Windows hard crashaa satunnaisesti

Liittynyt
06.01.2019
Viestejä
16
Kokoonpano:
Emo Asus X570-P
Muistit Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 C16 BK DC - 16GB
Näyttis ASUS AMD Radeon RX 5700 XT ROG STRIX OC
Prossu AMD Ryzen 5 3600X
Virtalähde RM750x

Kaikki palikat ostettu syksyllä 2019 ja ollut säännöllisessä käytössä.

Päivitin Biossin uusimpaan versioon 4021 tämän jälkeen kaatuilua satunnaisesti sekä pelatessa & työpöydällä.
Joka kerta tullut täysi hard crash, ei mitään bluescreenejä, vaan kone hurisee hetken jonka jälkeen restarttaa.

Jotenkin ehkä saanut tämän haarukoitua muistiongelmaksi, Bios perusasetuksilla ilman DOCP tai muuta kellotusta en ole saanut kaatumaan, mutta DOCP:n kanssa sitten on kaatunut.
Aikaisemmalla Bios versiolla (muistaakseni 1407) ei ollut mitään ongelmia ja Biosista oli PBO & DOCP päällä sekä näyttiksessä kevyet kellotukset.

Eilen pelailin stock asetuksilla n. tunnin ilman kaatumista, jonka jälkeen kokeilin laittaa docp päälle ja kaatui n. 45 min pelailun jälkeen.
Tänään nettiselailukäytössä kaatui n. 15 min uptimen jälkeen.
Lämpötilat hyvin maltilliset, pelatessa CPU max 60C ja näyttiksellä junction tempit pyörii jossain 80-90, muissa komponenteissa ei hwinfon mukaan myöskään mitään hälyyttäviä lämpötiloja.

AMD uusimmat firmikset päivitetty, windows 21h1, kaikki komponentit prossua lukuunottamatta irroitettu ja puhdistettu ongelman ilmestymisen jälkeen.

Memtest 64 rullailin ilman docp:tä ja docp:n kanssa kymmenen kierrosta ja ei virheitä.

Event vieweristä kaatumista seuraavissa booteissa seuraavanlaisia virheilmoituksia, itse kaatumishetkeltä ei mitään logeja ole jäänyt.

Apuja kaivattaisiin millä tätä lähtisi haarukoimaan ja mitä steppejä kannattaisi kokeilla! Olisiko järkeä flahshätä joku vanhempi bios takaisin ja katsoa hoituisiko tuo sillä?

A fatal hardware error has occurred.

Reported by component: Processor Core
Error Source: Machine Check Exception
Error Type: Cache Hierarchy Error
Processor APIC ID: 13



A fatal hardware error has occurred.

Reported by component: Processor Core
Error Source: Machine Check Exception
Error Type: Cache Hierarchy Error
Processor APIC ID: 3



A fatal hardware error has occurred.

Reported by component: Processor Core
Error Source: Machine Check Exception
Error Type: Bus/Interconnect Error
Processor APIC ID: 0



A TCG Command has returned an error.
Desc: AuthenticateSession
Param1: 0x1
Param2: 0x60000001C
Param3: 0x900000006
Param4: 0x0
Status: 0x1
 

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 119
Pistä aavistus lisää jännitettä muistille ja kokeile korjautuuko. Jotain 0.05V lisää
 
Liittynyt
06.01.2019
Viestejä
16
Pitääpä kokeilla tuota! DOCP profiililla muistaakseni tuli 1.35V, eipä tullut tuota sitten ajatelleeksi vielä testata.
 
Liittynyt
06.01.2019
Viestejä
16
Eipä auttanut 1,40 voltit keskusmuistille, tuli nopein käynnistyksen jälkeinen kaatuminen toistaiseksi. Fläshäsiin reilusti vanhemman biosin tilalle mutta sekään ei tähän nyt auttanut.
 
Liittynyt
15.10.2021
Viestejä
9
Hieman googlailin ja muutamalla muulla on ollut Asus emolla ja X570:n kanssa saman tyyppistä vikaa. Kokeile asentaa uudestaan bios.
Jos ei auta nii kokeiles resettaa emolevyn CMOS kokonaan, patteri irti hetkeksi.
 
Liittynyt
06.01.2019
Viestejä
16
Biosin uudelleenasennusta kokeiltu ja paria aikaisempaa bios versiota myös, ne ei tuottanut tulosta.
Nyt ei ole taas tällä viikolla ollut aikaa arrpoa tämän parissa mutta googletellut itsekin ongelmaa ja vastaukset on välillä cpu rikki-emo rikki-poweri rikki-softavika-biosvika.
Melkein tekisi mieli käydä ostamassa uusi prossu ja testata sillä kun sen osalta RMA oli tuonut monelle korjauksen.
Täälläkin näytti pari vastaavanoloista ketjua olevan joiden vinkkejä lähdetään kokeilemaan.



Jossain luki myös että uusien biosien myötä tullut "Above 4G Decoding" disablointi voisi autaa.

Raportoidaan lisää kun kerkiää taas räveltämään.
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
36
Bongasin ketjusi tuosta toisesta ongelma ketjusta.

Itsellä oli Z370 Taichi, i7-8700k ja samoilla muisteilla hyvinkin samankaltainen ongelma, jossa XMP päällä kone crashasi satunnaisesti. Ei tullut BSOD:ta tai mitään, vaan suoraan musta ruutu ja reboot.

Sain tämä ratkaistua asettamalla manuaalisesti VCCIO and VCCSA voltit ja muisti asetukset XMP:tä vastaavaksi
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
178 922
Viestejä
3 295 853
Jäsenet
59 198
Uusin jäsen
juhani123

Hinta.fi

Ylös Bottom