Windows 10:n tuorein koontiversio laajentaa tumman teeman Exploreriin

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Kaotik, 10.08.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]

  Windows Insider -käyttäjille saatavilla oleva Windows 10:n koontiversio 17733 laajentaa käyttöjärjestelmästä löytyvän tumman teeman myös Explorer-tiedostoselaimeen. Päivitystä voidaan pitää sinänsä merkittävänä, että Explorer näkyy käytännössä kaikkialla Windowsissa, myös kolmansien osapuolten sovelluksissa jotka käyttävät Windowsin tiedostoselainta esimerkiksi tiedostojen avaamiseen tai tallentamiseen.

  Lähde: https://blogs.windows.com/windowsex...uncing-windows-10-insider-preview-build-17733
   
 2. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  985
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hieno homma!
   
 3. JiP

  JiP

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2017
  Johan Win 9x aikaan pysty muokkaaman noita värejäkin vaikka kuinka, niin aika takapakkia ollaan menty tuon ulkonäön muokkaamisen osalta.
   
 4. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Siis kyllähän ne high contrast yms setit millä saa valkosen mustaksi on ollut koko ajan mukana, tuo tumma teema on "vähän" eri asia
   
  Shikanjyo, Seppo77, Xiyng ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 5. Madx

  Madx

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Vaikka yleisesti joka paikassa mielummin tummia teemoja käytän, niin nuo Win 10:n teemat ei kyl vieläkään nappaa vaikka tullutkin käytettyä. Tulee enemmänkin mieleen perus high contrast teemat kuin kunnolla tehty tumma teema.
   
  aild ja Xiyng tykkäävät tästä.
 6. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Makuasioita, sanoi musti kun pallejaan nuoli. Hetken niihin kesti tottua mut nykyään en vaihtaisi pois
  edit: korjattu autocorrectin aiheuttama typo mikä muutti täysin lauseen merkityksen
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018
 7. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan hyvä, jos tuon saisi muutenkin linjaan muiden sovellusten kanssa esim. läpinäkyvyys asetusten suhteen. Nyt vähän outoa kun eri ohjelmat menevät ihan eri ulkonäöllä riippumatta asetuksista.
   
 8. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Pikkuhiljaa päivittävät noita Windowsin omia settejä mutta niin kauan kuin 3rd party päättää rakentaa omat käyttöliittymänsä oman makunsa mukaan eikä Windowsin työkaluilla niin minkäs teet
   
 9. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  594
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainahan sitä voisi pakottaa käyttämään tiettyjä elementtejä kuten esim. OSX , mutta minkäs teet.
   
 10. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Sitä paskamyrskyn määrää kun MS lähtisi pakottamaan yhtään mitään, jo siitä kun tuodaan ihan valinnaiseksi uusia vaihtoehtoja kuten noi UWP-setit saadaan maailma hampaisiin asti aseisiin MS:ää vastaan
   
  DeeGee, ololol, Emeron ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 11. Kankipappa

  Kankipappa

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän sitä pakotusta on jo nyt jos rehellisiä ollaan, ei UI-suunnittelun kannalta ole mitenkään vaikeata tarjota vaihtoehtoisia käynnistä-valikoita vaikka Win95:stä asti, mutta microsoftille käyttäjätyytyväisyys ei ole ikinä ollut se pääasia...

  Hienoa kyllä, että tumma teema pikkuhiljaa alkaa toimimaan joka puolella!
   
 12. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Täh? Siis meinaat että Microsoftin pitäisi tarjota vaihtoehtoisia käynnistä-valikoita tai se on muuten pakotusta?
   
  Kosoki ja Tup3x tykkäävät tästä.
 13. Terro

  Terro

  Viestejä:
  610
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässäkin asiassa lähinnä suurin hämmästyksen aihe on, että miten tuollaisen tumman teeman toteuttaminen yhteen tiedostoselaimeen voi olla noin uskomattoman hidas, jopa vuosia kestävä operaatio.
   
