Yale Smart Home SR-3200 -turvajärjestelmä

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Kirjoitin saman jutun ketjuun Kodin hälytys- ja valvontajärjestelmät -ketjuun mutta ajattelin tehdä tästä ihan oman arvostelunsa. Hommattiin tuossa muutama viikko sitten Yale Doorman ja sen jälkeen ajateltiin myös päivittää hälytysjärjestelmä tuohon yhteensopivaksi. Aikaisempi "hälytysjärjestelmä" oli vain Xiaomin kotiautomaation varaan rakennettu kevyt viritelmä, joka lähinnä hälytti ovien avaamisesta ja en itse ainakaan pystynyt luottamaan siihen tarpeeksi.

Noin viikko sitten saapui Yale Smart Home SR-3200 -turvajärjestelmä ja ajattelin kirjoittaa siitä muutamia huomioita, sillä kyseisestä järjestelmästä löytyy todella huonosti aitoja käyttäjien kirjoittamia arvosteluja (sponsoroituja tekstejä löytyy senkin edestä).

Pakettiin kuuluu keskusyksikkö, kaksi ovi-tai ikkunatunnistinta, näppäimistö, liiketunnistin sekä liiketunnistimella ja kameralla varustettu liiketunnistin. Jotta tuon sai liitettyä Yale Doormaniin niin piti hankkia erillinen noin 40 euron moduuli Doormaniin.



Itse Yale Smart Home SR-3200 -turvajärjestelmän asennus oli melkoisen helppo prosessi. Keskusyksikköön virtajohto ja verkkokaapeli kiinni ja Yalen appi lataukseen. Kaikki laitteet olivat jo etukäteen paritettu eli ainoa laite, joka vaati yhdistämistä oli Yale Doorman. Yalen app on saanut todella huonot arvostelut Play Storessa, mutta näin alle vuorokauden kokemuksella se ei ole niin huono kuin arvosteluista luulisi. Ilmeisesti tuolle on tehty jonkinlainen facelift ja käyttöliittymä on muuttunut parempaan suuntaan. App voisi olla paljon yksinkertaisempi ja helppokäyttöisempi, mutta ajaa asiansa. Asioita ei juurikaan selitetä appissa vaan monia kohtia joutuu arpomaan ja sieltä esimerkiksi löytyy kohta ”Valvonta”, jonka vaihtoehdot ovat ”Pois päältä” ja ”12 tuntia”. Siitä oli pakko laittaa mailia Yalelle ja kysyä, että mitäköhän tuokin tarkoittaa. (Edit. ilmeisesti sovellus vain bugittaa ja ei suostu näytämään oikeita ohjeita. Sovelluksesta löytyy lisäohje aina kyseisestä valikosta ? merkin takaa)

Yalen ohjeet ovat mielestäni todella heikot. Ohjeet koostuvat lähinnä kuvista ja niistä tulee todella vahvat Ikea-fiilikset. Kun kokoan huonekaluja, minulle riittää tuollaiset kuvalliset ohjeet, mutta kun asennan turvajärjestelmään, niin haluaisin lukea sanallisia ohjeita. Onneksi netistä löytyi jotkut vanhat UK ohjeet, jotka olivat ainakin minulle hyödyllisemmät (ohjeista näkee myös miltä appi on joskus näyttänyt). Väitän ettei asetusten säätäminen ole ihan läpihuutojuttu jos ei ole tottunut säätämään erilaisten laitteiden kanssa.

Yleiset fiilikset Yale Smart Home SR-3200 -turvajärjestelmästä ovat kuitenkin hyvät ja järjestelmä tuntuu hyvin luotettavalta, vaikka joitakin pieniä epäselvyyksiä onkin ilmassa. Koko setin hinta (ilman Yale Doorman moduulia) on noin 350 – 400 euroa, joka mielestäni on aika paljon. Pitkässä juoksussa tämä on tietenkin huomattavasti halvempi kuin jokin kuukausimaksullinen palvelu. Lisälaitteiden hinnat ovat myös todella korkeat. Palohälyttimet maksavat noin 70 euroa kappale, ovitunnistimet 30 euroa, liiketunnistimet kameralla 140 euroa jne. Jos laitteet olisivat sirompia ja pikkusen tyylikkäämpiä niin hinnat olisivat enemmän OK minulle. Toisaalta tuotevalikoimasta löytyy 50 eurolla elektroninen ovisilmä, jonka kuvittelisi olevan kalliimpi.

