Asennetun käyttöjärjestelmän siirto oikeasti toiselle asematunnukselle on aika hankala temppu enkä tiedä onnistuuko se W10:lla enää. Vanhemmilla se on joskus onnistunut erillisillä apuohjelmilla.
Mutta kirjaimellisesti tuollaista ei varmaan ole tarkoitus tehdä. Tunnuksethan menee kulloinkin käytössä olevan käyttöjärjestelmän valitsemina. Eli jos asemat on 1 ja 2. Niin vaikkapa asema 2 voi Win10:lle olla C ja asema 1 on D, ja taas päinvastoin XP:lle asema 1 on C ja asema 2 on D. Asemilla ei ole mitään absoluuttista tunnusta vaan jokainen käyttöjärjestelmä pitää omaa kirjanpitoaan siitä mikä asema on millä tunnuksella.
Mutta ne pitäisi olla asennushetkellä noin. Jälkikäteen noita on todella hankala muuttaa.
"Käynnistyvästä levystä tulee automaattisesti C-levy "
Tässä tapauksessa noin voi helposti tehdä kun XP ei ole vielä asennettuna, ihan kirjaimellisesti näin ei aina ole. Windowsin voi asentaa myös asemalle D tai vaikkapa F, ja kyseinen Windows pitää kyseistä asemaa aina sellaisena kuin se on asennuksessa ollut.
Eli mikäli asemat ovat eri levyillä niin biosista dual boot käyttöön. Muistaakseni biosista käsin dual boot vaatii erilliset levyt, muutoin joutuu tekemään Windows10:llä dual bootin osin käsin.
Windows 10:lle ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin käynnistää se siten että tuo toinen asema näkyy tällä ja Windows antaa tälle seuraavan vapaana olevan tunnuksen. Sitten ottaa fyysisesti irti, tai biosista kytkee kokonaan pois levyn jossa Windows 10, boottaa CD:llä tai tikulla XP:n asennusohjelman ja asentaa XP:n loppuun asti, ja bootaten sen normaalisti. Sitten kytkee toisen levyn takaisin ja käynnistää biosista XP levyn, jolloin XP antaa Windows 10 levylle D tunnuksen. Tämän jälkeen biosista aina valitsee sen levyn boottavaksi minkä Windowsin haluaa bootata, eivätkä nämä Windowsit sotke toisiaan, koska kumpikin pitää omaa asemaansa C asemana ja toisen Windowsin asemaa D:nä.