Windows 7:n elinkaari päättyy kahden viikon kuluttua 14.1.2020

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 01.01.2020.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 801
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Windows 7 -käyttöjärjestelmän elinkaari päättyy kahden viikon kuluttua 14. tammikuuta 2020. Microsoft tuki 22. lokakuuta 2009 julkaistua käyttöjärjestelmää reilun 10 vuoden ajan.

  Windows 7 -tuen päättyminen tarkoittaa käytännössä sitä, ettei sille julkaista enää edes tietoturvapäivityksiä eikä Microsoftin asiakaspalvelu auta käyttöjärjestelmään liittyvää teknistä tukea. Tämän myötä käyttöjärjestelmän tietoturva tulee heikentymään merkittävästi, kun uusia löydettyjä haavoittuvuuksia ei tulla korjaamaan.

  Käyttöjärjestelmän tuen lisäksi Microsoft tulee lopettamaan tammikuussa Windows Media Centerin ohjelmaoppaan ja joidenkin käyttöjärjestelmän mukana tulleiden nettiyhteyden vaativien pelien palvelut. Vaikka itse käyttöjärjestelmää voi siis käyttää, osa sen toiminnoista ei tule toimimaan tammikuun jälkeen.

  Microsoft suosittelee Windows 7:n päivittämistä Windows 10:een, mutta myös 7:n voi edelleen asentaa ja aktivoida normaalisti tuen päättymisen jälkeen.

  Lähde: Microsoft

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  hmb tykkää tästä.
 2. ohtoppi

  ohtoppi

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Itse vaihdoin kesällä seiskasta kymppiin. Ei kyllä tavallaan ole ikävä.
   
 3. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viimeksi muokattu: 01.01.2020
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 4. Spedelinko

  Spedelinko

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2018
  Itsellä W7 jäi viimeiseksi vinkkariksi. Monta vuotta mentiin W7 ja linukka dualbuutissa (molemmat luonnollisesti omilla levyillään).

  Nyt sitten viimeiset 5/6 vuotta on tullut pelkästään käytettyä Calculate linukkaa. Oikotie Gentoon asennukseen. Kyllähän Gentoo joskus vähän "tökkii", (Chromiumin asennus vie sen 2,5 - 3 tuntia.) Mutta luonnollisesti tosi käyttäjät kääntää itse omat softansa.
   
 5. Guggenheim

  Guggenheim

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Nyt vuoden verran kanssa menty 10 Prolla, onhan tän kanssa oppinut jo elämään:D Seiska oli kyllä jees:tup:
   
 6. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 691
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  12.1.2010 on tämä win 7 asennus tehty, eikä ole kyllä ollut valittamista tai ongelmia.
   
  Vision tykkää tästä.
 7. Alensia

  Alensia Custom-titteli

  Viestejä:
  1 653
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olihan se aikanaan aivan huippu käyttis muttei todellakaan ole ikävä kun Kympin kanssa on sinuiksi päässyt. Viimeisin 7-asennus taisi olla 4790K-kokoonpanossa, joka tuli hankittua 2014. Kymppiin päivitin aika lailla heti kun se virallisesti julkaistiin.

  Tai no, onhan mulla vielä jossain varaston pohjalla vuoden 2009 Elisa Miniläppäri johon heitin seiskan XP:n tilalle :D pitäisikin pitkästä aikaa käynnistää ja päivitellä.
   
 8. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Vähän sama täällä. Aikanaan yritin saada rakennettua toimivan 24/7 kotipalvelimen ns. keskuspisteeksi. Tarve oli striimata videoita TV:hen (DLNA), toimia backup-laitteena niin tietokoneille kuin mobiililaitteillekin, olla yleisenä jaettuna tietovarastona, tarjota jotain webbi-palveluita kodin sisällä ja tarpeen tullen myös toimia työpöytänä sekä paikallisena mediatoistimena. Aikani winkkarilla leikin, mutta siitä ei vain tullut mitään. Joko vakaus oli mitä sattuu, pakollisia päivityksiä tuli juuri kun ei pitänyt tai yhteensopivuus muiden laitteiden kanssa oli mitä oli. Olisikohan nyt kuusi vuotta siitä kun tuuppasin sisään Linux Mintin ja siellä se kukkuu edelleen. Pari kertaa olen sen päivittänyt ja alkuun sai kyllä säätää hieman että kaikki oli kohdallaan, mutta sen jälkeen se onkin sitten vain toiminut ja tosiaan 24/7. Alkuun käytin työpöytäpuolta tässä mediakoneessa enemmän, mutta kun ns. samassa näytössä(=projektori) on kiinni pelikone, niin sitä tulee usimmiten käytettyä jos on tarve pelailla jotain. Pelien takia sitten tosiaan windows. Talon toinen winkkari onkin kundin pelikoneessa.