Kätevintä koko Yale Smart Home SR-3200 -turvajärjestelmässä on nuo kaksi tilaa ”Osin käytössä (kotona)” ja ”Täysin käytössä (poissa). Esimerkiksi kotona -tilassa vain ovitunnistimet voi laittaa aktiiviseksi ja sulkea liiketunnistimet. Tämä on erityisen hyödyllistä jos haluaa käyttää hälytysjärjestelmää öisin tai vaikka eläintaloudessa. Itse käytän tuota "kotona"-tilaa nyt kun koira on kotona ja en halua turhia hälytyksiä liiketunnistimesta. Lomamatkan ajaksi sitten voisi asettaa "poissa" -tilan kun voi olla varma, ettei kenekään kuuluisi liikkua asunnon sisällä.

Kaipaisin myös laitteista hieman enemmän dataa appin lokiin, mm. tietoa virtojen katkeamisesta, sensoreilla varustettujen ovien avaamisesta jne. Sovellus on itsessään ihan OK, vaikka kaipaisin vielä selkeämpää käyttöliittymää ja tarkempaa tietoa mitä eri asetukset tekevät. Mielestäni se on huonoa käyttöliittymäsuunnittelua jos asetuksia säätäessä pitää availla erillistä ohjetta, jotta ymmärtää mitä asetus tekee.

Tällä hetkellä sovellus kertoo hienosti aloitusnäytössä onko hälyt päällä ja onko Yale Doorman lukittu. Olisi myös kiva tietää muiden ovien tilanne. Esimerkiksi, jos hälytykset yrittää kytkeä sovelluksen kautta kun jokin ovi on auki, niin tästä tulee virheilmoitus joka ilmoittaa avonnaisesta ovesta ja varmistaa haluaako käyttäjä todella aktivoida hälyt. Valitettavasti sovellus ei millään tavalla kerro mikä ovi on auki.

Yale Smart Home SR-3200 -turvajärjestelmän saa myös integroitua Philips Hue-järjestelmään, mutta tämä tarkoittaa vain valojen vilkkumista hälytyksen yhteydessä ja valojen värin vaihtumista kun hälytykset laitetaan päälle. Kaipaisin syvempää integraatiota Huen ekosysteemiin ja olisi todella hienoa, jos Huen liiketunnistimia voisi käyttää Yalen kanssa. Nyt tuntuu tyhmältä asentaa Yalen tunnistimia, kun vieressä on Huen sirompi tunnistin.

Varmaan helpointa jos kasaan tähän vielä laitekohtaisesti plussia ja minuksia.

Toimiminen Yale Doormanin kanssa

+ Lukon hallinta siirtyy pääasiassa appiin, joka helpottaa ihan hitosti uusien koodien luomista tai niiden poistamista.
+ Oven voi avata suoraan appista. Tämä on erityisen hyödyllistä jos tarvitsee avata etänä ovi vaikka kuriirille, huoltomiehelle, jne.
+ Hälytys kytkeytyy automaattisesti pois päältä kun ovi avataan kulkutunnisteella tai koodilla. Itselläni on tässä pieni viive, eli jos oven nykäisee heti auki niin ovitunnistimet laukaisevat hälytyksen. Ylimääräinen sekunti pitää odottaa, että turvatila ehtii sammua.
+ 24h koodi poistuu käytöstä ja sen sijaan voi luoda koodeilla erilaisia aikatauluja. Tämä on erityisen kätevää vaikkapa, jos siivooja käy säännöllisesti tiettynä päivänä.
+ Yale Doormanin avaamiset ja sulkemiset tallentuvat appin lokiin käyttäjäkohtaisesti. Luonnollisesti appista myös näkee onko ovi lukittuna.
+/- Hälytys (valvontatila) kytketään päälle painamalla tähteä ja syöttämällä koodi. Yale Doormanin turvatila käynnistetään painamalla tähteä ja minä ainakin haluiaisin aktivoida hälytysjärjestelmän yhtä yksinkertaisesti. Ohjeista jäi myös epäselväksi toimiiko Yale Doormanin turvatila vieläkin erillisenä turvatilana vai onko se jotenkin yhteydessä koko hälytysjärjestelmään. Yalen ohjeessa puhutaan VALVONTA-tilasta ja Yalen turvajärjestelmän appissa ”Osin käytössä (kotona)” ja ”Täysin käytössä (poissa). Joten pitää illalla testata mikä tila tuosta Yalesta nyt oikein käynnistyy. Testauksen perusteella tuosta käynnistyy "täysin käytössä (poissa)" -tila.
- Yhdistämisen jälkeen kaikki aikaisemmin yhdistetyt lätkät ja koodit nollaantuivat, joten ne piti asentaa uudestaan.
- Hälytystä ei voi sulkea suoraan Doormanista asunnon sisäpuolelta. Itse kaipaisin mahdollisuutta sammuttaa tuo kevyempi ”kotona”-tila suoraan Doormanin kautta. Mielestäni tämä on tila, jota ei tarvitsisi sammuttaa vain appista tai erillisestä näppäimistöstä koodilla. Samalla myös olisi kiva saada tuo kevyempi hälytys päälle suoraan doormanista asunnon sisäpuolelta.
- Yale Doormanin äänenvoimakkuudelle voi asettaa arvot "hiljainen", "voimakas" ja "äänetön". Hiljainen ei kuulu kunnolla oven ulkopuolelle ja voimakas taas kuuluu asunnon yläkertaan asti. Jostain syystä sellainen normaalitaso puuttuu kokonaan.
- Hälytyksen sattuessa Yale Doorman ei hälytä. Se voisi hyvin toimia ulkoisena sireeninä.

