Xiaomi Mi Band 4 -aktiivisuusranneke

Viestiketju alueella 'Käyttäjien omat tuotetestit' , aloittaja Hessu, 04.07.2019.

 1. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Nyt, kun oma laitteeni saapui Kiinasta, ajattelin tarjota pikakatsauksen laitteeseen muillekin. Testi täydentyy käyttötuntien mukana. Pahoittelen kuvien huonoa laatua. En omista kunnon kameraa, joten koitin napata edes jonkinlaisia kuvia OnePlus 5T:lläni.

  Tilaus

  Tuote on tilattu AliExpressistä, heti julkaisupäivää seuraavana iltana, eli 14.6.2019. Tuote saapui lähes 3 viikkoa tämän jälkeen, eli 4.7. Hintaa valkoisen vaihtorannekkeen kanssa tuli 35.07$ posteineen. Kyseessä on pelkkä bluetooth-versio.

  Pakkaus ja sen sisältö

  Pakkaus.jpg

  Laite on pakattu mustavalkeaan pahvilaatikkoon, jota koristaa edestäpäin kuva itse tuotteesta, sekä graafinen numero neljä. Pakkauksen takapuolelta löytyvät yleisimmät yhteensopivuustiedot, sekä laitteen konfiguraatio. Pakkauksen sivuihin on leimattu tuotteen yleisimpiä ominaisuuksia.

  Pakkauksen sisältä löytyvät itse kello, laturi ja ohjekirja.

  Laite&pakkaus.jpg

  Laitteen rakenne, tekniset tiedot ja yksityiskohdat

  Rannekkeen ulkomuoto ja rakenne ovat käytännössä samanlaisia vanhemman Mi 3 -version kanssa. Ranneke on varustettu automaattisella urheilusuorituksen tunnistuksella, sykemittauksella, sekä 135 mAh akulla, jolle luvataan jopa 20 päivän käyttöaika. Lisäksi erona vanhempiin malleihin on Bluetooth 5.0 tuki ja värillinen, isompi 120*240 pikselin AMOLED-näyttö, joka ylettää 400 nitin kirkkauteen.

  Heti pakkauksesta otettaessa ranneke ilmoittaa, että se tulee yhdistää puhelimeen.
  pair.jpg

  Laite on rakenteeltaan pitkälti muovia ja laitteen näyttöä suojaa 2.5D-lasi. Muovisesta rakenteesta huolimatta se on erittäin jämäkkä, eikä siinä voi huomata erityisiä puutteita.
  Laitteen ranneke on silikonia ja laite istuu tukevasti silikonirannekkeen aukossa ilman pelkoa putoamisesta. Ranneke istuu hyvin kapeampaankin ranteeseen ja siinä on runsaasti säätövaraa.

  Laite1.jpg

  Laitteen takaa löytyvät vasemmalta latauspinnit, sekä aktiivisuuden mittaamiseen käytettävät sensorit.

  sensor.jpg

  Laitteen laturi sitävastoin ei tarjoa mitään erityisen hyvää. Laturin johto on 10cm pitkä eli varsin lyhyt. Lisäksi johdon materiaalit eivät vaikuta kovin kestäviltä.
  Pakkauksessa ei toimiteta laturille erillistä muuntajaa, joten rannekeen lataus tapahtuu erillisellä muuntajalla tai tietokoneen USB -portista.

  jatkuu seuraavassa viestissä...
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2019
 2. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Laitteen käyttöönotto ja ohjelmisto

  Ranneke kommunikoi puhelimen kanssa Xiaomin oman Mi Fit -sovelluksen kautta. Heti ensiasennuksessa laitteeseen löytyi päivityksiä, jotka asennettiin heti.