 14. Kuro

  Kuro

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyvältä vaikuttaa, onhan tätä hetki saatukkin jo odottaa.
   
 15. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 288
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  Hyvä juttu.
   
 16. Kankipappa

  Kankipappa

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei vaan tuo oli vain yksi esimerkki, jossa voitaisiin tehdä asia jotenkin fiksummin, kun jakaa käyttäjät kahtia, ketkä päivittää ja ketkä ei.

  Iso ongelma se ei sentään ole, esim. startisback++, joka on maksullinen softa tuntuu tekevän asian paremmin. Silti luulisi, että näistä ominaisuuksista ei tarvitsisi maksaa muille erikseen... :)

  Esim. Windows 10:ssä Ribbon näkymäkin file explorerissa vain pakotetaan käyttäjälle, vaikka koodista löytyy tuki vanhemmalle (win7) valikkotyylille. Siihen sitten pitää ladata erikseen ribbon disabler, jotta ko. ominaisuuden saa käyttöön.

  Ihan perinteistä pakotusta mielestäni, eikä mitään vaihtoehtoja. Luulisi että olisi helpompi saada käyttäjät upgradeamaan, jos ei yritettäisi tunkea kaikkia saman muotin alle ja antaa sitten käyttäjien testata mikä toimii käyttökokemuksena heille parhaiten.

  Siitäkin huolimatta mukavaa, että tumma teema päivittyy joka paikkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2018
 17. Tup3x

  Tup3x

  Viestejä:
  1 045
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kehitys ei ole sama asia kuin pakotus. Developperit varmasti kiroavat sitä legacypaskan määrää, mitä joutuvat säilyttämään jo nyt. Silti löytyy niitä, jotka haluaisivat käyttää Windows 95:n resurssienhallintaa. Ei sitä kaikkea vanhaa paskaa vaan voi säilyttää mukana.
   
  Himmler, Chloe, Kosoki ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 18. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 023
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässäpä on hyvin mahdollisesti se syy siihen, miksen minäkään käytä tummaa teemaa. Harvoin nimittäin haluan tummaa teemaa valitessani ihan mustaa sentään.

  Kehitys on kehitystä vaikka olisi jokseenkin pakollistakin. Se on "vähän" eri asia kuin se, että vaihtoehtoja ei ole tarjolla. Kehityksen kannalta vaihtoehtojen tarjoaminen tarkoittaa useampaa kehitettävää ja pitkällä tähtäimellä myös tuettavaa ominaisuutta, mikä ei esim. Aloita-valikon kokoisen komponentin tapauksessa ole luultavasti ihan halpaa lystiä. MS:lla olisi siihen luultavasti varaa ihan helpostikin, mutta joka tapauksessa kyllä se pakottaa miettimään, kannattaako siihen panostaa. Nähtävästi MS:lla on arvioitu, että ei kannata. Vaakakupissa painaa varmaan sekin, kuinka paljon hyötyä vaihtoehtojen tarjoamisella oletetaan saatavan.
   
 19. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 494
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Acrylic- efektien kanssa tuli takapakkia tehtäväpalkin ja käynnistä- valikon kanssa, kun mieluummin käyttäjille oltaisiin voitu antaa mahdollisuus säätää niiden läpinäkyvyyttä edes hieman. Acrylic- pinta
  on ihan hieno mutta läpinäkyvä se ei varsinaisesti ole, vaan paljastaa lähinnä taustan värisävyerot.
   
 20. njake

  njake get string from object Make ATK Great Again

  Viestejä:
  456
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja kohta tulee ne pyöristyksetkin takaisin, kuten onjo chromessa ja facebookissakin näemmä. Paras olisi jos käyttäjä voisi teemoituksella hallita enemmän mitä haluaa.
   
