Visual Studio Code

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Lazzu, 03.12.2016.

 1. Lazzu

  Lazzu

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olin hieman yllättynyt kun tämä koodieditori julkaistiin, että MS todellakin tuo hyvät työkalunsa vihdoinkin muillekin alustoille. Vielä tosin 1.7.2 näyttäisi olevan hieman lapsenkengissään käytettävyydessä. Itseäni ainakin eniten ärsyttävät seuraavat asiat (C#):

  1) Heikko koodin väritys. Muunmuassa tyypit eivät erotu lainkaan koodin seasta. Esimerkiksi seuraava koodinpätkä:

  Koodi:
  if( SomePublicFieldObject.SomeEnumValue == SomeEnum.EnumValue )
  Tuo on sulkeiden sisällä täysin highlightaamaton ja se hankaloittaa koodin lukemista. Esimerkiksi jos vertaa Monodevelopiin, SomeEnum on väritetty jolloin se erottuu nopealla vilkaisulla tyypiksi.

  2) Automaattisen formatoinnin kanssa on ongelmia. Ensinnäkin sitä ei voi läheskään tarpeeksi laajasti konfiguroida, ja toiseksi ongelmaa on mm. tab-spacen kanssa. Töissä historiallisista syistä koodi on indentoitu kahdella välilyönnillä, mutta VS Code väkisin formatoi sen neljään välilyöntiin vaikka mitä olisi asetettu asetuksissa.

  --

  Muutenhan tuo on varsin passeli editori. Muitakin ongelmia on, mutta niiden kanssa pystyy helposti elämään.

  Minun mielestäni tästä tulee ajan kanssa todennäköisesti paras multiplatform koodieditori, jos atom.io ei ota joitakin megaharppauksia samaan suuntaan. Minkälaisia kokemuksia tai mielipiteitä teillä on tästä editorista?
   
 2. muzzy

  muzzy

  Viestejä:
  64
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Microsoftin asenne loppukäyttäjiensä oikeuksia kohtaan on niin masentavaa kamaa että pysyn ainakin toistaiseksi kaukana tästäkin Microsoftin tuotteesta. Jos ne jokupäivä luovuttavat editorin hallinnoinnin jollekin aidosti riippumattomalle taholle, sitten voin ottaa käyttöön. En nimittäin jaksaisi käydä pläräämään läpi joka patchin yhteydessä että onko Microsoft keksinyt viskoa jotain omaa etuaan ajavaa mutta käyttäjän intressien vastaista paskaa tuulettimeen.
   
 3. Quutti

  Quutti

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Itse tulee käytettyä VSCodea niin töissä kuin kotiprojekteissakin enkä enää vaihtaisi, omasta mielestä ylivoimainen kaikkiin editoreihin nähden. :cool:
   
 4. Petroizki

  Petroizki

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Telemetriaa on Code ainakin työnnetty pullolleen. Uusimmissa versioissa sen saa sentään pois päältä, tosin editori lähettää silti Microsoftille tiedon että käyttäjä on ottanut tiedon lähettämisen pois päältä. Telemetriaa telemetrian kieltäytymisestä siis. Ilmeisesti poistavat tuon "ominaisuuden" kuitenkin tulevista versioista (toistaiseksi).

  Tämä on ensimmäinen Microsoftin tuote kymmeneen vuoteen joka löytyy kotikoneestani. Tosin kaikki nuo telemetry kurat on blokattu routerilla. Toinen asia mikä ärsyttää on ettei useampia kansioita/projekteja voi olla yhtä aikaa auki kuten Atomissa, vaan toista projektia varten on avattava uusi ikkuna. Node-hommissa kun voi helposti joutua kehittämään useampaa pakettia yhtä aikaa.

  Käytän itse tätä editoria nyt toistaiseksi kotona ja töissä, mutta kokemuksesta tiedän että Microsoft onnistuu sen kyllä sössimään jotenkin. Onneksi alla oleva koodi on avointa, joten ehkä sen joku sitten lopultaa forkkaa ja pelastaa. Kuten muzzy totesi, on jokaisen päivityksen jälkeen oltava varuillaan ja ajettava vähintään Wiresharkia taustalla muutama tunti.