  Screenshot_20190704-211109.jpg

  Asennuksen jälkeen ranneke näyttää oletuksena kellonäytön, jonka teemaa käyttäjä voi halutessaan vaihtaa kuudenkymmenen vaihtoehdon joukosta.

  assembled.jpg

  Sovellus ja ominaisuudet

  Testijakson alussa kellon akku ladattiin täyteen. Näytön keskikirkkauden ollessa 50%, jatkuvalla sykkeen, askelten ja unenlaadun mittauksella, sekä sovellusilmoituksilla konfiguroituna rannekkeen akkuprosentti näytti kymmenen testipäivän jälkeen 22%. Testiasetukset huomioon ottaen valmistajan 20 päivän käyttöaika on melko realistinen, mikäli sovellusilmoitukset ja jatkuvat käyttäjään liittyvät monitoroinnit ovat poissa päältä. Lisäksi näytönkirkkautta säätämällä akunkestoa voi parantaa huomattavasti.

  Itseäni entien kiinnostaneet osa-alueet olivat sykkeen ja unenmittaukset, sekä erillaisten aktiviteettien monitoroinnit.

  Screenshot_20190705-191933.jpg

  Reilun tunnin mittaisen painonnostotreenin jälkeinen kuvaaja näyttää tältä. Kello monitoroi sykealueita omien huomioiden perusteella hyvin ja odotettua paremmin. Itse sykemittari mittaa pulssin tarkasti ja yleisessä käytössä kellon antamaan lukemaan voi mielestäni luottaa. Väliajoin sykkeen mittauksessa esiintyy pätkiä, jolloin ranneke ei ole jostain syystä saanut mitattua sykettä. Tälläisiä tilanteita oli itselläni muun muassa öisin, jolloin oma leposykkeeni käy hyvin matalalla.
  Askelmittari pysyy myös hyvin ajantasalla. Mittari ei häiriinny erillaisesta tärinästä, kuten autossa ja mittari tunnistaa itsenäisesti pyörällä ajon ja eri liikkumismuodot. 10 päivän aikana ajoin työmatkoja pelkästään 60km pyöräillen ja päälle muuta ajoa ja pyöräilykäytössä kellon urheiluomainaisuudet ovat hintaansa nähden erinomaiset. Suurinpana miinuksena mainittakoon urheilusuorituksen aikainen monitorointi. Rannekeen valikosta voi käynnistää haluamansa urheilutilan, mutta urheilutilan valittuaan kellon muita ominaisuuksia ei voi käyttää. Allekirjoittaneelle tämä oli harmi, sillä treenin aikana kappaleen vaihto tai ilmoituksen lukeminen ei onnistunut. Testijakson jälkeen tutkin löytyykö tähän erillaisia ratkaisuja muiden sovellusten muodossa.

  Screenshot_20190714-183011.jpg

  Kellon unenlaadun mittari mittaa yöunien keston, mittaa unen laatua ja jaksottaa ajallisesti syvän unen. Lisäksi yönajalta on olemassa sykekäyrä ja keskisyke.
  Ajallisesti nukahtamisen ja heräämisen tarkkuus ei ole kovin vakuuttava. Testijaksolla huomasin useasti, että ranneke laski pelkästään sängyssä makoilun nukkumiseksi niin aamuin, kuin illoinkin. Lisäksi ranneke ei tunnistanut yöllistä heräilyä, vaikka yllä olevassa kuvassa kävin tietoisesti vessassakin. Syvänunen mittaukseen en voi tarkkaa arviota antaa, mutta väsymystilaan ja omaan mielipiteeseeni peilaten rannekkeen data voi olla jopa hyvinkin hyvälaatuista.

  Testijaksolla käytin myös kellon omaa herätyskelloa, joka toimi varmasti ja ei jättänyt yhtenäkään aamuna herättämättä. Kellon oma värinä ei ole kovin voimakas ja sikeäunisempi ei välttämättä herää kellon herätykseen. Kaiutinversiossa ääni voi olla tarpeen, mikäli tunnustautuu sikeäunisemmaksi ja haluaa käyttää kellon omaa herätyskelloa.

  Sovellusilmoitukset

  Ilmoitukset osio oli hyvinkin simppeli eikä se tarjoa käyttäjälleen, kuin lähinnä pikakatsaukseen saapuneisiin viesteihin jne. Lisäksi ominaisuus ei tunnista muun muassa emoji -hymiöitä ja ääkköset puuttuvat myös oletuksena kokonaan. Itseäni tämä ei häirinnyt, mutta rannekkeeseen on olemassa kolmannen osapuolien sovelluksia, jotka korjaavat edellä mainittuja ongelmia. Allekirjoittanut ei testijaksolla kerennyt näitä testaamaan.