Yale Smart Hub



Ominaisuudet:
  • Keskusyksikön taajuudet: 2.4 GHz ja 868 MHz
  • Keskusyksikössä 94 dB sireeni sisäänrakennettuna
  • Akkuvarmennettu
  • Radiosignaalin häirinnän tunnistu
  • Keskusyksikkö liitetään verkkoon, ei kuukausimaksua tai muuta sitoutumista
  • Mahdollistaa älylukon liittämisen keskusyksikköön
  • Keskusyksikköön on mahdollista liittää lukuisia eri lisälaitteita (40 eri laitetta, liiketunnistinkameroiden maks. määrä 6 kpl)
  • Järjestelmään saa lisättyä erilliset PIN-koodit kymmenelle eri käyttäjälle ja järjestelmään voi tehdä useita käyttäjiä, joilla on pääsyoikeus mobiiliapplikaatioon
  • Mobiilisovellus ladattavissa Android ja iOS -laitteille
  • Sovelluksen käyttökieleksi valittavissa suomi
  • Laitteiden kantama kotiasemasta on noin 30 metriä ja kameroilla ja Smart Living -lukkomoduulilla kantavuus on 15 metriä.
Plussat ja minukset:

+ Hubista löytyy akku joka ehdoton plussa vaikkakin hälytykset eivät siirry minnekään, jos talosta katkeaa sähköt ja netti on poikki.
+ Hälytyksistä saa tekstiviesti-ilmoitukset ja sähköposti-ilmoitukset. Sähköposti-ilmoituksia saa myös alkuun ihan jokaisesta tapahtumasta, eli asetukset kannattaa katsoa appista kuntoon. Asennuksen jälkeen huomasin mailiin tulleen 89 sähköpostia Yalelta. :D Ilmoitusasetukset voisivat olla vähän tarkemmat. Nyt voi valita oikeastaan vain kaikki ilmoitukset tai vain hälytykset. Jos valitsee kaikki niin silloin tulee ilmoituksia ihan jokaisesta Doormanin avaamisesta ja sulkemisesta.
+ Laitteessa on myös radiosignaalin häirinnän tunnistus. Olisi hauska testata tämän toimivuutta, mutta ainakin paperilla kuulostaa hyvältä.
+/- Laitteessa on sisäinen sireeni (94dB), jota ei pysty laittamaan hälyttämään äänettömästi. Itse en pidä tätä kovinkaan isona miinuksena, kun laite on melkoisen helppo laittaa sellaiseen paikkaan ettei sitä ihan heti pääse rikkomaan. Järjestelmää voi myös laajentaa lisäsireeneillä, joilla murtautujaa voi hämätä.
- Hubista ei löydy paikkaa SIM-kortille, joten järjestelmä on valitettavasti vain nettiyhteyden varassa.
- Netin tai virran katkeaminen ei tallennu appin lokiin. Mielestäni tämä on tieto mikä pitäisi tallentua. Murrot luonnollisesti tallentuvat vaikka virrat tai netti olisi poikki, mutta olisi kiva saada ilmoitus jos kämpästä on ollut sähköt poikki.
- Kaipaisin mahdollisuutta ajastaa hälytyksiä. Esimerkiksi hälytykset automaattisesti päälle klo 08:00 jne

Yale Smart Home ovi/ikkunatunnistin



Ominaisuudet:
  • Aktivoi hälytyksen, kun ovi tai ikkuna avataan.
  • Sopii vain sisätiloihin
  • Taajuus: 868 MHz
  • Kajoamissuoja (tamperointikytkin)
  • Paristo: CR2032, paristokesto jopa 2-3 vuotta
Plussat ja minukset:

+ Kajoamissuoja eli laitteen irrottaminen aiheuttaa välittömästi hälytyksen.
+ Kiinnitettävissä tarroilla tai sitten suoraan mukana tulevilla ruuveilla. Itse asensin näin alkuun tarroilla.
- Tunnistimet ovat mielestäni todella isokokoiset ainakin Xiaomin vastaaviin verrattuna ja näin ollen eivät ole mitkään kovinkaan huomaamattomat tai kauniit.
- En tiedä onko tämä ominaisuus vai bugi, mutta ovien avaamiset eivät tallennu appin lokiin jos hälytykset eivät ole päällä. Pieni juttu mutta luulisi, että tuollaista dataa voisi myös näyttää käyttäjälle.

