Vuoden pelit, vuosi vuodelta

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 476
Tässä joutuu tekemään aika ärsyttäviä linjavetoja monen asian kohdalla. Esimerkiksi 90-luvun Euroopan julkaispäivät. Warcraft II julkaistiin Euroopassa 1996 ja Diablo 1997 - molemmat siis jenkeissä vuoden aiemmin. Lisäksi GameCube ja Xbox saapuivat molemmat myös Suomeen vasta 2002, kun jenkeissä ne olivat markkinoilla jo edellisenä vuotena. Lisäksi jouduin tekemään omissa valinnoissani vähän vääntöä: In The Groove 2 julkaistiin arcade-masiinana jo 2005, mutta vaikka olen itse laitteella pelannutkin, ovat pääosin kokemukseni ovat avoimesta OpenITG-versioinnista vuodelta 2009 eteenpäin. Towerfall taas julkaistiin Ouyalle vuonna 2013, mutta en ole koskenut peliin kuin vasta 2014 laajennetun, Towerfall:Ascension pc-versioinnin yhteydessä. Lisäksi kaikista peleistä ei voi olla oikein varma, mitä ne olivat oikeasti julkaisun aikaan. Esim. Wikipedian lista mainitsee 2009 Minecraftin, mutta itse Minecraftin sivu sanoo 2011.... eli oikeasti 2009 oli ensimmäiset betat pystyssä? Trials meinasi jäädä 2009 julkaistuista kokonaan spottaamatta, koska listoilla sitä ei ollut, vaikka se rikkoi silloiset Xbox Live Arcaden myyntiennätykset mennen tullen.

Päädyin seuraaviin linjauksiin:
- Pääosin jenkkijulkaisut > eurooppajulkaisut, erityisesti 1990-luvulla, koska saatavuus Wikilistoista helpompi, eikä Suomen julkaisupäivämäärästä voi olla varma. GC/Xbox menevät siis vuodelle 2001, vaikka Euroopassa vasta 2002 keväällä.
- ITG2 arcade > OpenITG/PC-versiointi, koska arcade-masiina on se alkuperäinen julkaisu ja onhan ne pömpelit vaan hemmetin siistejä
- Towerfall: Ascension vuodelle 2014, koska Ouya-versio ei kiinnosta ketään. Tämä tosin jättää vuoden 2013 tyhjäksi.

Towerfall: Ascensionia lukuunottamatta unohdin kaikenlaiset lisäosat ja porttaukset. Tämän vuoksi esim. Ninja Gaiden Black ei näy listalla, vaikka sitä preferoin alkuperäisen yli ja se on lempipelini koskaan. Olisi hitusen mälsää, jos vuoden 2004 peli olisi hieman päivitettynä vuoden 2005 paras peli.

Aloitan vuodesta 1993, sillä siitä vuodesta eteenpäin pystyn antamaan suhteellisen selkeitä valintoja, vaikka en kaikkia pelejä nuoren ikäni vuoksi pelannutkaan heti julkaisuvuotena - tai ymmärtänyt niiden erinomaisuutta vielä silloin. Vaikeimpia olivat vuodet 2006 - 2011, eivätkä suinkaan tarjonnan kovuuden vuoksi... vaan siksi, että ne olivat vuosia jolloin eniten aloin kyseenalaistamaan että mistä peleistä oikeastaan nautinkaan ja miksi. Jokaiselta vuodelta löytyi juuri ja juuri 1-2 hyvää peliä, joiden välillä valinnan tein. Indie-tarjonta oli vasta heräämässä, ja AAA-tarjonta liikahteli mieltymyksilleni selvästi väärään suuntaan. Tällöin pelaaminen oli minulle usein turhan paljon suorittamista oikean nautinnon sijaan.

Merkitsin TOP 10! sellaiset pelit, jotka ovat Top 10 All Time -suosikkejani.

1993 - Doom (PC)
Valintani oli ensin Day of The Tentacle, mutten muistanut että Doom julkaistiin samana vuonna. Vaikka point'n clickit ovat lähellä sydäntä, niin Doomin ensimmäiset episodit muistan ulkoa ja olen pelannut sitä kuitenkin alkuperäisenä, taskukonsoliporttauksina, paranneltuna, co-opina... eikä Doomin vaikutusta voi olla huomioimatta.

1994 - Super Metroid (SNES)

..joka tosin pelattu yli vuosikymmen myöhässä. En edes ole erityinen Super Metroid fani, en pitänyt sen vesiosiosta enkä kuuhypyistä. Doom II oli erinomainen, vaikkakin vanhan uudelleenlämmittelyä. UFO ei ole tuttu kuin videoista.

1995 - The Dig (PC)

Seikkailupelien vuosi. 90-luvun puoliväli pelasin kuitenkin lähinnä point'n clickeja (ymmärtämättä juuri englantia) tai shareware-pelejä. Warcraft II musiikit ovat uskomattomat, mutta noh, en sen pariin enää palaisi. Lisäksi Euroopassa vasta 1996. Full Throttle ei ole kestänyt aikaa, siinä on hyvä tunnelma mutta kovin lyhyt ja kankea. Remaster ei ole kovin nautinnollinen.


1996 - Duke Nukem 3D (PC)

Räiskintä, jonkalaisia ei enää tehdä. Realistisen oloiset ympäristöt noudattelivat vanhaa sokkelokaavaa, mutta niistä oli tehty mielenkiintoisia tuomalla ne elävään elämään: kadunkulmia, elokuvateattereita, pikaruokaravintoloita, avaruusasemia. Hyvin jaksoi vielä 15 vuotta julkaisun jälkeen Megaton Editionina.

1997 - Fallout (PC)

Preferoin alkuperäistä kakkosen yli. En oikeastaan tiedä miksi. Jostain syystä jatko-osan loppupuolella motivaationi laskee. Ensimmäinen osa on fokusoituneempi, ja jollain tavalla pidän ahdistavasta aikarajasta, joka puskee eteenpäin.

1998 - Half-life (PC)

Joitakin vuosia takaperin pelasin pääpelin, lisäosat ja Uplink-demon, eikä silti kyllästyttänyt. Pelin alkupuoli on tosin selkeästi parempi, kun pysytellään Black Mesan sisällä. Useat laajennukset modien muodossa (TF, CS, NS) kertovat jotain pelin tärkeydestä.


1999 - Jagged Alliance 2 (PC) TOP 10!

Erinomainen vuosi: Heroes of Might And Magic 3, Rollercoaster Tycoon, Counter-Strike, Re-Volt. Lähes jokaisen näistä listaisin omalle top 10 listalleni. Counter-Strikea jauhoin älyttömästi, mutta siitä on julkaistu parempi versio. Valinta sen perusteella, minkä pariin palaan mieluiten.

2000 - Diablo II (PC) TOP 10!

Vaikka tärkeiät muutokset vasta Lord of Destructionin ja päivitysten myötä. Haalin ei-nettipelaavalta kavereiltani useamman cd-keyn, jotta veljeksille riitti yksi fyysinen kopio nettiin. Diablo II jälkeen yksikään hack'n slash ei ole kiinnostanut. Voisin vielä kerran pelata, jos saisi esim. 4-6 pelaajaa hardcore-vaikeustasolla pelaamaan alusta loppuun (tai niin pitkälle kunnes kuolee).

2001 - Halo: Combat Evolved (Xbox)

...joka tosin Euroopassa vasta 2002. 2001 todella heikko vuosi, jos huomioi GC/Xbox julkaisun vasta 2002. Halon eri osia on pelattu turhan paljon, joka on vaikuttanut myös siten, että koin FPS-ähkyn ja olen saanut genrestä tarpeekseni.

2002 - Resident Evil Remake (GC) TOP 10!

Paras remake, ja iänikuinen vertailukohta. Jos remake ei ole yhtä kunnianhimoinen kuin Resident Evil, sen voi yhtä hyvin jättää tekemättä. Nykyään pelaisin PC-porttausta, mutta minulle tämä on silti aina GameCube-peli.

2003 - Ninja Five-0

...oli Burnout 2: Point of Impact, mutta se onkin jo 2002 tullut PS2:lle. Sitten oli Enemy Territory, jossa en koskaan ollut hyvä, mutta peli oli uniikki tiimiräiskintäkokemus. Monivaiheiset kentät ovat edelleen harvinaisuus. Vuoden peli on kuitenkin GBAn Ninja Five-0, joka on varsin sujuva ninjatasohyppely hyvälle käsikonsolille.

2004 - Ninja Gaiden (Xbox) TOP 10!

Lempipelini pitkään, joskin tippunut ykkössijalta . Seuraavan vuoden Ninja Gaiden Black -versio on luonnollisesti se paras, mutta jo alkuperäinen löi minut ällikällä. Kenties yksi eniten läpipelaamistani peleistä. Silti Master Ninja -vaikeustaso on yhä läpäisemättä.

2005 - In The Groove 2 (Arcade) TOP 10!

Jos peli vaikuttaa musiikkimakuuni ja aktivoi minut liikkumaan, on se pakko valita. Tutustuin ~2011 hyvin varautuneesti, jonka jälkeen tamppasin tanssimattoa aktiivisesti noin kolmesti viikossa vanhempien autotallissa. Enää ei mattoa ole, mutta edelleen välillä näpytän näppäimistöllä. Toivon, että tanssimatot kokisivat uuden tulemisen.

2006 - Meh... en ole pelannut mitään nostamisen arvoista tarpeeksi. Listoilta Okami, Dark Messiah of Might and Magic ja Scurge: Hive potentiaalisimmat. Twilight Princess pitäisi pelailla uudestaan ja miettiä.

2007 - Super Mario Galaxy (Wii)

En ole Mario-fani, ja esimerkiksi 2D-pelien tuntumaan en vieläkään pysty tottumaan. Galaxy nappasi erinomaisesti, ja toi 3d-tasohyppelyihin riittävästi uusia ideoita. Harvoja pelejä, joiden vuoksi voisi vielä Wiin omistaa.

2008 - Dead Space (X360)

Ei erityistä tunnesidettä 2008 peleihin. Braid olisi toinen vaihtoehto. Braid on mekaniikoiltaan erinomainen, mutta tyyliltään muuten turhankin tekotaiteellinen. Braidille kunnia indie-pelien uudesta noususta.

2009 - Trials HD (X360)

Joululoma meni veljen kanssa vuorotellen mopoillessa. Tähän Action Supercross ja Elastomania ovat kulminoituneet. Trials Evolution hioi pelisarjaa graafisesti, mutta ei juuri muuten. Jollain tapaa Nintendomainen peli, kun kaikki pyörii yhden mekaniikan ja hyvin yksinkertaisten kontrollien ympärillä.

2010 - Donkey Kong Country Returns (Wii)

Toinen syy omistaa Wii. Yllätti takavasemmalta, kun demoa ensimmäistä kertaa pelasin. Nintendon pitäisi ymmärtää Retro Studiosin vahvuus: Anna yksi IP, teetä peli Retrolla, siirry seuraavaan.

2011 - Portal 2 (X360)

...vaikka vitsien pakkosyöttö ja pitkitys eivät toimineet pelin eduksi. En erityisemmin pidä Wheatleystä, mutta uudet puzzlemekaniikat ovat mainioita. Co-op on erinomainen, mutta sitä on aivan liian vähän - varsinkin kun puzzlepelinä se on niin kertakäyttöinen.

2012 - Counter-Strike: Global Offensive (PC) TOP 10!

Paras versio CS:stä, vaikka alkuperäinen onkin legendaarinen. Ainoa eSports, jota toisinaan seuraan. Tosin tämän ongelma on se, että eihän tämä julkaisuvuotena tai edes lähivuosina ollut vielä lainkaan niin hyvä kuin myöhemmin.

2013 - The Swapper (PC)

The Swapper on mukava puzzle, mutta uudelleenpelattavuudeltaan huono ja siten vaikea saada isompaa tunnesidettä. Pelivuosi ei tarjoa juuri muuta kiinnostavaa. Luigi's Mansion 2 on ihan oknp, mutta ei niin hyvä kuin odotin. Ehkä Battleblock Theater? Melko kehno pelivuosi. Pikmin 3 pelaamatta, potentiaalinen.

2014 - Towerfall: Ascension (PC) TOP 10!

Yksinpeli ei mitään mielenkiintoista, mutta paras 4 pelaajan moninpeli. Nopeatempoinen, hauska, taitopeli... mutta samalla neljällä sopivan kaoottinen, jotta uudetkin pelaajat viihtyvät. Hyvänä vuoden kakkosena Legend of Grimrock II.

2015 - Nuclear Throne (PC) TOP 10!

En uskonut pitäväni roguelikeista, twinstick-shootereista tai bullet helleistä... mutta Nuclear Throne yhdisti ne kaikki, ja mahtavasti yhdistikin. Endgame menee vähän ylilyönniksi, ja pääpeli on tavallaan turhankin nopeasti ohi, mutta pelin tuntuma on vaan äärettömän kova. Pieni kyllästyminen iski vasta 80h jälkeen, vaikka yksi pelikerta vie usein vain 5-20min. Lisähupia voisin vielä kaivaa modeilla.