  Käyttö eri olosuhteissa

  Testijakso suoritettiin hyvin vaihtelevissa olosuhteissa, aina toimistosta järvenpohjaan. Ranneke kestää luvatusti vettä. Testijaksolla ranneke oli kädessäni aina uidessa, urheilessa ja myös saunoessa ja ranneke toimi joka tilanteessa luvatulla tavalla. Saunoessa toki kannattaa käyttää järkeä, jotta ranneke ei pääse kuumumaan liikaa.
  Sensorit ja mittaukset toimivat myös uidessa täysin ongelmitta ja antoivat tarkkaa kuvaa urheilusuorituksesta.
  Edeltäjämalliin verrattuna Band 4 näyttö toimii myös kirkkaassa säässä huomattavasti paremmin. Näytön kirkkaus on vähintäänkin tarvittavan kirkas ja siitä sai selvän kaikissa valaistuksissa.

  Muut ominaisuudet ja huomiot

  Rannekkeessa on sekuntikello ja ajastin. Molemmat ominaisuudet toimivat, kuten pitääkin.
  Rannekeen 60 kellotaulusta jokainen löytää varmasti mieleisensä ja ne tuovat mukavaa lisäilmetta ja vaihtelua kellon käytössä.
  Musiikkia toistaessa rannekkeella voi vaihtaa kappaletta ja pysäyttää kuuntelun. Ominaisuudessa on mielestäni kuitenkin toivomisen varaa, sillä painikkeet ovat pieniä ja vaikeasti osuttavia. Etenkin urheilusuorituksen aikana (pyöräilessä), kappaleen vaihtaminen oli todella vaikeaa ja melkoista arpomista. Nykyisten painikkeiden sijaan allekirjoittanut toivoisi myös eletoimintoja, jotka helpottaisivat ns. sokkokäyttöä urheilunkin aikana.
  Rannekkeella näkee myös sään ja ennusteen seuraaville päiville (oletettavasti AccuWeatherin tiedoista?).
  Silikoniranneke on laadukas ja vaikuttaisi terveelliselle vaihtoehdolle myös iholle. Allekirjoittaneella on atopinen ihottuma, eikä iho oireillut rannekeen takia ollenkaan testijakson aikana.
  Ranneke toimi koko testijakson ajan erinomaisesti, eikä siinä ollut huomattavissa minkäänlaista hidastelua tai ongelmia.
  Laitteen laturissa on mielestäni käytettävyysongelma. Joka kerta, kun ranneke täytyy ladata niin itse kello täytyy irroittaa rannekkeesta. Tämä aiheuttaa turhaa irroittelua ja pahimmillaan rannekkeen kiinnityksen löystymistä. Kiinasta saatanee rannekkeelle yksinkertaisempia latureita, jotta kelloa ei tarvitsi joka kerta irroittaa.

  Yhteenveto:

  Hyvää:
  +Sykemittarin tarkkuus varauksin
  +Askelmittarin tarkkuus varauksin
  +Näyttö verrattuna edellisiin
  +Rannekeen yleisimmät ominaisuudet ja niiden toiminta.
  +Hyvä tukeva rakenne
  +Vedenkesto
  +Erittäin kilpaulukykyinen hinta/laatu -suhde
  +Saatavilla paljon sovelluksia jolla voi korjata sovelluksien puuteita ja ongelmia


  Huonoa:

  -Unen monitorointi ja sen tarkkuus
  -Mukana tuleva laturi ja sen tuomat ongelmat
  -Surkea musiikin ja median ohjaus
  -Treenin aikainen monikäyttö

  Xiaomi on onnistunut jälleen parantamaan uutuuttaan edellisestä mallista runsaasti. Uudet ominaisuudet pienine puutteineen takaavat käyttäjälleen maksimaallisen hyvän käyttökokemuksen hintaluokassaan. Hyvien jatkokustomointi -mahdollisuuksiensa, hinnan ja nykyisten ominaisuuksiensa ansiosta kelloa voi suositella huoletta jokaiselle, joka haluaa rahoilleen vastinetta.