  Vaikka Linuxin kanssa on tullut leikittyä jo pitkään, niin tuosta sitten tosiaan lähti varsinaisesti se oma Linux-adoptio eteenpäin. Sen jälkeen on työläppäreihin vaihtunut Linux, RaspBianeita on muutama kappale (kakkosvarmuuskopio, kotiautomaatiokontrolleri, työprojektijuttuja) ja tietty puhelimet/padit pääasiassa Androidia. Windowsiin tukeutumalla ei olisi pystynyt toteuttamaan kuin pienen osan projekteista. Linuxin kanssa on helppoa rakentaa oma pieni kotiekosysteemi pala kerrallaan. Jos tarvii jotain kikkailla, niin useimmiten riittää SSH ja joku simppeli skriptinpätkä. Kun tuo pelipuoli vain paranisi Linuxin kanssa (pitkä peukku Vulkanille), niin sitten lähtisi pelikonekin vaihtoon ja joitakin erikoistapauksia varten voisi sitten ajella Wineä tai virtuaaliwinkkaria. Vaikka Google alkaakin olla syöpä, niin heidän kehityspanoksensa Linuxiin on ollut merkittävä juttu että tuon toisen syövän=Microsoft monopoliasemaa on saatu suitsittua. Ja kun on kummankin maailman kanssa säätänyt koko elämänsä, niin Linux on kyllä ehdottomasti se joka mahdollistaa asioita verrattuna Windowsiin, joka enemmänkin rajoittaa niitä.

  Ja tosiaan ne jotka vielä miettii asiaa, niin ei todellakaan ole tarve kääntää mitään itse tai kopeloida komentoriviä. Se mahdollisuus on toki olemassa jos haluaa säätää, mutta nykyään esim. Ubuntun long term support (LTS) versiot ovat itse asiassa helpompia ja todellakin vähemmän ärsyttäviä asentaa kuin windows (we're preparing things, just a moment, accept data collection etc). Chromea voi tosiaan käyttää myös, mutta itseä on alkanut tuo Googlen profilointi ärsyttämään, niin vaihdoin nyt ainakin PC-puolella selaimet kaikki Firefoxiin ja eipä siltäkään reitiltä liene enää paluuta vanhaan. Toki aina löytyy jotain erikoisempia ohjelmia mitä ei Linuxille vielä saa, mutta peruskäytöstä kertoo hyvin se että eläkkeellä oleva ei-niin-teknisesti-valveutunut sukulaiseni on jo vuosia tyytyväisenä käyttänyt hieman iäkkäämmällä läppärillään Linuxia (jossa siis Windows ei enää jaksanut kunnolla pyöriä).
   
  aiwan tykkää tästä.
 9. Piuhamies

  Piuhamies

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Itsella jää vielä kakkoskoneeseen win 7, koska tuon Asus Maximus III Formula ajurit eivät vaikuttaneet toimivan win 10:nellä, vaikka asensi itse ethernet yms valmistajien sivuilta uusimmat ajurit. Ongelmana oli satunnaiset netin katkeamiset ja koko tietokoneen jäätyminen.
   
 10. Nuking

  Nuking

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  12.05.2019
  Osa win 7 käyttäjistähän on tehnyt testimuotoisia kikkailuja niin, että 'normaali' win 7 asennus ja sen tuki jatkuisi tuolla yrityksien tuella aina tuonne 2022 asti, tosin Mikkisofta on tästä tietoinen ja on ilmeisesti yrittänyt erinäisin tavoin jo estellä sitä, mutta uskoisin, että joku saa aivan varmasti kehiteltyä kestävän metodin tälle. :cigar2:
   
 11. Dudem

  Dudem

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samaa vihjailua tuli luettua jostain Youtube videon kommenteista, kun tästä tuen loppumisesta oli video tehty. Eiköhän tuohon joku pysyvämpi kikkailu keksitä, onhan noita erilaisia kikkoja vuosien varrella nähty. :geek:
   
 12. Spedelinko

  Spedelinko

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  01.09.2018
  Niin tuo Chromium selain on on eri asia kuin Chrome. Chrome on rakennettu avoimen Chromiumin päälle (lisäämällä siihen tauhkaa.) Chromium on se malmi josta Google "jalostaa" Chromen.
   