Yale Smart Home Liiketunnistin kameralla



Ominaisuudet:
  • Taajuus: 868 MHz
  • Aktivoi hälytyksen, kun joku liikkuu kotona
  • Tunnistimen ottamia kuvia voidaan katsoa mobiilisovelluksen kautta
  • Sopii vain sisätiloihin
  • Kantama: 12 m, 110°
  • Paristo: 2 x 1,5 V AA
Plussat ja minukset:

+ Yleisesti ottaen hyvä idea yhdistää kamera liiketunnistimeen.
+ Appin kautta voi ”tilata” kuvan, joka näkyy appissa ja saapuu myös sähköpostiin.
+/- En ole vielä testannut laitteen herkkyyttä, joten en tarkkaan osaa arvioida kuinka luotettavasti laite toimii. Uskoisin toimivan hyvin.
- Tämäkin vehje on todella isokokoinen verrattuna vaikkapa Xiaomin tai Huen liiketunnistimiin.
- Kuvanlaatu on huono. Erikseen ostettuna laite maksaa 140 euroa ja luulisi sillä hinnalla saavan edes HD-tasoisen kameran. Kuva (320x240px) ajaa asiansa mutta tuohon hintaan verrattuna se on oikeasti huono. Suunnilleen puoleen hintaan saa 360 asteen IP-kameroita Suomesta ja Kiinasta tietenkin Xiaomin laitteita parilla kympillä.

Yale Smart Home Liiketunnistin



Ominaisuudet:
  • Aktivoi hälytyksen, kun joku liikkuu kotona
  • Taajuus: 868 MHz
  • Sopii vain sisätiloihin
  • Kantama: 12 m, 110°
  • Paristo: 3 x 1,5 V AA, paristokesto jopa 2-3 vuotta
Tätä en ole vielä asentanut, joten toimintaa en osaa arvioida. Tämäkin on melkoisen isokokoinen. Kuvassa Yalen liiketunnistin Philips Huen tunnistimen vieressä.

Yale Smart Home näppäimistö



Ominaisuudet:
  • Yale Smart Home näppäimistö hälytysjärjestelmään. Näppäimistön avulla saat helposti kytkettyä hälytyksen päälle tai pois päältä.
  • Taajuus: 868 MHz
  • Sopii vain sisätiloihin
  • Paristo: CR2032, paristokesto jopa 2-3 vuotta
Plussat ja minukset:

+ Laitteesta saa näppärästi käynnistettyä yhdellä napautuksella ”Osin käytössä (kotona)” ja ”Täysin käytössä (poissa) -tilat. Sammuttaminen tapahtuu painamalla avoinna olevaa lukon painiketta ja syöttämällä pääsykoodi.
+ Laitteesta löytyy paniikkinappula, joka voi olla ihan hyödyllinen jollekin käyttäjälle.
- Näppäimistön painikkeet ovat pehmeästi kumista tehdyt, joten tuntuma on aika heikko ja joka kertaa saa arvailla miten hyvin laite rekisteröi painamiset.
- Mielestäni appin lokiin ei tullut merkintää, kun käynnistin hälytykset näppäimistön kautta. Deaktivointi kyllä näkyy lokissa. Testailin tätä nyt illalla ja nuo eivät tosiaan ilmesty lokiin. Appista kyllä näkee, että hälyt on päällä mutta ei milloin ne on asetettu. Todella pieni juttu mutta vähän häiritsevää kun kaikkea tietoa ei löydä lokista.
 

sl06bhytmar

♻ SER Rescue ♻
Tukijäsen
Team SER
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
793
Hälyttääkö tämä, jos 868MHz taajudelle ilmestyy häiriösignaalipiikki? Muistaakseni joku youtubessa demostroi tätä, että pystyi taloon menemään tämmöisellä generaattorilla ja hälytinjärjestelmät eivät saaneet hubille lähetettyä hälytystä, joten pystyi rauhassa talon tyhjentämään.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Hälyttääkö tämä, jos 868MHz taajudelle ilmestyy häiriösignaalipiikki? Muistaakseni joku youtubessa demostroi tätä, että pystyi taloon menemään tämmöisellä generaattorilla ja hälytinjärjestelmät eivät saaneet hubille lähetettyä hälytystä, joten pystyi rauhassa talon tyhjentämään.
Joo, se on mainittuna tuolla tekstiseinän sisällä, että laitteessa on myös radiosignaalin häirinnän tunnistus. :D Sitä en ole mitenkään testannut, mutta uskoisin sen toimivan kun kerran ominaisuutta mainostavat.
 