2016 - Ultimate Chicken Horse (PC)

...oli AM2R, mutta Ultimate Chicken Horse toi vielä ilmaisen päivityksen 2017, joka vaan paransi sisältöä. Toiseksi paras nelinpeli Towerfallin jälkeen. AM2R todella hieno fanipeli, joka pitäisi pelata vielä toistamiseen. Nyt kun Dark Souls 3:sta pelannut, niin pakko todeta myös sen olevan hieno, joskaan en näe että se olisi juurikaan kehittänyt sarjaa mihinkään suuntaan.

2017 - Playerunknown's Battlegrounds (PC)

Kaikista vioistaan ja kankeudestaan huolimatta ainoa nettipeli, jota olen pitkään aikaan jaksanut... ja onhan sitä pyöräytetty tähän asti 300+h, pääosin tiimipeleinä. Tuo jotenkin mieleeni Ghost Reconin aikanaan Xbox Livessä, vaikka samanlaiseksi kykkimiseksi peli ei menekään. Service-pelien ongelma on se, ettei niitä voi jälkikäteen mitenkään susoitella, enkä PUBGia enää nykyään osaisi suositella lainkaan.

2018 - Return of The Obra Dinn (PC)

Paras pelaamani etsivä/deduktiopeli. Hieno idea ja erinomainen toteutus. Todella muistettava pelikokemus, jota oli erityisen hauskaa pohtia kahdestaan saman ruudun äärellä. Peli, jonka voisi toivoa unohtavansa kokeakseen sen uudestaan.

2019 - Slay the Spire (PC) TOP 10!

Helppo valinta, vaikka Nintendon tarjonta vuodelta pelaamatta. Rakkaudesta draftaamiseen ja pakanrakennukseen, Slay the Spire tarjoaa tätä juuri sopivassa muodossa ja hallittavana kokemuksena. Tätä kirjoittaessani paria tuntia aiemmin peliin lisätty neljäs hahmo paransi peliä vielä kertaheitolla entisestään. Muut pelivuoden kovat ovat Druidstone, Supraland ja Resident Evil 2 Remake. Slay the Spire on selvä lempipelini.

2020 - THPS1+2

Kehno pelivuosi, enkä ole tainnut juuri pelata 2020 pelejä muita kuin THPS ja RE3 REmake. Remakeja ja remakeja. Olkoot THPS.

2021 - Inscryption

Korttipelinä ei yhtä mielenkiintoinen kuin Slay the Spire, mutta tunnelmaltaan ja kerronnaltaan sitten varsin kiinnostava. Lopussa vähän menettää jo hönkää, mutta silti varsin mieleenpainuva kokonaisuus

2022 - Neon White (PC)

The Case of The Golden Idol on hyvä toinen. Tunicissa oli hauska idea ja sanatonta kerrontaa. Neon Whitessa on järkyttävä määrä turhaa lätinää, mutta pelattavuus ja toteutus ovat muuten GOTYn arvoisia.
 
Viimeksi muokattu:

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 205
Oma pelihistoriani alkaa Playstation 1:stä ja etenee siitä sitten erinäisten konsolien kautta nykyiseen pc-pelaamiseen. Katsellaas nyt sitten siis nuista PS1-ajoista nykyisyyteen asti. Pelit eivät välttämättä ole pelattuna vielä julkaisuvuonna, eivätkä pelit todennäköisesti ole objektiivisesti edes erityisen hyviä, mutta valikoidaan nyt ne pelit nuilta vuosilta, jotka itse muistan ja joista itse muistan tykänneeni!
Metacriticin parhaiden pelien lista saa nyt toimia muistuttajana; lista ei näy menevän kuin vuoteen 1996 asti, joten lähdetään siitä:

1996 Super Mario 64
1997 Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
1998 Tekken 3
1999 Gran Turismo 2
2000 Spyro - Year of the Dragon
2001 Super Smash Bros Melee
2002 Sly Cooper and the Thievius Raccoonus
2003 The Legend of Zelda - Wind Waker
2004 Grand Theft Auto San Andreas
2005 Tekken 5
2006 Okami
2007 The Orange Box (myönnettäköön, että tämä on vähä huijausta, kun sisältää useampia pelejä. Jokatapauksessa yksi kaikkien aikojen parhaita paketteja - varsinkin kun tuli itsellä pelattua vasta myöhemmin, enkä sen myötä maksanut kuin 10-20€)
2008 Grand Theft Auto IV
2009 Batman: Arkham Asylum
2010 Red Dead Redemption
2011 Batman Arkham City
2012 The Walking Dead: A Telltale Games Series
2013 Grand Theft Auto V
2014 The Wolf Among Us
2015 Witcher 3 The Wild Hunt
2016 Rise of the Tomb Raider
2017 -

Hyvinkin subjektiivinen listaus tuli lopulta. Voi olla, että unohdin jotain elämääni mullistanutta välistä, mutta nuo nyt olivat selkeimmin mieleen jääneet pelit, joita metacriticin listauksesta silmiini sain. Tältä vuodelta on vielä kaikki uutuudet pelaamatta, kun käytännössä vanhojakin pelejä on niin paljon kesken ja häpeäkseni on jopa myönnettävä, että en edes tiedä juurikaan mitä pelejä tämän vuoden puolella on tullut tai tulossa. :eek:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
877
Näin on näreet. HL2 jäi pitkälti pelaamatta siksi, koska en pitänyt lainkaan HL1:stä jonka väänsin kyllä läpi. HL2:sta on kyllä kokeiltu useammankin kerran mutta ei vain ole meikäläiselle. Kaapista selän taakse spawnaavien monstereiden lahtaus onkin tuolta vuodelta syöpynyt parhaiten mieleen. :D

Listan koostaminen oli kyllä vaikeaa, kun joiltain vuosilta löytyy tukku suosikkipelejä ja joltain toiselta vuodelta ei oikein yhtäkään.
Pelasin Half-Life 2:n läpi tossa ihan pari viikkoa sitten ja tietysti vaikeimmalla vaikeusasteella, eikä siinä ainakaan spawnaa vihuja tyhjästä selän taakse.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 270
1999: -
2000: Deus Ex, paras pelivuosi

Todellakin yks parhaista pelivuosista. Ei tehnyt vaikeaa nimetä omaa kaikkien aikojen lempparia ykköseks, mutta esim. tältä vuodelta se #2 parhaan pelin nimeäminen on ollut aina vaikeaa. PC-gamerin tilaus varmasti autto asiaa, mut oikeasti monta pc-puolen klassikkoa koki ilmestymisen tänä vuonna.
Kiitos tästä kappaleesta, loistava nostalgiapläjäys. Jostain syystä minullekin on jäänyt tuo vuosi elävästi mieleen ja ehkä osittain PC Gamerin takia.

Samana vuotena tietenkin ilmestyi System Shock 2, Age of Empires 2, RollerCoaster Tycoon, Counter Strike, Jagged Alliance 2, Swat 3, Grand Theft Auto 2, Medal of Honor, The Longest Journey, Unreal Tournament, Quake III Arena, Planescape: Torment ja ties mitä muuta.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 620
Kiitos tästä kappaleesta, loistava nostalgiapläjäys. Jostain syystä minullekin on jäänyt tuo vuosi elävästi mieleen ja ehkä osittain PC Gamerin takia.

Samana vuotena tietenkin ilmestyi System Shock 2, Age of Empires 2, RollerCoaster Tycoon, Counter Strike, Jagged Alliance 2, Swat 3, Grand Theft Auto 2, Medal of Honor, The Longest Journey, Unreal Tournament, Quake III Arena, Planescape: Torment ja ties mitä muuta.
Ym. pelit on tosiaan ilmestynyt siis 1999, ite puhuin 2000-vuodesta. 1999 itelle enemmän semmonen "tiiän nää kaikki, mut kaikkien pelaaminen jäi vähille". Q3 Arenan ja Pharaohin ois periaatteessa voinut nostaa, mut ei kumpikaan ollut edes aikanaa semmosia että olisin niitä sillon paljon pelannut.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 476
Pelit eivät välttämättä ole pelattuna vielä julkaisuvuonna, eivätkä pelit todennäköisesti ole objektiivisesti edes erityisen hyviä, mutta valikoidaan nyt ne pelit nuilta vuosilta, jotka itse muistan ja joista itse muistan tykänneeni!
--
Hyvinkin subjektiivinen listaus tuli lopulta.
Miksi yrittääkään olla mitään muuta kuin täysin subjektiivinen?

En rehellisesti ymmärrä ihmisiä, jotka uskovat, että makuasioita käsittelevissä listoissa tai arvosteluissa pitäisi pyrkiä jonkinlaiseen objektiivisuuteen. Mielipiteet peleistä ovat kuitenkin samanlainen keskustelunaihe kuin ananas pizzassa tai pars jäätelömaku. Mielestäni arvosteluja ja listoja on mielenkiintoista seurata nimenomaan silloin, jos niissä mennään rehellisesti oman maun mukaan, ja niistä sattuu löytymään myös jonkinlaisia guilty pleasure -tyyppisiä valintoja - vaikka ne eivät millään tavalla vastaisi omia mielipiteitäni. Toisinaan hauska nähdä, miten esimerkiksi massa äänestää top 100 all time pelit, mutta silti Nerd^3 top 100 games on vaan listana tuhat kertaa mielenkiintoisempi.

Arvosteluissakin pitäisi pyrkiä löytämään henkilöt, joiden kanssa mielipide natsaa eniten yhteen pelimaun suhteen, eikä lukea niitä arvosteluja, jotka pyrkivät objektiivisuuteen. Harhaisesti "objektiivisuuteen" pyrkiessä ollaan päästy tilanteeseen, että kaikki pelit saavat arvosteluissa arvosanakseen 7-9 ja asteikon koko alapää jää käyttämättä, vaikka objektiivisesti tarkastellen arvosteluiden tulisi olla bell-käyrä. Samalla ruokitaan entistä enemmän näitä raiskaus- ja tappouhkauksia lähetteleviä lapsellisia ali-ihmisiä, joiden mielestä Breath of The Wildille tai muulle ei vain voi "objektiivisesti" antaa huonompaa arvosanaa kuin 9.

----

Päivitin omaan listaani jonkinlaisen selityksen / perustelun kaikkien pelien kohdalle. Mainitsin myös erikseen ne pelit, jotka kuuluvat All Time Top 10 -suosikkeihini. Perusteluiden joukossa saattaa olla muutama kunniamaininta tai vaihtoehto.

Jouduin myös vaihtamaan Day of The Tentaclen pois, koska samana vuonna tuli Doom, jonka jotenkin kokonaan unohdin.

2003 - Wolfenstein: Enemy Territory
Kiitos, en muistanutkaan tämän julkaisua. Nyt sain jonkun fiksun valinnan tilalle, kun Burnout 2 olikin julkaistu alunperin jo 2002.
 
Viimeksi muokattu:

Focus0

System Specialist
Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
2 054
1988 Super Mario Bros 3
1990
Double Dragon III
1992
Wolfenstein 3D
1993 Duck Tales 2
1994 Doom 2
1995 Minebombers
1996 Triplane Turmoil
1997 Diablo
1998 Half-life
1999 Counter-Strike Beta
2000 Diablo 2
2001 Max Payne
2002 Battlefield 1942
2003 Need for Speed Underground
2004 Need for Speed Underground 2
2005 Call of Duty 2
2006 Flatout 2
2007 Call of Duty 4 Modern Warfare
2008 Fallout 3
2009 Call of Duty Modern Warfare 2
2010 Battlefield Bad Company 2
2011 Battlefield 3
2012 Diablo 3
2013 Rust
2014 Diablo 3 Reaper of Souls
2015 Dirt Rally
2016 Battlefield 1
2017

Toki jos lisättäis se toiseksi suosituin peli niin voisinpa sanoa että 2000 vuodesta eteenpäin Quake, Quake 2 + modit, Q3A + OSP on aina ollut koneella ja on edelleen.

Counter-Striken mainitsin siksi että pelasin sitä aktiivisesti Beta 4 ajoista aikalailla Steamin lyötyä läpi 1.6 versioon asti. Clanbase touhut jne..

Autopelit mm. Gran Turismot(kaikki löytyy hyllystä), Colin Mcrae Rallyt jne on myös mainitsemisen arvoisia mitä on tullut pelattua Paljon!

Edit: Listaa korjattu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 476
1999 Diablo (Hankin ensimmäisen oman PC:n) Julkaistu 1996/1997
2000 Half-life Julkaistu 1998
2001 Counter-Strike Julkaistu 1999/2000, riippuen laskeeko betat
2002 Max Payne Julkaistu 2001, tosin konsolit 2002
2003 Diablo 2 Julkaistu 2000
--
2006 Need for Speed Underground 2 Julkaistu 2004
--
2010 Fallout 3 Julkaistu 2008
2011 Battlefield Bad Company 2 Julkaistu 2010
--
2013 Battlefield 3 Julkaistu 2011
2014 Diablo 3 Julkaistu 2012
2015 Diablo 3 Reaper of Souls Julkaistu 2014
Aloituspostauksesta: "Myöskään peliä ei ole tarvinnut pelata sinä vuonna kun se on ilmestynyt, mutta julkasuvuosi määrää sen mille vuodelle se nasahtaa listassa."

waitwhat.gif


(Älä ota tätä viestiä itseesi, tuli vaan pakonomaisesti huomioitua, että onpa ihmeellisiä vuosilukuja)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
370
Etsin jotain ihan muuta ketjua ja tämä tuli vastaan. Loistava idea!