 13. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Juu tiedän. Itsellä käytössä selaimessa tuo profiilin synkkaus ja vaikka Chromiumilla voikin ymmärtääkseni kirjautua myös OpenID:llä Google Accountin sijaan, niin mieluummin pidän tuonkin puolen kokonaan erillään Firefoxissa.
   
 14. Antti4

  Antti4

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Seiskalla mennään vielä vaikka seuraavat 10 vuotta , päivitykset on kiinni normaalisti muutenkin
   
 15. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 691
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos päivität rautaa, niin et todennäköisesti mene, sillä et saa sille 7:lle ajureita. Esim USB ajuria.
   
 16. Antti4

  Antti4

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  7 ja 10 niin samanlaisia käyttöjärjestelmiä eikä tässä vuosiin mikään ole seiskaa muutenkaan tukenut että en usko että tulee ongelmia. Korkeintaan johonkin sivupelikoneeseen tulee 10 jos jotkut tulevaisuuden vr vehkeet tai en tiedä mitkä ei seiskalla toimi. :joy:
   
 17. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  4 691
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Huomaat kyllä USB porttien ym ajuriongelmat, jos aiot 7:aa 10 vuotta käyttää vielä. Jo nyt taitaa olla AMD puolella ainankin emoja, joissa ei saa kaikkia USB portteja toimimaan. Intel puolellakin USB (3) ajureita sai tuossa kesällä etsiä ihan tosissaan yhteen uuteen koneeseen (Kun softa ei toiminutkaan 10:ssä ja budjetti ai sallinut 3000e:n softapäivitystä).
   
 18. Antti4

  Antti4

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2018
  Juu on niitä etsitty ja viimeksi piti Microsoftin vittuillakseen omilta sivuiltaan poistamat ssd-nvme ajurit etsiä netistä jostain random sivulta ja ntlite ohjelmalla sisällyttää usb tikun asennus imageen että sai nvme levyltä suoraan seiskan boottaamaan. (Tosin kaikki tämä oli turhaa koska en huomannut mitään erityisiä hyötyjä nvme levystä toisinkuin jostain syystä luulin :shifty:) Muuten tässä on pärjännyt vallan hyvin ja kun näyttää siltä että pitää vielä pärjätä niin olen optimoinut tämän vanhan ihan täysin minttiin

  Täytyy vielä sinnitellä, ehkä jos joskus seinä todella tulee vastaan niin alan katselemaan jonkun virtuaalisen linux,windows unraid hässäkän suuntaan tai keksin vaikka jotain muuta tekemistä :geek:
   
 19. KpaL

  KpaL

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikähän ihme saa ihmisen väkisin pysymään seiskassa kun parempaakin on tarjolla. Sama juttu takavuosien xp ihannoinnissa. Ei vaan mene jakeluun.
   
  rillirousku, Sire, deem ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 20. Proscribo

  Proscribo Kiitos.

  Viestejä:
  408
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joillekin muutos on viimeinen asia jota siedetään. Joskus sille on perustelut, useimmiten ei.
   
  plugg, tinke, rillirousku ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 21. dataaja95

  dataaja95

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2017
  Viimeisen kymmenen-vuotta menty debianilla eikä ole windowsia ikävä. Kaverilla vielä käytössä seiska joten varmaan joutyy tyypin siirtämään debianiin koska itseä ei kiinnosta hei miten tää toimii tason kyselyt windowsmailmasta ja ylläpitopuhelut kun joku ei toimi. Seiska oli kyllä paras windows. Itseä foliohattuna raivostuttaa kympin tapa lähettää dataa microsoftille ja sen uusi niin hieno käynnistävalikko. Et ole itse enää koneesi admin vaan koneesiadmin on microsoft. Me päätämme sinä itket tai käytät!
   