  Kiitoksia kaikille lukijoille ja kommentoijille. :kippis:
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2019
  Jerry Brudos, Laureea, Hevi ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 3. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Varaan vielä 3. viestinkin
   
 4. juhisz

  juhisz BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  02.07.2019
  Kiitos, odotan innolla jatkoa.

  Onko 3:sta kokemuksia? Mietin vain tilatakko alesta kolmosen vai onko jotain miksi juuri nelonen tulisi hommata
   
 5. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kolmosesta on kokemusta jonkin verran. Etuina sanoisin tuon "paremman" vedenkeston, paremman näytön ja muutamat toiminnot joiden toimintaa testailen parhaillaan. Hintaero on mielestäni sen verran pieni, että ottaisin sinuna nelosen.
   
 6. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tännekin saapui Mi Smart Band 4 Kiinasta. 31 dollaria toimituksineen, ja tulli halusi vielä reilut 7€ arvonlisäveroa.
  Joistakin netissä pyörivistä kuvista poiketen, international -versio toimitetaan varsin litteässä paketissa kuution muotoisen laatikon sijaan (kts. kuvat).
  Näyttö on kirkkaimmalla asetuksella selkeästi kirkkaampi kuin Mi Band 3:n näyttö, ja resoluutio on huomattavasti korkeampi. Näytölle mahtuu n. 2x enemmän tekstiä esim. silloin, kun puhelimeen tulee notifikaatio viestisovelluksesta. Viesti on helpompi lukea kokonaisuudessaan rannekkeen näytöltä kuin Mi Band 3:ssa. Ääkköset eivät edelleenkään näy oikein, mutta asian voi korjata käyttämällä alla mainittua Mi Band Tools -sovellusta, jolla ääkköset voi korvata "normaaleilla" kirjaimilla.
  Puhelimessa soivaa musiikkia ja äänenvoimakkuutta voi ohjata suoraan rannekkeesta. Käytän itse Mi Fitin lisäksi Mi Band Tools -sovellusta, jolla rannekkeeseen saa lisää älyä, kuten eleohjauksella erilaisia lisätoimintoja ja mm. Sleep as Android -sovelluksen kanssa toimivan unenseurannan.
  Vaikuttaa erittäin kelvolliselta älyrannekkeelta hintaansa nähden.

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Mi Band 3 oli vuoden verran käytössä ennen tätä nelosta. Hintaeroa ei ole kuin kympin verran, joten en näe syytä ostaa vanhempaa versiota. Nelosessa on myös paremman oloinen latausadapteri. Kolmonen ei aina alkanut latautua kun sen laittoi adapteriin ja tökkäsi sen usb-porttiin, sitä sai usein kerran tai pari tunkea adapteriinsa uudestaan ennen kuin lataus lähti toimimaan. Kolmosen näyttö on myös sen verran himmeä, että sitä on todella vaikea nähdä aurinkoisessa säässä ulkona.
   
  FlyingAntero, erihyva, null ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 7. TunTuri

  TunTuri oh4etc

  Viestejä:
  303
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itelläni mi band 2, ihan suht aktiivikäytössä. Mitäköhän tuo mi band 4 toisi lisää, olisiko sykemittari esim. luotettavampi (ettei tarvii olla ihan paikallaan mittauksen aikana) ja.. mi band 2:ssa on vain tuo nappula, näyttö ei ole kosketusnäyttö, tässä vissiin on?
   
 8. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kosketusnäyttö, värinäyttö, kirkkaampi näyttö, isompi näyttö, musiikin ohjaus rannekkeesta, enemmän urheilulajeja joita ranneke osaa seurata, vedenpitävyys (soveltuu uimiseen). Erilaisia kellotauluja ja jotenkin vissiin saa myös custom kellotauluja netistä, siihen en ole ehtinyt perehtyä. Sykemittaus tuntuu toimivan hyvin ilman että pitää pysyä paikallaan, riippuu tietysti miten kireällä tai löysällä ranneke on. Akunkesto samoilla asetuksilla kuin Mi Band 3:ssa tuntuu olevan vähintään yhtä hyvä, ehkä hieman parempi, kuin Mi Band 3:ssa. Kolmessa vuorokaudessa akkua on mennyt 18% kun on automaattinen sykemittaus ja unenseuranta päällä.
  En näe syytä olla päivittämättä, kun hinta on veroineenkin alle 35€.