Liittynyt
25.03.2020
Viestejä
2
- En tiedä onko tämä ominaisuus vai bugi, mutta ovien avaamiset eivät tallennu appin lokiin jos hälytykset eivät ole päällä. Pieni juttu mutta luulisi, että tuollaista dataa voisi myös näyttää käyttäjälle.
Hei, onko sinulla tietoa onko tämä ominaisuus/bugi ovitunnistimesta korjattu? Minulla olisi juuri tarvetta sille ettei hälyttäisi vaan tulisi ilmoitus appiin...
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Hei, onko sinulla tietoa onko tämä ominaisuus/bugi ovitunnistimesta korjattu? Minulla olisi juuri tarvetta sille ettei hälyttäisi vaan tulisi ilmoitus appiin...
Ei vieläkään löydy tätä ominaisuutta.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
926
Reilu vuoden päivät ollut käytössä, onko tuntunut kelpo ostokselta? Doorman lukko harkinnassa ja pähkin kumpaan lähtisi, tähän vai verisureen.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Reilu vuoden päivät ollut käytössä, onko tuntunut kelpo ostokselta? Doorman lukko harkinnassa ja pähkin kumpaan lähtisi, tähän vai verisureen.
Ihan tyytyväinen olen ollut, sillä järjestelmä tuli loppujen lopuksi melko edulliseksi ja nytkin järjestelmää myydään Saksan Amazonissa noin 250 eurolla https://www.amazon.de/dp/B073Q47T1H/ref=cm_sw_r_em_apa_i_9EZ0EbWRAES2Y

Tässä nyt viime aikoina käyttö on jäänyt melko vähäiseksi Coronan takia, mutta ne isoimmat hyödyt löytyvät sieltä oven etäkäytöstä ja asetusten helposta muokkaamisesta. Järjestelmä integroituu huonosti muihin IoT-laitteisiin ja Yalen omat lisäkilkkeet ovat hintavia, joten tämän takia en ole laajentanut järjestelmää.

Appia on päivitetty selkempään suuntaan, mutta päivityksiä toiminnalisuuksiin tuntuu valuvan todella huonosti. Esimerkiksi, helmikuussa minulla meni nettiyhteys poikki tuohon hubiin vaikka saman aikaisesti kaikki muuta kytkimeen kytketyt laitteet toimivat. Pitkän pähkäilyn jälkeen satuin vaihtamaan reitittimestä oletusnimipalvelimen operaattorin oletukseen aikaisemmasta Cloudflaren nimipalvelimesta (1.1.1.1) ja yhteys lähti pelaamaan. Testasin uudestaan tuota Cloudflaren nimipalvelinta ja hetken kuluttua hubi alkoi piipittämään nettiyhteyden puutetta.

Aspassa vastasivat et toimintaperiaate on tämä ja lähettävät tuotekehitykseen tiedon. Tätä ei ole vieläkään korjattu, joten toivottavasti tämä menee oikeasti korjaukseen kun kyseessä on todella merkittävä bugi kodin hälytysjärjestelmässä, joka estää esimerkiksi palohälytysten tai murtohälytysten etäilmoitukset. Näitä nimipalvelimia käytetään kuitenkin miljoonissa reitittimissä ja näillä pyritään nopeuttamaan vasteaikaa ja parantamaan mm. IoT-laitteiden tietoturvaa.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
926
Ennen Cloudflarea 1.1.1.1 ei ollut käytössä ja käytettiin kaikenlaiseen dummy osoitteesta reitityksen loopbackeihin tms. Se voi olla kovakoodattu johonkin sisäisen toimintoon mikä voi ottaa aikansa selvittää riippuvuudet pois.

Suunnittelen Doormanin hankintaa ja siihen yhteyteteen tarjottiin Yalen Hubia (tai Verisurea) ja olen päätellyt että se hub on täsmälleen sama kuin tässä hälytysjärjestelmässäkin. Päätarkoitus tällä olisi seurata jälkikasvun kulkua ovesta, nollata koodeja ja hukkuneita lätkiä sekä mahdollisesti avata ovea etänä ja katsoa että se on talvella kiinni.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Ennen Cloudflarea 1.1.1.1 ei ollut käytössä ja käytettiin kaikenlaiseen dummy osoitteesta reitityksen loopbackeihin tms. Se voi olla kovakoodattu johonkin sisäisen toimintoon mikä voi ottaa aikansa selvittää riippuvuudet pois.

