonka kiinalaiset myyjät oletuksena muuten asentaa. Xiaomi.eu rom on itsellä käytössä. Kiinarommeissa on paljon kiinankielistä bloattia jota ei voi poistaa, xiaomi.eu -rommeista kaikki kiinabloatti on poistettu ja on enempi kielivaihtoehtoja (myös Suomi). Romin flashaaminen ei sinänsä ole mikää iso homma, tosin Mi5s:n bootloader on tehtaalta tullessa lukittu joten se pitää avata ensin, ja sitten flashata twrp recovery, jonka jälkeen pääsee flashaamaan romia. Ei mikään älytön homma kunhan vaan katselee netistä kunnon ohjeet ja muistaa noudattaa niitä.
Xiaomi.eu päivittää developer romejaan joka viikko ja tuntuu olevan varsin käyttökelposia. Uusin päivitys tosin hajotti LTE-tuen, mutta eiköhän se korjaannu taas seuraavassa päivityksessä. Mitään kaatuiluja tai minkään muun toimimattomuuksia en ole havainnut tässä kuukauden aikana kun puhelinta olen käytellyt.

P.S. kannattaa lainata viestiä johon on vastaamassa, jotta se jolle vastaa saa ilmoituksen viestistä. Nyt satuin ihan muuten vaan tsekkaamaan tämän uutisen uudestaan ja näin tuon sinun postauksen.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 586
Ei tullut valmista tuosta ZTE Hawkeyestä (linkki). Kickstarterissa tuli kasaan vain 36 245$. Tavoitteena oli 500 000$. Projektia ei kuitenkaan kokonaisuudessa kuopata ja myöhemmin on mahdollisesti luvassa paremmilla spekseillä varustettu luuri samoilla innovaatioilla. Tuota takakuorta olisi ollut ihan mielenkiintoista päästä hypistelemään. Kenelläkään tiedossa, miten se olisi mahdollisesti toteutettu?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 289
Viestejä
3 492 805
Jäsenet
62 321
Uusin jäsen
Jorma63

Hinta.fi

Ylös Bottom