 21. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 116
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Särähtää myös omiin silmiin. Liikaa kontrastieroja väreissä. Tosin olisi jo muutenkin aika päivitellä tuota exploreria, varsinkin jos joskus haluavat yhdenmukaistaa windows 10:n UI/UX.
   
 22. Kankipappa

  Kankipappa

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ymmärrän kyllä, raha on aina se ratkaiseva asia/kohde voittoa tekevässä yrityksessä, eikä tällöin "turhaa" kehitystä haluta ylläpitää.

  Pointtini oli vain yleisesti tuohon argumenttiin, ettei Microsoft muka ikinä olisi yrittänyt pakottaa mitään. Ainahan Microsoft on mennyt sieltä missä aita on matalin, olkoon se nyt nimeltään sitten vaan kehitystä. Syynä on joko osaamisen puuttuminen, tai sitten tarkoituksellinen häröily, jolloin keskivertokäyttäjän toivotaan valitsevan se vaivattomin vaihtoehto, koska yksinkertaisesti voidaan. Nyt vain Seiska ei ole vielä pudonnut liikaa kelkasta, että voitaisiin tehdä vielä ihan mitä halutaan. Ihmiset ei vaan yksinkertaisesti sitten päivitä jos voivat valita. :)

  Kyllähän MS yrittää julkaisemiaan pelejä rajoittaa nimenomaan pelkästään Windows Storesta ostettaviksi, kuten esim. Quantum Leap ja Age of Empires HD. Ensimmäinen taisi flopata myynneiltään niin paljon, että se painostuksesta tuotiin myöhemmin myös steamiin, koska Windows Store ei edes teknisesti ollut alkuun valmis tähän peliin (Gsync/vsync ongelmaa muistaakseni). Ei taida Age of empires HD löytyä vieläkään muualta kuin Storesta, ja se ei puolillakaan ostajista edes toiminut ilman ongelmia, mikä oikeastaan viittaisi ammattitaidon puutteeseen, tai että heitä ei vaan kiinnosta, kunhan rahat saatiin.

  En usko että noiden vaihtoehtojen koodaaminen pitäisi olla mitenkään kallista tai vaikeaa, jos joku yksittäinen henkilö tekee jonkun 10$ ostettavan softan, joka tarjoaa nämä vaihtoehdot (kuten käynnistä-valikot tai AeroGlass). Microsoftin työkaluilla todennäköisesti ja vielä uusimpia tekniikoita käyttäen. Joku puhui vielä legacyn pitämisestä, niinhän se DOS-taaksepäinyhteensopivuus otettiin pois, eikä edes osattu ajatella/harkita mitään yksinkertaista emulointia, vaikka heillähän se lähdekoodi on. Otettiin vain pois ja haistatettiin käyttäjille pitkät. Opensource puolelta hienot herrasmiehet koodasivat sovelluksen, jolla tämä ongelma sitten ratkaistiin, eikä kukaan enää muista ko. ongelmaa WinXP ajasta. Kyllä ne toimivat ratkaisut voidaan rakentaa uudelleen jos halutaan, miksi edes pitäisi legacyä siellä pitää. Ironisesti Wine linuxissa osaa ajaa vanhempaa softaa ilman ongelmia Linuxissa (jonka ajo on siis eristetty muuten käyttöjärjestelmästä, voisi melkein verrata emulaatioon), kun taas Win10 yhä enemmän rimpuilee vanhemman tavaran kanssa, koska ei osata ajatella laatikon ulkopuolelta.

  Microsoftin ammattitaidottomuus on aina lentänyt niiden käyttäjien siivellä, jotka ulkoistettuna rakentavat paremman softan siihen. Näin siis omasta mielestäni.