Suunnittelen Doormanin hankintaa ja siihen yhteyteteen tarjottiin Yalen Hubia (tai Verisurea) ja olen päätellyt että se hub on täsmälleen sama kuin tässä hälytysjärjestelmässäkin. Päätarkoitus tällä olisi seurata jälkikasvun kulkua ovesta, nollata koodeja ja hukkuneita lätkiä sekä mahdollisesti avata ovea etänä ja katsoa että se on talvella kiinni.
Tuohon tarkoitukseen hankkisin vain tuon Yalen hubin. Verisuren app on kuulemma helppokäyttöisempi, mutta en ainakaan itse maksaisi siitä ilosta monen kymmenen euron kuukausimaksuja.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Ei verisuressa ole mitään kuukausimaksua ellei ole myös sitä niiden hälytysjärjestelmää.
Myönnän etten ole tarkalleen tutustunut Verisuren tarjontaan ja siihen mistä laitteista juoksee kuukausikulut. Ilmeisesti Doorman moduulin ja hubin voi ostaa erikseen ja sitten jotkut laitteet vaativat erillisen hälytyssopparin? Vai voiko heiltä ostaa erikseen kaikki kilkkeet ja rakentaa Yalen kaltaisen oman hälytysjärjestelmän?
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
2 575
Myönnän etten ole tarkalleen tutustunut Verisuren tarjontaan ja siihen mistä laitteista juoksee kuukausikulut. Ilmeisesti Doorman moduulin ja hubin voi ostaa erikseen ja sitten jotkut laitteet vaativat erillisen hälytyssopparin? Vai voiko heiltä ostaa erikseen kaikki kilkkeet ja rakentaa Yalen kaltaisen oman hälytysjärjestelmän?
Tuon voit ostaa erikseen jos haluat vain lukkoa ohjata ilman verisuren hälytysjärjestelmää Verkkokauppa - Omat Sivut - Verisure ja tuosta ei mene mitään kuukausimaksua.

Kaikki muu sitten taitaa vaatia sen kuukausimaksullisen hälytysjärjestelmän mikä pitää tilata esittelijän kautta ja siihen voi sitten ostaa lisäantureita halutessaan haluamansa määrän.
 

Obi-Lan

¯\_(ツ)_/¯
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
926
Tänään kävi lukkoseppä asentamassa Doormanin ja ihmeteltiin liittämistä SmartHubiin mutta ei suorilta lähtenyt toimimaan. Kokeilin sitten vielä itse eri vaihtoehtoja: paritus onnistuu, kun resetoi lukon EIKÄ määritä pääkoodia, ohje käskee tämän määrittämään. Ei ihme, jos jengi ei saa toimimaan.

Pienen alkusekoilun jälkeen mielestäni ihan OK oloinen tuote SmartHubin kanssa tämä, käyttäjiä on helppo hallita tuolla kännykkäsovelluksella eikä se mikään yhden tähden rävellys ole, ehkä 3-4 tähteä, valikkojen logiikka on vähän sekava.

Onnistuuko tuolla ajastaa lukon automaattinen lukitus tiettyyn kellon aikaan?
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 796
Tänään kävi lukkoseppä asentamassa Doormanin ja ihmeteltiin liittämistä SmartHubiin mutta ei suorilta lähtenyt toimimaan. Kokeilin sitten vielä itse eri vaihtoehtoja: paritus onnistuu, kun resetoi lukon EIKÄ määritä pääkoodia, ohje käskee tämän määrittämään. Ei ihme, jos jengi ei saa toimimaan.

Pienen alkusekoilun jälkeen mielestäni ihan OK oloinen tuote SmartHubin kanssa tämä, käyttäjiä on helppo hallita tuolla kännykkäsovelluksella eikä se mikään yhden tähden rävellys ole, ehkä 3-4 tähteä, valikkojen logiikka on vähän sekava.

Onnistuuko tuolla ajastaa lukon automaattinen lukitus tiettyyn kellon aikaan?
Se app on päivittynyt tässä muutaman kuukauden sisään ja on nyt jonkun verran selkeämpi. Kuulemma se vielä aikaisempi versio on ollut todella sekava ja jossain vanhassa manuaalissa muistelisin nähneeni jonkun screenshotin.

Automaattilukistus ei voi mielestäni ajastaa eli se on joko käytössä tai sitten pois käytöstä.
 
Liittynyt
01.08.2020
Viestejä
3
Tuli kans ostettua Doorman sekä Smarthub. Doormanin asennus oli helppo ja hyvät ohjeet, mutta toi hub olikin sit ihan toinen juttu.
Parin resetoinnin jälkeen sain kun sainkin lukon yhdistettyä sovellukseen ja jopa toimimaan, mutta en sovelluksen kaikkia toimintoja kuten tunnisteiden lisäystä. Jokusen testi avauksen jälkeen sovelluksesta ja kulkutunnisteiden rekisteröinnin (suoraa lukosta) jälkeen lukko jäi siihen tilaan että lukko toimii tunnisteilla ja koodilla, mutta sovellus ei tee mitään eli vaikuttaa siltä että hubin ja lukon "älypalikan" välinen yhteys ei toimi.
Nyt pitäisi resetoida hubi ja lukko nukutun yön jälkeen, mutta jäin miettimään, että pitääkö sovellukseen kirjautua jollakin toisella sähköpostilla vai kuinka koko järjestelmän saa nollattua ihan alku asetelmaan, sillä jos kirjaudun voimassa olevilla sähköpostilla lukko näkyy sielä koska sitä ei (kai) pysty poistamaan sovelluksesta kun sielä on vain toiminto "lisää laite".