  Itselläkin oli Mi Band 2 ennen Mi Band 3:a. Se meni jotenkin sekaisin kun kerran pääsi akku ihan tyhjäksi, ei lähtenyt enää latautumaan millään opilla.
   
  TunTuri tykkää tästä.
 9. pottu64

  pottu64

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Kysytään nyt täälläkin kun toisessa ketjussa ei vastausta kuulu.

  Näkeekö tuosta Mi band 4:jästä facebook messengerin ja Whatsappin viestitkin? Toimiiko tuo kännykän kameran "etälaukaisu" hyvin?
  Tekisi mieli laittaa tilaukseen tuo aliexpressistä, mutta mietin että kumman ottaa, kiina version vai global version.
   
 10. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Viestit näkyy kyllä. Kännykän kameran etälaukaisusta en ole kuullutkaan, enkä kyllä sellaista vaihtoehtoa tuolta rannekkeen syövereistä löydä ;o
  Lyhyen googlailun perusteella sitä varten käytetään erillistä sovellusta, ja sekin tukee vain muutamaa eri kamerasovellusta, jollainen täytyy siis myös ladata. Mutta eiköhän se toimi kun kerran kameranlaukaisinsovelluksen Play Store -sivulla kerrotaan sovelluksen tukevan Mi Band 4:ää.

  Kiina- ja Global-versioissa ei käsittääkseni ole muuta eroa kuin se, että global-versiossa on useampi kielivaihtoehto rannekkeen näytölle ja se on oletuksena englanniksi kiinan sijaan. Ääkkösiä tämä globalikaan ei tue, tarvitsee tuon aiemmin linkkaamani sovelluksen joka muuttaa ääkköset aakkosiksi, eli pudottaa skandit ja muut lisähärpäkkeet kirjainten päältä pois.
  Kiina-versiosta on olemassa myös NFC:llä varustettu malli mobiilimaksuja varten, mutta sillä ei tee Kiinan ulkopuolella yhtään mitään, kun se tukee vain AliPayta. Siinä versiossa on myös AI-avustaja, mutta sekin on Xiaomin oma AI, josta en edes tiedä toimiiko muilla kielillä kuin kiinaksi.
  Globalia saa AliExpressistä ~31 dollarin/euron hintaan.
   
  Hessu tykkää tästä.
 11. pottu64

  pottu64

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Jossain youtube videossa mainostettiin tuota etälaukaisua, mutta liekkö oli sitten joku erillinen appi sitä varten. Eipä tuo nyt kovin tärkeä ominaisuus olekkaan, mutta sen kerran kun jotain selfietä kerran vuodessa ottaa niin voi olla ihan näppärä.:D
  Pitää laittaa tilaukseen tuo global versio, kun ei noilla tainnut hinta eroa olla paljoa mitä nopeasti vilkaisin aliexpressistä.
   
 12. kha

  kha

  Viestejä:
  101
  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Toimiiko syketietojen tallennus Mi Bandissa ilman BT-yhteyttä ja kuinka pitkän aikaa se voi niitä muistiinsa kerätä? Kiinnostaisi siis lähinnä unen ja sykkeen seuranta siten, ettei puhelimen BT ole jatkuvasti päällä tai puhelin ei ole BT kantaman päässä.
   
 13. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ainakin vuorokauden ajalta mittaa omaan muistiinsa. En ole pitempään testannut :tup:
   
 14. Eldmor

  Eldmor

  Viestejä:
  1 061
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2016
  Oletko löytänyt jo hyvän tavan korvata emojit sekä ääkköset viesteistä? Xiaomin oma firmware ei sitä taida tukea, mutta kolmannen osapuolen sovellukset ehkä voivat korjata sen jälleen kerran.

  Aika naurettavaa tuo Xiaomin toiminta, ei olisi vaikea lisätä tukea.
   