  sushukka ja Antti4 tykkäävät tästä.
 22. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 801
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Se ettei käyttäjä ole oletuksena admin on parasta mitä tietoturvalle on tapahtunut ties miten pitkään aikaan ja tuli Vistassa jo eli on myös seiskassa. Samoin sitä dataa lähtee sinne MS:lle samaan tapaan myös sillä seiskalta, käynnistä-valikko menee sitten sinne makuasioiden puolelle
   
  Åpoiu ja LaDeX tykkäävät tästä.
 23. pespoit

  pespoit

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  Jos Windows-maailmasta aiot jonkun Linuxiin käännyttää niin siihen on kyllä helpompiakin distroja kuin Debian. Just saying ;)
   
  LaDeX ja Focus0 tykkäävät tästä.
 24. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 297
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuo start-valikosta valittaminen on tosiaan melkoisen urpoa, kun ei sitä valikkoa käytännössä edes tarvitse koskaan. 99% kaikista ohjelmista, asetuksista ja dokumenteista löytyy kirjoittamalla hakuun pari ensimmäistä kirjainta ja jos se ei jostain syystä kuitenkaan sovi, niin win10:n start-valikon oletusnäkymän saa asetuksista muutettua hyvin yksinkertaiseksi ja selkeäksi.

  Win10 on nopea, turvallinen, luotettava ja laajasti tuettu alusta. Win7:ssa pysytteleminen tuen lakkaamisen jälkeen on taas tätä mitään mistään tietämättömien änkyröiden muutosvastarintaa. Jotain Linux-höpinöitä näissä keskusteluissa on ihan yhtä typerää tuputtaa.

  Win7:n (ja server 2008R2:n) yrityksille tarjottava maksullinen tuki vaatii erillisen koodin ja kuulostaa erikoiselta, jos MS ei saa päivityksiä estettyä muilta, eli ei kannata laskea sen varaan.
   
  Sire, Batro, LaDeX ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 25. taper

  taper

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  No ei kait? Onhan se hyvä vähän muistutella, että on olemassa toinenkin vaihtoehto kuin Windows, etenkin tämmöisenä hetkenä kun yksi Windows taas siirtyy historian hämäriin.

  Itse suosittelisin myös Linux Mint/Cinnamonilla aloittelijoille, siinä oleva uusi taskbar on saman tyylinen kuin seiskassa ja muutenkin samanlainen peruskäytössä. Lisäksi nuo Windows 7 koneet on muutenkin jo vähän vanhemman puoleisia, ettei niillä varmaan pelailla. Leffat, Netflix, netissä surffailut ja laskujen maksu kuitenkin onnistuneen.

  Parin tutun koneeseen olen asentanut Mintin ja toisesta viskasin Windowsin pois kun se oli aina jumissa, käyttäjät on ihan perus pulliaisia ja mitään ongelmia ei ole käytössä ilmennyt.
   
  sushukka ja Åpoiu tykkäävät tästä.
 26. dataaja95

  dataaja95

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2017
  ELi siis se että käyttäjä itkee ja microsoft pakottaa on siis hienoa ja toivottavaa! Hyvä jos käyttäjätilit ovat kympissä rajoitetuilla oikeuksilla mutta pakkopäivitykset, paskan tunkeminen käynnistävalikkoon ja muutenkin microsoftin asenne ahdistaa foliohattua. Minä päätän milloin ajan päivitykset tai teen mitä tahansa muuta ei joku microsoft. Onneksi linuxissa olet itse koneesi ylläpitäjä. Näyttääkö kympin käynnistävalikko muuten mainoksia. EIkös tuollaisesta ominaisuudesta ollut joskus puhetta?
   
 27. Lassivv

  Lassivv Tukijäsen Team H2O

  Viestejä:
  965
  Rekisteröitynyt:
  12.02.2017
  W7 ei tule kyllä ikävä, Win10 ollut kaikin puolin niin paljon parempi ainakin omaan makuuni. Kätevä alapalkin hakukenttä, XP/win7 ajoilta muisti kaikki perus ohjauspaneeli alta löytyvät reitit ulkoa töittenkin takia osalti, nykyisin muista mitään kun kaiken saa tosian parilla kirjaimella hakukentästä auki, itse ainakin tykännyt siitä. Nopeampi mielestäni kaikinpuolin kun seiska oli ja käynnistymis ajat yms sillä tasolla kun ne nykyään pitäisikin olla. Linux oli näissä jossain kohtaa kovasti edellä win10 paransi viimeistään tuon eron.