Ps. Joku kirjoitti, että masterkoodia ei kannata laittaa lukkoon vaan kaikki toiminnot käyttöön hubin kautta. Eli tällä ilmeisesti tarkoitetaan sitä että lukon resetoinnin jälkeen vaikka lukko pyytää laatimaan masterkoodin (ADVANCED-tilassa) ei tee muuta kun alkaa noudattamaan asennusohjeen sivua 22 eli lukkomoduuli lukkoon ja sovelluksesta aktivoi oppimistila ja odottelee järjestelmän liittämistä.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
8
Itse asensin tänään vastaavan laitteen omaan ulko-oveen. Meillä oli varmaankin tuplatiivisteovi, koska Doormanin sisäyksikkö ei mahtunut oveen ilman karansiirrintä, VAIKKA kahvan keskipisteestä oven reunaan oli yli 35 milliä. Onneksi kaupungista löytyi lauantaina karansiirrin.

Sain lukon yhdistettyä Smart Hubiin toisella kertaa. Lukko piti resetoida välissä ja syöttää lukkoon se masterkoodi. Ensimmäisellä kerralla se kyllä väitti yhdistäneensä lukon ja hubin, mutta mikään ei toiminut.

Toisella kerralla resetoin lukon, syötin masterkoodin ja sitten lisäsin sen Smart Hub -palikan lukkoon. Syötin #masterkoodi# ja hubi löysi heti lukon. Ilman masterkoodin valintaa ja syöttämistä lukko ei osannut ottaa mitään yhteyttä hubiin.

Huomasin myös, että tunnisteiden lisääminen vaatii selkeästi muutaman hetken aikaa. Näytä tunnistetta lukolle, sitten odota hetki ja vasta sen jälkeen pitää applikaatiossa painaa seuraava, jotta se löytää tunnisteen. Tieto ei nähtävästi välity ihan hetkessä hubille ja applikaatioon.
 
Liittynyt
01.08.2020
Viestejä
3
Itse asensin tänään vastaavan laitteen omaan ulko-oveen. Meillä oli varmaankin tuplatiivisteovi, koska Doormanin sisäyksikkö ei mahtunut oveen ilman karansiirrintä, VAIKKA kahvan keskipisteestä oven reunaan oli yli 35 milliä. Onneksi kaupungista löytyi lauantaina karansiirrin.

Sain lukon yhdistettyä Smart Hubiin toisella kertaa. Lukko piti resetoida välissä ja syöttää lukkoon se masterkoodi. Ensimmäisellä kerralla se kyllä väitti yhdistäneensä lukon ja hubin, mutta mikään ei toiminut.

Toisella kerralla resetoin lukon, syötin masterkoodin ja sitten lisäsin sen Smart Hub -palikan lukkoon. Syötin #masterkoodi# ja hubi löysi heti lukon. Ilman masterkoodin valintaa ja syöttämistä lukko ei osannut ottaa mitään yhteyttä hubiin.

Huomasin myös, että tunnisteiden lisääminen vaatii selkeästi muutaman hetken aikaa. Näytä tunnistetta lukolle, sitten odota hetki ja vasta sen jälkeen pitää applikaatiossa painaa seuraava, jotta se löytää tunnisteen. Tieto ei nähtävästi välity ihan hetkessä hubille ja applikaatioon.
En millään saa yhdistyyn tai siis sain yhdistyyn mutta nyt lukko ja hubi ei keskustele keskenään ja järjestelmään ei pysty tekeen mitään megaresetointia että aloittais koko tietoteknisen "ohjelmoinnin" uudestaan. Tuota rekisteröityä lukkoa ei pysty sovelluksesta mitenkään poistaan joten siksi ei pysty koko lukkoa edes yrittää asentaa uudestaan. No josko soitto tukeen auttais sit kun arki koittaa.
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
8
Ios -versiossa lukon sai poistettua asetukset > lukon asetukset > lukot ja pyyhkäisemällä siellä olevaa lukkoa oikealta vasemmalle. Sillä se itselläni poistui.
 
Liittynyt
01.08.2020
Viestejä
3
Ios -versiossa lukon sai poistettua asetukset > lukon asetukset > lukot ja pyyhkäisemällä siellä olevaa lukkoa oikealta vasemmalle. Sillä se itselläni poistui.
Nyt sain toimiin ja vain tämän keskusteluketjun ansiosta. KIITOS!!!
 
Liittynyt
10.08.2020
Viestejä
3
Hei

Tänään tuli hommattua Yale Doorman ja Smart Home Hub jonka mukana lukkoon sopiva moduli. Lisäksi otin muutaman ovi/ikkuna kytkimen. Onneksi olin mitannut painimen etäisyyden karmista ja älysin ostaa myös karansiirtopaketin.