 15. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  En ole vielä ko. ongelmaan törmännyt. Ei varsinaisesti tuo viestien lukeminen itsellelleni ole ensisijaista tässä laitteessa, mutta voin tutkailla, kunhan tässä saan muut ominaisuudet testailtua. :)
   
 16. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 379
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuota samaa olin kysymässä. Hyvä että uudessa 4 versiossa on kirkkaampi näyttö. :) Mitään muita suurempia puutteita en ole huomannut 3 versiossakaan.
   
 17. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Aiemmin linkittämäni Mi Band Tools korjaa ääkkösten aiheuttamat ongelmat. Näyttää myös yleisimmät hymiöt ASCII-merkkeinä. Ei tule mitään omituista tekstioksennusta tai neliöpalikoita ollenkaan rannekkeen tekstin sekaan.
   
  Hessu tykkää tästä.
 18. sonof

  sonof

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Onkohan iPhoneille olemassa vastaavaa softaa, mikä korjaa ääkköset?
   
 19. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Akkukestopäivitys:
  Tasan viikon käytön jälkeen akkua on mennyt 50%.
  Automaattinen sykemittaus ja unentunnistus päällä, notifikaatiot tuon Mi Band Tools -sovelluksen kautta. Mi Fitistä siis kytketty sovellusten notifikaatiot pois, paitsi puhelut.

  [​IMG]
   
  Hessu tykkää tästä.
 20. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Täällä testataan kalastuksen ja mökkeilyn merkeissä viikonloppu. Viikko sitten latasin täyteen ja näyttää 42% akku. Itsellä sama setti mutta kaikki notifikaatiot päällä. :geek:
   
 21. sonof

  sonof

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Höh. Kolme viikkoa lupasivat kestoksi, mutta kaksi vain kestää? Ja ajan saatossa oletettavasti vain kapasiteetti vähenee.
   
 22. sm81

  sm81

  Viestejä:
  691
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2017
  Onko kukaan kokeillut sykkeen ja unen seurannan tarkkuutta verrattuna 3 versioon? Onko eroa?
   
 23. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tosiaan tuo on ilmoitettu maksimiaika. Tuo jatkuva sykkeen tarkkailu ja unenlaatu yms. kuluttaa tuota akkua aika rutkasti.
   
  sonof tykkää tästä.
 24. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 379
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suht hyvin sitten kestää akku. Vertailuksi Mi Band 3 ilman noita sykkeen tarkkailuja. 13 päivää ja akkua jäljellä 27%. Tosi harvoin tarvitsee ladata.
   
 25. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jep, akku kestää kolme viikkoa silloin kun sykemittaus ja unenseuranta (joka myöskin käyttää sykemittausta) on pois käytöstä. Saattaa silloin kestää pidempäänkin. Jotenkin on sellainen fiilis, että kolmeen viikkoon pääsee, jos sykkeentunnistuksen laittaa toimimaan puolen tunnin välein.
  Automaattinen sykkeentunnistus mittailee sykettä varsin tiheään tahtiin silloin, kun ranneke havaitsee enemmän liikettä.
   
 26. jyppi

  jyppi Team Linux

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  06.05.2018
  Xiaomi Amazfit Bipissä nuo ääkköset sai korjattua flashaamalla fontti paketin laitteeseen. Emojit ja ehkä myös jollakin tavalla ääkköset saa toimimaan jos käyttää Notify & Fitness for Mi Band -sovellusta, tosin ei taida vielä tukea tätä nelos versiota laitteesta.

  PS: Bipistä mennyt 12 prosenttia akusta neljän päivän aikana kun sykemittaus ja unenseuranta päällä.
   
 27. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 379
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joko muillakin on näkynyt Mi Fit - sovelluksessa joku mainos? Juuri tänään näin ekan kerran, kun oli tullut uusi päivitys Mi Fitiin. Valitsin vielä että en halua nähdä mainoksia, mutta silti näkyy. Mulla näkyy "Tilani" valikon alareunassa. Onneksi melko piilossa.
   