  Windows aina jumissa jutut ei ole omaan järkeen oikein koskaan mennyt. Ei pysty ymmärtämään mitä niillä koneilla tehdään että windows saadaan ihan jumiin. Tämä oli ihan fakta win xp/98se tms aikoina, jos halus että kone pelas ok niin formatointi per vuosi ei ollut yhtään liioteltua, XP aikoina nyt ehkä vähän parempi tilanne, mutta ei juuri hurraamista ollut silloinkaan. Seiska oli eka mikä alkoi toimimaan jo erittäin hyvin eikä enää tarvinnut formatointia miettiä perus elvytyksenä :)

  Windows koneethan (niinkun kaikki muutkin käyttöjärjestelmät) (läppärit varsinkin) hidastuttaa yleensä lahoava HDD, onneksi SSD on yleistyneet melkein kaikissa laitteissa ja tuokin ongelma alkaa valumaan historiaan. Kyllä siinä on itsekkin välillä ihmeissään kun jossain tulee vastaan joku 10vuotta vanha läppäri alkuperäisellä HDD:llä, ihmetyttää oikein että onko joskus voinut käyttää noin hitaasti toimivaa konetta :)

  Linux on varmasti parantanut helppouttaan, itsellä niiden asennus tutuille on kuitenkin jäänyt nollaan koska win koneet osaa lähinnä neuvoa ulkomuistusta puhelimessa tai missä vaan. Linuxia ei juuri osaisi puhelimessa neuvoa vaikka paikanpäällä varmaan asiasta selvän saisikin. Nuorempien kanssa taas windows ollut aika selkeä vaihtoehto pelaamisen takia.
   
 28. Matti#2

  Matti#2

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Faijalla vielä XP, kun uuden oppimiskyky on ameeban luokkaa. 3v pöydällä ollut "uusi" win10 kone, jossa virrat päällä pari kertaa.

  Miksi kaiken täytyy aina muuttuaaaa
   
 29. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 011
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olihan tuo hyvä käyttis, kuten myös 64bittinen XP (vaikka siihen "oikeasti" alkoikin saada ajureita vasta Vistan ilmestymisen aikaan, siis 64bittisiä ajureita). Mutta kehitys kulkee eikä jää ikävä vaikka windows 7 ja 64bit XP:n levyt löytyvätkin vielä (Windows 10 ainoastaan asennus tikku).

  Saa nähdä, vaikka hieman epäilen, pitääkö Microsoftin lupaus ja "ei enää ikinä" tule uutta windowsia vaan windows 10 mennään, mikä tarkoittanee sitä että teoriassa vuosituhansienkin jälkeen pitäisi edelleen samalla alkuperäisellä windows 10 medialla pystyä asentamaan ja päivittämään aina se uusin ja viimeisin käyttöjärjestelmä.

  Tosin kait se tarkoitti oikeasti vain sitä että seuraava windows mikä julkaistaan on sitten ilmainen koska itselläni on vaikeutta uskoa koko tietokoneiden (käyttöjärjestelmien) tulevan historian pysyttävän samassa alkukoodissa (mikäli se tulee Microsoftilta).

  Eipä sillä, on minulla varmaan vieläkin jossain tallessa Windows 98SE:n ohjekirja missä lukee että kaikki oikeudet pidätetään Suomessa sekä kaikissa muissa valtioissa jotka Microsoft omistaa, mikä käsittääkseni tarkoittaa sitä että ihan luvan kanssa saa kaikissa niissä valtioissa (esim. Suomi) myydä, kopioida ja tehdä mitä haluaa sille käyttikselle sekä oheissälälle ellei Microsoft sitten jossain vaiheessa tätä maata satu itselleen hallintaansa hankkimaan...
   
 30. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 541
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pakkopäivitykset on ihan käyttäjien itsensä tilaama ominaisuus ja taas kerran parasta mitä tietoturvamielessä on tapahtunut. Montakohan kertaa suurimmat tietovuodot tai virus epidemiat on johtuneet jostain 2 vuotta vanhasta kriittisestä haavasta jota ei ole paikattu vain käyttäjän tai ylläpidon saamattomuuden vuoksi.

