Wanhan UPS:n tietojen/speksien tunnistusta?

Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
Tuttavalla olisi ylimääräisenä vanha Unisysin räkkimallinen PC-käyttöön tarkoitettu UPS, ilman akkuja. Tarkoitus olisi saada tehtyä omakotitaloon varmuussähköt välttämättömille laitteille, joihin sisältyy mm. kahvin/vedenkeitin ja hiustenkuivaaja...

Äkkiseltään en löytänyt laitteesta mitään mallinumeroa tai muuta tarkennusta, tai edes maksimiulostulotehoa (joskin sen voinee ehkä päätellä tuosta yksittäisestä 15A output-liittimestä?) Mutta paljonko oikeasti tällaisesta vehkeestä kehtaa ottaa watteja ulos, ja voiko akkupatteriston kenties päivittää kapasiteetiltaan isompaan vai onko nämä mitoitettu yleensä niin tarkasti että pidempiaikaisessa isommassa kuormituksessa (isomman akkukapasiteetin myötä) paikat kuumenee liikaa ja hajoaa? Vakiona siis ilmeisestikin 16x 7Ah SLA-akustot, 2x8kpl sarjoina. Liekö parempi vai huonompi idea jos tuohon kytkisi vaan 8x 60Ah perus auton lyijyakut?

Emolevyltä löytyi 4x30A auton 32V lattasulakkeet, oletan että nuo ovat akkujen syöttöliittimien takana mutta 96V sarjaankytkennässä (tai vaikka olisi puoletkin tuosta eli 48V) noiden tarkoitus ei käy järkeen.

edit. No, tässä niitä kuvia, pari viimeistä on netistä pöllittyjä jotka löysin, nähtävästi 3000VA / 2250W maksimiulostuloteho, mutta onko tuo siis jatkuvaa ja voiko sen hetkellisesti ylittää?
























 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 897
Aika vanha laite jos tuon yhden tarran päivämäärään on luottaminen, melkein 20 vuotta joten varmaan kaikki elko ainakin saa uusia.

Mitään autonakkuja ei kannata käyttää kun tuon laitteen lataus on varmasti optimoitu suljetulle akustolle. Tavan auton akut myös tuottava ladatessa kaasua joten niille pitää olla hyvin tuuletettu tila.

Akuston isontamisen toiminta lienee tapauskohtainen ja riippuu siitä miten hyvin jäähdytys on tehty. Tässä nyt näyttäisi ainakin tuuletin olevan mutta suuri kuormitus pidemmällä ajalla voi olla hankala. Tuo selviää vain kokeilemalla. Isomman akuston latautuminen kestää myös pidempään koska latausvirta pysyy ennallaan.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
2 023
Mitään autonakkuja ei kannata käyttää kun tuon laitteen lataus on varmasti optimoitu suljetulle akustolle.
Mitä tuo käytännössä siis tarkoittaa? Latausvirta on pienempi, toki, mutta millaisella jännitteellä noita SLABbeja sitten lataillaan? Ensin vakiovirralla jos ovat kovin tyhjiä ja sen jälkeen vakiojännitteellä?
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
719
Otappa tuo kaapelipussi pois akkulaatikosta ja sitten kuva siitä pussin alla olevasta kaapelointikaaviosta. Kaavion tarkoitus on se että se laitetaan akuston päälle niin että akkujen navat näkyy reijistä. Kaavion mukaan sitten kytketään piuhat. Kaaviosta saa selville miten tuo on tarkoitus kytkeä.

Hyytelö ja nesteakkujen ero on latausvirroissa ja jännitteissä.

Se sulakepakka on ennen hakkurin pääkiviä, ne kun saattaa mennä vikatilassa oikosulkuun. Todennäköisesti yksi per hakkurin kanava. Hakurin rakenteesta riippuen sitten tuo 24v sulake saattaa olla riittävä. Tosin noita sulakkeita saa 80v asti sopivilta valmistajilta.

Ennen kuin laittaa töpselin seinään, niin elkot kannattaa vaihtaa. Puhallin samoin lienee vainaa. Kun tuo on virroissa niin latausjännite kannattaa mitata ja lukea sarjaportin kautta esim. Network UPS toolilla mitä se kertoo. Kuormittamaton latausjännite kertoo sitten sen mikä akkutyyppi siellä pitää olla. Tuossa koottuna mikä jännite käy millekkin tyypille:
5 Battery Types Explained - Sealed, AGM, Gel | BatteryStuff

Ylikuorman suojaus on varmaankin kokonaisteholle aktiivinen, ups mittaa siis kuormaansa. Käyttää tietoa myös hakkurin ohjaukseen. Eli mikä tahansa ylikuorma aiheuttaa syötön tiputuksen. Syöttöryhmille näyttäisi olevan takalevyssä lämpösulakkeet. Nappi pomppaa ylös kun ylikuorma laukaisee, palautus painamalla nappi pohjaan.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 104
Verrattunka 3kVA tehoisiin inverttereihin tuo näyttää kyllä tosi rimpulalta laitteelta. Ulostuleva jännite voi sitten olla myös jotain saha tai kanttiaaltoa, PC powerille kun on oikeastaan ihan sama minkä muotoista sähköä sinne tulee sisään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 398
Viestejä
4 194 212
Jäsenet
70 727
Uusin jäsen
pvarjone

Hinta.fi

Ylös Bottom