XPG esitteli hybriditornicoolerin, akvaariokoteloiden rajoja rikkovan Invader X Pron ja langattoman Mojo-ekosysteemin

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 543


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Muistivalmistajana parhaiten tunnetulla Adatalla on myös paljon muuta toimintaa, etenkin pelibrändi XPG:n alla. Yhtiö onkin esitellyt CES-messuilla paitsi mielenkiintoisen uuden tornicoolerin, myös ns. akvaariokoteloiden seuraavan mahdollisen villityksen sekä uuden langattoman ekosysteeminsä.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="93540,93537"]

XPG Hybrid Cooler -nimellä toistaiseksi tunnettu cooleri on todellisuudessa tornicooleriksi naamioitunut AIO-nestekierto. Kompaktiin pakettiin on saatu mahtumaan kaikki tarvittava: Kylmälevy, pumppu, nestekierto sekä pienikokoinen jäähdytin, jonka rivaston läpi puhkutaan ilmaa kahden Nidecin Vento Pro 120 mm PWM-tuulettimen voimin.

PR-puheiden mukaan cooleri kykenee jäähdyttämään maksimissaan 280 watin TDP:llä varustetut prosessorit ja se tulee tukemaan kuluttajakantojen lisäksi myös AMD:n Threadripper Pro- ja Intel Xeon -prosessoreiden kantoja, vaikkei sen jäähdytysteho ehkä riitäkään kaikkien mallien tarpeisiin. Coolerin luvataan olevan perinteisiä AIO-ratkaisuja pienempi ja ilmacoolereita tehokkaampi sekä tietenkin patenttien suojaama.

XPG Hybrid Cooleria odotetaan markkinoille heinäkuussa ja sille on povattu noin 120 dollarin verotonta hintaa.Toinen Adatan XPG:n mielenkiintoisista messu-uutuuksista on Invader X Pro -kotelo. Kotelo saattaa olla seuraava suunnannäyttäjä ns. akvaariomallisten koteloiden saralla, jossa keskiössä on komponenttien esteetön näkymä ulkomaailmaan ja miksei niiden ihailun mahdollistaminen ulkoa sisällepäin katsoessakin. Kotelossa on käytössä kaksi lasipaneelia, joista toinen kattaa katon ja kaartuu suoraan kyljeksi, kun toinen mukailee vasemmasta yläkulmastaan lasin mutkaa ja kattaa etupaneelin. Kotelon vasemman kyljen alalaitaan, virtalähdelokeron etureunaan on saatu mahdutettua vielä kokonaisuuden kruunaava 5” näyttö.

XPG Invader X Pron on tarkoitus saapua myyntiin Computex-messujen yhteydessä kesäkuussa 329 dollarin verottomaan suositushintaan.

[gallery link="file" columns="2" size="medium" ids="93540,93539"]

XPG:n uusi langaton ekosysteemi tottelee nimeä Mojo ja se on yhtiön mukaan markkinoiden kehittynein pelilaitteisiin tarkoitettu langaton yhteysjärjestelmä. Erittäin laajalla taajuuskaistalla toimiva UWB- eli Ultra Wideband -tekniikka väistää yhtiön mukaan perinteisten kapeamman taajuuskaistan yhteyksien häiriöt tai muut jumit. Lisäksi Mojo toimii yhdellä vastaanottimella, vaikka laitteita olisi käytössä useampikin, ja kykenee paikantamaan siihen kytketyt laitteet kolmiulotteisesti, minkä kerrotaan tuovan esimerkiksi uusia mahdollisuuksia näyttävien valaistusefektien toteuttamiseen laitteiden kesken. XPG:llä on valmisteilla Mojo-ekosysteemiin ainakin langaton pelihiiri 8000 hertsin päivitystaajuudella, headset sekä näppäimistö.

Lähteet: Tom's Hardware (1), (2), TechPowerUp (1), (2)

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.09.2018
Viestejä
21
AIO jäähdytin näyttää kyllä mielenkiintoiselta, näyttää myös aika korkealta eli mahtuukohan useimpiin koteloihin?
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
69
Saavutetaanko tuommoisella pienellä nestekierrolla jotain mitä perinteisillä lämpöputkilla ei? Olen mieltänyt nestekierron eduksi lähinnä jäähdyttimien vapaamman sijoittelun, mikä tuossa on menetetty.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
155
Masentavaa huomata kuinka ummehtuneeksi DIY PC markkinat ovat muuttuneet. Pelkkää lapsiin vetoavaa wuhuu bing bing ledivaloroskaa julkaistuu joka vuosi.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
239
Innostuin jo hetkeksi, kun luulin "akvaariokotelon" tarkoittavan noita mineraaliöljyyn upotettuja kokoonpanoja.

Itse en halua mitään joulukuusi-PC:tä pöydälle viereen. Sen sijaan joku puupaneloitu (vrt. Fractal Design North) kotelo kunnon äänieristyksillä olisi toki kalliimpi, mutta sata kertaa tyylikkäämpi kuin jatkuvat sateenkaari-efektit välkkymässä ääreisnäössä.

edit: Toki ei mulla mitään valoefektejä vastaan, mutta noissa kuvissa on menty jo hyvän maun rajojen yli.
 

Heikki_H

Arch, btw
Tukijäsen
Liittynyt
26.02.2020
Viestejä
1 207
Pelkkää lapsiin vetoavaa wuhuu bing bing ledivaloroskaa julkaistuu joka vuosi.
Tästä kiinnostais kuulla lisää, tosin ehkä jossain toisessa ketjussa kun tässä uutisessa ei juurikaan moista esiintynyt, ainoastaan lasikylkinen kotelo.
(Tai jos jossain mainittiin montako led-tuuletinta tuohon kuuluu valmiina, missasin sitten moisen infon.)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 663
Viestejä
4 187 869
Jäsenet
70 776
Uusin jäsen
Fancy

Hinta.fi

Ylös Bottom