  Naurattaa vieläkin menneiden vuosien tapa porukalla ottaa Windows update pois päältä lopullisesti heti kun sen xp/7 asensi :D
   
  Desgorr tykkää tästä.
 31. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Olen odottanut jo kaksikymmentä vuotta, että Linuxista tulisi vaitoehto. Odotus jatkuu.

  Linuxilla on ihan kiva tehdä töitä, ei siinä mitään. Valitettavasti sillä ei sitten olekaan kiva tehdä mitään muuta.
   
 32. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ja toisaalta osaava käyttäjä saa pidettyä ympäristönsä puhtaana ilman ensimmäistäkään päivitystä. Virukset eivät kuitenkaan leviä vielä toistaiseksi ilmateitä pitkin.

  Seiskassa automaattinen Windows update onnistuu jumittamaan muuten koko koneen vetämällä järjestelmäprosessin käyttöasteen pysyvästi 100%:iin kun sattuu sopivasti bitit ristiin. Ja tämä siis jatkuu kunnes käy käsin putsaamassa Windows updaten hakemistot ja olikohan jotain muutakin.
   
 33. svk

  svk Apua, avatarini on sormi!

  Viestejä:
  2 759
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ihan hyvin ubuntulla nettiä selasi, kuten windowsillakin ja jos linuxnatiivit pelit ei riitä, niin winellä saa hyvän kasan pelejä pyörimään kuin windowsilla ajelisi, steamin windowsversio ei tosin toiminut ainakaan pari vuotta sitten.
   
  sushukka tykkää tästä.
 34. Zimi

  Zimi

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  11.08.2017
  Jo nyt on tilanne ettei vanhimmat 10-versiot päivity updatella vaan vaativat päivitykseen tuoreemman version median.
   
 35. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos se nyt ei viestistä vielä selvinnyt niin olen kyllä ihan tarpeeksi selannut nettiä ja räpeltänyt linuxia tavalla, jos toisella. No pelattua ei ole tullut. Kyllähän se toimii kun tarpeeksi kiroilee (ja selaa sitä nettiä), mutta hyvä se ei ole. Sanoisin tyydyttävä. Nykypäivän Linux kilpailee jonkun Windows 98:n kanssa käytettävyydessä.

  Unelmakäyttis olisi Windows, jossa olisi Linux konsolia vastaava komentokehote.
   
 36. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 011
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tilanne on sinänsä hupaisa koska muistaakseni edelleen youtubesta löytyy video missä henkilö asentaa ihan ensimmäisistä windows versioista alkaen aina päivittäen seuraavan windowsin version kunnes pääsee viimeisimpään.

  Taitaa olla tämä:


  Tiedä sitten eikö tämä jossain vaiheessa enää toimi...
   
 37. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 541
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ... paitsi ne useat virukset jotka hyödynsi esim Windowsin smb haavaa EternalBlue - Wikipedia

  WannaCry ja Notpetya oli hienoja keksintöjä jotka rampauttaa edelleen yrityksiä ja sairaaloita joilla ei ole toista vuotta vanhoja kriittisiä päivityksiä ajettuna sisään.
   
 38. pespoit

  pespoit

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  Johtuu pitkälti siitä että sammumisen sijaan W10 menee hybrid sleeppiin ellei ominaisuutta ota itse pois päältä.

  Mitäpä sillä kauheasti tekee kun on nykyään Proton. Ainakin lutriksessa tosin on winesteam-runneri, mikä kyllä asentaa ihan steamin winukkaversion joka myös toimii.
   
  Åpoiu tykkää tästä.
 39. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  917
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Hauskaa päivitysvastarintaa... Olen käyttänyt Win10 niin siitä asti kun se tuli ensimmäisen kerran julkiseen testiin... Ainoat ongelmat tähän asti ovat olleet että hakutoiminto on kaksi kertaa lopettanut toimintansa päivityksen jälkeen. Ongelma korjautunut ko. palvelun uudelleenkäynnistyksellä... Myöskään automaattiset päivityksetkään eivät ole koskaan häirinneet, koska eivät mm. ala kesken pelin ja muutenkin asentuvat melkolailla huomaamatta kun omaa nopean netin ja SSD:n.
   
 40. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Eikai tämäkään itsestään NATtaavan palomuurin taakse pääse?
   
