Yale-älylukot (Doorman & Linus)

Liittynyt
17.12.2018
Viestejä
67
Tuolla Yalen sivuilla oli mainintana "lukitukseen koskematta ja oven ulkonäköä muuttamatta." Nuo sinun ehdotukset muuttaa oven ulkonäköä. Ja vuokra-asunnossa tuskin onnistuu. Eli tuohon on selvästi oltava joku toinen ratkaisu, kun Yale on sivuillaan asian noin ilmaissut.

Monissa vuokra-asunnoissa on tuollainen ratkaisu ilman kahvaa. Itse olen asunut 6 eri asunnossa ja kaikissa ollut vastaava. Ja kavereiden luona myös tuollaista jne. Eli ei ole mikään harvinaisuus / erikoisuus.

Ja kun Yale erikseen vielä mainitsee "Yale Linus on luonnollinen valinta asunto-osakeyhtiöihin ja vuokra-asuntoihin".

Niin tuo on tietenkin otettu huomioon jotenkin ovea mitenkään ulkopuolelta muuttamatta.
Abloyn ohjeistus on myös, ettei avaimella vedettäisi ovea auki, eli aina oltava jonkunlaiden vedin. Ihan oikeutettu mainoslause tuo on, ei ole Abloyn asia jos ei ohjeistuksia noudateta.
 
Liittynyt
18.02.2017
Viestejä
2 395
Yale L3 välkkyy näppäimistö, mitä tehtävissä. Tehdasasetukset puhelimessa nii ei päästä softaan.

EDIT: Näköjään paristot loppu, onneksi loppu välkkyminen noin 5min jälkeen. En tiedä onko noin koodattu. Ehkä laitoin koodin väärin.

Mutta paristot vaihdettu ja elämä jatkuu. Ei enää sovelluksen kautta wifi-bridgen kautta saanut avattua, kun ilmeisesti paristot vähissä. Hyvä muistaa tuokin.

Hyvä on kyllä tuo L3-doorman, loistava tuote. Toivottavasti samanlaisia ja halvempia tulee markinnoille.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 681
Linus ja smart keypad asennettu. Asennus ainakin sujui ihan helposti. Linus oli helppo lisätä myös homekittiin. Katsotaan miten tuo sitten käytännössä käytössä pelittää.
 

Liitteet

Liittynyt
13.09.2018
Viestejä
72
Saako tuon doormanin lukkorungon aukaistua? Tuntuu jotenkin tahmealta noiden kielien liikkeet. Joko siellä on paskaa tai joku jousi väsynyt.
 
Liittynyt
17.12.2018
Viestejä
67
Saako tuon doormanin lukkorungon aukaistua? Tuntuu jotenkin tahmealta noiden kielien liikkeet. Joko siellä on paskaa tai joku jousi väsynyt.
Saa, mutta aika tarkkana saa olla, leviää helposti käsiin. Kannattaa ensin koittaa hieman öljytä telkiä. Rintalevyn löysääminen ja uudelleen kiristäminen voi myös auttaa, aika herkästi jumittaa varsinkin pikkukiila siihen, mutta silloin yleensä ongelmana on takalukittuminen ilman, että ovi on kiinni.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
387
Ollut vanhemman mallinen Doorman pidemmän aikaa käytössä Verisuren moduulin kanssa. Ovessa tiivisteet vähän paksut ja jos ovea ei vedä kunnolla kiinni, niin automaattilukituskaan ei luonnollisesti toimi. Mutta kun nykäsee oven pohjaan, niin lukkiutuu välittömästi niin kuin kuuluukin. Käytännössä oven on siis saanut suljettua, ilman että menee lukkoon ja ei tarvitse säätää mitään ylimääräistä.

No tämä on nyt ollut historiaa pidemmän aikaa, sillä toisen Doormanin hankittua, vaihdoin Yalen oman moduulin Verisuren tilalle. Nyt tuo automaattilukitus ei aktivoidu, ellei ovea vedä kerralla kunnolla kiinni. Tämän kanssa voi elää.
Suurempi ongelma on kun oven avaa, niin lukon kieli ponnahtaa välillä lukkoasentoon. Itse kyllä osaan tuon huomioida, mutta tuntuu tuolle puolisolle olevan ihan mahdoton tehtävä. Eli kun oven työntää kiinni, niin eihän se sulkeudu vaan kieli kolahtaa karmiin.
Yritin löysätä torxeja joilla runko on kiinni hieman, mutta jotenkin tuntui että pahensi tilannetta. Kireämmällekkään ei oikein uskalla laittaa. Ja kaikki toimi kuitenkin hyvin Verisuren moduulilla, joten hieman ihmetyttää mikä tuossa oikein mättää.

Edit. Olisi varmaan kannattanut lukea tuo edellinen viesti. Todennäköinen ratkaisu oli lähempänä kuin oletinkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.09.2018
Viestejä
72
Joo siis mulla teki joskus tota sama että ponnahti ulos, ja se tuntui olevan kaikille muille mahdoton havainto:D ei sekään varmaan ole tehnyt hyvää tuolle lukolle.

Mulla on myös verisuren moduuli ja oven saa lukittua vaikka kieli ei olisi kunnolla ulkona, lukko sanoo pimpom kun tulee kotiin ja aukeaa siis kahvasta vääntämällä...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 000
Viestejä
4 324 576
Jäsenet
72 137
Uusin jäsen
valmeSSS

Hinta.fi

Ylös Bottom