 28. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 157
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Totaa unenlaatua se tarkkailee ilman sykkeen mittaustakin ja ei silloin vie niin paljon virtaa. Ei vaan ole tullut kertaa kokeiltua sykkeenmittausta unessa. Sehän oli jo mahdollista Mi Band 2:sta asti.
   
 29. @millie

  @millie

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  No höh. Suhteellisen heikko akunkesto vrt. MB3. Pitänee silti itsekin tilata, Notify & Fitness Pro -versio ollut käytössä kakkosbandista saakka. Kaipaa nelosella vielä Mi Fitin tueksi, harmillista. Toivottavasti on täysin itsenäinen lähiviikkoina.
   
 30. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Lisäilin nyt n. 10 päivän mittaiset käyttökokemukset ja tärkeimmät ajatukset tuolta testijaksolta. Etsiskelen tässä hiljalleen noihin listaamini puutteisiin ratkaisua noista eri sovelluksista.
   
  Makikou tykkää tästä.
 31. Steve Rambo

  Steve Rambo I'd be right happy to Platinum-jäsen Make ATK Great Again Team R&T

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  upload_2019-7-17_17-6-51.png
   
 32. pottu64

  pottu64

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Itselle saapui oma mi band 4 tänään postilaatikkoon. Ihan näppärältä vehkeeltä vaikuttaa, mutta muutama kysymys tuohon liittyen, että miten tuohon saa nuo tekstiviestit (WA, FB messenger yms) näkyviin vai saako niitä edes näkyviin? Kuluttaako tuo sykkeen seuraus miten paljon akkua, että kannattaako se olla tuossa lyhyimmällä 5min vaiko 10min, muut sykkeen seuraus vaihtoehdot on vähän turhan harvoin jo.

  "Päälle" käynnistymisen laitoin herkimmälle ja tuntuu äkkiseltään toimivan täydellisesti, ihan yllätyin miten hyvin se voikaan toimia. Nosta käsi ylös, kuten normaalistikkin kelloa katsottaessa, tällöin näyttö menee päälle ja kun käden laskee niin näyttö sammuu.

  E: Onko tuo Tools&Mi Band hintansa eli 3.5€ arvoinen ostos?
  E: Sainkin nyt nuo WA ja fb messenger viestit näkyviin, mutta tosiaan ei näytä ääkkösiä niin menee aika arvailuksi välillä viestien luku.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
 33. sonof

  sonof

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Notify & Fitness for Mi Band maksullisena versiona (2,99€ muistaakseni) toi näkyviin WhatsApp viestit yms sisältäen tuen ääkkösille (tosin ä on a ja ö on o).

  Sen lisäksi säätömahdollisuuksia on todella paljon! MiFitillä ei voi säätää juuri mitään. Pidin helposti hintansa arvoisena.
   
 34. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kyllä ainakin itse olen ollut tyytyväinen tuohon Tools & Mi band -sovellukseen. Ja tosiaan jos haluaa seurailla unta tarkemmin Sleep as Android -sovelluksella (senkin täysversio maksaa jotain, ja taitaa vaatia maksuversion jos haluaa käyttää ranneketta unenseurantaan), niin tuon Tools & Mi bandin kautta sekin onnistuu.
   
 35. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ootko testannu tuota Sleep as androidia? Tuo Xiaomin oma unenseuranta ei kyll' vakuuta tarkkuudellaan.
   
 36. sonof

  sonof

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Ilmeisesti tämä sleep as android integraatio vaatii, että sleep as Androidissa laitetaan seuranta manuaalisesti päälle joka yöksi... Sen takia en ole itse kokeillut.

  Sen sijaan notify and fitness on toiminut vakuuttavan hyvin jopa vuorotyöläisen käytössä.
   
 37. @millie

  @millie

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Komppaan myös edelleen Notify and Fitness:iä. Maksullista pro-versiota tietenkin. Vielä vaatii kuitenkin Mi Fit:n taustalle kaiketi.
   
 38. Heinekeno

  Heinekeno

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Noniin itsekin tuli tuo hommattua ja tänään postista haettua.

  Heräsi heti kysymys, voiko rannetta nostaessa olevaa näytön päällä olo aikaa kasvattaa, nythän kello näkyy pari sekuntia ja menee takaisin pimeäksi. Toiveissa oli että saisi edes muutaman lisäsekunnin tuohon.