  Nojoo, ehkä offtopici riittää tähän :)
   
 23. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Jatketaan nyt sen verran että ei ne aidat ole aina yhtä matalia kuin voisi kuvitella niiden olevan, monet asiat mitä on ajan saatossa huuhdeltu laiskuudesta ja haluttomuudesta tukea vaikka sitä vanhempaa käyttisversiota ovat olleet oikeasti joko erittäin monimutkaisia tai jopa mahdottomia toteuttaa sillä vanhalla järjestelmällä tai vanhat jutut vastaavasti sillä uudella järjestelmällä.

  Tuo pelien julkaisu vain yhdessä paikkaa on nyt ihan sama kuin vaikka huutelisi että vain steamissa julkaistu peli on haluttu rajoittaa vain Steamiin, Originissä julkaistu originiin ja niin edelleen, ainahan julkaisijat ovat valinneet haluamansa julkaisureitin.

  UWP:n rajoitukset ei ole sama kuin Windows Storen rajoitukset, ne tekniset rajoitteet olivat UWP:ssä ja ne on sittemmin korjattu. UWP on kuitenkin esimerkiksi tietoturvan kannalta valovuosia edellä Win32:tai niin soisi useammankin kehittäjän siirtyvän sen käyttöön (ja ei, UWP ei ole rajoitettu Microsoft Storeen kuten jotkut virheellisesti kuvittelevat ja jopa ovat uutisoineet.

  Windowsin koosta valitetaan jo nyt, mieti kuinka iso se olisi kun kaikki legacy-koodi olisi mukana? Se ei ole edes niin yksinkertaista että senkus pidät koodinpätkän mukana vaan se voi vaatia lisäksi tuekseen erilaisia pois jääneitä kirjastoja tai jopa ihan kernelitason settejä. Täysin uudelleenrakentaminen taas on jo isompi urakka ja väittäisin ettei se "Matti Meikäläisen" softan kehitystyö ja QA ole yhtä pitkä ja kallis kuin isolla firmalla olisi.
   
  Xiyng tykkää tästä.
 24. Focus0

  Focus0 Technical Specialist Make ATK Great Again Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 409
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Tää oli hyvä uutinen! :hungry: Koskahan viralliseen versioon tämä teema :vihellys:
   
 25. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Syksyn isossa päivityksessä näillä näkymin
   
  Focus0 tykkää tästä.
 26. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 023
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Osasta olen samaa mieltä, osasta en. Ei joka tapauksessa liene tähän aiheeseen liittyvää, joten en avaa asiaa enempää. Sen verran totean kuitenkin kontekstina ja itse asiasta, että minulla on MS:sta aika vähän hyvää sanottavaa mutta paljonkin pahaa sanottavaa, mutta minusta Aloita-valikon vaihtoehtojen puute ei kuulu MS:n synteihin. Valikon nykymuoto kylläkin kuuluu mutta vaihtoehdottomuus ei.
   
 27. Xemanth

  Xemanth

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  File Explorerin musta teema on ollut jo mukana (many) kuukausia... ainakin itsellä se on mustana näkynyt koko ajan :) Uusimmassa buildissa korjattiin vaan titlebarin väri bugi.
   
 28. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  7 850
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Itsekin mietin että tää kuulosti koko ajan tutulle, mutta jos tarkkoja ollaan niin MSn mielestä sen tuominen alkoi 17666 buildista ja nyt buildissa 17733 se ominaisuus on valmis
   
 29. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 341
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Windows XP:n classic-teema takaisin! Ehdottomasti selkein ja miellyttävin teema ollut Windowssien historiassa :tup:

  Kauan kyllä kesti tämän tumman teeman tulla. Ei sillä että itse käyttäisin mutta ihmettelen.
   
 30. Chloe

  Chloe Ryzen Tukijäsen

  Viestejä:
  7 394
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Seiskan Aeron kun saisi tummana, mutta kaikkea ei voi saada. Loistava parannus kuitenkin, nyt monella sivustolla ja monessa softassa tummaan teemaan tottuneena se vähäinenkin vaaleiden ikkunoiden käyttö hämärässä tuntuu sulattavan silmät päästä. :D