Yhdysvaltojen El Capitan -supertietokone perustuu AMD Instinct MI300 -APU-piireihin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
18 565


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
AMD ilmoitti keväällä 2020 saaneensa toisen merkittävän supertietokonevoiton, kun Yhdysvaltain energiaministeriö DOE ilmoitti tilaavansa yhtiöltä Frontierin lisäksi myös El Capitan -supertietokoneen. Tuolloin yksityiskohdat järjestelmistä olivat vielä verrattain hataria, mutta nyt niistä tiedetään lisää.

Alun perin El Capitaniin odotettiin Genoa-koodinimellisiä Zen 4 Epyc -prosessoreita ja uusimman sukupolven Radeon Instinct -laskentakortteja. Periaatteessa kumpikin toteutuukin, mutta ei aivan sellaisenaan. El Capitanin laskentatehon takaa tulee löytymään AMD:n tulevia, Radeonin jo aiemmin nimestään tiputtaineita Instinct MI300 -kiihdyttimiä.MI300 on AMD:n ensimmäinen markkinoille asti päätyvä HPC-luokan ”APU-piiri” eli prosessori integroidulla näytönohjaimella, tai tässä tapauksessa laskentakiihdyttimellä. Samalla kyseessä on ensimmäinen useamman sirun APU, sillä samaan paketointiin on integroitu Zen 4 -prosessorisiru, CDNA3-laskentasiru ja HBM-muisteja. Järjestelmän teoreettinen piikkisuorituskyky tulee olemaan FP64-tarkkuudella kaksi eksaFLOPSia ja se tulee kuluttamaan tehoa alle 40 megawattia.

Kuten Frontierin tapauksessa, palvelinten varsinaisesta toteutuksesta on vastuussa HPE ja El Capitan tulee käyttämään räkeissään tuttuun tapaan Cray EX -palvelimia. Supertietokoneen asennus tullaan aloittamaan ensi vuonna ja se on tarkoitus ottaa käyttöön täydessä valmiudessaan 2024 alussa.

Lähde: HPCWire

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
170 487
Viestejä
3 154 125
Jäsenet
57 726
Uusin jäsen
kuumemittarimato

Hinta.fi

Ylös Bottom