Windows 7 Quad boot mahdollista?

Viestiketju alueella 'Yleinen ohjelmistokeskustelu' , aloittaja Antti4, 12.06.2019.

 1. Antti4

  Antti4

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Minulla on tällä hetkellä 4 käyttöjärjestelmää 4 eri ssd levyllä kytkettynä tuollaiseen hdd virran katkaisin valitsimeen josta sitten painan aina mieluisen käyttöjärjestelmän ja sen jälkeen laitan koneen päälle.

  Olen kuitenkin laiska ja tuolista on työlästä päästä ylös niin mietin olisikohan fiksumpaa ostaa vaikka 2tb ssd ja jakaa se 4x 500gb partitioon ja asentaa niihin ne käyttöjärjestelmät, sitten vaan restarttaisin valikosta ja valitsisin bootti ruudusta mitä haluan käyttää. Heräsi kysymyksiä:

  Onko tällainen setuppi mahdollista?
  Onko mahdollista toteuttaa eri kovalevyillä eli ei niin että yksi iso levy jaetaan partitioiksi?
  Onko mahdollista piiloittaa sillä hetkellä turhat partitiot windowsin näköpiiristä? Nykyisessä setupissa on boonusta etten joudu katselemaan turhaan niitä muita levyjä.

  Kellään kokemusta tämän kaltaisesta säädöstä? 4x Win7 64bittistä pitäisi asentaa
   
 2. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 468
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Antti4 tykkää tästä.
 3. hatih

  hatih

  Viestejä:
  612
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Siitä on "hieman" aikaa kun olen useamman Windowsin asentanut samalle koneelle mutta ei sen pitäisi oikein olla muuta kuin että laittaa tarpeeksi partitioita/levyjä ja asentaa ne. Olikohan niin että custom installa asennusvaiheessa. Asennetaan käyttiksen ikäjärjestyksessä mutta nyt sitä ei tarvi miettiä kun kaikissa sama versio. Jos sulla on jo asennettuna neljä Windowsia niin jollain boot managerilla voi onnistua se että laitat kaikki jo asennetut levyt koneeseen kiinni ja väsäät valikon jolla valitaan mikä niistä käynnistetään. Levynhallinnasta pitäisi päästä säätämään mitkä partitiot/levyt näkyvät tiedostonhallinnassa.
   
  Antti4 tykkää tästä.
 4. Antti4

  Antti4

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Onnistui kerrankin asiat tosi näppärästi tuolla Easy BCDllä.

  Asensin Easy bcd yhteen levyistä ja sitten lisäsin siinä ohjelmassa loput 3 levyä boottivalikkoon ja annoin niille nimet.
  Sitten biossista tämä levy aina boottaamaan ensin niin siinäpä se, nyt kun painaa restarttia niin voi valikosta valita kätevästi eikä tarvitse nousta tuolista mihinkään :)

  Jotain system reserved nimisiä partitioita rupesi näkymään niin niistä vaan disk managementista poistaa kirjaimen niin ne katoaa näkyvistä.
   
 5. bindi

  bindi

  Viestejä:
  255
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Natiivi VHD boottaus voisi olla myös vaihtoehto.