 41. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Silloinhan ne kannattaa pitää päällä kun ne eivät häiritse. Ongelma tulee siinä vaiheessa kun ne häiritsee, eikä niitä saa pois päältä. Se ettei pidä automaattisia päivityksiä päällä ei kuitenkaan tarkoita samaa, kuin että ei ikinä ajaisi niitä päivityksiä.

  Seiskassa minulla on yleensä päällä lataa, mutta älä päivitä. Koneen voi sitten itselle sopivana hetkenä käynnistää uudelleen ja päivitykset menee samalla.
   
 42. Zimi

  Zimi

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  11.08.2017
  No, nyt kaveri voi jatkaa videota numeroilla 1507->1511->1607->1703 jne. Windows 10 ei ole nimi yhdelle käyttöjärjestelmälle vaan uudelle jatkumolle.

  Tällä hetkellä taitaa tuo 1607 olla uusin mikä ei enää päivity windows updaten kautta vaan vaatii uudemman version päivitys median.
  10:n elinkaaret
  Saadaksesi jatkossakin suojaus- ja laatupäivityksiä Microsoft suosittelee päivittämistä Windows 10:n uusimpaan versioon.
   
 43. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Onhan niitä Service Packeja ennenkin ollut. Kyllä sen käyttöjärjestelmän nimi on edelleen Windows 10 vaikka uusille buildeille onkin eri versionumeroita.

  Windows 7:n Service Packit saa kyllä päivitettyä Updaten kautta alkuperäisestä versiostakin lähtien. Toki nopeampaa, jos ne asennetaan suoraan.
   
 44. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  921
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Ainakin uusimmalla ubuntulla saa asennettua steamin sieltä 'sovelluskaupasta'
   
 45. pespoit

  pespoit

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  On niin hyvä käyttis että tarttee service packin kaksi kertaa vuodessa :lol:
   
 46. svk

  svk Apua, avatarini on sormi!

  Viestejä:
  2 759
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Mutta windowsversion ja siten pääsyn windowspeleihin?
   
 47. pespoit

  pespoit

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  25.05.2018
  Linux-Steamin asetuksista Steam Play päälle.
   
 48. Nightuser

  Nightuser

  Viestejä:
  1 982
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Pari viikkoa sitten käynnistetty kone jossa 1607 alkoi ainakin tunkea updatin kautta versioita 1809 ja 1909
   
 49. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Jos haluaa tähän toisen näkökulman niin millä olet sellaisen valta-aseman hankkinut jonka johdosta koet voivasi kertoa Microsoftille mitä yhtiön tuote saa ja ei saa tehdä?

  Windowsin lisenssiehdoista tuskin moista kohtaa löytyy. Päin vastoin siellä taitaa lukea niinpäin että Microsoft sanelee käyttöehdot, ei joku käyttäjä.

  Mutta tämä nyt on asian vierestä ja muutenkin vähän syvällisempi keskustelu lisenssiehdoista ja ohjelmien omistamisesta johon on varmaan parempi mennä jossain muualla :vihellys:
   
 50. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 801
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Enhän minä noin sanonut, vaan että ne asiat mistä kritisoit kymppiä koskee myös seiskaa mitä pidit parhaana windowsina.
  Kympin käynnistä-valikko voi suositella ohjelmia eli "näyttää mainoksia" jos käyttäjällä on asetuksissa ruksi asianmukaisessa kohdassa (samoin kuin esim lukitusruudun sisällölle on vastaava ruksi), pakotettuja mainoksia tms ei ole näkynyt.
  Mitäs pakotettua paskaa siellä valikossa on muutenkaan? Ihan ne ohjelmat mitä käyttäjä haluaa on liveruutuina ja listauksessa kaikki, ihan kuten ennenkin (no, seiskassa ei ollut vielä liveruutuja mutta saatan nekin vaikka kaikki pois jos haluaa)
  Pakkopäivitykset (mitkä ei oikeasti kuitenkaan ole pakollisia kuin viiveellä) ovat tietoturvan kannalta ehdottoman hyvä asia. Ja kun siitä admin-asiasta valittelit, niin täysin samahan se on Linuxissakin, vai ajatko kaikkia käyttäjiä aina roottina? Linuxin root-käyttäjä vastaa sitä Windowsin admin-käyttäjää
   
  Samat, Åpoiu ja rikyy6 tykkäävät tästä.