  Ei löytynyt ainakaan äkkiselteen Mi Fit tai Mi band tool softasta tuollaista säätömahista?
   
 39. sonof

  sonof

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Ei taida voida. Onnettoman vähän aikaa on päällä. Joskus ei kerkeä musiikkia säätää, koska yhteyden saaminen kontrolleihin kestää pitempään kuin näytön päälläoloaika
   
 40. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  671
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Omituista, itsellä näyttö on kyllä noin 5 sekuntia päällä kun ranteen nostaa, ja siinä ajassa ehtii hyvin nähdä kellonajan ja päivämäärän jne.
  Lisäksi, kun ranteen noston jälkeen pyyhkäisee näyttöä sivulle, jolloin musiikkikontrollit tulevat näkyviin, niin menee ehkä 0,5 sekuntia että ranneke hakee tiedot siitä mitä puhelimessa soi, jonka jälkeen voi sitten pausettaa tai skippailla tai säätää äänenvoimakkuutta. Liekö sitten eroa puhelinten välillä? Itselläni on OnePlus 5T.
   
 41. sonof

  sonof

  Viestejä:
  122
  Rekisteröitynyt:
  13.08.2018
  Välillä toimii nopeammin välillä hitaammin tuo musiikkitietojen haku. Xiaomi Mi 8.
   
 42. jm82

  jm82

  Viestejä:
  6 379
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viimeksi muokattu: 24.09.2019
 43. Nos112

  Nos112

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Vissiin Notify & Fitnessin saa toimimaan ilman Mi Fittiä. Jos asentaa custom firmiksen modatulla Mi Fit ohjelmalla rannekeeseen. Onko joku testannut?
   
 44. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 157
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mun mielestä ei ainakaan aikaisemmin ole ollut näin. Tarttee sen alkuperäisen tai modatun Mi Fitin taustalle. Modattu Mi Fitissä on niin suuri versio numero 9.9.9.9, että ei lähde automaattisesti päivittelemään kinukkimalleja hakaravarpaiseksi vaan pääsee ihan rauhassa tekemään päivityksensä Notify & Fitnessillä.
   
 45. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 157
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä nelosessa taitaapi olla tuo sen muovisolki heikoin lenkki, kun tutullakin meni se samasta kohtaan poikki. Pakko tilata lisää noita rannekkeita varalle.
   
 46. |le

  |le

  Viestejä:
  254
  Rekisteröitynyt:
  17.03.2017
  Oletteko saaneet notifikaatiot niin, että ne tulisi vain kerran ja silloinkin ääkkösten kanssa. Olen säätänyt Notify & Fitnessin kautta suomitekstejä mukaan. Nyt on vain ongelma, että notifikaatiot tulevat tuplana. Eli ilman ääkkösiä ja sitten niiden kanssa.
   
 47. Misacum

  Misacum

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2019
  Moi. Voisitko neuvoa kuinka saan unen seurannan päälle?
   
 48. Monologi

  Monologi

  Viestejä:
  3 157
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se akkua syövä tarkempi seuranta pitäisi löytyä Mi Fitin valikosta. En ole kokeillut.
   
 49. Nos112

  Nos112

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  19.01.2017
  Screenshot_2019-10-17-07-59-50-987_com.xiaomi.hm.health.png

  Tuosta Heart Rate detection

  Screenshot_2019-10-17-07-59-56-391_com.xiaomi.hm.health.png

  Sleep assistant päälle
   
 50. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 751
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kuten sanottu MiFitistä saat tuon päälle. Tuo unenseuranta ei ole todellakaan mitenkään tarkka. Itse köllähdän sänkyyn yleensä n. 30min ennen lukrmaan e kirjoja tai katsomaan netflixiä ja järestään aina tuo tunnistaa unen alkaneen siitä hetkestä, kun heittäydyn selälleen.

  Tuo ominaisuus päällä akunkesto on ollut tasaisesti reilut 2 viikkoa. Sykkeen automaattinen mittaus tunnin välein ja sporttiohjelmien käyttöä päälle.