  Visual Studio Code perustuu siis vscode-nimiseen MIT-lisenssin projektiin, johon Microsoft tekee aina pieniä lisäyksiä kääntäessään Visual Studio Codesta lopulta uuden versiota. Projektin voi myös itse kääntää, jolloin voinee välttyä ainakin osalta Microsoftin pakottamista ominaisuuksista, mutta samalla menettää mm. marketplacen käyttömahdollisuuden.
   
 5. ©©©

  ©©©

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse devaan tällä Pythonia, JS, PHP ja html. Hyvin toimii. Powershellissä käytän tosin vielä ISEä vaikka vscodessakin on powershell-plugari.
   
 6. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  itse olen käyttänyt myös tätä nyt jo pidemmän aikaa. Paranee koko ajan.
   
 7. huikale

  huikale

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Tämä on Linuxilla kätevä C++-koodin debuggaamiseen (gdb:n frontendinä). Vähemmän featureita kuin varsinaisen Visual Studion debuggerissa ainakin viimeksi kun testasin, mutta watch-akkunat ja breakpointtien säätäminen graafisen käyttöliittymän kautta ainakin löytyy ja niillä pääsee jo aika pitkälle.
   
 8. arcane

  arcane

  Viestejä:
  808
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Mitä varsinaisia eroja ja miten raskas tämä on esimerkiksi Visual Studio Communityyn verrattuna?

  Vähän puuhannut Unityn tutoriaaleja, ja tuntuu, että kun en mitään testailuja isompaa projektia tee, on Visual Studio Community kylkeen vähän liian järeä väline. Kiinnostaisi joku vähän kevyempi editori, mutta joka tarjoaisi juurikin auto-completea/suggestioneita, mieluiten niin että saisi preferoimaan tarjonnassaan nimenomaan Unityn tarjoamia luokkia ja sitten vasta C# standardikirjastojen tavaraa.

  Joku Unity topicissa mainitsikin jo Visual Studio Codea käyttävänsä Unityn kanssa, joten ainakin tuki löytyy, että Unity avaa koodin VS Codessa.
   
 9. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  1 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Käsittääkseni ainakin kääntämis- ja debuggausmahdollisuudet ovat melko olemattomat oletuksena (säätämällä saanee kuntoon?), koska VS Code on enemmänkin tekstieditori kuin IDE. Unityn kanssa homma kuitenkin nähtävästi toimii mainiosti, ja tiedän tapauksessa, jossa Mac-ihminen on käyttänyt Unityn kanssa mieluummin VS Codea kuin Unityn mukana tulevaa MonoDevelopia. Nähtävästi voittaa siis ainakin sen.

  Joku VS Codea enemmän käyttänyt voi toki oikaista jos meni väärin, kun itse olen lähinnä kokeillut vähän.
   
 10. paziman

  paziman

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
  Shaissea vielä minun mielestä, kaksi identtistä asennusta kahteen koneeseen, toisessa toimii dotnet suoraan toisessa ei toimi edes uudelleenasentamalla dotnetteja eikä vsc. Molemmat seiskarautoja ja samat pätsit ja paketit. Jotenkin tuntuu että ei ihan kypsää vielä, ei vaan jaksa säätää valmiiksi.

  Paljon on kiinniotettavaa vielä esim jetbrainsin työkaluihin nähden.
   
 11. AION

  AION

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  09.12.2016
  Paina sieltä oikealta alhaalta (jossa itsellä lukee Spaces: 2), sulla varmaan jotain muuta, niin ylös aukeaa akkuna jolla voit valita onko spacet vai tabit ja kuinka monta. Sitten vaan reformatoit.

  Jos ei lähde toimimaan niin ainakin ekoissa versioissa formatoin käsin ekan kaks tai kolme riviä ja tallensin ja avasin uudestaan ja sen jälkeen reformatointi.
   