Meni yllättävän kauan kun ajatuksen kanssa lätki nimikkeitä tiskiin.

1990: Commander Keen in Invasion of the Vorticons (PC)
Hauska tasoloikka, joka iski Lemmingsin jälkeen todella kovaa. Olisikohan vuosi ollut 1997 kun tämä kopsattiin serkuilla kyläillessä itselle.

1991: Lemmings (Amiga)
Ensikosketukseni pelaamiseen tapahtui isäni Amigalla, ja peli oli Lemmings. Isäni pelasi silloin tällöin ja useimmiten olin sylissä, myöhemmin vieressä omalla tuolilla seuraamassa kun Lemmingsit milloin pelastuivat ja milloin räjähtivät synkronoidusti. Pelin rento tunnelma, hauskuus ja haastavuus ihastutti, joten Lemmingsiä tuli pelattua paljon. Valitettava takaisku oli kun Amiga lakkasi toimimasta, ja peli jäi pitkäksi aikaa. Onneksi nykyään on olemassa selaimessa toimiva versio, pääsee tarvittaessa nostalgisoimaan :D

1992: Wolfenstein 3D (PC)
Tähän tutustuin vasta yli vuosikymmen julkaisun jälkeen. Myöhemmin listalta löytyvä RTCW oli kova juttu, ja luonnollisesti piti tutustua pelisarjaan paremmin. Ei tarvinnut pettyä.

1993: Doom (PC)
Onhan tämä nyt kova. Turha selitellä edes.

1994: Jazz Jackrabbit (PC)
Lapsuuteni suosikkipelejä, hauska ja kasuaali.

1995: Worms (PC)
Voi niitä veljen kanssa taisteltuja tunteja. Tämä oli yhteen aikaan parasta mitä saattoi tehdä. Pankki luonnollisesti räjähti toden teolla kun Armageddon julkaistiin.

1996: Command & Conquer: Red Alert (PC)
Tutustuin tähän vasta Red Alert 2:n jälkeen, ja jatko-osaansa vakavampi ote tempaisi mukaansa.

1997: Grand Theft Auto (PC)
Peli jossa tuntui että saa tehdä ihan mitä vaan. Aikoinaan oli todella hyvä, mutta nykyään ei jaksa enää pelata. Liian kankeaa.

1998: Half-Life (PC)
Peli joka on ansainnut kaiken saamansa hehkutuksen. Koko pelisarja tulee pelattua noin kerran vuodessa läpi. Olin aikoinaan vakuuttunut että Half-Life on maailman paras peli. Niinhän se olikin, kunnes 2004 tuli.

1999: Worms Armageddon (PC)
Täydellinen moninpeli joka sopii joka ikään ja elämäntilanteeseen.

2000: Command & Conquer: Red Alert 2 (PC)
Tälle paikalle meinasi mennä The Sims (PC) mutta sitten kun katselin pelikoteloita läpi niin C&C:RA2 olikin julkaistu 2000. Kasiluokasta lukioon useampi ilta viikossa meni kun tätä pelattiin Hamachin kautta luokkakavereiden kesken. Toimisipa kunnolla W10:llä.

2001: Return to Castle Wolfenstein (PC)
Kun menin ekaa kertaa kryptoihin ja vastaan tuli eläviä kuolleita, en koskenut peliin varmaan puoleen vuoteen. Lopulta uskalsin _pikkuveljen_ kanssa pelata peliä eteenpäin :D
Hyvä pelattavuus yhdistettynä mielenkiintoiseen tarinaan teki tästä yhden lemppareista, ja edelleen tämä on kyllä kova peli.

2002: Grand Theft Auto III (PC)
Tähän samat sanat mitä ekaan osaan sanoin. Ei tätäkään tule valitettavasti nykyään käynnistettyä.

2003: Wolfenstein: Enemy Territory (PC)
Ei ole toista tällaista peliä tehty. Kenttäsuunnittelu, pelattavuus, soundtrack, kaikki priimaa. Myöhemmin kuvioon astuneet klaanitouhut varmistivat että aikaa tuli käytettyä tämän parissa.

2004: Half-Life 2 (PC)
Maailman paras peli.

2005: Brothers in Arms: Earned in Blood (XBOX)
Pelin mahdollistama taktisuus teki tästä kertaheitolla suosikki-WW2-pelini. Myös pelin skirmish-tila yhteistyössä tai toisia pelaajia vastaan oli oivallinen ominaisuus.

2006: The Elder Scrolls IV: Oblivion (PC)
Fanipoika minussa olisi halunnut laittaa Half-Life 2: Episode Onen tähän, mutta kylmä fakta on että TES IV on vuoden 2016 paras peli. Pelasin pitkään vanillana, mutta sitten kuulin että peliin on modeja… joiden johdosta pelitunnit nelinkertaistui. :geek:

2007: Half-Life 2: Episode Two (PC)
Ehtaa tavaraa, vaikka liian lyhyt kuten Episode Onekin. Tarinallisesti sarjan paras osa. GMan-kohtaus, White Forestin puolustaminen ja Elin kohtalo (Dark Interval alkaa soida, "No...don't leave me". Menee roskaa silmiin)

2008: Fallout 3 (PC)
Tässä oli tarpeeksi samaa TES IV:n kanssa, että tätä tuli pelattua satoja tunteja. Jälkikäteen kun on pelannut sarjan kaksi ekaa osaa niin eihän tämä niiden rinnalla seiso. Aikanaan oli kuitenkin todella kova peli seikkailunhaluiselle lukiolaiselle.

2009: ARMA 2 (PC)
DayZ Modin takia tuli aikoinaan ostettua ARMA 2 ja lisärinsä, ja jossain kohtaa tuli tutustuttua tarkemmin itse peliin modin sijaan. Ja kuinka positiivinen yllätys tämä olikaan. Perhanan kankeaa, mutta realistisuudellaan mukaansatempaavaa taktikointia. Ja sitten se moninpeli… Voi pojat!

2010: StarCraft II (PC)

Lasken tähän samaan nippuun myöhemmin julkaistut lisäosat HotS ja LotV. Täytti ylitsevuotavasti Red Alert 2:n jättämän aukon. Älkää suuttuko, mutta SC2 onnistuu kokonaisuutena olemaan yksi parhaimpia moderneja RTS:iä. Ensimmäistä en ole pelannut, mutta vuolaan Blizzard-faniuden takia taidan sijoittaa rahani Remasterediin. Jos kakkonen on näin hyvä, ei maasta taivaisiin kehuttu eka osa voi olla huonompi.

2011: Portal 2 (PC)
Skyrimiä mietin, mutta saman vuoden Portal 2 vie voiton puhtaasti pelillisillä ansioilla. Portal 2 on loistavasti kirjoitettu, erinomainen peli. Ei siitä mihinkään pääse.

2012: DayZ Mod
DayZ Modin alkuajat olivat koko nimikkeen kulta-aikaa. Modi oli oikeasti jännittävä eikä Standalone onnistu luomaan samaa tunnelmaa.

2013: Civilization V: Brave New World (PC)
Vaikka itse peli julkaistiin 2010, vasta BNW:n myötä siitä tuli se todellinen one more turn -peli.

2014: Diablo III: Reaper of Souls (PC)
Kaveri suositteli aikanaan, kun ajatteli että tykkäisin. Ja tykkäsinhän minä. Ensi viikolla saman kaverin kanssa taas uuden seasonin aloitus.

2015: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC)
Pelinä mitä erinomaisin, mutta huono MGS. Tämän vaikutuksesta tuli kuitenkin emulaattorilla pelattua aikaisemmat osat läpi ja katseltua YoutubestaKefkaProductionin tarinan läpipeluuvideot läpi. Kovia pelejä sarja täynnä, onko kenelläkään myydä PS3:a minulle että pääsen HD collectionin kimppuun? :)

2016: Overwatch (PC)
Lore, pelattavuus, cinematicit. Tykästyin niin että tilasin myöhemmin Collector’s Editionin.

2017: En osaa vielä sanoa. PUBG kyllä vahva ehdokas, se on onnistunut olemaan todella raikas tuulahdus.

Top 10 merkattu vihreällä tähdellä !
Listaa tehdessä oli mukava nostalgisoida ja muistella menneitä, ja meneehän tämä hyvänä itsetutkiskelunakin. Vielä kerran kehut aloittajalle! :tup:
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 620
Kaikki omat pelit alustalle Windows PC.

1996: Civ 2
Tää peli tuli tutuksi ehkä siinä pari vuotta julkasun jälkeen. Sen jälkee siitä tuli aika pian yks vakiopeleistä, joka tuli pelattua läpi varmaan joka vuosi aina jonnekki 2007 asti. Vasta oikeastaan CIV5 teki sen, että tähän ei oo sen jälkeen tullut tartuttua ollenkaan.

1997: Diablo
Jaa, eurojulkasu oliki vuotta myöhemmin, totta me sitä käytetään! Jossain vaiheessa se tämäki käynnisty Blizzard packista ja sittemmin tuli pelattua tätä ehkä eniten koko satsista. Ja toki jatko-osat syöneet aivan tolkuttomasti aikaa.

1998: Starcraft
Ostin osana WC2 ja D1. Vei sit lopulta WC2:tltä tiettlin parhaan RTS pelinä ja pysy siellä 2005 asti.

1999: -
2000: Deus Ex, paras pelivuosi

Todellakin yks parhaista pelivuosista. Ei tehnyt vaikeaa nimetä omaa kaikkien aikojen lempparia ykköseks, mutta esim. tältä vuodelta se #2 parhaan pelin nimeäminen on ollut aina vaikeaa. PC-gamerin tilaus varmasti autto asiaa, mut oikeasti monta pc-puolen klassikkoa koki ilmestymisen tänä vuonna.

2001: Commandos 2
Yks parhaiten aikaa kestäneistä peleistä. Ei ehkä selkeä tän vuoden ykkönen.

2002: Operation Flashpoint: Resistance
Tän lisäri ei itsessään ollut nii loistava ku pelin alkuperäinen kampanja, mutta lisäreiden myötä modaaminen aukes ihan tosissaan ja tuli liityttyä peliklaaniin yms. Tätä(FDF-modi) tuli paukutettua joka lähes joka viikko seuraavat 3 vuotta.

2003: Wolfenstein: Enemy Territory
Laajakaista tuli taloon ja tästä tuli hetkessä yks pelatuimmista peleistä. ET käynnisty joka ilta, aamu ja päivä ja oli kyl mahtavaa moninpeliä.

2004: Rome Total War
Tämä tais vaikuttaa tulevaan opiskelupaikkaan enemmän ku mikää muu peli. Satoja tunteja varmasti meni tämänki parissa eri modeja pelaillen ja kokeillen.

2005: Hearts of Iron 2
Toisenlaiseen moninpelaamiseen tuli tutustuttua tän myöte. Ehkä eniten keskustelua herättäneet moninpelimatsit tän kanssa.

2006: Company of Heroes
RTS:n multiplayer aukes ihan uudella tavalla tän pelin myötä ja tää on sittemmin ollut se paras RTS for evah.

2007: Team Fortress 2
W:ET, Flashpoint, CoD olivat alkaneet jo hiipumaan ku 2008 vuoden alusta tuli napattua Orange box ja intin lomalla starttailtua TF2. Tähän helposti toista tuhatta tuntia kuluttaneena pakko nosto.

2008: WoW: Wrath of Lich King
No se toinen peli johon on mennyt toista tuhatta tuntia ja kulunut eniten rahaa. Tätä tuli paukutettua vielä suht lyhyellä aikavälillä, 1,5v jossa kuukauden taukoja muutama. (tauoilla pelattiin TF2!)

2009: Dragon age Origins
Uusi kone ja paluu yksinpelien ihanaan maailmaan, sekä tutustuminen Steamin valikoimiin alkoi.

2010: Starcraft 2: Wings of Liberty
RTS:n paluu, harmi ettei noussut sit kuitenkaan enää kovin suosituksi genreksi vaikka tämä peli myiki. Ite vasta nyt pelailin ekan kerran tämän. Ei mikään selkeä ykkönen kuitenkaa tältä vuodelta.

2011: Deus Ex: Human Revolution (2. paras pelivuosi)
Noh, kun kerta saatiin omalle lempipelille arvoisa prequel, nii pakkohan seon tähän nostaa. Silti toinen todella kova pelivuosi, josta voisi nostaa montaki nimikettä esiin.

2012: XCOM: Enemy Unknown
Ihan pystymettästä tuli tämä. Ei mikään selkeä ykköne, koska pari loistopeliä muutenki tältä vuodelta, mutta erityismaininta sen takia, että opetti mut tykkäämään taas aivan erityyppisestä pelityypistä mitä aiemmat pelini.

2013: Dota 2
Se viimeinen iso moninpeli, 800h meni rikki ja sitte iski kyllästys solo-pelailuun. Vieläkin vois kuvitella pelaavansa jos ei olis parisuhteessa ja olis pelikavereita.

2014: Diablo 3: Reaper of Souls
Toki muutama peli vielä tältäkin vuodelta näkemättä, mut pakko tällä listalla yks Diabloki on olla, kun niihin kaikkiin on nii järettömästi laitettu aikaa. D3: RoS oli positiivinen ylläri ja laitto sit lopulta melkeen kaikki muut vastaavat ARPG:t listalle "ei tarvi enää koskea".

Tän jälkee liikaa näkemättömiä nimikkeitä, että varmaks osais sanoa mitää vielä.
Voinee vihdoin täydentää listaa vuodella 2015

2015: Life is Strange
Olkoonkin, että tämä peli on pelattu vain kerran ja yksi toinen saman vuoden eepoksista pariin otteeseen, nii kyllä tää vaan nousee jotenki peleistä ihan omalle tasolleen. Ei mikään siis Diablon kaltainen peli jota paukutetaan ja paukutetaan, vaan just semmonen kerran tai kahesti pelattava elämys, joka vaivaa vielä kahen vuoden päästäkin. Semmonen, että vieressä istuva pelejä vähän pelaava käskee jatkamaan vielä vähän matkaa. Semmonen, että jos tää olis televisiossa nii en olis kattonut sekuntiakaan. Siis semmonen peli, joka tunnelmallaan ja tarinallaan koukuttaa ihmisen ja herättää sen fiiliksen, että peleissä on taas päästy eteenpäin nostalgialasien, vanhojen klassikoiden uudelleenlämmittelyn ja lisäosien graafisen parantamisen sijaan. Oli kyllä kova pelivuosi tämäkin.

2016 vuosi on oletettavasti kahta peliä vaille päätetty, jos niistä kumpikaan ei nouse, nii en usko minkään nousevan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
877
Vuoden 2018 peliä saakin hetken miettiä. Varmaankin Spiderman kun oli kyllä kaikella tapaa täydellinen PELI. Ei ehkä olisi GOTY-mainintani arvoinen, mutta eipä siellä ole mitään muutakaan huippuhyhää omaan makuun julkaistu.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 620
Voinee vihdoin täydentää listaa vuodella 2015
2016 vuosi on oletettavasti kahta peliä vaille päätetty, jos niistä kumpikaan ei nouse, nii en usko minkään nousevan.
Olipa vaikea, nyt voinee vihdoin sanoa jo varmasti että ne ton vuoden potentiaaliset on nähty. Enemmän 2016 vuoden ongelma on se, että semmosta aivan huikeeta timanttia ei ole. Monta vakaata tuotetta, mutta niin moni oli joku jatko-osa tai DLC, että oli vaikea keksiä mikä näistä nyt oikeesti olis se the peli. Nostetaan sit se ainoa todella suuri yllättäjä jonka parissa oli todella hauskaa viettää monenmoisessa seurassa.

2016: Overcooked
Tämä yllätti miten hauskaa sohva-coopista saa. Ei se tyypillisin väännä sinä vipua, minä seison alustalla tyyppinen vääntö. Hauskaa kahdestaan, kolmestaan ja neljästään. Ei liian totista mättöä mutta toisaalta vaatii yhteistyötä onnistuakseen, ja nimenomaan kommunikointia koko ajan kesken pelin, ei pelkästään taktikointia etukäteen. Yksi ei voi omalla taidollaan pelastaa tiimiä ja toisaalta yhden epäonnistuminen ei kaada koko peliä vituiks.



2017 vuosi onkin taas sit astetta kovempi, monta huikeeta peliä, joskin yksi noussee ylitse muiden. Vielä muutamia potentiaalista pelaamatta(mm. AC: Origins, Cuphead ja RE7). Katellaan jos sais tulevana vuonna tuon vuoden klaarattua =P.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
601
Hyvä ketju :geek:

Vähän taustoja: oma pelaamiseni alkoi muistaakseni 1993, kun sain (tai saatiin veljien kanssa) kärtettyä vanhemmilta NES ("noku kaikilla muillakin on"). Kyseisen konsolin mukana tuli kolmen pelin kasetti (Super Mario Bros + Tetris + Nintendo World Cup). Aika vähän tuli ostettua pelejä NESille, suurin osa oli kavereilta lainassa. Muutenkin siitä pienestä käytössä olleesta pelivalikoimasta yritti mehustella irti kaiken mahdollisen.

PC tuli taloon 1995 ja NES eli aikansa sen rinnalla. Sen jälkeen en ole konsoleihin koskenut.



1984 -

1985 Super Mario Bros

1986 -

1987 Zelda II: The Adventure of Link

Tämä on yksi niistä harvoista NES-peleistä, mitkä ostin. Tämä oli myös ensimmäinen ropeksi luokiteltava pelini ikinä. Vanhemmat eivät suostuneet maksamaan, joten rahat piti tienata kotitöitä tekemällä. Muistaakseni maksoi 399 markkaa, eli ihan ***keleesti. Mutta oi sitä onnen tunnetta kun pelin kotelo oli viimein omissa pikku kätösissä. Peli oli myös ihan hemmetin vaikea, ikinä en päässyt läpi rehellisesti. Viimeinen boss pöllytti riekaleiksi, jos matka ei ennen sitä katkennut. Sinänsä pieni ihme, että pääsin ikinä edes sinne asti. Game Geniellä tuli sitten vedettyä myöhemmin läpi.

1988 Super Mario Bros 2

1989 Tetris

1990 Super Mario Bros 3

Paras tasoloikka ikinä. Huikean hyvät musiikit, hienosti teemoitetut pelimaailmat, paljon piiloja ja yllätyksiä. Paljon tätä tuli hakattua, mutta tuskin koskaan löysin kaikkea.

1991 -

1992 The Games: Summer Challenge

Melko huono urheilupeli, mutta tämä on syöpynyt ikuisesti muistiin järkyttävän enterin hakkaamisen takia. Pelissä todella iso osa asioista tehtiin rämpyttämällä enteriä, mitä nopeammin, sen parempi. Esim. keihäänheitto oli vielä siedettävä, mutta ratapyöräilystä ja estejuoksusta kannatti pysyä kaukana, jollei halunnut kramppia.

1993 Sim City: Enhanced

CD-ROM -versio Sim Citystä. En ole ihan varma, mitä eroa tällä on alkuperäiseen, ilmeisesti viilatut graffat ja "cutscenet" onnettomuuksiin ym. liittyen. Ensimmäinen rakentelupelini ja niin syttyi rakkaus tähänkin genreen.

1994 Jazz Jackrabbit

1995 Worms

1996 The Settlers 2

Settlers 2 sai aikanaan mm. Mikrobitissä aika ylistävän arvion ja pitkään kuolasin ennen hankintaa. Loistava kevyt RTS / rakentelupeli. Väittäisin, että S2 on koko pelisarjan kovin tuotos. Tästä on myös tehty uudelleenlämmitelty versio, löytyy ainakin GOGista. Uusintaversio on hyvin uskollinen alkuperäiselle sisältäen lähinnä muutamia "quality of life" -parannuksia.

1997 Diablo

Tunnelma on niin tiivis, että sitä voi leikata miekalla. Huikeat musiikit, kuolema voi vaania minkä nurkan takana tahansa. Ehdottomasti ahdistavin ja syntisin Diablo ikinä. Erittäin turmiollinen peli, koska se sai hankkimaan myös pelisarjan seuraavan osan.

1998 Half-Life

FPS-pelien mullistus. Tähän tuli myöhemmin mielenkiintoisia modeja...

1999 Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast

2000 Counter-Strike

Homma lähti lapasesta lukion ATK-luokassa, missä tätä tuli LANitettua joka ikisessä rakosessa missä pystyi. Tämän pelin myötä virisi myös tietynlainen modausinto, tuli opiskeltua Hammer Editor ym. Ei niistä viritelmistä ikinä mitään järkevää tullut, mutta tajusipa hieman enemmän siitä, miten pelit toimivat. Tätä uudemmat CS:t eivät ole enää iskeneet samalla tavalla.

2001 Diablo II: Lord of Destruction

Jep, huijaan ja käytän lisurin julkaisupäivää tähän. Lisälevy ja sille julkaistut patchit kun olivat ne, mitkä muokkasivat pelin lopulliseen muotoonsa. Kaikkien aikojen peli minulle. En onneksi pysty näkemään mistään, kuinka monta tuntia tätä on tahkottu. Tunnelma on huonompi kuin edeltäjässään, mutta kaikki muu on parempaa ja sitä on enemmän. Tämän parissa tuli myös sotkeennuttua online communityyn, minkä sosiaaliset aspektit pahensivat koukutuksen maksimaaliseksi. Jotain varmaan kertoo sekin, että tämä peli on asennettuna koneelleni tälläkin hetkellä. Ei tätä juurikaan tule enää pelattua, mutta silloin tällöin on kiva käynnistää ja fiilistellä.

2002 -

...jaa-a… saattoi mennä Diablon lumoissa koko vuosi...

2003 Sim City 4 (+ Rush Hour -lisäri)

Paras kaupunkisimu, ainakin Cities: Skylinesiin asti.

2004 Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Tätä en pelannut julkkarissa, mikä saattaa olla pelkästään hyvä asia. Peli melkeinpä vaatii unofficial patchin kaverikseen. Kontrollit ja taistelu on vähän tönkköä joo, mutta hienoa ropeilua ja ihan mahtava tunnelma. Soundtrack on myös erinomainen.

2005 -

Pelasin D2:LoD...

2006 The Elder Scrolls IV: Oblivion

Hyvä peli, mutta tässä tuntui olevan mielettömästi hukattua potentiaalia. Tämä taas johti siihen, että luultavasti käytin enemmän aikaa pelin modaamiseen kuin sen pelaamiseen. Tähän tuli tehtyä muutama simppeli modi itsekin, mitkä päätyivät julkiseen jakeluun asti.

2007 Bioshock

2008 The Witcher: Enhanced Edition

Jälkikäteen hankittu ja pelattu muutama vuosi sitten. En oikein tiennyt mitä pelaisi, ja joidenkin kommenttien perusteella ostin. Alkuvaikutelma oli tasoa "ei hemmetti mihin sontaan menin käteni tunkemaan", mutta onneksi jaksoin ponnistella tuon vaiheen yli. Todella hieno peli, joka sai minut lukemaan 7 kirjaa ja pelaamaan 2 muuta peliä.

2009 Torchlight

Melko laiha vuosi. D2 kiinnosti vielä ajoittain, mutta ei enää synnyttänyt roihahtavaa tunteen paloa. Teki mieli jotain samantyyppistä tuoreemmalla otteella. Borderlands tuli myös kokeiltua, mutta Torchlight veti enemmän puoleensa.

2010 Sid Meier's Civilization V

Paras vuoropohjainen strategia minulle. Toki lisärien kanssa.

2011 Minecraft

Ostin puoliksi läpällä ja seuraavaksi tajusin, että suunnittelen kaivoskuiluja pikkutunneilla.

2012 Borderlands 2

Tänäkään vuonna ei mitään tajunnanräjäyttäjiä, mutta aika monta peliä tasolla "ihan kiva". Örkintappo-lootinkeräyspelit iskevät, ja jos sellaisen haluaa first person shooterina, BL2 lienee paras.

2013 Path of Exile

Ensimmäinen hack&slash ARPG, minkä lasken edistysaskeleeksi verrattuna D2:LoD:iin. Kyseenalaisena bonuksena olen upottanut tähän peliin enemmän rahaa kuin mihinkään muuhun peliin. Miinuksena pelille se, että kokonaisuuden hallitseminen vaatii aika paljon aikaa ja efforttia. Nykyään usein ei ole aikaa ja jos sitä on, ei haluaisi vaivata päätään millään kovin monimutkaisella.

2014 Divinity: Original Sin

Tämä oli positiivinen yllätys kaikin tavoin. Luulin, ettei tämän tyyppisiä pelejä enää edes tehdä. Coopina tuli pelattua myös, mikä oli varsin hauskaa.

2015 The Witcher 3: Wild Hunt

Nyt oli vaikea valinta. The Witcher 3 on kuitenkin sen verran kova eepos, että otetaan se. Nätein peli mitä olen koskaan pelannut ja tehtäväsuunnittelu on omaa luokkaansa. Dialogin ja tapahtumien tietynlainen rujous ja kiertelemättömyys oli myös erittäin virkistävää. Ottaisipa Bethesda tästä mallia seuraavaan Elder Scrolls -peliin...

Pakko antaa kuitenkin kunniamaininta Life Is Strangelle. Tämä on myös niitä pelejä mitkä ostin periaatteella "ainakaan en menetä kuin kourallisen euroja". Oli kyllä riipivä tapaus, pari kertaa saattoi silmät kostua.

2016 -

Ei muistu mitään mieleen, pelaaminen ollut muutenkin vähemmällä viime aikoina.

2017 Divinity: Original Sin II

Oli pakko hankkia, kun edeltävä osa oli niin hyvä. Erinomainen on tämäkin.

2018 -

2019 -
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
01.01.2017
Viestejä
57
Vuosi loppui niin teimpä tämmösen listan. Listasin vain PC (ei-VR) pelit koska Amiga ja C64 peleissä ei julkaisuajankohta niin vaikuttanut. Aloitan vuodesta 1993 siksi että.

1993: Doom
Tämä räjäytti FPS potin aikanaan ja teki niin monta asiaa kerralla oikein. Pelaan edelleen uusimpia megawadeja sillon tällöin.
1994: System Shock
Doomien välissä toi FPS genreen valtavasti uutta ja oli äärimmäisen tunnelmallinen.
1995: The Settlers
Vaikea valinta, monta hyvää peliä tuli ulos muttei mitään tajuntaa räjäyttävää. Päädyin Setlerssiin koska pelasin sitä aika paljon.
1996: Archimedean Dynasty
Avoin, erittäin hyvin rakennettu maailma, hyvä tarina aikanaan hienoilla välivideoilla ja mukava pelattavuus, grafiikat, ym.
1997: Little Big Adventure 2
Vaikuttaa ensivilkaisulta lasten peliltä mutta oikeasti uniikki, tunnelmallinen ja hyvin tehty 3D seikkailu.
1998: Fallout 2
RPG pelien kuningas.
1999: Hidden & Dangerous
FPS genreä realistisempaan suuntaan.
2000: Thief 2
Upeaa.
2001: Operation Flashpoint
Tätä tuli pelattua cooppina lukemattomia tunteja, tehtyä modeja ja nykyinen työpaikkakin on tämän pelin ansiota.
2002: Mafia
Vähän vaikea valinta tälle vuodelle, mutta tämä oli jees.
2003: IL-2 Sturmovik Forgotten Battles
Edelleen varmaan eniten pelattu lentosimu. Valtavasti sisältöä, toimiva coop moninpeli, haastava mutta helppo lähestyä.
2004: Vampire the Masquerade - Bloodlines
Paras FPS RPG teknisistä ongelmistaan huolimatta.
2005: Silent Hunter III
Realistinen sukellusvenesimu joka on samalla mahtava peli.
2006: Company of Heroes
Reaaliaikanaksuttelut harvemmin iskenyt sitten C&C:n, mutta tätä tuli pelattua paljon.
2007: Test Drive Unlimited
Kaahailua avoimessa maailmassa, moninpelinä. Kunnon jatko-osaa odotellessa.
2008: Mount & Blade
Kakkosta yhä odotellaan...
2009: DCS Black Shark
Aloitti Digital Combat Simulator sarjan.
2010: Civilization 5
Peak civilization minulle. Harmi että AI ei edelleenkään osaa pelata kuin huijaamalla.
2011: Minecraft
Luova hiekkalaatikko. Pelasin tätä kyllä jo 2010 mutta näemmä joku virallinen julkaisuvuosi on 2011.
2012: Chivalry Medieval Warfare
Oikeasti toimiva melee "FPS".
2013: Assetto Corsa
Paras ajosimu toistaiseksi. 764h pelattuna.
2014: The Talos Principle
Tämä tuli aika puun takaa. Mahtava puzzle-"FPS" syvällisellä tarinalla. En olisi arvannut että filosofiaa voisi näin nerokkaasti tuoda mukaan puzzlepeliin.
2015: TIS-100
Uniikki ohjelmointi-puzzlepeli. Myöhemmin tullut Shenzhen IO parantaa tästä mutta ei ole yhtä HC.
2016: Stellaris
Monipuolista avaruusstrategiaa.
2017: -
En löytänyt tälle vuodelle oikein mitään mainitsemisen arvoista mitä olisin pelannut.
2018: Kingdom Come Deliverance
Kickstarteroin peliä vaikka olinkin varsin skeptinen lupausten lunastamisesta. Mutta tekivät oikeasti loistavan pelin jollaisia ei juurikaan nykyään enää näe.
2019: Baba is You
Nerokas idea, tosin ei kovin montaa 2019 julkaistua peliä ole tullut pelattua.
2020: -
En löytänyt tälle vuodelle oikein mitään mainitsemisen arvoista mitä olisin pelannut.
2021: The Forgotten City
Tämä maistui.
2022: Last Call BBS
Zachtronicsin viimeinen puzzlepeli, kevyempi kun edelliset mutta silti uniikki ja mieluisa.

Julkaisuvuodet on vähän sumea konsepti nykyajan early access turaamisen kanssa mutta saipahan valkata listaan sopivan julkaisuvuoden joidenkin pelien kohdalla :) Varmaan joitain pelejä unohtunut jotka mahdollisesti pitäisi olla listalla.

edit: lisäsin 2021 ja 2022 pelit.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 419
1986: Boulder Dash. Ensimmäinen pelaamani peli tai ainakin ensimmäinen jonka muistan:) Olettaisin että c64 pelattiin, vuosi on kyllä aikalailla arvio.
1987: Leisure Suit Larry. Tätä pelattiin sellaisella "kannettavalla" tietokoneella, jossa oli oranssiin päin oleva näyttö. Ehkä pc-tietokone kuitenkin. Mullistava peli silloin joskus.
1988: Games, The: Summer Edition. Jotenkin tämä peli ja tämän tyyppiset pelit olivat suosiossa ja niitä pelattiin kavereiden kanssa niin paljon että ohjaimetkin rikkoutui. Ei ole tälläisiakaan pelejä tullut enää pelattua vuosikausiin. Ehkä Wii Sports jollain tavalla elvytti tämänkin perinteen.
1989: Golden Axe. Tätä taasen pelattiin kaksoisveljen kanssa Belgiassa vuonna 1990. Arcade versio on julkaistu 89, joten sopii hyvin joukkoon.
1990: The Secret of the Monkey Island. Hieno seikkailupeli, mutta aika hankala koska englannin kielen taito ei ollut (pelaajalla) kummoinen.
1991: Hunter. Varmaankin ensimmäisiä avoimen maailman 3d-pelejä jota on tullut pelattua. Todella hieno silloin joskus.
1992: F1GP. Hienosti tehty formulapeli Amigalle, jossa oli myös jaettu peli, eli ensin ajoi toinen kuski, sitten tietokone alkoi ohjaamaan autoa ja toinen kuski pääsi ajamaan omaa autoaan. Aika näppärä moodi, jonkalaista ei ole nykypeleissä juuri näkynyt.
1993: Gunship 2000. Tätä peliä tuli pelattua paljon Amigalla ja muistelen, että peli oli oikein hyvä.
1994: Detroit (video game). Autonrakennus / managerointipeli, jossa piti omaa autotehdasta pyörittää. Tämä tuli pelattua läpi useampaan kertaan, tosin mielikuva on että PC:llä, tosin sain ensimmäisen PC:n vuonna 1996, joten ehkä sitä on sitten sen jälkeen tullut pelattua. Julkaisuvuosi on joka tapauksessa 1994.
1995: Worms. Simppeli idea, mutta erittäin hauska toteutus. Tälle tuli myös jatkoa ja en ole ihan varma pelasinko ensimmäistä vai toista osaa, mutta samaa pelisarjaa kuitenkin. Pc:llä pelattiin.
1996: Grand Prix 2. PC:lle tuli ostettua tämä peli uutena, hieno jatko-osa tuolle aikaisemalle Amiga versiolle.
1997: Gran Turismo. Tätä peliä pelasin PS1 konsolilla, oliskohan ollut vuonna 2000, mutta toko peli julkaistiin jo aikaisemmin. Alfan DTM-auto oli muistaakseni tässä pelissä ja suosikkiauto myös.
1998: Colin McRae Rally. Uskomattoman hyvä rallipeli, muistaakseni hankin ratinkin tätä peliä varten.
1999: Rally-Sport. Suomalainen peli ,ostin tähän lisenssin ja se taisi olla 50mk. Tätä pelattiin vaikka kuinka paljon ja peli oli todella hyvä, joskin vaikea. PC:llä.
2000: Diablo II. PC:llä tuli pelattua läpi tämä ja muistelen, että lisäosan ostamalla taisi saada jo 800x600 resoluution, wau!
2001: Serious Sam. Peliä pelattiin laneissa ja jos vaikeustaso oli maksimissa ja pelaajia esim 4, niin peli kertoi vastustajien määrän myös neljällä, oli siis aika hauskaa menoa. Tosin koneesta loppui tehot aika nopeasti.
2002: Grand Theft Auto III. Julkaistiin PC:lle vuonna 2002 ja sitähän tuli sitten pelattua ihan riittämiin. Nykyisin aika karu ilmestys, mutta silloin oli kyllä upea peli. Pelissä oli fiilis, että siinä voi tehdä ihan mitä haluaa, todellista pelaamisen vapautta.
2003: SimCity 4. PC:llä tuli pelattua paljon tätä peliä ja ei oikeastaan tämän jälkeen ole muita vastaavia rakentelupelejä tullut koettuakaan. Tosin nykyään tulee pelattua enimmäkseen vain konsolilla, joten ei ole samalla lailla toimivaa käyttöliittymää käytössäkään, joka tälläiseen peliin sopii.
2004: Richard Burns Rally. Erittäin vaikea peli, varsinkin konsolilla ja omistin tästä sekä Xbox että PS2 versiot. Muistelen, että ps2 versio oli vähän etevämpi. Hyvä, mutta armottoman vaikea.
2005: Resident Evil 4. Pelasin tätä Gamecube konsolilla ja oli varmaankin yksi parhaista cuben peleistä. Muistaakseni läpi asti sain tämän pelattua. Muutenkin Gamecube oli sellainen konsoli, josta jäi hyvät muistot, ensimmäinen uuden sukupolven konsoli joka tuli hankittua. Se oli tarjouksessa 99e euron hintaan silloin.
2006: Test Drive Unlimited. Hieno autopeli, jota tuli pelattua Xbox 360 konsolilla aika paljon. Offlinessa tosin, onlinea ei tullut juurikaan kokeiltua.
2007: Mass Effect. Mutta koko pelisarja, ei pelkästään eka osa. Alunperin jätin jopa kesken tämän ekan osan, mutta myöhemmin pelasin Xbox 360 konsolilla koko pelisarjan läpi samoilla hahmoilla, jotka pystyi siirtämään pelistä toiseen. Ja se oli hieno kokemus. Eli pelit 1-2-3.
2008: Grand Theft Auto IV. Ostin tämän pelin takia uuden telkkarinkin, että sain kuvan kiinni HDMI:llä Xbox 360 pariksi. Hieno peli ja paljon kehitystä osasta kolme.
2009: Assassin's Creed II. No, ehkä tämä ei välttämättä listalle kuuluisi, mutta muutekin tuntui olevan hiljainen pelivuosi ja tämä kuitenkin on jatkumoa hyvälle pelisarjalle, jota pelaan tänäkin päivänä. Sitä paitsi, kun kävin Italiassa vuosia myöhemmin ja katselin kirkontornia ja mietin, että miksi se on niin tutun näköinen, niin tästä pelistähän se on tutuksi tullut.
2010: Alan Wake. Xbox 360 konsolilla tuli pelattua tämä läpi useampaankin kertaan, jopa vaikeimmalla vaikeustasolla, jota en yleensä tee ikinä. Hieno peli, vaikka olikin moitittu putkijuoksuksi, niin itse pidin kyllä.
2011: F1 2011. Xbox 360 konsolilla tätä tuli pelattua riittävästi, itse asiassa tämän pelin jälkeen en olekaan formulapelejä juurikaan pelannut. Hyvin tehty peli, pl. tekoäly joka oli ihmeen hidas aina ekalla kierroksella.
2012: Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier. Halusin tämän listalle, koska olen pelannut tästä pelisarjasta useampia versioita ja tuntuu, että nämä ovat olleet onnistuneita pelejä. Mielestäni pelasin jo alkuperäisellä Xboxilla jotain näistä, oliskohan ollut ihan se eka versio.
2013: GTA V. Olen pelannut tämän kolmesti läpi, yksinpelin siis ja omistanutkin pelin kahdelle eri konsolille, eli Xbox 360 sekä PS4. Viime aikoina olen miettinyt, että pelaisin yksinpelin läpi uudestaan, neljättä kertaa siis. Onlinea olen kokeillut, mutta ei kyllä oikein jaksa innostaa, yksinpelinä tämä on hieno peli.
2014: The Last of Us: Left Behind + Last of Us. Laitan tämän kokonaisuutena, koska vuosi 2013 on jo varattuna ja lisäksi pelasin tämän pelin myös kokonaisuutena PS4 konsolilla. Kyllä on hieno peli, tunnelmallinen, hienoja käänteitä ja hyvää pelattavuutta. Veli, joka ei yleensä jaksa peleistä innostua pelasi tämän läpi, joten jotain erikoista tässä on.
2015: Fallout 4. Tätä jos jotain olen pelannut aivan liikaa. Ps4 väitti että 800h+ mutta en uskalla sanoa onko lukema oikea. Joka tapauksessa pelasin pelin sekä lisäosat läpi ja rakensin n. 25 erilaista tukikohtaakin, siihen sitä aikaa varmaan menikin. Olen miettinyt, että pelaisin joskus vielä tämän läpi, mutta on niin paljon muutakin pelattavaa. Koko Fallout pelisarja ja minulle erityisesti 3 ja 4 ovat olleet hienoja pelikokemuksia, vaikka niitä nyt moni moittiikin.
2016: Heavy Rain, ps4 versio. Olen pelannut tämän kahdesti läpi ja molemmilla kerroilla tarina on ollut mykistävän hieno. Musiikit ovat myös todella kauniit, joten miksipä tätä ei listalle laittaisi. Hieno peli tai napinpainelusimulaatio, ihan miten vaan, mutta pidän kyllä paljon tästä pelistä.
2017: Life Is Strange sekä Before the Storm. Kahteen kertaan olen läpi pelannut alkuperäisen osan ja prequelin kerran. Halusin Fallout 4:sen listalle, niin piti hieman kikkailla, mutta kaipa nämä voi periaatteessa laskea samaksi peliksi ja Before The Storm julkaistiin vuonna 2017. Joka tapauksessa kaikinpuolin upea peli, myös tuo esiosa on onnistunut.
2018: Detroit: Become Human. Hieno peli tämäkin, tyylikäs, monta erilaista pelityyliä ja hyvät (ääni)näyttelijät. Kaksi kertaa olen pelannut tämän(kin) läpi ja varmaankin tulee vielä kerran ainakin kokeiltua uutta pelikertaa.
2019: Dirt Rally 2.0. Tämä sekä ensimmäinen osa ovat molemmat hyviä tasapainoilemaan realismin ja arcaden välillä. Tarpeeksi realismia, mutta voi kuitenkin pelata pad-ohjaimella, ainakin tätä jälkimmästi osaa. Ensimmäistä osaa pelasin pc:llä ratilla ja tätä toista osaa padilla. Hyvä ja onnistunut rallipeli.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 476
2018 - Return of The Obra Dinn (PC)
2019 - Slay the Spire (PC)
Päivitin vuoden 2018 ja 2019 pelit siitäkin huolimatta, että aikaa ei ole juuri kulunut. 2019 potentiaalisia pelaamattomia lähinnä Nintendon peleistä Link's Awakening (remake) ja Luigi's Mansion 3, mutta vahva oletus ettei kumpikaan pysty horjuttamaan ~parasta koskaan pelaamaani deckbuilderia pois palkintopallilta, varsinkin kun Slay the Spire juuri tänään sai neljännen hahmonsa, joka vaikuttaa lyhyellä testillä mahtavalta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
209
Ääneen fantasioin että voisipa Steamiin tai jonnekin listata omat vuoden pelit ja lukea muiden valinnoista. Kegetys vinkkasi että täällähän sitä voi.

Eli voi pojat, avaanpa pelin vuodelle 2021. Pahoittelen mahdollisia typoja, tämä on melkoinen kirjoitusurakka.

Nämä on kaikki PC:lle, ellei toisin mainita.

1993 - Doom
Muutti FPS-pelaamisen iäksi. Olin kovin nuori Doomin julkaisun aikoihin, mutta silti muistan yhä ne hämmästyneet ensireaktiot. Ehkä iästäni johtuen pelasin kuitenkin lopulta enemmän Quakea, mutta Doom jätti silti jälkensä.

1994 - SimCity 2000 (DOS)
Taas yksi virstanpylväs joka näytti mitä kaikkea pelaaminen voi olla. Omien kaupunkien rakentaminen oli loputonta hupia. En tiedä tuliko tämä teknisesti aivan 1994, mutta minun lista, minun säännöt. Muutakaan en osannut 94:lle valita.

1995 - Worms
Hieman vaikeampi vuosi valita suosikkeja, mutta Worms oli kyllä todella oivaltava ja sitä tuli pelattua tuntimääräisesti lie eniten.

1996 - Quake
Todella tunnelmallinen Quake löi pöytään moninpelaamisen aikakauden. Yksinpeli oli ehkä hieman höttöä ja pidin tässä mielessä Quake 2:sta enemmän, mutta Quake oli silti hands down paras FPS mitä tähän mennessä oltiin nähty.

1997 - Dungeon Keeper
Oma all time suosikkipelini, jonka CD kainalossa minut voidaan sitten joskus haudata. Oman valtakunnan rakentaminen ja demonien kasvattaminen oli ja on yhä todella koukuttavaa touhua. Hyytävältä tunnelmaltaan huikea. Peli tuntuu elävältä vielä tänä päivänäkin. Asensin tämän viimeksi eilen uudelle koneelle.

1998 - Half-Life
Jälleen yksi FPS-pelaamisen merkkipaalu. Sanat eivät riittäneet kuvaamaan kuinka uskomattoman vakuuttava peli oli aikoinaan. Kaikki toimi niin viimeisen päälle yhteen. Tarina oli mielenkiintoinen, mekaniikat olivat aivan käsittämättömän huikeat ja NPC:ien suut liikkuivat puhuessa! Kaikki oli nyt nähty! Tähän päälle vielä ehkä kaikkien aikojen merkittävin modiscene niin Half-Lifen julkaisun vaikutuksia katsellaan vielä tänäänkin.

1999 - Age Of Empires II: The Age of Kings
Paras moninpeli RTS naksuttelu. Yhä tänä päivänäkin tulee pelattua AOE 2:n remastereita. Peli on uskomattoman hyvässä balanssissa eri sivilisaatioiden osilta, mekaniikat ovat mielenkiintoiset ja pelattavaa on käytännössä loputtomasti. Paljon on tullut käytettyä aikaa myös pelin editorissa.

2000 - Counter-Strike
Jos Quake määritti moninpelaamisen, Counter-Strike viimeisteli sen. Paras FPS-moninpeli mitä on tehty. Monet pelitalot ovat yrittäneet toistaa CS:n onnistumisen kaavaa ja epäonnistuneet siinä, joten enpä yritä itsekään arvata miksi CS on niin taianomainen että sitä pelataan yhä todella sankoin joukoin. Lisämainintana level design touhut CS:lle tarjosi itselleni yhtä lailla hupia kuin itse pelin pelaaminen.

2001 - Operation Flashpoint: Cold War Crisis
Ehkä eniten elämääni vaikuttanut peliteos. Pelin kautta on löytynyt paljon hyviä kavereita ja yhteisöjä mitä muut pelit eivät osanneet tarjota. Näiden yhteisöjen kautta peli maistui todella hyvältä ja yhä tänä päivänäkin tulee vielä pelattua OFP:n jälkeläisiä, eli ARMA-pelejä. Viimeksi pelasin OFP:n läpi tänä vuonna (2020). Lisämainintana hirmuisen hyvä editori.

2002 - Morrowind
Merkittävin RPG-peli mitä olen pelannut. Tunnelma on aivan omaa luokkaansa, maailma tuntuu uskomattoman laajalta ja pelin syvyys on sellaista mihin Skyrimkään ei mielestäni yltänyt.

2003 - Call Of Duty
Julkaisussaan todella hauska yksinpelikampanja ja hyvä moninpeli. Kaikin puolin eheä ja hyvä peli. Jatko-osissa valitettavasti lähdettiin varsin pian syöksykiitoon.

2004 - Half-Life 2
FPS-pelaaminen koki jälleen uuden virstanpylvään. Uskomattoman hyvät pelimekaniikat, ennennäkemättömät fysiikat ja huikea level design. Monella tapaa perinteiset FPS-yksinpelit huipentuivat Half-Life 2:een. Kuin kaikki opittu oltaisiin laitettu yhteen. Lisämainintana jälleen uskomaton modiskene, level design hommat ja muu oheistoiminta. Kympin suoritus.

2005 - Battlefield 2
Todella nautinnollinen moninpeli jonka parissa paloi sadat ellei tuhannet pelitunnit. Simppeli konsepti on yleensä se paras konsepti.

2006 - The Elder Scrolls IV: Oblivion
Ehkä lievä pettymys Morrowindin jälkeen, mutta silti selkeästi vuoden kruunu. Laadukas RPG-seikkailu johon paloi tunteja kymmenittäin.

2007 - Crysis
Teknisesti ja graafisesti yksi kaikkien aikojen merkkiteoksista jota modernit pelimoottorit yhä kavahtavat. Tämän lisäksi myös itse peli oli mielestäni mukavan oivaltavaa fysiikkahauskuuttelua. Puoliavoimet pelimaailmat olivat juuri sopivan kokoisia että etenemisvaihtoehtoja tuntui olevan paljon, mutta ei niin avoimia etteikö peli olisi pitänyt jatkuvasti otteessan. Harmi että siinä oli niitä alieneita...

2008 - Left 4 Dead
Todella hauska moninpeli kaverien kanssa pelattavaksi. Half-Life 2:n hengessä todella hyvät pelimekaniikat.

2009 - Left 4 Dead 2
Kuin Left 4 Dead mutta vieläkin parempi.

2010 - Mafia 2
Henkilökohtaisesti hirvittävän huono pelivuosi. Kesti pitkään löytää mitään peliä mikä olisi mainitsemisen arvoinen. Mafia 2:n jaksoin kaikista puutteistaan huolimatta pelata läpi, mutta täytyy myöntää että eiköhän tätäkin kantanut vain muistot varsin erinomaisesta Mafia (2002) pelistä.

2011 - Minecraft
Tässäpä peli jonkalaista ei toista nähdä pitkään pitkään aikaan. Konsepti on täydellinen ja niin on myös toteutus. Rakentelu yksin tai kavereiden kanssa on todella nautinnollista, pelattavaa on loputtomasti ja pelin kehitys on yhä (2020) täysissä voimissaan. Viimeksi kun peliä pelasin tapahtui se VR:ssä. Jälleen uusi syvyys pelille.

2012 - Chivalry: Medieval Warfare
Vaikea ja sitä kautta todella tyydyttävät pelimekaniikat. On todella virkistävää pelata jotain joka ei perustu vain refleksiklikkailuun Counter-Striken ja muiden vastaavien tyyliin. Onnistumisen riemu tuntuu aidommalta ja voimakkaammalta. Ei todellakaan kaikille, mutta itseeni upposi pitkäksi aikaa. Steamin pelituntien perusteella eniten pelaamani peli.

2013 - BioShock Infinite
Henkilökohtaisesti jälleen vaikea pelivuosi. Mikään ei erityisesti räjäyttänyt pottia, mutta Infinite oli semmoinen peli jonka pelasin alusta loppuun.

2014 - South Park: The Stick of Truth
Jälleen peli joka tuli täysin puskista pelivuoden kärkeen. Pidän South Park sarjasta, mutta en ole koskaan ollut kiinnostunut sarjan peleistä. Ostin pelin muistaakseni jostain alennuksesta ja ajattelin testata vain lyhyen matkaa. Hetki myöhemmin oli koko peli ahmittuna. Todella hauska.

2015 - The Witcher 3: Wild Hunt
En ole aikaisempia noitureja juurikaan pelannut, osittain koska Elder Scrolls pelit täyttivät minun kiinnostukseni genreä kohtaan, joten Witcher 3 hyökkäsi kyllä puskista. Pelin konsolimaiset mekaniikat meinasivat ensin työntää minut pelistä pois, mutta viimeistään Bloody Baronin noitajahdin jälkeen olin täysin myyty. Peli rakentaa todella huikean tunnelman ympärilleen.

2016 - Chronos (VR)
Omaan makuuni ensimmäinen kunnollinen VR-peli ja vielä samalla todella hyvä sellainen. Mielenkiintoisesti muista VR-valinnoista poiketen tätä pelataan istualtaan. Tunnelma on erinomainen, pelin ajatus on omaperäinen (joka kuolemalla oma hahmo vanhenee vuodella) ja pelimekaniikat ovat klassiset mutta toimivat. Pelillä on myös mukavasti pituutta ja maisemat vaihtuvat riittävän tiheään että mielenkiinto pysyy yllä. Jotkut voivat kokea pelin turhan vaikeaksi.

2017 - Robo Recall (VR)
Vau, tätäkö on AAA-tason FPS-pelaaminen? Aivan kuin olisi jonkun Arcade-koneen sisuksissa. Kuin suoraan jostain hyväntuulisesta scifi-elokuvasta. Todella hyvät pelimekaniikat, uskomattoman kaunis kakkuloiden alla, humoristinen ja omaa uudelleenpeluuarvoa. Kritiikkiä tulee pelin lyhyestä kestosta.

2018 - Echo Combat (VR)
Moninpelaamisen seuraava taso. Pelissä leijutaan painottomassa tilassa milloin mitenkin päin ja räiskitään vastustajatiimiä erinäisten tehtävien puitteissa. En ollut koskaan kokenut moninpeliä jossa tiimipelaaminen olisi näin aitoa, ja olen kuitenkin Flashpoint veteraani. Oma tiimi tuntuu oikeasti samalta kuin menisi tuntemattomien kanssa tuonne liikuntahallille pelaamaan jotain. Väki tsemppaa toisiaan, taktiikoita luodaan, epäonnistumisia kirotaan. Päälle vielä todella omaperäiset ja sykettä nostattavat pelimekaniikat ja upeat grafiikat. Ai että.

2019 - Mordhau
Uusi miekkailupeli Chivalryn fanien tekemänä. Jäätävän koukuttavaa huitomista, nyt vieläkin monimutkaisempana ja hienovaraisempana! Peli osaa olla yhtä aikaa todella nautinnollinen että raivostuttava, mutta onneksi oikeista syistä: peli on hervottoman vaikea "masteroida".

2020 - Half-Life: Alyx (VR)
Paras peli mitä olen koskaan pelannut. Ei ehkä yksittäisiltä meriiteiltään, vaan kokonaisuutena. Alyxin rinnastaminen muihin peleihin tuntuu hieman samalta kuin rinnastaisi telvisiosarjoja radio-ohjelmiin. Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä että ettei ole liioittelua kutsua jotain "next geniksi". Huikea lopetus vuosikymmenelle.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 620
2001 - Operation Flashpoint: Cold War Crisis
Ehkä eniten elämääni vaikuttanut peliteos. Pelin kautta on löytynyt paljon hyviä kavereita ja yhteisöjä mitä muut pelit eivät osanneet tarjota. Näiden yhteisöjen kautta peli maistui todella hyvältä ja yhä tänä päivänäkin tulee vielä pelattua OFP:n jälkeläisiä, eli ARMA-pelejä. Viimeksi pelasin OFP:n läpi tänä vuonna (2020). Lisämainintana hirmuisen hyvä editori.
Toki myöhemmin muutaman muunkin yhteisön onnistuin löytämään, mutta joo, OFP oli kyl itelle eka niistä joka tarjosi jotain "pitempikestosia" suhteita ja kavereita ihan oikiaanki elämään.

2017 vuosi onkin taas sit astetta kovempi, monta huikeeta peliä, joskin yksi noussee ylitse muiden. Vielä muutamia potentiaalista pelaamatta(mm. AC: Origins, Cuphead ja RE7). Katellaan jos sais tulevana vuonna tuon vuoden klaarattua =P.
Voipa oikeastaan päivittää listaan seuraavat 2017 ja 2018


2017: PREY
Tämän pariin otteeseen pelannut ja immersive sim fanina noussut kyl yheksi muistettavimmista peleistä. Ei mikään täydellinen tuotos, hieman lopsahtaa loppua kohden. Pari kilpailijaa tälle oli, mutta eivät kuitenkaan ihan niin varteenotettavia kokonaisuudeltaan. Tykkäsin myös tuosta DLC:stä kuin hullu puurosta, mukavan virkistävän erilainen, mutta kuitenkin tutussa ympäristössä. Tällaista leikittelyä toivois lisääkin peleihin, että vaihdetaan pelityyppiä, mutta jätetään mekaniikka osittain tutuksi.

2018: Kingdom Come: Deliverance
Olis tehny melkee mieli nostaa joku pienemmän studion peli tähän, koska tältä vuodelta lähimmät kilpailijat olivat heiltä. Kuitenkin Kingdom Come näytti sen, että ison, näyttävän ja pitkän pelin voi tehdä tekemättä pelistä muiden vastaavien kopiota tai ilman isoa rahaa. Tämä oli tunnelmaltaan ja muistijäljeltään Preyhin verrattava tuotos. En jaksa uskoa, että tätä valintaa tarvis 'katua' vaikka monta pelaamatonta tuotosta vielä tuoltakin vuodelta on.

2019 vuodelta pelattuja pelejä on ehkä yks potentiaalinen ja potentiaalisia pikavilkasulla näyttää olevan vajaa kymmenen, joten tän valintaan voi taas sit käyttää seuraavat pari vuotta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
877
Aloin miettimään listalleni jatkoa, mutta tyssäsi vuoteen 2019, en ole pelannut yhtään peliä tuolta vuodelta. DMC5 ollut hyllyssä about julkaisusta saakka, mutta koskemattomana ja pari muuta kiintoisaa löysin googlella lisäksi. 2020 julkaistuista olen pelannut yhden pelin mutta se onkin aivan eri asia koska ff7 remake ja se pelisarja merkitsee minulle paljon.

2017 vuodeltakin suurin osa vielä pelaamatta, kiinnostavia löytyy useita.

Pelitunteja tältä vuodelta varmaan enemmän kuin koskaan, kaikesta huolimatta. Vanhassa vara parempi näköjään ihan tilastojenkin valossa. 2018 tuli kuitenkin jymypaukku God Of Warin muodossa joka oli Peli isolla Peellä että ei uusi ihan automaattisesti ole paskaa :joy:

Vedän julkaisupäivän mukaan milloin miellän ne itse julkaistuksi että listan teko helpottuu (en siis EU only vaan myös JP, koska miellän monet pelit JP-julkaisussa julkaistuksi, esim SMB3 on peli vuodelta 1988, vaikka se tuli EU'hun paljon myöhemmin)

1988 Super Mario Bros. 3 (NES)
1989 Ninja Gaiden (NES)
1990 Mega Man 3 (NES)
1991 Final Fantasy IV (SNES)
1992 Super Mario World (SNES)
1993 Doom (PC)
1994 Donkey Kong Country (SNES)
1995 Yoshi's Island (SNES)
1996 Crash Bandicoot (PSX)
1997 Final Fantasy VII (PSX)
1998 Crash Bandicoot 3 (PSX) [lisämaininta MGS - mutta Crash 3 mulle merkityksellisempi]
1999 Final Fantasy VIII (PSX)
2000 Vagrant Story (PSX)
2001 Final Fantasy IX (PSX) [lisämaininta MGS2]
2002 Final Fantasy X (PS2)
2003 Call Of Duty (PC)
2004 Counter-Strike: Source (PC)
2005 -Googlasinkin ja pelkkää paskaa, en mainitse mitään.
2006 Final Fantasy XII (PS2)
2007 Halo 3 (Xbox 360)
2008 Gears Of War 2 (Xbox 360)
2009 Demon's Souls (PS3) [Tälle erikoismaininta<3] / Warhammer 40k: Dawn Of War 2 (PC) [paras pc-exclu ikinä]
2010 Darksiders (PC) / Super Mario Galaxy 2 (Wii)
2011 Portal 2
2012 Diablo 3 & CS: Global Offensive (PC) [Tätä ei tarttenu miettiä yhtään, mullistivat pelaamiseni]
2013 Pikmin 3 (Wii U) [Surkea pelivuosi, tämän sain googlella kaivettua esiin, loistava peli]
2014 Destiny (PS4) [Yksi niistä, jotka mullistivat elämäni. Kahdesti olen PS4:n ostanut tämän vuoksi] - Googlailun myötä täytyy myös todeta että yksi kaikkien aikojen pelivuosista omaan makuuni. Listalle olis voinu pistää varmaan kymmenen nimeä tuolta.
2015 Evoland 2 (PC) - Parhaita indiepelejä ikinä.
2016 Doom (PC) - elän backlogeissa, joten viimevuodelta pelaamatta 90%.
2017 -

*2015 = Witcher 3..meh. En halua antaa paras-titteliä tälle vaikka hyvä olikin. En muistele mitenkään huikeana, vaikka hahmot ja tarina olivatkin parasta A-luokkaa mutta pelinä hyvinkin keskinkertainen. Bloodborne & Xenoblade X pelaamatta, hyllyssä odottaa backlogivuoroaan samaiselta vuodelta.

2017 julkaistuja pelejä en ole vielä ilmeisesti pelannut. Mutta kun googlasin, näyttäähän siellä jo tulleen ja on tulossa niin paljon huippuakin huipumpia pelejä, että vaikuttais siltä että tästä tulee paras pelivuosi ikinä.

Jotain saattoi unohtua, että listalla ei välttämättä ole se absoluuttisesti vahvin mielipiteeni parhaaksi, mutta näillä mennään :smoke:
Joten lisätään listalle
2016 - Dishonored 2 - Upea, mahtava, kaunis.
2018 - God Of War, upeimpia Pelejä koskaan.
2020 - FF7 Remake, uudistukset olivat imo pääasiassa asiallisia, joten rakastin joka hetkeä tämän parissa.
 

Subv1sa

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 113
Tästä listasta varmasti moni eri mieltä, mutta itselle tärkeimmät pelit noilta vuosilta.

1980: Pacman
1981: Donkey Kong
1982: Pitfall!
1983: Pole Position II
1984: Elite
1985: Ultima IV
1986: Bubble Bobble
1987: Maniac Mansion
1988: Altered Beast
1989: DuckTales
1990: The Secret Of Monkey Island
1991: Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
1992: Alone in the Dark
1993: Sam & Max Hit the Road
1994: Ufo: Enemy Unknown
1995: Command & Conquer
1996: Duke Nukem 3D
1997: Fallout
1998: Fallout 2
1999: System Shock 2
2000: Deus Ex
2001: Grand Theft Auto 3
2002: Battlefield 1942
2003: Postal 2
2004: Unreal Tournament 2004
2005: Civilization IV
2006: Flatout 2
2007: BioShock
2008: Fallout 3
2009: Minecraft
2010: Fallout: New Vegas
2011: The Elder Scrolls V: Skyrim
2012: Planetside 2
2013: BioShock Infinite
2014: Wolfenstein: The New Order
2015: Fallout 4
2016: Battlefield 1

Usealta vuodelta oli montakin hyvää peliä, mutta ratkaisin järjestyksen en pelituntien perusteella vaan mistä vahvin mielikuva.
2017 Thimbleweed park
2018 Fallout 76
2019 Death Stranding
2020 Cyberpunk 2077
2021 The Ascent
2022 Return to Monkey Island
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Tämä ketju nostettu ylos :tup: Niin tulikin aika olennaista päivitettävää siihen edelliseen vuoden 2017 postaukseeni :smoke: Vanhat pysyköön samoina, mutta 2014 eteenpäin lisättynä/päivitettynä viestin loppuun

1991 Monkey Island 2
1992 Indiana Jones and the Fate of Atlantis
1993 Gabriel Knight: Sins of the fathers
1994 Death Gate
1995 Hexen
1996 Duke Nukem 3D
1997 Blade Runner
1998 Fallout 2
1999 Planescape Torment
2000 Baldurs Gate 2
2001 Commandos 2
2002 Icewind dale 2
2003 Star Wars: KOTOR

2004 tämä nyt meni vaikeaksi, ei mitään oikein tarjolla ja jostain syystä en edes tunnista Half-Life2:sta screenshotteja, mahdoinko edes pelata...
2005 World of warcraft (Euroopan julkaisupäivän mukaan...)
2006 en minä tiedä, mä vaan Wowitin
2007 WoW: the burning crusade
2008 skippasin näköjään nämä kaikki
2009 sama kuin yllä
2010 Civilization V
2011
ööööh no olkoon sitten Witcher 2 kun ei muutakaan ole mistä ottaa, en kyllä sitä edes päässyt puoleen väliin
2012 XCOM
2013 Tomb Raider
2014 Alien Isolation
2015 Witcher 3
2016 Overwatch
2017 Divinity: Original Sin 2
2018 Pathfinder - Kingmaker
2019 Disco Elysium
2020 Troubleshooter
2021 Vagrus - The Riven Realms
2022 Expeditions Rome
 

KiD83

Persu
Liittynyt
13.02.2018
Viestejä
1 027
Oli pakko ihan istahtaa toviksi miettimään mieleen jääneitä pelejä menneiltä ajoilta ketjun innoittamana.
Tässä varsin kovasti aukkoja siäsltävä lista, toistaiseksi.

Digger 1983
Ikari Warriors 1986
The Last Ninja 1987
Prince of Persia 1989
Super Mario World 1990
Another World 1991
Killer Instinct 1994
NHL 96 1995
Gran Turismo 1997
Delta Force 1998
Command & Conquer: Tiberian Sun 1999
Soldier Of Fortune 2000
Soldier Of Fortune 2 2002

Tässä välissä menee vuosia ilman aktiivista pelailua, lähinnä siittiöiden kehittyminen alkioksi ja siitä eteenpäin.

Fortnite BR 2017
Apex Legends 2019
Valorant 2020
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
835
Listat on aina kivoja. Ensimmäiset oikeat pelimuistot lapsuudesta on perus Doomit ja Duke Nukemit, mutta en niitä viitsi lisätä tähän listaan. Alotan siis vuodesta 1997, jolloin sain joululahjaksi Nintendo 64:n ja pelaaminen tuli osaksi arkea. Julkaisuvuodet vastaavat Euroopan julkaisuvuotta kyseiselle alustalle, joka on PC, ellei erikseen mainita. Kaikkia pelejä ei ole pelattu julkaisuvuonna.

1997 Mario Kart 64 (N64)
1998 The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64)
1999 Command & Conquer: Tiberian Sun
2000 Pokémon Stadium (N64)
2001 Command & Conquer: Yuri's Revenge
2002 Grand Theft Auto III
2003 Grand Theft Auto: Vice City
2004 Half-Life 2
2005 Grand Theft Auto: San Andreas
2006 Pro Evolution Soccer 6
2007 Portal
2008 Grand Theft Auto IV
2009 Batman: Arkham Asylum
2010 Mass Effect 2
2011 Bastion
2012 Counter-Strike: Global Offensive
2013 FIFA 14
2014 FIFA 15
2015 The Witcher 3: Wild Hunt
2016 DOOM
2017 Assassin's Creed Origins
2018 Assassin's Creed Odyssey
2019 Dota Underlords
2020 Horizon Zero Dawn: Complete Edition
2021 Psychonauts 2

Tänä vuonna julkaistuista peleistä pelattuna on toistaiseksi vain Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.10.2020
Viestejä
283
Tässä ei ihan niin täydellinen lista. Joka vuodelle en löytänyt listattavaa, päivittelen myöhemmin jos tulee mieleen. Suurta osaa listan peleistä en ole pelannut julkaisuvuonna, vaan myöhemmin tai huomattavasti myöhemmin. Osaa olen pelannut julkaisun aikaan ensiksi kavereiden luona, ja hankkinut pelit itselleni vasta myöhemmin. Itselleni aktiivisimmat pelivuodet sattuivat haarukkaan 2006-2013, kalustona PC ja Ps3. Tuota ennen pelikalusto oli kotona mitä oli ja tuon jälkeen kiinnostus pelaamiseen alkoi laskea. Nyt viimeisen vuoden aikana on tullut pelailtua taas enemmän, suurilta osin menneiden vuosien pelejä. Uusin julkaisu mitä olen hankkinut on tuo listan viimeinen.



1996: Grand Prix 2
Tätä tuli ensiksi pelattua kaverin luona, sittemmin joitain vuosia myöhemmin kotona. Täysimittaiset kisaviikonloput ja täysi kausi, parhautta.

2000: Colin McRae Rally 2.0
Sain joululahjaksi, tuli pelattua paljon ja pitkään julkaisun jälkeenkin. Joku saisi tuoda tästä erikoiskokeita uudempiin rallipeleihin nostalgiamielessä

2001: Ghost Recon 1
Mä olen aina tykännyt vanhoista Ghost Reconeista. Niissä on sopiva annos realismia ollen kuitenkin helpommin lähestyttäviä kuin täysiveriset armeijasimulaatiot. Sääli että pelisarjan uudemmat osat ovat muuttuneet niin paljon.

2003: Wolfenstein: Enemy Territory
Paras peli kautta aikain, johon tulen aina vertaamaan kaikkia pelaamiani moninpelejä.

2004: Need For Speed Underground 2
Yksi nuoruuden suosikkipeleistä. Edelleenkin ihan pelattava peli. Ykköstä en koskaan pelaillut kokeilua enempää.

2005: GTA:San Andreas (PC)
Ehkä se paras Gta minulle, tai tasoissa V:n kanssa. En pelannut julkaisun aikaan, vaan useita vuosia myöhemmin, ja pelaan ajoittain edelleen.

2006: Flatout 2
Tykkäsin ensimmäisen Flatoutin jokkismeiningistä tyylilajina, mutta puhtaana romurallina pelisarjan toinen osa on parempi. Paljon tuli pelattua.

2007: Crysis
Ensimmäinen puolisko pelistä oli mukavaa räiskintää ja silmäkarkin ihmettelyä, sitten meno muuttui omituiseksi. En ole koskenut sitten vuoden 2011-2012, en tiedä miten maistuisi nykyään.

2008: Gta IV
Ensimmäinen peli mitä pelasin upouudelta telkkarilta ja pleikkariltani tuona vuonna. Tuntui ihmeelliseltä. Myöhemmin lisäosat veivät pääpeliä kuin pässiä narussa.

2009: Assassin's Creed 2
Ezion tarinan alku. Pelailin muutama vuosi takaperin tuon taas läpi, hyvin maistui edelleen. Oma AC:n peluu tyssäsi kuitenkin kolmanteen osaan, sitä uudempiin ei ole tullut tutustuttua.

2010: Red Dead Redemption
Ehkä paras peli mitä Rockstar on tehnyt. Tämän parissa aika vaan katosi jonnekin.

2012: Euro Truck Simulator 2
Mä olen aikanaan ajanut työkseni, ja ostin tämän vuosia julkaisun jälkeen kun halusin tietää kuinka hyvin peli vastaa todellisuutta. Hauskaa sinänsä, että näinkin kuivakka simulaatio saa muistot entisestä työelämästä nousemaan pintaan niin hyvin. Palailen tämän pariin enää harvakseltaan, silloin kun haluaa muistella menneitä.

2013: Gta V
Julkaisuviikolla 70h pelikelloon.

2014: Spintires
Alkuperäinen Spintires tuntui jotenkin tuoreelta ja uudelta idealta kaikkiin muihin peleihin verrattuna mitä on tullut koetettua, vaikka kyse on vaan metsässä kuorma-autolla rämpimisestä. Vähän kuten ETS2:n kanssa, tämäkin kutkuttelee joitain tosielämän kokemuksia mm armeijasta.

2015: Cities Skylines
Olin tämän julkaisun aikaan pitkällä ulkomaanreissulla amerikassa, ja pidin yhtenä viikonloppuna hotellissa lomaa lomalta. Tilasin pizzaa ja pelailin pelejä läppäriltä. Tämä oli yksi niistä peleistä mitä pelasin. Bonuksena päälle vielä pienet torilla tavataan-fiilikset suomipelistä joka valloitti maailman.

2016: Hill Climb Racing 2
En muista että pelejä olisi rajattu konsoleille/PC:lle? No, muita tuon vuoden pelejä en muista pelanneeni, ja tykkään tästä pelistä.

2018: Wreckfest
Kokeilin aikanaan Game Passin kautta ja nyt ostin Steamin syysalesta tämän itselleni kun teki mieli pelata ohjainystävällistä rallipeliä. Tykkään, kovasti samaa fiilistä kuin alkuperäisessa Flatoutissa. Moninpelissäkin löytyy vielä muutamia aktiivisia servereitä. (Kansa huutaa RDR2:ta tähän väliin, se on koneella mutta ei ole jostain syystä innostanut)

2020: Snowrunner
Paranneltu versio Spintiresista. Olisko 140 tuntia pelikellossa tällä hetkellä. Rentouttavaa offailua.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 476
2020 - THPS1+2
2021 - Inscryption
2022 - Neon White
Päivitetty taas muutama vuosi pelaamisten pohjalta. Vuodelle 2022 löytyi jopa 3 ihan potentiaalista ehdokasta (Neon White, Case of the Golden Idol ja Tunic), siinä missä vuosi 2020 on ollut melko huono ja harvinaisen vaikea löytää hyviä. Ehkä niitä vielä joskus myöhemmin löytyy takautuvasti.
 
Liittynyt
25.07.2021
Viestejä
18
Pelaaminen tuli aloitettua joskus 90-luvun loppupuolella. Modernimpeja pelejä tykkään pelata enimmäkseen. Toiminta suosikkigenre. Monelta vuodelta löytyi selkeä suosikki, mutta osassa piti mennä 8/10 arvosanan peleihin, että suosikki löytyi. 90-luvulta montaa peliä en ole arvioinutkaan edes.

1993 - Doom
1994 - Doom 2
1995 - Warcraft 2
1996 - Duke Nukem 3D
1997 - Blood
1998 - Half-Life
1999 - Age of Empires 2

2000 - Diablo 2
Yksinpeliä tuli hakattua aikoinaan paljon.

2001 - GTA 3
2002 - GTA Vice City

2003 - Call of Duty
United Offensive -lisäriä tuli hakattua Harbor-mapissa rifle only-servereillä.

2004 - GTA San Andreas

2005 - F.E.A.R
Kauhu ja FPS onnistuneesti naitettu keskenään.

2006 - Hitman: Blood Money
2007 - Mass Effect
2008 - Dead Space
2009 - Dragon Age: Origins

2010 - Alan Wake
Oma suosikki Remedyltä. Tässä vain osui kaikki kohdilleen. Taistelumekaniikka oli viihdyttävä ja tunnelmaa piisasi alusta loppuun.

2011 - TES V: Skyrim
Silloisen uuden koneen ensimmäisiä pelejä ja oli kyllä huikea kokemus. Äänimaailma jäi erityisesti mieleen.

2012 - The Walking Dead: The Game - Season 1
Kaikki neljä seasonia olivat hyviä, mutta ensimmäinen oli mielestäni paras.

2013 - GTA V
Edelleenkin viimeisin peli, minkä olen ennakkotilannut, eikä tarvinnut katua. Täytyy joskus pelata uudestaankin tarina läpi. Moninpeli jäi kokeilun asteelle.

2014 - Alien: Isolation
Alkuun oli vähän hakemista sen suhteen, että tykkäsinkö vai en, jäin alussa jumiinkin pitkäksi aikaa yhteen kohtaan, mutta siitä kun pääsin eteenpäin niin peli vain parani loppua kohden.

2015 - The Witcher 3
2016 - Dark Souls 3

2017 - Batman: The Enemy Within
Vähän yllättäen tämä nousi vuoden peliksi, kun eka osa oli sellainen ihan jees. Tässä kuitenkin toimi tarina paremmin sekä Telltalen rautainen ammattitaito toki näkyy.

2018 - God of War
Visuaalisesti kauneimpia pelejä mitä olen pelannut.

2019 - Metro Exodus

2020 - Demon's Souls Remake
Jos remakeja ei lasketa, niin sitten vuoden peli on hiljattain pelattu Ghost of Tsushima.

2021 - It Takes Two

2022 - Elden Ring
Keväämmällä pelattu läpi nousikin sitten parhaaksi pelaamakseni peliksi Skyrimin ohi. DLC:tä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.09.2023
Viestejä
48
1993 NHL 94 (PC)
1994 Doom 2 (PC)
1995 Tekken 2 (PS) - Tämä oli itsellä se peli, joka räjäytti potin ja tämän myötä oli itsekin saatava PS1
1996 Duke nukem 3d (PC) - Serkkujen luona käydessä tämä oli aina meidän sessioiden kohteena
1997 FIFA 98 (PC) - Ensimmäinen jalkapallopeli jota ikinä pelannut
1998 Colin Mcrae rally (PS)
1999 Driver (PC)
2000 Colin mcrae rally 2 (PC)
2001 Max Payne (PC)
2002 Mafia (PC)
2003 NFS Undercover (PC)
2004 NFS Undercover 2 (PC)
2005 F.e.a.r (PC) - Tätä tuli nuorena kollina kuulokkeet päässä pelattua ja aina sessioiden loputtua paskat housussa
2006 Elder scrolls IV oblivion (X360) - Tämän myötä löysin roolipelit
2007 Mass Effect (X360)
2008 GTA IV (X360)
2009 Left 4 dead 2 (X360)
2010 Fallout new vegas (X360)
2011 Elder scrolls IV Skyrim (X360)
2012 Far cry 3 (X360)
2013 GTA V (PS3)
2014 FIFA 15 (PS3) - Tämä oli aika hiljainen vuosi pelaamisen suhteen
2015 Cities skylines (PC) - Tätä on tullut tahkottua pc:llä ja ps:llä satoja tunteja
2016 Heavy rain (PS4)
2017 The long dark (PS4) - Peli, jota tulee edelleen pelattua ja onkin ainoita skylinesin ohella
2018 Football manager 2019 (PC)
2019 The outer worlds (PS4)
2020 Two point hospital (PS4)
2021 THPS 1+2 (PS5)
2022 Crusader kings 3 (PS5)
2023 Anno 1800 (PS5)
 

3me

Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
413
1983 Archon (C64)
1984 Bruce Lee (C64)
1985 Elite (C64)
1986 Ultima IV (C64)
1987 Bubble Bobble (C64)
1988 Red Storm Rising (C64)
1989 Laser Squad (C64)
1990 Railroad Tycoon (PC)
1991 Turrican II (C64)
1992 Star Control II (PC)
1993 Master of Orion (PC)
1994 Panzer General (PC)
1995 Jagged Alliance (PC)
1996 Civilization 2 (PC)
1997 Worms: The Director's Cut (Amiga)
1998 People's General (PC)
1999 Jagged Alliance 2 (PC)
2000 Maso Hockey Manager MHM 2000
2001 CIV 3
2005 CIV IV
2010 CIV 5 (+expansion packit)
2017 Sam's Journey (C64)
2020 Metal Warrior Ultra (C64)
 
Liittynyt
30.06.2017
Viestejä
345
1984 Ice Climber
1985 Gun.Smoke
1986 Castlevania
1987 Mike Tyson's Punch-Out!!
1988 Tecmo Cup Soccer Game
1989 North & South
1990 The Secret of Monkey Island
1991 Super Castlevania IV
1992 Shatterhand
1993 Doom
1994 Final Fantasy VI
1995 Command & Conquer
1996 Civilization II
1997 Final Fantasy VII
1998 Metal Gear Solid
1999 Final Fantasy VIII
2000 Tekken Tag Tournament
2001 Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
2002 Warcraft III: Reign of Chaos
2003 SOCOM II U.S. Navy SEALs
2004 Metal Gear Solid 3: Snake Eater
2005 Resident Evil 4
2006 Gears of War
2007 Mass Effect
2008 Grand Theft Auto IV
2009 Dragon Age: Origins
2010 Red Dead Redemption
2011 The Elder Scrolls V: Skyrim
2012 XCOM: Enemy Unknown
2013 Arma 3
2014 Divinity: Original Sin
2015 The Witcher 3: Wild Hunt
2016 Civilization VI
2017 Divinity: Original Sin II
2018 Red Dead Redemption 2
2019 Resident Evil 2: Remake
2020 Doom Eternal
2021 Inscryption
2022 Vampire Survivors
2023 Baldur's Gate 3
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 620
Päivitetty taas muutama vuosi pelaamisten pohjalta. Vuodelle 2022 löytyi jopa 3 ihan potentiaalista ehdokasta (Neon White, Case of the Golden Idol ja Tunic), siinä missä vuosi 2020 on ollut melko huono ja harvinaisen vaikea löytää hyviä. Ehkä niitä vielä joskus myöhemmin löytyy takautuvasti.
Njoo ylläreitähän voi aina tulla, eipä ole kyl omaa listaa tarvinnut päivitellä edellisten valintojen osalta. Tonne yhden lisäsin vuodelle 2021 kun ei sieltä näytä olevan oikeastaan mitään mitä välttämättä tulisi ikinä edes testattua, jos ei sit laske jotain Disco Elysiumin final cutia tai Diablo2 Resurrectedia tonne.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 419
Viestejä
4 198 788
Jäsenet
70 906
Uusin jäsen
Zawaro

Hinta.fi

Ylös Bottom