Mekaaniset asennusohjeet oli suuntaa antavia. Muutaman harjoittelukierroksen jälkeen lukkon sai oikein kiinni oveen.

Älyosuuden asennus sujui aluksi hieman suoraviivaisemmin. Softa puhelimeen ja hubiin netti sekä sähköt. Rekisteröinnin jälkeen hubi sai ilmeisest uuden softan.
Lukon lisäys softaan vaatikin lukon tehdasasetusten palautuksen kun olin ehtinyt testaamaan ovikoodinlaittoa ja tagin koodausta ilman 'älyä'.

Kun lukko oli sovelluksessa sen sai avatua puhelimella. Äänenvoimakkuuden sai myös säädettyä pienemmälle ja lopuksi totesin että parempi ottaa kokonaan pois niin häiritsee vähemmän.
Tehdasasetustenpalautus vei tägin koodaukset joten yritin tehdä sen.
Softasta
Asetukset -> lukon asetukset -> Lukon tunniste- /korttiasetukset -> 1 paikka

Sitten ohjeen mukaan tunniste oven lukijaan. Ovi piipattaa ja näyttää X kuviota. Softasta jos painaa seuraava niin sanoo että "uusia tunnisteita/kortteja ei löydy". Tätä kokeilin monella tapaa enkä saa tunnisteita lisättyä.

Huomasin myös, että tunnisteiden lisääminen vaatii selkeästi muutaman hetken aikaa. Näytä tunnistetta lukolle, sitten odota hetki ja vasta sen jälkeen pitää applikaatiossa painaa seuraava, jotta se löytää tunnisteen. Tieto ei nähtävästi välity ihan hetkessä hubille ja applikaatioon.
Mitähän minä teen tuossa väärin?
 
Liittynyt
16.10.2018
Viestejä
8
Mitähän minä teen tuossa väärin?
Se on vähän outo lukko. Itse sain tagien lisäämisen toimimaan ihan vaan tekemällä sitä uudestaan ja uudestaan. Alussa se ei toiminut mitenkään, sitten yllättäen softa tunnistikin yhden tagin ja sain sen lisättyä. Seuraava ei taas mennyt läpi, mutta pikkuhiljaa yritysten kautta se alkoi toimia. Huomasin itse tagien lisäämiseen auttavan sen, että käytti tagia ovessa, odotti noin 5-10 sekuntia ja sitten vasta painoi ohjelmassa sitä tagin lisäysnappulaa.
 
Liittynyt
10.08.2020
Viestejä
3
Se on vähän outo lukko. Itse sain tagien lisäämisen toimimaan ihan vaan tekemällä sitä uudestaan ja uudestaan. Alussa se ei toiminut mitenkään, sitten yllättäen softa tunnistikin yhden tagin ja sain sen lisättyä. Seuraava ei taas mennyt läpi, mutta pikkuhiljaa yritysten kautta se alkoi toimia. Huomasin itse tagien lisäämiseen auttavan sen, että käytti tagia ovessa, odotti noin 5-10 sekuntia ja sitten vasta painoi ohjelmassa sitä tagin lisäysnappulaa.
Luulen että itse lukko ei mene siihen opetustilaan.
 
Liittynyt
10.08.2020
Viestejä
3
Ihan tarkkaan on vaikea sanoa mikä homman ratkaisi, mutta
1. Poistin lukon softasta (asetukset lukko ja pyyhkäisy + poista)
2. Palautin tehdasasetukset lukkoon (patteri pois ja lähetin irti, easy/advanced kytkimen vaihto easy asentoon, patteri takaisin ja tervetulon kuuntelu, patteri pois ja takaisin advanced asentoon, patteri takaisin tervetulon jälkeen uusi master koodi, patteri pois lähetin sisään, patteri takaisin)
3. Softasta lukon lisäys (valikoista lisää lukko, aktivoi oppimistila, lukkoon masterkoodi, pim lukko löytyi softaan + tietojen syöttö)
4. Ovi kiinni ja lukkoon
5. Masterkoodilla oven avaus ulkoa
6. Softasta lukon tunniste- ja korttiasetukset paikka 1 (Kahden eri tunnisteen esittely lukijaan satunnaisessa järjestyksessä samalla näpytellen seuraava painiketta, himan kiroilua ja 30min myöhemmin ensimmäistä kertaa pääsin syöttämään tunnisteen tiedot, sadetanssi, sesam aukene, pientä kiljuntaa jota naapurit ei kovaäänisen lukon ja kiroilun jälkeen enää ihmetelleet)
7. Ensimmäinen tunniste toimii!
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
95 611
Viestejä
1 917 940
Jäsenet
40 546
Uusin jäsen
Porvarinen

Hinta.fi

Ylös Bottom