 12. taper

  taper

  Viestejä:
  90
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Aloin käyttämään melkein alusta 1.0 versio tai jotain? Enimmäkseen käytän Linuxissa, koodaillen niinkin eksoottisella kielellä kuin Vala, Vala-kielen syntaksin väritys -blugi löytyi myös. Olen tykännyt kyllä kovasti, kevyen tuntuinen, helppo tehdä projekti hakemistosta ja git-versiohallinnan avulla saa muutokset editorissa näkyville hienosti :) Paljon tuntuu olevan ominaisuuksia, etten ole varmasti tutustunut kuin pieneen osaan? Nopeesti päivittyvä myös, eli kehitystä tapahtuu.
   
 13. corn

  corn Valosnäppäilijä Köyhä

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Olen siirtymisen murrosvaiheessa Sublime3:sta kohti VScodea.
  Muutosta helpottaa huomattavasti sublimen keybindit vscoden puolella.

  Toiveena on, että työt tulisi tehokkaammaksi integroidun Gitin, debuggauksen sekä paremman projektin hallitsemisen kautta.
   
 14. jarif

  jarif

  Viestejä:
  436
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Jees editori tämä on kakkosena. Ykkösenä on IntelliJ IDEA Java-juttuihin mutta tällä hyvä duunata ad hoc skriptejä. Toimii varmasti vakamassakin hommassa, mutta itsellä jäänyt tosiaan kakkoseksi.

  Käytän Mac OS, Linux, Windows ja sama IDE kaikkialla on hyvä juttu. Tämä pätee myös IDEAan.
   
 15. Lazzu

  Lazzu

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nyt on kyllä pakko jättää pois tämä editori omissa projekteissa. Töissä otin käyttöön VS+resharper ja kotona käyttöön löytyi Rider.
   
 16. AION

  AION

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  09.12.2016

  Miksi nyt on pakko?

  Ihan siis vaan mielenkiinnosta.

  Itsellä on viimeisen päivityksen jälkeen toiminut intellisense ehdotukset niin, että ne ovat toki oikeassa järjestyksessä mutta kursori siinä valikossa on aina viimeisenä. Vaatii nopean page upin, että pääsee oikeaan ehdotukseen. Joka sinällään HIEMAN vituttaa...
   
 17. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  Löytyisikö apua ongelmaan. Koitan muuttaa VSCoden editoron taustaväriä valkoiseksi, mutta se jää harmaaksi kaikkein valkoisimmallakin arvolla. Väri kyllä muuttuu kun muuttaa arvoa ja tallentaa tiedoston, mutta ei riittävän kirkkaaksi.
  Eli settingsissä (settings.json) on seuraavasti
  Koodi:
  {
  "workbench.colorCustomizations":
  {
  "editor.background": "#ffffff"
  }
  }
  
  Edit. Lisäys VsCode versio on

  Version: 1.31.1 (user setup)
  Commit: 1b8e8302e405050205e69b59abb3559592bb9e60
  Date: 2019-02-12T02:20:54.427Z
  Electron: 3.1.2
  Chrome: 66.0.3359.181
  Node.js: 10.2.0
  V8: 6.6.346.32
  OS: Windows_NT x64 10.0.17763
   
 18. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Stephen Elop, täällä tausta muuttuu vitivalkoiseksi (ja silmät vuotavat verta välittömästi...). Gimpin pipetillä tarkistin ja valkoista tulee. Ja siltä se myös näyttää. Sama versio. macOS tosin.
   
 19. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  1 129
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ettei olisi näytön valkotasapaino persiillään?

  Miltäs nämä näyttää:
  White saturation - Lagom LCD test
   
 20. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  @Desgorr , @Paapaa ongelma on että näyttää valkoisen selainikkunaan verrattuna harmaalta. Nyt kun piti ottaa screenshottia ongelmasta, niin se onkin siinä screenshotissa yhtä valkoinen kuin selaimen valkoinen väri, mutta itse aktiivisen editorin väri on edelleen harmaa. Mistä ihmeestä tuo oikein johtuu?
   
