Xperi haastoi NVIDIAn oikeuteen patenttirikkomuksista

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Kaotik, 13.05.2019.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 030
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Xperi, tai tarkemmin Xperin omistamat Invensas Corporation ja Tessera Advanced Technologies ovat haastaneet NVIDIAn oikeuteen patenttirikkomuksista. Xperin mukaan NVIDIA rikkoo viittä sen omistamaa puolijohdevalmistukseen liittyvää patenttia (USA:n patenttinumerot 5 666 046, 6 232 231, 6 317 333, 6 849 946 ja 7 064 005). Yhtiön mukaan NVIDIA on vastuussa patenttien rikkomisesta huolimatta siitä, että se valmistuttaa piirinsä TSMC:llä. Xperi on aiemmin voittanut oikeudenkäynnit kolmesta edellä mainitusta patentista Samsungia ja Broadcomia vastaan.

  Xperi tytäryrityksineen on erilaisten teknologioiden kehitykseen ja lisensointiin erikoistunut yritys, jonka portfoliosta löytyvät mm. DTS:X, IMAX ja VirtualX.

  Lähde: Nvidia Sued for Patent Infringement
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.05.2019
 2. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kiinnostaisi tietää, mitä noissa patenteissa itseasiassa on?

  Onko nuo patentit tosiaankin vuodelta 2001?
   
 3. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Tuonne jos kopypasteaa numeroita niin löytyy tietoa ko. patenteista:

  Google Patents
   
 4. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  5666046
  Expired? 2019_05_14

  Eli onko nuo ostaneet halpoja patentteja (Tuo on esim Motorolan 1995) Ja trollailevat nillä parhaansa mukaan.

  Kyllä noiden patenttien voimassaoloaikaa pitäisi tiputtaa s.e. ne olisivat voimassa enintään neljäsosan nykyisestä. Nykyinen käytäntö aiheuttaa vain kehityksen huomattavaakin hidastumista ja resurssien hukkaamista patenttitrollien oikeudenkäynteihin.

  Onko siis nuo kaikki muut expired eilen, paitsi tuo viimeinen 2022_01_10
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 5. locitus

  locitus

  Viestejä:
  920
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Ilman patentteja tässä maailmassa tuskin kehitettäisi yhtään mitään koska raha on se joka pyörittää aivan kaikkea. Miksi kukaan siis käyttäisi omaa aikaansa ja omaisuutta auttaakseen muita rikastumaan?
  Patentin avulla keksijä varmistaa rahallisen korvauksen mahdollisesta vuosien työstä ja suurista rahallisista panostuksista.
   
  JMM84 ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 6. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Kysy Linusilta, ei liene montaa patenttia hänen hallussaan Linux-kernelin osalta ja toisaalta nollat loppuu köyhältä kesken jos alkaa laskea niitä miljoonia mitä alkuperäisen työn päältä on esim. Googlen taskuihin kuorittu.
   
  JMM84 tykkää tästä.
 7. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Paras keino rikastua suomessa on kehittää joku teknologia mistä suuret firmat kiinnostuvat oman firmansa sisällä, patentoida se ja myydä koko firma patentteineen heti kun bisnes on kasvanut sen verran isoksi, että muut alkavat kiinnostua. Suomesta on äärimmäisen vaikea kehittää maailmanlaajuista bisnestä missään, koska ei riitä markkinoiden koko eikä resurssit. Tästä syystä teknologia firmat yleensä myydään patentteineen ulkomaille.

  Jos patentoiminen ei olisi mahdollista niin tuollainen bisnestoiminta kuihtuisi pois.
   
 8. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Nykyisellä systeemillä taas kannattaa jättää kokonaan tuotteet tekemättä. Esim 3D tulostamisen yleistyminen on hidastunut tiukan patentoinnin takia varmasti reippaasti yli 10 vuotta.

  Totesin, että patenttien kestoaika on nykyisillään ihan liian pitkä, en sitä, että patentit pitäisi poistaa kokonaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019
 9. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 710
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Patenttiaika on nykyään 14v (jenkeissä kait 17v?) ja siihen anottavissa vielä muutama vuosi jatkoaikaa. Jos puhutaan esimerkiksi jostain teollisuuden tuotantoteknisestä prosessista jonka joku yksittäinen insinööri kehittää ja patentoi, niin 3-4v patenttisuoja olisi aivan liian lyhyt että hän voisi ikinä hyötyä keksinnöstään mitenkään, kun rahoituksen keräämiseen ja tuotantolinjaston pystyttämiseen menisi helposti tuo koko neljä vuotta. Heti kun kaverilla olisi tuotanto edes hieman vakiintunutta, niin jättikokoiset kilpailijat voisivat kopioida prosessin ja skaalaedun vuoksi syödä aloittelevan puljun elävältä.

  Ainut toivo olisi siis saada myytyä patentti tai lisenssi jo alalla toimivalle isolle firmalle tai firmoille. Nämä eivät varmaan hirveitä summia muutaman vuoden edusta maksaisi, ellei puhuta täysin mullistavasta tuotteesta

  E: puhumattakaan siitä, että varsinkin tietotekniikassa useat kehitysaskeleet voidaan pienessä skaalassa laboratoriossa kehittää kymmenen vuotta ennen kuin teknologia mahdollistaa niiden massavalmistuksen. Esimerkiksi 5G:n teknologiaa on patentoitu kohta varmaan 10 vuoden ajan
   
 10. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 800
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eipä mahda olla mitään kovinkaan oleellista, jos 10:ssä vuodessa ei pystytä valmistamaan itse mitään ja samalla blokataan mahdollisuus myös muilta. Jos aikaa ei lyhennetä, niin noille pitäisi määrätä esim 5 vuoden jälkeen selkeästi kasvava maksu, joka pitäisi maksaa vuosittain. Tämä tiputtaisi täysin turhat "varmuudeksi ja haitaksi" patentoidut kikkailut pois. Patenttien myyntiä voitaisiin myös verottaa rankasti / patentti tuon viiden vuoden jälkeen.

  Tuonne on pesiytynyt ihan liikaa roskaa ja osittain vain haittaamistarkoituksessa tehtailtuja patentteja tai patentteja, jotka on tehty ihan vain varmuuden vuoksi, mutta ei kuitenkaan voida hyödyntää..

  Maksuja voitaisiin alentaa niiden patenttien suhteen, joita käyttäviä tuotteita on patentin omistajalla valmistuksessa tai joista se saa juuri ko vuoden aikana lisenssimaksuja.
   
  Lepakomäyrä tykkää tästä.
 11. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Tämän takia tekniikka usein lisensoidaan tai myydään kokonaan firmoineen ja patentteineen isommille firmoille. Alkuperäinen kehittäjä usein jää firmaan asiantuntijaksi myynnin jälkeen X vuoden ajaksi sen isomman firman palvelukseen auttamaan sitä ottamaan teknologian käyttöön (mikäli tarvetta). Esim. jos joku keksisi nyt vaikkapa uuden mullistavan akkuteknologian Suomessa niin ei olisi mitään toivoakaan alkaa elättää Suomea valmistamalla niitä, koska täällä ei ole mitään teollisuutta eikä suuren mittakaavan valmistajia, jotka voisivat valmistaa akkuja suuressa mitassa. Tekniikka olisi pakko myydä patentteineen jollekin jo olemassaolevalle isolle sähkö- tai elektroniikka alan firmalle, jolla riittää myös paukut suojella patenttia kilpailijoilta.

  Teknologia tuotteissa muutamankin vuoden etumatka kilpailijoihin voi merkitä satojenmiljardien bisnestä.
   
 12. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  265
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ranskalaiset jahtas yhtä Suomalaista yhtiötä koska käyttivät mittarin matkan mittauksessa pulssien lukumäärää koska se teknologia 'kuului heille' heidän mittariin ja voittikin ekan oikeudenkäynnin.

  Itse uutisen yhtiö on selvästi pelle yritys myös. Saisivat ajaa nuo alas.


  Ehkä vähän ohi 'mullistavalla' sanalla mutta Varkaudessa oli hetken toimiva akkutehdas mutta kaatui kun ei ollut tilausta. Tarinan mukaan ostivat kiinalaisilta reseptin ja kehittelivät eteenpäin ja sit konkassa myivät reseptin takaisin kiinalaisille.