 21. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  Nyt tää valkoisen puuttumisen johtuminen selkis. Windowsin näytön asetuksista (display settings) Play HDR games and apps täppä off asentoon, niin VScoden valkoinen on samaa kuin muiden sovellusten valkoinen. Nyt olisi kiva saada valkoinen toimimaan myös kun tuo täppä on päällä.

  :rage: VS Code all grey with HDR screen · Issue #68200 · Microsoft/vscode
   
  Xiyng ja Paapaa tykkäävät tästä.
 22. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
 23. Xanthe_

  Xanthe_

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Jeps itsekkin siirryin joku aika sitten tähän koska atom bugitti. Erittäin näppärä käyttöliittymä ja toimii. Itse käyttänyt macOS puolella erityisesti niin huomannu väriongelmaa.
   
 24. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
 25. Karhukainen

  Karhukainen

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Petroizki ja hmb tykkäävät tästä.
 26. X_Jii_X

  X_Jii_X

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  09.08.2019
  Mitä kaikkia LISÄOSIA pitää ottaa käyttöön että niiinkin oleellinen asia kun DEBUG toimii?
   
 27. X_Jii_X

  X_Jii_X

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  09.08.2019
  Mitä kaikkia LISÄOSIA pitää ottaa käyttöön että niiinkin oleellinen asia kun DEBUG toimii?

  Tulee siis tällainen ilmoitus kun yritän debuggia startata. Järkyttävän vaikeaksi tehty oleellinen osa ohjelmaa.

  VisualStudioErrorOnDebugStart.JPG
   
 28. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmistus, seurasitko jo näitä ohjeita:

  Run and Debug Java in Visual Studio Code
   
  ©©© tykkää tästä.
 29. jive

  jive

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Ei tämä kevein ole mutta omasta mielestäni lähestyttävämpi kuitenkin kuin Eclipse. Linuxilla ja Windowsissa käytän nykyään vallan tätä. Git lens on yksi parhaita liitännäisiä tähän ympäristöön. Pitääpä tutustua tuohon VScodiumiin.
   
 30. nnaku

  nnaku I'm object-oriented! Tukijäsen

  Viestejä:
  748
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Koodi:
  import { property } from "package"; // Auto Import 
  import property from "package/property"; // Haluttu lopputulos
  
  Millä hemmettillä saan vscoden Auto Importin toimimaan niin, että se importtaa paketista tarvittavan palikan suoraan eikä index.js kautta (destructiolla)?
   
 31. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  VSCode 1.40 julkaistu jossa uusi electron 6 komponentti ja jolla vihdoin korjaantui haaleat värit HDR näytöillä. Ei tässä kauaa mennykkään.

  Edit. Versiokorjaus
   
 32. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Olikohan versio 1.39 tai yksi aikaisempi joka rikkoi GitHub Markdown -jatkeesta kuvat. Samalla tiellä vaikuttaa olevan tuo 1.40.
   
 33. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  891
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  Juups jotain Markdown bugeja rapsattu. Itse olen pistänyt päivitykset manuaaliin ja päivitän sitten jos tulee joku itselle tärkeä juttu ja mitään turhan kriittistä ei mene rikki. Esimerkiksi 1.39 jätin väliin, koska siinä ei enää toiminut HDR- näytöille värit korjaava komentorivi optio.
   
 34. J45U

  J45U

  Viestejä:
  418
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Mitenköhän saisi JavaScript autocomplete/suggest toiminnallisuuden?
  Haluaisin siis muuhun kuin JS projektiin lisätä pari kirjastoa ja käyttää niitä muutamassa assetissa.

  En kuitenkaan millään saanut esim. jQueryn osalta toimimaan tuollaista toimintoa, kun kokeilin jsconfig.json, _references.js ja jotain lisäosia, jotka vois hieman helpottaa kirjastojen käyttöä.

  Käytössä viimeisin versio/Windows.
   
 35. J45U

  J45U

  Viestejä:
  418
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Ja ongelma ratkesi sillä, että @builtin laajennoksista asetettiin TypeScript and JavaScript Language Features päälle :rolleyes: